KODU

grill ja tsill

30. aprill 2019

Ma olen terve elu korteris elanud ja mitte kunagi ei mäleta ma, et ma oleks unistanud majas elamisest. Nüüd ma elan majas. Et mitte jälle sõimata saada, siis mainin ära, et see on ikka Kardo ja Kardo ema maja, kindlasti mitte minu maja. Mitu korda on keegi ärritunud kommentaarides, kui ma midagi majast räägin, et kle ärgu ma endale ette kujutagu, et see minu oma on. Ma siis nüüd enam ei kujuta. Ükspäev oli maja ees mingi auto, isegi siis hüüdsin alandlikult Kardole, et ta maja ees on keegi, et ta läheks kiikaks, mida soovitakse. Ehhee, see selleks. Majas mul igatahes elada lastakse (erinevalt ämmast, kelle me välja viskasime…) ja nõnda olen ma vaikselt selle majaeluga harjunud. Uskumatu, et viis aastat saab nüüd maikuus täis!

Alguses lõin ma endale illusiooni, et kui on aed, siis istud terve suve õues, nuhutad lillelõhna ja võtad päikest. Mingisugused rohimised, koerakaka korjamised ja muu olme ei tulnud nagu pähegi. Õnneks Lea on väga suure osa aiatöödest ise nokitseda võtnud, et ma ei ole PIDANUD siin midagi tegema. Üksaasta istutasin kõrvitsaid. Mõnikord olen peenraid teinud. Mõnikord ampleid riputanud, aga üldiselt on see mul ühekordne tuhin ja minu tuhinast tekitatuga tegeleb edasi keegi teine, või lähevad need peenrad ja amplid manalateed. Kuidas keegi viitsib või nii.

Aga teate, mis mulle meeldib aia juures? Need esimesed päevitamised. Need päevad, kui on nii soe, et lapsed tulevad tuppa ainult juua võtma või kiiruga pissile, sest õues on palju ägedam. Ja no muidugi esimesed grillid. Ma rõhutan ESIMESED, sest keskmiselt juuliks on grillist ammu kopp ees, aga krõbe grillliha ja värske salat esimese sooja suveilmaga. Mine. Pekki. Kui. Hea. Ja eriti hea on, kui seda kõike saab sõpradega jagada.

Me saime hiljaaegu oma uhiuue grilli kätte. Päris seda uhket Egg’i ei saanud, sest noh, rahakott tõesti ei kannataks paaritonnist grilli osta, aga vana oli nii ära lagunenud ja roostetanud, seega võtsime sedapuhku midagi kvaliteetsemat. Valituks sai keraamiline grill Kamado (LINK). See hetkel 220€ ales ka, vist seetõttu et hooaeg pole käes? Ei tea. Igatahes Kardo sõnul ÜLI hea grill, ma pean teda lihtsalt uskuma, sest ise ma eriline grillmeister ei ole.

Muuseas, tänu Maks&Mooritsale saime ekspromt korraldada oma esimese aiapeo. Sest kuller tõi hunnikutes uut liha Forte juustuga ja grillvorste ja uus grill oli ka sisse vaja õnnistada, seega mis muud, kui … aiapiduuu! Eriti ideaalne oleks seda pidada oma uhiuuel terrassil, aga seda meil veel pole. St meil pole enam vana terrassigi, seega pidime laua lihtsalt murule asetama, nagu …loomad. Aga sellegipoolest oli söök supermaitsev ja kõik kiitsid liha taevani. Ma iseg olin rohkem vorsti peal, sest kui miski siin maailmas on hea, on selleks üks krõbe grillvorst. Mul pole isegi kõrvale salatit vaja, haukaks niisama värsket tomatit peale ja asi ants.

Lapsed muidugi hoolisid lihtsalt ringi jooksmisest, need, kes oskasid.

Mina aga tassisin terrassijäänuste juurest kive ära (pliis keegi soovitage, kust saaks konteineri telllida norm hinnaga ehitusprügi jaoks!) ja unistasin sellest, et kunagi on meil seal suur ja ilus terrass, kuhu tünn sisse ehitatud. Praegu on seal… auk. Aga vaadake, mis taga kerkib – uus kasvuhoone on meisterdamisel, jeeee! Kardo lubas mulle sinna niii palju tomatit ja koriandrit panna, kui süüa jõuan.

Üldse on nii, et aias on palju ägedaid asju, aga tahaks ju, et kõik VALMIS oleks. Ämma terrass. Meie terrass. Aiamajake. Aga noh, tulevikumuusika, pole muud öelda. Õnneks saame kõike ikka kasutada ja nautida nt tünni ja nii, seega nuriseda oleks puhta patt. Sõbranna just rääkis, et ei tea, kas nad peaksid ka tünni ostma, et kas ikka kasutataks. Ütleme nii, et sõbrad ja lapsed ALATI tahavad ?

Vot. Selliseid päevi mul korteris elades ei olnud. Need päevad on niiii väsitavad, aga nii toredad ja lõbusad, et ma olen mega rahul, et elu nii läks, et siin KARDO majas elada saan ja aeda nautida võin. Äge on sõpradega grillida ja tsillida, eks?

Räägi kaasa – kas sa elad majas või korteris? Grillpeod meeldivad? Oled suur aiavend? Ma loosin juba reedel kõikide kommenteerijate vahel välja priske koti Maks&Mooritsa kraami, et keegi teist saaks ka sõpradele ägeda grillpeo korraldada, või hoopis kraam sõbra aeda kaasa võtta ❤️?

Loe ka neid postitusi!

307 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta Kaisa 5. mai 2019 at 05:57

    Olen terve elu majas elanud ja üli lahe oleks omale päris enda maja saada tulevikus. Suur unistus on saada ka tünnisaun, kuid hinnad on kirved, siis ehk kunagi. Grillpeod mulle väga meeldivad, see liha ja salat ja sõbrad jne.

  • Avatar
    Vasta Vagablond 4. mai 2019 at 15:24

    15a tagasi otsutasin keset sügavat talve, et nüüd on see aeg, kui vaja naabreid “ehmatada ja äratada” 😀 . Olgu mainitud, et meie tänavas nii 500m raadiuses (pikki tänavat) olid kõik naabrid, kui oma pere liikmed. Lund oli meeletult, no nii meetri jagu. Peale tööd lipsasin poest läbi ja ostsin grillikraami. Rookisin siis kenad rajad aeda, saun sai küdema pandud ja paljupalju küünlaid tippisin limme. Seejärel hakkasin naabritele helistama ( ega nad mõtlesid küll, et lõuna-eestlane kolis Tallinna kanti ja on vähe pöörane 😀 ).Ja kõik tulid kohale!!! Lastel oli lõbu laialt, saunas käijad olid rõõmsad ja lihtsalt nii mega õhtu oli 🙂 .Tagasiside oli positiivne-äge grilliõhtu armsate inimestega eluks ajaks meeles ja minu poolt siis veel see boonus- seal külas pole ka nyyd enam hooaega… hooaeg on 12 kuud 😉

  • Avatar
    Vasta Kaisa 4. mai 2019 at 09:37

    Tahaks niii väga majas elada, aga ehk varstiii… korteris elu ikka jube kylll 😀 eriti lapsega

  • Avatar
    Vasta Liisi Koit 3. mai 2019 at 14:27

    Elan korteris, aga käime maal vanemate juures tihti grillimas.

  • Avatar
    Vasta Merilin 3. mai 2019 at 11:43

    Elame korteris, aga armastame perega väga õues viibida. Aastaid tagasi, kui meil veel lapsi ei olnud, leidsime elukaaslasega ühe mõnusa RMK platsi Pangodi järve ääres. Seal veedame nüüdki ilusate ilmadega palju aega ja saab ka grillida 🙂 Praeguseks juba oma lastega!

  • Avatar
    Vasta Piret 3. mai 2019 at 11:06

    Elame ka oma majas, ka Mehe majas. ? meil hakkab grillihooaeg tavaliselt veebruaris märtsis juba pihta, mõni aasta võib öelda, et hooaeg ei lõppegi. Ja kuna see kuu on endal juubel ja plaan ka sünnipäeva pidada siis grillimaterjal kuluks marjaks ära. ?

  • Avatar
    Vasta Katukas007 3. mai 2019 at 09:29

    Meie oma majas….no mis oma…pooleldi ikka panga oma….aga mees just ükspäev ütles, et paneme täna kanad ahju….imelik juba iga päev grillida. Terass on ka täitsa olemas aga õhtud veel veidi jahedad aga ühe söömise oleme teinud õues ka. Ise peesitan kogu aeg õues kui kõige väiksem laps kärus lõunaund teeb ja päikest on.

  • Avatar
    Vasta Kaili 3. mai 2019 at 09:19

    Mulle väga meeldib grillida ja suveõhtuid õues veeta. 🙂

  • Avatar
    Vasta Maiken 2. mai 2019 at 22:19

    Meie pere on üks suur grillimisfänn. Igal võimalusel (vahel ka talvel) grillime. Sinna kõrvale salat, kartulid või grilli peal küpsetatud leib. Vanemate juures on ikka aed ja maja aga ise peab hetkel leppima korteriga. Meile kuluks väga ära selline kott. 🙂

  • Avatar
    Vasta Kertu 2. mai 2019 at 20:51

    Mina elan korteris, aga kui maal ja suvilas saab käija siis saab alati ilma nautida, grilli teha ja näpud mulda panna 🙂

  • Avatar
    Vasta Triinu 2. mai 2019 at 17:29

    Aga mina tahaks talu koos kõige sinna kuuluvaga:) maasikapõld, peenrad, lambad ja kanad:-) lapsed tahavad jänkut ja kiisut. mees tahab koera:)

  • Avatar
    Vasta Siiri Kaja 2. mai 2019 at 16:48

    Meil on oma maja. Soojade ilmade tulekul ikka grillime koos pere ja sõpradega. Päikest teile ?

  • Avatar
    Vasta Maris 2. mai 2019 at 16:12

    Kahjuks elan korteris, aga loodetavasti saame me kunagi oma maja 🙂 lastel oleks majas ikka mõnusam kasvada kui korteris, tean, olen ise majas üles kasvanud. Väikesed “grillpeod” meeldivad, suvel toitukski ainult grilllihast 😀

  • Avatar
    Vasta Elen 2. mai 2019 at 14:44

    Elan majas,kuna mees ehitas maja suuremaks polnud mul terrassi pikka aega,nüüd lõpuks jõudis ta ka ehtada meile suure terrassi,millega ma üli rahul olen,kui ta teeks mulle rõdu ka veel valmis,oleks supper?,grillipeod meile meeldivad,kahjuks pole seda sel aastal veel jõudnud ?

  • Avatar
    Vasta JJ 2. mai 2019 at 14:09

    14 aastat aastat omas majas ja polegi grilli. Ei tule ka (ja et siis nüüd sõnu sööma ei peaks).

    • Avatar
      Vasta Siret 2. mai 2019 at 21:18

      Elan oma majas ja grill ka täitsa olemas. See aasta pole veel kahjuks grillida jõudnud,aga eks varsti varsti juba saab 😉

  • Avatar
    Vasta Doris 2. mai 2019 at 13:31

    Elame nelja korteriga majas, aga tunne on nagu eramajas. Hoov on suur, viljapuid ja põõsaid täis, peenrad on ka äkki järgmine suvi plaani, sest see suvi beebide kõrvalt ei ole aega. Olemas ka uhke grillimise nurgake, kus see aasta juba kümneid kordi maitsvaid asju valmis tehtud. Sõbrad tulevad lausa mitu korda nädalas, sest nii mõnna koos istuda 🙂

  • Avatar
    Vasta Viki 2. mai 2019 at 13:10

    Elan maal elukaaslase ja tema vanematega koos. Olen korteris ka elanud linnas, suviti käisin maal vanemate juures päevitamas ja grillimas, keset linna seda teha ju ei saa ? maal elamise plussid on tõesti just suviti grillimine ja päikese võtt. Ja võrkkiiges saab lebotada. Soojad ilmad tulge tagasi, teeks korraliku grill peo ?

  • Avatar
    Vasta Kairi 2. mai 2019 at 11:51

    Elan küll korteris, aga õnneks on terrass. Mees koos sõbraga ehitas eelmine nädal terrassi lõplikult valmis ja mulle meisterdasid uhke maitsetaimede riiuli – nüüd saan istutama/katsetama hakata – selle teema pealt alles algaja 🙂 Plaanis muretseda veel grill et hooaeg avada ( ja naine ei pea enam süüa tegema :D)

  • Avatar
    Vasta Signe 2. mai 2019 at 11:36

    Elame majas ja grillipeod on parimad! 🙂

  • Avatar
    Vasta Siret 2. mai 2019 at 10:34

    Elan küll korteris, kuid maal (tegelikult ainult 20km linnast väljas) käia meeldib väga ja grillimine on lemmik! Meil on ka tegelikult kortermajal oma väike aed, kus oleks lahe siuke väiksem grillpidu korraldada, sest polegi varem seal grillinud, kuid sõpru sugulasi leidub majas kamaluga.

  • Avatar
    Vasta Raili 2. mai 2019 at 10:08

    Meie elame esimest aastat oma majas. Esinesed grillid ka juba tehtud. Aga tõesti on kõige vahvam see, et ühel ilusal hommikul oli laps juba kell 9 õues.

  • Avatar
    Vasta lugeja 2. mai 2019 at 09:32

    Meie oleme saanud väga hea kompromissi- korterist ja majast segunes välja oma aialapiga ridaelamu. Oleme väga rahul sest jõud käib üle- jõuan kasvatada tulpe, nartsisse, niita muru, lõigata hekki, kasvatada aiakastis maitsetaimi ja lapsed tomatit. Aga ootame samuti iga hooaja esimest grilli- see on imeline. Meil on suur pere, nii et kui oleme lauaääres, ongi nagu suur aiapidu 🙂 Ja selle kraami jaoks kutsuks ämma ja äia ka seltsi ning siis on komplekt koos missugune! Minu meelest eestlaste grillimishulluse parim osa ongi see, et grill toob pere ja sõbrad kokku 🙂

  • Avatar
    Vasta Heidi 2. mai 2019 at 08:30

    Olen õnnistatud maja ja pisikese aiaga. Õigemini hooviga, sest aeda ja peenraid mul otseselt pole. Ja ei taha ka. Eelmises majas, kus elasin, olid muruplatsid nagu golfiväljakud. Niitmisega kui ühest otsast lõpetasid, siis teisest otsast pidi alustama. Suur kartulimaa oli, üldse pikad peenrad porgandit, kapsast, peeti jne. Üks suur kasvuhoone kurke, teine tomatit… Issand kui üle see kõik viskas! Nüüd naudin oma pisikest maalapikest, kus muruniitmine võtab 15 minutit. Lebotan aiakiiges ja naudin amplites rippuvaid lillede ilu ja linnulaulu. Ja ei mingeid peenraid ega rohimist. ?
    Ja muidugi ei saa mainimata jätta grillimajakest, kus ka vihma korral grillida ja suve nautida saab.

  • Avatar
    Vasta Sigrid 2. mai 2019 at 08:11

    Alles hiljuti kolisime majja, nii et oleks hea üks grillimise avapauk ka ära siin teha 😀

  • Avatar
    Vasta Karolin 1. mai 2019 at 22:53

    Meie eluunistus on mehega (kooselu) algusest peale olnud, et ükskord saame oma majja. Detsembris see unistus täituski. Talvel saime kohe ikka täiega ahju kütta ja lund rookida, nüüd, kui suvi on ukse taga, on koguaeg näpud mullas. Muudkui korrastan, istutan, sätin ampleid ja mõtlen, kuhu veel lilli saaks panna. Grill on ka ikka väga tihti teemas ja ilmselt on sellest isu täis juba enne Jaanipäeva! ? Ja kuigi remonti vajab praktiliselt iga tuba, aed vajab värvimist, maja hüüab uue fassaadi järgi ja kari sipelgaid arvab, et just meie juures on elu kõige parem, on elu majas ikka max cool!

  • Avatar
    Vasta K.K 1. mai 2019 at 22:12

    Meie elame korteris, aga iga nädalalõpp(laupäev või pühapäev) käime maal saunatamas ja muid õue mõnusid nautimas. Kui ilm lubab, siis otsin alati väljas tegevust. Grillida meeldib alati, sest mu mees sööks vist igapäev liha kui saaks…kahjuks rahakott ei kannata nii palju, et alati kui isu, siis grilliks. Seega tasuta kraam oleks just niiöelda rusikas silmaauku ?

  • Avatar
    Vasta Kaisa 1. mai 2019 at 22:12

    Elame korteris. Aga käime päris tihti maal vanaema juures grillimas. Unistan ka oma majast aga noh tuleb veidi raha koguda või lihtsam oleks kui Kardot laenaksid koos majaga ? grillida meie pere armastab. Aga noh korterisse grilli ei pane.aga maale lähme kindlasti grillima. Vanaisa oleks vist selle kotitäie üle väga õnnelik ei peaks jälle ise šašlõkki marineerima ja noh juubel 70ka tulemas ❤️

  • Avatar
    Vasta Mai 1. mai 2019 at 22:08

    Elame majas, grillime aastaringi, siis kui vähegi isu on, meil grillmaja. Ja alates tänasest toitume nädal aega toitudest mis grillil saab valmistada. Algas köögi remont. Grill saab kuuma nii, et suitseb. ?

  • Avatar
    Vasta Kati 1. mai 2019 at 22:04

    Elan korteris, aga õnneks on vanaemal suur aed, kus saab mõnuga grillida ja vedeleda. Ka seal saavad kõik peenrad, murud, muud asjad iseenesest tehtud 😉

  • Avatar
    Vasta kristi P. 1. mai 2019 at 21:09

    Elame 2 aastat oma majas. Kohe hea on mõni õhtusöök korraldada aias grillides. Toit maitseb parem. Eriti hea on teha
    grillil burgeri kotlette ja mõnusam lihatükk.
    Oi liha isu tuli peale !!

