NIISAMA JUTTU

tere pühapäeva

10. veebruar 2019

Jou, kuidas kube kärab? Ok, mulle meenus just, et ma ei ole 12, seega alustame uuesti:

Aulised Malluka blogi lugejad. Kuidas on teil siiani möödunud selle kauni nädala viimane päev? Minul nii, et mu hääl on täiesti kadunud, ma ei tunne mitte ühtegi lõhna ega maitset ja ninast niriseb tatti. Tegelikult oli umbes selline seis juba eile, aga ega ta ööga paremaks läinud ei ole. Jumal, kui tüütu on niimoodi külmetunud olla.

Tegelikult tulin ma täna siia, et teile halada ja jagada uudiseid ilma pealt. Esimene uudis tuleb meie tagaaiast, nimelt langes meil massiivne hunnik lund kasvuhoonele ja nüüd on ta surnud. RIP. Mul on suht ükskõik, aga vaene kasvuhoonemees Kardo on murtud. Umbes sama murtud, kui ta kasvuhoone.

Õnnetus juhtus, kuna meil on aias üks suur puu, mida meil pole lubatud maha võtta ja mille oksad on mõlemale poole laiali. Ühed kasvuhoone poole, teised hoovi poole. Ja need sadasid megalt lund täis, kuni ühel hetkel robinal alla sadas ja kasvuhoone laiaks litsus. Mõelda vaid, mul oleks võinud lapsed hoovis mängida või miskit. Seega kaks küsimust teile: kas kodukindlustus maksab kinni kasvuhoone, kui selle purunemise põhjustas lumi JA kui mul pole absull mälestust kust ja mis hinnaga see ostetud on, sest see oli 3 aastat tagasi? Ja kas LOV lubaks nüüd selle pagana puu maha võtta, enne kui Lotte või lapsed lapikuks saavad? Uut kasvuhoonet võite ka soovitada (soovitatavalt koos paigaldusega).

Liigume edasi. Ma sain eile teada, et Tartus avati leiva drive-in! Saate aru! Sooja leiva drive-in! Kas te olete kunagi midagi absursdsemat ja ägedamat kuulnud? Kui ma Tartus elaks, läheks ma hommepäev 70 sendi eest sooja leiba soetama, aga noh, siit Männikult on veits pikk maa. Minge minu eest ja mõelge minule, kui te kahe suupoolega sooja leiba sööte.

Leivast rääkides: mäletan kunagi lapsena sai kooliga Leiburis ekskursioonil käidud ja siis pakuti ka sooja leiba ja saia. Kas neid ekskursioone toimub ikka veel? Kuidas sinna saab? Kellele ma helistama pean? Tahaks minna ju…Enamasti sooja leiva pärast, aga äkki on huvitav kah.

Kui ma juba lobisen, räägime siin siis natukene stuffist ka. Nimelt oleks meil vaja kaht asja: kohvimasinat ja õhksoojuspumpa. Okei, eluliselt VAJA pole kumbagi, aga meie 15 aastat vana õhksoojuspump suri maha ja kuigi 99% ajast kasutame me pelletkaminat, siis mõnikord oleks hea ka pumpa kasutada. Eriti kui ise peame kuskile minema ja nii, siis ei ole vaja kedagi pelleteid valama kutsuda, et maja päris jäässe ei läheks. Seega kui keegi on endale hiljuti õhksoojuspumpa ostnud ja oskab midagi soovitada, siis kuulan hea meelega. Tahaks täislaksu, et oleks hea pump ja et tullakse ilusasti ja paigaldatakse ära ja kogu kupatus noh. Tahaks öelda, et hea võiks välja ka näha, aga kui hea saab välja näha õhksoojuspump, eks ta üks latakas ole.

Kohvimasin oli meile enne Jura, tegime Saku Lättega koostööd ja siis sain aasta kasutada, aga nüüd sai koostöö läbi ja meie oleme presskannuga nagu loomad. Need Jurad maksavad üle tonni, aga ma vaatasin odavama otsa pealt ka masinaid. Või no mis odav, ikka kallid, aga odavam kui 1000€. Ma neid paarisajaseid ei julgeks osta, pärast lagunevad kätte ära. Või ei? Kellel on kohvimasinad, jälle kuulan hoolega. Endale on silma jäänud paar Philipsi oma. Nt SEE või SEE. Aga kui keegi ütleks, et tal on odavam ja ON hea, siis ma oleks rõõmus ka seda kuuldes. Ja kui ma nüüd eriti nõudlikuks ei lähe, siis soovitusi võiks SIIT lehelt pakkuda, sest Hansapostiga ma teen koostööd ja saaksin väikest ale sealt ? Samas avastasin, et on olemas asjad nagu… sisseehitatud kohvimasinad? Kuhu nad sisse ehitatakse? Kuidas sa neid puhastad, kui nad kuskil sees on? On kellelgi?

