JUMALAITA KODU PILDID

hea, et ma selline pohhuist olen

24. oktoober 2018

Jajah, ma olen üsna kindel, et ma elu jooksul veel remonti teen ja seega oma sõnu söön, aga no kui mul saaks millestki rohkem kopp ees olla, kui sellest remondist, siis ma tõesti ei tea, mis see oleks, seega ma praegu ütlen, et NEVER AGAIN!

Täna siis sai olema see päev, mil see õudus valmis sai. Las ma parandan ennast – valmis ta ei saanud, aga rohkem ma neist enam ühtegi uksest sisse laskma ei pea, nii et abiks seegi. Enam-vähem tegid nad oma töö ära ja jumal tänatud, et Kardo ja isa lõpetada lubasid selle, mis töömeestel tegemata jäi.

Ma tõesõna ei olnud kursis, et ma peaksin iga väikse detaili neile ette ütlema, mida ma tehtud soovin saada, sest mulle tundub loogiline, et remondikauge inimesena ei tule ma iga liistukese pealegi. Aga no seda ma ka ei arvanud, et kui ma ei täpsusta, et tahaks, et mu välisukse ümber ei oleks vaht, vaid liist, siis oleksin ma pidanud seda spetsiaalselt rõhutama. Et no ma oleksin eeldanud, et nad oleksid näiteks küsinud, et näete, väike esik on nüüd muidu valmis, aga ukse ümber pole liistu ja oleks vaja paigaldada uksepakk, et kas toote ise materjalid või toome meie. See oleks muidugi utoopiline palve, sest kuigi mina suhtlesin ja palkasin firma puhtas eesti keeles, olid minu töömehed nii paduvenelased, et nad ei saanud aru mitte sõnagi eesti keelt.

Näiteks ükskord ma sain kuidagi läbi kehakeele aru, et nad küsisid, et kas see asi mu laes on lamp. No mu vene keel on nagunii minimaalne, aga sõna “suitsuandur” puudub sellest täiesti. Mis mul muud üle jäi, kui lihtsalt piiksuma hakata, kuni ta aru sai, millega tegu.

Kui nad oleks osanud eesti keelt (või mina vene keelt), siis oleksin ma nende käest iga päev küsinud, et ou, kui te tund aega maja ees/toas trepil istute, youtube’ist videosid vaatate ja naerate, et kas te selle asemel midagi… teha ei võiks? Aga kuna ma kahjuks selline keeleoskaja ei ole, siis ma läksin ikka seda rada, et usaldan inimesi, et nad töö ajal päriselt tööd teevad ja kui nad trepil passivad, ju siis nad… ootavad millegi kuivamist või midagi.

Muidugi täna see töödejuhataja või… nende ülemus vms kes see ka oli ütles mulle ise ka, et oi ma juba ammu vaatasin, et nad tegid neid töid poole kauem kui oleks pidanud. Noh, jah… mis seal ikka, tänks, et siis enne tegid midagi selle suhtes, kui viimsel päeval. Kõige haigem oligi see, et see ülemus oli ise nii sõbralik ja tore ja asjalik ja need tema töömehed…

  • Noh, esiteks munesid nagu oleks neil aega maa ja ilm (küsisin üle, ei saa tunnipalka).
  • Suitsetasid otse välisukse taga, ehk siis suitsuhais tuli otse tuppa. Minu palve peale (pašalusta nje kuurjet tut?) suitsetati edasi. Kui ma ülemusele “kitse panin” astuti edasipidi kaks sammu eemale, millest ei olnud tolku, sest…
  • Nad jätsid välisukse kogu aeg pärani lahti. ALATI! Ja kuna külm tuli sisse, siis panin elutoaukse vahelt kinni, et enam-vähem olla oleks ja harvad ei olnud need korrad, kui ühel hetkel sain aru, et töömehed on ära läinud ja…ukse pärani lahti jätnud.
  • Lahkutakse sõnagi lausumata. Ei mingit “dasvidanjatki”. Oleks ma aru saanud, et millal nad täpselt lähevad, siis ma ehk oleks ämma abiga isegi mõni õhta midagi küsinud, et ala millal te seda, teist, kolmandat juba tegema hakkate, aga ei, nad hiilisid minema nagu tõusev päike, uks loomulikult pärani valla, mõnikord värav ka, aga õnneks Lottel pole enam kommet minema joosta.
  • Tuldi, nagu jumal juhatas. Jutt oli, et käivad iga päev alates 9st, pühapäeviti ei käi. Vist kaks korda tulid nad üheksaks, või ei… pigem ühe. Mõni päev ei tulnud üldse. Üks pühapäev jooksen siin palja perssega ringi, kui rahumeeli tuppa astutakse.
  • Jälle oli ju kokkulepe, et lihvitakse siis, kui me Tartus oleme (2-5 okt). Mulle helistati viiendal, siis kui me olime just bussi istunud, et oi töömehed pole pahteldamagi hakanud, just sayin’. “Tahtsin lihtsalt teada anda,” kõlas mega rõõmsameelselt telefoni teisest otsast. Vahva!
  • Siis lubati, et no kuna me siis peame siin sees elama, siis lihvitakse mingi spets masinaga, mis samal ajal imeb ka ja lisaks antakse sellest enne teada, et teibitakse uksed kinni jne, et tubadesse tolm ei ei tuleks. Istun mina siis siin ükspäev toas, kui kukutakse lihvima. Käsitsi. Uksed irvakil. Ma jälle üritasin aru saada, et mis toimub ja nende vastus, et “tsut-tsut” eeldasin ma, et vb on mingi asi nagu ÜLI natukene vaja teha, et okei, lähme eest ära üldse kodust. Tagasi tulles oli KÕIK paksu pahtlitolmu kihi all. Tsutt-tsutt oli lihtsalt… lihvida. Pohuilt. Uste teipimine? Miks? Las nad olla lahti, suva, ega see nende kodu pole, et kahju oleks, et asjad tolmuseks ei saaks. Kirjutasin jälle ülemusele, sain vastuseks, et jah, me ikka mõtlesime, et liiga väike projekt vms, et tuua seda suurt masinat ja noh, sorri. Ei saa, aga töömehed on super hoolikad edaspidi.
  • Teate, kui kaua nad värvisid mu elutoa lage? 10.00 -18.00.