  • Avatar
    Vasta Merit 1. mai 2019 at 20:32

    Ma elan oma mehe ja kahe lapseda maamanas, mis pole minu oma ?. Esimesed grillid-tsillid on ägedad, mulle meeldib seejuures söömise osa kõige rohkem ?. Meil on terrass, mis vajaks hädasti vâljavahetamist ja kümblustünnist unistame ka, ja väliköögist jne jne. Oma majas ja väikeste lastega on kindel pauk, et raha läheb nagu mutiauku. Aga ega see ei takista rõõmu tundmast ?

  • Avatar
    Vasta Eva 1. mai 2019 at 20:31

    Mina olengi see korterirott, kes igal suvel ilusate ilmade saabudes hakkab majast unistama ja enda aiaga tuttvaid läbi helistama, et “heiii, ega te grillida ei viitsi?”
    Samas kuna me mehega üldse ise midagi meisterdada ei oska ja iga viimnegi kui töö tuleks sisse osta, oleme korteri kasuks otsustanud.
    Pliis anna vorstid mulle, nendega lasevad mu sōbrad mind kindlalt enda juurde grillima ?

  • Avatar
    Vasta Teele 1. mai 2019 at 20:19

    Sellel suvel täitub esimene aasta meil majas ? just sai maha istutatud tilli ja salatit, kuu alguses on plaan minna tomatitaimi ostma, et midagigi kasvuhoones oleks. (Olen suhteliselt algaja selle põllumajanduse alal, et ei hakka kohe põlde asju täis toppima ?)
    Igatahes kotitäis liha oleks eriti oodatud, sest perekond tuleb alatihti maale kokku ning õues on mässamist küll ja veel (teeme samuti aeda ümber hetkel). Peale töist päeva oleks grill ja tsill eriti äge ?

  • Avatar
    Vasta Kadri 1. mai 2019 at 20:00

    Elame nüüd juba peaaegu aasta oma majas. Esimese grilli tegime juba siis kui veel lumi maas oli, siis ikka maitsevad kõik asjad veel poole paremini kui suvel.
    Meil õnneks on terass, küll suhteliselt mini aga siiski on seal hea hiljuti soetatud mööblil päikse käes istuda 🙂

  • Avatar
    Vasta Stella 1. mai 2019 at 19:14

    Elu aeg elanud korteris ( kohe kohe 35a) ja vist nii ka jääb. Aga näis mida tulevik toob. Kuna väiksena maal sunniti rohima tihti siis vot enam ei taha. Aga kui oleks oma maja kes siis teab. Aga mingeid aiasaaduseid ma kasvatama ei hakkaks. Aga jah seda räägin praegu. Vb kui oleks oma maja kes teab mis pähe lööb 😀 Aga grilliks ikka kui saaks. Ämma juures oleme ikka teinud. See aasta polegi veel saanud grillida kahjuks.

  • Avatar
    Vasta Anna-Liisa 1. mai 2019 at 18:58

    Mina elan ühes väikses külas ja korteris. Grillimisi teeme aiamaal, kus neil kes kunagi tahtsid on oma maalapike, kus peenraid teha. Oleme sinna endale ehitanud väikse katusealuse siis kus grillimise ajal istuda, süüa ja ilma nautida. Ema teinud omale peenraid sinna ja endalgi meeldib abis käia, näpud mullas ikka olla. Selle aasta esimene grill tehtud aga kindlasti tuleb veel neid. Kuna olen ise juunikuus lõpetamas keskkooli siis peale lõpetamist on plaanis väike grillpidu seal samas aiamaal??

  • Avatar
    Vasta R 1. mai 2019 at 18:11

    Elame korteris, aga käime igal vabal ajal vanaisa juures aias grillamas. Seekord sai kahjuks pisipoja 2,2 aias ringi tuuseldades omale puugi. Uhh. Sul lahe tünn aias, kas soovitad. Meil just tünni ostmine plaanis.

  • Avatar
    Vasta Mariet 1. mai 2019 at 18:04

    Pea pool elust olen elanud majas, mis kuulub mu emale, olen alates 16. eluaastast sealt küll veidi edasi-tagasi kolinud akadeemilistel põhjustel, kuid jõuludel kolisin lõplikult väja. Nüüd elan korteris aga õnneks maakohas. Mehe vanaema maja koos hooviga on lähedal, seal saab oma grillimised ja põllupidamised ja muud asjad ära aetud. Kuigi endal on kavatsus lihast loobuda, siis mehel seda plaani pole ja paljudel sõpradel ka mitte. Seega kuluks see pisike võit ära, et mina isiklikult ei peaks poest liha ostma minema.

  • Avatar
    Vasta Tiina 1. mai 2019 at 17:53

    Meie elame kortermajas ja grillime, õigemini teeme süüa väga tihti õues, maja taga. Enamasti grillime, aga teeme ka niisama õhtusööki. Elava tule kohal tehtud pannkoogid on ikka superhead. Sellel aastal oli esimene grillimine juba märtsi alguses, aga kunagi ammu, aastaid tagasi pidasime lapse lasteaiaga maja taga hoopis vastlapäeva. Peale vastlaliugu tegi mees lumehangede vahele mõnusa platsikese, panime laua, grillisime viinereid ja lastele see väga meeldis. Külarahvas vahtis küll ammulisui, et mida need lollid nüüd tegema hakkavad 🙂

  • Avatar
    Vasta Annemarie 1. mai 2019 at 17:30

    Elan korteris, aga igakord, kui kevad tuleb, siis unistan maale vanaema juurde minemisest ja sellest, et oleks ilma grillimiseks!!
    Grillipeod meeldivad väga ja seega olekski väga tore minna seekord ise lihakraamiga maale, et saaks taaskord vanavanemate ja perega maha istuda ja head ja paremat nautida!?

  • Avatar
    Vasta Sille 1. mai 2019 at 17:14

    Esimene grill veel pidamata, aga küll neid hakkab tulema.

  • Avatar
    Vasta kristin 1. mai 2019 at 16:33

    elame korteris aga iga vaba moment olen vanematel külas ja naudin aia elu 🙂 See priske kott liha kuluks nii ära, kuna mehel sünnipäev reedel ja laupäeval plaan grillida (kuigi ilm pidi kiskuma talviseks).

  • Avatar
    Vasta Alexandra 1. mai 2019 at 13:34

    Mina elan korteris, kuid kui päike väljas, siis pressin alati nende sõprade poole veinitama, kellel aed olemas. Järgmine kord oleks tore külakostiks suur hunnik liha ja muud kraami viia. 😀

  • Avatar
    Vasta Ragne 1. mai 2019 at 13:04

    Hetkel korteris aga ilgelt tahaks oma maja, maja on hoopis midagi muud, nii mõnus oleks perega koos istuda ja lihtsalt grillida ja chillida. Liha kuluks tõesti ära 🙂 nii ilusad ilmad ka et patt oleks kuskil korteris istuda, pigem ikka kuskil väljas grillides 🙂

  • Avatar
    Vasta Kristi 1. mai 2019 at 11:53

    Meil tuleb kolmas suvi oma majas, enne seda olen terve elu korteris elanud. Täitsa mõnus on ilma pikemalt sättimata õue astuda ja oma asju ajada. Isegi kasvuhoone ja muu majaeluga kaasnev on täitsa tore.
    Grillimisega alustasime juba päris vara, nii et juba aprilli keskel oli äädikasaslõkist kopp ees (ma ise ka ei usu, et ma seda ütlesin, aga nii on). Neid uusi vorste ja lihasid prooviks küll 🙂

  • Avatar
    Vasta Katre Mandel 1. mai 2019 at 11:49

    Me elame Tartu keaklinnas , kui grillida tahame otsime vaikse koha . 🙂 Mees suur liha sõber .:) Siin suvel leidaime ägeda koha metsa vahel tegime lõkke üles , ja siia tulid 3 rebast ka kaema ja pardipere oli ka platsis , kuna olime veekogu ligidal. See aasta üks grill tehtud

  • Avatar
    Vasta Aile 1. mai 2019 at 11:24

    Ridaelamu, aed olemas. Grillimaterjal kulub ära.

  • Avatar
    Vasta Piret 1. mai 2019 at 10:59

    Hetkel olude sunnil elame korteris, ehitame lihtsalt oma majakest??‍♀️ Aga õnneks on vanemate maja koos aia ja grilli ja muu vajalikuga 10 jalutusminuti kaugusel, et oleme saanud grillida ja mõnnata hoovis küll. Aga meie jaoks korter veidi rusuv just sellepärast, et ei saa kohe hoovi astuda ja lihtsalt olla.

  • Avatar
    Vasta Liisu 1. mai 2019 at 10:30

    Meie elame korteris kuid majal on oma ilus aeg kus saab chillida. Unistus on muidugi omamaja… ei jaksa linnas elada tahaks vaikust ja rahu ja OMA aeda kus teed asju nii nagu ise soovid. Grillida väga meeldib aga kuna pole oma grilli linnas siis tuleb käia maal õdedejuures grillimas 😀

  • Avatar
    Vasta Maarja 1. mai 2019 at 10:14

    Mina ja mu väike pere elab korteris kahjuks aga õnneks on meil ligi 300 km kaugusel Võrumaal abikaasa sünnikodu, kuhu me igal võimalikul hetkel pageme… Ma olen muidu väga suur “aiavend”, mulle meeldib aiatoolis lihtsalt ajakirja/raamatut lugeda ja päikest võtta, seoses selle raamatu lugemisega, siis loodan, et augustikuu puhkusest osa, saan veeta koos sinu uue raamatuga! ?? Grillõhtud koos lähedaste sõprade ja pudeli veiniga on kohe väga minu tassike teed! ?? Just sel kevadel ostsin ka uue aiamööbli, mille asetangi murule nagu LOOM?? sest mulle just nii meeldibki, mitte, et mul oleks muid valikuid aga siiski? Grillkraami loosis osalen suurima rõõmuga! ??

  • Avatar
    Vasta Laura 1. mai 2019 at 09:56

    Me elame ka majas, mida me vaikselt siis korda teeme. 😀 Muidu olen ka korteris elanud ikka, aga vanaema juures olles ikka maal olnud kõik suved 😀 seal pidi ikka rohima ja värki, aga polnud minu teema. Nüüd kui omal hoov ja maja siis ikka tahaks midagi istutada ja kasvatada 😀 Grillipeod meeldivad ikka, eriti see esimene grill ja see mönus liha lõhn mis sealt tuleb 😛 seega sellest lihakraamist ma ära ei ütleks :))

  • Avatar
    Vasta TN 1. mai 2019 at 09:33

    Oleme mehega mõlemad majas üles kasvanud ja kui kokku kolisime, võtsime kesklinna korteri. Väike hoovilapp oli ka, kus naabri lapsed röökimas käisid. Pühajeesus, kus me tundsime kasvõi rõdujupist puudust, et saaks korra õue astuda. Kaks aastat hiljem kaaperdasime pool mu vanematekodust, et taaskord eramaja rõõme nautida. Ei ole mu oma maja, rõhutan ka 🙂 Kinkisin mehele sünnipäevaks sama sorti grilli, suur säravpunane Kamado, ja nüüd ootame head ilma, et saaks võtta jaheda õlle ja toredad sõbrad ja mugida kõhud grill liha täis. Täna äkki?

  • Avatar
    Vasta Mer 1. mai 2019 at 09:32

    Eluaeg korteris elanud, ja elan nüüdki, kuid olude sunnil pidi oma korterist välja kolima ja suurema korteri ajutiselt üürima. Uus korter on koos aiaga ja parim valik ever, sünnipäevaks kinkisid sõbrad mõnusa suure grilli ka ja tagasi oma korterisse enam ei koli, pigem tuleb soetada oma maja või ridaelamuboksi ikka :D. Eriti meeldib mulle oma aias autot puhastada ja möllata ja loomulikult sõprade ja perega grilli teha ja vahel spontaanselt õhtusöögiks ahju asemel grilli peale vorstid visata 😛

  • Avatar
    Vasta Elise Leht 1. mai 2019 at 09:22

    Elan korteris, aga arrrrrmastan grillipidusid. Õnneks maal vanavanemate juures saab mõnnatada, kui sinna satun 🙂

  • Avatar
    Vasta Keity 1. mai 2019 at 09:00

    Meie elame korteris, kuid kõik vabad päevad veedame maal vanemate juures. Muidugi grill käib asja juurde ?

  • Avatar
    Vasta G 1. mai 2019 at 08:42

    Elame alates novembri kuust majas, seega esimene suvi aiaga, niivõrd kuivõrd? Hetkel on aed üles kaevatud, terassi kohalt vaatab vastu hunnik killustikku ja ilmselt peenardest ja ehk isegi murust, võime see suvi unistada. Õnneks on lapsele vähemalt suuuuur batuut üles pandud, et natukenegi aiarõõme nautida saaks. Ja grill ootab samuti sisseõnnistamist, kasvõi keset mullahunnikuid?

  • Avatar
    Vasta Kristina 1. mai 2019 at 08:39

    Ikka majas, aastavahetuse grill on the best!

  • Avatar
    Vasta Annika 1. mai 2019 at 08:34

    Elame majas juba 5 aastat. On ka aed. Aias on mõned roosid ja ilus muru? amplid ka ripuvad.
    Meile väga meeldib grillida, eriti koos sõpradega. Grillipidusid korraldame üsna tihti. Ka talvel ?
    Lähiajal on neid pidusid tulemas mitmeid: lapse koolilõpetamine, sünnipäevad jne.

  • Avatar
    Vasta Maris 1. mai 2019 at 08:23

    Meil on suur maja suure aiaga ja suure malamuudiga. Grillimine on suhteliselt keeruline, sest Karu on selline krutskimees. Ükskord juhtus selline seik, et Karu läks üle aia naabrimehe juurde, kes paras jagu grillima oli hakanud. Grillvorstid olid õues. Seal oli olnud oma 2kg neid. Aga no lõpuks neid enam polnud, sest Karu sõi lihtsalt kõik ära. ?
    Aga meie pole veel grillihooaega avada jõudnud, kogu aeg on mega kiire.

  • Avatar
    Vasta Stelle 1. mai 2019 at 08:10

    Ma olen ka eluaeg korteris elanud. Ükshetk viiendal korrusel, kahe toalises korteris, hakkasin ka aiatsilli igatsema. Ja mõttest sai reaalsus. Elame sügisest oma majas ning esimesed tsillid on isegi tehtud. Hetkel käsil maja fassaadi soojustamine ja siis terass. Nii äge oleks valmimisel nende toodetega pidu pidada ?

  • Avatar
    Vasta Helen 1. mai 2019 at 07:15

    Elan muidu korteris, aga eelmine aasta sain endale naabri käest aiamaa, mida hoolega olen harinud. Puudu veel istumiskohake, aga selle lubas mees sel aastal teha, siis saaks ka grillida, esimene grill seal ühe pingi juures on sel aastal juba tehtud 😀 aga heast ja paremast kraamist ei ütleks ka ära, saab sõbrad külla kutsuda ja mehele öelda, et siva istumiskoht püsti! 🙂

  • Avatar
    Vasta Taimi 1. mai 2019 at 07:04

    Elame korteris,aga oma maja on unistuseks. 🙂 Me elame maal ja siin saavad ka lapsed päevad läbi õues olla. 🙂 Vanemad elavad mul majas ja noh tõesti on maja ikka parim,aga aias olen ma sama “usin” nagu sina… ? Mis puutub grillimisse siis eile tegime esimese grilli,aga no nii külm oli. ? Grillimiskraam kuluks ära,meil suur pere ja piisaks pere/sugulaste kokku kutsumisest,et see ühe õhtuga/päevaga “ära hävitada” 😀

  • Avatar
    Vasta Liisi 1. mai 2019 at 07:01

    Grilli hooaeg juba käib, kuid tsillimise asemel ehitame usinalt maja et ikka õigeks ajaks valmis saaks ja korteri elust pääseks. Ehituse kõrvalt väike õhtune grill ja laste möllaminr aias igal vabal päeval on kindlustatud 🙂

  • Avatar
    Vasta Sigrid 1. mai 2019 at 06:57

    Praegu elame üürikoteris, kus on päris suur rõdu, kus saame tekitada mõnusa oaasi tunde. Aga aeda ja paljajalu kõndimist murul see kohe kindlasti ei asenda. siit järeldus-olen täiega suure aiafriik.

  • Avatar
    Vasta eff 1. mai 2019 at 06:52

    Jagan ,lihakraami sööks küll pere .Oleme korteriinimesed ,maja tegemisel 😉

  • Avatar
    Vasta Eerika 1. mai 2019 at 06:45

    Meie elame majas, mis on juba paari kuupärast päris meie enda oma. (Juhuuuuu ?)
    Kuna ma enam jaolt olen lastega üksi, siis grillime ainult siis kui abikaasa ka töölt koju tuleb. Lastega on minu meelest väga hea elada just majas.Oma hoov, mängumaja,batuut,liivakast,turnimis asjad ja elu ongi imeline :)Suvel on tavaliselt meie hoovis palju lapsi,sest kahe suurema lapse sõbrad tulevad ka mängima 🙂
    Sel aastal ostime uue suure kasvuhoone ja tulevad ka peenrad uued.

  • Avatar
    Vasta Gigi 1. mai 2019 at 06:30

    Väga tahaks aeda. Suvila on, aga sinna peab sõitma jne. Ideaalne oleks elada väikeses kortermajas, kus oleks ka aed.

