Kingiloos

mis need päkapikud siis toovad?*

6. detsember 2018

Praegu on popp kirjutada oma jõulu- ja päkapikutamiste eelarvetest. Mul säärased eelarved puuduvad, aga noh, eks siin nipet-näpet ikka kulub. Päkapikutamisele pole aga siiani sentigi läinud, sest nagu ma teile rääkisin, kavatsen ma sel aastal sussi sisse panna asju, mis maja peal nagunii vedelevad. Lastele koguneb ju pidevalt mingit väikest mänguasjapudi, mida nädal hiljem enam ei mäletatagi. Samas on sussi sisse rännanud ka üks shokolaadijõuluvana, mis Maarja lastele külakostiks tõi ja mina häbitult ära peitsin, et lapsed kogu toomise au sõbranna asemel päkapikule omistaksid.

Samas sellel hommikul oli üks NENDEST hommikutest. Kiire, lasteaeda vaja minna. Mari tahab oma jõuluvana süüa, läbustab oma riided shokolaadiga kokku, siis nutab, et Lende jõuluvana terve on (Lende suurt ei hooli veel sellest päkapikutamisest, temaga on eriti lihtne). Karauul! Seega otsustasin, et ei mingit shokolaadi sussi sees. Kui üldse, siis mingi väike kommike vms, aga eks seda suhkrut sajab jõulukuul uksest ja aknast sisse, seega oli minu mõte, et parem ikka piirduda mittesöödavate asjadega, enne kui neil kõik hambad viimse kui üheni välja pudenevad.

Siis saatis Maiasmokk meile proovimiseks uusi maasika toorbatoone. Mulle maitsesid. Lõhnasid nagu maasikamoos, see PÄRIS maasikamoos ja leevendasid magusaisu ilma suurema patustamiseta. Aga teades enda magusahulludest lapsi, siis ega ma eeldasin, et nemad selle üle nii väga ei juubeldaks. Ma olen ennegi sinna lõksu langenud, et kinnitan endale poes tervislikke asju ostes, et küll ma olen hea ema, kes siin kommidele alternatiive otsib, aga enamasti jäävad need alternatiivid närituna lauanurgale, kust Lotte need ohates ära sööb. Aga kuna mul tõesti midagi rohkemat näppu ei jäänud, siis katsetada ju võis. Seda enam, et mulle ju maitsesid ja ma oleks need järele jäämise korral ise ära söönud, nagu tubli lapsevanem muiste, kes oma võsukeste jäänused nahka paneb.

Katsetuse tulemus:

Eee… misasi see on?!

Ei tea, kas on ikka magus või?

Nooo okei, pakist võib ju välja võtta…

Nuusutame üle, lõhnab hea!

Jaaaaaaa võtame ampsu, kas on maitsev??

Jaaa, oli küll jaa ?

Ka Mari kiitis heaks ja pistis ka enda batooni nahka, seega julgen nüüd teile ka soovitada, et see tõesti on päris hea kommi aseaine Maiasmokalt, sest ta maitseb magus, tekstuur on selline nätsukommilaadne, lõhnab imeliselt ja mis Marile veel eriti ahvatlevaks asja tegi – pakend on ROOSA ja selle peal on LOTTE.

Kui sa tunned, et sa tahaks ka neid proovida, või lastele sussi sisse poetada, siis loosin välja kahele õnnelikule kasti Maiasmoka toorbatoone! Teha pole vaja muud, kui kliki LIKE Maiasmoka FBi lehel SIIN ja jäta mulle kommentaariks, mida sinu lapsed sussi seest enamasti leiavad. Kui sul lapsi pole ja osaled soovist ise tervislikult hea-parema maiustada, siis vot nii ütlegi! Juba nädala pärast kuulutan võitjad!

Ps! Ka Instas läheb loos lahti, seega võiduvõimaluse duubeldamiseks kiika sinna ka, mu insta on @Mallukaz ✌️

Ps2! Kui sa loosiõnnele lootma jääda ei taha, siis Kaubamajas on neid müügil ka ?

*Postitus sündis koostöös Maiasmokaga

Loe ka neid postitusi!

132 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta Helena 13. detsember 2018 at 00:22

    Meie lastele toovad sellel aastal päkapikud ainult maiustusi. Muidu varasemalt on toodud ka erinevaid mänge.

  • Avatar
    Vasta Kaisa 12. detsember 2018 at 00:02

    Meie lapsed saavad šokolaade ja komme- no ausalt- nii palju kui süda lustib. Advendipäeval veel topelt. Lisaks on veel mõlemal 2 advendikalendrit, sest päkapikk vanaema suutis lastele mõned veel hankida 😀 Lohutan teadmisega, et muul ajal nänni niikuinii ei saa…. las rõõmustavad päkapikutamise üle 🙂 Ongi jõulusem 🙂

  • Avatar
    Vasta Meriliis 11. detsember 2018 at 22:30

    Meie laps leiab sussist vahel maiustusi, aga tihedamini muud ninni nänni. A la väike kaisukas, lemmik multa dvd jmt. Samas oleks tore tavalise kommi-śokolaadi asemel panna sinna tervislikku maiust ☺️ ja no ega isegi sellest ära ei ütleks ☺️??

  • Avatar
    Vasta Anna 10. detsember 2018 at 21:59

    Tere!Mul oleks selline soov,et kas te saaksite rääkida oma blogis vaprusehelmetest.Ma tean,kui väga lapsi need aitavad ja sooviksid Teil lasta sellest rääkida oma blogis, kuna Teil nii palju jälgijaid.Kui te nende kohta midagi ei tea,siis palun uurige ja minu eesmärgiks oleks see,et ka teised neid teeksid, kuna muidu ei teeks neid enam keegi ja siis haiged lapsed ei saaks millegi üle rõõmustada?Loodan,et täidate mu soovi?