Alguses ütles see ülemus, et umbes nädalake läheb, okei, võib olla 9 päeva, mitte enam. Aga ometi see aeg läks ja läks ja läks ja möödus päevi, kus keegi ei tulnud. Möödus päevi, kus saabuti nt kell 11 kolmekesti, siis nokitseti midagi 20 min, siis istuti trepil ja lasti jeed. Mõni päev tulid reaalselt pooleks tunniks ja kadusid. No näiteks paar päeva ei saand üldse midagi teha, sest oodati seda masinat, millega imeda ja lihvida korraga, aga siis meenus, et aa ei mul ju nii väike ots siin, mulle pole seda ikka vaja. Nagu… wtf?

Nädal tagasi lubati, et reedeks on remont kindlalt valmis. MAKSIMUM laupäevaks. Lubati, et esmaspäeval tehakse viimased lihvid ja ehitusprügi ära viia õuest. Esmasp tuldi, midagi siin jälle tehti ja… lahkuti. Ei näinud see esik küll selline välja, et see valmis oleks.

Eile tulid töömehed KOOS selle ülemusega ja ülemus oli siin tunde nendega koos. Ma pole elu sees näinud, et nad nii palju tööd suudaksid nii kiiresti teha. Pandi liiste ja tehti kõiki neid väikseid asju igalt poolt, mida oleks võinud AMMU trepil istumise asemel teha, aga noh, parem hilja kui mitte kunagi, I guess. Eile ma saingi teada, et ah, mis, ei uksepakku küll meie ei tee, sa pole ju öelnud? Mis trepi alune liist? Sa pole ju öelnud! Välisukse ümbrune liist? Guess what, ma pole ju öelnud!

Ega nad eile ka valmis saanud, nad siiski nädalaid tühja passinud, ei jõua nii kiiresti inimesed teha nädalaid tegemata töid. Seega nad tulid veel tänagi tagasi. Pidid kell 11 tulema, aga see ei üllatunud mind enam üldse, et nad kell 1 tulid. See oli juba nii tavaline, et ma isegi ei tea, miks me kohvikust nii ruttu koju jooksime.

Päris hea oli ka see, et kui ma näitasin mingitele värvivigadele ja asjadele, siis kehitati õlgu, et eiei, seda tegid EELMISED töömehed, mitte meie omad. No… paranda ära siis, mis vahet mul on, kes selle vea teinud on? Mina olen maksnud ju esikuremondi eest, mis tähendab seda, et ma tahan lõpptulemusena saada ruumi, mis on ilusasti viimistletud ja VALMIS. Mitte, et töömees ütleks, et kle, aga siia seinale olid sinu lapsed enne sodinud, SEDA ma küll üle ei tee, sest see pole minu asi? Wtf nagu. See kõik oli minu jaoks sama loogiline, et ütleme, et ma tellin mingi väikse ruumi remondi. Ala WC remont. Ja siis mul vahetatakse pott ja kraanikauss ära ja pannakse plaadid seina ja öeldakse, et ok, tavai, tsau, meil valma. Aga ei, me ei vuukinud, sest sa ju ei öelnud, et me vuukima peaks. Ja et sa tahaksid, et vetsus uks ka ees oleks? Ei, sa ju ei maininud seda?!

Ma ei tea, vb ma tõesti nii remondikauge, et ei tea, et ma pean NII detailideni tegema töömeestele listi, et kui nad näevad ise, et midagi on puudu, nt lüliti keset seina, siis nad ei kehita õlgu, vaid ütlevad enne, et see on puudu, või ostavad selle ära ja panevad mu arvele otsa. Näiteks täna mu isa tõi neile ukseliiste, et nad need paika paneks, nad ise oleks jätnud näiteks nii:

See pakuosa – pole nähtavasti nende teema. Nad isegi ei teinud juttu sellest, et kle kas me peaksime sellega ka midagi tegema. Lihtalt… eeldasid, et jah, ma küll tellisin firmalt esikuremondi, aga ma lihtsalt TAHAN, et mul oleks uksepaku asemel imelik lagunev auk, kes ei tahaks?

Lisaks see osa, kus laudis lõppeb. Tunduks loogiline, et ekspert lõpetaks oma töö liistuga, eks? Oh ei! “Ei, meie pole siia küll midagi mõelnud, te ju ei öelnud?”.

Väikse esiku plaadid jäid ka üsna värviseks peale nende lahkumist, aga ma lihtsalt…. ei viitsinud enam nendega suhelda. Trepi ümber pole mingit liistu. Jah, enne ka polnud, aga ma arvasin, et see kuulub remondi juurde, et kõik viimistletakse ära. Eksisin, mis muud.

Suva, et siin lülitit pole, kas peaks üldse?

Te ei tahtnud sellist välisukse alust? Miks…?

Me läbustasime teie trepi värvidega ära ja kraapisime osadest kohtadest värvi maha, aga selle asemel katsime ta nüüd selliste latakatega, on ok v?

Trepi ja põranda ühenduskoht on küll piluga ja kole, aga pohh ju?

Sry, siin-seal läks veits värvi üle, ära pikka viha pea.

Ei sa ei öelnud, et sa tahad, et siin liist oleks ju?!

Mkm, meie seda värvi sinna ei ajanud, need olid need eelmised töömehed!

Meie ei teind!

Oot, sa tahtsid, et vannitoa ja esiku ukse vahel liis oleks? Imelik, sa oled esimnene..Kahju, et sa seda siis varem ei maininud, meie selliseid asju küsimata ei tee.

