AUTOJUTUD

autoliising suurem kui kodulaen

1. veebruar 2023

Ma ei šokeeri vist mitte kedagi sellega, et ma pole siiani aru saanud, misasi on euribor. Ei, ärge isegi üritage mulle seletada, sest ega see ausalt öeldes mind väga ei huvita ka. Mis mind huvitab ja mida ma tean, on see, et mu kodulaen tõusis tänu sellele 570€ pealt 630€ peale. Ja autoliising 615€ pealt 690€ peale.

Loe ka neid postitusi!

41 kommentaari

Jäta kommentaar

 • Avatar
  Vasta F 2. veebruar 2023 at 22:20

  Tiim Passat. Näeb ägedam välja ja madal auto on sportlikum. Mulle üldse ei meeldi need linnamaasturid, kõik on koledad. Täielikult sedaanide usku.
  Osta BSH auto ära, saad veel ägedama sedaani. Mul samas hinnaklassis Passat, liising 350 eur, 7000 maksin sissemaksuks.

 • Avatar
  Vasta Moller 2. veebruar 2023 at 20:47

  Hei, Mallu!

  Juhuslikult töötan Moller Autos, tule ja otsime sulle sobiva auto välja!

 • Avatar
  Vasta Kriste Kosseson 2. veebruar 2023 at 11:27

  Ostaks auto välja või võtaks laenu peale mõne paar või rohkem aastat vanema auto.
  Minu jaoks on liising täiesti mõttetu raha maksmine.. 😀

  Ma ostsin endale 5000€ auto, mahuvad sisse kõik koerad ja muud asjad, mis vaja on. 😀
  Aastase liisingumakse eest, 700×12 – saaks juba päris normaalse auto, kahe aasta liisingu raha eest juba veelgi parema. 😀
  aga kui peaks valima ülemistest autodest, siis kindlasti punane! 😀

 • Avatar
  Vasta Kairixxx 2. veebruar 2023 at 09:50

  Must meeldib rohkem. Esiveoga talvel kinni ei jää kuskile? 😃 Kuula meessoost tuttavate argumenteeritud arvamusi 😁

 • Avatar
  Vasta Monsa 1. veebruar 2023 at 23:20

  Kindlalt must ja eelsoojendus on kahtlemata argument!!

 • Avatar
  Vasta Liis 1. veebruar 2023 at 23:20

  Punasel on läbisõit väiksem, mis on ka väga oluline. Universaalkere on ka parem- mahutab rohkem. Diisel on väga ok. Mul mehel auto diisel- mingeid probleeme pole. Vahel lihtsalt diisel kallim, kui bensiin 🙂. Kui saad, mine tee mõlemaga proovisõiutu, siis hea võrrelda!

 • Avatar
  Vasta Helena 1. veebruar 2023 at 22:59

  Kui raha on siis ma ei vahetaks. Liising on lühema aja peale ja sellepärast ka kõrge. Meil küll vana Touareg, mis sai kohe välja ostetud, kuid see on suurepärane auto. Eriti ei vahetaks veel madala auto vastu, kõrgest on parem vaate, mugavam sisse välja tulla ja lapsi autosse sättida, kuskile autoga kinni pole jäänud, kuna auto raske siis ei puhu ka tuul autot maanteelt minema.

  • Mallu
   Vasta Mallu 2. veebruar 2023 at 11:55

   …Kui tihti autosid tuul maanteelt minema puhub? New fear unlocked… 😀

   • Avatar
    Vasta E4 2. veebruar 2023 at 16:19

    Ma pigem väikeste autodega sõitnud ( kui praegune välja arvata) ka mind ei puhunud ükski tuul maanteelt minema.. 🙃

   • Avatar
    Vasta JJ 2. veebruar 2023 at 22:43

    Aastatetagune kogemus – vähegi tugevama tuule korral auto kõikus ja võitles tuulega, reaalselt kogu aeg tundus, et surub kohe maanteelt välja, möödasõidu üritamine ka tavaolukorras oli kui vägistamine, tugevas tuules parem mitte uritadagi … Õhtul koju jõudes mõnelt pikemalt maanteesõidult olin surmani väsinud jouga auto teelhoidmisest.
    Ilmselt oli probleem konkreetse margi ja mudeli osas, muude autodega ei ole nii olnud.

