AUTOJUTUD

autojutud vol miljon

2. november 2018

Nonii, kui kopp ees teil kümnepalliskaalal nendest autojuttudest on? Mul oleks vist ammu, sest veel paar kuud tagasi oli mul kõikidest autoga seonduvatest asjadest suht… suva. Nüüd muudkui ela ja õpi, ela ja õpi. Ja noh, minu blogi, ega te mind takistada ei saa. Arvata on, et kui Marta tulla otsustab, siis arvatavasti on mul siin rohkem titejuttu ja kui on neid, keda ei huvita EI titejutud ega autojutud, siis… tulge aasta pärast tagasi, siis on vast mõlemast kirjutamise esmane ind raugenud ?

Esiteks pean ma alustama juttu sellega, et me eile proovisime kõiki turvatoole/hälle autosse ja lisaks sellele, et ma palju head nõu sain, kuidas neid paremini ja turvalisemalt paigaldada, avastasin ma pilte tehes, et auto on seest mega must. Ega ta puhtaks jah jääda ei saa, eriti sääraste ilmadega, aga no puhastust ta tahtis. Mõtlesin oma elu esimese pesulatripi teha, aga ma tahtsin ju seest ka puhastust ja ma ei viitsinud kuskile ronida ja oodata ja siis mulle meenus, et mingisugune teenus on ka, et tullakse koju (või kus iganes sa oled) ja tehakse su auto puhtaks. Googledus ütles, et see on UpSteam nimeline teenus ja ma sain aja lausa sama päeva õhtuks, mis mulle kenasti sobis.

Enne oli siis auto selline:

Pärast aga puhas nagu prillikivi. Tüüp küüris seda maja ees, pealambi valguses minu meelest lausa mitu tundi. Tulemus on nii puhas auto, et ma ei raatsinud autossegi istuda, et mitte lehti ja sodi sisse tassida. Kahjuks päris välja jääda ei saanud, sest me pidime ju kõik turvavarustuse tagasi panema, sedapuhku siis paremini kui eelmine kord.

Palun öelge mulle, MIS värvi see auto on? Paberites on kirjas hõbedane, aga minu silmale rohkem kuldne ja sõbranna sõnul üldse rohekas ?

Ega see midagi rohkemat ole, kui lihtsalt istmekaitse, sest noh, seda vast lihtsam puhastada, kui riidest istmeid. Aga noh, kunagi tahan raudselt nahast istmeid – lastega veits must have ?

Nii sai siis meie tool paika – loodan, et praegu tundub targematele vaatajatele kõik kenasti õige? Reaalselt nagu – keegi võtke see äriidee ja tehke teenus, et turvavarustuse autosse õigesti paigaldamine. Võid ju endale kalli ja turvalise tooli osta, aga kui see korrektselt paigas pole, siis on sellest vähe abi… Seega kui keegi näeb viga, siis olen üks suur kõrv, ma tõesti tahan, et tool seal turvaliselt oleks.

Avastasin istme seest sellised lauad ? Ps! Sõidu ajal ei tohi neid avada – ohtlikud.

Veits naljakas käigukang, seda autot saavat ka kuidagi… manuaalmode’is kasutada. Ei tea, ei hakka proovima ?

Ostsin endale sellise jubina, et saaks WAZE kasutada sõidu ajal, kui vaja. Muidu hea vidin, aga kui kondikas sees, siis läheb telefon mega kuumaks ja teiseks on ta seal kuidagi.. lödi? Muuseas, kas see WAZE on mingi mäng v?? Ma ei saa sõidu ajal süveneda, aga kogu aeg on tee peal mingid loomad ja kommid ja ma ei tea mis vigurid. Misasi see olema peaks ?

Kui viimane rida toole üleval on, siis ega suurt pagassiruumi pole, aga no kergkäru ja toidukraami mahub ära.

Me oleme nii hoidnud, sest siis saab esiteks Mari pagassist sisse ja välja “laadida” nagu mehhiko töölist, hehe. Teiseks saab siis sinna kõrvale ka midagi suuremat panna, kui vaja olema peaks.

Puhas teine!

Marta tooli saime ka paika, sellega oli kõige rohkem jamamist. Esiteks ostsin ma toolile selle aluse, et siis on mugavam turvahälli võtta, kui nende rihmadega jamada, aga sellega tundub, et jääb natukene liiga istuv? Soovitatakse siis rätik rulli keeratuna sinna alla panna, aga minu silmale ikka kuidagi liiga istuv vastsündinule. On teil ideid, kuidas seda lamavamaks saada? Või ainuke võimalus on siiski see alus praegu ära võtta paariks kuuks ja siis tagasi panna, kui beebi natsa suurem ja talub veits suuremat kallet, nagu soovitati? Või on praegu ka ok, ma ei saa aru?!