Okei, viimane asjajutt. Nimelt nagu te teate, siis suvel korraldas Kätu mu köögis veekannuga põlengut ja seal kaotasime me mu ilusa kannu, mis ma kunagi sünnaks sain. Tahtsin asemele sama ilusat osta, aga Kardo jõudis ette. Läks Maximasse ja ostis sealt suvaka 10€ eurise kannu, mis mulle erilist silmarõõmu ei paku. Täna jäi Facebookis silma, et e-luxis on Smegi pakkumine: ostad veekeedukannu, saad rösteri poole hinnaga. Mul küll rösterit pole vaja, aga no nad on NIII ilusad…

Ja see mündiroheline kann + röster oleksid mu köögis nii ilusad, et äkki peaks siis juba praegu ära soetama, kui niimoodi kohe pakkumine on ja puha. Endiselt- VAJA nagu pole, aga niisama omaette soiun. Korra isegi mõtlesin, et küsin Kardolt sünnaks, aga te teate ju ise, et köögimasinaid ei tohtivat naine tahta ja üldse Kardo ja kingitused on omaette ooper, nagu te mäletate. Aga sellegipoolest on need Smegi retrohõngulised kodutehnikavärgid nii ägedad. Ma tahaks isegi seda köögikombaini, kuigi ma ei küpseta iial mitte midagi.

Lõpetuseks – saime eile meie kümblustünni paika! See on ka põhjus, miks ma nii külmetunud olen, sest ma mõtlesin, et no ma olen küll haige, aga vesi on ju soe ja tahaks ka proovida ära seda lõbu. No nüüd on mul lõbu laialt, tahaks kopse välja köhida. Aga tünn on niiii ägeee!

Aga ok, mis ma ikka lobisen siin – ma pean koristama hakkama, sest juba teisip on mul kaaneloo pildistamine. Saate ka mu morta ühe ajakirja kaanel vahtida ?✌️ Arvake ära, mis ajakiri on (va kui ma juba öelnud olen, ma ei mäleta..).

Loe ka neid postitusi!

93 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta A 14. veebruar 2019 at 09:01

    Nivona täielik jama, mul ema juures 5 aasta jooksul enamus aega istus remondis. Enne seda oli elextroluxi oma, sellel läks kohviveski mitu korda katki. Pärast 10 aastat nõmedaid masinaid ostsime jura. Väga rahul, pole halba sõna öelda. Hind oli u 900€.
    Meil oma kodus nö see sisseehitatud siemensi oma. Algul eelarvamusega olin, ent tutvudes masinaga olen sellega nii ära harjunud ja nö ära hellitatud. Ühe nupu vajutusega tuleb lemmik latte ja vaeva ei pea nägema. Hind oli 2000€

    • Avatar
      Vasta S 19. veebruar 2019 at 11:14

      Minul on 4 aastat olnud Nivona masin ja ei ole veel MITTE AINSATKI probleemi olnud. Olen üli rahul!

  • Avatar
    Vasta E 13. veebruar 2019 at 09:25

    Ma ostsin üle aasta tagasi experdist endale philipsi kohvimasina ja töötab siiamaani nagu kellavärk! Niiet ei ole vaja üldse mingit paaritonnist kohvimasinat. Viiesotine ajab ka idekalt asja ära 😀

  • Avatar
    Vasta barista 12. veebruar 2019 at 21:43

    Mul on Delonghi Dedica, käpaga masin ning piima vahustab eraldi. Kohviveski on veel eraldi, aga sama pikalt kasutasin valmisjahvatatud kohvi. Olen väga rahul, hind oli alla 200 eur, masin on kompaktne ning kohv tuleb suurepärane. Teen ka ise lattet vahel ning piima vahu kvaliteet on hoopis teine, rääkimata sellest, et võid südameid või lilli kohvile valada kui juba käpas 😉 Jura jm täisautomaadid teevad kuiva piimavahtu ja valavad selle lihtsalt espressole peale, ei mingit käsitööd:) Kui vahetaks masina kunagi, siis ainult veel vingema, sarnase käpaga masina vastu!

  • Avatar
    Vasta Sigrid 12. veebruar 2019 at 10:53

    No sooja leiba ma käin alati nillimas Muhu pagarites (enne käisin Tabasalus, aga nüüd kui nad ka Mustamäe keskusesse tulid, siis on veel ägedam).
    Eriti hea on see leib veel sealsamas pakutava maitsevõiga.
    Ja kuna nad ju kohapeal valmistavad, siis seda pisikest ala ikka saad ka piilumas käia (kuigi Leiburi tuuriga vast ei anna võrrelda).

  • Avatar
    Vasta Gerli 11. veebruar 2019 at 11:24

    Mul on kohviautomaat juba peaaegu 3 aastat deLonghi (seda müüb hansapost ka). Mingisugune 300 eurot, puhastada tuleb regulaarselt spetsiaalse vahendiga aga töötab ideaalselt ja kuna mul on tööl Jura, siis võin öelda, et kodune masin on töö kiiruse poolest ikka kordades väledam. Jura juures sooviksin kohvi oodates tukkuma jääda ? Ainuke miinus on sellel masinal ehk see, et piima pead külje peal ise vahustama ehk selles mõttes ei ole täisautomaatne ja mingisuguseid spetsjooke see ise ei tee aga kuna me joome valdavalt ikka tavalist kohvi, siis pole kurvastus nii suur.

    • Avatar
      Vasta Marta 12. veebruar 2019 at 07:12

      Delonghi (need odavad vähemasti) on ikka suht saast… mu õel on see tööl, koguaeg pese ja pese seda jahvatussüsteemi (iga päev!)… meil on JURA ja JURA on üle kõige:) pole mingit mässamist. Jura teeb kohvi väga kvaliteetselt.

