Autokool JUMALAITA NALJAKAS

head uudised, ei miskit muud

13. september 2018

Tänane hommik hakkas nagu alati – Mari sosistas mulle “Emme, palun ärka üles, lähme alla!”. Ma ei tea, miks mu lapsed mind rohkem armastavad, aga kui neil on valida, kas mina või Kardo, siis on valik ilmselge.

Isegi kui Mari öösel mul kaisus on ja ma julgen külge keerata, siis ta tõuseb püsti ja tuleb sinna poole, et saaks endiselt mul kaisus olla. Ei tea, mis suur emaarmastus tal nüüd peale tulnud on, kuigi näiteks eile lapsi magama pannes ütles Mari tasakesti:

“Emme…”

-“Nooo Mari?”

“Palun ära tee mulle haiget, okei?”

-“Eee, miks ma peaksin sulle haiget tegema? Miks sa seda üldse arvad?”

“Niisama!”.

Meie sosina peale ajas Lende endale kargu alla ja ronis sajandat korda voodist välja. Ma olin teda enne juba 97 +n korda voodisse tagasi tõstnud, kopp super ees ja nõnda ma sisistasin: “Lende, KOHE voodisse tagasi või emme läheb VÄGA kurjaks!”. Selle peale kargas Mari istukile ja hüüdis rõõmsalt: “Emme, lähme koos!”.

Okei, ma tegelikult tahtsin tänasest päevast rääkida, mitte siin oma laste tobedusi teiega jagada, aga mis teil muud üle jääb kui piinelda ja lugeda. Igatahes sain ma taaskord ärgata tunnike enne oma äratuskella, aga arvestades, et ma olen iga päev mingi üheksa paiku magama läinud, ei olnud see mitte varajane ärkamine, mis mind ahastama pani, vaid pigem see, et JÄLLE oli ees super sisukas päev ja ma tõesti eelistaks sellist elu, kus ma saan teha ühe toimetuse päevas ja kõik. Aga eiiiiii, ma pidin lapsed valmis panema, aeda viima ja ise küüntesse tormama, sest mul olid kaks küünt täiesti ära murdunud ja ma ei saanud nendega edasi elada.

Kardo küsis, kas see on lipsuga merisiga…

Terve aja vaatasin paaniliselt kella, sest ma pidin juba 11ks ITK’s olema, et kohtuda enda uue eraämmaka Meriliniga. Kui ma teilt soovitusi küsisin, siis mingi massivselt soovitusi ta ei saanud teie poolt, aga minu meelest oli mega äge naine, hea huumoriga ja saime omavahel sotte selgeks rääkida ja numbreid vahetama. Lisaks küsisin ma ta käest, et mis ta arvab, kas epiduraal võiks mu sünnitustegevust aeglustada ja ta tundus üsna kindel, et arvestades eelnevaid sünnitusi, ei usu ta, et epikas mul midagi aeglustaks. Nagu… krt, miks ma siis nagu loll valusid tundnud olen, kui ma oleks võinud iga kord mugavalt ja valuvabalt lapsi välja tulistada. Ma nüüd novembris seda siis teha üritan. Ainult, et siis tuleb õigel ajal haiglasse jõuda, kui avatust liialt on, siis enam ei saa teha. Ma, loll, olengi alati alles siis epikat tahtnud, kui avatust mingi 8-9 cm on, mis on ilmselgelt liialt hilja. Igatahes on mul süda rahul, et mul on ämmakas novembris ootel ja süda rahul. Endiselt, ei mingit hirmu.

See kohtumine oli nii tore, täitis mind nii positiivse vaibiga, et ma tormasin koju, toppisin endale ühe õuna, ühe kohukese ja vorstivõiku hambusse ja jooksin autokooli. Ma ausalt ei liialda, kui ma ütlen, et ma JOOKSIN, sest  ma ei tahtnud üldse hiljaks jääda, aga ma pidin midagi sööma, et ma ära ei sureks. Seega tegin ma midagi kiirkõnni ja jooksu vahelist, ise puhkisin, nagu jookseks vähemalt sünnitama. Ütleme nii, et TÄPSELT sellise mulje ma ühele lugejale jätsingi ?