Mis seal ikka, tegelikult on need väiksed asjad õnneks Kardo ja isa vahel tehtavad ja ausalt mul on juba NIIII suva, peaasi, et see lihtsalt… läbi oleks. Ma ei suutnud enam minutitki selles sodis ja kaoses elada ja kui me võrdleme esikut enne ja pärast, siis noh üldises plaanis on erinevus väga suur ja kõik näeb palju parem välja, kui enne. Lihtsalt oleks tahtnud, et kui juba tehakse, siis faking korralikult, mitte, et käi ja anu ja luni, et pliis tee tööd, pliis tee lõpuni, pliiiiis noh!

Ma homme valges teen enne-pärast pilte ka, et te saaksite aru, et noh, midagi peale sita ja jama on siin ka tehtud, aga täna tahtsin lihtsalt ära halada. Ma selle tasumise suhtes ka ei tea, et ma olen neile ettemaksuna 50% arvest ära tasunud ja täna see ülemus ise ka ütles, et no ala et treppi korda teha tuleb see üle värvida ja lakkida, et kas ma tahan. Ma ütlesin, et ma olen siin iga sekund sünnitama hakkamas, et ma tõesti enam ei taha selle lakkimise ja värvimisega tegeleda, lihtsalt ei taha, las olla. Eks näis, milline see teine pool 50% arvest on. Homme pidin saama.

Teate, mis kogu selle asja juures jube imelik on v? Nad ju teavad, et ma olen blogija. Et ma näitan teile tulemust. Nende firma nime näitas “Malluka Sügis” saates. No shit, et ma kommenteerin ka lõpptulemust saates, telekas. Ma ei ütle, et ma nüüd mingi jumal taevas, et nad oleksid pidanud mingi nahast täitsa välja pugema MINU nimel, aga kui mina ise teaksin, mis mastaabis mu firma hiljem kajastust saab, siis jah, ma annaksin endast parima. Muidugi võiks remondifirma alati endast parima anda, aga sitta sellega. Vähemalt on nad läinud!

JEEE!

Ma hakkan ise homme esikukappi värvima, kui viitsin. Ma ei tahtnud seda neilt paluda, sest ma ei soovinud, et nad veel kuu aega kolmekesti kappi värviksid vms ? Lõpetuseks üks mega tõene screenshot nende kodukalt:

Loe ka neid postitusi!

75 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta Jaanika 26. oktoober 2018 at 21:11

    Ütlen ausalt välja- sellise pasa eest ei maksaks ma neile täit summat kindlasti mitte. Kogu summast arvestaksin maha ületegemise kulud ( materjal+tööraha) ning samuti ka lisakulud raisatud aja eest. Siis lahutaksin selle summa nende kogusummast ja vot selle järelejäänud numbri ma neile maksaksin.
    Selles mõttel, et päris nulli eest nad ei teinud, aga see porno mis nad sinna endast maha jätsid on kah vastuvõtmatu.

  • Avatar
    Vasta Kristiina 26. oktoober 2018 at 13:38

    Kas sa päriselt ka kavatsed selle sita töö peale selle teise poole arvest maksta???
    Mis värk eestlastel on, et nad sita teenuse eest maksavad!?!

  • Avatar
    Vasta Riin 26. oktoober 2018 at 10:04

    Jumal tänatud, et mu mees ehitaja on. Ainuke, mida ta ei tee on elektripanek, kuigi pisemate töödega saab hakkama. Tapeetimine ja värvimine oli minu teha, kui oma maja ehitasime.
    See, mis segadus (pehmelt öeldes) sulle jäeti, on lihtsalt piinlik. Kuidas üks firma saab nii teha? Ilmselt nagu piltidelt näha, siis saab ja lihtsalt saab.

  • Avatar
    Vasta karina 25. oktoober 2018 at 21:15

    kindel, et sul ukrainlased ei pandud sinna tegema? ned on sellised taignad 😀

    • Avatar
      Vasta Rebs. 26. oktoober 2018 at 10:43

      Nii rumal üldistus 🙂

    • Avatar
      Vasta Vaike 26. oktoober 2018 at 11:10

      Jep, ukrainlased on tainad, venelased on tiblad, mustad on loodrid, aga eestlased on üle maailma teretulnud parimad töötajad ja muidu targad inimesed, kelle ehe näide on Karina – esimene intelligentide seas!

    • Avatar
      Vasta maisa 26. oktoober 2018 at 18:28

      Ukrainlased on väga töökad.Mul töö juures on paar tükki.Muide töökamad kui eestlased!

  • Avatar
    Vasta P 25. oktoober 2018 at 19:35

    Minul on ka kaks korda olnud “rõõm” töömehi palgata. Esimene kord keerati köök perse ja siiani pole veel suutnud ette võtta,et KÕIK uuesti teha (umbes 2000 et uuesti teha) ja siis sain üle vannitoaga. Läksin ekstra lastega kaheks nädalaks ära,et saaks vannitoa tehtud ja tagasi tulles oli kõik mehe poolt üles võetud,sest tehti nii sitasti. Pesime terve suve lapsi kraanikausis või õues 🙂 Kui ma midagi veel relvaähvardusel teeks,siis palkaks kõige tuntuma ja ükskõik kui kalli firma,kellel ka kindlustus olemas on. Elusees ei usaldaks mingit FIE’t. Jõudu sulle ja las Kardo läheb ehituskooli,perse nende taimedega,õppigu plaatima ja pahteldama 😀

  • Avatar
    Vasta Kat 25. oktoober 2018 at 19:28

    Ilmselt tunnimehed, kes oma töötunde lihtsalt harjunud täis tiksuma. Naljakas oleks kui nende ülemus su bogi juhtuks lugema ?

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 25. oktoober 2018 at 19:39

      Kirjas ju, et neil ei ole tunnipalk ja kas just naljakas, arvestades, et ta TEADIS, et ma neist blogin.

