Uncategorized

imetamisega võtavad kõik kaalust alla?

13. märts 2019

Kui ma siin rääkisin oma kolme viimase kuu kaalukaotusest, siis sain päris mitu nipsakat kommentaari, et suur asi ka, millest üldse juttu teha, sest iga inimene ju ometi teab, et imetamise ajal kulutabki keha rohkem kaloreid ja selles valguses võiksin ma oma moka üldse maas hoida. Põhimõtteliselt on täiesti normaalne ja tavaline, et peale sünnitust võtab inimene alla ja mina oma kuue kilo jutuga võin üldse põlema panna ennast ?

Muuseas, ma küsisin Instas ka, et kui paljud imetamisega alla võtsid ja see protsent oli mingi 40%. Ehk siis üle pooled naised EI võta ainuüksi imetamisega alla. Jah, kõik imetavad emad kulutavad imetamisega liskaloreid ja see võib tõesti fakt olla, aga olgem ausad – loeb ka kõik muu, mida sa teed.

See, et ma imetamisega kaotan lisa 500 kalorit on suht suva, kui ma söön ainult magusat, ei liigu ja leban nagu imetav mauk. On ju loogiline? Ma tean, et osad käivad kärutamas ja jalutamas ja ma ei imesta, et need naised kohe super vormis on, sest liigutamine on ju hea ja selle arvelt saab endale ka rohkem head-paremat lubada ka. Aga mina võtsin alles täna Marta vankri kapist välja ? Kolm kuud läks sellega aega, ehk suvel jõume jalutama ka, kes teab.

Enne rasedust kaalusin ma mingi 70kg. Sünnitama läksin peaaegu 77 kilosena. Peale sünnitust olin 65 kilo ja nüüd olen 59 kilo. Ma ei tea, kui palju sellest on see, et “nagunii oleks alla läinud” ja kui palju toitumiskavas ja kui palju selles, et ma vähem maiustada proovin. Ei saagi ju teada. Lihtsalt tahtsin jagada, et ma ise olen tulemusega rahul. Vahet pole mul isegi, kas see kaalulangus tuli jeesuse soovil, Erik Orgu või ma ei tea mille muu kolmanda tõttu. Imetamise? Igatahes ei ole imetamine enamike jaoks mingi imeasi, sest muidu peaks ju kõik imetavad naised supervormis olema, või mis?

Eile keegi laivi ajal küsis, et “kõht nii ees, kas oled jälle beebiootel”? Nagu… halllooo, inimesed.  Esiteks, et mul füüsiliselt kõht ees oleks rasedusest, peaks ma mingi neli-viis kuud rase olema ja arvestades, et Marta on alles kolmekuune, siis jah, ei, šokk, aga ma ei ole rase. Mul on lihtsalt veits lödi kõht, aga mul ausalt ei ole selle vastu ka eriti midagi. Pildil on norm, kui selga sirgena hoida ja muul ajal ma teiste ees väga alasti ei ole. V.a eile laivis suutsin kuidagi oma kõhupekki vist välgutada, nagu näha.

Samas võiks öelda, et ma olen peaaegu fit-life: regasin ennast spordikeskusesse ära. Küll kuu tagasi ja olen sinna 0x jõudnud, aga vähemalt ots on lahti tehtud ?

Kas teie võtsite imetades kaalust alla?

Loe ka neid postitusi!

56 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta Kets 28. märts 2019 at 11:41

    Magamata ööd, läbiläinud närvid, iga päev 3h kärutamist ja lõputu imetamine – no tutkit, ikka võtsin lapse 6 esimese elukuuga 8 kilo juurde. Ei ole õiglust siin päikse all 😀 Nüüd käin hommikuti 1,5h lisaks trennis veel, vähemalt seisab kaal, aga alla ei lähe. Tuleb ikka tõsiselt toitumist muuta, aga no niiii isutab peale värskes õhus viibimist, peale trenni, peale lapse tuttu minekut lõpuks enda aega nautides…meeletult jama ei söö aga päris carry bradshawlik salatilehekene ka aind kahvli otsas pole

