KODU

mu elu parim otsus

29. jaanuar 2019

Te võite nüüd arvata, et ma räägin siin sellest, kuidas ma Kardo endale meheks valisin või otsustasin temaga lapsed saada, aga eiiii. Mu elu parim otsus siiani, on olnud osta endale NAHAST DIIVAN. Neid diivaneid on mul vist mingi 5-6-7 tükki olnud ja alati olen ma lõpuks neil mingi vea leidnud. Enamasti on see viga see, et diivan on liiga hele ja lapsed/loomad ja mina ise läbustame vaese diivani täiesti ära, aga no tume diivan mulle siia ei sobi. Vähemalt mulle nii tundub.

Igatahes ühel hetkel mul tekkis mõte, et ostaks siis nahast diivani, aga kõik väitsid, et nahast diivanid on koledad ja külmad ja ebamugavad, mistõttu ma alguses veidi kahtlesin, aga kui ma järjekordset kuselompi diivanilt maha pesin ja järjekordsele diivanipuhastajale 50€ maksin, siis mõtlesin, et ei, ma PROOVIN järele. Kui ei meeldi, siis kes keelab mul jälle diivanit välja vahetada eksole.

Mulle tegelikult meeldis väga juba mu eelmine diivan. Ma ostsin ta Soffa Inn’ist ja kuna ma lasin erimudeli teha, sai tema nimeks Mariann. Ma ei mäletagi, mis ta maksis. Umbes 900€ kui ma ei eksi. Ja no supermugav, minu meelest ilus, sain ise kanga ja kõik valida. Ja eriti hea on see, et tal on kaks pesukasti, sisse mahub palju. Uut tahtsin samasugust, seega müüsin vana maha ja kirjutasin Soffa Inni, et jou, ma tahan samasugust, aga nahast. Sain jälle valida sobiva värvi, muutsin ka veidi patjade kujundust veits lapikumaks ja jäin ootele.

Parim. Otsus. Ever.

Iga jumala päev keegi läbustab siin. Beebi oksendab, pissib, kakab. Toitu lendab. Kohvi läheb ümber. Mustade kätega plätserdatakse jne. Ja mul jumala suva. Tõmban niiske lapiga üle ja puhas. See korvab igasuguse “külmuse”, mis nahaga kaasneb. Ja no enamasti on ta ikka soe, kui ongi jahedam ja tahan külitada, viskan pleedi või lambanaha alla, no probleemo noh!

Ja kuigi sooduskood “mallukas” annab soffa inn’is osadele mudelitele -15% ale, siis see ei ole koostööpost, sest ma mõlemad diivanid sealt ise ostnud ja maksnud nende eest. Lihtsalt eile jälle pühkisin sekundiga diivanilt banaanilöga ja meenutasin, kuidas pooled lugejad mulle kunagi ütlesid, et ära kindlasti nahkdiivanit võta, et see halb idee. Ise olete halb idee ?

mäletate, kui Marta veel sees elas? tundub niiii ammu aega tagasi!

Kes veel “tiim nahkdiivan” on?

Loe ka neid postitusi!

40 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta Ingrid 30. oktoober 2019 at 13:32

    Ma mõlgutan nüüd ka nahkdiivanimõtteid. Ostsin küll kevadel 2 aastat tagasi kangast diivani, aga selle vahepealse aja jooksul on perre 2 last sündinud 😀 Kangast diivanit tol hetkel 5-aastane juba üldjuhul suutis puhtana hoida, kuid praegu jookseb pooleteisene mööda elamist ringi ning pühib käsi-suud diivanisse. Mul küll on tekstiilipesu võimalusega tolmuimeja, kuid reaalsus on see, et ma ei viitsi üle päeva diivanit masinaga pesta 😀
    Nagu ma kommentaaridest välja lugesin, siis Soffa In kasutab kunstnahka – kuidas see nt kassi kratsimistele vastu peab? Meil küll kass väga diivanit ei kitku (kangast diivanil on käetugede servadel kahe ja poole aastaga ainult õige pisut nö niite välja tõmmanud), aga oma meeletut edasi-tagasi jooksmist ühest toast teise teeb küll ning sellest isegi aknalaud kriibitud või küünetäkkeid täis.
    Kangast versioon maksis sul ca 900 eurot, aga palju kallim nahkdiivan oli, kui uurida tohib 🙂