Nagu kui armas, et inimesed niimoodi muret tunnevad, aga tegelikkuses hakkas mul kõhus täiega pistma, aga minul vasardas ainult peas, et KOHE olen kohal ja natukene veel, et siis saan puhata, et nõme ju lasta teisel minu järgi oodata ja siis ma üritasin üle krambi kohale “joosta”. Kes on rase olnud, need vast teavad seda tunnet, et kui kõht läheb kivikõvaks ja hakkab pistma ja ei lase nagu edasi minna ja kui sa IKKA lähed, siis on see parajalt valus ponnistus. Eriti kui sa üritad veel kiirkõndi teha. Aga kohale ma sellegipoolest jõudsin. Kuigi ma pidin seal juhiistmel veel veits ennast koguma ja puhkama, aga see kramp läheb kohe üle pmst, kui maha istuda saab, seega polnud üldse lugu ja läksime sõitma.

Ma pakkusin välja, et võiks Õika ringidele minna, et mul sõbranna soovitas, et ARK tihti sinna viib ja me enamasti oleme Nõmme-Mustaka kandis olnud, et tahaks proovida. Nii tegimegi. Sõitsime Mustaka kaudu Õismäele, tiirutasime seal mööda ringe ja lõpuks lõpetasime jälle Mustamäel, sest ma pidin edasi kulmudesse tormama.

Lõpetasime sõidu ära, ma parkisin ära ja siis arutasime õpetajaga, et pühapäeval lähen siis esmaabikursusele ja 20dal on see pimedasõit simulaatoril. Et peale seda võin ma linnast läbi käia ja võtta autokoolist mingi avalduse, või et ma saan selle e-autokoolis ka esitada, et siis saab ARKi aegu kirja panna. Ma siis hakkasin kohe kalendrit vaatama, et okei, siis peame ju nädala jooksul sõidueksami ka ära tegema, kui ta vastab mulle, et “Sul oligi täna sõidueksam, see on sul nüüd tehtud!”.

giphy-9446556

Tuleb välja, et inimene ei hakanud mind enne “hoiatama”, et ma äkki närvi ei läheks või miskit, tänu millele läbisin ma sõidueksami iseenda teadmata. Selgub, et… ma oskan sõita! Ja parkida! Ja ringidel liigelda! Ja…kõike teha? Saaks vaid ARKi ka enda teadmata eksamile minna, oleks eriti lebo. Igatahes olin ma niiiii õnnelik, et jooksin pmst autost välja, et Kardole helistada ja oma rõõmu jagada. Kuna taksoni oli veel aega, ostsin poest juubeldamisshoksi, mida lahkelt juhiga jagasin, kes mind kulmudesse viis. Muuseas, kui ma hommikul taksoga ITKsse sõitsin, siis juht küsis mu käest, et kus siis kaamerad on ja kaugel mu autokool on, siis talle veel rääkisin, et oi veel autokooli sõit ees jne, enne ei saa ARKi minna, oleks ma vaid teadnud, et paar tundi hiljem mul sõit tehtud on. Jehhuu.

Kulmud ootavad enivei uut ja eraldi postitust, seega ma nendel nüüd rohkem ei peatu, peale kulme tormasin ma Järvele, sest Smartposti sõnul oli mul Trendsetterist KAHEKSA pakki. Ups. Ja kuna ma juba Järvel olin, siis tahtsin ju poodi ka minna, aga siis meenus mulle, et mul pole pangakaarti. Muidugi on see raibe jälle kadunud, mistõttu astusin ma Swedpanka ja jäin seal ootama, kuni keegi halastab ja mulle uue kaardi tellib + asenduskaardi annab, sest kuidagi tuleb ju ka vahepeal ostude eest tasuda. Istusin seal ja passisin, nagu ikka inimesed seda teevad.