  • Avatar
    Vasta Siram 18. märts 2019 at 11:11

    See oleneb tõesti inimesest.. Mina kaotasin ka imetamise ja jalutamisega oma raseduskilod..sealjuures sõin igapäev väga palju magusat ja saiakesi, kuna magusaisu (energiavajadus) oli nii suur.. Käisin iga päev jalutamas, endal vankrikorvis suur tahvel šokolaadi..ja mingi hetk kaalusin vähem kui enne rasedust.. Ja nii kui imetamise (ja jalutamise) ära jätsin, tulin mingid kilod tagasi..
    Nii et siin ei saa midagi ühe pulgaga mõõta..

  • Avatar
    Vasta Pirx 15. märts 2019 at 14:33

    Miks peaks lastega õues käima? Kasvõi selleks, et viirushaigusi vältida https://eestinaine.delfi.ee/tervis/perearst-oues-kaimine-ei-tee-kedagi-haigeks-ning-varske-ohk-mojub-nohu-korral-hasti?id=73248347 või selleks, et d-vitamiini saada. Või selleks, et tekitada lastes harjumust õues käia. Õues paraneb südame- ja veresoonkonna tegevus, õues käimine karastab ja arendab – uued lõhnad ja värvid beebile. Lastearstid soovitavad käia eelkooliealiste lastega iga päev õues 2-3 tundi, k.a beebid.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 15. märts 2019 at 14:53

      Ok

  • Avatar
    Vasta G 15. märts 2019 at 10:08

    No kahjuks ei 🙁 Mis nii viga kui läheks… käin ka igapäev lapsega kärutamas, aga keha sellega ka harjunud 😀

  • Avatar
    Vasta Siki 14. märts 2019 at 15:30

    Mul 2 last ja mitte kummagi imetamise ajal mul kaal ei langenud,tuli juurde. Mul oli kõht koguaeg niiiiiii tühi,isegi öösel. Ja nii ma siis sõingi isegi öösel banaani üldiselt. Proovisin ka mitte süüa aga siis läks süda pahaks näljast ja mõtlesin,et ah suva,kui nälg siis söön? ja nüüd kui laps on 8 kuud vana ja rinda ei saa ja kaalu on rohkem kui küll ?on aeg endale mõtlema hakata. Ma väga ei põe ka,olen nagunii enamuse oma elust veidi volüümikam olnud aga enne teist rasedust sain üle aaaaaastate peenikeseks siis nüüd on siht sinnapoole ikka. Aga veab neil kes imetamisega alla võtavad.

  • Avatar
    Vasta Laura 14. märts 2019 at 14:01

    Ma ehk ei ole õige inimene kommenteerima, sest ma pole ise lapseootel olnud, aga kommentaare lugedes jääb silma, et imetades tekib meeletu magusaisu. Noh jah, on nii neid keda see magusa sisse söömine paksemaks ei tee ja neid kes selle tagajärjel juurde võtavad. Aga ma mõtlen pigem lihtsalt et kas see et on isu, tähendab tõesti et võib päevast päeva kooke ja komme näost sisse ajada? Ilmselt selline meeletu isu on kas a)mingi mineraali puudus kehas või b)tekkinudki reaalselt liigsest magusa söömisest. Samamoodi nagu öeldakse tihti pillide jms kohta: mul tekkis meeletu isu ja võtsin juurde. ilmselt ikka ainult isust juurde ei võeta, vaid antakse sellele isule järgi ka.. 😀 Kuigi laias laastus iga kehas toimuv muutus mõjub kuidagi, mõnele rohkem mõnele vähem. Rasedus ja imetamine on kehale siiski lisatöö ja sellega võibki kaasneda ka kaalulangus, mingid isud vms. Samamoodi ravimite jms sisse söömisega.

