Beebiootus JUMALAITA Rasedus

ma pole inimene, ma olen RASE naine

8. november 2018

Ma ei ole küll kunagi elus nii kaua rase olnud, kui praegu, aga sellegipoolest ma veel ise julgen ennast natukene “tavalise” inimesena ka võtta, kui ainult raseda naisena. Kopp on ees. Mitte rasedusest, vaid rase naine olemisest. Muud ma enam ei ole, ei eksisteeri.

“Noh, sünnitad vä,” on esimene lause, millega mu juttu alustatakse.

“Issand, sa oled niii rase!” ohatakse, kui mind nähakse.

“Pole ime, et laps suur on, te olete ju ise ka suurem naisterahvas,” ütles mulle teisipäeval Dr. Ridnõi.

“Seekord kannad raudselt kaks nädalat üle, pane tähele,” ennustatakse rõõmsalt.

giphy-5188229

Julgen tund aega mitte netis olla – raudselt sünnitan.

“Mis sa oled IKKA rase v? Millal laps sünnib?”

msqfrq3-2478011

Istun autosse – naabrimees küsib, et kas lähen sünnitama. Lisaks uurib, et kas ma juba hüpnosünnitusega olen kursis.

Maksan poes – müüja naerab, et noh, on raske NII SUURENA, jah??

giphy-7630105

Ausalt mul puudub info, et millal ma sünnitan ja ma ausalt olen suuteline muust ka rääkima, kui rasedusest ja sünnitusest. Et nagu näiteks kui ma täna küsisin fbis, et kas ma peaksin nüüd selle “whats in my bag” posti ära tegema, siis kõik automaatselt eeldasid, et ma räägin haiglakotist, sest võimatu on ju, et minusugusel rasedal üldse muid kotte ka oleks, kui ainult haiglakott. VÕI-MA-TU!

Läksin nüüd max närvi ja solvusin. Pole kindel täpselt kelle peale, aga mina enam nii ei mängi ja nüüd meelega ei ütle teile mitte kunagi, mis pask mul käekotis on. Ma spetsjomm selle posti jaoks pole seda mingi nädalaid tühjendanud, aaga vot. Imege pöialt nüüd oma haiglakotiga krt. Jääb teil nägemata kogu see sodi ja jura, et pärast ohkida, kui õudne üks naisterahva käekotisisu olla võib.

#eiolehormonaalneüldse

Loe ka neid postitusi!

82 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta Carmen 9. november 2018 at 14:19

    Ahahahaaa 😀 Väga hea ja aus postitus 😀
    Pean mainima, et ma olen siis vist üks vähestest kes aru sai et juttu ikka käekotist 😀 St ma ei mõelnudki isegi mingi sünnitus või haiglakoti variandi peale 😀
    Olen ka naine ja ka sünnitanud, aga pole mul peas see teiste inimeste rasedatejärgi haigus klikk ära käinud

  • Avatar
    Vasta kelly 9. november 2018 at 13:02

    kas neid parooliga postitusi ei saa lugeda?

  • Avatar
    Vasta A 9. november 2018 at 11:57

    Mul on täna 41+4 ja oi kui hästi ma mõistan! Mul on iga natukese aja tagant tunne, et ma tahaks kõik oma tuttavad väga sügavale p’sse saata kui tuleb jälle kiri messengeri, et ära sellel kuupäeval kindlalt sünnita!!!!! Või siis kas sul seal silmapiiri taga juba beebi ka paistab?!?

  • Avatar
    Vasta Riin 9. november 2018 at 07:31

    Mallu kus sa tegid esmaabikoolitust?

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 9. november 2018 at 10:08

      minu autokoolis oli see.

  • Avatar
    Vasta K 9. november 2018 at 02:23

    Arsti kohus ongi ju informeerida oma patsienti võimalikust ülekaalust jne. Ma ei usu, et see arstitädi pahaga midagi ütles, pigem ei osanud end korrektselt väljendada. “Suuremaks” olemise puhul tuleb ka mângu näiteks pikkus,kurvikus ja üleüldine kehakuju. Päris “pulk” sa ei ole ju ( see on kompliment ,sul on väga naiselik keha ).Olen ise terve elu olnud kaalu poolest mitte just udusulg ja pikkust on ka omajagu, aga kohe kindlasti ma ei ole paks, ja sina ma mitte Mallu! ?