Ühel hetkel astus sisse vana tädike. Talle ligines see tüüp, kes küsib, et mis sa pangas teha tahad. Ta küsis vist mingi sada korda, iga kord küsis see naine: “KUHU MA MINEMA PEAN?” kuni mees alla andis ja ta lihtsalt minu kõrvale istuma suunas. Möödus paar mintsa ja mutikene hakkas üle panga kisama ja kurtma, et kus on kõik töötajad? Miks ta ootama peab? Ta on vanainimene! “Mõnikord nad teevad niimoodi sohki, et võtavad need ette, kes alles hiljem tulevad,” kaebas ta mulle siiralt ja südamest. Ja siis see õudus juhtus. Keegi kutsuti ja see keegi ei olnud tema. Ta läks NII kurjaks ja kriiskas, et kui tervis lubab, siis läheb ta homme Narva maantele kaebusavaldust kirjutama. “Ma olen voodihaige! Ma võin IGA HETK püksi teha,” kisas ta kurvalt. Mul samal ajal Marta rullis sees, mistõttu ütlesin ma tädikesele, et eks igaüks meist võib iga hetk püksi teha, et see on elu, mis muud. Ta kummardus üle laua, pani oma kõrva minu poole ja kisas: “MA EI KUULE! ÜTLE SIIA KÕRVA SISSE!”.

“MA VÕIN KA IGA HETK PÜKSI TEHA, SEE ON ELU!” kisasin ma siis üle vaikse Swedbank’i kontori, nagu see oleks kõige normaalsem asi, mida üks inimene võib ühe vanamuti kõrva karjuda.

Lõpuks ma lasin ta endast ette ka, sest ma tegelikult ei tahtnud näha, kuidas mammikene keset panka püksi teeb ja mul aega passida oli ka. Ainult 40 mintsa ootamist ja sain ka mina jutule, et endale uus kaart tellida ja ajutine kaart saada. Käisin siis poes ära ja sain oma “tagasihoidliku” pakikoguse ka kätte.

Noh, ja nüüd ma tulin, Kardo oli süüa teinud, mina blogisin nagu 15 aastane, et mida ma täna tegin ja võiks öelda, et tänane on igati korda läinud. Ainult, et 17 meili tahavad vastamist, aga ma ei viiiiitsi tegeleda probleemidega, mis on ala sellised, et kui firma saadab mulle kolm toodet ja mina kirjutan ühest, sest üks väga meeldi, samal teised ei avaldanud erilist muljet, et kas neil on õigus hakata nüüd hiljem, ilma eelneva kokkuleppeta, et KÕIGIST kirjutama pean, huiama, et okei, me maksame siis ainult 1/3 arvest ka! Mul täna nii hea tuju, et ma vist isegi ei viitsi vaielda, las maksavad siis 1/3 ja elame kõik õnnelikult edasi, eks.

Ühesõnaga – ma proovin meilide arvu nt viie peale saada ja lähen siis magama nagu vanur, sest uni on niiiii suur. Aga homme… Homme ma ei pea KUSKILE MINEMA! Jeeeee!

Mul oli ikka hea päev, wohhhoo, aga teil?

Loe ka neid postitusi!

52 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta Svetlana 19. september 2018 at 07:59

    Tõelised raseda rõõmud kui ei pea mitte kuskile minema või on ainult üks toimetus vaja päeva jooksul ära teha ?

  • Avatar
    Vasta Getri 17. september 2018 at 19:56

    Sain see aasta load. Mul oli autokoolis eksamil teine sõiduõpetaja ja lisaks ka veel plats. Kõik oli eriti piinarikas ja pikk 😀

  • Avatar
    Vasta Tyy 14. september 2018 at 20:08

    Sinu salaeksam tuletas meelde minu oma ARK-is Tol ajal oli üks eksami osa platsi-eksam kus tehti kõik need parkimise ja tagurdamise variandid ja slaalom ja estakaad jne Seda kartsin kõige enam. Eksami auto oli ka võõras ja palusin oma õpetajal kas saan enne eksamit selle raja läbiproovida eksami autoga. Tegingi üksi kogu raja libedalt läbi nii kenasti nagu ei iial varem ja ütlesin autost väljudes et kahju et nüüd keegi mu sõitu ei hinnanud. Õpetaja kõrval seisis veel üks mees , kellest arvasin et mõne teisekooli õpetaja aga oli hoopis eksaminaator ja ütles et hindas küll ja eksam sooritatud. Ma hüüatasin üllatunult PÄRISELT KA VÕI ??? Saabumise hetkest vähem kui 5min ja ei mingit närveldamist. Uskumatu !