Väike mehhiklane ja tema tool pagassis ?

Te vast teate ise ka, et paksude riietega ei tohi lapsi turvavarustusse panna, eks? Te võite küll rihmad kõvasti kinnitada, aga sellegipoolest turvalisus väheneb VÄGA ja seega on mõttekam osta beebile turvahälli soojakott. Cybexi enda oma laideti nii mitmest otsast maha, et tellisin sellise Voksi Move koti 4kids.ee poest. Ma ei tea, miks see lilla 20€ odavam oli, kui teised värvid, aga mulle sobib ja minu meelest turvahälliga läheb ka kenasti kokku. Sinna sisse saab lapse kenasti toariietega panna ja ei peagi paksu kombet lapsele selga ajama – turvaline ja mugavam ka. Sama kotti saab vankris ka kasutada, seega multifunktsionaalne värk.

Siis jäi aga küsimus, et…aga suuremad? Nemad ka ju ei tohi paksude jopedega turvatoolides istuda, mida nad siiani teinud on (piinlik tunnistada). Lipsuke just õnneks kirjutas sellest (siin on post) ja kuigi need pontšod tunduvad lihtne valik ja hea peale tõmmata, siis isiklikult tunduvad need mulle natsa imelikud ja mul sündis parem plaan. Tellin lastele meriinovoodriga onesie’d, mida hommikul kodus peale tõmmata, lasteaeda minna ja siis kodus ja aias on eraldi kombed. Et ei peaks edasi-tagasi neid tassima. Kuna lastel õnneks lastel talveriideid nagunii topelt, siis andsin meriinokombede tellimused GomeraKids’ile sisse. Tellisin lastele ühesugused, ainult erinevat värvi “otstega”, et vältida kaklusi teemal “kelle oma on ilusam”. Näete, sellised. Marile roosaga ja Lendele kollasega. Ja no muidugi suurem, kui see beebikombe pildil, aga see on vaid näidis ? Varsti peaksime kätte saama, nii kaua kannab Mari oma Gugguu onesiet, mis küll meriino pole, aga veel ajab asja ära. Lende kaks onesiet on väiksed, seega peame midagi muud välja mõtlema.

Kardo valis kanga, et oleks võimalikult värviline, et mustust välja ei paistaks 😀

Mis mul veel autost rääkida… Aa seda, et ma pean kindlustuse tegema. Tal muidugi juba on peal ka, aga enda nimele tuleks teha ja peaks valima hea kindlustusfirma ja Kardo surub, et teeme ikka kasko, sest ta sai täna teada, et isegi väikse kõksuga tuleb turvavarustuse välja vahetada ja kardab, et see läheks muidu äkki väga kulukaks, mitte, et ma mingeid “kõkse” teinud oleks ?

Ühesõnaga – kas teil on kasko? Mis firmas kindlustus? See nii tühi maa mulle…

Üldse nüüd saime autos jamatud ja koristasin kodu ka niii ära, et nüüd on kõht niiii krampis, et lähen vedelen parem vannis, et leevendust saada. Aga mõnus on küll, et toad korras ja auto korras ja kõik tundub nagu valmis… Aga seda ei julge öelda, et kõik VALMIS on, muidu hakkangi äkki sünnitama, aga ma tahan veel seda korrasolekut nautida ?

Loe ka neid postitusi!

72 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta M. M 4. november 2018 at 12:53

    Minu meelest on turvahäll täitsa okei kalde all. Me kasutame ise sama mugavust ehk turvahällidel see alus ja mina küll ei näe, et nad seal konkreetselt istuvad, ikka täitsa õiges asendis nagu beebidele õigem on. Milleks ise mingeid rätte ja teab mida veel kuskile alla toppida!? Poes ju teenindajad peaksid asja jagama ja seal samas näidatakse ära kuidas turvahäll peab autos paigutatud olema. Keegi pole soovitanud kuskile rätti rulli keerata ?

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 4. november 2018 at 13:29

      Cybex ise soovitab räti rulli keerata muuseas. Poes teenindajad ei jaga pool ajast essugi 😀

  • Avatar
    Vasta KETU 3. november 2018 at 19:24

    Kui palju Lende meriinokombe maksis.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 3. november 2018 at 22:40

      Vaata gomerakidsi lehelt, seal hinnad olemas. 69 või 79 mai mäleta täpselt

  • Avatar
    Vasta Tiina 3. november 2018 at 17:15

    FBs turvahällide ja -toolide mingi grupp olemas. Sealt saab head nõu, et kuidas õigesti paigaldada turvavarustust jbe. Sageli ka inimesed pilte lisanud jne. Aga see jäigi silma, et Cybex qloud on kinnitatud nii isofix kui ka isofix turvavööga. Kas see nii peabki? Justkui mõtleks et turvavöö liiast? Või juhend nõuab ?

