NIISAMA JUTTU

siiski suurem naisterahvas

14. november 2018

Sattusin Ritsiku blogist lugema sellest, et ta on maru lühike ja ei saa poes asju kätte kõrgematelt riiulitelt.  Noh jah, eks ta ole päris lühikene ka, 159cm. Kommentaaridest jäi silma, et keegi kurtis, et tal ka sellised lühikeste inimeste probleemid, aga tema 164 cm.

Mina ise olen 168 cm ja pole ennast kunagi väga pikaks inimeseks pidanud. Eksklikult arvasin ma, et ma olen Eesti keskmine. Ma ei tea miks, oli kuidagi meeles, et just nii pikk Eesti keskmine naine on. Praegu googeldasin ja vaatasin, et jah, see artikkel ütleb, et hoopis 165cm on eesti keskmine naine pikk. Muu infona kaalub Eesti keskmine naine 69 kg ja saab esimese lapse 26. eluaastal.

Aga mis mind mõtlema pani, oli see, et kui 164 cm pikk inimene loeb ennast pigem lühikeseks, siis mind 168 sentimeetriga peetakse “suuremaks naisterahvaks”. Nimelt Dr. Ridnõi rõhutas seda mulle kahel erineval visiidil, et mina, kui suurem naisterahvas, et beebi võib sp ka suurem olla.

No ma ei tea. Ma ei tunne ennast ei nii pika ega paksuna, et mind suuremaks naisterahvaks liigitada. Mitte, et ma ennast ka nüüd fitnessilavale kujutaks (eriti PRAEGU 9 kuud rasedana ??) aga no muidu ka. Et nagu näengi ennast sellise keskmise inimesena, mistõttu on hämmastav mõelda, et mingile osale inimest olen ma “suurem naisterahvas”. Ma kuulsin enda kohta isegi kommentaari, et mõni inimene pole KUNAGI näinud naist, kes rasedana nii paksuks mammiks ära tõmbuks, kui mina.

Inimene ütles ilusti, et sa oled laisk paks pekikamakas, aga sina solvud, mis sul viga on???? ??? Üldse naljakas solvuda, selles suhtes, et miks ma ei võiks arvata, et keegi on või ei ole tükk sitta. Umbes nagu inimene võib arvata, et ma olen suurem naine ja pean selle “tõega” leppima.

ma siin 20 nädalat rase, ikka tunduvalt suurema kõhuga kui kõik teised maailmas ?

Teades iseennast (ja naissugu) siis võite kindlad olla, et ma siin poole aasta jooksul hakkan halama, et appikene, ma nii paks, peaks trenni tegema blaablaa. Praegu ma veel ei hakka, sest noh, ma tean küll, et ma kaalun 75 kilo, kuid ma natsa halastan endale, sest ma noh siin ikka veel lõpurase ja ehk 5 kg ikka haiglasse jätan, seega olen siis raseduseelses kaalus ka tagasi.

aga praegu mind tõesti siiralt huvitab, et ütleme, et tõepoolest arst mõtles “suurema naisterahva” koha pealt seda, et ma maru PIKK olen, siis kui pikad teie olete?

Loe ka neid postitusi!

253 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta Ann 17. november 2018 at 10:34

    Mind ajab praegu seda kommentaari seal lugedes MAX NÄRVI, kui keegi tuleb ütlema, et “mul oli nii ja mina olin selline aga sina oled/elad/teed valesti, sest see kuidas mina olen/elan/teen on norm.” Mis kuradi norm? Kes siin ühe indiviidi põhjal norme seab? Kes sa kurat enda arust oled, maailma naba v? Rasedad ja muide, inimesed üldiselt ongi täiesti erinevas mõõdus, pikkuses, välimuses jne. TERE TULEMAST MAAILMA, Kati!

  • Avatar
    Vasta Kärt 16. november 2018 at 11:28

    Olen 170cm pikk. Iseennast ma pikaks ei pea, kuid sõbrannadele meeldib mind aegajalt “kraanaks” kutsuda 😀 . Seda sellisel juhul, kui pidusse minek ja 10cm kontsa all. Seega enamus kambajõmme jäävad mulle lõua alla. Aga seepärast ma kontsadest ka loobuma ei hakka.
    Suuruse kohapealt… olen keskmiselt 60kg (minu jaoks väga okei kaal), kuid iga rasedusega (kokku olnud 3 rasedust) on 20kg kindlalt juurde tulnud. Iga kord pean ämmakalt kuulama juttu: “liigu rohkem, söö vähem. Lõpurasedana läheb väga raskeks”. Elasin üle! Ja nn ülekilod samuti kõik kadunud. Pole ka venitusarme ega midagi. Inimesed kõik erinevad ja eks me ise tunneme ennast kõige paremini. Pole kellegi asi tulla ütlema, mida tohiks või ei tohiks või milline peaks välja nägema!

  • Avatar
    Vasta Scanpix 15. november 2018 at 23:58

    Ma lausa hiiglane 174cm 🙂

  • Avatar
    Vasta Biku 15. november 2018 at 17:48

    Olen arvanud suht pikka aega et olen 170 cm pikk, aga viimases med6e kontrollis koolis selgus et olen 169 😀 See selleks, cent sinna v6i siia. Kuid ennast pikkuse poolest olen alati pidanud täiesti harju keskmiseks naiseks. Nagu keegi siin mainis siis minu jaoks ka algab pikk naine 175 cm-st.

  • Avatar
    Vasta K. 15. november 2018 at 16:20

    Mistahes google arvab, siis minu arvates on eesti keskmine naine 168-172. Mina olen 160 cm, enamus mu klassikaaslasi on palju pikemad. Ma olin alati rivistusel viimane väike junn, ja seda mis tahes koolis ma käisin!
    Või siis ma olen lihtsalt, elu aeg, õnnistatud pikkade (lausa hiiglastega 168-172) naisterahvastega enda ümber.

    174 pikkuses naisterahvast hakkaks ma lugema keskmisest pikemaks.

    20 nädala kõht oli sul ikka tõeliselt väike.
    Inimesed on matsid, proovivad haiget teha löbi teise inimese välimuse, mis pole absoluutselt nende asi kommenteerida.

  • Avatar
    Vasta Leen 15. november 2018 at 13:59

    Ma olen 185cm pikk, ehk siis liigitun nende “väga pikkade” naiste alla. Kaalunud olen terve oma täiskasvanuelu 54-59 kilo. Olen pehmelt öeldes uudishimulik, et kui sinu mõõdus naist peetakse “suureks”, siis mida seesama arst minu kohta ütleks 😀

    Minu meelest on see pika/lühikese/suure/väikse naise kategoriseerimine üks kõige tobedamaid asju üldse. See on nii suhteline ja oleneb ju sellest, kellega ja mis olukorras võrrelda. Mäletan hästi, et kui 15 aastaselt modellindusega tegelema hakkasin olin alguses super ebakindel, sest mulle tundus, et olen oma pikkade ja ekstreemselt kõhnade jäsemetega nagu liikuv tänavapost. Samal aastal jäin kusjuures ilma ühest eriti ägedast tööpakkumisest, sest agentuur, kelle jaoks töötasin, ütles, et nad otsivad PIKEMAT modelli. Tundsin ennast nagu kääbus ja mõtlesin ainult, et miks küll mina niii lühike pean olema. Paar aastat läks mööda, kasvasin vahepeal veel paar sentimeetrit ja jäin mõnest tööst ilma, kuna olin liiga pikk. Igaljuhul tunnen ennast juba aastaid megalt enesekindla ja püssi naisena. Tänasel päeval ei kujuta ettegi, et oleksin mingisuguses teises mõõdus – kui tahan panen ilma igasuguse probleemita jalga ka kontsad. Abikaasa naljatab koguaeg, et võiksin isegi veidi pikem olla. Pigem algab asi ikka peast ja sellest kui enesekindel ollakse – olen väga üllatunud, et siin kommentaariumis kirjutavad naised, et tunnevad ennast 175cm juures “liiga pikana”.

  • Avatar
    Vasta Stella 15. november 2018 at 12:59

    156 cm

  • Avatar
    Vasta P 15. november 2018 at 09:59

    Ja mina just mõtlesin, et praeguse rasedusega su kõht hakkas pigem hiljem välja paistma ja praegu oled täiesti tavaline keskmine lõpurase… nojah. 😀 Minul pikkust 169 cm ja pikaks pole küll mind keegi kunagi kutsunud, täitsa harju keskmine.

  • Avatar
    Vasta Nimps 15. november 2018 at 01:22

    148cm… Ei ole lilliput, täitsa normaalne VäGA lühike naine 😀 Poodides ronin sõna otseses mõttes riiulitel, väga tihti jäävad soovitud asjad ostmatagi, kui üksi poes käin, sest võõrastelt abi küsin harva. Kaal hetkel 53kg. Raseduse lõpus Olin 74kg… Nii pikk, kui lai. Hehe.

  • Avatar
    Vasta Liis 15. november 2018 at 00:58

    Mina olen 158cm ja kui sünnitama läksin, siis olin 77kg, haiglasse vist jätsin ainult kolm kilo. Arst ütles juba varem, et kõik kuulub mulle, mitte beebile???

  • Avatar
    Vasta Heidi 15. november 2018 at 00:33

    161 cm. Kui kooliaajal, ja tegelt isegi ülikooliajal tundsin end pisikesena, siis nüüd, kaaludes ikkagi sama palju 45-48 kg vahel, tunnen end küll pigem keskmise pikkusega 😀 Nojah, vahest küll jah poes on pikemaid sirutusi vaja, et midagi kätte saada…

  • Avatar
    Vasta Mrs 15. november 2018 at 00:25

    169 cm (vanasti oli 168, aga tubli trennitegemisega on 1 cm juurde tulnud ?). Tavakaal 65 kg ringis, mis mu jaoks täitsa ok. Kunagi lõi 59 kg ette ja nägin siis suht kehv välja.
    2. raseduse ajal võtsin 20 kg juurde ehk siis kaalusin sünnitama minnes 85 kg.

  • Avatar
    Vasta SGP 15. november 2018 at 00:07

    Eee… Okei… Suur? Kui ma arvele läksin end panema ja esimeseks kaaluks pandi kirja 71kg, reaalne kõht tuli ette ca 7-8 kuu paiku ja viimases ultrahelis 37nädala lõpul kaalusin ma 82kg.. sünnitama sain alles 41+5?? Ma ütleks et sa ei ole miskit suur veel. Sa oled ümar ja nunnu lihtsalt❤️?

  • Avatar
    Vasta k 15. november 2018 at 00:02

    Ise olen 172cm ja harjunud juba. On juba nii palju pikemaid naisi ja järelkasv mis meile peale tuleb on ka aina pikemad ja pikemad. Kui meesterahva kohta öeldakse, et 172 cm on lühike mees, siis ei usu et 172cm naine nüüd nii pikk ka on 😀 Muidugi oma käblikute sõbrannade kõrval kes on mingi 160cm ja paar senti peale, olen pikk, aga see pikkuse teema on nii ajast ja arust juba et kedagi ei koti enam. Suure raseda kõhu kommentaari peale, siis mu ema telekast vaadates ütles küll, et issand nii väike kõht, et tal oli ikka sitaks suurem, seega help, loodan et mul tulevikus mingi mega huge kõht pole 😀 Igatahes ja, mu meelest on jubedam olla 178cm pikkune naine kui 172cm, seega yolo

  • Avatar
    Vasta Barbie Bligzna 15. november 2018 at 00:00

    Mina olen 181cm pikk, hetkel kuskil 74kg. Enne rasedust ma kaalusin 65kg ja mäletan hästi, kuidas peegli ees vaatasin, et peaks siit-sealt trimmi saama. Ja see oli pidev kinnisidee. Praegu sellele tagasi mõeldes, ma oli rõvedalt peenike. Kuid ühiskonna mõjutus on vägev!
    Nüüd vaatan end peeglist ja vastu vaatab kurvikas, kena, enesekindel naine! Ma tunnen end hästi ja saan ka paljudelt komplimente, et näen hea välja. Ma olen rahul iseendaga ?
    Vaadates ka sind Mariann, siis sa oled kaunis särav naine!

    Kadedad “parandagu” edasi maailma..

  • Avatar
    Vasta Ele 14. november 2018 at 23:41

    Ma olen 172 cm pikk ja tahaks lühem olla nats 🙂

  • Avatar
    Vasta Kati 14. november 2018 at 23:11

    Appi no mida juttu ?‍♀️. Ta pole rasedaid siis näindki mll tunne. Pean end parajalt harju keskmiseks, pikkust ~168 kaalu ~55. Enne rasedust oli ~52kg ja no lõpurasedana olin ma VAAAL! Vähemalt enda jaoks. Kuigi Ilmselgelt oli minust kordades suuremaid lõppurasedaid.

  • Avatar
    Vasta Johanna 14. november 2018 at 22:46

    Ma ei saa aru, mis vajadus on ühel naisterahval teisele öelda, et too on suurem ja laisk ja peaks trenni minema. Nagu for real, eriti veel 9ndat kuud rasedale naisele. Ma saaks aru et sa mingi tõsiselt obese oleksid ja see su tervist kahjustaks siis sõbralikult võiks mainida küll et lõpeta oma tapmine ja hakka liigutama. Praeguses olukorras on selle Kati kommentaar küll ääretult ebakohane. Olgem ikka mõistlikud ja kui midagi arukat öelda ei ole siis võiks üldse vait olla. Mina võtsin ka rasedusega 17 kilo juurde ja sõin ja liikusin täiesti tavaliselt. Ilmselt ainevahetus muutus nii palju vms. Aga teema juurde. 172cm pikk. Ise olen alati mõelnud, et olen pikem(mitte suurem) naisterahval.