  • Avatar
    Vasta ATS 1. mai 2019 at 06:24

    Elan kortermajas aga igal võimalikul hetkel kui võimalust tekib käin maal grillimas

  • Avatar
    Vasta Natalija 1. mai 2019 at 05:23

    Elame korteris aga grillimas käime isa juures. Oleme ühe korra grillinud.

  • Avatar
    Vasta Rutt 1. mai 2019 at 04:07

    Me oleme korterielanikud, aga meil on maalapp, kuhu on plaanis maja ehitada. Praeguseks oleme nokitsenud valmis aiamaja terrassiga. Grill on ka olemas 🙂

  • Avatar
    Vasta Karolina 1. mai 2019 at 02:17

    Elasime ka korteris veel eelmine aasta aga kuna suve lõpuks saime aru , et oleme enamus ajast siiski oma suvilas veetnud ja hakkama saanud siis miks mitte üldse suvilasse kolida ja selle üüriraha võrra hoopis suvilasse panustada. Võtsime oma kaks last kaenlasse ja tulime suvilasse elama. Majaks seda nimetada ei saa,kuna see on ametlikult aiamaja mis on soojustatud ja tehtud enda maitse järgi ning suurus on vaid 20m2 ,pisike aga oma. Ja nüüd nokitseme vaikselt juurde ehituse kallal ,et kunagi saaks seda ka majaks nimetada. Aga see tunne kui sa näed lapsi hommikul esimese asjana ütlemas õue ilusate ilmadega ,näed neid toas just nimelt ainult pissimas või joomas on nii vahva. Nad naudivad täiega maaelu. Ja no grillida meeldib meile aastaringselt, vahet pole kas on külm talv või palav suvi, grill on soe koguaeg. Grilli ääres istub tavaliselt ikka mõisahärra, muud toimetused teen mina ja lapsed on siis issile toeks seal raskel tööl, et liha grillile panna , jälgida ja see sealt ära võtta. ?
    Liha on ju see mis paksuks ei tee seega võib süüa palju jaksad. Eriti maitseb mulle ribi… Apppii, see uus cola marinaadis ribii. soovitan proovida. Teine on mingi uus Ameerika stiilis steigid… Njämm… Ning kindlasti enda väljamõeldud marinaadid on on vahest üle prahi head..
    Oh, nüüd tuli keset ööd liha isu peale, et pane või grill tööle ?
    Anyway, mina ei ütleks lihast ära eriti veel kuna on tulemas meie mõisahärra sünnipäev kus ka plaanis grillida ja sõpradega chillida. Seega oleks pjöörfekt kui võit tuleks ja täiendaks meie grilli maitsvate lihadega, seda uut maks ja Mooritsa liha polegi ma veel jõudnud muideks maitsta.
    Be Happy and Grill ??

  • Avatar
    Vasta Karolin 30. aprill 2019 at 23:36

    Elan majas ning oleme suured grillifännid. Aias eriti suur asjataja pole aga nipet-näpet saab tehtud ikka.

  • Avatar
    Vasta Kaidi 30. aprill 2019 at 23:34

    Elan majas ja aias peetavad grillpeod on kevade/suve lahutamatu osa!

  • Avatar
    Vasta Aivi 30. aprill 2019 at 23:04

    Elame oma pisikese perega korteris. Sest maja kahjuks veel osta ei jõudnud, aga see tuleviku plaan. Nii mina kui mees oleme väga hea meelega õues ja tegeleme aiaga. Õnneks elavad mu vanemad maal, kus käime abis ja naudime neid aiatöid. Ja alati kui midagi suuremat ees on (ntks see nädalavahetus, mis just oli, pidime alustama maa tasandamisega, milleks oli tellitud siis 22tonni mulda) siis peale tööd premeerime end grilli ja tsillimisega. Ja ega tööd otsa ei saa, seega loosi võit oleks hea motivatsioon ruttu maale tagasi minna 😀

  • Avatar
    Vasta Inga 30. aprill 2019 at 22:55

    Elame oma (ema) majas ning nüüd on grillimised eriti tihedaks muutunud, küll sõpradega, küll perega.

    Emaga nüüd vaikselt alustasime taimemajandusega ka, istutasime maasikaid ja külvasime seemneid. Kasvuhoonet mul kahjuks ei ole, aga pottides saab hakkama küll 🙂

    Majas on tore elada, aga noh, alati on midagi teha 😀

  • Avatar
    Vasta Janne 30. aprill 2019 at 22:55

    Mina, eluaegne-(kesk)linna-korteri-preili, kolisin väljamaale miniatuursesse külakesse ja ja ostsime veel oma maja ka siia. Oleks keegi mulle seda 6a tagasi öelnud, et nii läheb, oleks ma ikka korralikult naernud ja öelnud, et neveeeer. Õnneks tänane mina on õppinud, et never say never ja nüüd naudin kogu seda rahu ja vaikust, oma aeda koos tünni, grilli, terrassi, võrkkiigu, liivakasti ja batuudiga ning õhkan, et küll see eluke on ikka ilus 🙂

  • Avatar
    Vasta Geidi 30. aprill 2019 at 22:39

    Elame korteris aga on olemas maakoht. Esimesed grillid tehtud, hetkel jhba esimene paus grillimisest. Aias nokitsen palju, ilupuud ja -põõsad, paar (loe 5) ämma lillepeenart mida aitan (loe enamjaolt mina) korras hoida, aoaviljakastid, viljapuude osa jne. Teha on küll ja küll, lastel mängumaja, kiiged jne..
    Tünnist ma unistan aga veel ei osta. Plaanime selle osta siis kui on teada kuidas lahendame aiapaviljoni/maja lahenduse. PS! 6 lillepeenart on.
    Õnneks on kodust maale vaid 5km, seega elu on lill 😉

  • Avatar
    Vasta Evelin 30. aprill 2019 at 22:15

    Elan perega majas, tehniliselt võttes ka oma mehe majas. Grillida meeldib, ka ainult oma pere seltsis. Aed on, suuur, aiamaa on, sel aastal teen kindlasti väiksema, sest aia saadusi tahaks, aga peenras kükitada eriti mitte ?

  • Avatar
    Vasta Kertu 30. aprill 2019 at 22:14

    Meil on selline vahva variant, et elame küll korteris, kuid meie majas kuulub iga korteri juurde ka väike aiake. Seega nagu kaks ühes. Oma aiakeses oleme ka esimesed grillid sel aastal juba ära teinud.
    Mõnusat liha sööks küll ?

  • Avatar
    Vasta Katri 30. aprill 2019 at 22:08

    Elame perega korteris. Aga Kunagi tahaks ikka oma maja, kus saaks palja peega ringi käija? emal on maja , seal saab aeg ajalt grilli tehtud.

  • Avatar
    Vasta Liis 30. aprill 2019 at 21:52

    Elame korteris, aga soetasime hiljuti maja just. Kolida veel sisse ei saa kahjuks, vaikselt üritame ikka ehitada, aga aias oleme juba nokitsenud küll. Lapsed said endale vinge issi tehtud majakese liumäega 🙂
    Pole veel esimeset grilli oma aias teinud, aga kui võit koju kätte tuleks, siis tähistaks seda mõnusa grilliga päris oma aias ?

  • Avatar
    Vasta Katariina 30. aprill 2019 at 21:49

    Elan õpingutega seoses Tartus, ent lapsepõlve kodu asub Jõgevamaal. Mulle meeldib väga grillipeod, kellele ei meeldi. Mõnus olla koos lähedaste ning nautida maaõhku.

  • Avatar
    Vasta Helen 30. aprill 2019 at 21:32

    Meie tegime oma esimese grilli juba jaanuari lõpus, kuna elame jordaanias, siis siin oli jaanuaris täitsa kobe õues olla juba.. Tegime küll selle oma suures terrassi/garaažis, kuid asi seegi! 🙂 selle lihalaadungi võidu kingiks ma oma armsale emale, keda pole asjaolude tahtel paar aastat juba näinud kahjuks 🙁 🙁 see oleks super võit talle..
    Kõike head teile soovides 🙂 ♥️?♥️???

    • Avatar
      Vasta Helen 30. aprill 2019 at 21:36

      Meie tegime oma esimese grilli juba jaanuari lõpus, kuna elame jordaanias, siis siin oli jaanuaris täitsa kobe õues olla juba.. Tegime küll selle oma suures terrassi/garaažis, kuid asi seegi! 🙂 selle lihalaadungi võidu kingiks ma oma armsale emale, keda pole asjaolude tahtel paar aastat juba näinud kahjuks 🙁 🙁 see oleks super võit talle..
      Kõike head teile soovides 🙂 ♥️?♥️???

      Unustasin mainida, et elame korteris, kuid on olemas suur terrass, rõdu ja garaaž, kõik ühendatud 🙂
      Grille teeme ikka tihti 🙂

  • Avatar
    Vasta Sandra 30. aprill 2019 at 21:10

    Mina elan oma perega korteris aga meil saab rõdult trepist alla minna taga-aeda. See ei ole suur aga siiski oma nurgake, kus vahetevahel koos grillime. Sellel aastal oleme ainult ühe korra jõudnud grillida ja oleks tagumine aeg seda numbrit suurendada. Seega üks mõnus auhind grillimaterjali näol kuluks väga ära! 🙂

  • Avatar
    Vasta Kärol 30. aprill 2019 at 20:57

    Ma olen täiega aiavend!!! Elame küll elukaaslasega korteris 5 aastat ja terve lapsepõlve olen ka korteris elanud, kuid käime juba aastaid aastaid tihti minu vanemate maja juures tsillimas (ostsid maja 10a tagasi) vahest aiatöödes vms abistamas,vahest niisama tiksumas – et jumalaeest korterist välja saaks. Kui tahame kahekesi olla ja maja juurde minna ei viitsi, tuleb autosse hüpata ja sõita lähedalasuvasse rahvusparki lõkkekohta järve äärde grillima või matkarajale jalutama, sügisel seenele-marjule. Ülimõnus on see majaelu ikka, ei jõua ära oodata kuna ise oma maja saame. Ja no kellele grillida ei meeldiks – ma pole ise vaid sööja rollis, vaid naudin ka grillimist väga 🙂

  • Avatar
    Vasta Merit Kadak 30. aprill 2019 at 20:51

    Ma elan korteris ja nüüd uues elukohas on olemas ka mōnusalt suur ja tegelikult ka päris privaatne tagahoov. Grilli küll ei ole, aga grillimise armastaja olen ikka. Ōnneks on elukaaslasel Tallinna külje all suvila suure aia ja grilliga, kus siis seltskonnaga ikka koos käime. Hetkel ootamegi pisut soojemaid ilmasid, et siis autole hääled sisse panna ja Laulasmaa poole sõita, auto head paremat täis ja sõbrad kaasas.

  • Avatar
    Vasta Kristi 30. aprill 2019 at 20:51

    Elame 3 aastat oma majas- mille ise ehitasime, nullist. Kui korteris elasin vesistasin suud omamajale, sisimas teades, et ma ei jää korterisse. Ma loodan , et mu lastel on tänu sellele äge lapsepõlv- suur aed koos kõigega- kohekohe valmib ka bassein ?Grillind oleme veel vähe, kuid soovin loosis osaleda!!!?

  • Avatar
    Vasta Tambet 30. aprill 2019 at 20:47

    Elame majas kus suur aed ? ja grillida võiks 24/7 ?

  • Avatar
    Vasta Johanna 30. aprill 2019 at 20:41

    Elame hetkel üürikas aga niiväga tahaks juba oma maja, hoovi, peenraid, grillipidusid jms❤️ Lohutan end sellega, et ehk paari aasta pärat on meil see võimalus????
    Seni peab sugulaste ja sõprade aeda ja grilli kulutama?

  • Avatar
    Vasta Katrin 30. aprill 2019 at 20:37

    Kahjuks korteris, aga olen suur grilli- ja aiasõber. Vanemate pool lõuna-Eestis külas käies on lemmik ajaviiteks nii kui ilm natukenegi soe- grillimine ja looduses olemine 🙂

  • Avatar
    Vasta Kaisa 30. aprill 2019 at 20:23

    Elame korteris ning grillimas käime ämma ja tädi juures. Vorste teeme vahepeal niisama ahjus kah, ega see siis vorsti halvemaks tee.
    Peame vaikselt plaani, kuidas ämma maja pööningul enda perele üks hubane toake meisterdada, siis saab mõnusamalt aega seal veeta- kaua sa ikka elutoas ööbid 😀

  • Avatar
    Vasta Kadri 30. aprill 2019 at 20:09

    Me elame ka oma majas, oma suure aiaga. Mis seal salata ma JUMALDAN grillimist. Apr algusest saati grill huugab. ? meie sõpradele meeldib meil ja juba seepärast, et mulle hullult meeldib grillida. Teised ei viitsi. ? tihti on nii, et keegi sajab uksest sisse liha näpus. ? mis meile veel meeldib, et grillida saab KÕIKE. Seened merevaigus, täidetud tomatid, mega krõmpsud küüslauguvõisaiad, fooliumis kartulid jnejne ???? minusugusele grillihullule kuluks HÄDASTI Maks&Mooritsa kraam ära. ?

  • Avatar
    Vasta Mann 30. aprill 2019 at 20:08

    Tere
    Meil on perega olnud õnn ja rõõm elada juba 8a majas. Tööd ja ja vaeva on nähtud, kuna maja ei olnud tutikas? Oleme sügisest kevadeni remonditöid teinud majas sees ja niikui päike kõrgemalt paistma hakkab ja lund näha pole kukuvad akutrell ja pintel käest?ehk siis aeda kaevama. Suvel toas süüa ei taha üldse teha, jube tüütu…viskan ikka perele naljatades vastu kui küsitakse mis süüa saab täna…ütlen et pakkepaberit terve suve?…aga grillida meeldib…see soe päike, grillilõhn ja kisa kära mis lastega kaasneb on lahe…sest kõik toimub õues ja samalajal saab mees mu silme all midagi jälle kasulikku teha…ntx lillekasti mida 2a oodanud? aga kõik toimib.

  • Avatar
    Vasta Mann 30. aprill 2019 at 20:03

    Tere
    Meil on perega olnud õnn ja rõõm elada juba 8a majas. Tööd ja ja vaeva on nähtud, kuna maja ei olnud tutikas? Oleme sügisest kevadeni remonditöid teinud ja niikui päike kõrgemalt paistma hakkab ja lund näha pole kukuvad akutrell ja pintel käest?ehk siis aeda kaevama. Suvel toas süüa ei taha üldse teha, jube tüütu…viskan ikka perele naljatades vastu kui küsitakse mis süüa saab täna…ütlen et pakkepaberit terve suve?…aga grillida meeldib…see soe päike, grillilõhn ja kisa kära mis lastega kaasneb on lahe…sest kõik toimub õues ja samalajal saab mees mu silme all midagi jälle kasulikku teha…ntx lillekasti mida 2a oodanud? aga kõik toimib.

  • Avatar
    Vasta Liis 30. aprill 2019 at 19:53

    Meie elame oma perega aias ja no ma nii naudin seda kõike, lilled,peenrad, lastel ruumi jne ja no muidugi tsill-grill ? super! Kevad-suvi on nii mõndagi aeg 😉

  • Avatar
    Vasta Kadri 30. aprill 2019 at 19:51

    Elame küll korteris aga see aasta on grillitud juba palju. Venemaal sugulaste juures polnud 2 nädalat muud kui sugulaste külastamised ja grillimine.

  • Avatar
    Vasta Hanna 30. aprill 2019 at 19:50

    Meil on pool maja ja naabritega jagame üpris suurt aeda. Tulevikus on plaan ikka oma maja ehitada, aga praegu ka väga rahul, sest ümbrus on väga rahulik ja roheline ja niiiii mõnus on omada väikest grilli kohta ja väikest lapikest maad, kus saada oma redist ja muud rohelist ei pea kõike turu pealt ostma.

  • Avatar
    Vasta Gerli N 30. aprill 2019 at 19:50

    Elan korteris ja arrrrrrrrmastan grillipidusid! Ostsin lausa ekstra mingi pisigrilli endale autosse, et kui isu tuleb, saab mere äärde või kuskile grillima sõita, ei pea sõprade-sugulaste aeda ronima 😀 Aga maja on mu unistus, kahjuks selleni veel palju tööd ja aega. Oma aed, peenrad, terrass…adfjodg.. Palun mulle see priske kott grillimiskraami, et suu täis toppida, et ma rohkem maja peale mõelda ei saaks 😀 Niikuinii grillimine juba pea iganädalane 🙂

  • Avatar
    Vasta Renna 30. aprill 2019 at 19:46

    Elan 8 korteriga majas. Hoov on olemas ja grillimisi tuleb ette liigagi tihti.
    Natuke tüütu on küll käia teiselt korruselt alla maja taha, aga parem kui mittemidagi.
    Meeletult tahaks oma maja. Praegugi nokitsesime õues, võtsime võsa maha ja tegime grillplatsi korda nagu oma kodu oleks, kuigi oleme ainsana üürikas erinevalt ülejäänud majarahvast.
    Oma kodu aga kauge ja hetkel võimatu üritus, seega tuleb nautida sedagi ?