  • Avatar
    Vasta Eliis 10. detsember 2018 at 21:43

    Meie lapsed leiavad jõulusoki seest mudelautosid, mängujuurvilju, lasteajakirju, puuviljabatoone jne.

  • Avatar
    Vasta maarja 10. detsember 2018 at 18:36

    Kuna minu lapsel käivad päkad nii kodus kui ka mamma juures, siis kodus proovin panna mingisuguseid pisikesi asjakesi, Memoriin, klaaskuulid, väike pusle jne. üritan nii teha, et asjake jäeks kahe euro piiresse. Mamma juures niiguinii magus. Ideaalne oleks saada need batoonikesed 🙂

  • Avatar
    Vasta Lii 10. detsember 2018 at 13:57

    Minu preilid saavad väikseid maiustusi: 20 gr šokolaade, pulgakommi, nätsukommi, kuivatatud puuvilju, küpsiseid, piparkooke, vähem ka asju: kleepse, maalimisvahendeid jms. Suuremaid asju toob ikka Jõulutaat ????

  • Avatar
    Vasta Evelin 10. detsember 2018 at 10:39

    Kinder tooted:)

  • Avatar
    Vasta Merit K 9. detsember 2018 at 23:29

    Meie lapse vaieldamatud lenmikud on Kinder tooted,eriti üllatusmunad. Hea meelega pistaks vahelduseks sussi sisse midagi uut ja tervislikumat!

  • Avatar
    Vasta Mariann 9. detsember 2018 at 12:11

    Mu lapsed saavad iga hommik mingi kommi vms. Täna näiteks üllatusmuna

  • Avatar
    Vasta Gerli 9. detsember 2018 at 09:34

    Üldiselt on sussi sees mõni väike maiustus.

  • Avatar
    Vasta Maarja 8. detsember 2018 at 22:49

    Värvipliiatsid, joonistusplokk, õhupalle, sokke, valguspulk, glitterliim, kuuseehted jmt. Vahel ka magusat ja piparkooke.

  • Avatar
    Vasta Tene 8. detsember 2018 at 22:04

    Värviraamatuid, laste ajakirju.

  • Avatar
    Vasta Kaidi 8. detsember 2018 at 12:03

    Kõike leiavad, magusat, väiksed mänguasju. Aga need toorbatoonid prooviks küll ära ja kui lapsed ei söö, siis sööks ma ise hea meelega.

  • Avatar
    Vasta Heli 8. detsember 2018 at 09:57

    Katsun ka ikka alternatiive kommidele, šokolaadidele leida. Minu 2,5 aastane ei olegi väga vaimustusest magusast, tal on kujunenud kuidagi oma lemmikud. Eriti maitseb hästi kõik see millel Lotte pilt peal. Sp ka selles loosis osalen, jälle rõõmu pisikesele 🙂

  • Avatar
    Vasta Marelis 8. detsember 2018 at 08:10

    Kuna meil sama probleem, et ei taha seda magusat iga päev sussi sisse panna, siis see aasta olen esimesed 7 päeva lahendanud väikeste mänguasjadega.

  • Avatar
    Vasta Sandra 7. detsember 2018 at 23:34

    Igasugu ninni-nänni – juustupulka, komme, šoksi, väikseid lelusid. Ilmselgelt tuleb jaanuar magusa-vaba-kuu! 😀

  • Avatar
    Vasta Mari-Liis 7. detsember 2018 at 20:54

    Ma naudin veel ilmselt viimast aastast, kus laps päkapikkudest midagi ei tea ning seega neid meil ei käi. Aga mu laps on nii närb sööja, et pidevalt otsin talle alternatiive, mida ta vähegi võiks nõus olla proovima. Tuleb seega sammud kaupsi seada ja ehk naeratab loosiõnn ka.

  • Avatar
    Vasta Anu 7. detsember 2018 at 15:59

    Lapsed saavad nii magusat kui ka muud kraami. Näiteks täna tõi vanimale lapsele Kumakese ristsõna ajakirja, keskmisele pusle ja kõige väiksemale organix maisirõngad. Eile just käisin päkapikušopingul ? ostasin lisaks magusale ka hambaharjad uued (! ?), pusle, palli… noooo igaühele miskit nendele sobivat ?? aga eks see paras majandamine ole ? järgmine aasta peaks ehk asjad juba varem valmis varuma ??

  • Avatar
    Vasta Stella 7. detsember 2018 at 15:18

    Beebi ei saa veel midagi ja pea kolmeaastane saab Kinder mune ja väikseid kodus leiduvaid mänguasju ?

  • Avatar
    Vasta Tiia 7. detsember 2018 at 14:35

    Tuleb tunnistada, et ma olen laisk lapsevanem, kes igapäevaselt lastele päkapikku ei mängi. Aga neil kordadel, kui seda teen, rändab sinna kõike, mida kodus hetkel on. Tavaliselt siis kas midagi yummilt, mandariin, üllatusmuna, küpsis.

  • Avatar
    Vasta Silvia 7. detsember 2018 at 09:11

    Lapsed saavad sussi seest ikka midagi mida neil vaja on, ala patsikummid, täna said mõlemad meetrise mõõdulindi, muidu lõhuvad issi mõõdulindi veel ära. Magusast nad kindlasti ka ilma ei jää, seda saab siis peale hommikupudru söömist maiustada.

  • Avatar
    Vasta ML 7. detsember 2018 at 09:08

    Vanem laps saab mittesöödavaid asju, hetkel osade kaupa Duplo rongi ja ilma lisatud suhkruta maiustusi, nii et see sobiks sussi sisse hästi 😀 noorem laps veel peale piima millestki ei hooli 😀

  • Avatar
    Vasta Pirke 7. detsember 2018 at 06:47

    Jõulud polegi veel käes, aga juba on liiga palju magusat söödud, samas nagu järgi jätta ka väga ei saa… Seega toorbatoonid oleks ideaalne lahendus 😀

  • Avatar
    Vasta Marika 7. detsember 2018 at 06:22

    Mu laps on pooleteist kuune seega maiustaksin koos mehega selle hunniku ära ?

