LAPSED Marta

mina, staarimetaja

9. jaanuar 2019

Et te ka ikka teaks, siis käisin täna ITK’s imetamisnõustaja (haha, ma hakkasin imestamisnõustaja kirjutama) juures ära ja sain teada, et imetamisvõte ei olegi vale. Lihtsalt mul on NII palju piima, et kui ta seal suu pärani lahti, pea kuklas oleks, siis ta lämbuks ära selle piimatulva kätte. Ja kuna ka tema on ainult inimene, kes elada tahab, siis ta on oma asendit veits kohandanud, et ta saaks teha kaht oma lemmiktegevust korraga, ehk siis süüa ja elada ilma lämbumiseta.

Mulle soovitati lausa salvei- ja piparmünditeed juua, et piimakogust vähendada, aga ma muuseas olen juba kuid seda teadmata piparmünditeed kaaninud ja sellel ei paista mu piimamasinatele erilist mõju olevat. Igatahes sain ma soovituse toita Martat sellises asendis, kus ta on mu kõhu peal veits rohkem püsti, et tal mugavam juua oleks ja öeldi, et muidu probleemi pole. Kogu see luristamine ja löristamine ongi sellest, et ta ei viitsi (ega pea) oluliselt imema, seega ta niisama mõnuleb rinnal ja aeg ajalt rüüpab miskit. Mugav elu! Igatahes on mul hea meel teada, et midagi pole valesti ja saame rahus põdemata edasi eksisteerida.

Küll mul on hea meel, et see rinnaga toitmine laabuma hakkab. Minu jaoks siiski kõige mugavam viis toita ja veits tubli olen ka olnud, et “rätikut nurka” ei visanud siis, kui see oli nii valus, et ma iga kord kõva häälega nutma hakkasin, rindadest verd jooksin ja pidin vaatama, kuidas mu laps casually mu rinnaverd oksendab, sest nibud nii lõhki on. Ma ei kritiseeri absoluutselt neid, kes ON sellisel hetkel loobunud ja alla andnud, sest ma ausalt olin sellele ka NIIIII lähedal, aga ma tahan anda tuge neile, kes praegu on sellises olukorras ja mõtlevad ka, et fuck it, palju lihtsam oleks pudelit pakkuda, sest valu hakkab silmanägemist viima.

Ma reaalselt ühel hetkel avastasin imetades, et oota…enam polegi valus! Alguses ühest ja siis teisest ka – mõlemad tundetud nagu invaliidi alakeha. Praegu võiks ma vist endale mõlemasse nibusse 5 neeti teha (ja usu mind, nad mahuks sinna kõik rivvi ??) ja ma ei tunneks midagi. Mul võiks rekka nibudest üle sõita – nothing. Jumala tundetuks lutsutatud.

Omg, ma kõlan max naiselikult ja seksikalt…

Igatahes, usu mind, naaaa-aaaatukene veel ja ühel hommikul sa avastad, et polegi valus. Ausalt kah! Siis saad sina ka staarimetaja olla ja nautida boonuseid, mis imetamisega kaasneb:

  • Ei pea öösiti ärkama ja pudeliga sahmima, saad lapse kaissu haarata ja edasi magada. Ma pole lapse tõttu veel ühtegi uneminutit kaotanud.
  • Suurepärane dekoltee ?
  • No ja et see hea beebile, blabla, aga sa mu dekolteed ikka nägid v?? Ma saan täitsa aru, miks need, kes endale uued tissid panevad, neid näidata tahavad muudkui ?

See pilt on ausalt kookidest… Mida sa vahtima jäid siis, lattet v?

Loe ka neid postitusi!

21 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta Kätlin 11. jaanuar 2019 at 17:27

    Ma olen mehega tuttav olnud 3aastat. Kohtudes oli mul B kord, nüüd D korv. Rase pole selle aja jooksul olnud. Vot mis hea mudimine teeb! ?
    Ei tea, kas peaks silma kinni pigistama ja laskma pere eelarve kasvatamiseks mehel naiste rindu mudida? ?

  • Avatar
    Vasta Jana 10. jaanuar 2019 at 13:42

    Mallu!