  • Avatar
    Vasta LH 14. märts 2019 at 11:27

    Mul on mõlema lapsega imetamise ajal olnud selline hundiisu, et sõin endale kilosid JUURDE. Mõlema rasedusega tuli juurde kuskil 12 kg. Pärast sünnitust kadus kuskil 8 kg, ja siis hakkas kilosid kogunema. Mõlemal korral olin lapse pooleaastaseks saamise kandis ülekaaluni jõudnud – õnneks küll piiri peale, aga päris valus laks, kui eelnevalt olin 175 cm/63 kg. Tegin IGA päev vankriga kiirkõndi 10-20 km, pluss lihastrenn. Tulemusena suurenes söögiisu veelgi ja kaalu tuli juurde. Ma ei tundnud ennast paksuna, aga tagantjärgi ei ole pilte kõige toredam vaadata.
    Mõlemad said rinda kuskil aasta, siis hakkas minu välimus normaliseeruma. Nüüd, kui teise lapse võõrutamisest on pool aastat möödas, olen üle 10 kg alla võtnud ja suudan maratoni joosta (nii paljugi sellest trennivehkimisest kasu 😀 :D).

  • Avatar
    Vasta Kerli 14. märts 2019 at 09:42

    Esimene laps imes minust kõik välja, imetamise lõpupoole nägin välja nagu ära nälginud silk ? teisega läks ka enamvähem hästi, kaalukaotus polnud nii suur, kolmandaga sain ruttu raseduse eelsesse kaalu ja sinna see seisma jäigi. Kuigi peale imetamise lõppu, hakkasid kõigiga kaalunumbrid tõusma.

  • Avatar
    Vasta minni 14. märts 2019 at 09:42

    Issand kui õelad ikka inimesed võivad olla.Aga sina oled tubli.Jõudu sulle!

  • Avatar
    Vasta Grets 14. märts 2019 at 06:44

    Võtsin, juba kuu hiljem mahtusid enne rasedust teksad jalga
    Ma ei võtnud palju juurdegi ja enamus kadus sünnitusmajas

  • Avatar
    Vasta Mari 13. märts 2019 at 23:56

    Kui olin lapse kätte saanud, läks aega kolm nädalat, kui olin kergem kui enne rasedust. Ei imetanud. Oli keisrilõige. Kõht oli küll jah lödi ikka pikalt.

  • Avatar
    Vasta Älise 13. märts 2019 at 23:18

    Ma muidu peale sünnitust võtsin jah alla, raseduseelse kaalu sain tagasi, aga ma tegelikt ei võtnud raseduse ajal palju juurde, pigem isegi alla. Kärutasin nii, et maa must. Kümme kilti päevas oli tavaline jalutuskäik, aga kuna sõin rämpsu, tuli paar kilo juurde. Saiad, šoksid, aparaadi kakao ja latte.. leidsin tuhat vabandust, noor ema, ei jõua toitu teha jne.. läksin välja kauemaks jalutama ja ahmisin kiireid süsivesikuid. Siis kui laps aastaseks sai, mõtlesin et peaks ennast käsile võtma. Imetasin küll edasi, aga ikka palju vähem, sest laps sõi ammu tavatoitu. Hakkasin rohkem jooma vett, sõin vähem magusasöömist piirasin ka ja kaal hakkas langema.
    Seega jah, imetamisega võib väga hästi alla võtta, aga see õnnestub juhul kui teed toidus tervislikumaid valikuid.

  • Avatar
    Vasta R 13. märts 2019 at 22:51

    Mul on ka ots lahti tehtud :))
    Ostsin su esimese Orgu koostöö ajal toitumiskava, nii odav ja koguni kuueks kuuks. Olen täpselt 0 retsepti teinud.

    • Avatar
      Vasta L 14. märts 2019 at 04:11

      Sama siin 😀

  • Avatar
    Vasta Ave 13. märts 2019 at 22:32

    Ma ka ei saa aru, mis lapse toas magamises halba on. Käisin ka esimesed kuud iga päev lapsega jalutamas käruga ja siis mingi hetk avastasin, et toas ta magab palju pikemalt ja paremini. Ja enamasti jääb väljas kärus nutuga magama, toas rahulikult. Aga koguaeg tunnen mingit survet teiste poolt, et miks teda käruga akna alla ei pane magama. Aga miks ma pean, kui ta magab toas hästi.