  • Avatar
    Vasta Liis 7. detsember 2018 at 04:16

    3 tüdrukut majas ? päkapikkudel ikka toimetamist jagub. Toovad nad nii söödavaid üllatusi kui mitte söödavaid,et seda magusat liiga palju ei saaks. Lotte toorbatoone maitseks hea meelega isegi ?

  • Avatar
    Vasta Kadri Kask 7. detsember 2018 at 00:14

    See aasta toob päkapikk vanemale tüdrukule ülepäeviti mõne armsa kuuseehte, nt sädelev täheke, tuvi, portselanist linnuke jne(need lähevad eriti peale ja nii vahva, et varsti saab kuusele riputada) , sekka ka väikseid komme.
    Väiksemal päkapikud see aasta ei käi (1a7k),korra panin maasikasmuuti tuubi sussi sisse aga polnud nagu vahet, kas võtta see sussi seest või köögist kastist, niiet rohkem ei pinguta ?

  • Avatar
    Vasta Pisi 6. detsember 2018 at 23:51

    Meil sellised lotte fännid kodus, et iga asi, kus lotte peal, seda peab ostma. Müüd siis vaja osta Lotte pisike õde Roosi. Nagu neid kaisukaid neil vähe on. Loodan, et need batoonid tulevad ka kuskile netipoodi müüki, et saaks neid tellida.
    Meil see aasta on jõulukalendrid. Mulle on olnud nii stressav see päkapikutamise aeg, et kunagi pole kõik rahul sellega, mida sussist saab. Nüüd viskas üle ja said endale kalendrid. Ja päkapikud tõid kalendrid 🙂

    Jään ootama loosiõnne 🙂

  • Avatar
    Vasta Siret 6. detsember 2018 at 23:47

    Minu lapsele toob päkapikk ikka väikese kommikese. Tore oleks kui sinna satuks ka natuke tervislikum kingitus.

  • Avatar
    Vasta Liisu 6. detsember 2018 at 23:45

    Toorbatoon kõlab hästi, tuleks järele proovida..:)

  • Avatar
    Vasta Ivika 6. detsember 2018 at 23:43

    Meil sussi sees ikka väike kommike või sussišokolaad. See on ka nende ainuke magus päeva jooksul.

  • Avatar
    Vasta Marianne 6. detsember 2018 at 23:33

    Minu pisike saab alles aastaseks ja päkapikud ei huvita teda üldse, hea kui ta üldse aru saab, et jõuluaeg on. Aga noo, kes ikka magusast ära ütleks, mina ja Adeelia kindlasti mitte.?

  • Avatar
    Vasta Kadi 6. detsember 2018 at 23:29

    Minu laps leiab dinosauruseid sussi seest, täna oli slaim.

  • Avatar
    Vasta Birgit 6. detsember 2018 at 23:21

    Lapsed on siiamaani leidnud piparkoogivorme ja (meisterdamis)raamatuid ja kahed Rudolfi sarved, kangast siis, mitte päris.

  • Avatar
    Vasta Kristiina 6. detsember 2018 at 23:21

    Mul lapsi pole, aga see tundub nii ahvatlev, et sööks suurima hea meelega 😀

  • Avatar
    Vasta Marru 6. detsember 2018 at 22:57

    Lapsel päkapikud veel ei käi aga koos maiustaksime küll nende batoonidega .

  • Avatar
    Vasta Kerli 6. detsember 2018 at 22:49

    Sooviksin endale maiustamiseks, tavalisest suhkrust tooteid mu keha ei kannata! ?

  • Avatar
    Vasta epp 6. detsember 2018 at 22:12

    Ma tellisin kuskilt grupist hunniku pisikesi loomakesi, valikus olid koduloomad ja mereloomad jms veel ja neid nüüd siis üks haaval saavad. Parematel päevadel saab kommi ka aga üldjoontes on mingi pudipadi. Neid batoone sooviks küll väga, lapsed on suured Lotte fännid ja see läheks peale 🙂

  • Avatar
    Vasta Egle 6. detsember 2018 at 22:11

    Meie päkapikk ka magusale väga ei panusta. Pigem muu pudi-padi, mis aastaga sahtlisse kogutud- mudelautod, loomakesedm, joonistamisvahendid jne
    Samas uudsest magusalaadse toote katsetamisest ära ei ütle ning osaleme loosis!

  • Avatar
    Vasta Annika 6. detsember 2018 at 22:09

    Enamasti toovad päkapikud raamatuid, ajakirju, värviraamatud, puzzlesid jms. Aeg-ajalt lipsab ka midagi magusat sussi.

  • Avatar
    Vasta Liisi Pilv 6. detsember 2018 at 22:08

    Kuna mu pisike saab kuu lõpus alles aastaseks, siis temal veel päkapikke ei käi aga ilmselt ma piirduks ka pisikeste äraunustatud mänguasjade ja tervislikuma maiusega. Isegi leidsin lapsena sussi seest nt mandariine. Ja neid ikka tihedamini, kui komme.

  • Avatar
    Vasta ML 6. detsember 2018 at 22:03

    Lapsed veel väikesed ja päkapikud ei käi. Loosis osaleks ikka.

  • Avatar
    Vasta Jaanika 6. detsember 2018 at 22:02

    Meil leiab iga hommik natuke lego juppe (lõpuks tuleb kokku üks suurem lego).
    Kuna üritan samuti vähe tervislikumat anda, siis siiani on leidnud nii pähkleid, kuvatatud puuvilju ja kummikomme.

  • Avatar
    Vasta Helena 6. detsember 2018 at 22:01

    Sussist võib leida väikseid autosid, Yummikomme, pusled, raamatud.