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 9. november 2018 at 10:09

      Ma olen rasedusega 5kg juurde võtnud, ma ei ütleks, et mul just oluline ülekaal on 😀

      • Avatar
        Vasta Kristi.valvik1@gmail.com 9. november 2018 at 19:52

        Sul polegi ? See oli rohkem üldises mõttes öeldud, paljud siin imestasid, et kuidas võib arsti nii õrna teemat nagu kehakaal puudutada. Võib ja peabki,kui vajadust.

      • Avatar
        Vasta Taat 9. november 2018 at 23:17

        Mõni ei võtagi rasedusega juurde. See näitabki seda et ju oli enne ka polstrit all. Sama ka sul

        • Mallukas
          Vasta Mallukas 10. november 2018 at 00:20

          Ma ei väidagi siin, et ma enne fitnessilavale kuulusin, aga “suurem naisterahvas” on siiski minu enda jaoks natsa naljakas väljend mu kohta. Ma olen konkreetselt TÄPSELT Eesti keskmist kasvu ja samuti ei ole ma ülekaaluline, et midagi sellist öelda.

      • Avatar
        Vasta Helena 10. november 2018 at 00:11

        Mul ämmakas ütles, et rasedusega circa 15 kg juurde vōtta on täiesti ok ja umb. nii palju ma juurde võtnud olengi (hetkel 40+6) -.- vb isegi paar kilo rohkem. 0 kommentaari mitte ühegi ämmaka/naistearsti poolt kellega raseduse jooksul kokku puutunud. 5 kg on selle kõrval kökimöki ikka, super hästi hoiad kaalu. 🙂 ehk siis- mölakas eneseväljendusoskuseta arst. Tuttavatele meeldib muidugi öelda, et “ISSAND KUI SUUR SA OLED” aga arstilt ootaks midagi konkreetsemat, mismõttes suur? on see midagi, mille pärast peaks muretsema? kui ei ole siis puudub kommentaaril mōte

  • Avatar
    Vasta M 9. november 2018 at 00:24

    Appikene, kuidas ma naersin :,) .

  • Avatar
    Vasta C. 9. november 2018 at 00:23

    Tahaks öelda, et tean, mida tunned.
    Alates sellest hetkes, kui mu rasedus avalikuks tuli. Alates sellest hetkes on välja ilmunud inimesed, kes tunnevad vajadust uurida, kuidas mul läheb ja kas lapsega ikka kõik hästi ja kas juba raske liikuda jne. Enne rasedust olin tühi koht ja nüüd äkki vaja mitu korda nädalas helistada või kirjutada. Ja kui ma eiran, siis ma olen kuidagi paha inimene nende meelest. Nemad ju “siiralt” tunnevad huvi. Rasedus ei ole mind muutnud teiseks inimeseks ja pole ühte äkki kogu mu olemus. Endiselt olen mina, ainult, et rase.

  • Avatar
    Vasta Aivi 9. november 2018 at 00:11

    Nagu oleks ise need read kirjutanud. Mõistan 100%. Mul oli tähtaeg üleeile ja muud mulle ei kirjutatagi, et “kas oled juba sünnitanud?” Või et “millal sünnitad?”
    Nagu ma oskaks ennustada.. ??‍♀️
    Vahel tundub, et inimesed arvavad, et kui ära sünnitan, siis istun kodus, uksed aknad kinni/lukus ja kellelegi teada ei anna. Peidan end koos lapsega kodus, sest seda riigisaladust nad teada ei tohi ? Et siis kindluse mõttes nad ikka iga päev kirjutavad/helistavad ja uurivad, kas olen veel ühes tükis ?

  • Avatar
    Vasta Janne 8. november 2018 at 23:53

    Mind piinab see Kardo kana-klimbisupi retsept, kus ei pea puljongit nendest koibadest tunde keetma ega vahtu koorima vaid saab ahjus küpsetada koivad. Jaga retsepti pliis või kui kaua ta neid enne suppi panekut ahjus küpsetab?