  • Avatar
    Vasta Eeva 25. oktoober 2018 at 18:52

    Appi, nii tuttav tunne tuli neid värvi ülelaskmisi nähes. Minu tellitud maaler suutis nii liistudele kui ka köögi kallile kivipinnale värvipritsmeid tekitada. Ja kui midagi öelda julged, oled paha nii paha. Ma vb ei ole kursis aga sa võiksid selle firma nime üles panna, et keegi rohkem sellist jama üle ei peaks elama. Ole tubli ja pea vastu!

  • Avatar
    Vasta Kats 25. oktoober 2018 at 17:50

    No positiivsest küljest! Minu arust see eemalt tehtud pilt sealt trepist ja ülesminekust on jumala ilus, sellist tahaks lausa endalegi 🙂 🙂 Enne oli nii sünge ja kõle!

  • Avatar
    Vasta Maria 25. oktoober 2018 at 16:44

    Ma vaatasin kolm kuud kuidas nelja vetsu remonditi. Ahh.. Aga nüüd! Te ei kujuta ette ka kuidas praegune ehitusfirma tööd teeb. Ma ei jõua ringigi vaadata kui neil asjad tehtud on. Mõtlevad, arutavad, kasutavad olemasolevaid asju. Küsivad üle, et kuule, see või see variant. Siiani on olnid üks takistus. Vaip saabus kaks päeva lubatust hiljem. Ja mida nemad tegid? Alustasid juba järgmise etapiga, et graafikus püsida.
    Poisid on rõõmsad ja sõbralikud. Arvestavad, et ei hakka lampi seina maha võtma suvalisel ajal, vaid lepivad kokku, et see kell hakkavad tegema. Mine selleks ajaks siis ära. Ja kui siin oled, siis me hoiatasime ette. Elektrijuhtmed veetakse ära, pannakse paika ja viimane ühendus võttis aega 17 minutit. Ehk siis ma ei pidanudki päevläbi elektrita olema.
    Ma olen ise leidnud kaks parandamist vajavat kohta. Nad ise leidsid rohkem, aga kuna töö käib, siis pole ju ka probleemi.
    Issver, ma võiks neid taevani kiita veel tunde!

    • Avatar
      Vasta Maarja 25. oktoober 2018 at 21:19

      Mis firmast tellisid remondi?

  • Avatar
    Vasta M 25. oktoober 2018 at 16:39

    Kust fotolõuendeid tellid? 🙂

  • Avatar
    Vasta Liis 25. oktoober 2018 at 16:27

    Appppppi. Ma olen nii närvis juba selle kõige lugemisest 😀 kui ma veel kohapeal oleks ma vist plahvataks.
    Üleüldse ma ei saa sellisest suhtumisest aru, et sa oled endale ehitusmehe elukutse valinud ja siis sa teed seda asja nii sitasti. Miks ei anta endast parim vaid tehakse nii sitasti. Jube.

  • Avatar
    Vasta S 25. oktoober 2018 at 15:56

    Ma nii tahaks soovitada sulle omaenda elukaaslast wc-d remontima, mul elukaaslane praegu teeb meie wc-dušširuumi ja ta on kōik väga kenasti teinud. Tal on oma firma koos sõbraga, kus ta ka ise ehitaja on, ühtlasi on ta ka torumees, aga kahjuks nad ei võta siseviimistluse pakkumisi eraisikutelt. Aga kurb kohe, mis kräppi sulle tehti, taastu ruttu! ?

  • Avatar
    Vasta Kaja 25. oktoober 2018 at 14:55

    Kahju on sinust 🙁 Sellist s..ta pead rasedana seedima.
    Aga … ole õnnelik, et sa ärikaksikute (Tiit ja Teet) otsa pole sattunud. Mul on olnud “au”. Ja, vot, see on ikka üks pasarahe, mis sealt tuli.

  • Avatar
    Vasta meow 25. oktoober 2018 at 14:32

    Ma ei saa aru, kas üldse tänapäeval on olemas normaalseid ehitajaid, töömehi – firmad võtavad tööle iga ettejuhtuva, sest paremad tahavad suurt palka või on üldse riigist vehkat teinud. Ja tööde kvaliteet on siis… selline. või veel hullem, kui see, mis sul tehti. See on tegelt ülemõistuse ajuvaba. Pluss see, et mitte iial, MITTE IIAL ei valmi ükski remonttöö õigel ajal, ammugi ENNE tähtaega. Meil saab kodus 5 aastat vanaks kevadel (ostime uuena) ja tegimegi juba nalja, et kas kolida jälle uude kohta, sest remontima hakata ei julge 😀 😀

  • Avatar
    Vasta Kris 25. oktoober 2018 at 13:54

    Mul on küsimus, kuskohast on pärit see armas võtmekarp esikus?

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 25. oktoober 2018 at 13:54

      ausalt enam ei mäleta, aastaid vana 🙁

  • Avatar
    Vasta ehh jah 25. oktoober 2018 at 12:45

    Ma arvan, et sinu blogipostituse peale nad vilistavad. Neil suht poogen, et mingi 1% rahvast seda näeb.. See on kaduvväike arv. Ja telelsaate vaatajaskond ühtib selle 1%-ga
    See ei huvita ühte firmat, kes läheb uuele objektile. Ilmselt on nad sellepärast kiiresti saadav tööjõud, et shitta teevad ja ilmselt ka odavalt.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 25. oktoober 2018 at 12:47

      Odavaks ma neid küll ei pea ja neid VÄGA paistis huvitavat, et nad telekas on. Lausa produtsendiga rääkisid seal läbi, et mida võiks näidata jne, sellest ka mu imestus 😀

      • Avatar
        Vasta Isabel 26. oktoober 2018 at 11:03

        Telekas olemine on firmadele ikka väga oluline. Väga väikeste pildis olemise hetkede eest ollakse nõus maksma ja tegema väga palju ehk sellest võiks justkui järeldada, et telekal on ikka suur mõju. Ja Mallu saate puhul on minuarust just nii, et (minu tuttavate seas vähemalt), et üsna palju on hakanud saadet vaatama just need, kes varem blogi ei lugenud.
        Mind ka üllatab kuidas ehitusfirmal saab nii pohhui olla, sest kui sa siin blogis nime mainid siis see tuleb ju ALATI googeldades välja ja tahaks arvata, et enne kui endale kellegi ehitama võtad siis googeldad firmat ju.