  • Avatar
    Vasta Katre 3. november 2018 at 16:22

    Tänud, Mallu, soojakoti idee eest! Käisin kohe täna Järvel poes ja võtsin endale ka selle lilla. Huvitav, kas selliseid on veel peale minu… Peaksid poelt või tootjalt reklaami eest raha saama ?

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 3. november 2018 at 22:42

      Mis poes Järvel, see 4kids on ju Tondil ?

  • Avatar
    Vasta Merilin 3. november 2018 at 13:36

    See Voksi Move sellepärast odavam, et eelmise aasta mudel ?

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 3. november 2018 at 14:25

      Aa no laadiidaa 😀

  • Avatar
    Vasta G 3. november 2018 at 11:05

    Meil on nii kindlustus ja kasko iffis. Korra oleme kahjuks pidanud kasko teenust kasutama ka. Kõik käis väga kiirelt ja mugavalt ja auto tehti esinduses korda. Tean, et osadel osavamatel kindlustustel mingi selline kamm, et teise poole kindlustus hakkab su autot parandama ja võib mega kaua aega minna. Iffis seda õnneks ei ole, tema ikka ise hoolitseb oma kliendi eest. Soovitan soojalt!

  • Avatar
    Vasta K2 3. november 2018 at 10:39

    Kas sul kuskil seal isofixi ,,rõngaid” pole, kuhu see turvatooli alus kinnitada, et ei peaks turvavööga panema ja rätikuga fikseerima? Need isofiksi rõngad on (tavaliselt) istme istumisplatsi ja seljatoe vahel. Piilu, kas sul neid on, siis saad vähendada seda hullu turvavööga mässamist 😉 (Olgugi, et jah, igal 10a vanusel autol ei pruugi seda veel olla. ja vabandust, kui keegi seda teemat puudutanud, ei käinud kõiki kommentaare läbi.)

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 6. november 2018 at 17:19

      on küll, aga siis jääb tool veel rohkem istuma, turvavööga natsa vähem.

  • Avatar
    Vasta Ann 3. november 2018 at 10:27

    Räägin sulle igaksjuhuks oma blondiloo, seoses esimese isikliku autoga – kuna varem oli kindlustust koguaeg mees teinud, siis polnud mul absull kokkupuuudet sellega ja hakkasin siis targalt arutama mehega, et “ma teen kohe parem kasko, milleks seda tavalist liikluskindlustust ikka vaja”. Mees naeris ja andis teada, et liikluskindlustus on kohustuslik ja kasko pead lisaks ostma, mitte nii, et kasko on nagu môlema eest….. uuups ?

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 3. november 2018 at 10:42

      ma muuseas alguses eeldasin ka, et kasko on lihtsalt mingi “kõvem” liikluskindlustuse liik 😀

  • Avatar
    Vasta KETU 3. november 2018 at 09:43

    Minu arust selle auto värv on rohekas, aga eelmisel pildil tundus rohkem hõbedane. Ma võtaks selle turvahälli istmealuse ära, sest mulle tundub, et see on liiga istuvas asendis. Meil on kasko. Ja selle meriinokombe muster on ka väga ilus. Kardol on hea maitse.

  • Avatar
    Vasta Leelo 3. november 2018 at 08:52

    Turvahälli sang peaks püstises asendis olema, kui tõstad lapse autosse, siis ei võta seda eest ära.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 3. november 2018 at 10:24

      Ei, sang peab seal jalgade juures olema.

      • Avatar
        Vasta Riina 3. november 2018 at 23:28

        Ma teadsin ka, et sang peab alati üles jätma (kandmise asendisse), aga kiire guugeldus ütleb, et see on eri hällidel eri moodi, mõnel jalgade juurde, mõnel pea kohale, mõnele n-ö keskele. Tuleb konkreetse hälli juhendist järele vaadata.

  • Avatar
    Vasta Kellukas 3. november 2018 at 03:09

    See ei tundu üldse turvaline auto…4 korda on pauku pannud.Viimane kord lausa täpselt aasta tagasi ja kõik korrad on olnud Sinu auto süüdi..sõiduoskamatu juht oli ilmselt eelmine omanik 😀 Mina isiklikult ei sõidaks pauku pannud autoga.Eriti kui autokahjustuse maksumus ületab üle 500 euro, st. et auto sai korralikult viga!

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 3. november 2018 at 10:25

      pmst enamik kõksude parandusi maksab vähemalt 500€. Auto on üle kontrollitud ja no see, et eelmine juht sõiduoskamatu oli või on, ei puutu enam minusse. Aga vaata sinu õnneks sa ei peagi selle autobga never ever sõitma.