  • Avatar
    Vasta Krista 6. detsember 2018 at 22:00

    Meie lapsed lugesid aasta-paar tagasi jõululugu tarkadest päkapikkudest. Nemad tõid lastele kasulikke asju- porgandeid jmt 🙂 Nüüd lapsed räägivad ikka, et neil käivad ka targad päkapikud. Lähtun põhimõttest- soodne ja kasulik. Näiteks täna tõid päkapikud tütrele juuksekummid, pojale uue hambaharja. Jah, vahel läheb sussi sisse ka mõni komm. Iga päev päkapikud ei käi ja lapsed üldiselt aktsepteerivad nende selletaolisi otsuseid. Avalikult pole nad vähemalt kurtnud 🙂

  • Avatar
    Vasta Triin 6. detsember 2018 at 21:59

    igasugu maiuseid, kuid vaheldumisi kõiksugu vannivahtude, -soolade ja muu sellisega.

  • Avatar
    Vasta Kaisa 6. detsember 2018 at 21:54

    Minu laps saab kõike mis ette juhtub. Komm, hematogeen, kelluke,üllatusmuna, banaan, kindel kings, vahepeal ka mànguasju 🙂

  • Avatar
    Vasta Kats 6. detsember 2018 at 21:51

    Olen ka üritanud nii, et magusat vôimalikult vähe! Pigem mandariin/ apelsin! Täna näiteks oli joonistusplokk, kuna seda oli nagunii vaja 🙂 samas on sussi seest leitud helkur, ühele mänguhiirele patareid tôid päkapikud, sest emme unustas poest tuua 😉 Eriti toredad on lapse jaoks need hommikud kui päkapikud on kirja talle kirjutanud (tal läbi aastate juba oma kindlad päkapikud käinud ja kirjutanud :p) teinekord vôibolla vaja korrale kutsuda aga samas ka kiidavad teda. Täna näiteks tean, et ta kirjutas ise päkapikkudele kirja ja jättis hoopis päkapikkudele paar mandariini!

  • Avatar
    Vasta Kaisa 6. detsember 2018 at 21:48

    Väiksemal lapsel sel aastal veel ei käi aga suurem leiab enamasti mõne maiuse või puuvilja 🙂

  • Avatar
    Vasta P. 6. detsember 2018 at 21:43

    Ilma mingisuguse valehäbita tunnistan, et see maius oleks mulle. Võib olla kaasaga jagaks ka… Hetkel veel laps nii pisi, et päkapikkudele mõtlema ei pea, aga kindlasti oleks see heaks alternatiiviks tavalisele kommile/šokolaadile.

  • Avatar
    Vasta j 6. detsember 2018 at 21:26

    Mul laps 2a ja päkapikudest veel midagi ei jaga, aga selleks, et hommikul kodust kergemini välja saada, on meil Kalevi advendikalender – kui riided seljas, siis saab oma igahommikuse kommi võtta. Neid Maiasmoka maiustusi prooviks küll.

  • Avatar
    Vasta Annemarie 6. detsember 2018 at 21:19

    Endal lapsi pole, küll aga on kaks väikest õde, kellele need heameelega kingiks?

  • Avatar
    Vasta G 6. detsember 2018 at 20:50

    Kõhubeebi on, aga tema veel ei saaks neid nii pea. Aga paneksin heameelega igapäev abikaasale neid kaasa, ta kipub päev läbi söömata läbi ajama, ehk suudaks ta selle batooni ikka põske pista 🙂

  • Avatar
    Vasta Piret 6. detsember 2018 at 20:28

    Tahaks ka head nosida nagu üks õige laps muiste 😀

  • Avatar
    Vasta Liina 6. detsember 2018 at 20:22

    Osalen loosis. Need batoonid kuluksid kûll ära. Meil on sussides kleepsud, patsikummid, juukseklambrid, mõni komm, ûllatusmuna, lego duplo loomad (alist tellisin), meisterdamisasjad ( plastilliiin, ägedad pliiatsid, templid). Batoone prooviks ka hea meelega.

  • Avatar
    Vasta Getter 6. detsember 2018 at 20:09

    Tahaks ka vähema magusaga hakkama saada ja vahel harva toovad päkad šoksi. Tavaliselt toovad siis puslesid või nt kelgu tõid ja piparkoogivormid toovad ka. Väiksed pähkli pakikesi ka on toonud ja toovad edaspidigi. Päevane kogus harmooniat, energiat jne. Vot neid. Ja limpa pakimahla ka, see kus suhkrut pole ja on vesi ning mahl pooleks. See on ka selline lahja lurr, aga preilile läheb jube hästi peale 😀 seega oleks väga tore võita neid batoonikesi, mis polegi suhkrut otsast ääreni täis 🙂

  • Avatar
    Vasta Karin 6. detsember 2018 at 19:58

    Minul lapsi pole ja osalen soovist tervislikult hea-parema kallal maiustada

  • Avatar
    Vasta Marlen 6. detsember 2018 at 19:24

    Ma katsun see aasta et päkapikk magusat ei too…kalender on tal ka aga sealt tuleb õnneks ka mittesöödavat kraami. Sai pisikese nuku täna ja pkspäev sai spinneri nt. Varus veel frozeni käärid ja frozeni meisterdamise komplekt. Batoonid proovika ära küll, hea asendus kui lapsele meeldiksid.

  • Avatar
    Vasta kristiina 6. detsember 2018 at 18:53

    Laps on veel nii pisike, et tal veel pole aimu päkapikkudest. Seega – tal veel ei käi päkapikud.

  • Avatar
    Vasta Evelin 6. detsember 2018 at 18:43

    Oh! Vot see midagi meile! Mul 1a10k kutt saab suht vähe suhkurt veel, sussi sisse pistan Lego Duplo loomi, mudelauto sai eile nt ja siis et mitte asjadega üle kuhjata, siis ostan beebitoitude letist ka suhkruta puuviljabatoonikesi. Praegu valikus olnud Hipp ja Piltti omad, neid Maiasmokkasid polegi proovinud veel.