  • Avatar
    Vasta imetamine võib imesid teha 13. märts 2019 at 21:56

    Mina olen üks nendest, kes tõsimeeli võttis imetamisega alla, sest ma ajasin kogu imetamise aja endale magusat näost sisse, aga välja nägin parem, kui iial varem. Ja nii peale kõiki kolme sünnitust! Nüüd on viimane laps 2-aastane ja mina tagasi oma toitumiskava juures, sest kui lõppes imetamine, siis tulid ka kõik kilod tagasi… 🙁

  • Avatar
    Vasta ann 13. märts 2019 at 21:55

    Ma alati imestan, kui oled suhteliselt värskelt beebi saanud ja imestatakse, et issand, ikka kõht ees. See kõht kasvab ju 9 kuud. Et kuidas on loogiline, et see kohe 1 kuuga kadunud on vms? Ma muidugi tean selliseid õnnelikke ka, kes kuu hiljem ongi nagu piitsavarred, isegi kõht ei punnita ette enam. Aga küllap on see kõhn kõht neil ikkagi veel lödi ja pehme, sest ega organid ka kohe lörts oma kohale tagasi ei kuku, vaid ikka tasa ja targu, eks. Mu meelest nii umbes 6-9 kuud on igatahes veel ok, kui mingi kõht veel ees on. Sellest edasi on vb jah juba imelik öelda, et klge, ma alles sünnitasin, laske mul olla. Või jah.. tegelikult ei tohiks kõrvaliste isikute asigi olla, milline kellegi teise keha välja näeb, eks. Et kui nende kehad said kiiremini trimmi, siis palju õnne neile! See nähvamisevajadus peab ikka jube suur olema…
    Ma oma kahe lasega olnud mudu jaa seda tüüpi, et sünnituseelne keha taastunud suhteliselt kiiresti ning imetamine on kaalu kolinal langetanud. Ma muidugi ei tea, vb oleks ta niisamagi langenud, kui poleks imetanud? Praegu ootan kolmandat last. Seekordne rasedus erineb eelnevast kahest päris palju, ka lisandunud kaalu osas. Kuulen juba siit-sealt kahjurõõmsaid kommentaare nagu et ega mul seekord nii hästi ei pruugi minnagi kõigega jne. Pipart neile keelele, ma ütlen. Kadedus on ikka üks haige asi.

  • Avatar
    Vasta Geidi 13. märts 2019 at 21:40

    Esimese lapsega võtsin alla peale sünnitust ja saabutasin lausa alakaalu aga see oli rohkem seepärast, et ALATI kui ma söögi valmus sain siis tahtis laps süüa ja ma kuidagi sõin vähe. Siis hakkasin arsti palvel toitumist jälgima ja sain korda. Teuse lapsega pähh… ei midagi, ei aidanud imetamine mind peenemaks kui enne rasedust olin. Ja kahjuks ma polnud teab mis soovunelm kaalus. Ja selles kaalus püsin juba 4 aastat. 😀

  • Avatar
    Vasta Keidy 13. märts 2019 at 20:55

    Ei

  • Avatar
    Vasta Maakas 13. märts 2019 at 20:17

    Enne rasedust kaalusin 52kg, sünnitama minnes 75kg. Haiglasse jätsin kõigest 3kg.. ja kaks nädalat hiljem olin oma algkaalus tagasi, kuu hiljem kaalusin 48kg.. ja see “pilbas”, mis ma olin, oli üpris rõve minu enda arvates. Sõin cräppi, magusat IGA PÄEV ja kaal aina langes.. ja kui imetamise lõpetasin (6k tagasi), siis nüüd enda norm kaalus tagasi (52-53kg).. ega ma ka eriline jalutaja polnud. Laps keeldus vankris olemas, jalutasin õues teinekord laps süles ringi ? hiljem kandsin kandekotis ?

  • Avatar
    Vasta Kris 13. märts 2019 at 17:50

    No kuidas alles nüüd võtsid käru välja? Oled esimene ema keda tean, kes absull jalutada ei taha vankriga. Nii mõnus tegevus ju, värskes õhus liikumine annab nii hea tunde ka pärast. Aitab kaalu ka langetada, see ka ei motiveeri end liigutama?