  • Avatar
    Vasta Kris 25. oktoober 2018 at 11:22

    Tead ma ka kutsusin koju inimese kes tundus igati usaldusväärne ja näitas välja, et ta tunneb asja ja teeb kasvõi sitast saia. Kokkuvõtet oli see remondi lõpetasin rasedana ise, kokkulepitud summat me talle ei maksnud. See on jube kus on ikka isehakanud ehitusproffe ja veel õigust jääb ülegi, et mida ma ikka asjast tean.

  • Avatar
    Vasta Sannu 25. oktoober 2018 at 11:08

    Aga siis maksa ka sellise remondi eest!!!Kui teevad kôik korda, siis maksa summa mis kokku lepitud ja polegi muud.
    Miks peaks makma s… töö eest täit summat. Sa pole saanud kvaliteetset tööd ju.
    Miks sa peaksid laskma kellegil üle teha????

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 25. oktoober 2018 at 11:09

      Ausalt ma ei suuda enam elada nii, et mu maja täis on umbkeelseid töömehi, lihtsalt.. ei 😀

  • Avatar
    Vasta Vaike 25. oktoober 2018 at 09:45

    Oiipljaaaa, kui “mõnus” oli ükskiku naisterahvana korter osta ja saada järjest töömehi, kes seda ära kasutasid, et ma midagi ei tea…. Õemees käratas, et ühtegi tööd enam vastu ei võta enne, kui tema on üle vaadanud, aga noh, ta enda ehitatud vannituba on nüüd ka üle ehitatud, et vesi elutuppa ei jookseks. 😀 Kui lõpuks kindlustuse kaudu ehitusfirma võtsin, sain ka kvaliteedi ja kiire töö. Just sellise firma, kes ise mulle häid lahendusi pakub ja öeldakse ka, et ukse paigaldamine tähendab veel igasugu liiste jms. Iial ei vaheta neid enam kellegi teise vastu. Kui neil kohe minu jaoks aega ei ole, ootan kasvõi pool aastat (tegelt olen vist max kuu pidanud ootama), sest minu jaoks on muu kvaliteedi kõrval oluline ka see, et mulle ei hakata peale suruma midagi, mis pole minu maitse. Kui tahan jälle mingit originaalilähedast lahendust, siis mõtlevad välja, kuidas seda saavutada, mitte ei ütle, et kuule, see on ju nõme, lükkame ikka kõik sirgeks. Kui mul on kõik tehtud 30ndate stiilis, siis lihtsama vastupanuteed minek ja läikivsile pahtel sobib ju nagu valatult. 😀

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 25. oktoober 2018 at 09:55

      ma TAHAKS vannitoaremonti, aga ütleme nii, et viie aasta pärast, kui ma sellest pornost taastun 😀

      • Avatar
        Vasta Vaike 25. oktoober 2018 at 10:22

        Mu vannituba tehti vist nädalaga, kui ma õigesti mäletan (pead ei anna ja mis sa selle tühja koluga teeksidki). Ja mulle ÜLIMEELDIB, et käin alati omanikuga, kes osaleb ka ise töödes, koos poes materjale valimas, sest kust kurat mina tean, millised plaadid on ok ja millised mitte, ma oskan ainult värvi vaadata.

  • Avatar
    Vasta Anu 25. oktoober 2018 at 08:52

    Näitasin mehele ka seda postitust, luges ja ahhetas, lõpuks ütles et nemad tööl nimetavad neid “internetiehitajateks” Tallinnas raske ilmselt hetkel head ehitajat leida sest turg nii ära solgitud igasugu sibulate ja netiehitajate poolt 🙁 täitsa kahju sinu ebaõnnestunud valikute pärast 🙁

  • Avatar
    Vasta T 25. oktoober 2018 at 08:46

    Kui juhuslikult vannitoas remonti hakkas tegema siis kutsu Plaadisheffid. Auad mehed teed ausat tööd. Siis ei satu vähemalt jobude otsa jälle.
    Aga no eks sul üldpilt on kena. Aga no nurgad ja asjad… inimene sellist tööd teeb võiks ju natukenegi ise ka vaadata mis sa sinna seina tõmbad.
    Loodan, et saad lõpuks KÕIK korda.?

  • Avatar
    Vasta kristin 25. oktoober 2018 at 08:41

    Äkki on neil firmas selline asi, et tellid värvimised jne ja siis eraldi pead tellima siseviimistluse. Siseviimistluses pannakse pakud, pistikud ja liistud jne jne 😀 mul endal selline kogemus täitsa olemas.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 25. oktoober 2018 at 09:33

      no siis oleks ehk võind seda mainida v 😀

      • Avatar
        Vasta Kuks 25. oktoober 2018 at 17:18

        Miks sa ei maininud siis?

        • Mallukas
          Vasta Mallukas 25. oktoober 2018 at 18:16

          Mina mainin iseendale v?

  • Avatar
    Vasta ren 25. oktoober 2018 at 08:28

    Ära maksa neile! See on porno mis tehtud on! Siin peaksid neile arve esitama paranduste eest. Selle trepi nalja eest ma laseks trepi spetsil kohale tulla ja hinnapakkumise võtta , et trepp taastada. Ja arve esitaksin sellele ehitajale. Kutsu see ahv sinna kes niimoodi remontis ehk nende ülemus ja vaatame palju tal raha saada on üldse. Ma läbisin just ise selle jama ja töömehed ei saanud 4tuhandest praktiliselt nitte nidagi 3 nädala eest. Et tuleb karm ja konkreetne olla.

