KURB ON OLLA

märtsikuu lastekarp ja teeme head!

4. märts 2017

Ma sattusin eile vaatama Roaldi saadet ja ulgusin jälle nagu titt. Nimelt rääkis see osa pankrotist ja näitas ühte toredat perekonda, kes on pankrotis. Ei, Jaanus ja Ülle ei ole hullumeelselt SMS laenusid või asju kokku kahmanud. Nad on tore ja armas perekond, kes lihtsalt usaldasid liialt pankasid ja kõik läkski nihu.

Nimelt tahtsid nad 10 aastat tagasi maha müüa oma kätega üles ehitatud korterit, et väiksemale pinnale kolida. Pank aga arvas, et polegi vaja oodata, kuni korter maha müüakse ja andsid uue ostmiseks ja remondiks laenu. Paraku aga esimest korterit maha müüa ei õnnestunud ja Ülle koondati. Siis läkski asi väga hapuks.

Nüüd on perekond jõudnud sinna punkti, et lahkuda tuleb enda kodust. Kuhu? Seda nad veel ei tea. Nad loodavad vaid, et saavad enda kiisu-kutsu kaasa võtta, aga paljud kohad ju loomi ei luba…

Kõik inimesed on ju elus vigu teinud, jah, nad poleks pidanud panka usaldama ja laenu vastu võtma, enne kui esimene korter müüdud, aga mis tehtud, see tehtud. Aega tagasi keerata ei saa ja nüüd tuleb see supp ära süüa, mis kokku keedetud sai. Mina aga arvan, et inimene ei pea seda suppi üksi sööma ja see on just selline hetk, kui teised inimesed võiksid ulatada abikäe, onju :)?

17039256_238912029903655_4339760632209755687_o-6910879

Mina igatahes tahan anda abikäe, sest ma ei kujuta ettegi, mis tunne neil olla võib. Kindlasti mitte väga meeldiv, aga edasi tuleb ju elada ja oma laste kaelale nad jääda ei taha, nii palju sain ma saatest aru. 64 000 mul muidugi kuskilt võtta ei ole, aga natukene saan ma üheskoos teiega ju aidata, eks?

Nimelt on Malluka lastekarbil uus koostööpartner DPD! See tähendab seda, et aitab meile sellest, et Omniva meie kaunist karpi lömmi lööbib! Edaspidi on Malluka lastekarbi transpordi hinnaks 2€ ja kogu selle raha annab DPD aga samale heategevusele, mida toetab Malluka lastekarp. Selle 2€ eest saab paki ostja enda paki kätte just Pickup võrgustiku kaudu.

Mis on Pickup võrgustik?

Pickup on pakkide väljastamise ja saatmise võrgustik, mille punktid koosnevad pakipoodidest ja pakiautomaatidest.  Eestis on ligikaudu 120 Pickup punkti, millest 19 on automaadid ning ülejäänud pakipoed. Baltikumi võrgustik koosneb pea 300 Pickup punktist, sh 45 automaadist. Pickup on üleeuroopaline paki jaotusvõrgustik, mis koosneb ligi 30 000 pakipoest ja -automaadist pakkudes teenust 21 riigis. Ehk siis paki soetaja saab valida, kas ta soovib karbi saada kulleriga tööle/koju/sõbrannale kingitusena ukse taha, pakiautomaati või hoopis pickup pakipoodi.

Paki kättesaamine on kiire ja lihtne!

  • Kui pakk on jõudnud Pickup punkti, tuleb sulle teavitus SMS-i või e-kirja teel. Pakiautomaatist paki kätte saamisel saadetakse sulle kaks pin-koodi ning pakipoest paki kätte saamisel üks pin kood.
  • Pakk väljastatakse PIN-koodi (selle puudumisel isikut tõendava dokumendi) alusel!
  • Kui pakile läheb järele sinu sõber või pereliige, siis peab tal lisaks PIN-koodile (selle puudumisel isikut tõendav dokument) kaasas olema ka kättesaadava paki number ning ta peab teadma, kelle nimele pakk saadetud on.
  • NB! Pakki hoitakse Pickup punktis 7 kalendripäeva. Kui sa ei ole pakile järgi läinud, saadetakse sulle 3. päeval meeldetuletus ning peale 7. hoiustamise päeva tagastatakse pakk saatjale.