  • Avatar
    Vasta Mari 6. detsember 2018 at 18:37

    Meil toovad pikupäkad nii toorbatoone kui muud ninni-nänni. Paar raamatut on toonud. Üldiselt ostan neid allahindlustega ja mõned on kappi kogunenud ja nüüd nagu põhjust neid lastele anda.

  • Avatar
    Vasta Sigrit 6. detsember 2018 at 18:35

    Lapsi mul ei ole, kuid sooviks siiski proovida neid toorbatoone 🙂

  • Avatar
    Vasta Maria K. 6. detsember 2018 at 18:28

    Lapsi veel pole, aga paneks kõik batoonid ajateenijast kuti sussi sisse. Ajateenijatel on teatavasti “suhkrudieet”, et vähegi kuskilt lisaenergiat saada. Oleks tore, kui vähegi osa neist on tervislikud 🙂

  • Avatar
    Vasta Pamela 6. detsember 2018 at 17:56

    Enamasti üritan sinna pista maiustusi, mis pole väga laialt levinud 🙂

  • Avatar
    Vasta Laura 6. detsember 2018 at 17:54

    Lapsi küll ei ole, kuid päkapikud pole mu mehel kunagi käinud seega teen ma talle pisut päkapikku erinevate maiustuste näol see aasta ja no need batoonikesed oleks küll head talle… ta ka suur magusasõber, oleks hea vaheldus. ? ning siis saaks endale ka päkapikku teha…. ?

  • Avatar
    Vasta Piret 6. detsember 2018 at 17:25

    Esimesel tõi päkapikk Kalevi advendikalendrid ja kolm suuremat peavad sellega leppima. Kolm väiksemat saavad vajalikku pudipadi mida ma päkapikkude ootuses olen kokku kogunud. Pidžaamad ja peavõrud, pliiatsid ja mudelautod. Kui suss tühjaks jääb, sest pahandus on majas olnud, siis kalendrist väikse maiuse ikka saab.

  • Avatar
    Vasta Brigitta 6. detsember 2018 at 17:19

    Lapsi küll pole, kuid ilmselt oleks neid hea kommi asemel tööle kaasa võtta?

  • Avatar
    Vasta Triin 6. detsember 2018 at 17:01

    Meil see päkapiku teema eriti hull. Kodus kasvamas 15a,10a ja 1,9a ja siis üritan kõiki kuidagi vastavalt vanusele üllatada. Jube keeruline kuna väikesele ei tahaks ka tavalist suhkurt sisse sööta. No usun, et need batoonid läheks ehk kõigile peale.

  • Avatar
    Vasta Annika 6. detsember 2018 at 16:33

    Minu pisike poolteiseaastase neiu on sussi seest leidnud Hipp puuviljabatoone, puuvilja smuuti tuube jms.. 🙂

  • Avatar
    Vasta Nele 6. detsember 2018 at 16:28

    Meil toob päkapikk magusat ka. Proovin nii teha, et ühel päeval magus ja teisel päeval mingi mänguasi või midagi muud praktilist. Pooldan ise ka pigem seda, et nii palju magusat lastele ei annaks.

  • Avatar
    Vasta Kats. 6. detsember 2018 at 16:28

    Beebi alles kolmekuune, seega see aasta ei pea pead vaevama, mida sussi sisse panna. 🙂
    Sööks ise heameelega.
    🙂

  • Avatar
    Vasta Yutulind 6. detsember 2018 at 15:47

    päkapikud toovad näiteks ükssarviku piparkoogivormi või kleepse või juukseklambreid

  • Avatar
    Vasta Marielle 6. detsember 2018 at 15:46

    Minu viiene saab päkapikult enamasti mingeid vidinaid: klambrid, väiksed mänguasjad, pliiatsid, märkmikud jmt. Vahel ka mõne kommi või nätsu.

  • Avatar
    Vasta Geidi 6. detsember 2018 at 15:32

    Meie pere lapsed leiavad oma lemmikasju – maiustusi, jooke (vigo toodi) jne. Muud nänni koju pole ostnud.

  • Avatar
    Vasta Kristi 6. detsember 2018 at 15:12

    Sellel aastal lapsel veel päkapikud ei käi. Olen ostnud Schleich loomakesi ja neid siis umbes korra nädalas hommikul laua peale jätnud, aga mitte päris päkapiku värk. Neid maiustusi tahaks võita küll, äkki annan isegi lapsele mekkida 🙂

  • Avatar
    Vasta Heidi 6. detsember 2018 at 14:50

    Minu 1a4k titt ei tea päkapikkudest veel mõhkugi, aga vahepalaks tahaks proovida küll ?

  • Avatar
    Vasta Piret 6. detsember 2018 at 14:36

    Yummikommid pojale (11a) ja püreed tütrele (1a)

  • Avatar
    Vasta Terje 6. detsember 2018 at 14:28

    Mina, mina, mina osalen loosis… Olen tükk aega midagi tervislikku otsimas poodides käinud, mida lapsed võiks tahta, aga alati on kaks variant kas ei maitse või siis on ikka mingeid suhkruid paksult täis. Leidsin iseenesest hippi batoonid, üks päev Järve Selverist, aga mujal pole neid näinud. Maiasmoka omad tahaks ka ära testida ? Kas neid ainult Kaubamaja leidubki?

  • Avatar
    Vasta Jaanika 6. detsember 2018 at 14:21

    Meil pea 3seks saaval kutil ei käi veel päkapikud (ma arvan, et ta ei saaks eriti aru sellest ja pärast oleks raske selgitada, miks järsku enam ei käi). Aga neid tervislikke maiuseid sööksime kogu perega hea meelega ikka :).