  • Avatar
    Vasta Evely 25. oktoober 2018 at 07:34

    No minul kui viimistlejal on küll kohutav selliseid pilte vaadata..ja mul oleks ausõna mark, sellist tööd üle anda. Ja sul on iga õigus vigadeparandust nõuda. Ja kui sa neid rohkem näha ei taha, siis kokkulepitud hind üle vaadata.

  • Avatar
    Vasta Marta 25. oktoober 2018 at 07:15

    Ma laseks uuesti teha siiski, see ei ole normaalne. Tööd ei ole professionaalselt tehtud. Ma oskan ise ka nii halvasti värvida 🙂

  • Avatar
    Vasta Kilpkonn 25. oktoober 2018 at 06:34

    Me tegime aasta alguses vannitoa remonti.. küsisin pakkumist erinevatelt firmadelt, käidi kohapeal.. kõikidest ametlikest garantiidega pakkumistest valisin välja ühe venna, kes tegi suulise pakkumise, sest ta suutis ennast mulle maha müüa ja jättis toreda hea inimese mulje. Kahetsen seda valikut elu lõpuni! Sooviksin ka pohhuist olla, et unustada aga iga kord kui vannitoas käin on valus ja tekitab viha. Ma isegi ei hakka detailidesse laskuma aga see on täielik pornograafia! Alates plaatimisest lõpetades katkise põrandaküttega. Ja muidugi tekkis meil viimasel päeval ka raha üle vaidlus! Vend teatas, et hind sisaldas vaid tööraha kukd mina olin palunud kõik hinnas v.a. plaadid ja san tehnika! Mäletan, kuidas küsisin korduvt üle kas isegi prügi utiliseerimine jmt on ikka hinnas. Võidaks lotoga, laseks mõnel teisel ametlikul firmal uuesti teha, et kustutada mälestus sellest vennast, ta peale mõtlemine ajab juba oksele! Ahjaa ja ülejäänud korteri remont toimus meil samuti kui olin lõpurase ning sai valmis ndl enne TA, olin nii stressis, et vandusin ka, et see jääb meie viimaseks remondiks! Maaler lihtsalt venitas ühe kuu 3,5 kuu pikkuseks. Kokkuvõtteks, ma tean , mida Sa tunned! Ja ära kingi neile seda 50%! Nõua ühe päevaga vigade likvideerimist mõne muu venna poolt, sest need venelased või ukrainlased pole pädevad seda tegema. Ja viita ka tähtaegadest üle minemisele.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 25. oktoober 2018 at 09:34

      lepingu järgi oligi tähtaeg eile, seega sellest ei mindud üle.

  • Avatar
    Vasta johhi 25. oktoober 2018 at 03:36

    Tsensuursed sõnad puuduvad.

  • Avatar
    Vasta Käll 25. oktoober 2018 at 00:48

    Ma oleks võinud ise sellist tööd teha ? Ametit õppinud pole aga sellise tulemusega oleks ikka hakkama saanud ja kiiremini ??

  • Avatar
    Vasta Elen 25. oktoober 2018 at 00:19

    😀
    Teist kahju, aga tekst mega!

  • Avatar
    Vasta Mari 25. oktoober 2018 at 00:00

    Kas sa võrdlesid erinevate teenusepakkujate hindu omavahel ja valisid kõige odavama või miks just nende kasuks otsustasid? 😀

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 25. oktoober 2018 at 00:05

      Tundusid proffid noh

  • Avatar
    Vasta K 24. oktoober 2018 at 23:55

    Sa oleks ylemusele igapäev kirjutama ja helistama pidanud 😀 venelased vaevalt sinu blogist miskit teavad, et neil oligi täitsa savi 🙁 eesti head ehitajad soomes 😀 sellised meil siis siia jäänud on 🙁
    Vähemalt parem, kui varem 🙂
    Edu edaspidiseks 🙂
    Nyyd võib Martake tulla jh?
    Tänane osa oli igaljuhul vahva 🙂

  • Avatar
    Vasta C 24. oktoober 2018 at 23:51

    Oi kui õnnelik ma olen et mul mees ehitaja on ja
    enda koju ühtegi sellist käpardit toimetama ei pea laskma. Võtab kätte, teeb köögi lae 2 päevaga, vannituba läks max nädal, katla keerab kiirelt kokku 3 päevaga. Ja töö korralik. Ta nii kuradi pedant, et ta ei suuda sellist jama küll maha jätta või üldse tekitadagi. Mis kuradi ehitajad sealt Tlns on, et sellist s***a lubada saavad? Ja mis kuradi õnn sul küll on selliseid nõelu heinakuhjast kokku korjata? ?

    • Avatar
      Vasta Merks 25. oktoober 2018 at 09:31

      Sekundeerin!
      Mul lisaks ka veel ema ehitaja, niiet olen alati seda tööd kõrvalt näinud. Ja nüüd vaatad, loed ja imestad. Täiesti elementaarsed asjad tegemata..
      Loodame,et kui Sul Mallu tulevikus ehitajaid tarvis, siis enam selliste peale ei satu ?

  • Avatar
    Vasta K. 24. oktoober 2018 at 23:46

    Need mehed sobiks meile siia Hispaaniasse tööle. Kahekesti tuldi ukselukku vahetama ? täiesti tavalist, võti sisse, keerad ning üks avaneb lukku ?
    Üleüldiselt, ei maksaks ma neile kogu 50% ning esitaks ka kaebuse nii neile kui kuhu iganes kaitsesse.