Täpsem info siin: https://www.dpd.com/ee/avaleht/pickup_vorgustik

Pickup punktide asukohad: https://www.dpd.com/ee/avaleht/pickup_vorgustik/pickup_punktide_asukohad

See kaks eurot lisandub igale pakile automaatselt, seega kaob ära ise järele tulemise võimalus. Loodan siiski, et see 2€, mis üleni heategevuseks läheb, kellegi konti ei murra ja suurendab saamisrõõmu ajal ka natukene andmisrõõmu 🙂 Seega maksab Malluka lastekarp nüüd fikseeritult 49.90+2€ ehk siis 51.90€ – selle sees siis transport! Ikka selle jaoks, et rohkem head teha saaks!

Niisiis läheb Malluka lastekarbi tulust sellele vahvale perele abiks 500€ ja DPD poolt veel 100€. Omast taskust tahan ma neile veel juurde anda 100€. Lisaks on minu vahva naistejuttude kamp Facebookis valmis perekonnale abiks olema ja ka nemad teevad väikse kande perepojale (vanematele teha ei saa, sest…noh.. muidu see võetakse ära).

Ma väga palun teid, et ka teie aitaks, kes saavad. Mu blogil on kümneid ja kümneid tuhandeid lugejaid, kui igaüks kasvõi eurokesega aitaks, oleks nii lahe. Mis ma ajan, iga sent oleks toredaks panuseks. Võite seda lugeda, kui hilist sünnipäevakingitust mulle, aga mulle lihtsalt läks kuidagi see pere nii hinge ja südamesse, ise ma aitan täpselt nii palju, kui aidata saan, aga mul ka kahjuks pole rohkem anda. Seega palungi teie käest, aidake pliis ka! Ülle ja Jaanus tunduvad täpselt sellised inimesed, et ka nemad on elu aeg kõiki aidanud, kellel abi vaja, seega on ainult aus, et ka neid aidataks, kui nii suur häda käes. Ka eelmisel aastal, kui nende tütar raskel haigestus, kasvatasid nad kolm kuud viiekuust lapselast, et oma perele abiks olla. Oeh, ma hakkan jälle halama, nagu mingi titt.

Ma ei taha teadagi, mis tunne võib nii suures laenulõksus ja võlgades olla, aga ma tahaks mõelda, et eestlased on ikka aeg-ajalt teineteisele abiks. Oleme, onju :)? Ja kui rahaliselt aidata ei saa, siis ole hea, jaga seda postitust sõpradega, ehk saab mõni sinu sõpradest seda perekonda natukesega aidata? Või veel parem – oskab neile pakkuda soodsat elukohta, kuhu nad oma armastatud loomad kaasa võtta saaks!?

Saates ütles Ülle, et tal ei ole enam pisaraid, mida nutta, aga ometi kui ma talle helistasin ja rääkisin, et tahaks neid aidata, hakkas vaene Ülle pisaraid neelama. Ära nuta, Ülleke! We got this! Mina olen kindel, et perekond Veiksaar on nii head inimesed, et me kõik, kes saame, paneme õla alla.

Kes vähegi saab, siis palun-palun oma abi panna teele: Joosep Veiksaar EE142200221045874203. Minu poolt läks 100€ just teele, aga nagu öedud, iga euroke on abiks ja ma olen teile surmani tänulik ka 50 sendise toetuse eest.

Ps! Ärge hakake kulutama ernergiat ütlemaks, et on palju rohkem neid, kes abi vajavad vms. Alati on! Aga nad on kellegi ema-isa, kellegi vanaema-vanaisa ja nad ei saa ise enam hästi hakkama. Selle pärast olen ma valinud see kuu just neid aidata, eks :)!

Seega utsitan teid nüüd kiired olema märtsikuu lastekarpi ostma. Oma ostusoovist kirjuta lastekarp@gmail.com ja 50 esimest saavadki karbi soetada! Eelmised läksid 15 minutiga, seega tuleb kärme olla! KARBID VÄLJA MÜÜDUD, aitäh ostjatele 🙂

Loe ka neid postitusi!