  • Avatar
    Vasta Marilin 6. detsember 2018 at 14:19

    Hetkel on ülikoolis päris stressirohke aeg ja magusat kulub palju. Tervislikum alternatiiv oleks väga tore ??

  • Avatar
    Vasta Elise 6. detsember 2018 at 14:15

    Tahaks endale eksamistressi leevendamiseks 😀

  • Avatar
    Vasta lilllll 6. detsember 2018 at 14:03

    Lapsi pole, aga elukaaslasele pistan igapäevaselt sussi sisse proteiinibatoone. Usun, et härra sussi sisse mahuks mõni Lotte batoon kah ära 😛

  • Avatar
    Vasta Liisa 6. detsember 2018 at 13:56

    Annaks batoonikesi oma 2.5 aastasele ja nagu tubli lapsevanem ikka annaks ise abikaasaga ka teatava panuse, et laps liiga palju magusat ei sööks ?

  • Avatar
    Vasta Mirru 6. detsember 2018 at 13:40

    Mul on kodus 2 aasta, 6 kuune maiasmokk. Ma ise eelistaks ka et ta sussi sees oleks midagi muud kui magusat (raamatud, väiksed mänguasjad jne), aga kuna ma praegu taastun opist ja väga veel ringi ei liigu, siis mees tõi lapsele hunniku magusat sussi sisse. Hea meelega asendaks selle natuke tervislikumaga. ☺️

  • Avatar
    Vasta Marion 6. detsember 2018 at 13:10

    Üritame ka igasuguseid muid asju, kui kommi panna – mandariini, piparkooki(nojah, see ka ju suhkrune..), mullitaja, 1. dets panime jõulukalendri. Aga need Lotte batoonid tunduvad küll hea mõte, eriti arvestades, et preilile meeldib Lotte väga!! 🙂

  • Avatar
    Vasta Piret 6. detsember 2018 at 13:06

    Päkapikud toovad juukseklambreid, miniponisid ja ajakirju

  • Avatar
    Vasta Kätu 6. detsember 2018 at 13:04

    Enamuselt saavad puuvilju ? Ùhe korra tõi päkapikk ühele lapsele hoopis sibula, kui sõna ei kuulanud ja halb laps oli. On saanud ka beebiporgandeid jne.

    Soovin ka osaleda loosimises.

  • Avatar
    Vasta Liisa 6. detsember 2018 at 12:43

    Ma ei tea, mida päkapikud mu õe lapsele toovad aga eeldan, et ei midagi tervislikku. 🙂

  • Avatar
    Vasta Mari-Jaana 6. detsember 2018 at 12:35

    Osalen!
    Minu 2-aastane leiab päkapikusussi seest igal hommikul ühe nn üllatusmuna mänguasja. Jah, puhtalt mänguasja, sest need on mu enda lapsepõlvest alles jäänud ja otsustasin need sorteerida ja kasutusse võtta. ? Advendikalender on ka, kus iga päev saab ühe Kalevi kompveki. ?

  • Avatar
    Vasta Ave 6. detsember 2018 at 12:33

    Mul 3 last – 12 a poiss, 7a tüdruk ja 6 a tüdruk. Päkapikusussid kõigil köögis rippumas. Pean olema eriti salajane päkapikk, sest 3 silmapaari koguaeg jälgivad. Tavaliselt panen sussi sisse kas kommi või vahvleid, vahest šoksi ja pulgakomme. Kui on advent, siis mingi väike mäng. Püüan leida ka alternatiive.

  • Avatar
    Vasta Liis 6. detsember 2018 at 12:27

    Ma väga isekalt tahaks neid omale 😀

  • Avatar
    Vasta Kat 6. detsember 2018 at 12:26

    Laps alles nii väike, et päkapikud ei käi. Küll aga prooviks hea meelega need batoonid ära.. seni mis ma lapsele ostnud olen, on mingi väga imeliku ümbrise sees. Võimatu lahti teha. Näiteks Holle batoon. Mingi õhuke paber ümber batooni pandud ja võimatu on seda ühes tükis ära võtta. Siis noki 1mm haaval seda jama sealt ära. Tahaks nagu kiirelt kätte anda lapsele selle, mitte pool tundi nokkides. Eelmise 1,7eur maksva batooni viskasingi lõpuks minema, sest no lihtsalt või-ma-tu avada! Hippi omad veel enam-vähem, aga ka tüütud.

  • Avatar
    Vasta kristi 6. detsember 2018 at 12:17

    soovin osaleda:)
    minu tipsid saavad sussi seest magusat 🙂
    kuna mul see aasta pisema tipsi lasteaia kingikotid kokku panna, siis see võit oleks suur rõõm paljudele lastele 🙂
    päikest 🙂

  • Avatar
    Vasta Jane 6. detsember 2018 at 12:08

    Mul lapsi pole, aga elukaaslasele panen sussi sisse enamasti midagi soolast 🙂 Aga midagi head ja tervislikku võiks sealt ka leida 🙂

  • Avatar
    Vasta Ketukas 6. detsember 2018 at 12:04

    Minul veel lapsi ei ole, aga ise olen suuur-suur maiustaja ja nendest batoonidest ära ei ütleks 😀 Õe poja sussisisse jagaksin ka, kade ma ei ole 😀

  • Avatar
    Vasta Laura 6. detsember 2018 at 12:00

    Meil elukaaslasega lapsi ei ole, kuid oleme üksteise päkapikud ikka. Mulle tõi päkapikk Kalevi advendikalendri ja elukaaslasele Milka advendikalendri. Seega sellist igapäeva päkapikundust meil ei ole. Küll aga otsin ma erinevaid alternatiive magusale. Ma olen suur sõltlane, aga samal ajal üritan ka jälgida, mida ma ikka söön. Seega need batoonid lahendaksid mu mure pikaks ajaks 😀

  • Avatar
    Vasta Jennifer Rehemaa 6. detsember 2018 at 11:55

    Sellist batooni prooviks ise 🙂
    Kuna beebi alles nii väike siis talbpäkapikud veel ei käi 🙁