 • Avatar
  Vasta kati 1. veebruar 2023 at 22:51

  meil on peres 2 autot, mõlemad on 100% kohe välja ostetud, ei mingit liisingut.
  meie suur auto oli ostes ca 70 tuh krooni (ca 4,5 tuh eurot praeguses rahas).
  lapse auto maksis üldse alla 1000€ ja sõidavad mõlemad kenasti.
  pole elus sentigi mingit autoliisingut maksnud, kuigi juhiloa sain kätte juba siis ajast, kui sind mallukas, veel olemaski polnud.

 • Avatar
  Vasta H. 1. veebruar 2023 at 21:16

  Täiesti kindlalt Passat, vaevalt sa midagi hiiglaslikku vedama hakkad. Ja diislil pole ka linnas midagi viga. Võib-olla hakkas talvisemates tingimustes nelikveost puudust tundma aga taas, head rehvid alla ja ongi juba parem.

 • Avatar
  Vasta A 1. veebruar 2023 at 21:14

  100% võtaks Passati. Piltide järgi tunduvad punase istmed kohutavalt ebamugavad. Ja no näeb välja pigem kole. 😀 ja üldiselt on selliste vahepealse suurusega autodega veider sõita ka, sõidukas siis juba pigem mugavam.
  Ja vead sa tihti muidu mingeid suuri asju?😀
  Ja küsiks, et miks valikus just ainult need 2 autot on?

 • Avatar
  Vasta Sandra Nurmsi 1. veebruar 2023 at 20:28

  T-Rock kindlasti.

 • Avatar
  Vasta A 1. veebruar 2023 at 19:52

  Kui ma peaks kohe praegu vaatama omale uut autot siis kindlasti universaal, nelik, lisasid võiks ka peal olla. Sulle soovitaks bensukat vaadata, enamus ajast on sul vist pigem linnasõit ja bens odavam kui diisel ja nii pidigi jääma 😁 aga VW passati usku pole ma üldse, on olnud ja kohutav roostekäkk. Ühe talvega hakkas jubedalt roostetama. Hetkel mul 5.seeria BMW ja uue ostaks siis kindlasti uuesti BMW 😁
  Aga no nendest kahest siis see punane tundub päris ilus maasu millega sõita 😊

 • Avatar
  Vasta Liisu 1. veebruar 2023 at 18:05

  Usu, sa hakkad kahetsema kui sedaani võtad. Mida iganes vaja kaasa võtta, siis universaaali mahub kordades rohkem

  • Avatar
   Vasta Helery 1. veebruar 2023 at 22:15

   Meil oli kümme aastat universaal autod. Olime täiega universaali usku. Kuniks tuli kätte uue auto ostu aeg jakogemata koperdasime VW Arteoni otsa. Müüdud me olimegi. Ja 2 aasta jooksul pole kordagi kahetsenud veel seda otsust. Ruumi pagassis täiega.
   PS. Meil kolm last ja nodi väljasõitudel nendega omajagu🙈.

 • Avatar
  Vasta Gerly 1. veebruar 2023 at 18:03

  Kas sa peale auto24 vaatasid ka nt topauto.ee amserv.ee nordauto.ee jne ?
  https://www.amserv.ee/kasutatud-autod?offer=3447
  Möller autos terve hunnik hea valik autosid https://mollerauto.ee/ee/used-cars.html

  Aga kui neist kahest valida, siis MINA valiks passati.