      • Avatar
        Vasta K. 12. veebruar 2019 at 13:23

        MInul on vanemate juures Jura ja kodus DeLonghi, millel sai meie kodus oldud detsemrbis juba 4a. 100% on minu masin parem ja mugavam kui vanemate jura (just, väikse tähega :D). Ma ei tea, mida Su õde igapäevaselt seal peseb, äkki neil on tööl 100 inimest kohvi tegemas igapäevaselt ja selleks? Ma suudan meenutada kaks korda nende nelja aasta jooksul kui seda jahvatussüsteemi puhastada tuli ja see nägi ka selline välja, et lase korra mingi jupp kraani alt läbi.

        Ma olen latte jooja ja mul on masin käpaga. Piima vahustamine ja selle käpa kohe pärast lõpetamist kraani alt läbi laskmine võtab minuti. Vaht on paks ja mõnus. Vanemate masinal on mingi juhe, kust piim läbi voolab ja mida on võimatu puhastada, mingid piima osad jäävad sinna peenikestesse aukudesse ja torusse kinni ja lõpuks see asi ikkagi haiseb ja näeb rõve-hall välja. Pluss piimavaht on peenike lurr, mitte selline mõnus paks nagu mul. Ma ei viitsigi reeglina selle juraga hakata seal piimatama, vaid kallan pakist piima ja naudin lattet kodus. See puhastus on selleks liiga tüütu ja pole vaeva väärt.

        Minu masin maksis 399.- ja vanemate oma üle tonni. Ma pole nende omal ühtki eelist enda oma ees leidnud.

  • Avatar
    Vasta Anni 11. veebruar 2019 at 10:36

    Saeco on hea valik. Meil on ja väga rahul.

  • Avatar
    Vasta itsa 11. veebruar 2019 at 09:42

    Osta odavalt! Kui läheb untsu-pole nii kahju.Aga ma ei usu,et läheb..)
    https://www.frog.ee/et/koogimasinad/esspresso-masinad/482195/automaatne-espressomasin-delonghi-magnifica-s-ecam-22110-b-1450w-must

  • Avatar
    Vasta L 11. veebruar 2019 at 07:42

    NIVONA on tõesti parim kohvimasin! Teeb mõnusat ja pehmet kohvi ja suurepärane maitse! Soovitan sajaga 😉

  • Avatar
    Vasta Geneli 11. veebruar 2019 at 06:39

    Soovitan ka Nivonat. Vanematel üle 6a olnud, endal mul üle 3a olnud ja mitte ühtegi probleemi. Ei ole kuskil eraldi hooldusel ka käinud, teeme kodus vaid nõutud puhastusi (katlakivi jms, masin ise annab märku kui õige aeg). Mul selline: https://www.hansapost.ee/et/kodu-ja-kook/kodumasinad/espresso–ja-kohvimasinad/espressomasinad/espressomasin-caferomatica-nivona-520_e8741880/

  • Avatar
    Vasta M 10. veebruar 2019 at 23:44

    Pumba jaoks soovitan Citykliimat ja kohvimasin on juba aastaid Nivona. Pole ühtegi etteheidet 🙂

  • Avatar
    Vasta Kristel 10. veebruar 2019 at 23:15

    Prokliimast tehti pakkumine(firma, mis reaalselt tuli, seda ei mäleta) toshiba pump, just panime. Idekas. Tuba soe ja arve väike. Lisaks näitajad head ja erinevad programmid. . ? silma ei riiva ja vâga vaikne
    Ja kohvimasin- ofc Jura!!! Selleta meie enam elada ei saa. I-DE-AAL-NE

  • Avatar
    Vasta itsa 10. veebruar 2019 at 21:57

    Delonghi oleks ka minu soovitus.Pidas vastu ilma hoolduses käimata 13 aastat. Kingiti Jura mis on täielik JURA:) Ta nõuab 2 korda aastas ülevaatamist ja jukerdab vahetpidamata…. Te muidugi teate ,et kohvimasinat peab spetsialist ka korra aastas hooldama,et need rasvad ja katlakivi sealt täielikult kätte saada!

  • Avatar
    Vasta Kats 10. veebruar 2019 at 21:24

    Kui juba arvamust küsid, siis ehk sina või mõni su lugeja oskab head riideaurutajat soovitada? Tean, et oled reklaaminud varasemalt aurupuhasti rentimist aga kahjuks ei suutnud tolle mudelit tuvastada, ega seda kas seda riiete aurutamiseks ka sobib kasutada?

  • Avatar
    Vasta Kaisa 10. veebruar 2019 at 21:18

    Ära seda Philips Saecot küll osta! Meil oli see enamuse ajast remondis. Okei, vb oli meil mingi praak vms, aga kui korda sai, oli kohe jälle kohviveski umbes ja nii umbes miljon korda.

    • Avatar
      Vasta Marta 12. veebruar 2019 at 07:15

      haha… mul ka kunagi, sama teema Saecoga. Siiamaani ei lähe meelest, kuidas ma seal neid juhendeid otsisin, et ise lõpuks remontida (kalliks läks teeninduses)

      Ah ma olen vist kõik kohvimasinad ära proovinud 😀 JURAle lähim on jah Nivona… mida kaaluks asenduseks kui JURA ei jõua osta.