  • Avatar
    Vasta Kadi 14. november 2018 at 21:56

    Mina olen 169 cm, seega liigitun ka siis nende suuremate alla. Ise arvasin ka, et 170 cm on keskmine, aga võta näpust. ??

  • Avatar
    Vasta K 14. november 2018 at 21:48

    Ma olen 155 cm ja hetkel 6 kuud peale sünnitust kaalun 58 kg mis minu jaoks palju. Norm oleks mul umbes 50 kg. Aga pikkuse koha pealt küll on suht raske asju kätte saada :D. Ja mul raseduse ajal ütles arst et ma ise nii pisike, et vaevalt laps suur on. Aga mõlemad lapsed täitsa tavalise suurusega. Üle 3 kg ja 51 cm. Ja muidugi on näha ka, et lapsed pikkuses pigem isasse. Kuigi ta ei ole ka teab mis pikk (182 cm)

  • Avatar
    Vasta S 14. november 2018 at 20:40

    Olen 173cm ja kaalun stabiilselt 60kg, mees on 192cm. Mulle terve raseduse aja rõhutati, et tuleb suur laps, sest me oleme mõlemad nii pikad. Ma ise ennast küll pikana ei tunne, eriti oma abikaasa kõrvalt. Sugulased, naised, on mul ka sama pikad kui mu abikaasa, 189cm ja 191cm. Mina olen kõige lühem.
    Laps sündis täitsa normaalse suurusega, aga kohe esimesest kuust alates hakkas pikkusega perearstikeskuse rekordeid kinni panema. Mina siin küll enda pikkuses süüdlast ei näe ja ei saa aru miks nad minu pikkuse ka mängu tõid, kui suurt last ennustasid 😀

  • Avatar
    Vasta Mir. 14. november 2018 at 20:28

    Sa oled blogis nii palju rääkinud ja halanud oma nn paksusest, et ma arvan sellest jääbki paljudele mällu kujund sinust kui paksust. Tegelikult isegi sel ajal, kui halasid paksuse üle palju, ei olnud sa eriti suur. Aga sul endal oli vist võrreldes ülipeenikese teismeeaga see muutus nii raske üle elada, et rääkisid nii dramaatiliselt blogis, kui paks sa nüüd ikka oled ja nii edasi. Kuna seda juttu oli nii palju, siis oledki mõnele mällu sööbinud kui suur naine.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 14. november 2018 at 20:34

      No vaevalt, et dr. Ridnõi mu blogi luges ?

  • Avatar
    Vasta Marii 14. november 2018 at 20:07

    177cm ja see, kellelt juba põhikooli lõpust saadik Pariisi ilma küsitakse.

  • Avatar
    Vasta Anna 14. november 2018 at 19:49

    Naised hakkavad 30-40 vahel pikkust kaotama ning 70ndaks eluaastaks kaotatakse keskmiselt 5 cm, nii et ära põe, ka sinust saab kunagi lühike naine ?
    Täpsemalt siin: http://www.berkeleywellness.com/self-care/preventive-care/article/why-you-shrink-you-age

    Ise olen 170 ja aeg-ajalt tunnen end küll pikana, eriti kui riideid üritan osta. Ma olen suht kilu ka ja Eestist pükse ma näiteks ei osta, sest kõik on kukekad ?

  • Avatar
    Vasta Tikker 14. november 2018 at 19:36

    Sina ja pikk? Sa oled puhta könn 😀

    Tikker, 184cm, lehvib viimasel ajal ringi peamiselt 7cm kontsadel ja ÜKSKI KONN EI KÖHI 😛

  • Avatar
    Vasta Kelly 14. november 2018 at 19:09

    Mulle jälle arst rääkis, et teiesugusel noorel kõhna tütarlapse ongi tavapärane madal vererõhk. Olin lõpurase kaaluga 74 kg. Algkaal 63 ja pikkus 167

  • Avatar
    Vasta M 14. november 2018 at 18:52

    Olen 175 cm ja ja mina olen see inimene, kes pisikesed poes hädast välja aitab 🙂 Üle ühe korra pöördub keegi kaupluses minu poole, et vabandage, kas te saaksite anda selle jahu või hakkliha sealt ülemiselt riiulilt 🙂 Ikka saab, aga selles valguses ma ka vahel mõtlen, et mis kuramuse kraana ma olen, mehed ju ometi on minust pikemad 🙂 aga ilmselt on mehi toidupoes vähem või eelistatakse pigem naise poole pöörduda. Ega ma muude parameetritega ka keskmiseks kuidagi ei liigitu nagu näen. Kaalun 56 kg, esimese ja ainukese lapse sain 23-aastaselt.

  • Avatar
    Vasta Tiina 14. november 2018 at 18:06

    Minul pikkust 179 ja kaalun hea elu tõttu praegu umbes 79-80kg. Mingite näitajate järgi vb ülekaalus juba, aga mul suva ?
    Ma ei arva, et peaks andma naisele hinnanguid tema keha kohta, nagu see Sinu tohter. Minule, tõsi küll, ütles naistearst, et ma pikk inimene ja selle tõttu lapsel palju ruumi ning kõht selle tõttu väike. Sünnitusosakonda minnes uuriti, et kas ikka täis kantud rasedus, et tavaliselt nii väike kõht on 7.kuul. Laps sündis ajalisena, 2.9kg.
    Minule meeldib pikk olla, ainuke häda, et pikki pükse on poest keeruline leida. Ja muidugi on vanematel inimestel miskipärast alati vaja küsida, et kas ma korvpall ka ikka mängin, sest noh, ma ju NII pikk. Olgu öeldud, et ma olen eluaeg seda mängu vihanud.?

  • Avatar
    Vasta Ksts 14. november 2018 at 18:06

    Ma olen 174 cm ja 60kg. Olen alati end natuke liiga pikana tundnud, kuna sõbrannad olid jupid ja teises klassis üks klassivend kutsus mind antiloobiks 😀 kuigi minust oli pikemaid,aga nad olid juba täitsa latid.
    Aga nüüd on mul minust pikemad sõbrannad, kelle seltskonnas saab selja ikka sirgu ka ajada 😀

    Mis sinusse puutub, siis ma siiani ei saa aru, kui pikk sa oled… Piltidelt arvasin alati, et pikk, samas Kardoga piltidel näed sa ikka nii jupp välja 😀 Aga no ma ei tea, suur naine?? Minu meelest rasedus teeb sind just peenikeseks alati. Kui,noh, see kõht välja arvata 😀

  • Avatar
    Vasta Sigrid 14. november 2018 at 17:35

    Ei suuda ikka nendest õelatest kommentaaridest sinu pihta aru saada 🙁 Tubli oled, et neist välja ei tee, sest need kommentaarid ei kannata kriitikat. Mulle ja lastele sa meeldid. Aga vastates sinu küsimusele, siis olen 164 cm pikk ja tunnen ennast täitsa normaalsena. 154cm sõbranna kõrval pigem pikana ja 190cm sõbranna kõrval lühikesena 🙂 Mõlema lapsega olen juurde võtnud umbes 17 kg ehk lõpurasedana oli tunne, nagu sünnitama läheks pigem morsk. Ja eks need kommentaarid keha suuruse kohta tiba valusad olid, aga nüüdseks ammu unustatud. Sain isegi peeglisse vaadates aru, et olen sigapaksuks läinud 🙂

  • Avatar
    Vasta Kamikaze 14. november 2018 at 17:29

    Ma arvasin ka, et 168 keskmine. Ise olen 173 ja endale tundub, et täpselt paras ? Pole liiga pikk, et ei saaks kontsa alla panna ning samas ka liiga lühike (tegin kunagi modellitööd ja seal ikka alla 170 ei võeta). Kaalu poolest hetkel alakaaluline (50kg), aga toitumis- ja trennikava olemas kaalu tõstmiseks 🙂 Kui opist paranenud, siis hakkan tegelema sellega 🙂

  • Avatar
    Vasta e-r 14. november 2018 at 17:23

    Ma olen 152 cm pikk ja kahelapse ema 🙂 Ja no ausalt öeldes oleksin hea meelega suurem naisterahvas, kuid elu on ineliselt õnnistand mingi haigusega, mis on kestnud juba 3 aastat ja kaal kõigub tänu sellele 34-45 kg vahel 🙁 lõputu õudus, sest ei Tartu ega Tallinna arstid põhjust ei leia. Ja siis kõik need situatsioonid kus pean tõestama, et jah ma pole alakas ega oma laste mängukaaslane vaid naine ja ema. Igatsen väga oma kurvikat keha taga, minuarust ongi kõige ilusam kui inimesel ikka väheke liha ka peal on. Ennast tunnengi juba nii halvasti sellepärast, et nyyd selline kõrend ja jõudu pole yldse 🙁 Oled ilus naine Mariann, hinda seda, et sul on energiat, jõudu ja tahet . Minus hakkavad need kõik kolm vaikselt ära kustuma.

  • Avatar
    Vasta Morgie 14. november 2018 at 17:09

    Ära nuta, ma kaalun 75 kilo ilma igasuguse raseduseta.

  • Avatar
    Vasta Mann 14. november 2018 at 17:02

    Ma olen 190 pikk naisterahvas ja kurdi raske on. Õnneks mees ikka paar cm pikem.
    Eks sa proovi leida pükse pikkuses mida naistele ei tehta ja kontsaking puuduvad üldse. Ei ole väga naiselik olla

  • Avatar
    Vasta L. 14. november 2018 at 16:36

    Mina olen 178 cm ja hetkel 78kg kanti. Aga olen olnud ka 110 kg nii et kõik on praegu väga hästi. Natukene võiks saada kaalu alla poole, aga eksma vaikselt liigun sinna poole

  • Avatar
    Vasta C 14. november 2018 at 15:49

    Ma olen kraana, 180,5 cm ? . Noorelt veidi häiris, aga olen rahul. Kaal mingi 60, ei tea täpselt ja ei huvita ka ?

  • Avatar
    Vasta Andra 14. november 2018 at 15:35

    Olen 156cm ja 50kg, raseduse lõpus kaalusin 63kg. Ma ei arva,et mul oleks poes raske asju kätte saada,sest mõnel korral ikkagi mees kaasas või poodides vahel mõne riiuli ees väike pukk,mille abil tooteid kõrgemale asetatakse,kasutan neid 🙂 ? ja üldjuhul kui inimene ikkagi midagi sellist ütleb/kirjutab on tal endal kerge probleem oma kehaga. Btw Mallukas sul on väga ilusad jalad ??

    • Avatar
      Vasta Mrs 15. november 2018 at 00:30

      Jep. Malluka siredad sääred jäid pildil kohe silma.

  • Avatar
    Vasta K. M 14. november 2018 at 15:07

    Olen 152cm pikk ja olnud enamuse elust alakaalus, alla 40 kilo. Aga mind pole see lühike olemine kunagi häirinud, olen harjunud sellega ?. Kaalu võiks ikka rohkem olla aga mida ei tule seda ei tule. Mul on ka 4 aastane tütar, ja hetkel ootan teist last, ja kaalu tulnud juurde 10 kilo.(31 rasedusnädal jooksmas). Ainuke asi mis mu pisike olemise tõttu on ära jäänud on see et ei õnnestu ise sünnitada. Aga no ju siis on mulle nii ette nähtud. ?

  • Avatar
    Vasta Laura 14. november 2018 at 14:39

    181cm ja kui ma saaksin iga korra eest 1€ kui mu käest on küsitud “kas sa mängid korvpalli?”, siis saaksin ma osta endale Vahemere äärde villa ja ei peaks enam kunagi tööl käima.

  • Avatar
    Vasta Jkk 14. november 2018 at 14:36

    Mina olen 175cm pikk. Ja väga rahul, et kōigidest oma sõbrannadest pikem olen. Ja kui kontsad ka alla saan, siis olen 185 pikk. Mis on hea, sest mul mees 187 cm ja mulle ei meeldi , ka kontsadega, mehest pikem olla.

  • Avatar
    Vasta Sandra 14. november 2018 at 14:25

    142.
    Noore naisterahvana 20+ on kohati väga raske nii elada. Seda, et ma poes midagi kätte ei saa, pole küll täheldanud. Pigem on kurb, siis kui lihtsalt väljas käin- korduvalt on toodud lastemenüü, või lausa väiksem joogiklaas. Kui poes mõne kangema pudeli ostan, uuritaks pingsalt juhiluba ning lausa naerdakse. Ka laste poolt tuleb palju kommentaare” väikese tädi” kohta, kuid see mind ei häiri.

  • Avatar
    Vasta Kats 14. november 2018 at 14:16

    Ou mai gaad. Olen 163cm pikk ja kaalun hetkel 81kg. -13kg veel vaja pekke maha saada. Muideks ma olen praegu väga rahul endaga ja oma pikkusega. Mingi eriline jupats ja pekilennuk olen. Ok missiis, et rase olin ja kuu aega tagasi sünnitasin. Aga mulle on jäänud mulje, et Kõik need, kes midagi soiuvad kellegi kehakaalu või välimuse pärast …neil endil on midagi muud viltu, et teisi kritiseerima peavad.

  • Avatar
    Vasta Virge 14. november 2018 at 14:14

    166, enne rasedust 50kg ja praegu ma ei tea kui palju ma kaalun, sest mul pole kodus kaalu 😀 Šoisi sõnul pisike naine 😀

  • Avatar
    Vasta Kristiina 14. november 2018 at 13:59

    Olen 164, aasta tagasi kaalusin 83kg??
    Nüüd kaalun ~65 kg. Ma olen lühike, aga paks ?
    Mul mees ütles, et vähemalt mul on mida katsuda ???