  • Avatar
    Vasta Johhi 30. aprill 2019 at 19:45

    Ema elab mul Eestis korteris, aga on sõpru, kelle juures ta grillil käib küll, sest igale normaalsele inimesele ju vaja aiatšilli. Ja no vorsti ja lihaga varutud inimest oodatakse ju alati grillile 😀

  • Avatar
    Vasta Katrin 30. aprill 2019 at 19:29

    Korteris kuid tagumisest uksest pääsen nn siseõue ja oma murulapike on täitsa olemas ??
    Grilli pole sellel aastal veel teinud

  • Avatar
    Vasta Merka 30. aprill 2019 at 19:19

    Grillime maamajakeses, kuhu nädalalõppudel linnakära eest põgeneme. Enamasti oleme oma perega, aga vägev grillmaterjal oleks hea põhjus sõbrad ka kampa kutsuda 🙂

  • Avatar
    Vasta Kerli 30. aprill 2019 at 19:19

    Elan korteris kuid veedan palju aega maal ning seal ainukeseks toiduks ongi grill tavaliselt:)

  • Avatar
    Vasta Margot 30. aprill 2019 at 19:16

    Korteris elan aga on aiamaa kus juba esimene grill tehtud! ?

  • Avatar
    Vasta :) 30. aprill 2019 at 19:10

    Grillpeod ja kõik sellega seonduv on suve parim osa?

  • Avatar
    Vasta Kati 30. aprill 2019 at 19:09

    Elame korteris. Aga meil on oma aiamaa kus saab vajadusel grillida. See aasta sai juba jaanuaris varakult grill hooajaga alustada. Ja ilmselt on sul õigus, et suveks on grillidt juba kopp ees. Aga praegu tuleb veel nautida, kuni seda liha isu on. ?

  • Avatar
    Vasta Airi Uusma 30. aprill 2019 at 18:54

    Elame korteris ,aga käime ema juures grillimas. Nüüd laupäeval jälle plaanis minna. Mis sest,et lubas vihma , lörtsi ja lund.?????

  • Avatar
    Vasta Eget 30. aprill 2019 at 18:52

    Elame abikaasaga OMA korteris, aga grillimas käime alati maal ema juures, mõnus,

  • Avatar
    Vasta G 30. aprill 2019 at 18:38

    Majas elame, terass valmib alles see suvi, aga see ei tee neid esimesi õues istumisi vähem erilisemaks. Oeh suvii. Lillepeenardega on kahjuks sama kehvasti 😀

  • Avatar
    Vasta Kristi 30. aprill 2019 at 18:37

    Just saime endale oma maja! Ja no nii rahul…5-s päev alles, kuid ei vahetakse seda enam tagasi korteri vastu. Esimene grill veel tegemata, sest veidi veel asju lahti pakkida, kuid siis kindlasti vaja soolaleivapidu maha pidada 🙂

  • Avatar
    Vasta Ingrid 30. aprill 2019 at 18:29

    Meil on oma maja. Samuti ka varjualune, kus grillida. Ei ole küll väga suur grillpidude korraldaja ja söödik, kuid suvel ilusatel ilmadel ikka tahaks mõnusat õhtut nautida sõprade ja perega. Seda teeme ka. Ahjaa, suur rohenäpp ka olen. Suviti amplid ripuvad ja möllamist on küllaga.. 🙂

  • Avatar
    Vasta Sina 30. aprill 2019 at 18:29

    Ma loodan, et võidan sest ma olen nii vaene et grilli saab lubada harva 😀 elan maal, mõnus oleks selle aasta grill ka korraldada 🙂

  • Avatar
    Vasta Kristina 30. aprill 2019 at 18:26

    Elan kahjuks korteris ja grillimiseks tuleb eraldi retk loodusesse ette võtta. Kahjuks pole ühtegi tuttavat ka, kellel oleks aed. Grillpeod ka meeldivad, eriti need esimesed. 😀

  • Avatar
    Vasta Eliise 30. aprill 2019 at 18:19

    Elan ka mehe majas 😀 samuti 5a aga mingi 7a tagasi hakkasime kõpitsema siin. Ka 3 last ja grillida tsillida meeldib, saab muude tegemiste kõrvalt möödaminnes söögi valmis ?

  • Avatar
    Vasta Nele 30. aprill 2019 at 18:08

    Elame majas ja grillipidusi on juba palju olnud see kevad. Lihakraam kuluks küll ära.

  • Avatar
    Vasta Sandra 30. aprill 2019 at 18:04

    Elame abikaasaga korteris, kuid kogume maja ostuks raha. Maja on meie mõlema unistus, sest oleme mõlemad maal oma majas kasvanud ja seda elu täiega nautinud. Tahaks ka enda lastele samasugust vinget lapsepõlve. Grilli ma lapsena üldse ei nautinud, kuid nüüd naudin väga. Kohe kui päike välja tuli, tuli ka grilli isu. Aia kohapealt vaid niipalju, et kuna mu ema ja vanaema on oma aiad nii imeilusaks teinud, siis läheb mul oma kodus kunagi palju tööd ja vaeva, et samuti nende tasemel aeda omada – ja oi, kus ikka tahaks sama ilusat aeda kui neil mõlemal on.

    • Avatar
      Vasta Kerstin 30. aprill 2019 at 21:45

      Elasime ligi 5 aastat korteris.Poolteist kuud oleme nüüd majas ja no see on lust.?
      Lapsed saavad niipalju oma aias ringi joosta,kui jaksavad.Ei pea arvestama alumiste naabritega.No vahel tegelt,kui tahan all varem magama saada.Siis palun lastel üleval mitte trampida .?Esimesed aiasaadused juba ka mulda pandud.? Olen terve elu unistanud aiaga piiratud maiast ja nüüd on mul olemas see.Ja esimene,ning isegi teine grill ka tehtud 😉
      Unistus oli,et minu maja ümbet peab hästi palju lilli olema.Ja see on ka täide viidud.Vist sai liiga palju lausa neid.? Elu on,kui lill??⚘???

    • Avatar
      Vasta Kristiina 30. aprill 2019 at 22:04

      Me elame küll korteris aga sõbral oma maja kus terve suve alati tsillime ja grillime ja lõket teeme. Söök kuluks ära küll ??

  • Avatar
    Vasta Cat 30. aprill 2019 at 17:46

    Meie elame korteris. Aga suvised väiksed grillimised teeme harku järve ääres. Selle aasta esimene grillimine on tehtud ja noh tahaks veel.
    Mehega siin ikka unistame, et saaks ka kunagi oma majja elama. Küll siis oleks hea, lapsed saaks päevad läbi õues olla ja ise saaks grillida.

  • Avatar
    Vasta Ele Ri 30. aprill 2019 at 17:44

    Me elame oma tsikiga korteris kuigi olen viimased paar aastatunistanud oma pisikesest aialapist ja peenrast ( kuigi minu teadmised aiavärgist on puhas null?). Nüüd peale isa surma on vennal maakoht aia ja grillivõimalusega ja kui eelnevatel aastatel sai suve jooksul ehk ühe grilli tehtud kokku,siis see kevad juba kaks korda grillinud , juhuuu:)
    Niiet ilmselt aastatega hakkan ma ka rohkem mullas müttama ?

    • Avatar
      Vasta Kaire 1. mai 2019 at 14:57

      Elan ämma majas, varsti saab 6a täis, oma maja on ehitamisel. Grilli ja tsilli ikka teeme, aga nüüd hakkame kindlasti tihemini tegema, sest tellisime ka tünni, can’t wait! See M&M kingikott oleks nagu rusikas silmaauku, sest üks vend saab vähem kui 2ndl pärast aasta võrra targemaks ja loodetavasti on selleks ajaks tünn ka kohal ?

      • Avatar
        Vasta Kaire 1. mai 2019 at 14:59

        Krt ma ei tahtnud Eleri kommentaarile vastata, sry ?

  • Avatar
    Vasta Crly 30. aprill 2019 at 17:41

    Meie kolisime oma elamisse ning võtame hoogu, et teha esimene grill päris oma terassil. Võtan ka loosist osa.

  • Avatar
    Vasta Paula 30. aprill 2019 at 17:41

    Elan korteris, kuid olemas on ka suvila 🙂
    Ja nüüd piinlik tunnistada, aga see aasta ei olegi veel grilli kasutanud….seisab kuuris!
    Niiet anna aga lihakraami ja kohe teeme suvilas enda pere ja naabriperega grilliõhtu 😉

  • Avatar
    Vasta Eliko 30. aprill 2019 at 17:40

    Olen terve elu elanud oma majas ja mulle meeldib just soojade ilmadega oma aeda istuma minna. Elasin aasta ühiselamus ja oli ikka piin küll, väikest tuba 2 kesi jagada. Oma kodu on oma kodu.

  • Avatar
    Vasta Tiia 30. aprill 2019 at 17:33

    Meie elame korteris aga unistame majast ja tegutseme juba selles suunas. Lastega majas nii mõnus. Suvel grillime väga tihti ja lapsed ka armatavad grillvortsi.

  • Avatar
    Vasta Anu 30. aprill 2019 at 17:27

    Elan korteris, aga käime tihedalt minu ema juures maal ning seal põhiliselt grillime ja tšillime.

  • Avatar
    Vasta Annika 30. aprill 2019 at 17:23

    Majas, mis vajab tegemist ja kõpitsemist, kuid mis ei takista grillimist ja mõnusat ajaveetmist pere ja sõpradega . Seega osalen loosis, et oleks jälle põhjust külalisi külla kutsuda.

  • Avatar
    Vasta Vesper 30. aprill 2019 at 17:19

    Elan korteris, aga grillhooaeg saab ikka igal aastal avatud – kas siis maakodus või sõprade aiapeol. Kahjuks mitte nii tihti kui tahaks, aga ehk kunagi tuleb ka see enda aed. 🙂

  • Avatar
    Vasta Piret 30. aprill 2019 at 17:11

    Elame ridaelamus ja nagu minu kohta öeldi kunagi, siis olen oma abikaasa juures ÜÜRNIK ? Aga suht suva kuna üüri maksan natuuras ja asi toimib ? Aga 2a tagasi tegime ka endale terrassi ja mõnus oli õhtupoolikuid nautida ja ka grillida. Siis tuli soojustamise projekt ja pidime ka üles võtma terrassi. Nüüd lasin esimeste ilusate ilmadega tagasi panna ja ülilebo. Eriti mõnus on sellepärast et ühelgi teisel naabril ei ole ? Mees vorpis endale ja ka minule toolid ja ka laua. Ja nii ma olen üks õnnelik üürnik ? aga võin rõõmuga liha mekkida ka teiste aias – ei ole vahet. Peaasi et seltskond hää ??

  • Avatar
    Vasta Mer. 30. aprill 2019 at 17:08

    Ma sa saa unistada esimesest grillist, sest me grillime aastaläbi siis kui isu tuleb?

  • Avatar
    Vasta Leanika 30. aprill 2019 at 17:08

    Mina ise eln korteris aga nii mõnus oleks suvel hoovis kuskil grillida, õnneks maakoduski saab. Muidu väga hea minna kuhugi mere äärde trippima ja siis ka grillida. Muidu suvel väga mõnus kuskil olla ja päikest nautida samal ajal korraldada ka mõni grillpidu 🙂

  • Avatar
    Vasta Elize 30. aprill 2019 at 17:07

    Olen aastaid majas elanud ja iga kevad nautinud selle saabumist. Kõik need rohimised, grillimise, tärkav rohi, hiirekõrvad puudel põõsastel…. Nii mõnus.
    Nüüd aga elan korteris ja tunnen sellest niiii väga puudust. Igal võimalusel olen sõbranna juures kus saab aias olla ja kevadet ja suve nautida 🙂

  • Avatar
    Vasta Marianne 30. aprill 2019 at 17:01

    Elame korteris, kuid süda tuksub mehega mõlemal maakodu poole. Kahjuks pole meie võimalused praegu piisavad, et endale seda lubada, seega peame üürikaga leppima. Meeldib väga grillipidu ja aias toimetamised seoses oma majaga. Küll tuleb ükskord ka meie aeg 🙂

  • Avatar
    Vasta maarja 30. aprill 2019 at 17:01

    Oma aed on parim 🙂 . Me mehega kogusime mitu aastat sissemaksu raha kokku, et saaks omale ja lastele lubada oma maja (never ei tahaks lastega elada kortermajas, eriti kui kaks last on erivajadusega). 2014 aasa suveks oli meil raha koos ja saime augustis oma maja 🙂 . Majal on muidugi vaja teha kapitaalremont ja me nokitseme selle kallal, teine korrus tehtud, uus katus ja kyttesysteem ja soe vesi ka majas lõpuks :). Kuid parim osa maja juures on oma aed kus lapsed saavad vabalt möllata ja joosta ning ma ei pea kullipilguga neil kuklasse hingama 😀 . Algselt oli plaan ka kasvuhoone ja peenramaad korralikud teha, kuid aeg koguaeg lippab käest (kas olen rase olnud või on beebi pisike olnud). See aastaa hakkasin korralikuks ja tegin peenramaa omale, uuel aastal plaanin ka kasvuhoone soetada omale. Kuigi jh, eks suvi näitab kas minust rohijat on või mitte. Lastel on oma aianurk kus kiigud ja turnimine, liivakast ja batuut jms ning kaalun ka basseini või tynni varianti. Kuid ma ei suuda otsustada kumb variant oleks kasulikum,kas välibassein või tynn. Õnneks mul on paar aastat aega veel otsustada, siis pesamuna suurem ja julgen koju muretseda vast basseini/tynni ja raha ka selleks ajaks koos.
    Kuid suvi ja grill käivad kokku mu arust. Kuid ma va lohe, kaks korda nädalas teen grilli ainult :D.

  • Avatar
    Vasta Tiina 30. aprill 2019 at 16:56

    Me elame kortermajas, aga aiamaa juurde on ehitatud väike aiamaja, kartulivagu, tulbid ja grillikoht. Ja praegu on seal juba nii ilus. Kahju ainult, et elektrit pole, siis oleks idekas.

  • Avatar
    Vasta Heili 30. aprill 2019 at 16:56

    korteris, õnneks on rõdu 12ruutu ja mahutab kenasti ka gaasigrilli ära kus pere ja ka sõpradega grillima mahub ?

  • Avatar
    Vasta Anette 30. aprill 2019 at 16:51

    Elan korteris aga vanematel suur hoov. Täna teeme selle aasta esimest grilli.
    Ma ka nii unistan juba oma majast ja aiast.

  • Avatar
    Vasta Emiilie 30. aprill 2019 at 16:50

    Elan korteris, aga õnneks on vanaisa maakodu, kus saame perega grillida. Aias meeldib väga olla ( seemneid külvata ja pärast korjata, rohida mitte nii väga). Aga aias lõõgastuda on ülimõnus.

  • Avatar
    Vasta Tiina 30. aprill 2019 at 16:38

    Elan korteris. Lapsena elasin suures majas ja nägin kõrvalt, kui palju tööd oli. Ma suht selline printsess, kellele näppe mulda pista ei meeldi 😀 Kolisin esimesel võimalusel maalt linna.
    Võibolla ridaelamu on kõige lähedamal majale, millega ma nõus olen. Muidu suur maja üldse ei tõmba.
    Kui grillida tahame, siis lähme tavaliselt mehe õe juurde Kohilasse. Grillimine nagunii rohkem meespere teema meil olnud. Naised päevitavad ja kantseldavad lapsi 😀
    Meil ongi see esimene grillikas tegemata, et tore oleks suure koti hea ja paremaga külla minna.

    Ja Kamado kõlab väga nagu Kardo 😀

  • Avatar
    Vasta Jaanika Hakmaa 30. aprill 2019 at 16:36

    Praegu oleme jõudnud vaid paar korda grillida. Aga varsti kindlasti rohkem. Elame korteris, aga saime lisaks ka aiamaalapi grillinurgaga ?

  • Avatar
    Vasta Lily 30. aprill 2019 at 16:35

    Elan oma majas ja igal võimalusel naudin grilli ja tsilli mõnusid koos pere ja sõpradega. Ja liha kulub marjaks ära 😉

  • Avatar
    Vasta Janne 30. aprill 2019 at 16:35

    Ma olen enamusajast majas elanud. Nüüd elan korteris ja nii igatsen oma maja. Aga õnneks vanemate kodu on paari kilomeetri kaugusel ja see aasta on grillidele juba päris palju kuuma antud ja õuemajakeses lõunat söödud. Tänagi on grill töös ja rabarberikook ahjusoe ootamas? Ma tuleks veereks ka teie tünnisauna?

  • Avatar
    Vasta Nele k 30. aprill 2019 at 16:35

    Terve elu olen elanud korteris, enamus ajast maal, seega pole olnud probleemi maja ees väike grillipidu korraldada. Ja suurema osa teisme east veetsin maal vanaema juures. Seal oli pea iga päev grillimine.?
    Nüüd elan natuke “tsiviliseeritumas” paigas ja siin ei saa nii lihtsalt grillida. Aga kui ilmad soojemaks lähevad, käime perega pea iga nädalavahetus kusagil veekogu ääres grillimas.
    Ei jõua ära oodata millal leiame omale õige maja, siis saaks iga päev grillida. ??

  • Avatar
    Vasta Piret 30. aprill 2019 at 16:32

    Mallukas, ma pean sulle ütlema……….
    Elasin minagi korteris ja igal võimalusel kimasin linnalähedale maale laste juurde,et just nimelt “sitaste” varbavahedega mööda õue patseerida, ja päevitusriiete väel oma voldikesi tuulutada.Aga jah, see polnud ikka see..päeva lõppedes jälle autosse ja tagasi korterisse, lihtsalt ei tahtnud tüliks olla kaua.Aga nüüd….jehhuuu, elan juba mõni aasta sealsmas majas ja enam ei kujuta teisiti ettegi.Suvel ikka ikka tuleb seda grillimist ette- väga lihtsad toidukorrad, ilma vaevata, lihaollus restile, kasvuhoonest tomatit-sibulat kõrvale ja olemas. Ja kuna nüüd ka sõitma ei pea õhtuti , siis palava ilma kosutuseks ka mõni jook(siider,õlu) kõrvale.
    Niisiis,Mallukas, ma pean sulle ütlema, et sul on tuline õigus KARDO majas elamise suhtes ja no lastest tasu rääkidagi-paremat olla ei saagi

  • Avatar
    Vasta K. 30. aprill 2019 at 16:26

    Meie elame majas ja nii kui ilusad ilmad saabuvad, siis oleme suurem osa ajast väljas. Lisaks teeme enamus söögid grillil.
    Suve algul on enamasti liha+värske salat. Aga mingi hetk hakkame muid asju ka grillima.
    Ja mis eriti mõnus, ma ei ole eriline grillivend, siis teeb seda mees. Seega on toidu tegemise kohustus vaikselt tema tööks saanud ?.