  • Avatar
    Vasta Johhi 10. veebruar 2019 at 20:54

    Mul eksmehe perekonnatuttav läks ühele leivakoolitusele, kuna sõbrannad organiseerisid. No ta ise ütles, et läks niisama seltskonna pärast, ise kogu koolituse istus pigem tagareas ja trimpas veini. Aga anti kaasa pakk juuretist peale koolitust ja siis tal oli kodus kahju hakanud, et no elav asi ikka jne. Välja kasvas sellest hoopis Poodiumi leib (müüakse Stockis) ja see on nii hea. Lihtsalt hea näide sellest, kuidas “ei taha”-st tekib oma kodust toode mis veel rändab tootlusesse. Niiet mine tea, mine hoopis kuskile leivakursusele, tuleb veel Malluka leib turgudele 😀

  • Avatar
    Vasta S 10. veebruar 2019 at 20:12

    Kui tahta puud maha võtta on vaja raieluba, selle saamiseks tuleb esmalt puule teostada dendroloogiline hindamine, mille käigus puu ära hinnatakse ja määratakse, kas sellele peaks teostama näiteks hoolduslõikust. Isiklikult tean et firma grün-e tegeleb sellega puude hindamisega, minu aias käisid hindamas näiteks enne kuuri ehitamist.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 10. veebruar 2019 at 20:14

      Ma tean väga hästi, mis selleks vaja on. Me oleme seda taotlenud ja käis kohal mingi…puuvend 😀

  • Avatar
    Vasta Gerli 10. veebruar 2019 at 19:13

    https://www.hansapost.ee/et/kodu-ja-kook/kodumasinad/espresso–ja-kohvimasinad/espressomasinad/espressomasin-delonghi-magnifica-s-ecam22110b_a4ad3d3e/
    Meil on see olnud veidi üle aasta, siiani pole ühtegi probleemi olnud. Kui meie ostsime oli ta palju kallim.
    Tuttavatel on ka Delonghi juba üle 7 aasta ja on samuti väga rahul.

  • Avatar
    Vasta Elen 10. veebruar 2019 at 19:11

    Mul vennal on selline juba aastaid https://www.kohvisemu.ee/p/kohvimasin-delonghi-
    Endal on ka delonghi masin ja väga rahul juba aastaid,ema sai jõuludeks selle uue philips 5000 nde ja on ka väga rahul ?

  • Avatar
    Vasta Katariina 10. veebruar 2019 at 18:45

    Meil on see https://www.euronics.ee/t/90262/koogitehnika/espressomasin-sage-barista-express/ses875
    Kuhugile ei jää märga kohvi seisma ja ka piima vahustab ära. Masin ise näeb ka kena välja. Vahetevahel tuleb katlakivi eemaldust teha nagu ikka. Espresso teeb väga maitsva, sõltub muidugi ubadest. Meie kodus on palju Sage (endine Stollar) asju ja kvaliteet on hea. Kui piima ise ei viitsi vahustada siis on neil ka selline väga mugav asi https://www.euronics.ee/t/89739/koogitehnika/piimavahustaja-sage-the-milk-cafe/smf600bss. Teeb ülihead kakaod shokolaadi tükke kasutades.

  • Avatar
    Vasta Leah 10. veebruar 2019 at 18:10

    Kas palun võiksid nyyd juba kirjutada pelletkamina kohta? Mis meeldib ja mis häirib. Kaalume endale paigaldamist ja oleks hea kuulata vahetut kogemust. Nt kas kuivatab õhku, kas pelletid klõbisevad kui kuumaks läheb ümbrus?

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 10. veebruar 2019 at 18:41

      Okei, on veel küsse? 😀

      • Avatar
        Vasta Liis 10. veebruar 2019 at 20:16

        Mina soovin ka teada, kuidas rahul olete, mis on kogu kupatuse maksumus ja kas kütab elamise hästi soojaks? ?Mis küttelahendus teil üleval korrusel on?

  • Avatar
    Vasta Mariine 10. veebruar 2019 at 17:20

    Meil ka kasvuhoone olnud ja talvel ikka katuselt ise lund lükkamas käinud. Aga miks ma ei imesta, et te seda teinud pole.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 10. veebruar 2019 at 17:34

      Puu otsast oleks pidanud lund lükkama?

      • Avatar
        Vasta Mariine 10. veebruar 2019 at 17:54

        Kui see nüüd ühe korraga puu otsast maandus, siis võtan oma torke tagasi. Mõtlesin, et kasvuhoone katusel oli pikemat aega.

        • Mallukas
          Vasta Mallukas 10. veebruar 2019 at 18:41

          Jah, ühe korraga kukkus puu otsast alla. Meil ju ümara katusega kasvuhoone, sellelt lumi langes enamasti ise maha, aga puu otsa poleks me elu sees ligi pääsenud, esimesed oksad on liiga kõrgel.