  • Avatar
    Vasta Inga 14. november 2018 at 13:54

    Mina olen oma pikkusega eluaeg rahul olnud: 164.5 cm. Kaal on peale igat last 2 kg tõusnud. Viimased aastad 52-53 kg olnud. Hetkel ootan kolmandat beebit, 26 nädalat ja kaal 58 kg, ehk juba +5 kg. I lapsega tuli juurde +17 kg, II +10 kg. Aega veel on!?

  • Avatar
    Vasta Silk 14. november 2018 at 13:52

    Ma olen 155cm ning kaalun 50kg. Kunagi põdesin selle pärast aga nüüd täitsa okei. Ülemiselt riiulilt ei saa ja kahjuks asju kätte ning mees kinkis väikese laste astmetooli, et saaks köögis ülemiates kappides toimetada ja pidevalt ähvardab, et paneb mu magusa külmkapi otsa 😀

    See KATI kommentaar on küll haiglane. 😀 Mis vahet see on kellel mis kuul kõht ette tuleb, see on ju seotud kas lapse asnedi v platsentaga vms, täpselt ei mäleta.

  • Avatar
    Vasta L 14. november 2018 at 13:44

    166 cm ja tunnen end ka pigem jupatsina. Üks kord poes haarasin harjavarre, et ülemiselt riiulilt pesuvahendit kätte saada. Riietepoes kõrgemal rippuvatest riietest ma parem ei räägigi ?
    Kaalun muidu ~64kg ja kuna ma olen suhteliselt lühike, siis pean end ka paksuks ? hetkel on kaalu kuskil 5 kilo rasedusega juurde tulnud muidugi ???‍♀️ A ja beebi saan ma suht värske 27sena kätte. Nii et täitsa Eesti keskmine naine ma ütleks ?

  • Avatar
    Vasta Meryliz 14. november 2018 at 13:34

    Olen 166 ja väga rahul oma pikkusega ?

  • Avatar
    Vasta I. 14. november 2018 at 13:26

    Ma 164cm ja tunnen end pigem lühikesena tavamaailmas, aga oma suguvõsas jälle pikana. Kõik tädid ja ema on must lühemad, ka enamus tädide tütreid, kas minu pikkused või lühemad. Koolis kekas olin alati pikkuse järjekorras viimane. Tutvusringkonnas ka pigem minust pikemad kõik, seega eeldaksin, et ma olengi lühike. Nii poes kui ka kodus ülemistelt riiulitelt asjade kättesaamisega aitab mees ja ta on ka ikka pigem lühike mehe kohta, ainult 177cm. Kaal aga on selline muutuv suurus. Mõned aastad tagasi olin 50 kg, nagu keskkoolis, nüüd 56 kg. Vanust aastake üle 30.

  • Avatar
    Vasta Katre 14. november 2018 at 13:13

    Ma 176 cm ja kaal 58,9. Laps kolmekuune. Olen ka keskmisest suurem just pikkuse tõttu.

  • Avatar
    Vasta K. 14. november 2018 at 13:10

    Pikkust 167 cm, olen elu aeg teadnud, et olen könn selle pikkusega. Praegu on kaal 70 kg, 10 kg rohkem kui peaks, pole peale sünnitust tagasi vormi saanud. Olen veits suurem kui võiks, aga sellegi poolest ei pea end suuremaks naisterahvaks ? Üldsegi on jabur, et kuskilt jooksevad mingid piirid, mis sätestavad, mis sa oled. Ja et keegi suvatseb veel seda sulle toonitada, gfy.

  • Avatar
    Vasta Sandra 14. november 2018 at 13:08

    170cm ja 52kg. Veits tahaks pikem olla, aga muidu pean ennast täitsa keskmiseks naiseks.

  • Avatar
    Vasta Ülle-Lea 14. november 2018 at 13:04

    Sorri, aga nii naljakas on lugeda. Naised ja nende kehakaal.. Ma olen 171 cm ja tavakaal 62 kg. Esimese lapsega võtsin juurde 25 kg! Ja ma olin mega kuum tükk, mis sest, et kõht (mis oli 40 cm suurem kui muidu) tuli meeter enne mind uksest sisse. Kaotasin kõik 5 kuuga. 2 lapsega tuli 23 kg ja 45 cm kõhule. Kaotasin 6 kuuga. Ja tead mis, kui olin rase, siis öeldi, et küll ma olen paksuks läinud. Kui olin tagasi tavakaalus, siis kiruti, et kas ma üldse söön ka. Inimesed meie ümber pole kunagi 100% rahul ja alati kiruvad.. Tähtis on see, mis me ise endast arvame. KÕIK NAISED, KES ON EMAD, ON VAIELDAMATULT SEKSIKAD TIIGRID OMA LISANAHA, VENITUSARMIDE JA TSELLULIIDIGA.. Ja kõik ülejäänud, kellel midagi öelda on, nad lihtsalt ei ole ise piisavalt harmoonilised inimesed, et enda ja teiste erinevustega toime tulla. Teisi on ju ikka lihtsam kritiseerida, kui ise oma sisse vaadata.☺️

  • Avatar
    Vasta Mari 14. november 2018 at 12:48

    Huumor ikka. Sina ja suurem naisterahvas, ok ?
    Mina 160 cm ja hetkel 60 kg,aga olen ka 71 kg kaalunud ja siis ka öeldi, et ma olen pisike. Mul oli siis alati tunne, et nalja teete, öelge lühike siis, aga pisike tähendaks minu jaoks midagi muud ikka.
    Ja kõhtusid on ikka igasuguseid ja neid olen ma palju näinud. Ei ole sul see kõht nüüd nii üüratu midagi, täitsa bueno ?

  • Avatar
    Vasta Ann 14. november 2018 at 12:46

    Ma 167 pikk ja kaalun 66kg ja hetkel arvan küll käsi südamel, et ma olen suurem naisterahvas, sest no riideid peab ikka väga hoolega valima, et inimese moodi välja näha.
    Kui saaks 6-7 kg maha, siis oleks lihtsalt naisterahvas 😀 Aga eks see ikka oleneb ka, millest kaal tuleb, oleks lihas, siis poleks ju viga midagi, aga mul on rasv mis rasv.

  • Avatar
    Vasta Leenu 14. november 2018 at 12:33

    180 ja 58 kilo, oeh jah jube tüütu on tead pikk olla 😀 ega keegi koguaeg seda siis küsimata ju ka jätta ometi ei saa “ kui pikk sa oledki ? ”

  • Avatar
    Vasta E. 14. november 2018 at 12:27

    Ma olen 173cm ja praegu 65kg. Kui olin 58kg (umbes aasta tagasi), siis endale tundus, et nüüd olen sale, hea ja ilus. Aga pere oli maru mures, et kas ma ikka söön ja miks ma olen ainult luu ja nahk. Samas, kui rase olin ja kaalusin lõpuks 80kg, ütles naistearst, et ma olen pikk ja sihvakas 😀 Niiet mine võta kinni, mis see õige on. Veits põdesin kui kaal 65kg peale ronis, aga tundes end hästi ja saades positiivset tagasisidet perelt/sõpradelt, olen aru saanud, et peale minu enesetunde ei loegi siin miski muu. Kui see nüüd muudab mu teiste silmis jube paksuks ja koljatiks, siis oh well, pole minu mure 😀 Niiet chillläx ja kellele hinge ei mahu su kasv/kaal, võtku üks xanax ja elagu vanaks, pole sinu probleem 😀

  • Avatar
    Vasta Kaisa 14. november 2018 at 12:06

    Ma olen 176 cm pikk, ja rasedustega kogunes omajagu kaalu- mulle öeldi otsesõnu, et liialt paksuks olen läinud, et dieedile- ei ninnunännutanud keegi, et keskmisest suurem olen. Hoiatati, et laps sünnib suurem- voila 4,5 ja 4,7 , aga noh ponksid poisid, nii et mingu seenele 🙂

  • Avatar
    Vasta Printsess 14. november 2018 at 12:04

    Ma olen 182 cm ega tunne end absoluutselt hiiglasena, väiksena tahtsin isegi veel pikem olla, nüüd enam päris seda ka ei tahaks. Eks mõlemal on oma plussid ja miinused, aga seda muret mul tõesti pole nagu Ritsikul, et ei saaks kuskilt midagi kätte vms 🙂

  • Avatar
    Vasta H 14. november 2018 at 12:03

    Mina olen 155 ja kaalun 48 ja kardan väga seda aega, kui ma ükskord lapse peaks saama. See sünnitus võib karm olla, kui ise nii pisike olen 🙁

    • Avatar
      Vasta Silk 14. november 2018 at 13:58

      Ma ka 155 , kaalun hetkel 50 ja ootan teist last 😀 Ei ole midagi karmi, … Sünnitus läks päris kiiresti ca 30min , õmbluseid ei olnud ja kõik ok 😀 Mis ikka muretseda on, vb lihtsalt tagant vaadates inimesed näevad et oi jummel, noor tüdruk ja juba rase —

  • Avatar
    Vasta 20 14. november 2018 at 12:00

    Väga üllatas, et keskmine pikkus nii lühike 😀
    Ise olen 181cm ja 48kg.
    Üks asi, et pikk, aga vot jalanõu poodi minna kontsadega kingi otsima ja müüjate ilmed kui küsid nr 45. ?

    • Avatar
      Vasta Pille 14. november 2018 at 14:34

      181cm ja 48kg? Kuidas sa kokku ei kuku? Ma kaalun sinust sama pikkuse juures 25kg rohkem ja isegi minu kehamassiindeks jääb normaalkaalu piiridesse.

  • Avatar
    Vasta Kiisukeauh 14. november 2018 at 11:53

    “Vanasti” olin 168 cm. Nüüd 167 cm. Hakkan vaikselt juba kokku kuivama 😀

  • Avatar
    Vasta Liisa 14. november 2018 at 11:40

    158cm ja 46kg ja sünnitama läksin 52kg ning see jäi kh haiglasse maha ? Kuigi lootsin et midagigi endale jääb, riided ei olnud enam nagu riidepuu peal, kuid tee mis tahad ikka sama kaal.

  • Avatar
    Vasta Anx 14. november 2018 at 11:37

    ? siis 3 last oodates olin ja mina paks ja pekine ?? sest kõht tuli ette juba 3 kuul ja lõpprasedana olin ma mammut valmis ? pikkust mul 168 ja kaalun 69-70 ? peaks vast paksude klubi tegema ??

  • Avatar
    Vasta Ann 14. november 2018 at 11:33

    Ma olen 161 cm ja kooliajal olin kogu aeg kehka rivis lühimate seas aga näedsa, nüüd enam polegi lühike, sest trennis on enamjaolt minupikkused plikad, tööl on minupikkused ja nõks pikemad. Nüüd sain veel tuttavaks naisega, kes must kõvasti lühem ..tunne end või hiiglasena. Kusjuures Sri Lankal tundsingi end kuidagi väga pikana 🙂
    Kaalu on mingi 55kg, vahepeal oli 52 ja sellega vajusin näost ära, nii et keskaaegne kasl enam ei sobi.

  • Avatar
    Vasta Kiku 14. november 2018 at 11:31

    158 cm ja 52 kg. Ise tunnen ennast küll tglt suht suurena 😀

    • Avatar
      Vasta Mammu 14. november 2018 at 12:57

      oh, mul sama pikkus ja kaal 😛 suurena kül ei tunne 😀

  • Avatar
    Vasta M 14. november 2018 at 11:30

    Ma olen vist 176cm ja tean küll, et olen pigem pikemat sorti aga samas mingi suurena end pole kunagi tundnud. No okei, põhikoolis kui pidi pikkuse järgi rivvi võtma ?

    Mul on ikka mitu parimat sõbrannat, kes ka üle 170 ja enamus meessoost sõpru ka alati pikemad, seega ei tunne end kuidagi erakordselt pikana.

    Raseduste ajal oli kusjuures mul hoopis hästi hästi väike kõht. Hoopis need pisikesed ja lühikesed sõbrannad on hästi suured siis tundunud. No nagu pallikesed ?. Mul on suured rinnad ja laiad puusad kah lisaks pikkusele ja siis keha peale hajus see eesolev pallike kuidagi ära ja vbla päris viimane nädal oli selline suurem kõht.

  • Avatar
    Vasta Krk 14. november 2018 at 11:24

    165 olen ja tunnen end keskmisest lühemana. Kaalunumber on mõttetu, sest pekk kaalub vähem kui lihas 😀 piltidelt tundud sa pigem pikk, vb sul sõbrannad kõik alla keskmise?

  • Avatar
    Vasta Merje 14. november 2018 at 11:21

    173 cm. Kaal ka keskmisest veidi suurem, aga tegelen sellega ? kusjuures esimese lapse sain küll 26-aastaselt, nii et mingis mõttes keskmine.

  • Avatar
    Vasta Maarja 14. november 2018 at 11:17

    Hahaha – appi, ma olen 155 ehk väike? kuigi 31 nädalat rase ja palju suurem kui sina 😀 olen oma 59 kilo pealt saavutanud praeguse seisuga kaunid 72 kilo ning kõhutitt praeguse seisuga pole suur, vaid see olen puhtalt mina ja minu sokolaadisõltuvus (okei…söögisõltuvus üleüldse).

  • Avatar
    Vasta Dagne 14. november 2018 at 11:13

    165cm ja väga kompaktne, pead löön hästi harva ära ja kapi otsast annab asju mees. Pakiautomaadi juures on kindlasti nähtud ka hüppamas, kui pakk on kapi viimasel korrusel ja taha otsa lükatud.

    Ma olen alati ikka pikkuse naljadele vastanud, et oma kasvu kohta olen ma väga pikk. Selle peale ei oska keegi tavaliselt midagi enam öelda ?