  • Avatar
    Vasta KertuV 30. aprill 2019 at 16:25

    Mulle väga meeldib grill ise väga ei tahaks teha aga kui isu on tuleb teha! Hetkel elan küll korteris aga kogu elu majas! Tahaks muidugi oma Maja ja oma maalappi! Grillida tahaks ka! ?

  • Avatar
    Vasta Katre 30. aprill 2019 at 16:25

    Hetkel elan korteris. Nüüdseks 19s kolimine oli ? vähemalt on selle korteri juures ka sisehoov ja võimalus ka grillida. Oma sõpradega oleme ikka tihti hoovis mul grilliõhtuid teinud ja hea seltskonnaga hea toidu jagamine… mida veel tahta. ☺️
    Kuna oma aiamaad linna korteris ei ole siis tihtipeale leian maal abistamas vanavanemaid aiatöödes. ☺️

  • Avatar
    Vasta Triin 30. aprill 2019 at 16:23

    Lihakraam kuluks absoluutselt ära. Soojade ilmade tulekuga on meil pea alati keegi külas ning suur osa toidu tegemisest toimubki õues! 🙂 Elame maal ja “õnnistuseks” on meeletult suur aed. Vahel on päevad, kus on endal ka jube tuhin, vahel aga peab sundima end, et asi tehtud saaks. Mis seal ikka. 🙂 Aga toas ei viitsi meist keegi passida ja niisama jalgu kõlgutada õues pingil ka ei paku pinget, seega keegi meist alati midagi toimetamas. Tõesti armastan seda elu. Kasvasin ise maal üles ja olen tõeliselt õnnelik, et “pääsesin” korterielust. Eriti õnnelik olen aga selle üle, et meie sõbrad tulevad siia tihti puhkama ja chillima-grillima. ?

  • Avatar
    Vasta Kätlin 30. aprill 2019 at 16:20

    Nädala sees elan korteris (käin teises linnas ülikoolis), kuid nädalavahetustel olen kodus, mis on väike maakoht linna ääres, kus on nii mõnus. Kui vähegi ilm lubab olen õues. Oleme see aasta juba kahel nädalavahetusel grillinud ja ei jõua järgmist korda ära oodata. Grill-liha ja ketšup, mm…

  • Avatar
    Vasta K. 30. aprill 2019 at 16:19

    Elame majas. Grillime ja tsillime igal sooja nädalavahetusel. Teeme ka lõket tihti. Sõbrad käivad tihti grillimas ja saunas. Ehitame ka omale terrassi tünniga. Liha sooviks võita küll.

  • Avatar
    Vasta Siret 30. aprill 2019 at 16:14

    Maja inimene! Kohe kui päike kõrgel, oleme kogu perega õues. Lapsed tahavad vaid terassil süüa ?

  • Avatar
    Vasta Mari-Jaana 30. aprill 2019 at 16:10

    Elame majas ja nii mônus on aias ikka, eriti selliste soojade kevadilmadega. Oleme juba mitmeid kordi grillinud. Täna just sai pisut aedviljagi peenrakasti maha pandud ja maasikataimi juurde istutatud – mônna aeg. ?
    Laupäeval toimub meie juures just suurem oleng, jube hästi sobiks kotitäis head ja paremat vôita. ?

  • Avatar
    Vasta Maarja 30. aprill 2019 at 16:06

    Hetkel veel elame korteris, sest parasjagu remondime maja. Iga vaba hetke käime seal toimetamas ja esimene asi, mille korda ja mõnusaks tegime, oligi terrass, et saaks vähemalt normaalse inimese kombel istuda ja süüa teha, peale sauna juttu puhuda.
    Grillkraam oleks mõnus küll seega ja kuluks täiega ära.

  • Avatar
    Vasta Mairi 30. aprill 2019 at 16:02

    Meie elame oma majas ja et kellelgi kobisemist poleks, elan mehe majas. Ning esimene grill on niiii hea. Ja õhtuti õues istuda ja hommikul ning päeval lihtsalt aias olla. Oot mis see küsimus oligi?!? ?‍♀️

  • Avatar
    Vasta Kersti 30. aprill 2019 at 15:58

    Ostsime mehega paar päeva tagasi maja ja ütlen ausalt, oma hoov on ikka parim. Grillid kuna tahad, päevitad kus tahad, saab nokitseda peenarde kallal ja loodan, et kasvuhoone ka valmib varsti.

  • Avatar
    Vasta Andra 30. aprill 2019 at 15:58

    Elan ka mehe majas nagu rotid ikka ja kohe hakkan grillima, palun M&M manti!

  • Avatar
    Vasta Kaidi 30. aprill 2019 at 15:57

    Elan korteris, aga vanemal õel on Pärnus maja ja suur hoov ning seega saab seal tihti külas käia ning kõik “aiarõõmud” läbi elada…Oma väike maalapike ka piparmündi kasvatamiseks seal olemas. 🙂
    Grillpeod on suvel iga nädalavahetuse tavaline teema. Ikka saavad kõik sõbrad seal hoovis kokku ning lõõgastutakse töönädalast ning sussutatakse vorsti tule peal. Väga sooviks kinkekotti võita, et järgmisele nädalavahetuse grillpeole lihavaru kaasa võtta. 🙂

  • Avatar
    Vasta M.M. 30. aprill 2019 at 15:55

    Lapsepõlve veetsin korteris elades, aga nûûd on oma koduks maja. Naudin samuti igal kevadel neid esimesi grillimisi, sest see lihalõhn ning liha ise on nii imeline ja maitsev. ?
    Võidetud lihaga lâheksin nãdalavahetusel ema juurde tema sünnipäeva tãhistama ?

  • Avatar
    Vasta Maris 30. aprill 2019 at 15:52

    Elan korteris. Grillipeod meeldivad, ise oleks ka rohkem aias. Vahest istume aiamaal või siis tuttavatel lähedal maja nende hoovis hea vahest päikest võtta ja lihtsalt nautida aias olemist.

  • Avatar
    Vasta Stiina 30. aprill 2019 at 15:51

    Elan korteris. Aiamaa lapike on olemas … seal saab ikka grilli ja chilli ..see aasta pole veel jõudnud kahjuks ..aga terve suvi ees 🙂 .. Maks&Moorits on väga väga maitsev ..jään võidule lootma et saax esimese grilli ja chilli tehtud 🙂

  • Avatar
    Vasta Elis 30. aprill 2019 at 15:50

    Muidu elan korteris aga nädalavahtuseti oleme maal vanemate juures. Nädalavahetustel veedamegi enamus päevast õues sest seal rohkem teha kui linnas. Kuna nüüd grillihooaeg täiega käib siis vahet ei ole kus grillime. Ja peale läheb absoluutselt kõik. Juurikad, lihad, kalad … you name it 😀
    Seega oleks päris lahe see komplekt saada kuna mais ka terve hunnik sünnasid tulemas 😀 (Kaasa-arvatud minu 25 : )

  • Avatar
    Vasta Liis 30. aprill 2019 at 15:50

    Oi, meile väga meeldib grillida. Suvisel ajal ikka mitu korda nädalas. Õnneks elame maal ja majas, ei pea kuhugi ekstra sõitma. Kuid nagu alati, raha napib ja pole meil aias midagi erilist. Unistame sauna juurde kümblustünnist, siis peaks küll ühe suure peo maha.

  • Avatar
    Vasta SIGNE 30. aprill 2019 at 15:46

    Ma elan korteris. Maja ostmine käib väheke üle jõu… Varem üürikorteris elades oli võimalus grillida ka, sest puukuuride taga aias oli selleks piisavalt ruumi, et kuskile oma pisike kuppelgrillike üles panna ja õhtusöögiks liha sussutada. Nüüd suures korrusmajas elades see võimalus puudub ja see on tegelikult päris kurb ja masendav. Jalutad ringi ja IGAST AIAST tuleb ilusa ilmaga imelist grill-liha lõhna. Minul ila voolab, nagu näljasel koeral. Ei loe see ka, kui kõht juhtub täis olema, sest see grillimise lõhn on ka täis kõhuga masendavalt imeline ja söögiisu tekitav. Nii ma lepingi grilltoodete kuumtöötlemisega ahjus või pannil, kuigi see ei ole SEE. Loosis osalen rõõmuga, mis sest, et grillida ei saa. Mu 17a poeg sööb liha igal kujul kuumtöödelduna, nii et võit oleks mu pisikesele perele suureks abikS.

  • Avatar
    Vasta Anneli 30. aprill 2019 at 15:45

    Ka mina olen terve elu elanud korteris, aga unistan ikka majast. Õnneks on mul Lõuna-Eestis maakodu, kus maist septembrini majaomanikku mängida saab ? Kasvatan korteris tomatid-kurgid-melonid-arbuusid-tšillid-paprikad-lilled-jne ette ja siis kevadel viin suurema osa maale. Olen täielik rohenäpp ja minu arust on tõeline luksus hommikul ärgata, uks jalaga lahti lüüa ja enda aias hommikukohvi juua, linnud siristavad, konnad krooksuvad taustaks ja siis naudid rikkalikku õieilu! Oeh! Õhtuti alati grillime, mängime seltskonnamänge ja julgemad ujuvad tiigis. Nii et jah – talvel on hea ja mugav korteris elada, aga varakevadel ihkab minu hing maale ja tahaks omada maja!

  • Avatar
    Vasta Meril 30. aprill 2019 at 15:43

    Ise elan korteris, kuigi väiksena elasin majas. Nüüdseks olen enda elu peal ja maja veel lubada ei saa, küll aga igatsen ma sellist “majaelu” täiega. Kõige rohkem päevitamist. Väiksena ma ilmselgelt ei väärtustanud seda, et saan elada majas ja et meil on oma aed, taimed, lilled, marjad jne. Nüüd siis on hoopis minu korteri aknalaud meeletus kogustes taimi täis ja üritan kuidagi nii läbi ajada? Vahepeal on küll selline tunne, et pole kuskil grillida või niisama istuda, mis paneb eriti aeda igatsema.

  • Avatar
    Vasta Kats 30. aprill 2019 at 15:43

    Elan majas ning grill toimub pea iga nädalavahetus. Aiakiik on nii hästi ära sätitud, et tuul sinna ligi ei pääse ja kui päike ikka soojendab hellalt seal pikutades, tuleb suve tunne peale.
    Ise suur aiatööline ei ole, pigem naudib niisama päikest.

  • Avatar
    Vasta Katrin 30. aprill 2019 at 15:42

    Me elame korteris, kuid ega siis sellepärast grillimata jää. Garaazhiesine sobib selleks suurepäraselt. Kui lapsi on rohkem, siis läheb natuke keeruliseks, aga õnneks majataga suur roheline ala, kus nad joosta ja palli mängida saavad. Silma peab peal hoidma. Ja elukaaslase emalon on maja meie lähedal, ka seal saab grilli.ja tshilli 😉 Muidugi võiks olla oma maja ja oma aed jne jne, aga seni kuni pole,saab edukalt ka korterielanikuna ägedad grillipeod teha 😉

  • Avatar
    Vasta Riina 30. aprill 2019 at 15:42

    Elan majas kus suur aed, grill on sisse õnnistatud hea paremaga juba, aga ainult pere seltsis. Uusi tooteid tuleb ka iga aasta nii palju, et kõike ei jõuagi vist proovida. Ehk õnn naeratab ?

  • Avatar
    Vasta Auli 30. aprill 2019 at 15:41

    Elame korteris aga plaanime ikka maja osta. Olen terve elu majas elanud ja peale seda kui sai omaelu peale minna, siis jäänud majas elamist igatsema.
    Naudin seda kui saab suvel peenraid teha, vaadata kuidas koer saab vabalt aias ringi joosta ja mõnusalt sõprade/perega aega veeta ning grillida ?

  • Avatar
    Vasta Marili 30. aprill 2019 at 15:40

    Jaaaaa!! Ise elan korteris aga isa juures käime alati grillimas, palju sunnipaevasid ja grillipidusid tulekul, seega selline kink teeks rahakotile küll ainult head! ?

  • Avatar
    Vasta Liisi 30. aprill 2019 at 15:34

    Majas elame ja enam ei kujutaks ettegi, et peaks korteris elama..eriti 3 väike lapsega..majas nii mõnus oma õues olla ja edasi tagasi toavahet käia vastavalt vajadusele..korteris päris nii ei saaks. Grillimine ka meil üks põhitegevusi varakevadest hilissüguseni kuigi mul ka tavaliselt esimese kuuga kopp ees siis ikkagi grillime ja kui ise ei taha siis sõbrad ikka söövad 😀

  • Avatar
    Vasta Laura 30. aprill 2019 at 15:33

    Me elame korteris, omame küll ka aiamaad ent seal grillimas ei käi, vaid kasvatame tomateid-maasikaid-herineid jms ning on ka mõned marjapõõsad. Küll aga on mind õnnistatud emaga kes elab oma majas (mis on ka mu lapsepõlve kodu), ja iga vaba hetke veedame me maal ema juures. Puhkame, teeme hoovis erinevaid töid ja mängime lastega. Grill hooaeg siin läbi ei saagi, teeme seda ka talviti, aga mudugi suviste ilmadega rohkem. Isegi kui mõteleme et grilliks oma perega, siis lõpuks on ikka sõbraf ka platsis ja grillpidu täies hoos. Nii juhtus ka täna ?. Aga tüüpilise liha asemel on seekord grilli peal burger ja erinevad juurviljad.

  • Avatar
    Vasta C. 30. aprill 2019 at 15:32

    Elan korteris, mille juured kuulub ka aed. Nõmme võlud ikkagi.
    Pidevalt mõtlen, et läheks nüüd hoovi ja chilliks. Aga peaaegu alati naabri tüütud jõnglased ees aga üks lastest räägib koguaeg kuidas ta soolikad lendavad kui pomm sinna või tänna panna. Siis nagu väga ei viitsi seda rõvedust kuulata. ?
    Ja kui ongi sõpradega väike grill istumine, siis naabrid imbuvad ka alati seltskonda. Muidu see mind ei häiri aga nad ise kunagi istumis ei korralda, kunagi ei küsi kas võivad liituda jne. Aga eks hea toidu lõhn meelitab välja…

  • Avatar
    Vasta Laura 30. aprill 2019 at 15:30

    Elan korteris, aga maale tulles üritan alati grillida, kui ilm vaid lubab. 🙂

  • Avatar
    Vasta Merle 30. aprill 2019 at 15:29

    Elan korteris aga meil on suvila seal grillime kui võimalust on.
    Just lapse sünna tulekul kus grillipidu ootamas ja head liha sooviks ka.

  • Avatar
    Vasta Jaana 30. aprill 2019 at 15:27

    Elan maal oma majas. Ehitasime abikaasaga nullist ja suve lõpus saab kaks aastat, kui sisse kolisime.
    Enne majja kolimist, elasin korteris.
    Meil on suur terrass, mille abikaasa ise ehitas ja alles paar nädalat tagasi sai ostetud terrassimööbel ja grill. Seega oleks kingikott suurepãrane, et need asjad sisse õnnistada ja üks tore pidu korraldada.

  • Avatar
    Vasta Silvia 30. aprill 2019 at 15:23

    Elame korteris ja grillimas saab käia mõnes avalikus kohas ? või siis mõne sõbra või tuttava juures.

  • Avatar
    Vasta Kristiina 30. aprill 2019 at 15:23

    Enamik elust maal talus elanud, nüüd mõned aastad Tallinnas korteris. Aga õnneks suvel juba saame tagasi majja kolida :). Alustame ka aia ehitusega, et saaks ikka koeri võtta ? Ja no kellele ei meeldiks grillpeod ?

  • Avatar
    Vasta Krista 30. aprill 2019 at 15:22

    Elan korteris aga õnneks vanemate kodu mõni kilomeeter eemal. Seal viibime enamuse oma vabast ajast. Korter on suvel eriti “ahistav”. Grilllime palju ja suitsetame ohtralt kala. Elu on lill!

  • Avatar
    Vasta Reine 30. aprill 2019 at 15:22

    Elan korteris, grillipeod meeldivad meie perele küll. Väga tahaks, et kus oleks hoov ning saaks grillida sõpradega. Aga igal võimalusel saab minna vanemate poole grillima või teiste sõprade juurde. ☺ Päikest teie perele, olete nii vahvad!?

  • Avatar
    Vasta M 30. aprill 2019 at 15:22

    Elan korteris aga grillipaiga leiab alati 🙂

  • Avatar
    Vasta Galina 30. aprill 2019 at 15:16

    Meie elame korteris, aga käime väga tihti maal vanematel külas. Seal uhke isetehtud grill olemas, oleks tore võita grill asju grillimiseks.

  • Avatar
    Vasta Annika 30. aprill 2019 at 15:15

    Elan majas ning grillime vorsti isegi talvel. Teeme praegu õue suveköõki, seal hea kala jms praadida.
    Aias meeldib ka rohida, nokitseda aga no lapsed ei lase ju rahus seda teha, seega on mul aegajalt umbrohuküllus.
    ?