  • Avatar
    Vasta Kats 10. veebruar 2019 at 16:45

    Meil
    Nivona masin! Vaatasin et hansapost ka täitsa müüb! Üks masin on vist juba pea 5 aastat töös olnud ja teise koju ostsime ka, samuti nivona(need on need kallima hinnaklassi omad-neid vist oli lausa 3s hinnaklassis:kuni 300, 300-600 ja siis üle 600! Kui teist masinat ostma läksime, siis ütlesin müüjale,(tuttav) et niii, nüüd tahaks veel paremat masinat kui eelmine :), siis ta arvas et kui ma selle Nivonaga harjunud olen, siis ta ei oskagi midagi paremat soovitada! Et ühe nupu vagurusega saan omale Lattet, capuccinot v mida iganes! Ei ole vaja eraldi piima vahistamisega mässata jne… igaljuhul soovitan 🙂

    Aga sooja leivaga seoses-pane Kardo küpsetama! Ta ju täidab iga sinu soovi 🙂
    Muretseb kuskilt juuretise ja alati saad soovi avaldada, et härra küpsetaks. Ja tegelikult saab saia küpsetamiseks ka igaüks hakkama( tean kuna just tegin elus esimest korda ise saia-uskumatu kui hea tuli ja no soojana süüa, võid peale-njämmmm) ja ei olnud ülearu keeruline :p

    • Avatar
      Vasta M 10. veebruar 2019 at 19:52

      Ühinen ka Nivona vaimustusega. Maksis 600 euri kanti. Meil olnud umbes 4 aastat ja väga rahul sellega. 🙂

  • Avatar
    Vasta Saara 10. veebruar 2019 at 16:19

    See suur et kui mõni õhtu Kalamajas Vabriku tänavale satud, siis seal on üks maja, kust saab õhtuti/öösiti ahjusooja lavašši osta 😉 nad öösiti küpsetavad seda.

    • Avatar
      Vasta Helina 10. veebruar 2019 at 16:40

      Ma olen venna kaudu kuulnud küll, aga mis aadress ja mis kell tähendab nende jaoks ööd?

      • Avatar
        Vasta Saara 10. veebruar 2019 at 19:17

        Vabriku ja Valgevase nurgal olev maja, ühtegi silti kahjuks pole. Täpset kellaaega kahjuks ei oska öelda, millal nad tegutsema hakkavad.

  • Avatar
    Vasta triinu 10. veebruar 2019 at 15:36

    Meil on Cooper&Hunter õhksoojuspump- no väga viis. Paigaldus – Kliimatooted.ee
    Esiteks see näeb super stiilne välja, meil on see kasutusel ainsa kütteseadmena ja teeb oma töö ära, suvel kasutame seda konditsioneerina( oleksime ilmselt koju ära lämbunud suvel, kui seda poleks olnud)? ja sellel on Wifi seade- saad panna selle kodust eemale sisse/välja + sellel on taimer, mis on suureks abiks.

    • Avatar
      Vasta Kati 11. veebruar 2019 at 14:23

      Mis rakendust te oma pumba puhul kasutate? Meil ka C&H pump, kirjas ka et WIFi jne aga no kurat…mina ei suuda kuskilt leida seda õiget äppi millega saaks pumpa seadistada 🙁 😀

  • Avatar
    Vasta ann 10. veebruar 2019 at 15:36

    Sooja leiba on Tartust sealtsamast poest juba ammu saanud. Nüüd lihtsalt tehti drive in 😀 Aga jaa, mõnus on see küll. Kiu mees värske Väikevenna leivaga tuleb, on raudpolt, et see tervenisti kohe ära süüakse. Sestap on tal neid tavaliselt kotis kolm või neli. Aga vahel harva vist trehvab, et poodide need lahtised leivad on ka soojad? Kunagi Selveris need vormileivad küll olid. Mmmmm, tahaks nüüd toda sooja vormileiba hoopis :/ 😀

  • Avatar
    Vasta Sirts 10. veebruar 2019 at 15:04

    Sooja leiba sai veel mõni aeg tagasi ka Mustamäelt Leibur tehase küljes asuvast poest. Seda seal kogu aeg pole, aga soovitan nt helistada ja küsida, millal võiks olla 🙂
    Tallinna peenleib oli kui ma viimati ostsin.. Mmm… Võiga…

  • Avatar
    Vasta Sandra 10. veebruar 2019 at 14:58

    Ma võin sulle leiba tegema tulla ? saad toad leivalõhna täis ja sooja leiba süüa ?

  • Avatar
    Vasta Elis 10. veebruar 2019 at 14:51

    Integreeritavad ehk sisseehitatud espressomasinad paigaldatakse spetsiaalselt köögimööblisse, nagu külmik, nõudpesumasin või ahi. Masinate paneelid käivad eest lahti (vasakule või paremale( ja sealt täidetakse veepaak, lisatakse oad ja tühjendatakse jäätmed. Youtube on päris palju videosi ka nende kohta.

  • Avatar
    Vasta Liisa 10. veebruar 2019 at 14:49

    Mul on selline Krupsi kohvimasin ja mina olen rahul.
    https://www.hansapost.ee/et/kodu-ja-kook/kodumasinad/espresso–ja-kohvimasinad/espressomasinad/espressomasin-pisa-krups-ea8161_edcf1fea/
    Kohvimasina valik oleneb palju sellest, millist sa täpsemalt soovid… Kas sa tahad ühe nupuvajutusega tavalist musta kohvi, cappuchinot, lattet või muud jooki või sobib sulle see, et ühest kohast tuleb piimavaht ja seejärel lased musta kohvi peale (minu masinal on nii) või sobib sulle hoopis see, et saad aurutiga ise vahustada piima, mille pärast siis kohvi peale kallad. Või et kas sa tahad piima kallata masina küljes olevasse anumasse või sobib sulle see, wt saad nt piimavooliku tõsta piimapakki (see on minu arvates hea, sest siis saad vajaliku koguse piima kätte ja üiima gagasi külmkappi panna) või tahad hoopis piimajahutiga masinat? Ka selliseid on olemas… Nagu ma ütlesin, valik on lai ja esmalt peakski vist enda kriteeriumid kirja panema