  • Avatar
    Vasta MIRJAM 14. november 2018 at 11:01

    Täitsa keskmine 165cm ja 58kg 😀
    Muide, ka mulle on öeldud suurem naisterahvas. Suu jäi lahti küll ?

  • Avatar
    Vasta H J 14. november 2018 at 10:58

    Olen 168 cm pikk ja kaalun nii 48-49 kg. Endale tundun täitsa normaalses mõõdus, veidi pikem ju võiks olla ?

  • Avatar
    Vasta G 14. november 2018 at 10:54

    160cm ja ise ennast väga päkapikuna ei tunne, aga teised need 5 cm minust pikemad ei väsi seda rõhutamast, et mina kui lühikene. Ka kõht rasedana oli mul 20ndaks nädalaks ees ja sellest ajast peae üks sõbranna igakord kui mind näeb ütleb mulle, et omg su kõht on nii suur sa lähed nii suureks selle raseduse lõpus. Kaks kuud veel jäänud ja nüüd istun ärevalt küüsi närides, et kuna ma nii nii suureks lähen 😀

  • Avatar
    Vasta M. J 14. november 2018 at 10:47

    Ma olen 175,5cm ja 69kg, esimese lapse sain 26.aastaselt ?

  • Avatar
    Vasta Liis 14. november 2018 at 10:42

    177cm ja 62kg. Kusjuures pikaks end ei pea, eriti nooremaid põlvkondi vaadates. Noored neiud tänapäeval veel pikemad, seega ühel keska lõpetamisel käies tundsin end täitsa pisikesena ?

  • Avatar
    Vasta Dagne 14. november 2018 at 10:41

    Olen 168cm ja 65kg.
    Olen endaga ülirahul ja mul elus palju suuremaid muresid, kui põdeda pidevalt paari ülekilo pärast. Elan juba aastaid selle mõttega ja olen ka seda kõva häälega välja öelnud inimestele, kes vinguvad , et neil kilo siit üle ja cm pekki sealt ripub, et need inimesed ei tea üldse, mis päris elus toimub, et millised tõelised mured on tegelikult inimestel.

  • Avatar
    Vasta Kata 14. november 2018 at 10:35

    172, praegu 31 nädal rasedust ja kaal 75 (appi). Mul see radedusdiabeet ka viimase kuuga kogunes 4kg :(. Algkaal oli 66. Olen koguaeg olnud kogukam naisterahvas või “suure kondiga” 😀 . Aga suur öeldakse pigem kaalu kohta ja kui pikkuse siis pikk/lühike vast….

  • Avatar
    Vasta Mammu 14. november 2018 at 10:24

    Et siis ma olen 158 pikk ja raseduse lõpus kaalusin u 58-60kg..ja sünnitasin mõlemad 4kg lapsed.. kui esimese sünnitusega oli veidi keeruline, siis teine vupsas kül lihtsalt välja 😀 Et siis ma kül seost ei näe..mul oleks pidanud just väikesed beebid ka siis olema 😀 Ja ei ole ka rasedusajal toitumine “süüdi”, kuna esimesega õgisin kõike rämpsu jne, aga teisega toitusin õigesti ja näksisin vaid marjadega jne.. ikka olid sama kaaluga sündides 😀
    Mulle ei rõhutanud keegi midagi 😀 ja sind reaalselt nähes imestasin just, et oi kui väike sa tegelikult oled 😀 inimesed vist näevad erinevalt 😀

  • Avatar
    Vasta J 14. november 2018 at 10:23

    170cm ja 57kg. Ei pea ennast mingiks mega pikaks inimeseks kohe kindlasti, enda arust täiesti “tavalist” kasvu 😀 raseduse lõpus olin 72kg ja siis oli küll tunne, et minust suuremat inimest olemas pole 😀

  • Avatar
    Vasta Salme-Marta 14. november 2018 at 10:22

    Juba nälitäist noovember ja titt ikka sees? Imelisi asju ikka ilmamuna pääl on.
    Ühesõnaga. Ma soovin Sulle, kallikene, kiiret ja ladusat asjatoimetust. Sa oled tore tüdruk! : )

    Ja muide. Ma’len 153 pikk ja 94 raske. Päris ilusate numbritega mammi, mes? ; P

  • Avatar
    Vasta S. 14. november 2018 at 10:20

    158 cm

  • Avatar
    Vasta Liis 14. november 2018 at 10:14

    Mina 174.5, hetkel 66kg, sest ma ei tee trenni ja söön palju magusat- võiksin olla vabalt alla 60kg. Esimese lapse sain 17a, teise 30a. Kuna imetan veel, laps 1a 8kuud, siis savi hetkel see kaal. Nii ma vähemalt vabandan jälle järgmist kommi.
    Mina mõtlen ikka nii, et kui ma iseennast armastan sellisena nagu ma olen siis on savi mida teised ütlevad. Kui ikkagi on see tunne et tahaks olla kõhnem/paksem siis trigger käivitub kui keegi midagi halba ütleb ja hakkangi ennast kaitsma.

  • Avatar
    Vasta Gretz 14. november 2018 at 10:12

    See tuubiga pilt on ikka ülituus. Jumala püss naine ju!

  • Avatar
    Vasta K 14. november 2018 at 10:08

    Minu arust oled sa ka täitsa pisikene, ise olen 180cm pikk ja noo kaal on ka keskmisest rohkem. Eks oleneb kes kuidas vaatab ja mis mõõtmedes ise on, isegi mina ei tunne end suure naisterahvana?
    Ja rasedana tuleb kõht ette see on loomulik, mis sa siis tegema peaksid? Vägisi endale mingit korsetti ümber venitama? Ma ei mõista.

  • Avatar
    Vasta Hilli 14. november 2018 at 10:06

    mina olen 168, ei arva küll, et suurem naisterahvas oleksin, sõbranna oli mul 178 ja jala nr 42, mul 37 🙂

  • Avatar
    Vasta T 14. november 2018 at 10:00

    Ma olen 178cm, kaalun 70. Ideaal on mingi 65. Sünnitusest möödas kohe 8 kuud, loodan varsti need viimased 5kg maha raputada 🙂

  • Avatar
    Vasta runde 14. november 2018 at 10:00

    appi, mis nüüd saab? eesti kõige suurem naine kirjutab: 168 cm ja 90 kilo. üaaaa. ei julge Haapsallu, Tallinna ega Pärnusse minna, äkki vajub eestimaa sees kohas nõks vee alla nüüd ära?? 😀 aga ma ise tunnen küll et olen ilus :O 😛 pehme ka 😀
    1.lapsega läksin sünnitama 70-kilosena (22 aastat tagasi) tundusin endale suure laeva suurune, vaarusin ja ohkisin, mees sidus saapapaelu, jope ei läinud kinni. 2.lapsega 14 aastat tagasi olin juba enne kosunud, alustasin vist 75-kilosena. no ja täna olen 90. no mis siis?

  • Avatar
    Vasta Kats 14. november 2018 at 09:57

    Ma 177 ja 55kg, ilmselgelt mammut!

    Mis su kmi on?

  • Avatar
    Vasta Kai 14. november 2018 at 09:56

    Ma 163 cm ja täna 39. rasedusnädala täitumisel kaalun 64 kg.
    Käisin raseda massaažis kus massöör oigas kuidas mul on ikka nii suur kõht. Samas kui käin ITKs tegemas Ktg-d siis valdavalt on naised ikka palju suuremad minust. Arstid ka pigem korrutanud, et ma väike inimene ja väikse kõhuga.
    See on ikka ülim taktitundetus hakata raseda kaalu ja kõhtu kommenteerima, kui sa just ei ole arst. Ja ka arstil on valik öelda seda viisakalt. Kahjuks meditsiinipersonal lubab endale liiga tihti ebaviisakust ja mõtlematult suuvärki.

  • Avatar
    Vasta Rooza 14. november 2018 at 09:53

    TAHAN MARTAt näha! Ise olen sama pikk kui sina ehk tikutopsist nats suurem 🙂

  • Avatar
    Vasta Mammu 14. november 2018 at 09:48

    184 cm niiet dont põe 😀 lapseootel ma veel ei ole olnud aga hirm tuleb juba praegu naha vahele. 😀

  • Avatar
    Vasta E. 14. november 2018 at 09:47

    Mina olen 170 ja mina tean, et keskmiseks loetaksegi 168-172 mingi artikli põhjal ehk 170 oleks kõige keskmisem pikkus. Ei tea, kust see teine number pärit on.. 😀 mulle ikkagi meeldib see rohkem, sest muidu ma oleks päris palju keskmisest suurem 😀 arvestades, et ma igalpool suurusjãrjekordades kuskil keskel olen, siis julgen arvata, et 170 siiski ilus keskmine 😀 “suurematel” inimestel pidavat sünnitused kergemad olema, sest noh, eks kôik kehaosad mõnevõrra suuremad, või õigemini vãiksematel raskemini, aga olgem ausad, see võib siiski minna nii või teisiti…

    • Avatar
      Vasta Mammu 14. november 2018 at 10:53

      “See suurematel inimestel suuremad kehaosad” ei pea paika. Tean naist kes tublisti üle 175cm aga sünnitas keserlõikega, kuna vaagen oli liiga kitsas.

    • Avatar
      Vasta maisa 14. november 2018 at 17:06

      Ei loe sünnitus pikkusest vaid puusadest ikka.Laiemad puusad-kergem sünnitus.Kitsad puusad-raske sünnitus.Kusjuures peab paika ka.

      • Avatar
        Vasta R 14. november 2018 at 18:27

        Ei loe ka tegelikult puusadest, kui on laiad puusad, võib olla ka kitsas vaagen ja seda ei ole väga võimalik ette ennustada, ka mõõtmine võib panna puusse. Funktsionaalselt kitsas vaagen kujuneb välja sùnnituse käigus

  • Avatar
    Vasta Pisi 14. november 2018 at 09:44

    Mina olen aru saanud, et pikkuse kohta öeldakse ikka, et lûhike ja pikk,. Kui aga öeldakse, et oled suur vöi väike, siis see on kaalu kohta, et oled sa paks vöi peenike. Mina ei saa aru, miks peab olema mingi ideaalne naise mudel, et kui palju ja kus võib pekki olla ja kas üldse tohib. Lisaks kõhu suurus oleneb väga pakju ju sellest, et kuidas laps köhus pesitseb. Mul esimesega oli jube pisike kõht ja teiste kahega oli natukene suurem. Iga laps oli 51cm ja 3100g. Pikkust mul 175 ja rasedused olid köik sellisd, et kaalusin raseduse lõpus 80kg. Nii et kaal oli sama, pikkus oli sama, lapsed sama suured aga ometigi oli kõht erinev. Nüüd aga ma ei ole suutnud saada enam kaalu alla ja ikka kökötan selle 80kg peal, kuigi viimasest rasedusest on nii palju möödas. Stressi perioodil tuli 8kg nagu naksti ja ära minna ei taha. Ja mul on kogu üleliigne pekk jalgades. Tundub, et peab vist minema ikkagi rasvaimusse, kuna ei ole ma trenniga saanud enda pekke vähemaks.
    Ja fitlapi kohta nii palju, et ainult toitumisest ei piisa. Ma tegin fitlapi toitumist mingi aasta ja ei aidanud see, kuna ei olnud aega samal ajal trenni teha. Kaal langes aga oli lödevaid kohti. Kui ikka pekki sulatada, siis oleks vaja lihast asemele. Ja meie perele see nt ei sobinud, kuna meil tehakse toit mitmeks päevaks korraga valmis, et siis saavad kõik endale toitu soojendada. Ei ole aega istuda iga ohtu köögis. Tahaksnikka lastega ka koos olla.

  • Avatar
    Vasta Riina 14. november 2018 at 09:42

    175cm ja kaal 63-65 kg vastavalt sellele kas olen laisk vōi liigutan ?

  • Avatar
    Vasta Kabanoss 14. november 2018 at 09:39

    Mina olen 178cm ja 63kg.

  • Avatar
    Vasta A. 14. november 2018 at 09:37

    Ma peaksin olema 167cm pikk ja viimati kaalusin 52 kg. Pikkusega olen rahul, aga kaalu võiks paar kilo juures küll olla, suht kondine on olla ?… Samas 54 pole ma kunagi kaalunud ja tee, mis tahad, ei oska juurde võtta..
    Ma arvasin ka, et Sa oled veidi pikem, sest piltidel kuidagi tundub nii. Ma hakkan enda pikkuses kahtlema juba?
    Aga neile, kes ütlevad, et oled paks: wtf? Palun mine silmakontrolli!
    Nii ilusad jalad on, et kadedaks ajab.

  • Avatar
    Vasta Ai 14. november 2018 at 09:32

    Olen sind Kohilas näidud ei tundunud kuidagi suur ega paks ? minu arust täitsa keskmine
    Ise ole 160cm

  • Avatar
    Vasta Evelin 14. november 2018 at 09:29

    Mis siis mina oma 145 cm juures veel ütlema pean:D Olen selle kasvuga harjunud ega põe. Kunagi õudsalt häiris, kui väikesed lapsed mind nähes emasid käest sikutasid ja sosistasid “nii väike tädi!”. Nüüd lihtsalt naeratan neile.
    Poeriiulitega pole eriti hätta jäänud, sest suudan alati kellegi leida, kellelt abi paluda.
    Vahel on ainult mõni vanamutt põlglikult vahtinud ja käratanud, et “vaata, milline sa välja näed!” (nagu, sorry, et eksisteerin su täiuslikus maailmas, kohe lähen ja hakkan ennast pikemaks venitama:D).

    Olen saanud elus imelikke “komplimente” ja kommentaare just täiskasvanutelt:
    – Sa oled vist kõige pikem väike inimene, keda ma tean!
    – Kas sa oled ka seal väikeste inimeste klubis?
    – Mis tunne on olla nii väikest kasvu?