 • Avatar
  Vasta Karmen 1. veebruar 2023 at 17:56

  Minu arust mustad autod näevad alati palju tuusamad välja 😂

 • Avatar
  Vasta J 1. veebruar 2023 at 17:36

  Ei meeldi see punane värv üldse ja olles sama autoga sõitnud, ei meeldinud ka autona 🙈 Kuidagi see esipaneel seal oli nii suur vaatevälja ees, et istme pidi lae alla panema et midagi näha… Katuseaken tõesti pluss ja jah, see, et sedaanidel veits kitsam pagass. Samas see must näeb mega žeff välja. Sellega sõidaks küll. Ja mida sa ikka nii väga vead. Kui vankrit enam pole või sellist suurt asja 🤷🏼‍♀️🙈 Et must kindlasti 👌🏻

 • Avatar
  Vasta M 1. veebruar 2023 at 17:35

  Sul on enamasti linnasõidud, seega diislit ära võta. Lõpuks remondid seda rohkem, kui asi väärt on. Tean valusalt omast kogemusest. Ja ei piisa “mõnikord kuskile kaugemale sõitmisest”, nagu paljud räägivad. Diisel tahab ikkagi päevas stabiilset maantesõitu rohkem kui 30 km. Passatite osas soovitan vaadata ka neid, mis on pisut vanemad (2012a väljalase nt) millel CNG ja bensiin, sest siis saad sõita normaalselt mõlemaga (pead jälgima, et ei oleks bensupaak 10L, vaid 30) ja säästad tegelikult kütuselt päris palju. Nüüd on juba gaasihinnad niivõrd palju langenud, et gaasiga on odavam sõita kui bensiiniga.

  • Mallu
   Vasta Mallu 1. veebruar 2023 at 18:25

   Mul on praegu ka ju diisel ja no problem 🤷‍♀️

 • Avatar
  Vasta Eneli 1. veebruar 2023 at 17:30

  T-Roc minumeelest veits vanema inimese auto 😂 Kui ruumipuudus tekitab muret, siis vaata äkki universaalkerega Passatit? sinna mahub rohkem kindlalt kui T-Roci ja näeb endiselt ilus välja. Lisaks, kuna sa varem sõitnud suure nelikveolisega, siis mõtle enda jaoks välja, kas see, millise veoga auto on, on sinu jaoks oluline või ei.

  • Mallu
   Vasta Mallu 1. veebruar 2023 at 18:23

   Absull ei ole oluline 😄

   • Avatar
    Vasta Eneli 1. veebruar 2023 at 18:54

    tahan veel juurde lisada, et googeldades on t-roci pagasnik 445L ja passati oma 650L. Ehk tegelikult on suurem passat. Ja ilusam ka 😃

 • Avatar
  Vasta Sandra 1. veebruar 2023 at 17:21

  Mul 150 koos kaskoga, aga euribori muutus järgmine kuu… ei julge isegi uut arvet lahti teha, sest ei kujuta ette, mille arvelt VEEL kokku hoida. Kodulaenu makse suurenes 2 kuud tagasi 30€, nii ei ma ei tea, palju sinna juurde keevitajad veel… Alguses mõtlesime, et mis saab, kui läheb 10€ otsa, aga noh, läks 30… 😩 Ulmetõusud lihtsalt. Ja ähvardavad, et euribor läheb üle 3% tänavu, no kuhu veel lihtsalt. Wolkar on hea töökindel ja Passat üliilus ka, aga noh ulmekallis ka.

 • Avatar
  Vasta Ceissy 1. veebruar 2023 at 17:21

  Punane, sest on suurem. Must on tõesti soliidsem aga ikka võtaks punase.
  Mul liisingut pole, ostsin auto välja 11500euri, 4 aastat vana auto oli.
  Liisingut ei raatsiks üldse maksta, max paarsada eurikui oleks selleks raha. Kodulaenu maksan küll, veidi alla 400 jääb euribori tõusuga. Niiet pool kodulaenust raatsiksin maksta autoliisingusse, aga jah, pole võimalik ja saan ka oma odavama autoga hakkama, kordagi veel 1.5 aasta jooksul pole ta mind hätta jätnud ega remonti vajanud. Väike läbisõit oli tal ka muidugi.