52 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta E 9. märts 2017 at 16:56

    50 eurot teele pandud 🙂

  • Avatar
    Vasta Mer 6. märts 2017 at 23:55

    Super , et seda teed sest ka nägin seda lugu ja kurvastas väga . Eriti nüüd mil ka mu enda mees koondati ja meil põhimõtteliselt pole oma kodugi veel (elame ämma pinnal ) ikka tahaks oma kodu ja see koht liiga väike et kunagi kõik koos ei saaks siin elada ( elab praegu töö tõttu mujal ämm ) . Ja oli plaan koguda ja ka oma kodu soetada ja siis sai mees teada et 9 märts on viimane päev, tööd pole . Loodame muidugi et leiab ruttu uue töö aga kurvaks teeb ikka et inimestega selliseid asju peab juhtuma .

  • Avatar
    Vasta Koa 6. märts 2017 at 15:37

    Nii tore, et aitad neid kes abi vajavad! Kindlasti saavad nad paljudelt headelt inimestelt natukene abi tänu sinule. ?

    See DPD värk on tõesti parem kui Omniva. Meieni jõudis samuti lömmis karbike täis roosat vahtu (selle vanniseebi kork oli pealt ära lennanud) ?

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 6. märts 2017 at 15:46

      Midaaaaa… issand ma olen nii kurb 🙁 Kas teised asjad said rikutud??

  • Avatar
    Vasta T123 6. märts 2017 at 14:10

    Aga minul on küsimus, et nad võtsid laenu uue väiksema korteri ostuks ja remondiks aga kuhu see korter siis kadus? Sellest saates nad ei rääkinudki, rääkisid ainult sellest, millest nad ilma hakkavad jääma.
    Ja siis paar tähelepanekut ka, kuna tean seda pere, sest samast kandist pärit. Vahva, et sa toetad neid aga näiteks on nad kaks aiamaad rohtu kasvada lasknud, sest see naine ütles, et ta ei viitsi pärast tööd sellise asjaga jännata, aga kui palju saaks raha kokku hoida, kui endale juurikad ise kasvatad. Ja teiseks, tegelikult saatesse eetrisse mineku ajal nad seal korteris enam ei elanud, vaid elavad linnas naise ema korteris, sest neil on elektri ja vee võlg oma korteris, ning korteri ühistu pani vee ja elektri kinni.

    • Avatar
      Vasta K. 8. märts 2017 at 00:20

      Ei tunne absoluutselt seda peret, aga Natuke nõme kommentaar. Meist mitte keegi pole tàiuslik ja vigu teeme me kõik, tagantärele tarkus enam ei aita! Kui raha ei ole, siis pole ka mille eest arveid maksta! Aiamaa aiamaaks, kui paljudel neid enam ikka on ja kui aiandus jne huvi ei paku, siis ei ole ka kõige suurema tahtmise juures midagi teha. Kui nädalas kurk ja paar tomatit osta, ei kisu see nüüd väga suurt tükki ka küljest ära ja talvel maad harida niikuinii ei saa ja pead selle raha poes kulutama! Tore, et said naise ema korterisse elama minna, “kuskil peab ju olema, kui kuskil olla pole!” Midagi ei ole enam teha, tehtud, mis tehtud, aga meist keegi ei tea, millisel eluperioodil meil võib abi vaja minna. Nagu oli näha, siis juriidilistest asjadest nad väga aru ei saanud, aga nad ei ole ega jää ainukeseks, kes naiivsuse tõttu auku kukkunud on! Minult ei võtnud tükki küljest neile natukene abi saata.