  • Avatar
    Vasta Õnne 30. aprill 2019 at 15:14

    Elan südalinnas, hiiglama suures paneelikas. Korteris…
    Ja mul pole ka seda teistpoolt,kelle majas elada…aias tsillida ja söpradele istumist korraldada 😀 (peaks vist tinderisse luurele minema, leiaks suveks vähemalt tsillimise koha 😀 )
    …aga mul on sõbranna, kellel on mõnjsalt suur hoov kus lastel ruumi joosta ja koerustükke teha…sõpradel ruumi grilli ääres kokata ja üldse mõnusalt aega veeta.
    ..grillida meile meeldib. Igatsen seda. Oleks võimalik grillils palju,palju tihedamini…

  • Avatar
    Vasta Kristina 30. aprill 2019 at 15:13

    Elame korteris,aia asemel on rõdu.
    Kuid õnneks on mul ema 10 km kaugusel ainult ja seal aias saab alati grillida. Esimesed grillid ja ema sünnipäev sel nv-l peetud a no kellel saaks midagi olla uue grillipeo vastu,niiet liha võtaks vastu küll. 🙂 🙂

  • Avatar
    Vasta Triin 30. aprill 2019 at 15:12

    Elame korteris, aga sõidame tihti loodusesse grillima (no ikka sinna kuhu lubatud). Õnneks on meil ka perel suvila, kus saab ikka käidud ja nauditud ka oma aia mõnusid 🙂 Ühel päeval loodetavasti on ka meil oma maja koos aiaga. Senikaua aga käime grillimas oma lemmikkohtades ümber Tallinna ja naudime ka neid esimesi grille täiega ??

  • Avatar
    Vasta T 30. aprill 2019 at 15:11

    Elame korteris oma kahe lapse, kohe sündiva beebi, koera ja kassidega. ?
    Talvel ol3n ma rahul, aga nii kui ilmad lähevad ilusamaks siis muutub ka see rahulolu. Nii mõnus oleks minna enda aeda terrassile päevitama. Esimene grill on iga aasta ikka nii mõnus.
    Kui võitma peaks siis läheks mehe vanaemale külla maale ja teeks seal ühe mõnusa grillpeo??

  • Avatar
    Vasta Greete 30. aprill 2019 at 15:11

    Mina olen kasvanud oma majas elades, nautides kõiki oma aia võlusid.
    Oma täiskasvanuelu aga alustasin korteris ja elan siiani korteris. Ei saa kurta, meeldib ka. Aga igal kevadel igatsen väga väga oma maja, justnimelt selle grilli ja tsilli pärast aga tegelikult sama palju ka aiatööde ja muruniitmise pärast. See tunne, et saad lihtsalt olla oma õues, ilma et oleks koguaeg kellegi vaateväljas, on nii hea!

  • Avatar
    Vasta Diana 30. aprill 2019 at 15:09

    Elame üürimajas. Alles võtsin vana batuudi maha ja paigaldasin lastele üllatuseks uue. Samuti lükkasime vanakasvuhoone kokku ning ootame uut. Aias on niiiii palju teha ja ma oleks päevad läbi väljas AGA beebi tahab oma aega..

    Esimene ja teine ning ka kolmas grill on tehtud. Mis saakski parem olla kui lapsed mängivad,beebi magab iluund ning mees grillib 😀

    Järgmine nädalavahetus mul sünnipäev ees..just rääkisimegi abikaasaga et ta peab hakkama taaskord liha vardasse ajama.. liha kuluks igaljuhul ära

  • Avatar
    Vasta Triin 30. aprill 2019 at 15:08

    Elan korteris aga grillimine meeldib ikka – teeme seda mu vanemate juures maal aeg-ajalt. Samas mina ise mingi meister grillimises ei ole ja üldjuhul teeb seda mu abikaasa või isa.
    Lapsena elasin küll majas aga väga selliseid grillimisi nagu tänapäeval on, küll ei mäleta. Vinkusid ja sardelle (haha) grilliti küll aga see oli ka kõik. Igatahes võita üks tore hunnik grillimiskraami oleks väga super ?

  • Avatar
    Vasta Greily Künnerpä 30. aprill 2019 at 15:07

    Elan majas. Kui ilus ja noor olin , siis rääkisin,et mina majja ei koli ja lapsi ei tee. Elan majas juba 10 aastat ja kaks last ?
    Grillime vastavalt ilmale, siiamaani oleme saanud peaaegu igapäev grillida. Meie pere on suuredgrillimisefännid. Elu vinge oleks kui saaks võita liha ja seda siis sõpradega jagada ja grillida.
    ?
    P.S elan ka mehe ja ta ema majas ??

  • Avatar
    Vasta Eve 30. aprill 2019 at 15:05

    Kahjuks olen korteri inimene ja pole oma aeda ka kuid kui võidaks loosiga hunniku lihakraami küll siis leiaks ka koha kus grillida ja jagaks võidurõõmu teistegagi!Grillitud liha või vorstid värske salatiga on parim isegi kui teha lihakraam toas pliidil või praeahjus!
    Õnnelikud inimesed kel oma elamine ,eriti need kel on ka aianurgake!

  • Avatar
    Vasta Kris 30. aprill 2019 at 15:04

    Oma esimesed eluaastad elasin vanaema majas maal, kus oli väga äge. Siis kolisin emaga linna, aga kõik oma nädalavahetysed ja koolivaheajad veetsin ikka maal vanaema majas.
    Nüüd oma perega elame korteris ja unistame oma majast. Kunagi selle me kindlasti saame, sest töö käib just selle nimel. Jumaldan selliseid suviseid grilli-tšilli koosolemisi pere ja sõpradega :).

  • Avatar
    Vasta Kristiina 30. aprill 2019 at 15:03

    Elan korteris aga oman ka suurt aiamaad,kus viibime suurema osa oma vabast ajast.Talvel teeme niisama kilesauna aga kevadest sügiseni grillile igal nädalavahetusel ning võimalusel rohkem

  • Avatar
    Vasta Katre 30. aprill 2019 at 15:03

    Just kolisime oma majja ja nooooooo paremat otsust poleks saanud teha!
    Lapse ja koeraga niiii mõnus muru peal möllata ja sõpradega suurel terrassil pikki õhtuid mööda saata.
    Ps! Soolaleiva pidu täitsa tegemata, seega oleks kink igati teretulnud!

  • Avatar
    Vasta Reena 30. aprill 2019 at 15:03

    Olen korteri vend pigem aga grillida meeldib ikka. Seda saab üldiselt teha maal venna juures või sõpradega kuskil RMK platsil. 🙂

  • Avatar
    Vasta Ketter 30. aprill 2019 at 15:02

    Olen eluaeg majas elanud. Vahepeal korteris ja nüüd jälle majas, enam ei kujuta ettegi, et peaks korterisse tagasi kolima. Grillida meeldib väga. Võit oleks super! 🙂

  • Avatar
    Vasta Reili 30. aprill 2019 at 15:00

    Meil saab juuni esimestel päevadel aasta täis meie enda majas elatud.. Mida oleme ise oma kätega ehitanud oma 7 aastat juba ja valmis ta ikka päris pole. Väga suur aiahoolik ei ole, pigem meeldib selline kiirem ja lihtsam hooldus, rohkelt muruplatsi mida lihtsalt niidukiga üle lasta ja natuke lilli et oleks ikka värvilisem see eluke. Esimesed grillid meeldivad mullegi kõige rohkem, mingist hetkest need enam nii nauditavad ei ole.
    Lihakraami kuluks küll ära esimesteks grillimiseks.

  • Avatar
    Vasta K 30. aprill 2019 at 14:59

    Korteri inimene 6 aastat juba. 20 eluaastani elasin maakodus, suviti oli koguaeg grill seal elades. Mõnusaim aeg. Nüüd saab üliharva grilli, käi ja nuia sõpradelt kellel aed v maakodu 😀

  • Avatar
    Vasta Katrin 30. aprill 2019 at 14:59

    Elame korteris, kuid on olemas maamaja, kus suvel enamuse aega veedame ja muidugi grillime.

  • Avatar
    Vasta K. 30. aprill 2019 at 14:58

    Elan korteris, aga õnneks on nii abikaasa vanematel kui ka minu omadel väga vinged maakodud olemas 🙂 mingi aiavend kahjuks ei ole.. Lilli tahaks istutada ja paar korda suve jooksul tuleb rohimise tuhin ka, aga sellega ka asi piirdub ? aga õues on ülimõnus ja grill.. Sellest ei saa kunagi küllalt 😉

  • Avatar
    Vasta Rellu 30. aprill 2019 at 14:57

    Elan korteris, aiapeod meeldivad ja grillida meeldib samuti! Seekord otsustas mu mees ehitada garage taha väikese aiamaja koos terrassiga! 🙂 kes ei unistaks oma majast kus on aed ja seal pidu pidada! 🙂

  • Avatar
    Vasta Triin 30. aprill 2019 at 14:56

    Siiani korterielanik terve elu olnud aga homme jõuab kätte see päev, kus raske higi ja vaevaga teenitud oma majja kolime! Grilli ootan iga aasta, värske salat ja mõnus grill, suvel pole kööki vajagi 😀
    Hea meelega õnnistaks uue terrassi koos sõpradega grillides sisse!

  • Avatar
    Vasta Kaisa 30. aprill 2019 at 14:56

    Elan korteris, aga grillmine toimub ikka maal vanaema juures ?

  • Avatar
    Vasta Kristina 30. aprill 2019 at 14:53

    Hetkel olude sunnil ja noh, mugavuse tõttu elame korteris. Muidu terve elu maal ja majas elanud, kindlasti ka tulevikus veel.
    Maal vanemate kodus alati grillime. Sel aastal on mul ka juba lemmik toode välja kujunenud – Maks ja Mooritsa šašlõkk klassikalises marinaadis. Ma selline äädika marinaadi suur austaja ja no mineee kui hea see on! Ma ei tea kuidas nad suudavad absoluutselt igasse pakki saada niii hea liha. Hea meelega katsetaks ka teisi tooteid, sest suur suvi alles ees ja palju sa ikka ühte ja sama sööd, lemmikule kõrvale võtaks ka midagi muud ?

  • Avatar
    Vasta Liis 30. aprill 2019 at 14:52

    Saime oma maja eelmise aasta detsembris ja no märtsis oli vaja juba grillima hakata. Isegi kui korteris elasime siis saime oma aias grillida ja no loomulikult kui grillima hakkad siis voolavad sõbrad ka kohale nagu võluväel ?

  • Avatar
    Vasta M-M 30. aprill 2019 at 14:50

    Unisatan oma aias ja grillist…
    Aga vanemate juures mõnokord ikka teeme.

  • Avatar
    Vasta Annika 30. aprill 2019 at 14:49

    Viies faking korrus iga jumala päev ? eriti mõnus on see siis,kui kolmesel ka mingi tuur peale tuleb ja aastast ja kolmest korraga tuppa pean tassima, terve trepikoda kajab kisast ? ahjaa, eriti feil,et ise ma seda korterit 3a tagasi tahtsin ? nüüd igal vabal hetkel maal vanavanemate juures ja ca kuu oleme iga nv ikka vähemalt korra grillinud ka ? can’t wait, et rikkamaks saada ja maja osta/ehitada ?
    Ps, see liha loosi mulle nüüd, me jagame sõbralikult kogu perega, ausalt ?

  • Avatar
    Vasta Vanessa-Victoria 30. aprill 2019 at 14:49

    Elan korteris. Muidugi grilli peod meeldivad, kui soojemad ilmad kätte jõuavad hellan kohe sõbrannale kellel maja ja oma aed, et kle grillime. 🙂 Meil just üks grilli pidu plaanis, niiet see võit oleks väga hea.

  • Avatar
    Vasta Sigrid 30. aprill 2019 at 14:48

    Ise elan korteris, aga kuti pere elab majas ja nende juures saab ikka vahel grilli ja tünni. Hea liha läheb alati käiku.

  • Avatar
    Vasta Kati 30. aprill 2019 at 14:47

    Elan majas ja grillida väga meeldib, õigemini mehele meeldib. Grillime perekeskis ja ka siis kui külalisi tulemas on. Eelmine aasta panime püsti ka katusealuse, kus on mõnus istuda ja grilli nautida ?

  • Avatar
    Vasta Karolin 30. aprill 2019 at 14:47

    Me elame korteris aga meil on oma aed ning samuti enamus aja veedame mu vanemate majas ning ka grillpeod,sünnipäevad jms toimuvad seal. Grillinud me juba oleme suht palju aga nö aiapidu veel pole olnud aga nüüd emadepäeval tuleb ?

  • Avatar
    Vasta Marge 30. aprill 2019 at 14:46

    Elan korteris aga meil on ka väike suvekodu umbes 30 minuti autosõidu kaugusel ja suviti veedame ikka nädalavahetused seal. Seal saab ka grillida ja kindlasti kuuluvad grilli juurde ka sõbrad. Suvila aias on ikka oluliselt mugavam, parem ja lahedam sõpru võõrustada. Aias on õhku rohkem, suminat vähem ja rahulikum. Vahel saavad ka naabrid läbi astuda ja üldse olemine on oma majas ehk suvilas kuidagi stressivabam.

  • Avatar
    Vasta inge 30. aprill 2019 at 14:44

    Tere,elan oma majas,suvel grillime ikka pärsis tihti.Mul oma aiamaa ja kasvuhoone kaa.Nii et suveks tööd jagub!

  • Avatar
    Vasta Margit Vasiljuk 30. aprill 2019 at 14:44

    Maja ostsime peaaegu 2 aastat tagasi ja sees oleme elanud pool aastat.
    Varasemalt elasin korteris ning olin max level kade kõigi peale, kel oma maja ja aed. Just nende samasuguste tunnete peale nagu sa kirjeldasid. Esimene päike, grill ja tšill. Hoolimata kõikidest “mustadest” töödest oma majapidamises olen täna mega õnnelik ja tänulik, et mul maja on. Nii mõnus lihtsalt.
    Aias nokitseda meeldib, aga kahjuks ka pigem käib see hooti. Oleme üsna seltskondlikud, seega käivad tihti sõbrad külas ning neid grillipidusid ikka tuleb ette. Juba on vaikselt grillist kõrini 🙂 Aga sellest olenemata pean väärikalt sügiseni vastu ja ikka grillin nagu Eesti rahvale kombeks on 😀

  • Avatar
    Vasta Mirjam 30. aprill 2019 at 14:43

    Oeh mina elan korteris, aga hing ja süda ihkavad maja. :/
    Olen om terve oma elu elanud majas ja kurja see korteri elu mulle ei sümpatiseeri nii nagu maja elu. 🙂
    Tõsi. See esimene grilli lõhn, see kevade päike ja see kevade lõhn samamoodi. Huh, milline nauding. Alati vanemate juurde minnas lihtsalt oled ja tunned mõnu sellest kõigest. Ahmid seda kõike endale sisse. Jaa siis tuled oma linna korterisse, kus lihtsalt neli seina vahivad otsa ja krt ajab ikka marru küll 😀
    Majas ei lõppe tööd kunagi. Ühest otsast lõpetad ja teisest alustad ?

  • Avatar
    Vasta Merli 30. aprill 2019 at 14:43

    Korteris, tahaks küll oma aeda, kuigi grillipidudest iseenesest ei huvitu. Samas kui pere/sõpradega kokku saada, on ikka lõbus. Aeda tahaks pigem selleks, et lastel (tegelt endal ka) oleks kodu juures vaba ja lõbus olla ning et saaks veidi midagi head kasvatada :).

  • Avatar
    Vasta Stella Ohtka 30. aprill 2019 at 14:43

    Elu aeg elanud korteris ( kohe kohe 35a) ja vist nii ka jääb. Aga näis mida tulevik toob. Kuna väiksena maal sunniti rohima tihti siis vot enam ei taha. Aga kui oleks oma maja kes siis teab. Aga mingeid aiasaaduseid ma kasvatama ei hakkaks. Aga jah seda räägin praegu. Vb kui oleks oma maja kes teab mis pähe lööb 😀 Aga grilliks ikka kui saaks. Ämma juures oleme ikka teinud. See aasta polegi veel saanud grillida kahjuks.

    • Avatar
      Vasta Stella Ohtla 30. aprill 2019 at 14:44

      Ohtla ikka perekonnanimi 😀

  • Avatar
    Vasta Triinu 30. aprill 2019 at 14:43

    Elan korteris aga käin teiste juures grillimas, olen puuk 😀

  • Avatar
    Vasta Joanna 30. aprill 2019 at 14:40

    Elame küll korteris aga unistame suurelt ja ikka oma päris majast. Väljas grillime matkaradadel, looduses või siis mõne tuttava juures. Seal kus ikka lastega mugav olla. Need esimesed grillimised on tõesti niii mõnusad. Korteriga kaasas ka aiamaake aga seda ei kasuta. Mehe vanavanematel talu ja panen sinna oma juurikad maha. Olen alati pigem selline taimedega nokitseja olnud ja oma majas/aias oleks veel rohkem vast.

  • Avatar
    Vasta Helle 30. aprill 2019 at 14:40

    olen kasvanud majas aga viimased 10 aastat elan korteris. vôidu korral lâhen perega lapsepôlvekoju grillima?

  • Avatar
    Vasta E 30. aprill 2019 at 14:39

    Elame veel korteris. Majake ootab remonti. Grillihooaeg veel avamata, sest maal kulub kogu aeg ja aur praegu korrastusele – aiatöödele.
    Aga head grilli tahaks küll juba. ?

  • Avatar
    Vasta Sandra 30. aprill 2019 at 14:39

    Elame korteris aga nädalavahetusel käime ilusa ilmaga maal grillimas. Mõnus vaheldus supi-kartuli-kastmele. ?