    Ei ole ilus võrdlus: “nagu invaliidi alakeha”.
    Sa oled terve, ei saagi teada, mida see tegelikult tähendab. Põen juba 8. aastat insulti. Olin alguses ka voodihaige. Praegu on vasak kehapool veel osaliselt halvatud. Ma ei saa töötada ja sõltun kõrvalabist.
    Tervitan Su pere lapsi!

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 10. jaanuar 2019 at 13:46

      Ei maksa seda nüüd nii tõsiselt võtta, iga naljaga tehtud võrdlus võib kellelegi maru solvav olla.

  • Avatar
    Vasta Mari 9. jaanuar 2019 at 21:22

    Mul ka kolmas laps.Alati olnud B korv, ka kahe esimese lapse korral ei muutunud korvi suurus.Ja nüüd kolmadaga, nii suured.Ei teagi kas C või E. Aga peeglisse vaadates tunnen end pahasti, keha kuidagi nii propotsioonist väljas,eks seda ka natuke ülekilode pärast aga noo need rinnad tõesti inetult suured ja ei sobi üldse mulle.Tahan oma lihtsat B korvi tagasi

  • Avatar
    Vasta Kats 9. jaanuar 2019 at 18:14

    Nii tubli et alla ei andnud! ? Mul keskmise lapse aeg oli nii et ma nutsin, sest niiiiii valus oli imetada ja samuti tuli verd. Reaalselt närisin rätikut, et mitte karjuda ja last ehmatada. Aga see tunne, ning teadmine et PEAN hakkama saama ja rinnapiim on lapsele parim, sundis ära kannatama. Sain hakkama. Kolmanda lapsega alustasin nibukaitsme kasutamist ja siis ei olnud üldse valus. Paar kuud ja siis sain juba niisama ise imetada. ?

  • Avatar
    Vasta Kaisa 9. jaanuar 2019 at 17:05

    Ma imetasin selle “naaaaatuke veel” ära, aga imetamine ei muutunudki valutuks. Lisaks sellele muutusid niigi suured c-korvid 2 raseduse järel e-korvideks- nüüd kogun ilusti raha, et minna vähendama…. Oeh ma kadestan väikserinnalisi..

  • Avatar
    Vasta A. 9. jaanuar 2019 at 16:56

    No kel niisamagi väiksed rinnad, neil pole imetades ka mingit märkimisväärset dekolteed 😀 Seda küll jaa, et ikkagi tsipa kabedam on vaadata küll, aga noh.. Ma ei tea, mul peale lapsi on kadunud ära igasugune eriline emotsioon seoses rindadega. Ongi selgeks saanud, et nad on lapse söötmiseks ja pole enam sellist suhtumist neisse nagu kunagi enne lapsi. Ma lihtsalt ei saa enam aru, et mis seks objekte neis üldse nähakse 😀 Suht vastik mõeldagi, et a’la mees end nende vahel nt rahuldab vms ja järgmisel hetkel (mis siis, et peale pesemist) beebi seal rõõmsalt nosib. Mingi minu kiiks vist. Aga eks täidlane partii on naist pigem ikka alati kaunistanud. Ise rahul oma väikestega. Kuigi jah. Peale imetamist pole neist enam sedagi järel. Et nagu… midagi võiks ikka olla, muidu täitsa poiss, mis poiss.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 9. jaanuar 2019 at 17:11

      Ega ma ka oma tisse vaadates mõtle, kuidas Kardo seal ennast rahuldada saaks, vaid figuuri mõttes kuidagi ilusam, et keskelt tundub peenem 😀

      • Avatar
        Vasta A. 9. jaanuar 2019 at 21:37

        Jaa, seda kindlasti. Väga paljud riideesemed passivad selga kohe kenamini:)

  • Avatar
    Vasta carmen 9. jaanuar 2019 at 16:28

    mul olid ka megad rinnad alguses. nüüd imetamine läbi ja kivid sokkis enamvähem 😀 nii et nautige neid üürikesi kuid suuri pomme 😀
    piimadoonoriks pole tahtnud minna?

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 9. jaanuar 2019 at 16:29

      ei saa minna kahjuks 🙂

      • Avatar
        Vasta carmen 9. jaanuar 2019 at 17:02

        *ei ole praegu ega ka kunagi varem tarbinud uimasteid ja narkootilisi aineid

        see punkt ei sobi? 😀
        https://enneaegsedlapsed.ee/emapiimapank/

        • Mallukas
          Vasta Mallukas 9. jaanuar 2019 at 17:10

          See ka ei sobi jah 😀 Tegelt seal on, et aasta jooksul ei tohi olla tätoveeringut, aga mina just enne rasestumist tegin ju.