  • Avatar
    Vasta Kris 14. september 2018 at 05:47

    Palju palju õnne sõidueksami õnnestumise puhul!!! ?✌

  • Avatar
    Vasta Geidi 13. september 2018 at 23:41

    Väiksem laps oli alles palavikus seega kodune päev.(praegu terve) Koristasin köögikappe stiili “ma ju panen ainult ühe asja mujale” ja siis helistasin mehele, et mul on KOHE vaja seda üht kappi mis on tellitud. Ma tean, et ma pean nädala veel ootama aga sheat mul pole uuel nädalal kappide kolimise tuju äkki. Noh anyway kolisin ma kapid ümber ja need asjad mis sinna uude kappi lähevad, kolisid end hetkel kasti ja garaazi. Ja siis oli aeg minna jumpingu trenni. Siis käisin ämmal külas ning tellisin uue köögilaua mille kullakallis abikaasa oli leidnud, sel ajal kui ma ämmaga pläkutasin ja kuuseheki pügamist teoorias õppisin. Hea ju nädalavahetusel targutada, kui mees ja ta vend hekki pügama hakkavad.
    Nüüd joon oma pokaali veini ja mõtlen, et kobiks magama

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 14. september 2018 at 08:58

      Sa ikka eriti usin 😀

  • Avatar
    Vasta P. 13. september 2018 at 22:43

    Nägin küünepilti ega polnud jõudnud allapoole lugeda. Jäin ka vaatma, et mis su küüntele siis pandud on. Usu või ei, aga mu esimene küsimus oli sama, mis Kardol – kas see on lipsuga merisiga. 😀

    Aga palju õnne igati korda läinud päeva eest! :))

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 13. september 2018 at 22:45

      great minds think alike ? tänks!

      • Avatar
        Vasta Saara 14. september 2018 at 09:33

        a tegelt see on küülik, onju? 😀

        • Mallukas
          Vasta Mallukas 14. september 2018 at 10:43

          jah 😀

  • Avatar
    Vasta Olga 13. september 2018 at 21:48

    Läksin nii kooli, kui ARKi sõidu eksameid tegema rahus, sest sisestasin endale päris pikalt, et lähen tavalisse sõidutundi ja ARKis on lihtsalt uus õpetaja ??
    See mõjus päris hästi,eksamid said tehtud esimese korraga.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 13. september 2018 at 22:22

      proovin nippi 😀

  • Avatar
    Vasta K 13. september 2018 at 21:27

    Mul oli kunagi aastaid aastaid tagasi sama sõiduõpetaja, kes sul (Malluka suves nägin). Ja samamoodi tegin sõidueksamit enda teadmata ilma pabinata.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 13. september 2018 at 21:31

      Hea õpetaja ka, ei saa kurta. Selline rahulik ja tasane ja tore!

  • Avatar
    Vasta A4 13. september 2018 at 21:27

    Näh ebaaus. 😀 Mu sõiduõpetaja ütles, et oma õpetajaga ei saa teha eksamit, peab teise õpetaja juurde aja panema. Ja ma olen jube pabistaja eksamitel. Oleks saanud ka nii ola teadmata teha,oleks ka läbi saand vast. 😀 Ja no arkis olen ka 2x läbi kukkunud. Sest ma lähen lihtsalt nii pabinasse,et viimasel eksamil nt unustasin käsipiduri peale ja ei saanud aru,et miks auto edasi ei liigu… -.-
    Tundub lausa lootusetu,et ma kunagi load saan. 😀

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 13. september 2018 at 21:27

      Kolm on kohtu seadus, mis muud! 😀

  • Avatar
    Vasta Merit 13. september 2018 at 21:25

    Mul küll epiduraal ei aeglustanud sünnitust, aga kasu ka sellest ei olnud. Õiendasin veel kõigiga et miks te mulle valetasite ikka on ju valus ?. Nüüd natuke kahetsen et tegin, sest valusid ära ei võtnid aga praegu annab süstikoht korralikult tunda.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 13. september 2018 at 21:26

      Kui kaua möödas on sünnitusest?