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 9. november 2018 at 02:19

      Kardo teeb Miiu blogist saadud retseptist suppi 🙂

  • Avatar
    Vasta Pisi 8. november 2018 at 22:52

    Oled rase, siis sa oled rase naine, mitte lihtsalt naine, kes tahab end hästi tunda. Saad lapsed, siis oled ema, mitte naine, kes tahab ka endale midagi lubada. Naised ei saa enam isegi naised olla. On rasedad, emad, koduperenaised jne. Aga mitte lihtsalt naine.
    Mina ootan huviga, millla teed enda KÄEkotist ja sisust postituse. Lisaks mind huvitab ka, et kui liigud ringi SELJAkotiga, siis mis sul seal sees on.
    Ja millal sünnitama? Vaene Kardo, peab olema kodus teener, mitte mees, kes perele leiva lauale toob. Te olete kindlasti kurvad, et jälle tüdruk tulemas ja ei saagi poissi. Mis inimestel viga on? Mis nad topivad enda nina teiste ellu? Enam ei ole nsv aeg, kus naised olid kodukanad ja mehed raha teenijad. Nüüd võivad naised ka tööl käija ja mehed kodus lapsi kasvatada. Rase on endiselt naine, kes tahab end hästi tunda. Ema on endiselt naine, kes tahab end hãsti tunda. Mees on ka last/lapsi saades isa ja tahab lastele isa olla, mitte lihtsalt laste tegija. Ja endiselt saavad isad tunda end mehena aga naised ei saa emana tunda end naisena?

    • Avatar
      Vasta Asd 8. november 2018 at 23:41

      Ma ei tea miks, a see kõlas mu peas Elastiknaise hääle ja viisiga ?

  • Avatar
    Vasta Sirly 8. november 2018 at 22:08

    Taevas halasta, nüüd jääb inimestele ette, et Mallu autoga julgeb sõita :O miks tal neid lube siis üldse vaja oli?! Nagu päriselt, laske elada. Pealegi sul , Mallu, o n vaid kõht suur.

    Ma saan aru, kuidas valdav enamus närvi ajab, aga Sinu norm lugejad polnud seda pahameelt ära teeninud. Ise ma ei küsi enam kunagi rasedalt, millal ta sünnitama läheb (peale esimest rasedust).

    Pikk pai Sulle ja kõik läheb mööda, ka see tänane kehvem päev 🙂

  • Avatar
    Vasta Efka 8. november 2018 at 21:40

    ???ma nii ootasin..nüüd ma ei saagi mehele öelda,et ma pole ainuke kellel igast jama seal on?

  • Avatar
    Vasta K 8. november 2018 at 20:48

    Ma küsiks hoopis miks kardo pildi maha võtsid ?

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 8. november 2018 at 20:59

      Jane arvas, et see oli tema mõnitamine miskil põhjusel, ma ei soovi temaga tülitseda.

      • Avatar
        Vasta Kadi 8. november 2018 at 21:35

        See oli pigem see, et oleks sinu pihta selline nali tehtud, oleksid sa postituse teinud kuidad sind kiusatakse ?

        • Mallukas
          Vasta Mallukas 8. november 2018 at 21:49

          Kle mulle eile öeldi, et ma näen oma eilsel story pildil välja nagu david hasselhof, ma vaatasin, et krt olen jah nats 😀 aga ega me pole janega mingid sõbrad ka, nii et ma oleks pidanud enne vast talle näitama, ma ei osanud arvata, et ta sellise asja peale solvuda võiks, aga kui solvus, siis pole midagi teha, kui maha võtta ja vabandada, mida ma ka tegin. kui inimesel on mingi eelarvamus, et kõik mis minu suust tuleb on pahatahlik, siis on seda raske muuta. aga olgu, mis seal ikka 😀

  • Avatar
    Vasta Liis 8. november 2018 at 20:13

    Ma kaalusin ka ennem rasedust 66kg ja kõht tuli kiirelt ette. Sünnitama minnes kaalusin 95kg ja ma koguaeg kuulsin , kui suur ma olen. Paljud näägutasid, et alles 6 v 7 ndal kuul tuli neil kõht ette aga mina oma 4nda kuuga juba paraja punuga 🙂 Meil üks laps ja alles 3kuune ning muud ma ei kuulegi , et kuna teine. Ma nagu ei tahagi rohkem mega närvi ajab see küsimine.