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 13. märts 2019 at 18:46

      No vaevalt, et ma nüüd ainukene olen, minu jaoks küll see tuim sihitult tuiamine mõnus ei ole. Pigem max tüütu, mul selle ajaga saaks nii palju muud kasulikku tehtud. Kaalu langetamine ei motiveeri, ma juba praegu max püss 😀 Vb kui väga suured probleemid oleks kaaluga, siis käiks. Või kui laps toas ei magaks vms.

    • Avatar
      Vasta Kts 14. märts 2019 at 23:31

      Mul neli last ja ei ole ühegagi neist ekstra jalutamas käinud. Käisin ainult siis, kui oli vaja minna mingit asja ajama, nt poodi korraks, arsti juurde, küĺla kellelegi vms.. Aga lapsed lükkasin iga päev küll terrassile magama. Värske õhu hingamine ikka hea ja uni oli alati õues parem.
      Iga järgneva lapsega vähenesid kilod vaevalisemalt ja neljandaga tulid juurde. Imetasin kõiki üle aasta. Esimesega võtsin nii kiiresti alla ja väga palju, et kaalusin vist pubekana viimati nii vähe. Midagi ilusat polnid.

  • Avatar
    Vasta Brit 13. märts 2019 at 17:05

    Kas Marta siis värskes õhus ei viibigi?

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 13. märts 2019 at 17:06

      Ei.

  • Avatar
    Vasta M 13. märts 2019 at 16:44

    Üks asi millest ma aru ei saa on see kui pannakse enne ja pärast rasedust pilte üles ja võrreldakse kaalu,mis oli HAIGLASSE minnes ja siis võrreldakse ,et palju maha on läinud paari kuuga .
    Haiglasse jätame me ikka päris mitu mõnusat kilo . Laps ja platsenta ja mida veel sealt tulle võib ?
    Et nagu tehakse pilt punnitava ,veest ,lapest ja platsentast koosnevast kõhust ja siis uhkelt ”peenike” pilt kõrval tekstiga ”10 kilo 1 kuuga” ,no vau noh !
    Siis võiks juba ju padja kleidi alla panna ja enne/pärast pilte teha . Mis on selle point ?
    Loogiline et naise sünnitab lapse ära ,kilod lähevad maha ju. Ja suht loogiline et inimene liigutab end vb rohkem kui lõpurasedana ,võibolla isegi inetab jne .
    Okei on kui inimene trenni teeb ja siis uhkusega oma sicpacki nöitab ,saaks veel aru . aga need pildid instas hiigelkõhtudest ja siis kõrvalpildil mingi ilge vaevaga sisse tõmmatud kõht ,et ikka saaks maailmale näidatata et ”uujeee ,olin kunagi rase aga enam ei ole ?”
    Ei saa pihta ,keda see peaks huvitama ,mitu kilo kellegil langenud on ,kas päriselt on neid ,kellele see huvi pakub ?? ?

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 13. märts 2019 at 16:57

      10 kilo 1 kuuga on minu meelest küll üsna vau, sul vist närvid läbi, et nii vihane 😀

    • Avatar
      Vasta Laur 14. märts 2019 at 18:32

      Sama siin. Ei saa aru, miks peaks kedagi see number huvitava. Üleüldse ei saa ma aru teiste inimeste kaalu kommenteerimisest.

  • Avatar
    Vasta Triin 13. märts 2019 at 16:31

    Võtsin alla ehk esimesed paar kuud kui uue elukorraldusega kohanemine mõtted toidult eemal hoidis… Kui sisse elasin ja toiduarnastuse taasavastasin, siis ei olnud sellest, et ma poolteist aastat imetasin, mitte mingit kasu. Ainult paisusin ?

  • Avatar
    Vasta S. 13. märts 2019 at 16:19

    Ei tea küll, et imetamise ajal alla oleks võtnud. Kui, siis nii palju, et ise aru küll ei saanud 😀 Ja noh, see on küll loll jutt, et ainult imetamisega alla võtab. On ju küll ja küll jutte, kuidas naine pärast sünnitust paksuks läheb.