      • Avatar
        Vasta Nastja 13. september 2018 at 22:10

        Mul 1a9kuud möödas sûnnitusest ja ka siiani sûsti koht väga valus erinevaid rohti vôtnud kreeme ka midagi ei môju

        • Mallukas
          Vasta Mallukas 13. september 2018 at 22:22

          what, ma kuulen esimest korda, et nii olla võib

          • Avatar
            Liisa 13. september 2018 at 23:39

            Mul keisrilõike jaoks tehtud seljasüsti koht andis ka väga pikalt tunda, ikka julgelt paar-kolm aastat.

          • Avatar
            T 14. september 2018 at 08:12

            Mul kestis esimene sùnnitus väga kaua! Ööpäev valutamist ja 4cm avatust, olin väga läbi omadega ja lasin epiduraali teha. Sain magada ja jõudu koguda.
            Aga need seljavalud, mis sain 🙁 tõesti nutma ajavalt valusad sööstud mööda selgroogu. Mingites asendites oli eriti valus! Ja nii isegi 1,5a peale sünnitust! Ämmakas ütles, et nii võib juhtuda küll ja ajaga läheb mööda! Nii umbes 3 aastat hiljem on kõik okei juba.

            Teise lapse sünnitasin loomulikult. Jah on valus, aga see ju läheb üle.

            Esimese lapsega epika ajal tuli avatust 0,5cm juurde ja edasi sain ikka valudega olla. Juurde ei pandud epikat enam.

      • Avatar
        Vasta Merit 13. september 2018 at 22:49

        Mul veel vähe mööda. Kohe saab 2 kuud. Aga ikka mõtlen et oleks võind ilma, kuna see ei leevendanud mul valusid ültse.

        • Mallukas
          Vasta Mallukas 14. september 2018 at 08:45

          No krt, panete mind siin mõtlema, et äkki siis ka ikka ei peaks?

    • Avatar
      Vasta Mammu 14. september 2018 at 13:49

      Mul ämm arst ja rääkis ka, et see süstal pidi mingi mega suur olema ja see ei ole asi mida tahta..aga no nendest valudest pole ma isegi kuulnud, siis suht jama ju. Ma ise kasutasin naerugaasi ja soovitan seda soojalt! Valusid otseselt ära ei võta, aga julgelt poole vähemaks võtsid kül+valude vahepeal oli täitsa lõbus olla 😀 😀

      • Mallukas
        Vasta Mallukas 14. september 2018 at 13:50

        Naerugaas ajas mind ainult oksele ja valude suhhtes ei teinud mitte midagi 😀

        • Avatar
          Vasta mammu 14. september 2018 at 20:26

          Mind ajas ka esimesel sünnitusel + ei saanud aru et valusid vähendaks, aga see kuidagi hägustab ka protsessi ja tagantjärele kuidagi parem 😀 AGA teisel alguses keeldusin sellest ja mees käskis ämmakal kohale tuua ja lõpuks nõustusin ja see oli parim asi ever, nii palju parem hakkas ja siis enam südant pahaks ei ajanud.. ei oskagi seletada millest siis erinevus 😛

          • Mallukas
            Mallukas 14. september 2018 at 20:51

            Mul ämmakas ütles, et seda naerugaasi tuleb vähemalt pool tundi imeda ka, et see üldse tööle hakkaks. Ma pole kunagi nii kaugele jõudnud, enne sain lapse kätte 😀

          • Avatar
            Mammu 15. september 2018 at 10:53

            Missasja, mul hakkas kül kohe tööle 😀 lamasin arvutite küljes ja seal olid need nö valunumbrid, mäletan siiani kuidas need koguaeg 100ni jõudsid ja siis ämmakas ütles, et jah 100 on max mida näitab ja valud on tegelikult isegi suuremad ja kohe kui naerugaasi sain langesid need 60-70ni 😛

          • Mallukas
            Mallukas 15. september 2018 at 10:55

            Okei, mul ei aidanud see mitte grammi ka 😀 aga ma pole ka ühegi sünnituse ajal mingi arvuti küljes lamanud 😀

  • Avatar
    Vasta S. 13. september 2018 at 21:04

    Epiduraal ei pruugi su kordussünnitust jah mõjutada, aga võib lapse enesetunnet veel mitu nädalat mõjutada (ka paljud ämmaemandad ütlevad seda). See on mu jaoks natuke hirmutav..