  • Avatar
    Vasta Mammu 8. november 2018 at 19:55

    Ma tundsin tasedana täpselt sama. Ja kui lõpuks plahvatasin ja selle kõikn välja ütlesin, siis järgmine õhtu enam rase ei olnud (ehk sünnitasin ja mitte selle äreitumise pärast). Siis mõtlesin, et ei oleks pidanud ehk oma sõpru ja sugulasi nii kurjalt ette võtma ja õiendama, et ma olen inimene, mitte RASE! Aga noh, sel hetkel ma ei teadnud, et mõne tunni pärast hakkan sünnitama ja polegi enam rase ja võiks suu kinni hoida ja ära kannatada. Ehk läheb sul ka nii ja polegi homme enam rase 🙂

  • Avatar
    Vasta GTR 8. november 2018 at 19:31

    Ma ise sain lapse kätte ja siis naabrid imestasid “oi te olete kuskilt beebi saanud” 😀 sellessuhtes ma viriseda ei saa…
    Pärast su posti oli küll veidi nõme tunne.. ma ühte tuttavat ikka piidlesin iga kord kui nägin, et oi sa ikka kasvad ja oled nii ümar jms 😀

  • Avatar
    Vasta aile 8. november 2018 at 19:24

    Need itk arstid ei oska üldse suhelda ja solvavad igal sammul. Ma juba kaalun kodusünnitust et mitte rohkem solvatud saada.

    • Avatar
      Vasta Kristi 17. november 2018 at 17:10

      See on ainult Ridnõi. Ongi selline…väga terav pehmelt öeldes ?

  • Avatar
    Vasta Triin 8. november 2018 at 18:52

    Mina olin raseduse lõpul juba maakera, õnneks sünnitasin 38 nädalal ning minu arust pole sa midagi nii hullult suur, näed väga kena rase välja!! Mina läksin sünnitama piparkoogi maju küpsetades ja seda õe juures olles, majad muidugi valmis ei saanud 🙂

  • Avatar
    Vasta Maret 8. november 2018 at 16:59

    Täpselt samade küsimuste peale läksin mina ka närvi lõpurasedana. Küll parseldatakse Circle K magusat arvele, vahitakse kõhtu ja irvitatakse näkku kui palud selle magusa arvelt eemaldada. Wtf!? Sellele järgnes peale sünnitust “kuidas sünnitus läks, olen lõhki nagu kraater jah?!” jne, inimesed ei lase olla ja kohaneda ja paraneda ja üldse elada. Seda hullem, et need kes nii pinda käivad on enamasti kauged tuttavad või kunagised sõbrad, kes pole sinuga suheldnud 5 aastat aga nüüd on best friendid. Sul veel hullem, võhivõõrad ronivad hargivahele iga jumala sekund. Kuradi nõme.
    Igatahes jaksu! + Awesome mug!

  • Avatar
    Vasta Vaike 8. november 2018 at 16:43

    Vähemalt mind ei saa Sa selles süüdistada, et ma Sind rasedusejutuga oleks tüüdanud 😀

  • Avatar
    Vasta ka rase vihane mutt 8. november 2018 at 16:27

    mitmendal nädalal või kui palju enne tähtaega Mari ja Lende sündisid?
    Kui sul teisipäeval uh oli, siis kas tehti ka KTG või vaadati avatust? Oli midagigi, mis vihjaks kas sellele, et midgai on juhtumas või ei ole siiski lähimas tulevikus?

  • Avatar
    Vasta Mirru 8. november 2018 at 16:21

    Hahaa ? Ma ei tulnud selle pealegi, et haiglakoti sisu võiksid näidata. Kardo näitas selle juba ilusti ette ju ? Ehk ikkagi näitad, mis su käekotis peidus on. ?

  • Avatar
    Vasta Kati 8. november 2018 at 16:11

    Ära solvu ja ole aus enda vastu. Sa oledki suurem kui keskmine naine ja su kõht on algusest peale palju suurem olnud kui teistel rasedatel ja varem hakanud välja paistma. Lihtsalt lepi selle tõega. Mul selle rasedusega esimesed 7 kuud ei olnud midagi näha aga erinevslt sinust ma liigutan end ise ja ei sõida ainult auto ja taksoga. Samuti oleks sul aega ka trennis käia. Lastega peamiselt tegeleb ju Kardo.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 8. november 2018 at 17:09

      Jajah, kui mina olen keskmisest suurem naine, oled sina tükk sitta ?

      • Avatar
        Vasta Kelly 8. november 2018 at 20:01

        Nii labane oled Sa ikka. Inimene ütles ilusti, et Sa ei liiguta end, oled keskmisest suurem ja Sina tuled oma labase suuvärgiga lagedale. Taltsuta ennast!

        • Mallukas
          Vasta Mallukas 8. november 2018 at 20:02

          Kui ininene oma kena soovitust minu keskkonnas jagab, siis mul küll kohustust ennast taltsutada pole. St mul max suva, kas keegi arvab, et ma peaks ennast liigutama või mitte ?