    • Avatar
      Vasta i. 5. november 2018 at 00:16

      Värvi nimi peaks olema vist Golden Sand. Kaskot soovitan Swedbankis. Iga hinna eest väldiksin PTA-d ja Ingest. Ja see 500 euro jutt kõksudest on rumal. Iga väiksem plekimõlkimine läheb rohkem maksma.

  • Avatar
    Vasta maisa 3. november 2018 at 03:01

    Mul on automaatkastiga auto ja ma saan vajadusel nagu manuaaliga sõita ehk ise käike vahetada kui ma tahan 😀 olen kasutanud ka kui vaja siis sõidab kiiremini nagu sport auto kuigi kõigest 3liitrine bemm 😉

  • Avatar
    Vasta Liisi 2. november 2018 at 23:41

    Ma korra jäin mõtlema, et kas see tooli kate seal turvahälli all on mõistlik. Üsna libe materjal tundub? Ega ma ei tea ka aga üldiselt ei soovitata lisa asju toolide alla sättida, mõni sätib rätiku jne. Just järsul pidurdamisel võib see ilmselt märku anda? Ja? Ei? ?. Ja siis veel see kaa, et ärge siis lahtiseid asju salongi jätke sõidu aeg.. soovitatakse pagassi panna aga teil, antud juhul on Mari seal asjade kõrval, st kuidas seda lahendada, jääb mulle mõtlemiskohaks ?. Turvalist sõitu!

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 3. november 2018 at 00:16

      See kate on ju tooli enda tootja tehtud ja mõeldud sinna alla

    • Avatar
      Vasta Triin 3. november 2018 at 03:47

      Mina jäin ka seda Mari tooli pilti ja juttu vaatama, et hea suuri asju tema kõrvale pagassi panna. Väga ohtlik.

  • Avatar
    Vasta Triin 2. november 2018 at 23:40

    Käigukangi kohta – ilmselt on su auto poolautomaat, mis tähendab, et saad panna sellele režiimile, et oleks ainult automaat või siis sellele režiimile, et nupuvahetusega ise käike vahetada 🙂
    Osadele meeldib see ise käigu vahetamise süsteem, kuna automaadi režiim aeg-ajalt vajetab liiga hilja/vara ja siis hea ise sättida.

    Waze – seal need kommid jne on vist mingite punktide kogumiseks 😀
    Muidu ise saab teepeale märkida nt avarii või politsei jne

  • Avatar
    Vasta Kris 2. november 2018 at 23:38

    Waze viskab ette teadaandeid. Et kus on teeremont ja politsei või avarii jne. Tüütu, aga kui korra selle teate peale lihtsalt kopsata, kaob eest.
    Auto tundub…rohekas.

  • Avatar
    Vasta piiakas 2. november 2018 at 23:11

    kindlustusest.ee ?

  • Avatar
    Vasta kats 2. november 2018 at 22:45

    Meil on oma pereautol seesamis tehtud nii liikluskindlustus kui kasko.
    kaskol on meil veel eraldi juures autoabi (väga mugav, korra on vaja olnud, kui esitelg mingis asfaldiaugus – järve selveri juures muide – pooleks läks, siis tulid, tõstsid auto treilerile ning viisid otse parandusse).
    Laps sai load alles mõni kuu tagasi, tema igivana romu liikluskindlustus on tehtud Swedis, sest see andis algaja juhi jaoks kõige soodsama pakkumise. Lapse autole polnud kaskot mõtet teha, sest auto ise maksab vähem kui kasko omavastutus.

  • Avatar
    Vasta Tuuli 2. november 2018 at 22:17

    Minul oli Maxi Cosi turvahäll ja alus ja algul sama häda – liiga pystine asend. Võtsingi aluse ära ja kinnitasin turvavööga mingid kuud. Sest no algul ta autos ju ainult magab ja mul oli täiega tunne, et tal pea liiga pysti ja vajus nagu imelikult kuidagi. Turvavööga sai ilusti sellise nurga alla panna hälli, et laps oli lamavas asendis.
    Kui suuremaks sai ja yleval oli ja ringi vaatas ja pead hoidis, siis panin aluse tagasi.