  • Avatar
    Vasta Elis 10. veebruar 2019 at 14:42

    Meie pere joob kohvi Nivona espressomasinaga https://www.euronics.ee/t/80696/koogitehnika/espressomasin-caferomatica-nivona/859

  • Avatar
    Vasta Vaike 10. veebruar 2019 at 14:39

    Miks ei tohi naine kodumasinaid tahta? 😀

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 10. veebruar 2019 at 15:25

      lugesin mingit artiklit, et see ÕIGELE naisele suurim solvang 😀

      • Avatar
        Vasta Vaike 10. veebruar 2019 at 16:29

        Shit, ma olen megavale naine. Lähn tunnistan üles kohe. 😀

  • Avatar
    Vasta Mimmu 10. veebruar 2019 at 14:33

    Meil cooper&hunter õhksoojuspump. Kütab hästi ja soe on aga kui põhiküttena kasutada siis veits kallis (no me valisime vist natukene suurema pumba ka kui vaja oleks olnud. Korter 50m2 ja pump kütab kuni 120m2. Aga ilus näeb välja võrreldes teistega..uuematel saab isegi mingisugust värvitooni vist valida :D. Ja WiFi ka olemas…saad telefoni pealt kuuma juurde panna…ei pea voodist välja ronima ja pulti näppima kui külm on 😀

  • Avatar
    Vasta Õnne 10. veebruar 2019 at 14:32

    Mul on kodus n-ö vaese mehe Jura ehk Nivona masin. Väga lihtne hooldada, kenasti vastu pidanud ja kui on hea uba, siis on ka hea kohvi. Eks kõik oleneb, mida ise eeskätt kohvimasinalt ootad: kas näiteks latte tuleks ühe nupuvajutusega või sobib ka eraldi piima vahustada. Aga nagu ikka, eks osad kiidavad, osad laidavad. Mul siiani pole probleeme esinenud, aga vb ma natuke hoolitsen ka tema eest rohkem kui võib-olla mõni teine 😀

    Soetatud Euronicsis https://www.euronics.ee/t/82948/koogitehnika/espressomasin-caferomatica-nivona/520

    • Avatar
      Vasta Karin 11. veebruar 2019 at 00:44

      Meil sama. Ja noh minu arust jumala jama masin kui ikka õiget piimavahtu tahta. Korra käis paranduses kah sellepärast. Mul õel ja sõbrannal kah sama masin ja täpselt sama, et ei vahusta nii nagu oleks vaja. Ja ma peaks mainima, et ma ikka hoolitsen masina eest, pole yhtegi tykki vms ees nagu paranduses väideti. ?

  • Avatar
    Vasta Mariella 10. veebruar 2019 at 14:06

    Lasin just koju õhksoojuspumba paigaldada ja kõige asjalikuma ning meeldivama teeninduse ja pakkumise sain citykliima.ee – st. Meil oli oluline kamina funktsiooni olemasolu, kuna majas olemas veel puuküttega ahi.

  • Avatar
    Vasta Janeli 10. veebruar 2019 at 13:58

    https://www.kohvisemu.ee/p/kohvimasin-siemens-te653318rw/
    Ostsin sügisel selle ja olen nii rahul. Kohvijookide valik on ka väga hea sellel masinal.

    • Avatar
      Vasta Merli 10. veebruar 2019 at 14:38

      Meil ka see mudel peaaegu aasta ja ülimalt rahul. Väga mugav kasutada ja lollikindel isepuhastuv piimavahustussüsteem. Kohv ka super ?

    • Avatar
      Vasta M 11. veebruar 2019 at 06:20

      Sama siin .Väga rahul !

  • Avatar
    Vasta ann 10. veebruar 2019 at 13:51

    sadamast saab ka sooja leiba 🙂 ning vahel ka baltijaamast

  • Avatar
    Vasta P. 10. veebruar 2019 at 13:38

    http://www.heasoojus.ee
    Vaata seda pumba asemel.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 10. veebruar 2019 at 13:55

      mul on need üleval, aga no nad ei asenda ikka soojuspumpa

  • Avatar
    Vasta C 10. veebruar 2019 at 13:28

    Mul on DeLonghi ECAM mingid numbrid otsa, väga rahul. Maksis alla 300€.

    • Avatar
      Vasta Kadri 10. veebruar 2019 at 17:49

      Ka sama firma masin. Teeb väga head kohvi ja masina hind on super!

  • Avatar
    Vasta Kadri 10. veebruar 2019 at 13:26

    Ma tahtsin kaks aastat endale korralikku kohvimasinat. Jura khm kvaliteet on alla käinud ja nii rikas ma ka pole, et saaksin seda lubada( ühel sugulasel ja tuttaval negatiivsed kogemused seega Jura firma välistasin kohe). Tegin pikalt kodutöö ära mis oleks hea masin ja kergesti hooldatav(olen väga mugav naine) ja lõpuks reedel kallis mees üllatas mind sellise kohvimasina ostuga. No ma olen megasupper rahul. Ülihäppi ☺

    https://kohvikeskus.ee/product/melitta-caffeo-solo-milk-hobe/

  • Avatar
    Vasta Triin E 10. veebruar 2019 at 13:15

    Meil Nivona caferomantica aasta aega olnud. Olen väga rahul sellega ja ilus on ka?