          • Avatar
            Liisa 8. november 2018 at 20:34

            No väljendusviisi üle võib jah diskuteerida, aga inimestel on viimasel ajal ka väga väärastunud pilt sellest, mida tähendab keskmisest suurem. RASEDANA on jah iga inimene keskmisest suurem. Muul ajal on Mariann täiesti tavaline keskmine naine.
            See, millal kõht välja hakkab paistma, oleneb sajast faktorist ja vaid üksikud neist on seotud trenni ja toitumisega.

        • Avatar
          Vasta Mammu 8. november 2018 at 22:31

          Inimene ei öelnud ilusti. See, kui kasutatakse poliitiliselt korrektseid väljendeid, aga jutu mõte on siiski üleolev ja solvav, ei tähenda, et see rohkem lubatud oleks kui Mallu kommentaaris kirjutatu.

    • Avatar
      Vasta Annu 8. november 2018 at 17:22

      Appi mul oleks häbi ennast peeglist vaadata kui ma nii lolli juttu ajaksin nagu sina Kati!

      • Avatar
        Vasta Evelin 8. november 2018 at 23:28

        Kui ma Mallut päriselus kohtasin, siis just mõtlesin, et ta on palju pisem, kui arvasin (ja ma ei arvanud, et ta mingi hiidnaine on). Paar kuud tagasi oli see, nii et isegi rasedana ei saa rääkida mingist “suuremast” naisest.
        Ja üldse, mis see teiste asi inimese välimust kommenteerida on?

    • Avatar
      Vasta RK 8. november 2018 at 18:10

      OMG mida juttu!!!
      Ise ka lugesid, mida kirjutad v???
      Kui Mallu on keskmisest suurem naine, siis vähemalt pooled eesti naised on elevandid ? ja isegi kui nad on elevandid, siis pole MITTE IIAL MITTE ÜHEGI idika asi seda neile “heasoovlikult meenutada”. Nagu tõsiselt ?‍♀️
      Mallu ise muidugi vastas täpselt sobivalt su kommentaarile ?

    • Avatar
      Vasta oeh 8. november 2018 at 23:50

      Mul oli komanda lapsega kõhuümbermõõt 107 cm. Ma olin hiigelsuure kõhuga ja väga vara juba läks suureks. Mu naabrid arvasid, et sünnitan oktoobris, aga sünnitasin jaanuaris! Ja isa, kes mind polnud näinud, pani ka pirni, et oih, ma teadsin, et sa oled suur, aga et nii suuuuur! Krt inimesed ei oska vait olla ikka ka.

  • Avatar
    Vasta Seila 8. november 2018 at 15:56

    Mallukas?
    Sa oled lihtsalt kõige kõige lahedam naisterahvas!!!

    Ma loen ja naeran ja ootan juba uut postitust
    Ja nii iga jumala päev ja tund?
    #sõltuvuses #mallukasõltuvus?

    • Avatar
      Vasta M 8. november 2018 at 17:22

      Ausõna. Ma käin ka tihtipeale mitu korda päevas siin. Tahaks veel rohkem postitusi! 😀

  • Avatar
    Vasta A. 8. november 2018 at 15:47

    Mulle käivad väga paljud rasedusjutud närvidele. Mistõttu ma oma teisest rasedusest teatasin võimalikult vähestele inimestele (neile, kellega oli ok vahel harva rasedusest rääkida). Kes hiljem mind juba kõhukana nägid, need ei tihanud enam edaspidi ka uurima ja puurima tulema, et issand, ikka veel rase vä. Sünnitama läksin ka nii, et ainult mees ja ema teadsid. ISegi peale bebei sündi kellelegi teisele ei teatanud. No ja mul oli juba beebi mõnda aega käes, kui mõni üksik tuttav võttis julguse kokku ja kirjutas, kuidas mul ilmselt on juba surm silme ees rase olemisest. Siis oli minu kord ninanipsu teha ja saata juba mõnusaid beebipilte 😛 Seega jah. Täiega käib närvidele see, kuidas teised enam muid teemasid kohati ei leiagi või suhtuvadki sinusse nagu igavesse titte-emmesse või igavesse rasedasse.
    Kogemata sai üks mu tuttav mu praegusest rasedusest ka juba kohe alguses teada. Ei plaaninud niipea öeldagi. No ja kohe kui teada sai, hakkas juba üks lapse soo ennustamine pihta ja… Ma pööritasin vaid silmi ning lasin edasise jutu teisest kõrvast kohe välja. Kõige imelikum on, et kõik need tuttavad on ise ka kunagi rasedad olnud ja ilmselt on neile samad asjad närvidele käinud.