    • Mallu
      Vasta Mallu 1. november 2019 at 02:50

      Hind oli umbes sama, aga meil kassi ei käi toas, ei oska öelda ?‍♀️

  • Avatar
    Vasta Carmen 8. veebruar 2019 at 08:12

    Mul on ka vaja peagi uut diivanit osta ja tahaks ka nahast diivanit. Pöördusin soffa inni poole ja selgus, et neil puudub istumise-proovimise võimalus, aga mina nii ei saa diivanit osta ju 🙁
    Räägi, Mallukas, kuidas sellel diivanil ka istumismugavus on kah? Kas on pigem pehme, pigem kõva? Kas sul on seal see kallim poroloon sisuks (80eur kallim), või tavaline?
    Ilusad diivanid seal soffa innis küll jah, aga vot, ei julge niisama 1000euri magama panna, kui äkki istuda üldse ei meeldi..

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 8. veebruar 2019 at 12:44

      Mul on see kallim, a ülimugav on 🙂

      • Avatar
        Vasta Carmen 8. veebruar 2019 at 17:40

        Pehme või kõva istuda? Mulle need väga kõvad ei meeldi.
        Luni või ennast su juurde korraks diivanit proovima ?

        • Mallukas
          Vasta Mallukas 9. veebruar 2019 at 11:30

          Tule ja proovi, väga pehme ta pole, aga superkõva ka mitte 😀

  • Avatar
    Vasta KJ 1. veebruar 2019 at 15:12

    Kolides ostsime kanga-naha segu (seljatugi ja käetoed nahk). Naha osa musta värvi ja tolmukiht kohe näha 😀 jah ma pole koristusfriik. Aga plaanime ka nüüd naha peale üle minna, hooldus mugavam ning puhtam tolmu suhtes. Harva sööme diivanil aga kui külalised ja snäkilaud, ei ütle “käi iga kartulikrõpsu või porgandi järel köögis”. Kangas kehv, meil mingid sälgud/triibud istumisosal ja õmblused laiali + on näha kus rohkem istutud 😀

  • Avatar
    Vasta Kaidi 31. jaanuar 2019 at 13:29

    Pehmest nahast diivanid väga meeldivad, aga sellised vaxtust nagu teil, üldse mitte ?(vabandust)

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 31. jaanuar 2019 at 16:19

      mis see vaxtu on 😀

      • Avatar
        Vasta kaidi 31. jaanuar 2019 at 20:56

        Sa ei tea, mis on vakstu??
        Küsi Kardolt või googelda siis ?

        • Mallukas
          Vasta Mallukas 31. jaanuar 2019 at 23:47

          Vakstut jah tean, aga vot vaxtust kuulen esimestst korda

  • Avatar
    Vasta Katre 30. jaanuar 2019 at 12:13

    Ma tahaks hoopis teada, kust nii ilus vaip pärit on 🙂

  • Avatar
    Vasta Tyy 30. jaanuar 2019 at 12:06

    Eks ta olene eluviisist ja kommetest ja seltskonnast kes seal toimetavad.
    Vaadates kui tihedalt sa diivaneid vahetad pole vist eriti vahet.
    Kui mu lapsed olid väikesed siis ei lubanud toiduga tuppa, eriti sofale.. Nüüd luban, eks nad suured ka ja harjutatud asju hoidma ja mitte plähmerdama.
    Mul kangas diivan 14 aastat. Ise pesen . Korra kutsusin ka spetsialisti. Sitt töö oli – tuldi tagasi ja tehti uuesti. Sai korda.
    Teisel korrusel ka nahhk diivan, millest kass on oma peldiku teinud. No mitte pidevalt aga aeg ajalt. Tahaks saatanale kerepeale anda. Küüri mis sa küürid hais jääb ikka ja sel kohal on nahk kõvaks parkunud. Proovisin ka õlitada- ei aianud. Nii et mina efekti küll ei näe. Nii et naha fän ei ole. Küll aga olen mõelnud et võibolla võtaks diivani, mille käetoed on nahast.