  • Avatar
    Vasta Kätlin 24. oktoober 2018 at 23:39

    Apppikene….Sa satud ikka selliste troppide otsa, et mul pole isegi sõnu selliste kohta!
    Kui ma muidu vahel ikka mõtlen, et nii hea, kui keegi teine teeks ära, siis sinu teksti lugedes , ei taha elusees kedagi! Me teeme mehega ise kapitaalremonti(kõik pôrandad ülesse,uued asemele, mõni sein maha, uus lagi ja seinad jne) ja see võtab nii meeletu aja ning sees elades on julm. Mees kãib tööl ka, nii et ei saa igal hetkel teha ja siis kui teha saame, siis tuleb koristada alati ãra kôik, ei saa asju vedelema jãtta, et ahh uuel nv uuesti vms..Kuid ise tehes hindad seda rohkem ja muidugi sellist kvaliteeti ei tee keegi, kui sa enda jaoks ise 🙂

  • Avatar
    Vasta Liis 24. oktoober 2018 at 23:39

    Alles hiljuti sai palgatud töömees vannituba remontima ja jäime väga rahule. Ei tellinud firmat vaid kuulasime sugulase soovitust palgata üks meesterahvas,kes teeb päästjatöö kõrvalt haltuurat (teadagi Eestis päästjapalk kehv, miks mitte võtta kiidetud mees remontima).
    Meil puudub igasugune kokkupuude kellegi palkamisega ja üllatusime korduvalt, nimelt mees teadis mis teeb ja kui tuli ruumi üle vaatama siis uuris igasugu nüansse,mis võib siis remondikäigus esile kerkida, ruumi plaan,torustiku plaan,materjalid jne, et eelnev oleks ikka kvaliteetne. Et ei tekiks olukorda kus vannituba on remonditud ja mõni toru vana ja väsinud ja hiljem remont rikutud.
    Kui olime oma soovid edastanud siis andis ta omad soovitused,mis siis tulid eelnevatest kogemustest ja teadmistest ning üheskoos panime paika plaani,kujunduse,jne.
    Leppisime kokku,et mina valin plaadid ja värvi ja tema hoolitseb muu eest. Tegi küll üksi aga hoolikalt. Tegi ka asju,mida poleks üldse temalt oodanud.
    Ta tegi ära ka tööd, mis otseselt ei puudutanud remonti, alustades vana mööbli maha võtmisest, segistite maha võtmisest, pistikute asukoha muutmised,juhtmete paigaldamine seina sisse(varasemalt jooksid seina pealt,mind tegelt ei häirinud, kuid nüüd saan vahest aru küll) ja lõpetades uue mööbli kokku paneku ja paigaldamisega.
    Tema juures väga meeldis see,et ta alati mõtles kuidas oleks parem, kuidas oleks ilusam,kuidas mõistlikum. Rääkis läbi, näitas ette, enne kui tegi. Olen vannitoaga väga rahul ja soovitan teda teistelegi ?

  • Avatar
    Vasta Marit 24. oktoober 2018 at 23:38

    Seda kõike lugedes on mul nii hea meel, et oleme oma remondid kõik ise teinud. No muidugi on nurisemiseks siin seal põhjust, aga mitte ühtki sellist käkki meil siin ei leidu, nagu nende “proffide” tehtud.

  • Avatar
    Vasta K 24. oktoober 2018 at 23:26

    Tänapäeval head ehitusmeest leida on vist päris raske. Meil ehitati kontorit üle kuu aja. Vaja oli püsti panna vaid kipsplaadist seinad, veidike pahteldada ning värvida. Lisaks ka 2 ust ette panna. Uksed pandi ette… aga need olid viltu pandud ega läinud kinni. See sodi ja pahn mis hiljem maha jäeti oli veel hullem. Koristusfirma ei saanud vaibalt seinavärvi plekkegi maha. Seinu värvides ei katnud töömehed põrandaid kinni 😀
    Elu on seiklus!

    Edu ja kaunist sügist!

  • Avatar
    Vasta Kadri 24. oktoober 2018 at 23:20

    Ma arvan, et selle arvega annab vaielda. Ükski endast lugupidav firma ei jäta sellist läbu maha. Oman väikest ehitusettevõtet (välismaal) ja meie jaoks on küll väga oluline, mis meist maha jääb. Hinnapakkumist tehes saadame ka alati tööde nimekirja, mida me teostama hakkame. Alati ilmneb töökäigus asju, mis oleks vaja veel teha. Siis pöörame kliendi tähelepanu sellele, pakume erinevaid variante lahenduseks ning kliendi soovi järgi teostame. Aga lõpptulemus peab jääma alati ilus ja korrektne.
    Meie oleme jälle saanud “lüpsta” teisipidi. Algul lihtsalt andsime teada, et teostame töö “sellise summa” eest. Lõpptulemuseks tegime palju rohkem, kuna me ei kirjutanud välja, millised tööd lähevad “sellise summa” eest teostamisele. Ei olnud ju lepingut ka, mille alusel vaielda. Nii et jah nüüd saadame välja ka alati tööde nimekirja. Muidugi olen ma ka aru saanud, et suusõnalised lepingud ei kehti ka mitte kusagil kahjuks.
    Mina kindlasti vaidleks hetkel selle töö hinna üle.

  • Avatar
    Vasta Lisbet 24. oktoober 2018 at 23:12

    Tuleb meelde,kuudas meil maal kunagi sellised töömehed laudakatust vahetasid 😀 äärepealt oleks laut maha põletatud….

  • Avatar
    Vasta Sandra 24. oktoober 2018 at 23:03

    Loen ja mõtlen, et ei teagi, kas naerda või nutta… ? Tundub nii uskumatu, et ühed remondi tegijad nii töötavad, kuid kahjuks see on nii. Aga positiivne see, et vähemalt nad on kadunud ? Sulle aga kõike head!

  • Avatar
    Vasta Liis 24. oktoober 2018 at 23:00

    Mina ei maksaks midagi enne kui töö 100% korralik on. Mina ütleks, et lepingu tingimused on täitmata, kuigi jah ehitjatale tuleb ppunkt punkt haaval kõik ette öelda, ka viimistluse kvaliteet ja öelda, et teised pinnad tuleb neil endil kinni katta. Tundub iseenesest mõistetav eks, aga kui lepingus pole, siis pole ka mida nõuda.
    Aga laigulisuse kohapealt ja mäkerdamise koha pealt, tehku korda ja enna raha ei saa. Punkt.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 24. oktoober 2018 at 23:11

      ma EI TAHA, et nad enam siia tuleks, parem siis juba lepin sellega 😀

  • Avatar
    Vasta Kätlyn 24. oktoober 2018 at 22:56

    Lihtsalt loen ja imestan. Kui sul juba eelmiste töömeestega probleemid olid, siis kirjutasin sulle postkasti kirja väga hea soovitusega. Loodan, et sa järgmisel korral neid kasutad. ?