  • Avatar
    Vasta Laura A 30. aprill 2019 at 14:38

    Korteris elame, aga suviti suvilas grillimas käia ikka mõnus 😛

  • Avatar
    Vasta Kadri 30. aprill 2019 at 14:38

    Majas. Tööd palju ja peale tööd alati grill, tünn (saun)
    Maal alati tööd palju. Lõppu ei ole
    Täna said esimesed tomatid kasvuhoonesse ?
    Kurk juba 2 nädalat seal. Eile läksid maasikad mulda….
    Täna istutame lisaks maasikaid.
    Vahepeal ka natuke puid vaja teha. Nüüd kohe ka katrul mulda vaja saada. Toomingas läks õitsema ?
    Ja mis saab olla parem peale tööd?
    Ikka väike grill ja saun..
    Vahepeal väike puhkus, et vaadata mis ikka facebookis head.. Ja näed kohe oli mida taas lugeda Mallukalt ?
    Päikest

  • Avatar
    Vasta Anete 30. aprill 2019 at 14:37

    Elan tegelikult korteris, aga ootan alati kevade sooje päevi, et saaks maale vanemate koju külla sõita. Isa on ehitanud aeda grillmajakese ja gaasiballoonist grilli. Seal saab paljajalu, nagu poolearuline lillede vahel ringi joosta ja pärast grillipealt värskeid lihaampse haarata – paradiis. Iseenesest võiks ka seda linnas kortermaja hoovis teha, aga…ehk mitte. Parem oleks, et sel nädalavahetusel on hea ilm. ?

  • Avatar
    Vasta Piret 30. aprill 2019 at 14:36

    Ma elan aiaga korteris, kus saab grillida-chillida küll, aga ühisomandis pole see ikka päris see. Seega põgeneme terveks suveks maakodusse, kus on lihtsalt megamõnus. Peale hommikusööki laps õue müttama ja ainult lõunauneks tuppa.

  • Avatar
    Vasta K 30. aprill 2019 at 14:36

    Elan majas suure terrassiga ja grillimine ka sage tegevus. Iga nv käivad mul vanemad külas ja siis ikka grillitame ?

  • Avatar
    Vasta Heike 30. aprill 2019 at 14:36

    Korteris. Aga maal. Ja meil hea aianurgake, kus grilli saab tehtud.

  • Avatar
    Vasta Pille 30. aprill 2019 at 14:36

    Korteris 🙂 aga grillida saab nii ämma juures kui pma vanemate juures 🙂 kevade esimene grill sai juba kuu tagasi peetud
    Õues oli külm ja ei jõudnud ära oodata millal see esimene tükk suhu jõuab aga kindlast selle selle pärast maitses see nii nagu oleks mett keelele määrinud ?

  • Avatar
    Vasta Jane 30. aprill 2019 at 14:36

    Elan oma majas , grilli õhtud on mõnusad 🙂

  • Avatar
    Vasta Marit 30. aprill 2019 at 14:36

    Elan oma majas ja oman enda suuurt aeda kus igapäev leidub toimetusi oma 9-kuuse preili kõrvalt.
    Kuna mees käib kahe nädala kaupa tööl(hetkel 6nädalat ära ja juunis alles tuleb)s iis üksi ei grilli ega saunata, sest no nagu isegi kõik emmed teavad, et raske lapse kõrvalt midagi teha kui laps ilusti ei maga kaa ?
    Kuid kui mees kodus siis on saun tihti ja iga saun ka grillimised.
    Mis võiks veel parem olla kui teha grillpidu kui mees lõpuks koju tuleb❤️??

  • Avatar
    Vasta Marit 30. aprill 2019 at 14:34

    Üles kasvasin majas, elan korteris ja nüüd toimetan aiahooajal suvilas.
    Grill ja chill meeldib ja seetõttu on meil ka suuuuuuuur terass. Maja ei ole, aga terrass on. 😀

  • Avatar
    Vasta Kairi 30. aprill 2019 at 14:33

    Elame korteris kus on terrass. Eelmine nädalavahetusel saime terrassi valmis ja plaan on soetada grill (naine enam süüa ei tee :D) et avada grillimis hooaeg. Terrassilaudu jäi alles, ehitati mulle uhke maitsetaimede riiul, täna aiandisse uudistama ja vaatan mida seal kasvatama hakkan siis :).

  • Avatar
    Vasta L. 30. aprill 2019 at 14:33

    Mina olin ka terve oma elu elanud korteris. Samas meil oli umbes kilomeetri kaugusel vanavanemad, kes elasid oma majas ning kelle juures sai ikka päikest võetud, õunapuu oksi lõigatud ja oiii kui palju marju korjatud. Nüüd elan esimest aastast 24/7 oma elukaaslasega tema vanemate majas (kogume korteriks raha). Sinna olen juba suutnud endale nihverdada ühe väikese aialapikese, kus eelmine aasta sai juba ka saaki. See aasta saan rohkem lapikese eest hoolitseda nii et loodan ka suuremat saaki 😀
    Grillihooaeg sai meil juba tegelikult avatud äkki märtsis. Nimelt mu vend ostis endale selle mitmetuhandese grilli, mida postituses mainisid, lisaks oli ta ka ostnud endale pitsakivi. Need pitsad, mis sealt ahjust tulid…. neid ei ole lihtsalt võimalik kirjeldada. Midagi nii maitsvat pole ammu saanud. Uus grillimise üritus on juba tulemas ja Maks&Mooritsa tooteid võtaks küll, sest meil tulemas suur ühine sünnipäeva pidu, kus 3 sõpra korraga peavad oma sünnipäeva. Plaanis on igasugu põnevad murumängud, aga midagi kosutavat oleks küll juurde vaja.

  • Avatar
    Vasta Marie 30. aprill 2019 at 14:32

    Elame majas ja grillime aastaringselt. Talvel grillimine paksu lumega elamus omaette aga suvel ikkagi mõnusam ?

  • Avatar
    Vasta Ylle BööDi 30. aprill 2019 at 14:32

    Just kolisime uude üüüürgsuure terrassiga majja ja uus grill ootab maitsvat kraami, niiet pane aga tulema!

  • Avatar
    Vasta Aive 30. aprill 2019 at 14:32

    Elame majas. Pole küll päris meie oma, aga kärab ikka. Ülimõnus on kui suvel saab uksed lahti hoida ja lapsed jooksevad ise õuest tulla, kui midagi vaja on. Muidugi tuleb siis ka rohkem koristada, sest kõik liiv tassitakse ka õuest kaasa, aga see on väike probleem.

    Hull taimekasvataja ma pole ja peenraid ise ei tee, paar korda olen proovinud, aga ega väga midagi välja pole tulnud.

    Grillpeod meeldivad väga ja niisama õues kohvi koomine. Igasugune grilli peal valmistatud toit maitseb väga hästi. Ei kujutaks enam korteris elamist ettegi. 🙂

  • Avatar
    Vasta Keidy 30. aprill 2019 at 14:30

    Ma ka kõige rohkem ootan neid esimesi grille, liha, vorstikesed, värske salat ja õues söömine ?? Lõunasööke nii raske valida, tahaks juba midagi kergemat. Ise elame väikses linnas ja korteris aga õnneks on eelmiste omanike poolt meile “pärandatud” vallamaal aialapike…loodan, et üks hetk ei ole seal kopad peal midagi ehitamas ☺️ Grillimas käime väikse kohvergrilliga ja nüüd plaan osta ka kohverlaud. Siiani einestame ka kas tekiga maas või auto pagassis ? grill ikka maapeal! ??? Potipõllumajandust ka alles õpin, unistan ka maasikapeenrast jne aga kahjuks kastmisvõimalused kehvad ja eelmine suvi näitas, et see väheke (vaarikad ja marjapõõsad) mis praegu on, on üsna kurnav ? Maks ja Mooritsa toodetest väga pakub huvi see Forte juust aga näis kuna meile, siia maailma lõppu, ka see jõuab. Aga õnneks mu vanematel on oma maja ja aed ja seal käib küll mul võimuvõitlus lastega kes kui palju aiasaaduseid saab ??????

  • Avatar
    Vasta Piret 30. aprill 2019 at 14:30

    Elan ise korteris, aga minu vanemate on pma maja.suvel pea igapäev on grill töös.aiatöid teha ei meeldi.see teema pole minu tassiketeed.

  • Avatar
    Vasta Merka 30. aprill 2019 at 14:29

    Armastan grillpidusid ja sôpradele vaaritamist. Meie terrass on ehitatud just nii suur, et rohkel sôpru sinna mugavalt ära mahuks. Korteri inimene ma pole, naudin sajaga oma maja ja selle võlusid (valusid:) )

  • Avatar
    Vasta Lisbet 30. aprill 2019 at 14:28

    Kunagise maja-elanikuna võtsin ma küll suviseid aiategevusi for granted. Nüüd elan korteris ja suvised grillipeod tuleb korraldada sõprade või pere pool. Kõige rohkem on kahju päevitamisest, sest randa liivale küll ronida ei viitsi, oma hoovis ikka kõige mõnusam pekki välgutada 😀

  • Avatar
    Vasta Annabel 30. aprill 2019 at 14:28

    Elan majas, grillipeod meeldivad väga, eriti hea seltskonnaga.?

  • Avatar
    Vasta Kaidi 30. aprill 2019 at 14:27

    Meie oleme mehega hullud grillihundid. Talvel kolisime uude koju, kus terrass ning juba kui lumi alles maas oli, tegime esimesed grillid ära 😀 nüüd terve suve pliiti ei kasuta, vaid sööme erinevaid toite, mis just grillil valminud 🙂

  • Avatar
    Vasta Eike 30. aprill 2019 at 14:27

    Ma olen terve oma elu majas elanud kuni päevani mil sain täiskasvanuks ja läksin oma elu peale. Nüüd korteri inimene ja korteris elades saan aru, mis tunne on vabalt ringi liikuval loomal, kui ta puuri on topitud. Aga meie pere on grilli armastajad. Selle aasta esimene grill sai tehtud kui ma õieti mäletan veebruari lõpus juba. Pisut lund, mõnus päike, karge õhk ja grilli lõhn, ideaalne talvepäeva veetmis viise. Loomulikult jääb see alla suvegrillile. Nüüd kui ilmad juba soojad, veedame perega enamus aja ema/ämma hoovis ja naudime seda saabuvat suve koos grilli ja saunaga. ??

  • Avatar
    Vasta MrsG 30. aprill 2019 at 14:27

    Elame korteris, aga grillida meeldib vanemate maakohas ja RMK kohtades

  • Avatar
    Vasta LS 30. aprill 2019 at 14:26

    Elan korteris aga käime elukaaslasega viimasel ajal iga nädalavahetus maal vanemate juures, sest nii ilusad ilmad on ning grill on alati teemas

  • Avatar
    Vasta Marike 30. aprill 2019 at 14:26

    Eelmine aasta oli esimene aasta majas ja me iga nv grillisime, suve lõpuks oli igatahes kopp ees? See aasta juba grillhooaeg kuu aega avatud ja no niii mõnus on.

  • Avatar
    Vasta Kerli 30. aprill 2019 at 14:25

    Elame korteris, aga meil olemas täitsa oma isiklik maakoht, kus iga nädalavahetus käime. Aeg-ajalt käib mõni sõber ka abis seal korrastamas. Kui võidaks selle kotitäie asju, siis teeks kohe suuremad talgud suurema grillpeoga 😀 saab ka sauna ja tiiki ujuma 😀
    Muidu arvatavasti elaksime seal, aga kahjuks põles maja maha 🙁 vaikselt teeme korda ja ehk saab kunagi sinna ka uue maja ?

  • Avatar
    Vasta lillll 30. aprill 2019 at 14:25

    elan korteris, kuid igal võimalusel saab vanemate/vanavanemate juurde aeda istuma ning grillima mindud. Kingitus kuluks meie perele väga ära, sünnipäevasid on palju tulemas 🙂

  • Avatar
    Vasta Mariliis 30. aprill 2019 at 14:24

    Väga tahaks, et oleks hoov kus chillida ja grillida. Paraku ei ole aga ega ta tulemata ka jää. Seni tuleb end sõprade juurde pressida ja seni pole nad selle vastu ka olnud, seega no problem. Lisaks oleks hea küll suure lihakotiga külla minna,

  • Avatar
    Vasta Triin 30. aprill 2019 at 14:24

    Elame oma majas…ja elasin ka lapsepõlves oma majas, lihtsalt vahepealne nooruseaeg ca 10 aastat tuli korteris mööda saata. Korteril on omad mugavused ja võlud aga need ei suutnud üle trumbata seda, mida pakub oma maja ja aed. Niisiis ostsime 5 aastat tagasi linna lähedale suvekodu, kuhu aeg-ajalt põgeneda. Alguses käisime siin ainult puhkamas aga ajaga tekkis aina rohkem seda, et tahtsime iga vaba hetke maamajas veeta. Vahest sõitsime lausa öösel maale, kuigi hommikul pidi linnas tagasi olema. Lõpuks saime aru, et kahe koha vahet siiberdamine on stressirikas ja linnakorteris veedetud aeg ei paku kellegile mitte midagi peale selle, et seinad väga kiirelt rõhuma hakkasid. Nüüd siis kohe tiksubki esimene aasta igapäevaselt oma majas toimetades ja teisiti ei kujutaks ettegi. Grillipidusi on meil palju, nii suurema seltskonnaga jämmimisi kui oma perega niisama väikseid vorsti sussutamisi. Aiaga on lood nii, et meil on seda tervelt 1ha jagu ja pean tunnistama, et mulle käib see üle jõu 😀 Niita meeldib aga majaga kaasa saadud peenraid olen aja jooksul ikka kõvasti kahandanud…ei välista, et ühel päeval neid taastan või enda käe ja võimete järgi uuesti teen aga hetkel see pole minu tassike teed….ilus hooldatud aed ilma igasuguse tiluliluta on ilusam kui hooldamata aed, kus kõik “kohustuslikud” elemendid olemas 😀

  • Avatar
    Vasta Mairi 30. aprill 2019 at 14:24

    Elame korteris aga omame ka maja, mis ootab suurt lotovõitu ?? ja grillimas käime sinna, kuna meil ülisuur hoov siis sõpru alati palju kohal, seega kuluks võit marjaks ära! ??

  • Avatar
    Vasta Liisa 30. aprill 2019 at 14:24

    Elan korteris, millel küll aed. Kolides sai kohe ka grill ostetud, et siis uhkelt tagaaias grillida. Reaalsus on see, et kuna keegi teistest naabritest aeda nii ei kasuta, pole ise ka hakanud. Grillimas tšillimas käime vanemate või sõprade juures.

  • Avatar
    Vasta A 30. aprill 2019 at 14:24

    Elan korteris, kuid õnneks on olemas maamajake, kus grillipidusid pidada saab. Lisaks on seal suur plats, kus palju lilli ja põõsaid. Grillimiseks süüa oleks hea võita, kuna sünnipäev ja lõpetamine tulekul.

  • Avatar
    Vasta Marika 30. aprill 2019 at 14:24

    Uhhh no pekki ma elan korteris ja ei pane grilli käima keset tuba? beebiga liigun linna vahel,siis grillivad aedades,vähe ila ei hakka jooksma? teen ikka mehele naljast dvi lähme hüppame ise kellegi aeda ja teeme tähtsad näod pähe.Unistame ikka oma majast ja loodan,et selle ka saame kunagi.Abikaasa on hea grillmeister mul ja kaks suuremat poega ei ütle lihakäntsakatest ära.Beebi alles võib tunda head aroomi grillilt?
    Kuna aga oma aeda ei ole ja ema mehel on juubel tulemas,võtaksin ma need pakid kaasa,mis sa Mallukas välja loosid.
    Kaua ma käin ja ila ripub,linn varsti vajub ila alla ära ja seda nüüd küll ei taha?
    Päikest Sulle ja su vahvale perele?

  • Avatar
    Vasta Kristina Kondratjeva 30. aprill 2019 at 14:22

    Elame majas. Pole veel grillimis hooaega avand. Tegime aind kodus elektrigrillil šašlõkki ??

    • Avatar
      Vasta Sannu 30. aprill 2019 at 14:57

      Elame ise korteris, aga peaaegu iga nädal viibime vanemate juures maal. Maal suvel nii mõnus 🙂

      Järgmine nv tuleb lapsel 5a sünnipäev ja väga hea oleks kingikotist võetud asju grillida 🙂 !

  • Avatar
    Vasta Maarja 30. aprill 2019 at 14:21

    Me elame ka oma majas ja grillimisega alustasime juba märtsis. Paar kolm korda ikka nädalas grillime. Nii mõnus. Ja kõik muud toimetamised lisaks – kasvuhoone, lillepeenrad, muruniitmine jne jne. Lastele batuut ja võrkiik. Suvisel ajal toas väga pole. Ja sõbrad on meie terassile alati teretulnud. ☺️ Oma maja ja õuet ei vahetaks küll millegi vastu.

  • Avatar
    Vasta M 30. aprill 2019 at 14:21

    Korteris, aga suuuure ja mõnusa terrassiga. Siiani pole ühtegi nädalavahetuse päeva olnud, kus grill poleks kuumaks aetud! ? Esimesed seemned samutit maha pandud ja varsti saab oma salatit lihalise kõrvale ampsata. Parim!