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 13. september 2018 at 21:14

      Mega paljud saavad epikat ju, ei tea küll, et mismoodi nad siis mõjutatud sellest nii väga oleks?

      • Avatar
        Vasta S. 13. september 2018 at 22:51

        Jaa, saavad-saavad, sest ega meeletu valu kannatamine ka alati kasu too. Aga jah, just täna loengus räägiti, et lapsed võivad olla pikalt uimasemad jne, ei ole nii erksad emaga kohe suhtlema, kui muidu oleks. Samas on see alguse suhtlemisperiood väga oluline. Mina ise muidu valuvaigistite vastane ei ole, polnud mõelnudki selle epiduraali peale, et kas tahta, mõtlesin, et vastavalt olukorrale. Aga nüüd tahaks jällegi võimalusel ilma hakkama saada… Aga pole muidugi erilist eeltööd teinud, st igasuguste hingamistehnikatega piisavalt kurssi viinud jm.

      • Avatar
        Vasta Triin 14. september 2018 at 13:53

        Minul torgati algul mööda, kolm doosi sain ja ega nagu ei aidanud ka. Viimase doosiga ei saanud üldse aru, et midagigi aitaks. Mul oli muidugi distress ka.

        Igal juhul sellest epiduraali mööda torkamisest oli hiljem seljakambri leke ja nii meeletud peavalud, et liikusin mööda seinu. Sain iga 6 tunni tagant hobuseannuse valuvaigisteid. Elasin niiviisi mitu nädalat ja lubati isegi rinda anda.. aga jah. Ilma epiduraalita oleks ilmselt üldse sinna ära surnud, kuna mul ei avanenud..

  • Avatar
    Vasta Kärt 13. september 2018 at 20:59

    Mina ka ei teadnud, et in sõidueksam otseselt st läksin sõidutundi aga lisaks õpetajale oli seal veel üks naine nö sõitu hindamas ja siis ma juba vaiksel lootsin, et ehk on see siis lausa eksam ja sooritasin ilusti esimese korraga ära 🙂
    Aga..ma sain just siukse kõhutäie naerda. Esiteks see kiri, mis sa said ajas nii naerma..kujuta, ette näed Mallukat mooda tänavat tuhisemas ja kõhust kinni hoidmas ja siis päev otsa nuputad, et kas hakkas sünnitama või hoopis tegi kiirkõndi ? lisaks..mis sa üle panga karjusid pani mind naerukrampidesse, see oleks nagu kusagilt komöödiast ???

  • Avatar
    Vasta Helery 13. september 2018 at 20:41

    Ma tegin paar aastat tagasi load aga päris ausalt, mingit sõidueksamit mul küll ei olnud koolis. Sõitsin oma tunnid täis lihtsalt, tegin kooli teooria ära ja läksin arki ? ise mõtlen koguaeg et mis sõidueksamist autokoolis jahutakse, arkis tehakse eksameid ju ? ma ise teadlikult polegi teinud, ehk sellepärast ?

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 13. september 2018 at 20:47

      No enamikel ikka on 😀

      • Avatar
        Vasta Liisu 14. september 2018 at 10:28

        Jah sama. Mul olid sõidutunnid läbitud. Leppisime nn sõidueksami kokku , läksin kohale. Olin mega närvis. Noh ilmselgelt kõigeparemini ei läinud jne. Jõudsime siis parklasse ja küsin juba ise et millal uuesti sõidueksamile tulla saan. Ta vastas et meie autokoolis polegi sõidueksamit. Et nagu whaat , tahtis vist lihtsalt lisa raha teenida. Olin isegi hämmingus et sõidueksamit polnud.
        Aga õnne sulle,oled väga tubli ?.