    • Avatar
      Vasta R 14. november 2018 at 10:38

      Hahaha, issand kui haiged küsimused inimestel ?

  • Avatar
    Vasta Mann 14. november 2018 at 09:28

    165cm ja 72kg ??
    Ja pole isegi mitte natuke rase ?

  • Avatar
    Vasta K. 14. november 2018 at 09:22

    Ma 164 cm pikk. Siis kui 7/8 kuud rase olin, pidevalt küsiti kas kaksikud tulevad:D mul oli päris häbi öelda, et ei tule kaksikud , kõigest üks. Võtsin 30 kg juurde ja olin mehest 2 kg raskem :D(enne rasedust kaalusin 54,nüüd jäi 62 peale). Ise väga ei tundunudki väga paks olevat, aga pärast pilte vaadates vaatasin küll et PÜHA JUMAL kui paks ma olen:D Arsti käest sain iga kord õiendada, aga ma ei saanud midagi teha, et juurde tuli kaalu. Ma arvan, et sa nüüd küll paks pole, lõpurase lihtsalt:)

  • Avatar
    Vasta Kärt 14. november 2018 at 09:19

    168cm pikkust ma ise keskmisest suuremaks ei loeks. Ise muidugi 175 ja jah enamus naiaterahvastest pikem. Pigem ma pakuks, et on mõeldud ikka nt suuruse järgi. Mäletan, et sa ise ka rõhutasid eme rasrdust, et oled L suurus. Kui nii võtta siis oled ju keskmisest suurem (st. S-väike, M – keskmine, L- suur). Ära nyyd saa aru, et ma peaks sind hullult paksuks või ülekaaluliseks aga noh nii mõeldes oles ju keskmisest suurem (mis siis et yhe nri võrra?). Ei mul on sõbranna kes on XL vähemalt ja 180cm pikk ja ta ka ei ole nagu paks, vaid lihtsalt suurem seega ei võtaks seda halvustavalt. Aga kui mõelda, et jah paljud ongi 160-165 cm pikad ja S-M suuruses siis nende kõrval võib kyll ju keskmiseat suurem tunududa iga veidike pikem ja laiem inimene. Ma ei võtaks nii hinge seda. Mulle kyll keegi pole maininud, et oleks keskmisest suurem (olen S-M suurus) vaid ikka et olen keskmisest pikem oma 175cmga.

  • Avatar
    Vasta A 14. november 2018 at 09:18

    Pole sind küll laivis näinud aga no kui sa oled keskmisest suurem naisterahvas siis ma vana morsk peaks juba surema oma polstri all. Ma ei tea, ei tunne, et oleksin nii hirmus suur. On minust kõvasti suuremaid. 166cm ja 86 kg. Ilalõuad võivad nüüd kukkuda siin oma kmi sid ja mida kõike veel arvutama aga ma tean ise ka,et ma olen paks ja ei ma ei istu hommikust õhtuni koogikeste ja limonaadi peal. Pole õpetussõnu vaja!

  • Avatar
    Vasta R 14. november 2018 at 09:18

    Ma ei tea, kas need inimesed, kes sind paksuks ja suuremaks nimetavad, on Sind päriselt ka näinud? Kui sa mäletad toda suve, kui pildistamas käisime, siis ma ütlesin ka sulle, et issand kui peenike ja väike sa oled 😀 Ja ma pole paks, et minu kõrval sa oleks lihtsalt paistnud väike, olin ise ka 53 kilo ja 160 cm pikk 😉 Kusjuures, ma tihtilugu olen näinud päriselus mingit kuulsust, keda muidu aind ekraanilt näinud ja siis imestanud, et midaaa.. Nii väike inimene tegelt ve 😀 (Mitte, et sa kunagi mulle pildilt üldse suur oleks tundunud, aga tõepoolest ekraanilt ei oska inimesed teiste suurust hinnata)
    Kas see Ridnõi pidi ise siis mingi 150 cm olema ja 40 kilo kaaluma, et Sina ta kõrval suur tundusid 😀

  • Avatar
    Vasta väga väga naine 14. november 2018 at 09:17

    173 ja 75 ja tulgu keegi ütlema, et ma PAKS olen, ma naeran siiralt ja südamest.

  • Avatar
    Vasta R 14. november 2018 at 09:15

    175 cm

  • Avatar
    Vasta Christina 14. november 2018 at 09:15

    Mina olen 181cm pikk?

  • Avatar
    Vasta Sas 14. november 2018 at 09:14

    Kuskil 168 ja enda arust ka keskmine. Pikk naine algab minumeelest umbes 175 cm…

  • Avatar
    Vasta Mirjam Melzar 14. november 2018 at 09:09

    Mallukas mina olen 158 ja mõlema lapsega kaalusin raseduse lõpus 75kg. Raseduse eelne kaal oli 55 ??‍♀️ Kas sa kujutad ette, milline ema vaal mina olin? Tsiisus ma veeresin mäest alla. ??

    • Avatar
      Vasta Nipi 14. november 2018 at 09:30

      Ma 163, enne rasedust 53, sünnitama läksin 73kg. Ma olin ka ikka palju suurema kõhuga, kui nt meie beebigrupis teised emmed. Inimesed ei julgend lõpus kallistada enam, et äkki ma plahvatan vms 😀

  • Avatar
    Vasta Maarja 14. november 2018 at 09:05

    Ma olen 173 cm ja tunnen ennast ikka väga pikana. Selline 168 on mulle alati tundunud kui ideaalne pikkus, mida tahaks ka 😀
    Aga mulle pole kunagi väga öeldud, et ma suur olen.. pigem ikka öeldakse, et pikk.. samas öeldakse ka palju, et olen nii pisike (mõeldakse siis, et peenike). Mul nimelt ka peenikesed jalad ja käed.. kõht on ikka ees, seega ise ennast just väga peenikeseks ei pea (hetkel kaalun u 58 kg, pärast sünnitust olin 54kg).

  • Avatar
    Vasta Kati 14. november 2018 at 09:05

    Mina olen 156cm pikk ja on ka väikese inimese probleemid 😀

  • Avatar
    Vasta Paula 14. november 2018 at 08:59

    Ma oma 172 cm ja 63 kiloga olen perekonna pisike paksuke. ? Sest lapsed kaaluvad umbes sama palju kui mina, aga on 180 cm (tütar) ja 190 cm (poeg) pikad. Ütlevad mulle, et ma olen väike käbi

  • Avatar
    Vasta Kaisa 14. november 2018 at 08:57

    Mina olen 174 ? Tunnen küll ennast pikana ?

  • Avatar
    Vasta Lihtsalt huvitav 14. november 2018 at 08:56

    Vabandust, kuid inimesed, mis teil viga on? Eestlase rahvustoit vist tõesti teine eestlane ja nauditakse seda. Kuidas üldse saab rasedale öelda, et ta näeb välja mingi ´´pekinägu´´? Mis need inimesed kes siin vinguvad on üldse kunagi elus paksu inimest näinud? Ja no muidugi kõige parem nõu, mis mulle meeldis oli see meditsiiniline, et jumala eest siis kohe saad endale justkui kõik haigused?
    Leian, et inimesed kes siin tühiseid sõnu loopima hakkavad peaksid algselt vast googeldama, milline see paks inimene üldse välja näeb või vaadaku Ameerika sarju paksudest, siis ehk leiavad , et nende pärast peaks vist muretsema.
    Krt kui inimene tahab juua cocat siis las joob kui tahab, tahab süüa saiakesi – las sööb. Miskipärast inimestel jääb kohe see silma, mitte see, kuidas Kardo sulle erinevaid hõrgutisi valmistanud…

    Ise olen 174 pikk, kaalunud ammu ei ole aga eks see mingi 56kg kanti on ma arvan. Kohati tunnen küll end suurena, teine hetk vaatan, et ikka täitsa okei. Armastan cocat ja ei pealga seda kurgust alla kallata ega ka saiakesi närida, kui isu tuleb. Seega on ka mul omad riskid ebatervisliku toitumise ja vähese füüsilise aktiivsusega seotud (sest liikumisvahendiks enamasti auto) 😀 😀

  • Avatar
    Vasta Katrin 14. november 2018 at 08:53

    174cm

  • Avatar
    Vasta Caty 14. november 2018 at 08:46

    Omg millised inimesed olemas on.. ? piinlik peaks olema nendel kommenteerijatel. Ma 166cm pikk ja 72kg sünnitama minnes ja mulle muudkui korrutati, et ma ju nii pisike ja pisem naisterahvas. ? niiet usu mind Mallukas, ei ole sa kaldale uhutud morsk v vaal.

  • Avatar
    Vasta sirle 14. november 2018 at 08:40

    Pikkust 173cm. Normaalkaal muidu 67-70 kg. Aga hetkel 24+6 rasedusega kaalun 77 kg ? vot Selline mõnus vaalake.

  • Avatar
    Vasta Riina 14. november 2018 at 08:38

    Olen 154cm ja päris tihti jään poes jätta ning tulebki mõni asi ostmata jätta kui ei ulatu võtma ? Muidugi kui mees kaasas siis tema aitab.
    Mis puutub aga Sinusse siis Sina küll kuskilt otsast paks ega keskmisest suurem naine pole. Ja need kes tulevad siin hüppama Sinu “ülekaalu” pärast, võiksid näidata millised nad ise välja näevad.

  • Avatar
    Vasta Aile 14. november 2018 at 08:37

    Ridnõi juttu ei tasu nüüd nii tõsiselt võtta, ta siiski venelane ning vbla tahtiski pikk öelda ja läks tiba sassi. Muidu on itks neil mingi kokkulepe emasid kohutada tervislikumale teele, sest noh…sa saad mingit inimest 9 kuud mõjutada eksju. Kõik arstid seal vihjavad kogu aeg et liiguta rohkem, söö vähem jne. Ma ikka pean vaikselt naeru sest treenerina ma aktiivsemaid inimesi kui ma ise väga ei teagi…

  • Avatar
    Vasta Crly 14. november 2018 at 08:30

    Nendest õelatest kommentaaridest ja üleüldiselt suhtumisest tuleb nii selgelt välja, et eesti naise kõige suurem kriitik on teine naine. Naised ise räägivad kaaluprobleemidest ja ajavad stressi ennast diietide ja (üle)treenimisega. Palju on seda “kui ma oleksin ainult saledam siis” -juttu. Kunagi uskusin ka sellesse “õnnevalemisse”, kuid ausalt ma pole oma elu jooksul kohanud ühtegi meest, kes oleks kuidagi kehakaalule tähelepanu pööranud kaalu sa siis 80kg või 48 kg, ikka teine naine on see, kes õelutseb nendel teemadel ja tekitab oma sookaaslastes valehäbi. Arvestades seda, et Malluka lugejate seas on veel ka päris noori neiusid, kes alles kujundavad oma kindlat seisukohta sellele teemal, siis on lausa halb lugeda kommentaare stiilis “oi aga sa oledki ju suurem naisterahavas”. Noorele lugejale võib see mõjuda nii, et vot ma homsest alates enam ei söö, sest ma tahan olla ilus ja ühiskondlikult aksepteeritud. Ja lõppude lõpuks suur, väike, peenike, paks, noor, vana – kelle asi see on? Ise olen 169cm 67 kg, ilusate kurvidega kaunis naine kes austab ja väärtustab ennast nii nagu ma olen, andes sellega eeskuju nii oma tütrele kui ka kõikidele kaunitele naistele (ja ilu peitub igas naises!) minu ümber.

  • Avatar
    Vasta Elina 14. november 2018 at 08:29

    Kui 168 on suur, siis mis 181 cm on? Hiiglane v?
    Ma tunnen ennast jah suuremana kui teised, aga samas kui endapikkuste kõrval seisan, siis on jällegi normaalne.
    Ma arvan, et igalühel on õigus kaaluda täpselt nii palju kui ise tahab. Keegi teine ei saa öelda, et nüüd peaks trenni minema ja megapeenike kohe olema.
    Teen täpselt nii palju kui ise tahan ja endale meeldib. Tahan kaitsekihti kõhule siis söön ja ei tee trenni. Kui ei taha seda kihti, siis teen trenni. ?

  • Avatar
    Vasta Monca 14. november 2018 at 08:28

    No kui sina oled suurem naine ss mina olen jumala elevant või veel parem mammut???
    24 nädalat rase ka kaal ligi 100 ?pikkust oli vist 167?

    • Avatar
      Vasta väga väga naine 14. november 2018 at 09:28

      Ometi üks normaalne kommentaar ka =) Ma järjest lugesin, et 174, 56 kg,, söön saiakesi ja olen paks kui tahan, böö

      Ja ja ja ja …
      ja.

      Nagu WTF, endapilt on ikka niiiiiii paigast ära. S.t. mitte et niimoodi mõtlejad kuidagi halvad inimesed oleks, aga no selleks on SELGELT mingit vaimset haigust vaja (ütleb depressiivik ja autist), et sedasi arvata. Kurat, see on selge alakaal isegi traditsiooniliste arvestuste järgi (mis tänapäeval tahetakse vanuse järgi ümber teha, et 70-aastaselt ikka ei ole päris sama kaal tervislik kui 17-aastaselt), ja PAKS?! PAKS?!?!?!
      Kallikesed …
      Aga sinu kaal on kombes =) S.t. ei pea olema pikk ja imepeenike, et end vähegi rahulolusarnaselt tunda, kurat. Kunagi ma lugesin üht intekat aasta kaalujälgijaks kandideerijaga ja seal olid pildid ka juures. Särav blond naine neil ja ise ütles ta jumala hästi: “Ma olin ilus naine 120-kilosena, ma olen ilus naine praegu (ligi 80 kilo oli), aga füüsiliselt läks lihtsalt raskeks, reied olid kõndimisel kogu aeg ära hõõrutud.”

