LAPSED Mari

Mari sünna Muuuv mängumaal (videoga)

17. oktoober 2018

Uskumatu, et Mari juba viieseks sai, aga tõsi ta on. Sünnipäeva otsustasime sedapuhku pidada Viimsi Muuuv Mängumaal, mis osutus ideaalseks valikuks. Esiteks oli mul hirm, et äkki ei tulegi kedagi, sest hommikul teavitas kõik meid riburadapidi laste haigeks jäämisest, aga Muuuv on nii suur mängumaa, et isegi kui poleks mitte kedagi tulnud, oleks seal mängukaaslasi jalaga segada olnud.

Ma võtsin kohe valmis peopaketi “roosa unistus“, nii ei pidanud ma mingisuguste toitude peale üldse mõtlema. Ainult seda Mari tahtis, et oleks kiisu kook, seega tellisin neile Lendega Tassikookidest omad “suured kiisukoogid” ja mõned muffinid, suurtele tõin sushit. Aga laud oli sööki täis ja laste lemmik muidugi vaagnatäis friikaid, tüüpiline!

Kodusünnad võivad küll toredad olla, aga mängutubades pidamine on lihtsalt mugav. Lähed kohale,  söögid laual, kõik on kaunistatud, sina võid rahus lastega tsillida ja sünnat tähistada, hiljem lihtsalt koju ära minna, ei pea seal laste läbu ise koristama hakkama. Kuigi ma viisakusest natsa ikka koristasin, sest noh, lapsed suudavad paraja kaose tekitada, aga üldiselt soovitan küll kuskil mängutoas pakett võtta, kui tahad minimaalselt mässata, neil seal kõik hinna sees:

  • Sünnipäevatuba 3 tunniks ja pääsmeid seiklusmaale
  • Unistuste peole roosamannalist sünnipäevatuba
  • Erikujundusega sünnipäevakutseid
  • Sünnipäevalapsele väikest kingitust
  • ​Heeliumiga täidetud täpilised õhupallid
  • Maitsvat peolauda ja ühekordseid nõusid vastvalt sünnipäevaliste arvule.

    Laste suupisted:
    Pallivaagen: juustupallid,lihapallid ja pelmeenid
    Friikartulivaagen
    ​Ümmargused minipitsad singi ja juustuga
    ​Puuviljavardad  vahukommide, mandariinide ja viinamarjadega
    ​​Vitamiinitikud dipikastmega
    Popcorn
    Marja limonaad
    Küpsisetort vahukommidega ja kohupiima-vahukoore kattega

    Näksimiseks isale ja emale:
    ​Bruschettad vaagnal 8-le

Mängumaa on mega suur ja seal on lastele ikka tundideks tegevust. Meie olime seal kolm tundi ja lapsed ei paistnud seda nägu ka olevat, et tahaks koju tulla või midagi. Oleks see Muuuv vaid lähemal, satuks sinna tihemini, kindel see.

Mul sõbranna Gerda tegi sünnal väikse video ka ja ma ei saaks tänulikum olla. Ise ei viitsi ju seal joosta ja pilte teha ja filmida (appi, ma kõlan nagu ma üldse midagi ei viitsi?) ja kui ise teed, siis ei ole sina jälle ühelgi pildil ega videoklipil. Nüüd on meil tänu Gerdale ilus mälestus lapse sünnast. Vaadake ise 🙂

Ps! Kui te tahaksite oma lapse sünnast ka videot, siis Gerda võib teile ka teha. Kirjutage talle emailil nost.event@gmail.com ja mainige ära, et te Malluka blogist temani jõudsite, saate video 50€ odavamalt! (Muidu 200€, siis 150€). Vot, selline väike reklaam sõbrannale ka vahepeale siin ✌️

Also miskipärast olen siin pildil hambutu ?

Mari kingitusi näitan kunagi mõni teine kord, kui ma nendest normaalseid pilte teen, aga nagu ma maininud olen, sai ta imelise LizKiz Couture kleidi ja kaks Aafrika hiidtigu, kes on mulle endale üllatuseks ka päris normaalsed vennad, mitte limased elukad, nagu ma alguses pelgasin, hehe! Mari oli niiiiii õnnelik ja rahul, kohe äge vaadata 🙂

Kumba teie eelistate, kas koduseid pidusid või mängutubades pidamist? 

Loe ka neid postitusi!

22 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta Helen 25. oktoober 2018 at 10:30

    Kas Muuuv Mängumaal oli tegevust ka väiksematele lastele (1-3aastastele) ?