  • Avatar
    Vasta M 2. november 2018 at 22:09

    Piltidel tundub, autol on sees niiskus. Katsu see välja saada. Kui hakkad sõitu lõpetama, siis tee aknad natukeseks lahti (mitte pärani 2-5cm on ok). Samuti kui on kuiv ilm siis hoia uksed lahti (era maja eelis) samas tuuline ilm ei teeks ka paha, peaasi et ei saja. Meie oleme ka ajalehti kasutanud matide all. Maha soovitan panna kummimatid, juhulkui neid veel pole. Neid kergem ka puhastada ?
    Mis aga puudutab seda iizit, siis kahjuks see näitab aiateibaid. Selle järgi peaks mul kõige soodsam kindlustus olema BTA-s. Kui aga ise vaeva näha ja kindlustus firmade lehele sisse logida, siis summad hoopis teised. Hetkel väidab iizi.ee, et minu aastane kindlustus Ergos oleks 219, 04. Minnes Ergo lehele ja läbi tehes sama toimingu saan summaks 196,20. Vahe on 22 eur. Ma ei tea kuidas teistel, aga minu jaoks on see ka raha. Jah ma saan aru et see aasta peale. Aga kui ma saan selle raha kuhugi mujale suunata, siis ma ka seda teen. Minule tähendab 22 eur peaaegu pool paaki kütust ehk 1,5 nädalat tööl käimist.
    Loodan et mu mõtte on arusaadav. Soovitan teha aastase kindlustuse, tuleb odavam. Ja kui otsustadki auto maha müüa, siis saad kindlustuse katkestada ja saad raha tagasi. Kui müügi leping tehtud. Saadad nendele kirja, et soovid kindlustust lõpetada kuna auto vahetas omaniku. Paned müügilepingu manusesse ja ongi korras.
    Samas kui kodukindlustus swedis, siis uuri neilt ka mis nad suudavad sulle pakkuda. ?

    • Avatar
      Vasta Tiina 3. november 2018 at 12:13

      Iizi on kindlutusmaakler, kes, parandage mind, kui eksin, tahab ka sealt vahelt teenida. Sealt see summade erinevus tuleb.

    • Avatar
      Vasta K. 3. november 2018 at 17:13

      Enne müümist tuleb teada anda, et tahad kindlustust katkestada. Peale müügilepingu sõlmimist ei ole vanal omanikul sõnaõigust kindlustusele. Seda siis seepärast et tegemist on kohustusliku kindlustusega.

    • Avatar
      Vasta Olga 16. jaanuar 2019 at 21:37

      proovige vagner.ee – nendel on paremat tingimused

  • Avatar
    Vasta Jane 2. november 2018 at 22:06

    Hea lugeda, kuidas enamus soovitavad, et võta see odavam. Kas inimesed üldse ei süvene, mida see “odav” ka katab?

  • Avatar
    Vasta M 2. november 2018 at 22:05

    Piltidel tundub, autol on sees niiskus. Katsu see välja saada. Kui hakkad sõitu lõpetama, siis tee aknad natukeseks lahti (mitte pärani 2-5cm on ok). Samuti kui on kuiv ilm siis hoia uksed lahti (era maja eelis) samas tuuline ilm ei teeks ka paha, peaasi et ei saja. Meie oleme ka ajalehti kasutanud matide all. Maha soovitan panna kummimatid, juhulkui neid veel pole. Neid kergem ka puhastada ?
    Mis aga puudutab seda iizit, siis kahjuks see näitab aiateibaid. Selle järgi peaks mul kõige soodsam kindlustus olema BTA-s. Kui aga ise vaeva näha ja kindlustus firmade lehele sisse logida, siis summad hoopis teised. Hetkel väidab iizi.ee, et minu aastane kindlustus Ergos oleks 219, 04. Minnes Ergo lehele ja läbi tehes sama toimingu saan summaks 196,20. Vahe on 22 eur. Ma ei tea kuidas teistel, aga minu jaoks on see ka raha. Jah ma saan aru et see aasta peale. Aga kui ma saan selle raha kuhugi mujale suunata, siis ma ka seda teen. Minule tähendab 22 eur peaaegu pool paaki kütust ehk 1,5 nädalat tööl käimist.
    Loodan et mu mõtte on arusaadav. Soovitan teha aastase kindlustuse, tuleb odavam. Ja kui otsustadki auto maha müüa, siis saad kindlustuse katkestada ja saad raha tagasi. Kui müügi leping tehtud. Saadad nendele kirja, et soovid kindlustust lõpetada kuna auto vahetas omaniku. Paned müügilepingu manusesse ja ongi korras.

  • Avatar
    Vasta Vesper 2. november 2018 at 21:57

    Värvi osas ütleks, et šampanja.

  • Avatar
    Vasta Eix 2. november 2018 at 21:47

    Meie lastel turvatooli peleriinid ja täitsa nummid seljas 🙂 https://www.facebook.com/1239881136079771/posts/1971755676225643/

  • Avatar
    Vasta Mi 2. november 2018 at 21:34

    Turvavarudtust ei pea välja vahetama kui ‘kõksuga’ õhkpadjad ei avane. Peab aibult siis kui need avariis avanevad.