  • Avatar
    Vasta Zireen 14. november 2018 at 08:25

    Võid Jaamaülema abiks minna ?. No pikk inimene minuarust on 180pluss cm. Ise olen 172/62 ja mulle ka öeldakse, et olen pikk. No kontsasid kannan ka mõnuga. “Piishhofshitt” ütleks ma ka nendele, kes kobisevad.

  • Avatar
    Vasta Helena 14. november 2018 at 08:22

    175cm, ja tunnen ennast mitte pikana, vaid hoopis keskmisena 😀

  • Avatar
    Vasta Laura 14. november 2018 at 08:20

    Ma olen 174 pikk. Olen alati end veidi pikemana tundnud. Ema ja õde on sinupikkused, riideid laenata ei saa. Jalanr on 42 😀 Neid ka laenata ei saa. Nemad omavahel said ja saavad siiani. Unfair 😀 ja rasedale naisele ei õelda kaaluga seotud negatiivseid kommentaare, see on nii nõme. Mingu tagasi, kust nad tulid 😉

  • Avatar
    Vasta monsa 14. november 2018 at 08:13

    Ma olen 179cm pikk. Mulle vist ei leidu sõnagi. Tahtsin kirjutada,et lähen nüüd pooma aga pole vist hoonet ,kuhu mu meeletu keha rippu mahuks …

    • Avatar
      Vasta B 14. november 2018 at 09:31

      Väga mõnus huumor! ?

    • Avatar
      Vasta Lilli 16. november 2018 at 14:44

      Omg. Nii hea! Ma 182cm pikk. Mõtle mida ma siis veel tundma pean? Lennukist vâlja hüpates ulatuks ka jalad kohe maani ?

  • Avatar
    Vasta Andra 14. november 2018 at 08:11

    170 😀 ütleme nii, et sellised sapised kommentaarid on ju teadagi kadeduse alatooniga 🙂 ei ole sa paks, ega liiga pikk või muud säärast. Väga armas ja pisike paksuke oled ??? (rase mitte paks, veidi nalja) . Ilus Mallu! ♥️

  • Avatar
    Vasta Kris 14. november 2018 at 08:09

    179cm ja kaalu 70kg …. suur mis suur ?

  • Avatar
    Vasta Mariliis 14. november 2018 at 08:08

    Noh, minu pikkus ja kaal ei ole küll mingi saladus, blogin ju sellest. Ma olen 172 cm pikk ja kaalun 69 kg ja mind peetakse arstide juures küll heas vormis saledaks naisterahvaks. Sinu kõrval tunnene end alati suure ja tugevana. Sa siuke habras raam rohkem ? ma arvasin ka, et sa oled pikem enne esimest kohtumist. Tegelikkuses oled sa suht pisike ja nunnu.

  • Avatar
    Vasta Teletorn 14. november 2018 at 08:06

    Hahhaa… Eriti hea ?
    Jamh , kui sa suuremate naisterahvaste seas. Siis ma vist ei tohiks eksisteeridagi ???
    183cm pikk ja 82kg ?

  • Avatar
    Vasta dex 14. november 2018 at 08:03

    175,4cm ja 70-75 kilo olenevalt eluperioodist. Meeldin endale väga ja ei tahaks ei lühem ega kõhnem olla, sest mu välimus sobib 100% mu iseloomuga kokku 😀

  • Avatar
    Vasta Helina 14. november 2018 at 08:00

    Harilik keskmine oma 166 cm-ga.

  • Avatar
    Vasta Maru 14. november 2018 at 07:46

    Sama SUUR nagu sa. 168!

  • Avatar
    Vasta Maris 14. november 2018 at 07:38

    Ma olen 170.5 ja ei tunne ennast üldse pikana vaid keskmisena 🙂 ja no kui rääkida sellest doktori härrast kes väidab et sa oled suurem naine siis järgmine kord soovita talle prille ja kui tal need olemas peaks olema siis las läheb kontrollib nägemise üle ?ma oleks õnnelik kui ma rasedana nii vähe oleks juurde võtnud . Ja sina naine näed paganama hea välja ?

  • Avatar
    Vasta Liis 14. november 2018 at 07:37

    Ma 173cm ja kaalun miskine 65kg. Hiinas olen ma tõesti koljat ja tahetakse pilti, samas pikkade inimeste kõrval nagu väike kääbus.

  • Avatar
    Vasta Annika 14. november 2018 at 07:32

    182 cm. Pikk mis pikk.

  • Avatar
    Vasta Eliko 14. november 2018 at 06:16

    180 cm olen.

  • Avatar
    Vasta Vika 14. november 2018 at 03:55

    Pikkust minul 177 cm ja kaal 74 kg ?

  • Avatar
    Vasta Kadri-Leen Roos 14. november 2018 at 03:51

    Vaata kui põnev nüüd saad lugejate parameetrite statistika teha? millised pikad ja paksud või lühikesed jumbud kõik sulle kaasa elavad ? 175cm 55-57kg ja täiesti paras. Tuleb suurem mees kõrvale leida ja teil Kardoga on parlanksis asi,sest kooli ajast mäletan, et sa Suht päkapikk olid?

    • Avatar
      Vasta :O 14. november 2018 at 10:00

      Alakaalus siis ju :O

  • Avatar
    Vasta S. 14. november 2018 at 03:31

    Ma olen 167cm ja 70kg. Muidugi võiks alla võtta, aga ma suht sarnane sulle, et pigem külitaks kuskil, kui jõukas rassiks. Samas ma ei ütleks, et ma end suurema naisterahvana tunneks. Suht tavaline pikkus ja kaal. Ei ütleks, et pikk ja paks oleks?
    Ma muide olen alati arvanud, et rasedus ongi see aeg mil sa võidki rahus suuremaks minna, nautida head paremat isude näol ja ei pea nii palju mõtlema oma kehakaalu peale(kõike mõistuse piires siiski)… Aga ta siiski peab olema tükk sitta, kui ilusat rasedat naist paksuks kutsub. Nõustun sinuga.
    Mina arvan, et sa oled väga hot mama!! Nii rasedana, kui mitte rasedana!

  • Avatar
    Vasta Maret 14. november 2018 at 03:19

    169,5cm ja tunnen end ka keskmisena. Kui võrdlen oma sõbrannadega siis minust lühemaid on kaks, kolm ainult. Enamus tuttavaid on kas sama pikad või pikemad. Nii et pfffff need statistikad ja arstid, nad ei tea tuhkagi.
    Btw – mida fcking kommentaari, osad “lugejad” lubavad endale ikka liiiiga palju. Igaüks oleks samamoodi “labaselt” vastanud sellisele sitale kommentaarile. Pff. See polnud isegi labane, see oli sulaselge tõde. Idiots.
    Ma vahel mõtlen, et mida Kardo selliste kommentaaride peale teeb. On vihane? Või kehitab õlgu ja kahmab käega, et on jobid?

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 14. november 2018 at 09:15

      Kardo loeb mu blogi üldse harva ?

  • Avatar
    Vasta Ann 14. november 2018 at 03:07

    Ma olen 185 cm pikk ja alati kui kellegi uuega tuttavaks saan, siis tuleb pikkuse teema jutuks. Olen ka saanud neid kommetaare, et keskmisest suurem neiu ja isegi kui pole halvaga öeldud, siis läheb ikka alati natuke hinge.

  • Avatar
    Vasta Emme 14. november 2018 at 03:06

    Ma olen Ridnõiga mõned korrad kokku puutunud ja tundub, et ta ei ole lihtsalt see kõige peenetundelisem inimene. Ütleb vahel, mida sülg suhu toob. Kindlasti on ta oma ala väga super professionaal, aga psühholoogia ei ole tema ala. Võib väga otse mingeid asju välja tulistada, olgu siis ema või tulevase lapse kohta. Ninnu-nännutamist tema juurest ei saa, ega tal ei oleks selle jaoks aegagi, tal on pidevalt mega kiire, tööd on palju, sest ta on väga nõutud spetsialist. Et selles mõttes ma annaks talle andeks, vaevalt, et ta midagi otseselt halba tahtis öelda. Ei mõelnud oma lauset lihtsalt piisavalt läbi.
    Ma usun, et ta mõtles selle “suurema” all, et sa ei ole nääpsuke. Oledki selline keskmine ja paras. Võib-olla tõesti rasedakõht ja ümarad põsed loovad illusiooni veidi kogukamast naisest, kui sa tegelikult oled, aga kui ta päris pime ei ole, siis paksuks ta sind kindlasti ei pidanud. Paks ei ole sa ühegi koha pealt. Lihtsalt, mõne paksu puhul on keeruline aru saada, et ta rase on ja mõne raseda puhul on raske aru saada, et ta ei olegi paks. 😀 😀 😀 Kui veidi huumorit teha. Sest ma juba ütlesin, et sa ei ole paks, ei muidu, ei praeguse kõhukesega.
    Ja lõualoti teemadel, see tõesti ei ole kõigil kehakaaluga seotud. Mul oli ka minu 168 cm ja 48 kg juures kerge lõualott, sest geneetika vastu ei saa, peres on see nii mõnelgi teisel samuti olemas, ka kõige kõhnematel. Ja kui juurde võtta mõned kilokesed, siis kasvab lott ka jõudsalt. Mõni 80-90 kg priskema kehaehitusega naine on näost jummala sale, teisel on räme lott. Aga mis teha. Mis antud, see antud.
    Ja kõhuke on sul igati aus. Ei ole üldse nii megasuur, et ahhetama peaks. Mis muidugi ei tähenda, et sa 4+ kg last ei võiks sealt välja punnitada lähiajal. 😀 Ja nendele kommijatele, kes ütlevad, et nendel kõht 7 kuud üldse ei paistnud, siis infoks, iga järgneva lapsega ongi kõht varem näha, vähemalt reeglina on see nii. Lisaks sõltub see ka lapse suurusest, asendist ja lootevee hulgast.
    Igatahes edu sulle sünnitusel, usun, et täna-homme on minek. 🙂 14 on väga kena kuupäev. 😀 😉

  • Avatar
    Vasta Elis 14. november 2018 at 02:58

    160cm 🙂

  • Avatar
    Vasta Birgit 14. november 2018 at 02:52

    Olen 164 cm pikk ja rahul 🙂 Pean end pigem lühikeseks, kuid on olukordi, kus olen end hiiglasena tundnud 😀 Sina, Mallu, oled küll täiesti normaalne omadega, jalad nii ilusad peenikesed! Ja rasedus teeb kuidagi eriti kauniks minu arust 😀 Täitsa tekib huvi, millised on need inimesed nende õelate kommentaaride taga? Kas nad päriselus ka pritsivad igaühe peale mõtlematult sappi? Millega nad tegelevad või on neil sõpru üldse või mis nende probleem on ühesõnaga? 😀 Või päriselus ei kajastu üldse sellist õelust ja äkki mõne kurja kommentaari taga on mõni mu oma hea tuttav hoopis, kust ma pean teadma 😀

  • Avatar
    Vasta meeli 14. november 2018 at 02:47

    Haige kehakultus meie maailmas ikka. Minaolen 171 cm pikk, tunnen end keskmise pikkusega. Kaal on 90+, olen ülekaalus, aga megalaevaks ka end ei pea. Kõik, kes kaaluvad 60-80kg keksmise kasvu juures, on minu meelest normaalses kaalus.

  • Avatar
    Vasta Eliise 14. november 2018 at 02:45

    174cm

  • Avatar
    Vasta Mirjam 14. november 2018 at 02:31

    178cm. And I like it!! Kuigi sobivaid ilusaid pikki mehi pigem nappis, kuniks leidsin selle õige ?Kaal võiks ka paar kilo väiksem olla, hetkel ilmselt 78kg, aga kuna veel imetan, siis annan andeks.

  • Avatar
    Vasta Nimi 14. november 2018 at 02:29

    Ma olen 161cm, aga keegi ei usu, et päriselt ka “nii vähe”
    Point seisneb aga selles, et mul on oma pikkuse kohta pikad ja peenikesed jalad ja nii tundungi visuaalselt pikem, mulle paistab, et Sul, Mallu, on sama lugu.
    Veel nt Grete Klein, samuti pikkade jalgadega tema keha kohta ja ta tundub mulle megapikk(ca 180cm), kas päriselt ka on, ei tea.

  • Avatar
    Vasta K 14. november 2018 at 02:21

    Viimased aastad 165cm (varem 168cm…kuhu mu cm kadusid, ei tea. Olen vist vanaks hakanud jääma ??). Ise pean end lühikeseks, kuigi teksade pikkusi võttes läheb Medium 😀

  • Avatar
    Vasta Andra 14. november 2018 at 02:20

    Hahaa…no paras huumor, see tükk sitta vist pole kursis, et üsna enamus naisi on kolmandal rasedusel suurema kõhuga, kui muidu. Tahaks loota, et sel tükil sünnib neljas laps ka ja siis ta näeb lihtsalt nii rämedalt jäme välja, et uksest välja minna ei saa ja siis saab anonüümselt kommenteerides ennast välja elada… “ole aus ja mine trenni ja tee seda ja toda, sul mees kasvatab ju lapsi” haiged inimesed, senikaua on nad tõesti tükk sitta, kui ennast reaalse võrdlusena üks ühele ausalt samade algparameetritega võrdlema ei tule! Ja no kui lapsel on nii pikk isa, siis arst oleks võinud korra ka sinust mööda vaadata, aga ju kõht oli ees ? Triinu-Liisi puhul mainiti küll pikka ja suurt issit ?.

