Uncategorized

jõuluahastus

23. detsember 2018

Tegelt mul pole jõuluahastus, mul on niisama ahastus, aga kuna on jõul, kutsume teda siis jõuluahastuseks. Meil on kaminapult juba mingi kolm päeva kadunud. Fancy elu miinused – see näkane kamin ei käi puldita. Lootsin, et ehk siis saaks mingi äpiga seda looma tööle panna, aga ei. Tänu puldi otsimisele oleme me niii põhjalikult esimese korruse ära koristanud, et ei mäletagi, millal see viimati nii organiseeritud oli. Kurat. Jumala ilmaasjata, sest pulti me ju ei leidnud…

Takkatipuks oleme me kõik siin nohused ja köhased, ninagi on kinni. Kahjuks mitte piisavalt, sest eile voodisse pandud uus voodipesu haises VÄGA jubedalt. Kardo sõnul nagu maomahl ja minu meelest nagu vanamuti hingeõhk, seega jääme kokkuleppele, et nagu vanamuti ketiste linade vahel oleksime me tänase öö veetnud. Muidu oleks nagu ennegi aru saanud, aga Kardo peale pannes ei märganud ja voodisse ronisime alles kell 3 öösel, mil enam erilist viitsimist voodipesu vahetada ei olnud. Lootsime, et niiväga ehk ei häiri, aga hommikuks olime selle lebra kätte poolsurnud. Hädavaevu pääsesime eluga. 

Ega ilmaasjata vist öelda, et uus voodipesu tuleb ära pesta, aga ma arvasin, et see on mingi laadiidaa saksapreili värk. Selgub, et soovituslik kõigile, kelle jaoks vanamuti riba aroom just lemmik pole. Kes oleks võinud arvata…

Ühesõnaga ma nüüd ei teagi, et mis ma pean TEISE korruse ära koristama v? Mõtle kui siis ka pulti ei leia, ma ei tea, kas ma selle elaks üle, et mõlemad korrused ilma asjata korda teind olen.

Ühesõnaga jah, sellist elu me siin vireleme nüüd. Peame õhksoojuspumpa ja ahju kasutama, nagu mingid metsloomad. Eile korraks keeldus ka õhksoojuspump töötamast, kui ainult ahju peale jäänud oleks, siis oleksin vist kohe hädaabisse helistanud, aga selgus, et meil olid korgid välja löönud ja kui need sisse tagasi panime (mida iganes see tähendaks, ma ei tea, Kardo tegi), siis läks õnneks tööle. 

Mäletan veel neid ilusaid hetki, kus sai kamina ees jalgu soojendatud. Nüüd käi villasokkis. Nagu, noh, loom.

Ok, mis ma ikka halan. Lähen panen uue laari pesu kuivama ja pesema, sest ma kavatsen veel täna öösel nende uute linade vahel magada, miinus surnud muti hais I hope

tegime siin piparkooke, et ahjust tulevat soojust nautida. huuled ei ole mul muuseas veinist lillad, vaid peedimahlast. kardo IIAL ei ütle mulle, kui mu pool nägu peedimahlane on ja laseb mul rahus nii elada..

Mari kontrollib, kas Marta on veel soe või puhta pulgaks jäätnud

Loe ka neid postitusi!

Kommentaarid puuduvad

Jäta kommentaar