  • Avatar
    Vasta Aire Põdra 6. detsember 2018 at 11:50

    Enamasti leiab sussi seest mitte söödavat (kleepsud, värviraamatud, mudelautod jne), samuti maiustusi, kuid ega need eriti ei lähe. Ostsin ka mõned toorbatoonid varuks, vaatab kuidas nendega läheb 🙂

  • Avatar
    Vasta Geidy 6. detsember 2018 at 11:30

    Oleme ka see aasta läinud kommivaba päkapiku peale.
    Toorbatoonike kuluks küll ära, eriti kui see veel maitsev on 🙂

  • Avatar
    Vasta Mairi 6. detsember 2018 at 11:18

    Minu poeg sai täna uue hambaharja 😀 ja mingi tervisliku maiuse (marja toorbatoon) 😛 laps siis 8 aastane.

  • Avatar
    Vasta Edith Varb 6. detsember 2018 at 11:13

    Sellist batoonikest maiustaks küll ise, beebsu kõhus arvatavasti oleks väga rahul:D mehele paneks ka sussi sisse paar tükki, mis üle jääb:D

  • Avatar
    Vasta Alice H 6. detsember 2018 at 11:13

    Meil on siiski enamasti mingi väike maiustus sussis. Väike komm v väike šokolaad. Õnneks poodides erinevaid väikeseid maiuseid ikka leidub 🙂

  • Avatar
    Vasta K. 6. detsember 2018 at 11:13

    Meie lapsel sussi sees smuutid või väiksed šokolaadid

  • Avatar
    Vasta Siram 6. detsember 2018 at 11:09

    Minu preili leiab enamasti mittesöödavaid asju, ajakirju, väikesi värvimisraamatuid, väikeseid multifilmi kujukesi, sinna sekka vahel YumEarth väikesi kummikommide pakke. Seda suhkrut tuleb tõesti uksest ja aknast, seega sussi sisse eriti hea meelega komme ei paneks..Seega oleks need batoonid ideaalsed 🙂

  • Avatar
    Vasta Mann 6. detsember 2018 at 11:07

    Varutud on autot sisaldavad üllatusmunad (suur boonus šokolaadi puudumine) , minikummikommid, miniritterišokokaadid. Pisem leiab mandariine jm nänni.

  • Avatar
    Vasta Kaisa Elfenbein 6. detsember 2018 at 11:05

    Kuna laps on alles väike(1a4k) siis ta komme ja sokolaadi oma sussist ei leia aga olen sinna pannud puuvilja ja ükspäev sai sussi seest uued sukapüksid ?

  • Avatar
    Vasta Brit 6. detsember 2018 at 11:05

    Laps nii pisi, et pikapäkk ei käi, ometi mugiksime neid mõlemad, või ehk hakkab käima hoopis:))

  • Avatar
    Vasta Angela 6. detsember 2018 at 11:02

    Mina soovin ise osaleda, sest no lapsi veel pole ja kuna ise üritan ka mõostuse piires võimalikult tervisliku eluviisiga elada, siis no need toorbatoonikesed prooviks ära küll. Sa ajasid oma piltide ja tekstiga mulle niii suure magusaisu ka peale, et ega siin muud võimalust enam pole ka kui võita??

  • Avatar
    Vasta Gerlaa 6. detsember 2018 at 10:58

    Minu 3a on leidnud sussist igasuguseid asju juba. Nii mänguasju kui ka magusat. Mänguasjadega on nii, et ta on juba ära unustanud mis ta teisel ja kolmandal päeval sai ja ei mängi nendega?

  • Avatar
    Vasta Merit Eier 6. detsember 2018 at 10:55

    Minu 2a3k ei ole veel sussi aknale osanud panna, kuigi lasteaias neil on päkapikk käinud. Ja poja on alles 4k. Seal on toodud nt helkur ja kommi. Kodus on mul kappi varutud pisikesed loomafiguurid, plastiliine ja kleepsuraamatuid, kui Mari-Ann peaks hakkama kodus ka päkapikke ootama. Šokolaadist üritame hoiduda, kuna muidu sõidab tal katus ära, kui suure magusalaksu saab. Neid Lotte batoone prooviks küll, sest Lotte on väga teemas!

  • Avatar
    Vasta Evelin 6. detsember 2018 at 10:55

    Meil toob päkapikk maiustusi. Ise olen ka suur maiasmokk. Eelmistel aastatel on toonud ka PõrsasPeppa magneteid, patsikumme, ajakirju. Kahjuks ei saa kodus olevaid asju kasutada, sest enamasti teavad nad täpselt, millal selle said. Nad mul muidugi suuremad ka juba.

  • Avatar
    Vasta Katrin 6. detsember 2018 at 10:54

    Tegelikult on nii, et lapsed nii suured ja siiamaani pole päkapikud veel käinud, kuid võidu korral hakkaksid kindlasti käima.

  • Avatar
    Vasta Raili 6. detsember 2018 at 10:53

    mina olen üks nendest hulludest vanematest, kes saab tihti selliseid pilke, et “mismõttes, mida see 1 komm siis lapsele teeb!”. Aga ma arvan, et kui igalt poolt saab natuke, siis see teeb kokku palju. Ja neid teisi natukesi saavad nad nagunii nii lasteaiast, vanavanemate käest kui sünnipäevadelt, nii et kodus püüan pakkuda ainult ökosid ja suhkruta asju. Õnnestub hästi, nad sööks mul vist kõik ära. Käpapatrulli advendikalender on meil, ja seal on no added nonsense kraam, läheb hästi kaubaks. Sussi sees on hoopis meisterdamiskraam, kleepsud, jõulusokid, piparkoogivormid. Täna olid need väikesed lumega jõulukuulid. Ilmselt on minu viis kordades kallim, kui suvaline Kalevi kommike, aga mille muu peale ma siis oma raha kulutama peaks, kui lastele ja sellele, millesse ma usun?