  • Avatar
    Vasta Nimi 10. veebruar 2019 at 13:13

    https://www.kohvisemu.ee/p/kohvimasin-jura-impressa-c60/
    Meil hetkel selline jura impressa c60, puhastamine-täitmine on tüütum kui nende “kontorimasinate” puhul, aga muus osas oleme rahul.
    Varem olnud jura impessa xj9, see nende jurade tipptase, aga kodukasutuseks üsna mõttetu ja enne veel jura impressa x90, mis samamoodi oli kodukasutuseks liialt kobakas, seega praegune ajab asja väga hästi ära, suurim pluss on see, et võtab vähem ruumi ja teeb sama tööd mis professionaalsed, suurim miinus ka see, et on väike ja tuleb täita-tühjendada kord 1-2 päeva jooksul.
    Kodus muid firmasi olnud ei ole, küll aga külas masinakohvi joomas käinud ja väga suurt erinevust vist nende töösüsteemis pole, küll aga on kodukohv parim just ubade valiku tõttu ?

  • Avatar
    Vasta Riin 10. veebruar 2019 at 13:12

    Mul korvas kindlustus batuudikahju küll. Mul PZU kodukindlustus, kuhu kuulub ka looduse poolt tekitatud kahju hüvitamine. Nimelt eelmine aasta suve lõpus vist juba sügis, oli meil hull orkaan, mis tõmbas batuudi koos vaiadega maast ja lendas uperkuuti. Paar meetrit jäi tutikast kasvuhoonest puudu. Oleks see ka läinud. Torud, raam täiesti kõverad. Olgem ausad, need vajad ei hoia muhvigi. Seekord aretame ise mingid tugevamad “ankrud”.

  • Avatar
    Vasta Riina 10. veebruar 2019 at 13:09

    Leiburi tehase küljes on endiselt pood, kust saab hommikul värsket saia ja leiba.

  • Avatar
    Vasta C. 10. veebruar 2019 at 13:06

    Kusjuures alles tegin Nõmme grupis postituste teemal, et ohtlikud ei ole ainult katustel olev lumi, vaid puude ja ka kõrgemate heki laatsete asjade peal kogunev lumi. Praeguse pideva sula ja külma vaheldumisel muutub see lumi raskeks ja oksad ei pea vastu.
    Mulle endale lendas kraesse lumi, mis oli 2m heki peal. Rohkem küll ehmatas aga umbes päeva jagu oli õlg kergelt valus. Muidugi sellise jutu peale leiti, et ma lumehelbelke ja mis kahju ikka puudel olev lumi teha saab.

  • Avatar
    Vasta Kaidi 10. veebruar 2019 at 13:05

    See SIIT lehe pealt kohe esimene Delonghi. Väga kiidan. Puhastamine ülilihtne ja hooldada väga vähe vaja

  • Avatar
    Vasta Ruth 10. veebruar 2019 at 13:04

    Tellisin ka just masina sealt, ootaks mis ube soovitatakse 😀

    • Avatar
      Vasta H 10. veebruar 2019 at 13:09

      coffee people, cloumbia

  • Avatar
    Vasta Carmen 10. veebruar 2019 at 13:03

    Väga vaikselt ja mõnusalt. Juurdlen siin selle üle, et kui ma kunagi endale uue köögi saan, siis oleks mul kah smegi veekeedukannu ja rösterit ja ehk isegi külmkappi vaja saada ;D
    A muidu töötan, kodukontori päev on ja maru vaikne, tööd üldse pole aga valves peab ikka olema. booriing

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 10. veebruar 2019 at 13:04

      Ma tahtsin ka Smegi külmikut, aga need olid nii pisikesed 🙁

  • Avatar
    Vasta Mari 10. veebruar 2019 at 13:00

    Elukaaslane tegeleb selliste tehnika asjadega ning ostis juulis meile ka kohvimasina ning tõesti suurepärane ning väga mõistliku hinnaga. Kindlasti kallimad ka väga head, aga oma hinna ja kvaliteedi suhtes kindlasti kiidan sellist masinat : http://www.rde.ee/products/ee/244/54387/sort/1/filter/0_0_0_0/EP3551-00-kohvimasin-espressomasin.html

    Seal vist peaks kõige soodsam olema see tellida ka 🙂

  • Avatar
    Vasta H 10. veebruar 2019 at 13:00

    Minul Philips seekord : https://www.hansapost.ee/et/kodu-ja-kook/kodumasinad/espresso–ja-kohvimasinad/espressomasinad/philips-3000-series-hd882901-kohvimasin-eraldiseisev-espressomasin-must-18-l-taisautomaatne_aa1a34e4/

    Ja kiidan, meelega võtsin odavama, sest olin just tol hetkel kuri kallite hindade ja mõttetu kvaliteedi peale (mitte kohvimasina puhul küll) ? Praegu ta mul vist 2,5 aastat olnud.

    Sisseehitatud masin on maal vanavanematel, puhastus pole keeruline, käivad jupid küljest ära ja käib “lahti nagu uks”. Nendel lihtsalt kapi sisse ehitatud.