  • Avatar
    Vasta Kelly 9. jaanuar 2019 at 15:31

    See rindade paisumine on üks asi, mida ma lapse saamise juures väga pelgan, sest mul on juba enda “tavaolekus” sellised rinnad nagu sul praegu ja kui need veel paisuma peaks, siis ma ei tea… ma olengi lõpuks üks suur rind 😀 Ja peale imetamist saab põlvedel põrgatada neid ilmselt 🙁

  • Avatar
    Vasta KLIKImagnet 9. jaanuar 2019 at 14:50

    Sa unustasid yhe olulise punkti imetamise plussidesse – dekoltee pildid on klikimagnet! Raha tuleeeeeeb ??

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 9. jaanuar 2019 at 15:01

      Ahjaaa, seks müüb! Aga kui seksi pole, piisab rinnastki 😀

  • Avatar
    Vasta Sandra 9. jaanuar 2019 at 14:39

    Mina küll vaatasin tisse ja lausa kadedusega ?. Raseduse ja imetamise ajal olid mul nii ilusad ja suured rinnad, nüüd 5a hiljem on nagu tühjad sokid. ?

  • Avatar
    Vasta Kadri 9. jaanuar 2019 at 14:25

    Mul on ka kahe lapsega olnud totaalne piima üleküllus. Nii kui natuke aega kauem laps söömata ujusin oma piimas, või kui rinnahoidjat vahetasin, kohe lahmas igale poole 😀 Kuna teisega läksid ka nibud katki ja ühest laps enam ei tahtnud väga süüa(ja mina anda, sest samuti see valu oli metsik), siis sain kohe ka mega rinnapõletiku. Sellessuhtes on sul õigus, et ühel hetkel lihtsalt kaob valu. Mul võttis peaaegu kuu ühe rinnaga. Loobumismõtteid oli, õnneks olin sellest üle 🙂

  • Avatar
    Vasta Tissimiss 9. jaanuar 2019 at 14:20

    Eriti vahva kui sa Martaga imetamise rekordi teeks, nt 1,5a või kauemgi. Siis minusugused pikalt last imetanud naised ei peaks häbenema, et suurema lapse imetamine on rõve ja vastik ja taluma kommentaare stiilis “mingi lapsepilastaja oled vä?” Vaid saaks öelda, et imetamine pärast beebiiga on normaalne ja loomulik!
    Imetasin oma poega peaaegu 3a, ausalt pole pervo

  • Avatar
    Vasta Ma 9. jaanuar 2019 at 14:02

    Ma kõlan nüüd nagu max lesbi, aga neid pilte vaadates ma kujutasin automaatselt ette, kuidas ma su rindu katsun, sest need näevad tõesti nii ilusad ja AHVATLEVAD välja. Issand, mis mul viga on?! Hakkan vist orientatsiooni vahetama, aga ise pole lihtsalt veel aru saanud?! 😀 😀 😀 😀 😀
    Mulle jäi silma, et sinu eelmise postituse kommentaariumis ka üks inimene ütles täpselt sama asja, mida sa täna imetamisnõustajalt kuulsid. Mõtlesin eile kohe, et see ilmselt ongi õige vastus kogu küsimusele. Ma poleks ise sellise asja peale tulnudki. 🙂
    Aga mis puutub su tundetutesse nibudesse, siis ma ütlen sulle, et õige puudutuse korral ei ole nad tundetud ühti. Ma arvasin eelmist last imetades oma nibude kohta sama, aga kui siis ükskord mees tuli ja… OMG! HAAAAAAAAAHAHHAA! 😀 😀 😀

  • Avatar
    Vasta Maru 9. jaanuar 2019 at 13:57

    Piimavahtu jàin vahtima ?

    Mu titt roopis ka verd vàlja, sest mul nippel pooleks oli ja kusetilgad olid taga kui tômbama hakkas sealt. Mul oli vist ilge hirm ikka ja valu, et see pàrssis tootlust ja juba 3 kuu pealt oli 100% pudelititt