    Aga su käekoti sisu vaataksin küll hea meelega üle, kui solvumisest lõpuks üle saad 🙂

  • Avatar
    Vasta Kkk 8. november 2018 at 15:46

    Ei nu sa leiad ikka kõige normaalsemad ülesse. Väga kohatu arst. Teenindaja pole vist koolitust läbi teinud, ei kujutaks ette et teenindaja nii võõra kliendiga räägib. Ja üldse täitsa ulme ikka. Rahulikult üldse ei lasta rase olla. ?

  • Avatar
    Vasta Monika 8. november 2018 at 15:44

    Noo ma ei tea, kõik me naised ja teame et tähtajani on sul aega, peaks nagu mõistlikult eeldama, et kui siiani mitte siis kindlasti millalgi, puuküürnikuks ta kindlasti ei jää, ja kaua sees ka ei hoita kui on tavaliselt suurem beebi. Närvi ka ei tasu minna, joo oma rahustavat teed ja tee Zen harjutusi …Muidugi lugejatest peaks ka aru saama nad elavad sulle kaasa ja ikka tahavad teada millal see päev ka saabub..
    Koti sisu ei huvita nii haigla oma kui ka igapäevane..nad nagunii igast pahna täis..ükskord leidsin isegi 50 ..mille olemasolust ma isegi ei aimanud… ? nii et julgelt ootame viimaseid päevi..kus sa veel ühes tükis oled ja maga..palju magaa.. pärast on see unevõlg nii suur..

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 8. november 2018 at 17:12

      Mul pole kunagi beebiga unevõlga olnud. Miks peaks? Nad ju muud ei tee, kui magavad ?

      • Avatar
        Vasta GRT 8. november 2018 at 19:35

        mina ka õnneks magamatusest pole midagi kuulnud 😀 plika magas terved ööd pm algusest peale 😀

    • Avatar
      Vasta Birgit 8. november 2018 at 17:53

      Kas kellelgi on magamissoovitusest kunagi kasu olnud? Inimene ei saa ju ette magada 😀

  • Avatar
    Vasta Janne 8. november 2018 at 15:37

    Mul sel korral sama tunne, et nagu ei tulekski rasedusel lõppu. Õnneks liigun vähe ringi(enamasti ainult lasteaedades) ? ja seal on juba kõigil teada, et tähtaeg oli 4 november ja õnneks on homme minek, ei lasta kauem veereda. ? Aga ega kellelegi helistada küll ei või, kohe hakatakse uurima, kas juba minek või käidud.. ?

  • Avatar
    Vasta Laura 8. november 2018 at 15:34

    Mina ootan huviga neid vanu postitusi tagasi,kus näitasid mis huvitavat nänni aliexpressist, või kust iganes, tellisid?

  • Avatar
    Vasta Mirri 8. november 2018 at 15:34

    Ma arvan, et ise mitte-rase olles te käitute kõik täpselt samamoodi…

    • Avatar
      Vasta G 9. november 2018 at 00:40

      Kohe kindlasti mitte. Ise kaks korda rase olnuna tean, kui ebaviisakalt pealetükkivad tunduvad/on inimesed oma juttude ja küsimustega. Ma püüan olla nii dolerantne ja mõistev kui vähegi võimalik. Kõik sõbrannad kes rasedad on olnud, on ise küsimusi küsinud kui neid tekib ja ka lapse sünni olen viisakalt ära oodanud. See lõpp venib veel eriti pikaks ja on tüütu niisamagi.

  • Avatar
    Vasta Ell 8. november 2018 at 15:14

    See vist päris paljude “viimse vindini” rasedate probleem:D Ainult üks titejutt ees ja taga.

  • Avatar
    Vasta Maru 8. november 2018 at 15:14

    ma läheks ka max nörvi selliste lollide ütlemiste peale nagu näiteks see Ridnõi enda oma. :O oled suurem naine ve. daaaaah okei ma pole sind reaalselt näinud, AGA seljuhul on mõni suurem naine vabsee teletorn või mammut ju :O

    Katsu sa salaja sünnitama minna, siis me oleme ka max solvunud Su pihta 😀
    Tahaks ikka täiega näha ju kui paha sul on või hoopis hea ja värki 😀 ise oled meid ära hellitanud oma mõnusate laividega.