  • Avatar
    Vasta S. 10. veebruar 2019 at 12:55

    Minul on üle poole aasta delonghi kohvimasin olnud. Kõige odavam maksab vist 300 euri kanti, aga parim masin ever! Väga paljud kiidavad delonghi kohvimasinaid. Ma vist ei taha enam never mingit teist kohvimasinat 😀 Lihtne kasutada, kohv maitseb ülihästi ja lattet on imelihtne teha (ma latte sõltlane 😀 ) ja mulle meeldib see ka, et saan ise piima vahustada. Vahustan täpselt nii vahtu kui ma ise tahan! 🙂

  • Avatar
    Vasta Signe 10. veebruar 2019 at 12:53

    Mis sai raha kokku hoidmisest? 😀

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 10. veebruar 2019 at 13:04

      Kuna me oleme siiski suured kohvi tarbijad, siis masinat on ju tarvis. Raha kokku hoidmine ei saa ju tähendada seda, et vireleme nagu vallavaesed 😀

  • Avatar
    Vasta S. 10. veebruar 2019 at 12:50

    Hmm, ma olen tartlane aga ei tea midagi leiva drive-inist. Seega…. what??? 😀

  • Avatar
    Vasta Triinu Timofejev 10. veebruar 2019 at 12:45

    https://www.hansapost.ee/et/kodu-ja-kook/kodumasinad/espresso–ja-kohvimasinad/espressomasinad/espressomasin-nivona-caferomatica-779_4ee1a348/

    Ma kiidan seda masinat maailma lõppu ja tagasi. Ostes kartsin, et nii tundmatu firma puhul lähme alt, aga aastase kasutusaja jooksul pole masin millegagi mind kurvastanud. Esiteks on ta juba välimuselt nii püss ja oiiii kui head kohvi sealt tuleb. Klienditeenindajad ütlesid poes, et nad on kadedad. (arvasin, et see on nende müügitrikk, aga eksisin)

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 10. veebruar 2019 at 12:46

      Ilus on küll, aga on mugav puhastada ka?

      • Avatar
        Vasta Eneli 10. veebruar 2019 at 13:03

        Kiidan ka seda masinat. Meil sai enne ostu põhjalikult uuritud ja võrreldud. Masin näeb ilus välja ja seda on väga lihtne puhastada, sh on lihtne puhastada seda piimakopsikut. Piimavahustaja loputab end nupulevajutusega jne. Töötab kolmandat aastat ilma probleemideta.

    • Avatar
      Vasta Katrin 10. veebruar 2019 at 12:56

      Kiidan samuti Nivona kohvimasinaid

    • Avatar
      Vasta S 10. veebruar 2019 at 18:39

      +1. Ja puhastada just mugav, ei ole vaja eraldi veetopsikut veega alla panna, vaid vajutad nuppu ja ongi puhas

    • Avatar
      Vasta Karin 11. veebruar 2019 at 00:52

      Kuidas ka vaht on? Mõnus tihke v? 🙂

  • Avatar
    Vasta Merily 10. veebruar 2019 at 12:41

    Meie pere kasutas ka aastaid Jura oma. Siis ostsime uue, reaalselt kõige odavama Samsungi (espresso) oma (u 400€) ja on kestnud üle 3a. Kohvi teeb ta kuskil 10-12 tassi päevas. Oluline on õigete vahenditega puhastada. Head kohvi teevad head oad, mitte masin. 🙂

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 10. veebruar 2019 at 12:43

      No aga masinaid on ka kasutajasõbralikumaid ja mitte nii kasutajasõbralikke 😀

    • Avatar
      Vasta Ants 10. veebruar 2019 at 14:25

      Hmmm… ma ka kunagi arvasin, et kõik sõltub ainult ubadest, aga praegu töötan kohvikus ja nii ta kindlasti pole. Tegelikult enam ei paku need automaatsed kohvimasinad üldse huvi? käpaga kohvimasina puhul saad kindlasti aru, kui suur vahe on odavatel ja professionaalsetel masinatel ning nendest väljuval espressol või kohvil. Kui kunagi vanem olen ja oma elukoht olemas, siis ostan poolautomaatse masina, lisaks on kohvikunsti tegemine mega põnev, ise vaatad oma pilte südamerahuga ja külalised on ka vaimustuses.

  • Avatar
    Vasta koodkoodkood 10. veebruar 2019 at 12:32

    Offtopic, aga hõikasid vist üleeile oma insta stooris välja photopoindi sooduskoodi (mallukas) piltide ilmutamiseks ning üritasin eile seda kasutada, aga ei toiminud. panin nii suurte kui väikeste tähtedega. jäi meelde, et kood andis alla -22 ja kehtis aasta lõpuni, seega panin ka mallukas22 ja MALLUKAS22, aga nope. kuna olen fotograaf ja ilmutan pilte väga tihti, siis oleks väga abiks olnud. 😀 mis värk sellega siis on? 😛

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 10. veebruar 2019 at 12:38

      what, ma ise kasutasin ja mu sõbranna ka, töötas kenasti. lihtsalt “MALLUKAS”

      • Avatar
        Vasta meibi 10. veebruar 2019 at 12:40

        oot aaaga äkki on kala selles, et ma ise ilmutan selle kallima variandi ehk ProLabiga, aga kood kehtib ainult “tavailmutuse” puhuks?

        • Mallukas
          Vasta Mallukas 10. veebruar 2019 at 12:42

          vot ehk külll, ma ise ilmutasin tavalisega.