    Btw, oleks mul ka nii palju seda tahtejõudu, et kuus kilogi alla saada 🙁

  • Avatar
    Vasta Viivika 13. märts 2019 at 15:50

    Ei ?

  • Avatar
    Vasta Kärt 13. märts 2019 at 15:37

    Hmm. Mul on 2 last. Esimese lapsega läks kaal kiiremini maha. Aga jalutasin ja stressasin ka rohkem. Imetasin 3.5 kuud kahjuks. Teine laps hetkel 7 kuune ja imetan. Ja kaal seisab. Ja pole teps mitte algkaal vaid 8 kg on rohkem turjal. Õnneks ei tõuse. Aga jalutada pikalt 2a kõrvalt ei saa. Ja tissitan pm 24/7 😀 Niiet ilmselt söön “energiat” sisse.

  • Avatar
    Vasta M 13. märts 2019 at 15:28

    Mul toimis imetamine nagu võluvits, tegelikult ka rasedus ise. Algkaal 95 (177 pikk ja liivakell), rasedusega võtsin juurde 3kg ja haiglasse jäi vist 7-8, igatahes suht kiirelt oli kaal 78. Natuke kärutasin kah aga null trenni ja seda kärutamist ka mitte tundideviisi iga päev vms. Imetamise ajal tabas mind ka jõhker magusaisu ja sõin iga jumala päev ikka kommi, kooki, jäätist. Ja no ikka hullult palju, kooki ikka mitu tükki päevas ja šokolaadi 100grammi korraga ja jäätist ilusal päeval vabalt 5 tükki ?.
    Teise rasedusega võtsin juurde ca 10kg ja kuu ajaga olin tagasi algkaalus (veidi alla 80kg). Magusat lõhverdan ikka iga jumala päev ja praegu kaal igatahes veel langeb ja olen 75kg.

  • Avatar
    Vasta Kerli 13. märts 2019 at 15:27

    Enne rasedust kaalusin 62,1, sealt langes kaal alguses 57peale ning sünnitama jõudsin 72.3 kg.
    Peale sünnitust kuuga 53.2kg.
    Trenni pole teinud, jalutama lapsega ei satu eriti.
    Istusin kodus ja ajasin magusat näost sisse ?
    Minul tõesti langes kaal kõigest imetamisega, kuid usun, et Orgu kava aitab ka alla saada neid kilosi.

  • Avatar
    Vasta pille 13. märts 2019 at 15:24

    Kilo siia-sinna, mis tähtsust sellel on.
    Aga uskumatu mida ma just lugesin. KUidas on võimalik, et sa Martaga jalutamas ei käi? Kardoga ju mõlemad kodused. Laps vajab igapäevaselt mitu tundi värsket õhku. Kuidas te nii laisad olete?

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 15. märts 2019 at 11:09

      Kui sa mulle nüüd kohe ütled, et mis lapsel juhtuda võib, kui ta toas magab, siis hakkan ehk mõtlema. Minu meelest pole absull vahet, kus laps magab, kas toas v õues. Kes tahab õue panna ja viitsib kärutada, andke tuld, mul lihtsalt muid asju ka teha, pole prioriteet ringi tuiata sihitult. Võiks terrassile ka panna magama, aga ta jääb suht suvalt ise tuppa magama, ei näe põhjust teda riide hakata toppima läbi une, et saaks linnukese kirja, et “magab õues”. Mis vahet seal on?

      Laiskusega asi seotud pole, lihtsalt pointi ei näe.