  • Avatar
    Vasta Karmen 30. jaanuar 2019 at 11:08

    kohe tulevad veganid ja loomakaitsjad ja ütlevad et nahast diivan on looma mõrv vms

    • Avatar
      Vasta dex 30. jaanuar 2019 at 18:25

      soffa inis saab ainult kunstnahka valida

    • Avatar
      Vasta K 30. jaanuar 2019 at 22:07

      Jah, päris nahast nahkdiivani saamiseks ei pea looma tapma

  • Avatar
    Vasta JJ 30. jaanuar 2019 at 06:38

    Navat, eks ta ole! Mina kui füüreremme ei luba lapsi köögist toiduga kaugemale (esimene keeras ühe diivani tuksi, aga teine-kolmas on kenasti köögis ketis), nii et tiim-kangast-diivan-ärakäivate-katetega;)

  • Avatar
    Vasta Teele 30. jaanuar 2019 at 00:28

    Tahtsin küsida, et kas su diivan käib ka lahti? Saad sa külalised sinna magama panna?

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 30. jaanuar 2019 at 12:05

      Jaa 🙂

  • Avatar
    Vasta Teele 29. jaanuar 2019 at 21:42

    Mina olen kindel “tiim nahkdiivan”! Ei suuda üldse mõista, miks valitakse nii ebapraktiline kangasdiivan. Kuigi minul kodus keegi diivanil otseselt ei läbusta (2-aastane teeb hädad potti, toitu sööme köögis laua taga, kohvi ümber pole läinud), siis ikkagi, nahkdiivan ei määrdu, ei kogu tolmu, mustust, juuksekarvu jne. Jah, vegan pole. 🙁

  • Avatar
    Vasta Kaisa 29. jaanuar 2019 at 20:50

    Ei taha nahkdiivanit- meil nahast tugitool ja hell no ma seal istun- pigem mingi imelikku pidi arvuti tooli peal…. Lisaks on autos nahkistmed ja no assaraisk kui külm on ikka autosse istuda….. Pigem puhastan ja karjun natuke aste peale, kui läbustavad, aga sellist asja koju endale tappes ka ei vea. Õnneks on sama meelt ka elukaaslane, nii et win! 😀

  • Avatar
    Vasta A 29. jaanuar 2019 at 20:11

    Igal juhul nahkdiivan! Ma vihkan neid riidest “katlsudiivaneid” väga ruttu läheb kõik vormist ja plekiliseks ja jubedaks. Mul nahkdiivan juba 15aastat olnud ja kestab veel. Välja võiks vahetada ainult selleks, et vaheldust saada. Samas teised vahetavad iga mõne aasta tagant oma riidediivanit. Mul on muideks ka lapsed ja loomad ja mees, et läbu jagub rohkem ja veel.

  • Avatar
    Vasta Kiks 29. jaanuar 2019 at 17:48

    See diivani/teleka nurk on nagu mingi ENSVst ?

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 29. jaanuar 2019 at 18:38

      No tore ju ?

    • Avatar
      Vasta Hel. 30. jaanuar 2019 at 00:19

      Sa küll ENSV aega näinud pole 😀 Tüüpiliselt oli siis suur sektsioonkapp elutoas ja kordades vähem värve. Siit piltidelt ei leia mitte ühtegi toda aega meenutavat detaili.

    • Avatar
      Vasta Tyy 30. jaanuar 2019 at 12:20

      heh ma vaatasin et mis “Samaaria” sa oma kodust oled teinud… 🙂
      *samaaria on meie linnas kaltsukas ja kasutatud mööbli pood, kus reas sajas stiilis ja ajastus esemeid.
      Ilumeel on iniestel nii erinev. Mitte et ma kasutatud mööbli vastane oleks aga kõik nad võiks ju kokku sobituda.
      Krt mis mul viga on – rikun oma enda reeglit – teise kodu ei kritiseerita. Täna on kahjuks pidur rikkis.
      Võibolla on sul see ajutine lahendus.

      • Avatar
        Vasta kätr 30. jaanuar 2019 at 14:50

        Hahahaaa mulle ka meenus Samaaria pood kohe 😀 😀 Seal ka miksitud kõik sobivad ja mittesobivad värvid ja stiilid kokku 😀

        Värvid mulle meeldivad, veidi teises kombinatsioonis aga maitsed ongi erinevad.