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 25. oktoober 2018 at 12:11

      no Lende pani ringi küll 😀

  • Avatar
    Vasta Velly 18. oktoober 2018 at 06:36

    Paljupalju õnne Marile ja tublidele vanematele ! ? Mängutoas pidamine on parim lahendus, eriti veel jahedamal ajal kus õues enam pidada ei kannata. Hea mugav, kodu jääb puhtaks ja terveks ?

  • Avatar
    Vasta e 18. oktoober 2018 at 04:49

    Ma ei taha enam eluilmas oma lapse sünnat pidada. Ma kutsusin kogu rühma 7last ja enamik toodi lihtsalt kohale. Ma poleks elusees arvanud et pean terve sünna aja jooksma järel ja rääkima et ei tohi hammustada, küünistada jne. Ühesõnaga see oli kohutav. Sünnipäevalaps tahtis korduvalt koju minna ja peo lõpuks olid pooltel lastel hammustusjäljed, küünistused või sinikad ja muhud. Kodus ma sama õhtu ja veel paar järgnevat luhtsalt nutsin…. Ma olin shokis et nii suurte käitumisprobleemidega lapsed jäetakse lihtsalt võõra inimese vastutusele sest laps oli pasr nädalat seal rühmas käinud ning mina ammugi ei tundnud neid lapsi. Järgmisel aastal pean mõtlema kõvasti mis saab sünnipäevast…. Seda õudust mina eluilmas enam läbida ei taha.

  • Avatar
    Vasta Sirrru 17. oktoober 2018 at 22:44

    Eelistan kodust pidu, kuna lapsel suvel sünna, siis hea õues pidada 🙂

  • Avatar
    Vasta Inkeri 17. oktoober 2018 at 18:55

    Ma ülemistelt piltidelt lugesin lippude pealt “ANNAHOJ” ja ei suutnud aru saada, et mis krdi sõna see on ?. Aga noh, taandareng on ka areng?

  • Avatar
    Vasta KETU 17. oktoober 2018 at 17:52

    See video oli nii lahe. Peaks isegi lapse sünnat seal, aga pole Tallinna inimene. Eelistan pidada lapse sünnasid mängutubades.

  • Avatar
    Vasta Sirly 17. oktoober 2018 at 14:07

    Muuuv on mu elu parimaid lapse sünnipäeva tähistamise kohti, ma olin niiiii positiivselt üllatunud. Laps sai 10 ja klassikaaslased olid vaimustuses 🙂 🙂 Meeldis: Toit, lukuga garderoobid ja võti on enda käes, möll all, jutustamine-söömine üleval, kinkekas sünnipäevalapsele jne.
    Hea valik 🙂

    Armas mälestus video näol.

  • Avatar
    Vasta tiina 17. oktoober 2018 at 13:44

    Oma lastega pole mängutubades veel pidusid pidanud, aga teiste sünnipäevadel oleme käinud küll. Igal pool on olnud sees tingimus, et mängutuba tuleb üle anda samas seisukorras, mis ta saadi, ehk siis koristatult. Söökide osas pole kursis, et kas on pakutud toitlustust ka või on vanemad ise otsustanud söögid kaasa tuua. Muidu on vahvad ja meeldejäävad ikka need mängutubade peod lastele. Kodus saab niigi muid pühasid pidada, emme-issi sünnipäevi jms nipet näpet.
    Palju õnne Marile ka! Nii uskumatu jah, et juba 5!

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 17. oktoober 2018 at 16:11

      No kui meie aeg läbi sai, siis see töötaja ise tuli sinna koristama ja ütles, et ma ei pea teda aitama 😀

      • Avatar
        Vasta Monsa 20. oktoober 2019 at 20:27

        Esimese lapsega olid peod kodus,nüüd teise ja kolmandaga pean mängutubades. See lihtsalt on nii palju mugavam. 3h nädalavahetuse päeval oli 65€,toidu tegin ise ja tort sai tellitud. Kõige suurem pluss on see, et lastel kõvasti tegemist, koduses keskkonnas oli tihti kiunu nt mänguasjade üle. Oli eraldi ruum, kus suured said rahulikult istuda ja süüa, väikestele oli eraldi lauake ja palju tegevust. Koristamine võttis pärast max pool h. Viimastel aastatel olen teinud ka nii, et kõik on kutsutud mängumaale ja kui keegi tulla ei saa siis pole midagi parata. Aastaid pidasin sünnasi teistega arvestades ja see tähendas alati vähemalt 3-4 eraldi pidu mis läksid kokku palju maksma ja maru siiber oli vaaritamisest. Nüüd kui keegi tulebki hiljem õnne soovima, siis saab kohvi ja kooki.