 • Avatar
  Vasta Marlen 1. veebruar 2023 at 17:20

  Mine tee mõlemaga proovisõitu. mõlemad on madalamad, kui Su praegune ja kabariidid ka erinevad, nii et ainus variant proovida, kumb mugavam. Mina ei valiks kumbagi, kuna kummalgi pole 4 vedu ja oma 2x lõigatud seljaga madalamat autot ei võta..lisaks pole ka vw usku, mitsubishi rokib 😀 Vaata ka, kumb ökonoomsem on.

 • Avatar
  Vasta Maris 1. veebruar 2023 at 17:20

  Must.

 • Avatar
  Vasta R. 1. veebruar 2023 at 17:19

  Must (ma välimuse järgi valisin 😆)

 • Avatar
  Vasta Mairi 1. veebruar 2023 at 17:11

  Suurem kolme lapsega ehk parem. Aga muidu tundub see, et autoliising suurem on kui korteri laenumakse, üsna normaalne, sest see eeldatavasti on lühema aja peale kui kodule. Aga eks odavam alati parem, muidugi

  • Avatar
   Vasta Kizu 1. veebruar 2023 at 21:24

   A mida sa seal suures pagassis veaksid? Pesumasinat? Sügisel puulehtede kotte jäätmejaama? Taarat? Ma võtaks kütusekuludelt soodsama. A mis mul targutada, pole ei laenu ega liisingut hinge taga, sõidan 2013 aasta Volvoga, gaas+bensiin. Puhtalt tarbeese, mitte mugavuskaup 😊

 • Avatar
  Vasta HB 1. veebruar 2023 at 17:09

  Meil suht sama liising, jääb nõks alla 700.
  Aga minu jaoks on auto nr 1 oluline. Peab olema 7 kohta ja max turvaline, sest sõidan ca 30k aastas.. Seega mina Touaregi never väiksema vastu ei vahetaks 🫣 Aga kui peaks valima, siis Passat 😅

  • Mallu
   Vasta Mallu 1. veebruar 2023 at 18:24

   Minu jaoks on auto olulisuselt kuskil 52. kohal 😄

 • Avatar
  Vasta Mirjam Melzar 1. veebruar 2023 at 17:00

  See punane Tiguan? Aga kui sa oled harjunud kõrgema autoga, siis punane. Ma isegi ei taha enam mõelda madala auto peale.

  • Avatar
   Vasta J 1. veebruar 2023 at 19:29

   Eiei punane on mingi t-roc vist. Ikka pisem..

 • Avatar
  Vasta L.S. 1. veebruar 2023 at 16:57

  Passat on ilusam 😎

 • Avatar
  Vasta A4 1. veebruar 2023 at 16:56

  Mingi vana passat mul on ja siit valikust tõmbab punane. Tahaks ka kõrgemat. Jube tyytu madalasse passatisse istuda ja last turvatooli toppida. Kõrgema autoga endal mugavam sisse/vâlja saada ja last tooli panna. Lapsel ka parem vaade😀mina annan hääle punasele❤

 • Avatar
  Vasta Vaike 1. veebruar 2023 at 16:55

  Mul on 0, sõidan bussiga 😀 Ma vist valiks tolle järgi, kumb on ökonoomsem, sest sellest, milline üks auto välja näeb, on mul sügavalt ükskõik. Palju abi minust! 😀

 • Avatar
  Vasta Lennu 1. veebruar 2023 at 16:53

  Võtaks iga kell maasturi 😃 Mugav ja suur ja noh, kõrgel alati turvalisem.

  • Avatar
   Vasta Evalyna 1. veebruar 2023 at 18:42

   Eelmise aasta veeb kuus võtsime tutika KIA Ceedi universal kerega ja kuumaks tõusis küll kuid summa mis iga kuu maksan on 280 koos kasko ja kõige muuga. Samuti on ökonoomne ja võtab vähe kütust. Super mugav samuti.