  • Avatar
    Vasta Mari 6. märts 2017 at 13:11

    Ma just vaatasin saadet, mul tekis küsimus, et kui võlg on BIGBANKI ees, nagu ma aru sain, sest nendega tehti võlakiri, aga notari juures olid hüpoteegid swedbanki ees? Absoluutselt ei kritiseeri, sest olen ise võlakeerises olnud ja ma tean kui hull sealt on välja rabeleda ja kui hull on kõik see kõrvalt sadav kriitika. Keegi ei lange tahtlikult sellesse koormasse ja ei naudi sellist elu. Elu aeg rüganud, lapsed suureks kasvatanud ja siis peab nii rabelema veel. Panin ka enda poolt abi teele ja teen üleskutse neid tõesti aidata. Ükskõik, kas seal on mingit oma süüd, lollust või muud viga leitav. Ilmselgelt nad selle korteri eest oma võlga makstud ei saa, ilmselt saavad umbes pool võla summast. See kümme kuni mitukümmend eurot ei tee paljusid vaesemaks, paljud meist ei märkakski seda kannet. Nii et kes leiab selle soovi ja võimaluse, aitame seda perekonda.

  • Avatar
    Vasta Inimene 5. märts 2017 at 17:31

    Panin ka 10€ kontole teele, mind see oluliselt vaesemaks ei tee ning oleksin saatnud rohkemgi, kui keegi suutnud mulle selgitada, kust neil see 64000€ võlg täpselt kujunes (korter on ju pandiks võetud ning jääb selgusetuks kas intressid ning viivised on siis ebamõistlikult kõrged?)
    Võibolla peaks juristide poole pöörduma ning Bigbanki veidike sakutama?

    • Avatar
      Vasta L 5. märts 2017 at 17:50

      Samad mõtted.

  • Avatar
    Vasta Anna 5. märts 2017 at 15:45

    Nägin saadet ja ei saa aru, miks räägitakse üldistatult ‘pangad’. Öeldi ju välja, et tegemist BIG pangaga, kus teadagi kõrgemad intressid kui konkurentidel. Ma ei ole kuulnud, et teised pangad oma kliente notari juurde võlatunnistusi allkirjastama viiksid. Huvitav juriidiline nüanss, mille abil kaitsta end selle eest, et klient saaks ebamõistliku intressi ja/või viivise vaidlustada. Mul on ka elamuasemelaen ning elus olnud erinevaid aegu. Olen maksegraafikut ümber teinud, pakuti ka laenupuhkust. Kui rääkida asjadest ausalt ja avameelselt, siis minu kogemus näitab, et keerulisi olukordasid on võimalik lahendada. Sellist laenude pähemäärimist täna enam ilmselt ei toimu, kuid soovitan pikaajalise laenu võtta ikka päris-pangast, mitte laenukontorist, kes end pangaks nimetab. Jaksu perekond Veiksaarele!

  • Avatar
    Vasta Kadri 5. märts 2017 at 15:12

    Lugesin ka neid Naabri kommentaare ja väga veider, et selline info ära kustutatud. Varemgi ju olnud lugusid, kus selgub, et esmapilgul suur(ed) abivajaja(d) polegi nii abitus olukorras, vaid põevad hoopis õpitud abituse sündroomi. Tore kui abivalmis inimestel oleks igakülgne info enne kui enda abi teele panevad, jääb hilisem ära-kasutatud tunne ära.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 5. märts 2017 at 16:59

      Kle iga suvakas võib “naaber” olla ja jama ajada. eriti veel mitme nime alt

      • Avatar
        Vasta Leen 5. märts 2017 at 17:24

        Seda infot, et seal kõik nii must-valge pole, tuleb väga mitmelt poolt juba. Nii et tasuks ikka kontrollida, kas on mõtet nii aktiivselt seda raha koguda siin.

        • Mallukas
          Vasta Mallukas 5. märts 2017 at 19:14

          Ja mis moodi? Et lähen küsitlen, et kas on päriselt ebameeldivad naabrid v?

          • Avatar
            K. 8. märts 2017 at 00:27

            Mõtlen ka, et alati on keegi, kellele keegi ei meeldi. Pole vahet, kes meist siin abi vajaks, kuskilt tuleks alati KEEGI välja, kellel midagi on öelda! Ilmselgelt on nad oma elus vigu teinud nagu kõik meist siin, aga sellise laenukoorma all ei oleks meist keegi vabatahtlikult! Nagu ma aru olen saanud, pole nad ise kuulutust yles pannud, et raha tahavad ja kuskil abipalvet edastanud, see on lihtsalt inimeste soov neid aidata ja igaüks võtab selle vastutuse ikka enda peale, kas ja kui palju tahavad aidata!