  • Avatar
    Vasta Pille 14. november 2018 at 02:06

    Ma tapaks su jalgade nimel. Mu PÕLVED (wtf, keha) on nii rasvased, et endal hakkab ka paha. Säh sulle “suurem naine” ???

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 14. november 2018 at 02:16

      Vot seda ma küll ei usu, et põlves pekk olla saab ??

      • Avatar
        Vasta Minni 14. november 2018 at 07:26

        Saab küll ?

      • Avatar
        Vasta Svea 14. november 2018 at 08:06

        Oi saab küll ? mul on ka. Ise 171cm ja 65kg ja seni end päris kobedaks ja hoopis “keskmisest pikemaks” pidanud aga vot pekised põlved ikka ja samamoodi on su ilusad jalad silma jäänud.
        Praegu rasedus 25+3, paistma hakkas juba veidi enne kolme kuud ja praeguseks juurde tulnud 7kg ja korralik punn on ees. Ei liiguta end ka rohkem kui kord nädalas rasedate jooga ning jalgsi tööle ja tagasi (5-6
        7km päevas), seegi on pooleldi hambad ristis ja aegluubis, kuna lihtsalt valus on kas vaagnas või kõhus. Aga saan siiani komplimente, et näen väga hea välja. Bikiini fitness just pole, aga seni pole keegi tulnud ütlema ka, et “suurem naisterahvas” ☺️ Ise põen, et sellise kaalutrendiga jätkates võtan sünnituseks veel 10 kilo juurde, siis on kellad?

      • Avatar
        Vasta väga väga naine 14. november 2018 at 10:33

        Isver, kuidas saab mitte uskuda … =)
        Mul see-eest on raskusi “suurde kõhtu” uskumisega =) Sest noh, kui kõik muu juurde võtab, siis läheb kõht ka suuremaks, aga et peenikeste jalgade ja käte ja pekivaba selja ja väikese tagumikuga lihtsalt kõht ees?! No ei saa olla …
        Aaa, õige, kõik inimesed ei ole vist ühesugused?

        • Mallukas
          Vasta Mallukas 14. november 2018 at 10:48

          Põlv koosneb ju kondist pmst, et kus see pekk sinna jääda saab, selles mõttes ? pekist kõhtu olen ma. Elus näinud küll ja veel ??? aga pekist põlve never! 😀

        • Avatar
          Vasta Paula 14. november 2018 at 11:37

          Saab küll. Mina läksin just nii paksuks. Lõpuks olen nagu ämblik. Inimesed on erinevad ja lähevad paksuks erinevalt. Pekise põlve puhul on rasv vist liigese siseküljel. Ma ei tea, ma arvan

          • Avatar
            väga väga naine 14. november 2018 at 13:23

            oeh … oot, ma otsin sulle pildilingi
            https://image.shutterstock.com/image-photo/fat-legs-problem-person-pink-260nw-1178185693.jpg
            Et muidugi ei RIPU seal midagi, aga no on vaadates kohe aru saada, et SEE põlv küll kondist ei koosne.

            Kui ma veel põdesin kaalu ja välimuse pärast, olid põlved üks mu väga olulisi murekoti, aga ega mul kaugeltki nii siredad reied ka olnud kui sel pildil olijal.

          • Mallukas
            Mallukas 14. november 2018 at 13:24

            See tundub… tavaline põlv, mul samasugune 😀

          • Avatar
            väga väga naine 14. november 2018 at 15:17

            Järele mõeldes on see väga hea asi, et sa pisiasjadele tähelepanu ei pööra ja krt, ma harjutan veel ja ka varsti ei pööra!

  • Avatar
    Vasta Kim 14. november 2018 at 02:05

    Mina jällegi tunnen ennast mega koljatina, kuigi pigem öeldakse mulle pisike või pisem neiu.
    Pikkust 174cm ja kaalu 48kg.
    Endised töökaaslased kellele ma sain pmst lagipähe sülitada ütlesid mulle pisike.
    Nagu iga teine naisterahvas, siis ega ka mina oma parameetritega rahul ole. Tahaks olla 4cm lühem ja 5kg raskem. Poes kõik asjad mis ümber on, asuvad laste osakonnas, aga lühikeseks jäävad rsk!

  • Avatar
    Vasta E* 14. november 2018 at 01:55

    171cm

  • Avatar
    Vasta A 14. november 2018 at 01:46

    Ma 158cm ja paks nigu sardellike ja kui mu UH tundus laps liiga väike, siis ta ütles mulle rahustuseks “no sa ju ise ka väike” ?
    Olin siis 9kuud rase ja 85kg ?

  • Avatar
    Vasta Kadri 14. november 2018 at 01:38

    Ausalt,hakka pärast lapse saamist Fitlapi tegema,ning sa ei pea mingit trenni tegema.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 14. november 2018 at 01:39

      Kindel, et ma peaks ootama lapse saamiseni? Ehk ma võiks KOHE trenni minna.. 😀

      • Avatar
        Vasta B 14. november 2018 at 09:35

        Miks peaks keegi tegema, midagi teiste soovitustel? Iga inimene on selline nagu on ja teeb siis midagi kui teda ennast häirib.

      • Avatar
        Vasta Kadri 14. november 2018 at 14:41

        See oli sõbralik, soovitus,et ta ei pea hakkama mõtlema selle peale,et ta peab hullult rassima,et mõni beebikilo alla võtta,vaid Fitlapiga saab toitumisega,väga kenasti alla võta,kui ta soovib.
        “Teades iseennast (ja naissugu) siis võite kindlad olla, et ma siin poole aasta jooksul hakkan halama, et appikene, ma nii paks, peaks trenni tegema blaablaa”

  • Avatar
    Vasta Laura 14. november 2018 at 01:35

    174cm

  • Avatar
    Vasta Anna-Maria 14. november 2018 at 01:32

    Haha, kui sina oled suurem, siis mina olen hiiglane. 188cm pikk ja sellega igati rahul. Ma saan aru kui mulle suur öeldakse, aga 168cm on ju igati keskmine.

  • Avatar
    Vasta A 14. november 2018 at 01:26

    168cm olin viimati pikk

  • Avatar
    Vasta Sirli 14. november 2018 at 01:25

    172cm pikk ja 53kg ? Pikk nuudel eluaeg olnud ? Saaks kuskilt 10kg juurde oleks ok, aga no pole antud. Kaks last sünnitanud ja siis tuli ikka 12kg juurde aga peale sünnitusi ikka sama. No las ma olen siis nuudel, ega selliseid peab ka olema, et normaal kaalus inimesed teaksid, et nad on normaalsed ?

  • Avatar
    Vasta Liisu 14. november 2018 at 01:24

    Mina olen 158 pikk

  • Avatar
    Vasta Kirke 14. november 2018 at 01:24

    Hahahaha keskmisest suurem ???
    Mis ma olen mammut siis või 😀
    Läksin sünnitama ( kolmandas laps ) 91kg ja seda isegi mitte 40 nädalal vaid 39 nädalal.
    Teise lapsega läksin 96kg sünnitama.
    Ja ma pole mingi kaelkirjak ka väga, kuid siiski keskmisest Eesti naisest pikem siiski 177cm
    Laps sai just kahe kuuseks ja kaal on alles 77kg peale läinud. ???
    Kust see statistika võetakse ? ?

  • Avatar
    Vasta Reneda 14. november 2018 at 01:23

    Mina olen samuti 168cm pikk.. või noh, olen end eluaeg ikka lühemaks pidanud. Kaalu on 50kg. Seetõttu on mind ka tihti alaealiseks peetud. Isegi energiajooki ostes on vanust küsitud ?

  • Avatar
    Vasta Helena 14. november 2018 at 01:20

    Nii tore on lugeda, et siin on ka päris pikki naisi. ? Ma ise olen 183cm ja tunnen ennast alati hiiglasena. Viimasel ajal ei põe õnneks oma pikkust nii väga, aga nooremana oli küll suurim soov 173cm olla. Muidugi ma kaalun ka 75-80kg ja eks see annab seda suure inimese tunnet juurde. Õnneks pikkadel ei paista ülekilod nii väga välja. ?

  • Avatar
    Vasta Kätlin 14. november 2018 at 01:18

    Mina olen 160 cm pikk 🙂

  • Avatar
    Vasta Helen 14. november 2018 at 01:16

    169

  • Avatar
    Vasta Kaia 14. november 2018 at 01:15

    Olen 169 ja teadsin ka siiamaani, et Eesti keskmine naine on 168cm, ei tea kust selline info siis silma oli jäänud. Aga mina pole küll ennast kunagi ei pika ega lühikesena tundnud, täpselt see õige pikkus 🙂

  • Avatar
    Vasta Anneli 14. november 2018 at 01:14

    Vabandage, aga te oletegi suurem naisterahvas ju, vaadake oma lõualotti kasvõi ja see ei ole rasedusega seotud vaid ikka need saiakesed ja coca-cola.. ja asi ei ole raseduses, vaid juba ennegi olite paks. Kui esteetiline välimus ei huvita siis tervis ikka võiks, eriti kus olete peagi 3 lapse ema.. Kas olete teadlik millised terviseriskid kaasnevad liigse kehakaaluga ka ebatervisliku eluviisiga?

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 14. november 2018 at 01:22

      Vabandage, aga üks väike lott nüüd inimest “suuremaks naisterahvaks” küll ei muuda, isegi siis, kui sa seda 100x siia kommentaariumisse kirjutad, siis ei pane see mind seda arvama.

      Nii läbinähtavat trollimist pole ammu nähtud, aga okei, kui see on su soov, siis JAH, ma tunnistan – ma olen ebaesteetiliselt paks, kõik kolm tütart kasvavad rasvasteks maukudeks ja tänaval inimesed näitavad näpuga, paljud pole eluaja jooksul ka nii paksu näinud, nii et enamustele lausa hariv vaatepilt! Olen samuti kindel, et olles Eesti keskmist kaalu ja pikkust, ähvardavad mind kümned, kui mitte sajad tervisehädad ? haha.

      • Avatar
        Vasta B 14. november 2018 at 09:39

        Olen 176 ja kaalun 74-76 pean end täiesti keskmiseks, aga see lõualott, jubeeee. Tänu geneetikale olen selle saanud nii et kui Sa mingi imeviguri leiad, millega selle ära saaks – palun sheeri ?

    • Avatar
      Vasta Rita 14. november 2018 at 02:03

      Raske sellise kommentaari peale sõnu leida. Mallukas ja paks? Suurem naisterahvas?? Kui oligi mõni lisakilo enne rasedust, siis ei saa öelda veel paks. Mõni pole paksu inimest vist veel näinud. Lõualoti kohta ütleks ka nii palju, et see pigem ikka iga inimese eripäras ka suuresti kinni. Mul oli kunagi klassiõde, kes oli väga sale, ehk isegi alakaalus ja tal oli lõualott. Ma olen ise 171cm ja 71kg ja mul pole lõualotti, ei olnud seda ka siis, kui olin 12kg raskem. Üleüldse, mis õigusega tulevad mõned siin õpetama, kuidas teine toituma või liigutama peaks? Kui pole miskit head öelda, miks siis üldse antud blogi lugeda ja veel enam kommenteerida? Elu on tõesti nii igav? Eks kõige suuremad õpetajad olegi need, kes ise oma eluga hakkama ei saa.

    • Avatar
      Vasta Gerly 14. november 2018 at 02:37

      Ma olen 168 cm pikk ,kaalun 58-59kg ja mul on räige lõualott,isegi Mallu oma kahvatub selle ees ??? söön ka sa saia ja joon kõike head ja paremat! Vaata ole tervist ja kaalu!!! Troll!!!

    • Avatar
      Vasta Pipi 14. november 2018 at 03:11

      Ka sale naine paistab kadedate naiste silmis paksuna.

    • Avatar
      Vasta Liisu 14. november 2018 at 03:34

      Lõualott= paks v?
      Ok väga naiss. 6 aastat tagasi, kui ma olin noor ilus ja tõesti väga peenike. Oli mul ikka see lõualott,mis ka nüüd, kaalu on rohkem. Lõualott nüüd külö paksust ei määra… Päriselus oled Mallukat näinud või? Ma olen ja ausalt,mina tundisin ennast jämedamana,kui tema reaalselt oli ja välja ei paistnud küll midagi üleliigset peale armsa beebikõhu. Tervisele hakkab ülekaal siiski siis, kui tegemist ikka juba rasvumisega. Inimene ei või enam rase ka olla jooomaijoooo nah!

    • Avatar
      Vasta R 14. november 2018 at 10:49

      Issand jesus, kui rumal kommentaar. Ei õigusta kuidagi ebatervislikku toitumist, aga kes meist aeg-ajalt ei patustaks. Mallu ka inimene ja ei ütleks küll, et ta nüüd aind saiast ja cocast toituks ja tema lapsed neid ka näost sisse ei aja. Enamik ajast on silma jäänud siiski tervislikumad valikud ja mitmekülgsem toit. Paks ta nüüd küll kuskilt otsast pole, aga no eks kõigil ongi erinevad iluideaalid, aga seda täitsa võib enda teada ka hoida.

  • Avatar
    Vasta S 14. november 2018 at 01:14

    165cm. Mina isiklikult olen Sind alati pigem saledamaks naiseks pidanud. Oeh kui erinevalt inimesed ikka näevad teisi inimesi. Või on põhjus selles, et need inimesed soovivad sulle ikka midagi halvasti öelda, lihtsalt “viisakamalt”.