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 24. oktoober 2018 at 23:00

      No reaalselt, ma koduka ja lepingu ja kohtumise järgselt arvasin ka, et olen väga hea firma välja valinud ? Mulle kirjutas mingii 1000 inimest soovitustega, ei saa eelada, et ma kõigi arvamust nüüd usaldan laksust 😀

      • Avatar
        Vasta Kätlyn 24. oktoober 2018 at 23:05

        Muidugi, arusaadav. AGA ma ei pakuks sulle halba, sest mu mees on ehituse alal täielik Monk! ? Järgmisel korral võid uurida ja proovida. Loodan, et sul läheb uue projektiga paremini. ?

        • Avatar
          Vasta Sirly 25. oktoober 2018 at 01:23

          Palun mulle soovitada, sest eelmist ehitusfirmat enam kasutada ei soovi (kuigi sellist jama mulle küll kokku ei keeratud).

  • Avatar
    Vasta Evelin 24. oktoober 2018 at 22:51

    Mul vend on elupõline ehitaja ja räägib ka kogu aeg, et korralikku töömeest on väga raske leida. Nii kui ülemus kõrval ei passi, käib üks õudne seanaha vedamine ja jumal hoidku selle eest, kui peaks midagi oma peaga mõtlema hakkama.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 24. oktoober 2018 at 22:55

      Küsimuse tekitab see, et kui nad EI SAA tunnipalka, siis mis point on kuskil kellegi trepil vedeleda, läinud üldse koju siis 😀

      • Avatar
        Vasta johhi 25. oktoober 2018 at 03:55

        Ma kardan, et ehk mingid vene-ukrainlased, kes siia alampalga eest ehitajateks positsioneeritud. Nende palgaks on mingi veidi kõrgem tasu, kui nad Ukrainas saaks. See on kurb olukord, nii sinu kui ka nende osas, aga ei õigusta muidugi sellist jama. Vastutab ikkagi firma omanik. Nö. legaalne inimkaubandus kui jõhkralt öelda. Positsioneeritud töötajad ei saagi tunnipalka, saavad kuutasu, kõlakatest kuulsin, et ca. 350-600 eurot. Elamine firma poolt makstud aga majutatakse 6 inimest kahetoalisse korterisse. Aga JOKK teema paraku.

  • Avatar
    Vasta Oijah 24. oktoober 2018 at 22:50

    Huvitav, et SUL igakord mingid probleemid kõiksugu asjadega…paneb pigem mõtlema, kas sa ise ei virise liiga palju…või otsid neid probleeme lihtsalt.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 24. oktoober 2018 at 22:51

      Vaata neid pilte, kas sina oleks selle tulemusega rahul? Kolm nädalat tööd ühe esikuga ja see on lõpptulemus, on otsitud probleem v? ?

      • Avatar
        Vasta GTR 24. oktoober 2018 at 23:07

        Muhahahaa

    • Avatar
      Vasta E* 24. oktoober 2018 at 23:24

      Me oleme ka oma remondiga jõudnud sinna, et teeme ise või üldse mitte.

      Isegi aken pandi viltu ette ja siis hiljem töömees vaidles, et mitte aken pole viltu, vaid maja sein on nii valesti, et akent ei saa paremini ette panna. Millegipärast said nad akna teise korraga loodi kui loobusin enne allkirja andmast ja tööd vastu võtmast.

      Elame korteris ja välisukse paigaldajad võtsid vana ukse ära ja uus jäi ette panemata, sest unustasid midagi poest osta. Nii mu korter seisis seni ilma välisukseta kuni nad poes käisid 😀

      Neid seiku töömeestega on meil ka ikka hulgim olnud….

  • Avatar
    Vasta S. 24. oktoober 2018 at 22:50

    Oh sa vaesekene. Kuidas küll sina selliste otsa satud 🙁 Ja minu jaoks ongi kõige kahtlasem see, et sa pole mingi suvakas eestlane kuskil keset metsasid, kes nagunii mingit suuremat kahju firmale teha ei saa oma negatiivse hinnanguga kui töö on sitasti tehtud. Sind jälgivad niiiii paljud ja nagu sa ütlesid, isegi saates on firma nimi kajastatud. Mina sellises olukorras poeksin küll kasvõi nahast välja, et saada mingi ideaalne tulemus ja kõik su jälgijad seda teaksid. Kahtlane. Vb asi selles hoopis, et nad on eestlased ja neil on mingi max pohhui midagi eestis kuulus blogija kirjutab? Aga samas seegi poleks mingi õigustus, oma tööd peaks ju ometi korralikult tegema..

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 24. oktoober 2018 at 22:52

      No firma on ikka eestlaste oma, mitte umbkeelsete töötajate 😀 Aga jah, ma ise ka hämmingus, hea, et ma seest surnud 😀

      • Avatar
        Vasta S. 24. oktoober 2018 at 23:09

        Noh jah, firma jah, aga neil töölistel ilmselt lihtsalt pohhui kui ülemust juures pole. Samas kahju kui mingid töölised tõmbavad firmal seepärast maine alla. Mina sinu asemel näiteks kogusummat sellise töö eest ei maksaks. See küll ei muuda olukorda, aga midagigiiii.

  • Avatar
    Vasta Merike 24. oktoober 2018 at 22:42

    Mari tegi vist remonti!!!??? 😀 😀 😀 Arvan, et isegi Mari värvib puhtamalt.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 24. oktoober 2018 at 22:43

      ei, need olid need “eelmised töömehed” kelle tööd uued parandama ei pea, sest… ma ei tea miks 😀