  • Avatar
    Vasta eff 13. märts 2019 at 15:22

    Ei kao jaaa köigil imetamisega ära .Minul küll mitte ei kadunud ,vaid juurde tuli .Kuna imetamine kurnas ja oli pidev magusaisu .Toitumine peab ikka eelköige korras olema ,sellest algab köik .Nüüd teen tänu sinu eeskujule Orgut ja kaal kukub ,tnx Mallukas ,tnx Orgu ….,.jöudu ja jaksu sulle nende virisejatega ….sa näed suurepärane väja ja oled super tuus …;)

  • Avatar
    Vasta Liisa 13. märts 2019 at 15:15

    Ma tahaks küll, et imetamine olek mingi imenipp kilode kaotamiseks! Nagu halloo! Teine laps hetkel siis. Ta on ka kolm kuud ja mul on “imetamisega” kadunud 3kg. Vist. Umbes. Esimese lapsega “imetasin” neid kilosid nii mis mühises. Sellel polnud üldse mingit seost, et laps magas voodis halvasti ja kärutasin mingi 10-15 kilomeetrit IGA päev (halvematel päevadel ka 20+ km). Üldse polnud seost ka sellega, et nii palju kärutades ma lihtsalt ei jõudnudki süüa. Kui laps lõpuks suuremaks sai ja paremini voodis magas, mistõttu ma enam niipalju ei jalutanud (ja korralikumalt sööma hakkasin) tulid kolm korda kiiremini tagasi ☺
    Aga jah. Imetamine on salenemise saladus. Mitte liikumine ja normaalne toitumine ???

    PS! Ootan, et lumi ja jää ära sulaks, et saaks uue lapsega ka jalutama hakata. Kilod võiksid ikka hakata kaduma…

  • Avatar
    Vasta Evelyn 13. märts 2019 at 15:14

    Alguses kindlasti läks kolinal. Ma läksin sünnitama kuskil 96 kilosena ja kui laps 1 kuuseks sai kaalusin kuskil 70 😀 aga ütleme nii, et vähem kui aasta hiljem kaalusin 83 kg jälle ja pidi ikka hakkama toitumist jälgima, et alla saada jälle.

  • Avatar
    Vasta H2 13. märts 2019 at 15:12

    Rasedus ja imetamine möjusid mulle imeliselt!! Pani hormoonid paika vist. Alustasin u 69-70kg juurest, sünnitama läksin 82kg, 4 kuud hiljem olin 60kg. Pikkus 165cm.
    Löpetasin imetamise u pool aastat tagasi ja kaal jälle 68kg. Kohutav

  • Avatar
    Vasta evelin s 13. märts 2019 at 15:10

    Minu kogemus kahe lapsega selline et peale sünnitust imetades läks kaal päris kiiresti alla,kuni hetkeni mil hakkasin pille sööma uuesti.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 13. märts 2019 at 15:10

      õnneks seda ma tegema ei hakka 😀

      • Avatar
        Vasta evelin s 13. märts 2019 at 20:47

        No meil nii et lapsed tulnud pm silmavaatamisest ja pille usaladan ainukesena 100% siis muud ei jää üle…nunnaks ka ei tahaks hakata ?

        • Mallukas
          Vasta Mallukas 13. märts 2019 at 22:36

          Kardo teeb vasektoomia 😀

    • Avatar
      Vasta Mari 13. märts 2019 at 15:40

      Jaaa, mul sama jama, peale teist last, imetamisega sain juba täitsa nitsevoooks ja no siis otsustasin pille võtma hakata ja nüüd siin ma olen oma pekihunnikuotsas ?. Ja no ei saaks öeld, et kräppi söön, magus menüüst väljas, teen fitlapi ja 4korda nädalas füüsilist treeningut ja no ei liigu see, aga ei julge ka pille ära jätta ?

  • Avatar
    Vasta Liis 13. märts 2019 at 15:07

    Mina ei võtnud alla, kaal püsis imetades 9kuud sama, mis pärast sünnitust kuu hiljem. Jah, imetamine põletab kaloreid, aga ma sõin ka selle võrra rohkem ? Mulle mõjus kõige rängema asjana see, et 3kuud pidin iga 2h tagant lapsele süüa andma, see tähendab ju hullemat kui käiks öötööl ning siis kaal tõuseb.. Ma käisin iga päev vähemalt 3-7km, kuid see ka ei aidanud.

    Imetad või mitte, söögikogused jms on nii oluline. Sa oled tubli eeskuju, jumala yolo nendest kadedatest ?