  • Avatar
    Vasta Elise 14. november 2018 at 01:14

    Ma ise 174cm. Aga viimati Tartus sind nähes paistsid sa küll niiiii väike ja armas 😀

  • Avatar
    Vasta Kätlin 14. november 2018 at 01:11

    Mina olen 172cm, peale súnnitust kadus kaal kolinal ja juurde ei tule, hetkel 59 kg, aga enne teist rasedust kaalusin ûldiselt 64-65kg.
    Minu arust oled sa täiesti okei pikkuse ja kaaluga, ei ûtleks kûll et “suurem” oled (valetan, hetkel on su kôht kûll suur) 😀

    Lapse teemal, siis esimesega òeldi mulle et súnnib 4kg, súndis 30g väiksem(nädalaid oli 41+5 )…Teisega öeldi, et súnnib 3500-3600g, aga tuli hoopis 3875g(nädalaid täpselt 39).. Ma ootan huviga, kui suur/vãike teie beebike siis sûnnib 🙂 Jõudu sulle, et rõõmsalt lõpuni vastu peaksid 🙂

  • Avatar
    Vasta Dzein 14. november 2018 at 01:11

    Hmm.. Ma olen 179cm ja enne rasedust kaalusin 92 kg ja ma ei ütleks et ma paks olen kannan suht M-L riideid ja üleüldse on inimestel kõik see ju individuaalne. Sama nagu raseda kõhuga.. Minul hakkas varakult välja paistma samas mu sõbrannal on tähtaeg 1,5 kuu pärast ja ei paista siiani midagi.

  • Avatar
    Vasta Andra 14. november 2018 at 01:10

    169 cm ja tahaks veidi pikem olla 😀

  • Avatar
    Vasta k 14. november 2018 at 01:10

    olen 166cm
    eks ja peenikesed on 45-55 kilosed naised, kel pikkust 165
    ja ülejäänud juba keskmisest suuremad 🙂
    aga no milleks selliseid kommentaare rasedale, ei môista 🙁
    igaljuhul kerget sünnitust ja nagu sa ikka ütled “be cool”

  • Avatar
    Vasta Mulk 14. november 2018 at 01:09

    Ma olen sinust möni cm lühem ja sünnitama läksin 83kg, seega pole sa suur midagi.
    Mul muidugi pirni kehakuju, puusad, tagumik ja reied ikka nagu ehtsal põllunaisel, oi kuidas igatseks endale sinu peenikesi jalgu

  • Avatar
    Vasta maisa 14. november 2018 at 01:08

    Minu jaoks oled Sa Mallu pikk naisterahvas mitte suur.Olen 155 ja nüüd paiguta see 164 ja 168 mu kõrval.Väga suur vahe ja alates 160cm on minu jaoks juba pikad sest peab neile alt üles vahtima.

  • Avatar
    Vasta S. 14. november 2018 at 01:07

    Krt inimesed on ikka idioodid. Ma küll mäletan kuidas sa üle poole raseduse kõvasti (?) panid pilte kuidas su kõht nagu üldse ei suurenenud ja nüüd kellegi arvates on algusest peale suurem kõht olnud 😀 kui antud neiu ei tea, siis rasedused ja kõhu suuruses ongi erinevad, mina sain lõpuni välja avarama pluusiga oma rasedust “varjata” 😀 ja selles osas ma ka ei mõista inimesi, kui inimene enda arvates kirjutab midagi viisakat ja soovituslikku siis mõni inimene peab sind labaseks kui sa viisakalt ei vasta. 😀 Labane on see, kuidas sul soovitatakse trenni teha kui sinu puhul on ju igati normaalkaalus oleva inimesega. Oleks sul siis 50kilo ülekaalu, et keegi tunneb su tervise pärast nt muret ja siis soovitab midagi. Seepärast neid näljutajaid nii palju ongi ja normaalkaalus inimesi peetakse keskmisest suuremaks, sest üldiselt tähendab ikka normaalkaal mingit alakaalu või peab olema piitspeenike. Haige maailm.
    Ps. Ma endiselt loodan, et sünnitad 15.november!! 😀

  • Avatar
    Vasta M 14. november 2018 at 01:07

    154 cm, ja 48 kg. Ma ei tea, kuidas mul see laps kunagi ennast mu sisse ära mahutama peaks..

    • Avatar
      Vasta merili 14. november 2018 at 01:35

      ma olen 152 ja kaalusin enne rasedust 49 kg.
      laps sündis 2.2kg 🙂
      mahub sulle ka üks väikseke

    • Avatar
      Vasta Kirsika 14. november 2018 at 01:59

      Ma olen 154 cm ja 44.5 kg. Enne rasedaks jäämist 43 kg. Laps kaalus 3440g. Küll see laps sul sinna ära mahub ?.

    • Avatar
      Vasta Liis 14. november 2018 at 10:47

      Ma ole 153 ja sama mõte 😀

  • Avatar
    Vasta Annika 14. november 2018 at 01:07

    165 ja täitsa rahul ?

  • Avatar
    Vasta Älis 14. november 2018 at 01:07

    168-169 olen. Ma mikski pärast kaldun arvama, et ikkagi kuni 170 cm on üsna keskmine pikkus meil naistel. Mu tuttavate seas on vaid paar sellist 155-160 cm – ja 180 cm pikkuseid..ülejäänud on ikkagi midagi 170 kanti?. Ei ütleks, et see “suurem” naine oleks?. Ja pean mainima, et see kommentaar on väga haige. See lugeja oma. Miks inimesed nii kurjad?!

  • Avatar
    Vasta Ty 14. november 2018 at 01:06

    Appi! Sina ja suur? Ma olen elu f*kig aeg olnud SUUREM naisterahvas, sest ma olen 176cm ja kaalun 72kg. Kui ma kaaluks 66kg oleks ma kaks konti ja seesamunegi…olen olnud ja ei meeldinud. Aga igal pool toonitatakse praegu SUUREMAT konti jms… no nii masendav?

  • Avatar
    Vasta A. 14. november 2018 at 01:06

    174 cm ? kolm rasedust ja ma mäletan et on öeldud et ma pikk olen, aga suurusest pole juttu olnud kunagi 😀 ja ükski arst pole laste suurust ka ennustanud selle põhjal kui pikk mina v abikaasa oleme 😀

  • Avatar
    Vasta Lembi 14. november 2018 at 01:05

    Mina olen 179 cm pikk ? Nii et ma olen siis topelt suur naine ???

  • Avatar
    Vasta Siret 14. november 2018 at 01:04

    160cm.

  • Avatar
    Vasta Gerly 14. november 2018 at 01:03

    Naljakas jah, et sulle öeldakse, et sa suurem kui tavaline. 😀 ma 170cm ja sinust kindlasti tüsedam st mul pole peenikesi jalgu nagu sul 😀 ja rase ka pole 😀 ja kaalun 80(päris täpselt ei tea :D) aga samas mulle ei öelda, et ma paks. Ise ka nagu end paksuks ei pea, sest ma ja nagu me kôik tegelikult teame, mis paks tähendab. See kui sul(mul) lisakilod on, ei tähenda kohe, et paks ollakse. 😀 või keskmisest suurem ? kõik ikkagi oleneb kehaehitusest ja sinu peenikeste jalgade ja pika kaela pärast ei saaks sind kuidagi moodi keskmisest suuremaks pidada. Ja pikkuse poolest ka ?

  • Avatar
    Vasta Sirly 14. november 2018 at 01:03

    154 cm. Ja tõepoolest on mul poes aegajalt probleeme ja pean kaaspoodlejatelt abi paluma kui eespoolt kaup ära võetud ja taga riiulil üksikud eksemplarid 😀

  • Avatar
    Vasta Käthlun 14. november 2018 at 01:02

    No ma olen hiigelnaine siis ? 178cm

  • Avatar
    Vasta Liis 14. november 2018 at 01:02

    Sinuga sama pikk aga mul pole nii ilusad ja peenikesed jalad nagu sul ? sul nagu rasedana üldse jalad turses pole????! ?

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 14. november 2018 at 01:04

      Ma ei tea, varbad vb on? Näpud küll on, sõrmused sõrme ei lähe. Aga Kardo arvab, et mul pole jalad turses, sest ta neid aina mudinud on 😀

  • Avatar
    Vasta Tk 14. november 2018 at 01:02

    Ma olen 172cm.
    Ma olen alati arvanud, et sa oled u 175 cm 🙂

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 14. november 2018 at 01:04

      Miks? 😀

  • Avatar
    Vasta Katrin 14. november 2018 at 01:01

    165 cm ja 56 kg. Minu arust võib 172cm+ naisterahvast pikaks pidada. Olen sind kord elus lähedalt näinud umbes aasta tagasi ja mina sind suurte naiste alla ei liigitaks, ei mingis mõttes. (Mitte, et pikas või kogukam olemises miskit halba oleks).

  • Avatar
    Vasta Mariiali 14. november 2018 at 01:00

    Ma olen kohe eriline mölakas siis oma 184 sentimeetriga 😀

  • Avatar
    Vasta Merli 14. november 2018 at 01:00

    Ma olen 155 cm PIKK 😀 ja 168 pean ka pigem keskmiseks.

  • Avatar
    Vasta kersti 14. november 2018 at 00:59

    1.76 aga valetan igalpool et 1.75.ei ole tahtnud nii pikk olla.14a poeg on 1.90…. ja 12a tytar on 1.68 juba

  • Avatar
    Vasta Maarja 14. november 2018 at 00:59

    169 cm. Väga meeldib see pikkus. Väiksed könnid võivad olla armsad, aga mitte naiselikud ?

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 14. november 2018 at 01:00

      Miks nii inetult ütled? Minu meelest lühemad naised võivad VÄGA naiselikud olla, nt minu Triinu on üks naiselikumaid inimesi, keda ma tean, ja ta mingi… meeter 😀

    • Avatar
      Vasta Sirly 14. november 2018 at 01:05

      :O

    • Avatar
      Vasta maisa 14. november 2018 at 01:11

      Maarja vaata minu jaoks oled Sa pikk nagu tatt 😀 ja mina olengi alla 160 ja tead ikka väga naiselik laiade puusade ja peene pihaga ehk tänapäeva mõistes siis liivakella figuuriga.Ja Triinu (blogija) on ka minu pikkune ja ta on ka väga naiselik ja armas ka 🙂

  • Avatar
    Vasta C. 14. november 2018 at 00:59

    Venitan 160cm välja, kui end väga sirgu ajan.
    Mina pean muide 168 juba pikemaks inimeseks, sest ma keeldun olemast lühike. Seega ma pean end väiksemat sorti keskmiseks inimeseks. 😀

  • Avatar
    Vasta Katre 14. november 2018 at 00:58

    ~166cm ja vanaema lapselastest kõige lühem junn :/

  • Avatar
    Vasta Tiina 14. november 2018 at 00:58

    173??‍♀️

  • Avatar
    Vasta SS 14. november 2018 at 00:57

    176 cm. Ei tea, mida siis mulle kunagi öeldakse, kui ma raseduseni jõuan? Et mine sinna tagasi, kust tulid? 😀 Mis krdi jutt – 168cm suurem naine…

  • Avatar
    Vasta Kadri 14. november 2018 at 00:56

    163cm, tunnen ennast väga lühikesena. 10aastat tagasi olin 165cm ei tea kas mõõdupuu oli vale või jäängi kössi juba ?

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 14. november 2018 at 00:57

      mina suurem naisterahvas, sina vanem naisterahvas 😀

  • Avatar
    Vasta Marjaana 14. november 2018 at 00:56

    Olen ka kuskil 168 ja kaalun heal juhul 50kg aga pikaks ennast küll ei pea..

  • Avatar
    Vasta Evelyn 14. november 2018 at 00:56

    180cm naiseilu 😀 mulle ka raseduse ajal ikka arstid rõhutasid seda kui suuuuur ma olen ja laps tuleb suur jne. Alati kuidagi solvatud tunne tuli peale 😀 aga nad vist pigem ikka mõtlesid mu pikkust 😀

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 14. november 2018 at 00:58

      no okei, 180cm on pikemat kasvu naine küll, aga kuna 168 nii pikk ei tundu, siis mul on küll tunne, et MINU puhul mõeldi mu HIIGLASLIKKU keha 😀

      • Avatar
        Vasta JJ 14. november 2018 at 01:10

        Jah, Ridnõi ütles sulle, et oled paks. Selle härra suuvärk on… ütleme, et olen eelsünnituses paar korda kuulnud, kui jõhkralt ta kolleegidele ütleb ja lausa röögib.

  • Avatar
    Vasta Eliina 14. november 2018 at 00:55

    Ma mega pikk, 158 cm lausa ?

  • Avatar
    Vasta Kt 14. november 2018 at 00:55

    168 cm pikk ja 62 kilo. Pean ennast keskmiseks naisterahvaks, naiivselt.

  • Avatar
    Vasta Helen 14. november 2018 at 00:55

    Ma olen 156cm. Naljakas on see, et paljud uurivad mega kaastundlikult, et “oi, kindlasti sa tahaks pikem olla, eks”, aga ei, ma olen väga rahul oma pikkusega. Ükski kutt ei ole must lühem ka siis, kui kontsad jalga panen 😀 Ja need poe ülemised riiulid…kui ühtki head inimest läheduses aitamas pole, siis krt polegi vaja seda kraami.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 14. november 2018 at 00:59

      Ma tiinekana tahtsin täiega lühem olla, et nagu lühemad tüdrukud tundusid mulle ilusamad 😀 Nüüd mul muidugi suva, ega pikkust muuta enivei ei saa 😀

  • Avatar
    Vasta Kelli 14. november 2018 at 00:55

    Ma olen 185cm pikk, mis “kategooriasse” mina siis kuulun? ???

  • Avatar
    Vasta Janeli 14. november 2018 at 00:54

    Kas ma siis olen “Väga suur naisterahvas” – 178 cm pikk 😀

  • Avatar
    Vasta ML 14. november 2018 at 00:53

    160 cm könn 😀 ?