  • Avatar
    Vasta Pisi 2. november 2018 at 21:07

    Kindlasti ka kasko peale. Endal kindlam. Ise olen tähele pannud just seda, et mina võin küll korralik juht olla aga alati on liikluses neid hulle, kes enda oskusi üle hindavad ja hakkavad liikluses lollitama. Meie perel on olnud nii palju olukordi, kus väga napilt oleme pääsenud. Lisaks parklates muudkui mõlgitakse autot. Kasko kaudu maksad omavastutuse ja lased auto korda teha. See on lihtsalt kohutav, kui ebaviisakad inimesed on. Enda varast ei hoolita ja siis rikutakse teiste omi. Mulle üks inimene ütles, et see ju kõigest auto ja miks selle eest peab hoolitsema? Mul mees vastas selle peale, et aga sul ju kõigest naine, kas sa tema eest ka ei hoolitse? Saan aru, et auto pole elus ese aga auto on see, millega peaks saama turvaliselt liikuda punktist a punti b ilma, et sinuga midagi juhtuks.
    Minu arust ei ole häll liiga kõrgel. Aa ja kui meil üks laps oli kolmandas rivis sõitmas, siis me nt võtsime tal sõidu ajaks jalatsid ära. Siis sai vabalt seal pagassis liikuda ilma, et kõik kohad porised on.

  • Avatar
    Vasta Merike 2. november 2018 at 20:35

    Ikka mõlemad peale – liikluskindlustusega saab kaetud kõksud, kaskoga puuduva teise osapooleta, kes Su Rohelisele liiga teinud. Kõik pleki- ja värvitööd on kallimad, kui kasko omavastutus, kahjuks. Ainuke miinus see, et järgmisel perioodil tõuseb kindlustuse hind natuke. Mu Mazda3-le sõideti hiljuti kergelt tagant sisse, mistõttu vaja uut pamperit, mille hind ca 980eur, millele lisandub veel värvimine ja töö. Antud juhul kasutasime liikluskindlustust. Õnneks tunnistas süüdlane oma süüd 🙂

  • Avatar
    Vasta Gigi 2. november 2018 at 20:29

    Kasko on mõttekas ikka teha, jah. Tundub küll kulukas, aga väike püsikulu on iga kell parem, kui mingi kõks, mille parandamine võib korraga terve varanduse maksma minna. Vaata ja võrdle pakkumisi. Võimalik, et soodsam on seal, kus sul mingi kindlustus juba tehtud on. Ja su auto on minu silmaga vaadates rohekas 🙂

  • Avatar
    Vasta Diana 2. november 2018 at 20:27

    Meil on kõik kimdlustused ERGOS ( kodu, mehe elu ja tervis, liikluskindlustus, lapsed ja kasko) ning oleme mega rahul. Kõik mis vaja on ilma keberniidita kinni makstud.
    Kasko soovitan teha sest never ei tea millal mõni kivi klaasi saad, kits ette hüppab või mõni tropp auto ära rihib ja udu tõmbab.

    Kindlustust valides ära vali kõige odavamat ning loe mille puhul kindlustus kehtib.

    See manual käib nii, et paned käigukangi M peale ja siis plussiga (alla lükates kui mälu ei peta) saad käiku suuremaks ja miinusega väiksemaks ? ma vahest kasutan ikka oma mazda 5 puhul seda võimalust.

    • Avatar
      Vasta Kadri 2. november 2018 at 23:05

      Kas sinu elu ja tervis on vähemväärtuslikud kui mehe omad, et sulle pole kindlustust tehtud? Lihtsalt jäi see kommentaar silma ja tekitas küsimusi. Loodan, et hindad ikka ennast ka asendamatuks 🙂

  • Avatar
    Vasta Evi 2. november 2018 at 20:27

    Mul sama auto ja väga rahul, ainus viga et palju roostetab ja kui jupid lähevad siis kõik korraga vahetada, pagassi probleemi lahendasin niimoodi et ostsin suusapoksi katusele, isegi käru mahub sinna ära, et üsna palju ruumi on.

  • Avatar
    Vasta Kai 2. november 2018 at 20:09

    https://www.iizi.ee

    Sealt saad kindlustust, kaskot jms võrrelda 🙂

  • Avatar
    Vasta Karmen 2. november 2018 at 20:08

    Ise kasutankindlustusmaakleri abi. Muudki elus teha, kui soodsamaid pakkumisi otsida. Saadavad koos soovitusega, mis soodsam ja hoiavad silma peal, kui aeg uus sõlmida. Olen arusaanud, et kliendile väga kallim ei tule, sest neil ka justkui kindlustusfirmadega paremad diilid. Ja kahjujuhtumi korral saab ka kohe helistada ja konsulteerida. Edu!

  • Avatar
    Vasta Anneli 2. november 2018 at 19:51

    Auto on shampanja värvi 🙂 meil oli sama värvi mazda !