    Pea vastu, mis sul muud teha on.

    Olen täiesti aus ja ütlen, et seda kotipostitust lugedes mõtlesin, et mille krdi pärast Sa peaks uuesti näitama, eile saatest nägime ju 😀 ja siis juba lugesin seda postitust siin ja tänasin õnne, et ma ei kommenteerinud sinna alla 😀

    Mul esimese rasedusega sünnitegevuse algades soovitas mees üldse sitale minna, et läheb paremaks. 😀

  • Avatar
    Vasta Jane 8. november 2018 at 14:46

    Selle mul käekotti ei olegi. Sinna koguneb uskumatuid asju. ?

    Raseduse lõpus ma vältisin inimesi. Just selle jama pärast.

  • Avatar
    Vasta KETU 8. november 2018 at 14:44

    Kust tass ostetud?

  • Avatar
    Vasta Tuuli 8. november 2018 at 14:43

    See raseduse lõpp on ikka üks riist ja viletsus täiega. See on vist mingi looduse trikk, et lõpus igatepidi nii sitt on, et siis muud enam ei mõtlegi, et saaks juba sünnitatud ja selle lapse kätte. Et kui muidu veel vb keegi põeb v julgeb mõelda, et aega rase veel olla küll, siis see päris lõpp on ikka selline, et tahaks ainult sünnitama. Et oled lõpuks NII VALMIS, sest lihtsalt nii räigelt kopp on ees. Ja ülekandmine on ses suhtes ikka üks hirmsamaid asju. Ma esimese lapse kandsin üle ja ma olin ikka täis deprekas lõpuks, sest no kõik sinu öeldu + veel sada muud asja. Mind ajas kõige rohkem leili just see “appi kui suur sa oled” – EIII, MINA ei ole suur, mu KÕHT on suur. Et nagu ma ei tule ühelegi ülekaalulisele inimesele ütlema, et appi kui suur sa oled, aga rasedale miskipärast võib öelda. Õhhh.
    Nii et jah. Mõistan. Täiega.

    • Avatar
      Vasta G 8. november 2018 at 15:34

      Ta on solvunud, karistuseks ei vasta ja ütle seda. 😀 http://www.kiiksjaknihv.ee/index.php?route=product/product&product_id=355

      • Avatar
        Vasta KETU 12. november 2018 at 14:34

        Aitäh.

    • Avatar
      Vasta Mari 8. november 2018 at 16:06

      Ojaa, väga hea kommentaar! Ma mõtlesin täpselt sama oma raseduse lõpus, et issand, ma tahan sünnitama juba, sest NII KOPP ON EEEES! 😀

      Ma kandsin 4 päeva üle, iga hommik ärkasin pisarates, sest MA OLEN IKKA VEEL RASE. Ma olin täiesti veendunud, et mul algab sünnitus öösel ja hommikul ärgates oli päev juba rikutud, sest “täna beebit ei tule”. Sünnitus muideks algaski öösel ja viiendal päeval oli laps käes (Y)

    • Avatar
      Vasta Kiivi 8. november 2018 at 16:20

      Nõus. Kandsin ka kogu lubatud aja üle (ja siis lõpuks sunniti laps vägisi välja kolima). Elu pikimad kaks nädalat. Iga jumala päev keegi küsis, et miks sa IKKA VEEL ei sünnita? No ma ei tea, maailma kõige laisem rase naine olin ilmselt, tähtaeg üle ja näe ikka veel pole viitsind sünnitama minna…
      Kirsiks tordil tekkisid viimase nädalaga kõhule ja külgedele kolossaalsed venitusarmid. Enne ei olnud mitte ühtegi. Mul tuleb isegi praegu kirjutades vist uuesti tolleaegne deprekas peale :D.

      • Avatar
        Vasta Jana 8. november 2018 at 21:46

        Kiivi, mulle julgeti isegi seda öelda et elevant poegib ka kiiremini kui mina, mis siis et tähtajast läks 4 päeva üle ning neljanda päeva varahommikul sain kätte.

    • Avatar
      Vasta Katrin 8. november 2018 at 19:07

      Riist ja viletsus ???

  • Avatar
    Vasta NataSha 8. november 2018 at 14:41

    Ooo..mäletan liigagi hästi seda lõpu aega ja neid küsimusi. Ma reaalselt sulgesin oma sotsiaalmeedia kontod ja ei vastanud telefonile, sest ma ei viitsinud suvaliste inimeste küsimustele – et noh, ikka veel rase vääää?