            Naabrid ongi alati need kõige hullemad, ümberringi vaja kõigil blablabla pläägutada!

            Me kõik väärine võimalust!

  • Avatar
    Vasta Carry 5. märts 2017 at 11:47

    Mul oli ka nendest jumala kahju.. suur tänu sulle, et sa selle asja veel eraldi siin välja tood…nende inimesteni, kes vb ei vaata saadet jne. Loodan, et perekond saab elamispinna, kuhu oma neljajalgsed sõbrad ka kaasa võtta ja hakkavad tasapisi oma võlakoormast vabanema.

  • Avatar
    Vasta Kaire 5. märts 2017 at 10:30

    Minul on aga üks küsimus – kuhu jäi laenuga ostetud väiksem korter?

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 5. märts 2017 at 12:07

      pank võttis ära

      • Avatar
        Vasta triina 5. märts 2017 at 12:14

        Pank võttis ära laenuga ostetud korteri ja ikka on praegu üleval 64 000 eurot???
        Kui palju nad seda laenu siis võtsid? Korterile seatud hüpoteegid olid kroonides ju midagi alla 300 000 krooni + 9000 eurot, kui õigesti meelde jäi.

  • Avatar
    Vasta triina 5. märts 2017 at 10:01

    Mulle jättis saade ka päris kurva tunde, aga üks asi natukene rikkus seda tunnet juba siis ja nüüd neid naabri kommentaare lugedes veel rohkem. Kui küsiti, et mis siis nüüd edasi, kui korter saab müüdud, siis ütlesid nad, et ei tea ja eks peab valla peale lootma jne. Miks? Ma sellises olukorras otsiksin ikka üürikorterit juba. Täiskasvanud poeg mingu oma elu peale, saavad ena-isa hädapärast ühetoaliseski hakkama, kahetoaline oleks juba päris lahe olemine. Inimesed saavad kahepeale tuhande euro kandis ju kätte, sellise summa juures peaks siiski ise oma elu eest hoolt kandma, mitte valla peale lootma.

  • Avatar
    Vasta nii 5. märts 2017 at 00:13

    See oli päris kole, kuidas buumi ajal pangad lahkelt raha laiali loopisid ja nüüd on mitmed ja mitmed perekonnad käpuli, kuna neil endil polnud aru ja panga poolt polnud vastutustunnet plaanidele kätt ette panna. Oleks ka ise koos vanematega peaaegu sellesse lõksu langenud, kuid *õnneks* polnud vanematel piisavalt sissetulekuid, et ränga raha eest mulle korter laenu peale hankida. Toona olin muidugi õnnetu, kuid nüüd tagantjärele tarkusena oli see selgelt õnnistus, sest ma ei taha ettegi kujutada kui kehvas seisus mu pere minu pärast muidu praegu oleks.
    Paljuga seda perekonda toetada ei saa, kuid ehk on mõnestki eurost abi.

  • Avatar
    Vasta Liisa 4. märts 2017 at 20:53

    Ka mulle jättis see perekond väga sügava mulje. Peale saadet mõtlesin samuti, et kuidas neid natukenegi aidata saaks ja voilaaaa….Aitäh Mallukas 🙂

  • Avatar
    Vasta Triinu 4. märts 2017 at 20:26

    Minu poolt ka väike abi teel.
    Tean mis tunne on olla võlgades. Kui kogu su maine vara on minemas haamri alla ja praegu palun jumalat et me jõuame enne sellest seisust välja tulla. Samas mind see väike summa ei päästa aga kui me igaüks saadame natukene siis saavad nad kokku päris palju ja annaks jumal, et neid päästaks!;)

  • Avatar
    Vasta Silvi 4. märts 2017 at 20:19

    Ülle on imeline armas naine,aitan ka neid ja hoian pöialt nende perele!

  • Avatar
    Vasta maki 4. märts 2017 at 20:06

    Minupoolne väike abi teele pandud. Tean seda tunnet mida nemad tunnevad ja kui raske on sellest välja rabeleda.