  • Avatar
    Vasta L 13. september 2018 at 20:38

    Tõmba endale mtasku äpp. Saad sinna ära liita oma partnerkaardi (ei pea kunagi enam kaasas kandma) ja ka pangakaardi. Vähemalt selverites saab mtaskuga alati maksta ja nälga seega ei jää kui kaart kadund. 🙂 Ma käin alati koduselkus nii et isegi rahakotti kaasa ei võta. Teised poed ei ole veel küll sinnamaani jõudnud, loodan, et tulevikus on kõikjal virtuaalne kaarditasku rohkem teemas.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 13. september 2018 at 20:46

      Hea mõte, tõmbangi vot!

    • Avatar
      Vasta Piret 14. september 2018 at 07:44

      Ma vist nägin seda mTasku kleepsu Comarketi kassa juures ka, niiet Mallu saad Valdeku Comarketist ka süüa osta kui Lendel järgi käid 🙂

  • Avatar
    Vasta inksu 13. september 2018 at 20:37

    tänan naeru eest ma ei suuda lõpetada naermist. kujutan ette kuidas sa seal tädikesele kõrva kisad et võid ka püksi pissida ?????

    ja palju õnne et sõidueksami ka ära tegid ?

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 13. september 2018 at 20:46

      no ma ei tahtnud, et tädi oma mures üksi oleks 😀 Aga aitäh!

  • Avatar
    Vasta Kadri 13. september 2018 at 20:17

    Mu söiduõpetaja tegi samamoodi, et sõidu lõpus ütles, et võid nüüd arki minna 😀
    Nädala pärast juba ongi arki sõidueksam, seda ma kardan küll väga väga ?

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 13. september 2018 at 20:20

      Oiii, hoian sulle pöialt!

  • Avatar
    Vasta Laura 13. september 2018 at 20:13

    Kusjuures mu arust jube hea meetod, kui ei öelda ette. Ise ma teadsin oma eksamit ette, aga oli nii mitmeid teisi tuttavaid, kellega käisime oü autosõidus, ei öeldud ette. Lihtsalt õpetaja lobises see tund veidi vähem ja lõpus ütles “palju õnne, eksam sooritatud” 😀

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 13. september 2018 at 20:17

      Ma olin ka enne kuulnud, et nii tehakse, aga ma arvasin, et see mingi müüt 😀

      • Avatar
        Vasta Jaana 13. september 2018 at 20:57

        Eriti lohvalt käib see eksami asi Tallinnas..meil ei tohi küll söiduöpetaja eksamit teha vaid selleks keegi teine

        • Mallukas
          Vasta Mallukas 13. september 2018 at 21:13

          See oleneb puhtalt selles, et kes su sõiduõps on. Iga suvaline jah ei saa teha autokoolis sõidueksamit, aga minu sõiduõpetaja ongi meie autokooli üks eksamineerijatest 😀

          • Avatar
            Jaana 13. september 2018 at 21:21

            Einoo meie söiduöpetajad köik koolis teevad eksameid..minu söiduöpetaja üldse omanik.. aga ikkagi eksameid ei tohi teha meie koolis spets..see öpetaja kes öpetab
            Aga veab sul 😕

          • Mallukas
            Mallukas 13. september 2018 at 21:23

            Ma eeldan, et see mingi sinu autokooli imelik reegel siis, sest mingi seadus see küll pole 😀

        • Avatar
          Vasta Kadri 14. september 2018 at 20:25

          Ei tasu järeldusi teha ühe-kahe autokooli näite põhjal. Käisin ka autokoolis Tallinnas ja minu sõiduõpetaja samuti ei tohtinud minuga sõidueksamit teha, pidi olema keegi teine. Kuna parasjagu kedagi teist ei olnud võtta, siis tegin autokooli omanikuga. Olin nii närvis, et esimene kord kukkusin läbi ka täiesti, teisel korral sain läbi õnneks 😀