  • Avatar
    Vasta Sandra 8. november 2018 at 14:41

    Appii ma täiega feelin sind. ? Tähtaeg järgmisel pühapäeval ja kui julgen natukenegi netist eemal olla ja koduseid asju toimetada/lõunaund teha või veel hullem- lausa mõni tund linna peal olla ja neti unustada, siis on mingi sihtgrupp inimesi, kes alati vahepeal on kirjutanud: sünnitad v?? ??
    Ja mis mõttes suurem naisterahvas, sa ju pole ja arstil seda öelda on kuidagi eriti kohatu anyway. ?

  • Avatar
    Vasta Liisapereema 8. november 2018 at 14:38

    Sa oled ju kogenud rase, oleks kohe pidanud hämama hakkama tähtajaga! Ma teise lapse puhul keevitasin kenasti tähtajale 2 nädalat otsa, mida kõigile lahkelt afisheerisin ja jäi olemata see kuu aega saeisünnitagiveel jms

    • Avatar
      Vasta Mai 9. november 2018 at 01:27

      Jepjep, sellisel suli olemisel on kasud sees. Ma ütlesin esimest last oodates kõigile “jaanuari keskpaik”, kuigi tegelikult oli rohkem nagu algus 😀 Teise lapsega hämasin ka – kuupäeva on mõlemal korral ainult mees teadnud. Pisut inetu ehk on, aga kelle asi see nii isiklikku asja ikka teada on..

  • Avatar
    Vasta Ma 8. november 2018 at 14:36

    Ma teadsin täpselt, et sa mõtled oma sodi täis käekotti ja kui sa spetsjomm mulle seda postiust ei tee, siis ma solvun su peale ise, vot!

  • Avatar
    Vasta Kerli 8. november 2018 at 14:32

    Tean seda tunnet liigagi hästi. Inimesed tulid vastu ja ütlesid tere- ise kõhtu vaadates. Terve vestluse aeg vaadati kõhtu vaid. Kuigi jah- rääkisime muudel teemadel. Siis oli tahtmine küll kisada: “Mu nägu on siiiiin- üleval pool ikka!” ?

  • Avatar
    Vasta Marit 8. november 2018 at 14:31

    Ahaa:) kõlab minu moodi. Siukesed pseudoprobleemid.

  • Avatar
    Vasta Tuuli 8. november 2018 at 14:30

    Tean seda tunnet, olen ise kolm tükki sünnitanud ja selleks ,et viimasega vältida just selliseid küsimusi ja kõike muud sellega seonduvat, ei rääkinud paljudele,et beebi saame. Paljud nüüd imestavad,et juba kolm ,kuna sa jõudsid . ? Maal naaber ei saanud arugi,et olen rase , ometigi valutasin libavalude käes. ?? NB! Peaks mainima ,et tagant järgi mõeldes olen ikka super raseduse peitja. ????

  • Avatar
    Vasta Kerttu 8. november 2018 at 14:26

    Käi Ja solvu ära Ja tule siis tagasi ?

    • Avatar
      Vasta Jaanika Mölder 8. november 2018 at 14:45

      …ja siis näita oma koti sisu ka ikka 🙂

  • Avatar
    Vasta Kerttu 8. november 2018 at 14:22

    Minul tekkis küsimus, et “te olete ise ka ju suurem naine”..???? Millisest otsast kui tohib küsida? 😀

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 8. november 2018 at 14:29

      Ma olin ka nagu… eeee, ma olen keskmist kasvu, mitte väga SUUR või nii 😀 Ta mingi ei, suurem olete ikka ja vaatas mind sellise näoga, et kle vaal, ära ürita siin väita midagi, mida me MÕLEMAD näeme.. 😀

      • Avatar
        Vasta Ma 8. november 2018 at 14:37

        Ma oleks sellele mehele jalaga munadesse kolistanud!

      • Avatar
        Vasta Marju 8. november 2018 at 16:01

        Jajaah, mismoodi siis minusuguseid nimetada veel… 180 pikk ja beebikilod puusal…

    • Avatar
      Vasta Triin 8. november 2018 at 17:18

      See Ridnõi on ikka küll natuke nupust nikastanud. Või siis on tal naistele väga äärmuslikud nõudmised. Sest kui Sina oled suur, siis tal “normaalseid” rasedaid on umbes 5% ja siis edasi seal suur, suurem ja veel suurem.