  • Avatar
    Vasta Irma 6. detsember 2018 at 10:52

    Beebike on veel kōhus, kuid arvestades minu tarbitavaid sööke just rasedana, siis ta sööb kōike mis ainult magus vaid oleks.

  • Avatar
    Vasta Annika Kangur 6. detsember 2018 at 10:51

    Meil leiab enamasti kas pisikesi pulgakomme (Yum earth) või nüüd ka paar väiksemat lelu olnud. Osad batoonid on tõesti kas šokolaadiga üle valatud või maitsevad nagu kokku pressitud saepuru. Oleks tore kui päkapikk tooks maitsvaid batoone ?

  • Avatar
    Vasta Kristi 6. detsember 2018 at 10:50

    See aasta on kuidagi magusa lainel algus olnud aga muidu ikka mingit pisemat nänni ja asju ka vahele.

  • Avatar
    Vasta Nets 6. detsember 2018 at 10:48

    Lapsi pole, kuid sooviks ise osaleda. ?Hea vaheldus oleks tavapärasele kräpile, mida poest tavaliselt ostetakse.

  • Avatar
    Vasta Mariza 6. detsember 2018 at 10:46

    Soovin osaleda.. Senini on lapsed leidnud sussi seest ainult magusat ? Poes kassade juures on sussišoksid lademetes, mida on hea kaasa haarata ja sussi sisse pista aga mitte niivõrd tervislik ? Kindlasti asendaksin need batoonikestega ??

  • Avatar
    Vasta Teele 6. detsember 2018 at 10:44

    Osalen loosin. Batoone sooviks kohe 4 aastaseks saavale tütrele. Siiani on sussi sees olnud üllatusmuna või pulgakomm. Kahel hommikul on sussi sees muna olnud ja käed on siis kohe ikka kleidi sisse puhtaks tehtud ? batoonikestega sellist mure ei oleks?

  • Avatar
    Vasta Mari Liis 6. detsember 2018 at 10:43

    Minu peaaegu aastasel käivad küll päkapikud. Saab ilusti aru et hommikul tasub vaatama minna milline maius nüüd sussi sisse pudenenud on. Seda et väiksed vanamehed teda akna taga luuravad pole rääkinud ja sellest ta ilmselt aru ei saaks ka, aga süüa oskab küll 😀
    Me ajame erinevate beebisnäkkidega läbi, mittesöödavat pudi ma ei hakanud kokku ostma.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 6. detsember 2018 at 10:49

      Mul Lende üldse ei taha oma kätt sinna sussi sisse panna 😀

  • Avatar
    Vasta Marii 6. detsember 2018 at 10:41

    Enamasti ikka maiustusi, kuigi vahel võiks ikka midagi tervislikumat ka sussi seest leida. ?

  • Avatar
    Vasta Kaisa 6. detsember 2018 at 10:39

    Batoone prooviks ise ja oleks ka ideaalne panna oma 1a10k lapsele sussis sisse 🙂

  • Avatar
    Vasta Triinu 6. detsember 2018 at 10:38

    Mul lapsi pole, aga tundub mega ahvatlev juba hetkel. Seega jah! Soovin osaleda ja jagaks kah oma sôpradele ja perele 🙂

  • Avatar
    Vasta Ansa 6. detsember 2018 at 10:35

    Minu lapsel sellel aastal veel päkapikud ei käi, sest ta on alles natukene üle aasta ja ainus laps. Tõenäoliselt siis, kui oleks peres ka vanemaid lapsi, käiks ka pisemal lapsel päkapikk. Praegu ma ei näe vajadust võimelda, jõulurõõmu saamr ka teisiti tekitada 🙂
    Küll aga niisama nosimiseks kuluvad igasugused tervislikud ja maitsvad näksid igati ära.

  • Avatar
    Vasta Eneli 6. detsember 2018 at 10:33

    Meil toob päkapikk magusat aga kuna otsin ka alternatiivi, et nii palju magusat ei sööks siis oleksid need batoonid super hea võit ???

  • Avatar
    Vasta Kristi 6. detsember 2018 at 10:33

    Mul väiksem laps on aastane ja temal see aasta veel päkapikud ei käi ja suurem on nii vana et temal enam käi 😀 päkapikkude puhkeaasta meil siin. Aga advendikalendri tegin suuremale küll ise. Sinna sisse otsisin erinevaid magusaid asju, mida siis nosida saab. Kuna ta on ka väga suur magusasõber, siis pidevalt otsin alternatiive sellele meeletule suhkrukogusele. Enamasti edutult. Väiksem pole veel kommimaailma sukeldunud. Maiasmoka batoone sööks isegi ja loodaks väga et ka lastele maitseb 🙂

  • Avatar
    Vasta Carolin 6. detsember 2018 at 10:33

    Lapsi pole, aga ise olen küll suur maiasmokk ? Ja kes siis ütleks ära tervislikumast variandist 🙂

  • Avatar
    Vasta Brigitta 6. detsember 2018 at 10:32

    Soovin osaleda 🙂
    Batoone prooviks ise, hea kooli kaasa võtta ja järgmist loengut oodates neid maiustada mitte twixi ja snickersit ?

  • Avatar
    Vasta Janne 6. detsember 2018 at 10:30

    Minu laps leiab enamasti sussi seest loodusväe asju (toorbatoonid, kõrrejoogid, maiused jm) ?

  • Avatar
    Vasta Serli 6. detsember 2018 at 10:25

    Minu 7-kuusel beebil veel päkapikud ei käi, nii et maiustaks hea meelega ise. 🙂

  • Avatar
    Vasta Sirli 6. detsember 2018 at 10:24

    Enamasti mingid kleepud ja no pisikesed mänguasjad aga juhtub ka et magusat 🙂