  • Avatar
    Vasta K. 2. november 2018 at 19:36

    Mul sõbranna helistas kuskile kindlustusfirmasse otse ja sai suht soodsa pakkumise oma 7a vanale autole. Ma oma 10a autole vaatasin läbi Iizi ja kuna taheti pea 900 euri saada (kindlustusjuhtumeid pole olnud), siis olin rebel ja ei teinud kaskot. Sest kasko enivei ei kata mingit mootori või käigukasti rikkiminekut.

  • Avatar
    Vasta Anne 2. november 2018 at 19:21

    Vaatan ka hetkel kaskosid, muidu ei julge Tallinnasse sõita ja mitte et ma oma sõiduoskuses kahtleks ?
    Nagu muude asjade puhulgi tasub otse küsida pakkumist, mitte läbi vahendajate. Endale on hetkel silma jäänud Ergo e-teenindus, soodne ja kvaliteetne. Vaatasin, et oleks sees tasuta akna vahetus ja remont kas esinduses või mõnes muus viisakas kohas. Ahh ja netist uurinud teiste kogemusi, et asjaajamine oleks ka ok. Muule ei oska hetkel tähelepanu pöörata, et loen ka huviga su oommentaare, ehk saan ka targemaks. ☺

    Ja ei tasu õelutsejate juttu südamesse võtta ega neile tähelepanu pöörata. Kellele sina või su jutt ei meeldi, neil pole ju vaja seda lugeda. Sul on piisavalt toredaid jälgijaid.

  • Avatar
    Vasta M 2. november 2018 at 19:15

    Kindlustus swedbankis, saab ikka palju odavamalt kui kuskilt mujalt. Kaskot endal pole, sest mul ka “ront” aga olen kuulnud et IF’i üldse ei soovitata. Lubavad palju asju aga lõpuks õnnetusjuhtumi korral kuuled, millele kõigele nad siiski ei laiene. Sul kodukindlustus ka swedis? Siis ehk kasko- ja liikluskindlustus ka mõttekam sealt võtta 😀

  • Avatar
    Vasta Marili 2. november 2018 at 19:14

    Minikidi rihm nüüd õigesti! Kolmas postitus, kui muret tunnen 🙂 Nüüd süda rahul. AGA ega Minikid esiistme vastu ei toetu? Et ei liigu, kui esiistmele keegi istub. Nad sellises kontaktis ei tohiks olla. Piiiisikene vahe võiks jääda. Ma hea meelega tahaks näha(sportlik huvi) ka seda, kuhu need tether strapsid kinnitatud on. Sorry, obsessed??
    Ja kas Cloudil sai alus nüüd ainult vööga kinni? Eks sa siis ise näed, kui Marta sees, kas ta on seal liiga püsti või mitte ja äärmisel juhul tuleks siis vb jah alus natukeseks eemaldada. Aga fingers crossed, et on piisavalt lamav.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 2. november 2018 at 19:23

      Iste vastas ei ole 🙂 Ma ei tea, mis see tether straps on, muidu teeks pilti sulle 😀

      • Avatar
        Vasta Marili 2. november 2018 at 21:12

        Need rihmad, mis tooli ja autot ühendavad ? 2 tükki, mis sinna turvatooli seljatoe külge kinnituvad.

      • Avatar
        Vasta Kristo 19. november 2018 at 22:23

        Kas te targad naised muidu turvahälli paigaldus video olete ära vaadanud, kas te oma turvahälli peal olevat infot olete lugenud? Turvahälli küljel on selge pilt mis kalde all see olema peab . Mis te mõtlete et need märgid on seal niisama ?

    • Avatar
      Vasta Anna 2. november 2018 at 21:39

      Minikid on 2.0, eks ole? Sel juhul tohib kontaktis olla, kuigi ei pea. Täpne sõnastus juhendist: “The back of the child restraint may, but does not need to be in contact with the back of the front seat”.

  • Avatar
    Vasta Triin 2. november 2018 at 19:08

    Minul on kindlustus ja kasko swedbankist võetud. Tavakindlustus on vist natuke kallim kui kuskilt mujalt võtta aga kasko oli iga kuiselt 20 euri odavam võrreldes nt if’iga. Kindlasti tasub uurida. Minul endal pole vaja läinud, aga tuttavad on kiitnud 🙂

  • Avatar
    Vasta Liis 2. november 2018 at 19:04

    Nii palju , kui kaskosi olnud siis kindlasti ei tasu kohe kõige odavamat ja peab lepingu läbi lugema. Endal swedpank ja if olnud ning alati kõik makstud ja korda tehtud !

  • Avatar
    Vasta Lila 2. november 2018 at 19:00

    Ma ostsin eile auto! Ja mul pole veel ARK sõit tehtud ? nii et auto on, aga lube pole
    Väga huvitavad auto jutud!