  • Avatar
    Vasta I.E. 4. märts 2017 at 18:58

    Aitäh! Ma vaatasin seda täna kordusest ja neelasin ka pisaraid ja mõtlesin, et kuidas ometi saaks aidata. Ei saa öelda, et endal lihtne oleks aga nendega jagan seda vähest, mis mul on, hea meelega.

  • Avatar
    Vasta Kiilu 4. märts 2017 at 18:22

    Muidugi aitame!

  • Avatar
    Vasta Merli 4. märts 2017 at 17:40

    Minu poolt ka panus antud. Väga tore oleks kuulda millalgi, kas neil õnnestub oma kodu alles jätta 🙂

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 4. märts 2017 at 17:43

      Kahjuks sellist summat me vast kokku ei saa… 🙁

  • Avatar
    Vasta K. 4. märts 2017 at 16:31

    Mallukas, sul on suur süda ja ettevõtlik loomus! Aitäh selle algatuse eest, panin ka toetuse teele.

  • Avatar
    Vasta Kai 4. märts 2017 at 15:51

    Tere. Kas iga kuu kindlal kuupäeval läheb antud kuu karpide tellimus lahti või saab uue kuu oma juba ette broneerida? Armas ettevõtmine!!!

  • Avatar
    Vasta T. 4. märts 2017 at 15:18

    See “:)” smail igal pool teeb selle postituse nii.. pugevaks 😀 aga mõte on hea

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 4. märts 2017 at 15:20

      ma kasutan seda jumala palju 😀 ju siis poen kogu aeg

  • Avatar
    Vasta K 4. märts 2017 at 15:07

    Väga hea valik. Eile vaatasin samuti saadet ja valasin pisaraid. Ja mõtlesin, et keegi võiks korraldada korjanduse neile. Ja voilaa- panid asja liikuma. Super.

    • Avatar
      Vasta Sirts 4. märts 2017 at 16:40

      Täpselt sama tunne oli. Kohe näha, et väga ausad inimesed. Teen ka ise panuse ja loodan, et koduloomad ei pea varjupaigas lõpetama!

  • Avatar
    Vasta Nana 4. märts 2017 at 15:06

    Kurb, minust need pickup võimalused nii kaugel :/ maakate lõbu

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 4. märts 2017 at 15:21

      kuller ju tuleb ukse taha, välisuks ka liiga kaugel :D?

      • Avatar
        Vasta Nana 4. märts 2017 at 19:34

        Jäi jutust mulje, et ainult pakipood v automaat ☺

  • Avatar
    Vasta Ellu 4. märts 2017 at 15:01

    Olen ka Dpdga palju pakke saatnud, enam mitte nii palju. Kahjuks ei oska nad aega planeerida, ütlevad, et tulevad ühel ajal, aga tegelikult tulevad 2h hiljem. Aga mina olen tavainimene, blogija Malluka juurde tullakse kindlasti kella pealt kokkulepitud ajal. 😀

  • Avatar
    Vasta Merka 4. märts 2017 at 14:25

    Ülle ja Jaanus tõesti toredad inimesed. Tubli oled Mallukas et aitad! Müts maha sinu ja kõigi ees kes neile toeks on.

  • Avatar
    Vasta Tiina 4. märts 2017 at 14:15

    Need paar eurot ei tee meid rikkamaks ega vaesemaks. Minu annetus läheb ka täna teele.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 4. märts 2017 at 14:16

      Aitäh!

  • Avatar
    Vasta Happy 4. märts 2017 at 13:53

    Nii niii hea meel on kuulda, et neid otsustasid aidata!! Minule läksid nad ka väga hinge, ääretult siiras ja kokkuhoidlik pere tundus. Andsin omalt poolt Ka vaikese toetuse.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 4. märts 2017 at 13:57

      suured tänud!

  • Avatar
    Vasta karikakar 4. märts 2017 at 13:40

    Mariann…..RESPEKT Sulle,et võtsid päevakorda selle perekonna aitamise ja see ütleb kõik mis inimene oled-suure suure südamega.Vaatasin samaaegselt seda lugu ja tundsin samu emotsioone.Hea,et oled sina kes teeb võimalikuks neid natukenegi aidata.Parimat Sulle!!!

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 4. märts 2017 at 13:57

      Tore, kui saad neid natukenegi aidata 🙂