  • Avatar
    Vasta Liis 30. aprill 2019 at 14:21

    Issand ma nii mäletan veel seda aega kui korteris elasime, vaatasime aknast välja ja kui grilli lõhn tuppa tuli siis ilavoolas.
    Nüüd naudime oma aia rõõme pea 2 aastat 🙂 NIIII MÕNUS, eriti naudin ma igaaastas lillede istutamis , ja seda äsja niidetud muru lõhna ! Iga hommik alustan aias mõnusa kohviga ja MÕNULEN! Grill huugab meil tihti ,sest noo niii palju võimalusi on mida grillida 🙂 Sõbrad veedavad enamus nädalavahtusi külas ,meie aiapeod on nüüd tuurid ülesse võtnud soojade ilmade saabumisega 🙂

  • Avatar
    Vasta Liis 30. aprill 2019 at 14:20

    Elan korteris, aga kuna korteri juurde kuulub suur terrass siis ma olen sinna endale aiamaa rajanud. Mitu aastat kasvab kastis sõstrapõõsas, see aasta prooviks panin ka kultuurmustikad kasti. Isegi herneid, peete ja porgandeid kasvatan kastides. Grillimas käime ikka ka hea mitu korda suve jooksul, enamasti siis kuskil RMK alal või tädi õue peal.

  • Avatar
    Vasta Tiia 30. aprill 2019 at 14:20

    Elan korteris. Aga maja taga on parkla ning lisaruumi. Seega tahtmise korral oleme grilli viinud õue ja seal hoovis grillinud. Kuna elanikke pole palju, pole siiani kedagi häirinud. Vähemalt ei pea grillimiseks alati kuskile kaugele sõitma.

  • Avatar
    Vasta Eike 30. aprill 2019 at 14:20

    Elame korteris, aga grillida armastame sellegipoolest. Meile meeldib käia rmk lõkkekohtades kus on ülimõnus sõpradega grillida ja tsillida ?

  • Avatar
    Vasta Eneli 30. aprill 2019 at 14:20

    Elan ELUKAASLASE korteris ? Grillida meeldib täiega ? Kui head ilmad, midagi süüa ei viitsi teha, lähed ostad grilli materjali ja söök olemas ? Kui oleks oma aed siis vist iga jumala päev seal lastega aind olekski ??

  • Avatar
    Vasta A 30. aprill 2019 at 14:20

    Me ka ostsime maja peaaegu juba kaks aastat tagasi! (Ok, septembris saab alles). Aga oleme ka kōvad grillijad. Nii kõvad, et grillil suured augud sees. Peab vist ikka uue ostma. Ja oleks ka tore Maks&Mooritsa liha ja vorstikestega oma uus grill sisse õnnistada. ??

  • Avatar
    Vasta Maigi Riivald 30. aprill 2019 at 14:19

    Meil oma maja ja ei kujuta ettegi muud moodi, olemas tünn, sauna ehitus pooleli (juba liiga kaua ?) aga oleme ehitanud ajutise kilesauna, mis üliäge. Korralikku grilli pole aga ega see takista grillimist. Seeest on suitsuahi suur, kus saab siis oma püütud kala suitsutada.

  • Avatar
    Vasta Annika Maidle 30. aprill 2019 at 14:19

    Elame juba üle kolme aasta majas ja no ei kujuta enam ettegi , et peaks korteris elama. Nii mõnus on ja grillime päris tihti. Aga eriline peenravend ma ka pole, tahaks lihtsalt et peenrad ennast ise rohiks ?

  • Avatar
    Vasta Pille 30. aprill 2019 at 14:19

    Elame korteris aga maal käies me pea alati grillime.
    Meie lähedal on üks super luks RMK puhkeala plats ka. Mees saab õnge vette ja lapsed möllata ning alati seal ka grillime.

  • Avatar
    Vasta S 30. aprill 2019 at 14:18

    Mina elan perega korteris, kuid umbes 100m kaugusel põllul on külaelanikel omad aiamaalapid ja niisiis ka meil. Käime sea tihti grillimas ja päevitamas ja nagu ema suu on rääkinud, siis aiamaa pole aiamaa, kui seal pole õiget aiamajakest ning peenraid- need siis vist tulevad see suvi. Aga grillliha ja -vorstid on küll alati meie suured sõbrad, värske salat kõrval:)

  • Avatar
    Vasta Laura 30. aprill 2019 at 14:18

    Elan korteris, kuid meie oleme ka suured grillsõbrad ning kuna enda grilli ei ole hetkel, siis meie käime erinevatel looduskohtades grillimis mõnusid nautimas. Oleks tore üks kord suurema seltskonnaga minna 🙂 aiavend olen kaa täielikult, kuid kahjuks pean seda rõõmu kuidagi rõdul leevendama 🙂

    • Avatar
      Vasta Ly 30. aprill 2019 at 14:29

      Elan korteris aga vääga meeldib külalisi võõrustada ja grillihooajal teen seda tavaliselt vanemate aias, kütan tünni ja tavalist sauna ja naudime head toitu ja seltskonda ??? sel aastal polegi veel grillihooaega avanud aga eks see tuleb varsti kavva võtta, pole ammu sõpru näinud ja üks korralik dekreedipidu tuleks neile ju ometi korraldada ??

  • Avatar
    Vasta Kerli 30. aprill 2019 at 14:17

    Ohh. Toimetan ise ka igapäev oma aias ringi. Istutan juba igasse vaba nurka mõne uue lille ?
    Grillimine toimub pea igapäevaselt kui ilm on ilus ?
    Suur sünnipäevapidu ka tulemas ja pakuks meeleldi kõigile külalistele midagi uut ja maitsvat. Nämmii ??

  • Avatar
    Vasta Kristin 30. aprill 2019 at 14:17

    Elame hetkel veel korteris aga majaost on just päevakorras. Vaja veel notari juurde minna ja tehing ära teha.
    Varasemalt olen suurema osa elust elanud suuuure aiaga majas ja ma armastan seda vabadust. Armastan grillimist (loe: kellegi grillitud liha söömist) ja ideaalne oleks nüüd võidetud lihakraamiga oma uues kodus väike pralle teha ?

  • Avatar
    Vasta Anna 30. aprill 2019 at 14:17

    Ma elan hetkel linnast väljas sellises barakki? taolises puumajas. Kaks trepikoda, 8 korterit kokku. Ülimõnus peale 1 toalist korterit?
    Vanematekodu on suur kivimaja, seal on ümber kena aed koos kasvuhoonega. Teeme grilli seal aasta läbi kui kogu pere kokku saab. Praegu selle barakkimaja hoovis käib ka grill pmst iga weekend?. Ma kasvatan seal samas oma pisikeses kasvuhoones paar tomatit ja kurki, not veidi rohelist ka aga muidu on plaanis teha suur ja ilus aed tulevikus. Koor terrassiga muidugi?

    Seoses konteineriga – waterboy.ee pakub sellist teenust, saadavad hinnapakkumise kui vaja.

  • Avatar
    Vasta Lisett 30. aprill 2019 at 14:17

    Elan korteris aga kui grillimis isu peale tuleb sõidame kas ämma juurde maale võ vanemate juurde grillima. ? kurgi ja tomati salat hapukoorega kõrvale ja nii hea!! ???

  • Avatar
    Vasta Saskia 30. aprill 2019 at 14:16

    Elame majas. Grillida meeldib ja aias toimetada samuti 🙂

  • Avatar
    Vasta Riini K 30. aprill 2019 at 14:15

    Me elame korteris, kuid maal minu ema juures on grillimis koht täiesti olemas. Esimene grill sel aastal sai tehtud märtsi algul 😉

  • Avatar
    Vasta Karmen 30. aprill 2019 at 14:15

    Korteris elan ja olen niiiiii õnnetu, eriti kevad-suvi, et oma maja ei ole ning aeda kus lapsed joosta saaks vabalt palja jalu ning ise grillida, raamatut lugeda jne! Aga minu õnneks ja emme kahjuks elab tema maal kus suur aed ja mõnus olla ning nii me sooja perioodi seal veedame suurema osa ajast. Kokkuvõtteks meeldiks mulle meeletult grillida ja lihtsalt olla, kõrvale rüübata külma siidrit ja mõnuleda! Niiet kui võidaks siis võtaks asjad ja lapsed ema juurde ning teeks ühe aiapeokese küll koos kallite inimestega! ❤

  • Avatar
    Vasta Sigrit 30. aprill 2019 at 14:13

    Elan korteris aga õnneks on meil väike hoovike ka kasutada. Ei kujutaks ettegi nelja seina vahel elamist kevadel-suvel. ?

  • Avatar
    Vasta Camme 30. aprill 2019 at 14:13

    Elame korteris, aga omame ka suvilat, kuhu hea meelega nädalavahetustel tulevad ka sõbrad (rakendame neid ka teadlikult tööle (noh nemad ei tea, arvavad, et teevad vabatahtlikult-ptsss kõva häälega rääkida ei tohi :P) Pärast seda ikka traditsiooniline saun ja grill (lastele vorsti ja suurtele grillitakse tavaliselt liha-M&M peekonilõigud teriyaki marinaadis on parim maius peale sauna). Suvel saab ka laste basseini üles panna, kuhu peale leili hea maanduda, kuigi teie tünnivariant on ilmselt kauakestvam .

  • Avatar
    Vasta Vici 30. aprill 2019 at 14:12

    Elame korteris aga meil suur aiamaa,kuhu mees igasugu asju ehitab ja teha plaanib.Grillime ka ,aga mitte nii palju.Viskab ruttu kopa ette,rohkem suitsutame liha ja asju 🙂

  • Avatar
    Vasta Ellu 30. aprill 2019 at 14:12

    Mina olen elanud lapsest peale oma majas, siis kui kodust välja kolisin elasin ma korteris ja teadsin kohe et mina korteris oma last küll kasvatama ei hakka. Kui jäin oma esimest last ootama siis saigi ostetud suvila millest ehitame välja ühe suure korraliku maja. Meie peres on nüüdseks kokku juba 3 last ? Suvel on nii et terassi uks on hommikust alates lahti ja mina juba toimetan aias (rohin vms) ja kui lapsed ärkavad tulevad oma tuduriietega terassile hommikut nautima. Toas käivad nad vaid pissil ja lõunaund tegemas, sööme /joome õues ja tuppa lähme alles siis kui lapsed on nii väsinud et näed et on vaja magama minna.
    Mina olen suur aias toimetaja ja ka suvel söögid teen kõik just grillil, ei mina taha ilusate ilmadega toas passida ja vaaritada ?

  • Avatar
    Vasta Triinu Timofejev 30. aprill 2019 at 14:12

    Elan korteris, aga juba esimese mõnusa päiksega olen väljas grillimas. Mul pole suve lõpuks ka kopp grillimisest eest. Ma lihtsalt jumaldan grillitud sööki ja seda tšilli olemist, mis sellega kaasneb. Kõik nädalavahetused ja kõik vabad ning mõnnad õhtud on grillimise päralt.

  • Avatar
    Vasta Katz 30. aprill 2019 at 14:11

    Elame oma majas. Uus grill on ka olemas, mis ootab meeletult, et mingi mahlane lihakäntsakas või grillvorstike tema restile heidaks! Ma ei ole ise kõige suurem aias tegutseja aga küll see aeg ka tuleb kunagi! Grillida meeldib lapsele ja mehele väga ja kui suur kott kraami ka oleks, siis tuleks kindlasti ka üks grillipidu maha pidada! 🙂

  • Avatar
    Vasta K 30. aprill 2019 at 14:11

    Elame küll korteris, aga grillpeod on alati mõnusad. Õnneks võimalus käia väga tihti vanaema juures grillimas, kes elab läheduses. Mõnikord grillime ka kortermaja ees (väikese asula rõõmud) või läheme kuskile mujale. ?

  • Avatar
    Vasta Kristiina R 30. aprill 2019 at 14:11

    Olen ka terve elu korteris elanud ja hetkel elan samamoodi mehe ja ämmaga ühes majas. Ja juulis jookseb 5 aasta niimoodi koos elades 🙂 Meie suured grillijad. Nii kui ilm veidi lubab on liha tulel ja sööjaid ümber parasjagu. Otseselt mingit pidu pole pidanud, aga vōibolla peaks proovima 🙂

  • Avatar
    Vasta Kaidi 30. aprill 2019 at 14:11

    Elan korteris, aga meil on maamaja, kus suvel iga nädalavahetus käime. Esimene grill on muidugi ammu tehtud
    Priske grillikoti vastu pole midagi, kuna vanemal pojal järgmine nädal sünnipäev ja ongi plaanis maal pidada 🙂

  • Avatar
    Vasta Anna-liisa 30. aprill 2019 at 14:10

    Just sai aasta oma majas täis 🙂 Suved on ikka megamõnusad kuigi jah nokitsemist jagub kauemaks. Esimese grilli tegime see aasta aprillis. See kotike kuluks ära küll 🙂

  • Avatar
    Vasta Sirle 30. aprill 2019 at 14:10

    Eelmise aasta juuli kuust elan majas, ülimõnus lihtsalt 😉

  • Avatar
    Vasta Sigrit 30. aprill 2019 at 14:10

    Me elame korteris, aga õnneks on meil maakodu, kuhu saame alati minna ja seal mõnusaid aiapidusid pidada ??

  • Avatar
    Vasta Kady 30. aprill 2019 at 14:10

    Elame majas ja grillimine on au sees ikka varakevadel ja hääbub suve lõpu poole, aga aeda kasutame iga ilmaga. Nii hea on last õue mängima saata, kui see luksus on ja need päevad just eriti head, kui tõesti tuppa tullakse vaid korraks. Suur aiavend veel ei ole, kõik on pooleli poolelioleva ehituse tõttu, aga tahaks aiavend olla, aga püsivust äkki pole. Elu näitab. Luksus on see, et osas aias suvel toimetab mehe vanaema, kes ka sinna herneid jms söödavat kraami istutab. Kastid lillede, maasikatega ja rohelise ning mõne ampliga saan ikka hakkama ning see pakub vaid rõõmu. Kuna suvel on meil palju sünnasid, see grillikraam kulub niisama peoks alati ära – neid teeks ikka rohkem!

  • Avatar
    Vasta Merli 30. aprill 2019 at 14:10

    Elan korteris, kuid alates sellest aastast nokitseme vaikselt maamaja juures. Iga kord, kui oleme maal, grillime. Kuna ma just kõige parem kaevaja, rohija, riisuja pole, on minu ülesanne grillimine….äkki saan päris profiks suve lõpuks ?

  • Avatar
    Vasta Sandra 30. aprill 2019 at 14:10

    Elame perega küll täitsa oma majas, nüüd jookseb teine aasta ja kui aasta tagasi olin ikka mega laisk ja rase, siis nüüd ikka olen veidi aias liigutama ka hakanud ? meelistegevuseks aiatöid ei nimetaks, aga ilu meeldib ju kõigile. Grillida meeldib ka, kas siis külalistega või oma pere keskel, vahet pole, grillimine kuulub igal juhul kevadel ja suvel lemmiktegevustesse! ?

  • Avatar
    Vasta Eveli 30. aprill 2019 at 14:09

    Me ostsime endale metsa sisse üle saja aasta vanuse rehielam, mida nüüd korda nokitseme. Ma ei kujutaks ette ka, et elan kuskil mujal kui siin. Kogu see puutumata loodus, elu loomade keskel. Aias ka ikka katsun nokitseda, kasvuhoone ja aiamaja on üles seatud. Lillepeenraid aretan igal aastal juurde. Hooviala katsume metsiku looduse võidu laiendada. Meie õues söömised algavad kohe kui ilm natukenegi lubab ja enamik nädalavahetusi söömegi õues. Grilli ostmisega meil muret polnud, sest mees on mul kuldsete kätega ja keevitas ise valmis suure suitsuahi-grilli vanadest balloonidest, autojuppidest ja aiakiigest 😀

  • Avatar
    Vasta Kristjan 30. aprill 2019 at 14:08

    Terve elu elanud majas ja nüüd esimest aastat elan korteris. Ja tõesti igatsen oma aeda. Oma aed on ikka imeline. Need kõik- esimene grill, saun ja muidugi ka kümblustünn

  • Avatar
    Vasta Katre 30. aprill 2019 at 14:07

    Kahjuks elan korteris aga plaan on ka maja soetada lähi tulevikus. Grillida meeldib hullult ja õnneks elame alevikus ning meil on garaaz mille ees igal võimalikul juhul grillime.

  • Avatar
    Vasta Birgit 30. aprill 2019 at 14:05

    Mina elan korteris, aga grillpeod meeldivad täiega. Kui veab, võtaks auhinna kaasa ja läheks kas oma või elukaaslase vanemate juurde grillima ja tšillima.

  • Avatar
    Vasta Marina 30. aprill 2019 at 14:05

    Mul on veel oma uhke grill sisse pühitsemata. Seisab vaeseke juba talvest saadik maal garaazis… kurb kohe 🙂 a küll ma talle küüned taha saan! Pssst: priske lisakotike kuluks ära küll

  • Avatar
    Vasta Kristi 30. aprill 2019 at 14:05

    Elame üürikorteris, aga unistame ikka oma majast tulevikuks. Saaks oma aias grillida ja sõpru külla kutsuda ja peenraid rohida, lilli istutada. Oeeeh, küll on ilus unistus 🙂

  • Avatar
    Vasta Merike 30. aprill 2019 at 14:04

    Elan küll kortermajas aga väikeses alevikus. On olemas oma aiamaa. See aasta on seal ka juba peenrad, tagapool lastele kiiged ja liivakast. Igati chill!

  • Avatar
    Vasta Katrin 30. aprill 2019 at 14:03

    Elame oma majas ja no meie grillimise hooaeg algas juba märtsi löpus ja no grillimine meil pidevalt au sees?

    • Avatar
      Vasta Gerli 30. aprill 2019 at 14:14

      Elan majas. Aias meeldib lilli kasvatada ja meeldib muru niita, aga muud väga mitte. Grillpidu oleks tore, sünnipäev tulemas ja kuluks ära 🙂