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 2. november 2018 at 19:13

      Ooo millise ?

  • Avatar
    Vasta M 2. november 2018 at 18:57

    Iizis saate oma autonumbri sisse panna ja see otsib kõige odavama kindlustuse(ja teised variandid ka), aga ärge sealt otse oske- iizi paneb otsa.

  • Avatar
    Vasta Kats 2. november 2018 at 18:57

    Kasko ja kindlustus Ergos (mugavuse môttes ühes kohas ja saab soodukat küsida rohkemate kindlustuste korral), varem ka Ifis kindlustus olnud. Minu soovitus on vaeva näha ja võimalikult erinevatest kohtadest pakkumised võtta ja arvestada, et e-teenindustes alati soodsam ja aastane kindlustus/kasko samuti (seda kôike juhul, kui hind on oluline). Kui plaanid auto varem mûüa, saad kasko katkestadaja kantakse sulle raha tagasi.
    Nende asjadega laisaks ei tasu minna, suvel helistas If ja pakkus kaskokindlustust (sel hetkel oli Ergos), viisakusest võtsin pakkumise vastu, sest varsti hakkas lõppema. Ergolt tuli kasko uue aasta arve, kuhu oli 100euri juurde keevitatud nunnult ( mingeid kasko juhtumeid autoga polnud ja aastaga 100 eur on nagu ulme, peale selle, et auto aasta vanemaks sai). Õnneks oli If i pakkumine olemas ja seda kuuldes tegid sama hinna. Mänguruumi on ja samas tuleb valvas olla nende suhtes.
    Ja suts kade, et nii ruumikas rohekas auto 🙂

  • Avatar
    Vasta Kätlin 2. november 2018 at 18:53

    Mina vaatasin iizi.net’ist kôige odavama kindlustusfirma ja siis läksin selle kindlustusfirma kodulehele ning tegin seal. Pôhjus selles, et firmade enda kodulehel saab alati soodsamalt, kuid iizi lehelt jällegi on korraga palju firmasid nãha, ei pea eraldi otsima firmasid 🙂

    Ja kôikidel automaatidel saab manuaali peale panna 🙂

    Hea, et pilte panid, peaks ka istmele katte ostma, et kui pisem laps tooli ümber kolib hällist, siis auto puhtam jääks 🙂

  • Avatar
    Vasta Merily 2. november 2018 at 18:49

    Hea on erinevaid kindlustusi esmalt odavuse/kalliduse kaupa võrrelda lkf.ee kodulehelt, kindlustuskalkulaatorist. Seejärel süübida siis juba täpsemalt tingimustesse kodulehtedel ja googeldada kogemusi.

  • Avatar
    Vasta Ma 2. november 2018 at 18:47

    Kindlalt kasko peale, kindlalt! Meil on PZU.

    • Avatar
      Vasta Katzike 2. november 2018 at 19:01

      Mul kasko, Salva, on läinud mitu x vaja. Üks vanamees sõitis mu autole tagant sisse, kui foori taga ootasin ja teinekord hüppas kits teele.
      Ja ei valinud odavamat kaskot nagu tavaliselt tehakse. Autoks uuem X5, päris kallis kasko hind , kuus 86 EUR, aga iga jupp sellel nii kallis, et kaskota ei saa.

      • Avatar
        Vasta C 2. november 2018 at 19:27

        Kui 86€ on kallis, siis ei tea mis ma oma 160€ kohta peaks ütlema ??

        • Avatar
          Vasta Katzike 2. november 2018 at 20:34

          Subarudel, bussidel, ameeriklastel on kallim, kuumakse 160 EUR tõesti hull ju?

      • Avatar
        Vasta Tiina 2. november 2018 at 20:08

        Muide kui keegi tagant sisse sõidab siis sinu Kasko ei maksa vaid tema liikluskindlustus ? Aga Kasko tuleks kindlasti võtta kunagi ei tea mis juhtuda võib, olen isegi vastu posti tagurdanud ? Meil näiteks Kasko 36.- kuus. Soovitan võtta võrdlevad pakkumised.

    • Avatar
      Vasta Sirts 2. november 2018 at 23:20

      Kasko sõltub mh. ka kilowattidest. Minul Q7, 240 KW ja kasko 120 eurot kuus

      • Avatar
        Vasta C 8. november 2018 at 21:45

        meil ka Q7 aga 171kw, hullult mõjutab tglt auto vanus ka. Käisin kontoris tegemas, siis imestas ka, et nii palju, aga kuna 2007a auto, siis ei olegi midagi imestada paraku. Ja noh muidugi lasin ma peale panna ka kõik võimalikud lisad pagasi kindlustus ja reisijakindlustus jne…