  • Avatar
    Vasta Lii 29. jaanuar 2019 at 17:38

    Mul on 2 musta nahdiivanit mis lasin ka tellida ja kuskil keskeestis valmistatud ja noo ei sa mina siit neid lapse piima ja okse jms plekke maha korralikult , pesen puhtaks, kui kuivab ära tulevad jälle nähtavale ?

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 29. jaanuar 2019 at 17:41

      Mul tuleb kõik mega lebolt maha niiske salfakaga! vb musta pealt rohkem näha?

    • Avatar
      Vasta Li 29. jaanuar 2019 at 17:54

      Meil ka must nahkdiivan ja siiani ilusti kõik plekid niiske lapiga maha tulnud, kaasaarvatud beebi piima jms. Meil samuti tegu Eesti toodanguga ning täisnahaga.. ei oskagi öelda, milles siis teil võib asi olla, või on teil äkki hoopis tegu kunstnahaga!? ?

  • Avatar
    Vasta K. 29. jaanuar 2019 at 17:31

    Kes see loll maha tegi?? olid peres lapsed ja loomad, loobusin kangast. Lapsed juba lennus, toas ainult kass, seegi aegajalt. Elu sees ei taha ikkagi kangast ! Pole raha peale tige ja igav ka pole.

  • Avatar
    Vasta Geidi 29. jaanuar 2019 at 17:28

    Mina olen tiimis! Samuti PARIM
    OTSUS EVER!!!!! Appike kuidas ma vana diivanit küürisin. Nüüd elu nii lihtne ka pole üldse jahe/külm. Kõik imestavad. Mehevend ostis me järgi kh nahkdiivani 😀

  • Avatar
    Vasta R. 29. jaanuar 2019 at 17:24

    Ma tahan ka nahkdiivanit, kohe lähen shoppama sinna lehele, aitäh soovitamast!

  • Avatar
    Vasta Elis 29. jaanuar 2019 at 17:22

    Kas koer sinna kûûnte jälgi ei tee ? ?

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 29. jaanuar 2019 at 17:42

      ei ta pole sinna peale lubatud (käib öösel salaja :D)

  • Avatar
    Vasta KäTr 29. jaanuar 2019 at 17:21

    Eks see, mis diivan sobib, on pere harjumuste küsimus. Mul eelmises kodus oli nahkdiivan, ei meeldinud ja lisaks hakkas mõne aastaga pragunema.Nüüd juba aastaid tekstiilist heledan diivan ja väga rahul. Meil küll kaks last aga läbustamist ei toimu sest süüakse laua ääres, mitte ei joosta mööda elamist ringi toiduga. Kohvi joon ka vahel teleka ees aga selle hoidmiseks kasutan diivanilauda, mitte diivanit 🙂
    Mõnikord padjakatteid pesen aga istumisosa pole pesu vajanud. Kuna teil rokastatakse korralikult nagu eelmise diivani piltidel näha oli siis ilmselt ainuõige valik nahkdiivan.

    • Avatar
      Vasta Anna 29. jaanuar 2019 at 18:15

      Naha pragunemise ennetamiseks tuleb seda kreemitada nagu auto nahkistmeid. Sõltub naha kvaliteedist ka muidugi, aga kreemitamine aitab palju.

  • Avatar
    Vasta Sandra 29. jaanuar 2019 at 17:21

    Meil ka nahkdiivan ja tõesti lastega ülihea. Soovitan ainult vahepeal diivanile mingi aeg hooldust teha, mingi spets ainega üle käia, nahk kipub ikka lõhenema.

  • Avatar
    Vasta Karin 29. jaanuar 2019 at 17:18

    Ma olen tiim nahktugitool ?

  • Avatar
    Vasta A 29. jaanuar 2019 at 17:16

    Pole kunagi nahkdiivanit omanud pole ka vist ühelgi tuttaval sellist ? seega ei arva tuhkagi xd aga riidest diivanid on küll bööö ootangi juba et saaks piisava summa kokku et uus osta mis ei jääks nii plekine ja karvane