    • Avatar
      Vasta rami 18. oktoober 2018 at 00:21

      Ma olen töötanud mängumaal ja absoluutselt ei pidanud keegi sünnipäevalistest koristama- selleks ongi seal töötajad, et hullata lastega, neid tegevuses hoida ning pärast asjad ära koristada ning uueks peoks ette valmistada. Tihtilugu aidati mind väga palju, kuigi ju ei oleks pidanud. Ja alati jäeti tükike kooki. Üks toredamaid ameteid mu elus muuseas! 🙂

  • Avatar
    Vasta Elve 17. oktoober 2018 at 12:03

    Palju õnne Marile 5 aastaseks saamise puhul! Minu tütretütre 5.-dat sünnipäeva(jaanuaris) peeti ka mängutoas. Sedakorda küll Võru Kratikeskuses ja tütar ise tegi söögid, ning koristama pidime ka ise. Kutsutud olid lasteaia rühma tüdrukud ja sugulaste ning sõprade lapsed. Need küll koos vanematega.
    Misasja??? Alla 3 minutiline video maksab 200€ või? 😀 See hind oleks normaalne tunni pikkuse video eest.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 17. oktoober 2018 at 12:10

      TUNNI? Mida sa vahid seal tund aega 😀

      • Avatar
        Vasta Elve 17. oktoober 2018 at 12:20

        Hea äriplaan siis, kui 3 minutise video eest 200€ saab. Peaks ka hakkama videode vorpimisega tegelema. 😉

        • Mallukas
          Vasta Mallukas 17. oktoober 2018 at 12:21

          kui oskad, siis miks mitte, see on üsna harilik hind 🙂

          • Avatar
            C. 17. oktoober 2018 at 12:42

            Samas ega ju ei filmitud ainult kolm minutit, vaid ikka kolm tundi oli inimene üritusel kohapeal, jäädvustas erinevaid asju ning siis tegi sellest kokkuvõtliku video.
            See, et video 3 minutit on, ei tähenda, et tegija oma aega ainult KOLM minutit sinna alla pani. Kolm tundi üritusel, hiljem materjali üle vaatamine, kokku monteerimine jne. Ikka korralik ajakulu inimesele ning ka hind vastav 😉

            Mõni inimene on ikka imelik, näeb lõpptulemust aga ei suuda hoomata seda, kuidas selleni jõutakse. Naljatilk.

    • Avatar
      Vasta T 17. oktoober 2018 at 16:23

      Päris nii see ikka ei ole, et kolme minutiga teenid 200 euri.

      Kogu protsess hõlmab endast vajaliku tehnika olemasolu (kaamera, arvuti jne), kohaleminekut, kohapeal filmimist, hiljem videomontaaž (sh ju ka kogu musta materjali läbi töötamist). Pakuks välja, et sellise lühikese klipi tegemine võtab aega 3-7 h või rohkemgi (sõltub muidugi kui professionaalne tegija on ja kui kaua monteerimise peale läheb).

      Seega, Elve, palun väga – äriplaan tõesti hea 😉

  • Avatar
    Vasta Anette 17. oktoober 2018 at 11:17

    Eelistan lapse sünnipäeva pidada kodus veel head väiksed peod ja pole mul koristamise vastu ka midagi ehk kui lasteaeda läheb siis vaatab mängutubasi olenevalt kui palju sõpru ta sealt leiab 🙂

  • Avatar
    Vasta Ma 17. oktoober 2018 at 10:56

    Ikka nii on mugavam, kui ise ei pea sebima ja saab lihtsalt olla. 🙂 Kahjuks sageli paneb raha sellele olukorrale põntsu ja ikka tuleb ise toidud-joogid osta ja pärast koristada ka.

  • Avatar
    Vasta Laura 17. oktoober 2018 at 10:41

    Ps. Maril ja Lendel võrratud kleidid!

  • Avatar
    Vasta Laura 17. oktoober 2018 at 10:37

    Meie tüdruku 12 sünnipäev oli mängutoas, sellepärast, et oli väikseid sugulasi päris palju. Aga koos peoga oli meil seal fotograaf, tüdrukud said kauneid kleite, kingi, kübaraid proovida ja lisaks siis poosetada fotograafile. Kõigil oli põnev, vanemad said ilusaid perepilte kui muidugi lastest keegi oli nõus vahepeal paigal istuma, et pildid tehtud saaks. Oli üks toredamaid pidusi! vanematel oli hea rahulik kohvilauas jutustada. Ülejäänud sünnipäevad kodus peetud ja nüüd kui tüdruk vanem on ta läinud sõbrannadega kinno, keeglit mängima või niisama kuhugi sööma.