    • Avatar
      Vasta Karoliina 13. märts 2019 at 15:34

      Mina toitsin üle aasta last iga kahe tunni tagant nii päeval kui öösel. Samamoodi püsis kaal sama nagu vahetult pärast sünnitust, sest magamatus kurnas keha meeletult ja polnud vahet, mida ma sõin või ei söönud – keha hoidis igast ampsust kinni. See imetamise ajal kaalu kaotamine pole mingi garantii. Kui lõpetasin imetamise, hakkas kaal ka soovitud suunas liikuma. Ma polnud muidugi ka ülekaaluline, et oleks pidanud hullult põdema selle pärast. Olin normkaalu piires ja käisin lapsega iga päev jalutamas keskmiselt 8 km. Seega palju õnne neile, kellel imetamine kaalulangetajana toimib. Paljud noored emad maadlevad veel aastaid pärast sünnitust raseduse ajal kogunenud ülekilodega.

    • Avatar
      Vasta Anny 13. märts 2019 at 22:30

      Ma ei julge hakata uuesti sööma, sest peale esimest last ja beebikilode kadumist, avastasin rinnast tüki, mis tuli peale aastast jälgimist eemaldada. Tegemist on tavalise kõrvalnähuga naistele mõeldud rasestmisvastaste vahendite puhul. Not cool, kui rinda opereeritakse ja nibu lahti lõigatakse. Aga positiivne selle lõikuse juures oli, et “tükist” tekkinud stressiga kadusid ka kilod.
      See lõikus ise on mingi basic asi ja tegelikkuses midagi mu välimuses, tunnetuses, “supervõimetes” ei muutnud.

      *Sidenote* My superpower=my body can feed another human! So they call me “mom”.

  • Avatar
    Vasta PAKS 13. märts 2019 at 15:06

    Mina ka nii lootsin ja uskusin, et imetamisega saab kõik korda (loe: vähemalt algkaalu tagasi), sest kõik mind ju nii lohutasid. Mu ema oli ainus, kes mu kallal koguaeg võttis ja õiendas, et pole see asi sugugi nii. Olenemata sellest, et tal on alati õigus olnud, siis arvasin ma ikkagi, et kõik teised on ümberringi targemad kui tema… Reaalsus on see, et laps hakkab juba 2 saama ja mul on ikka 10 titekilo üle. 8kg-st sain haiglas õnneks siiski lahti (millest 4,5kg tõin lapse näol koju kaasa).

    Ma pean ka peas pikka plaani, kuidas lõpuks sellega võitlema hakata ja paremasse vormi saada kui ei kunagi varem, aga see on ka hetkel kõik. Eelmise aasta alguses tehtud “Teeme ära 2018” challenge oli täiega motiveeriv, sain mõnest kilost isegi lahti, aga kõige parem oli asja juures muidugi see aktiivsus, mille ma sain… ja mis challengiga koos kadus. Ma olen vaimselt täiega motiveeritud, tuleks nüüd taas mingi challenge, siis oleks lootust, et ma mõtetest tegudeni ka jõuaks (PLS, Mallukas?)

  • Avatar
    Vasta S 13. märts 2019 at 15:00

    Ma olin rasedaks jäädes 85kg, raseduse lõpus täpselt 100kg ja lootsin ka imetamisele, et pidi ju alla võtma nii kõvasti… Mis on reaalsus? Mul tuli imetamise ajal meeletu magusaisu. Ma võisin hiljem päevad läbi ainult shokolaadi näost sisse jõhverdada ja hetkel kaalun pea 110kg. Vaatan vanu pilte ja olen nii kurb, et nüüd selline emavaal olen.

  • Avatar
    Vasta Nonni 13. märts 2019 at 14:56

    Mina võtsin peale sünnitust jõhkralt alla ja paar kuud peale sünnitust oli mu kaal palju väikesem kui enne rasedust. Samas ma ei saa öelda, et see oleks 100% imetamisega seotud, vaid ma käisin mitu tundi õues jalutamas ka (nagu sa ka ütlesid). Kui ma 1,3.a hiljem imetamise ja jalutamise ära jätsin, siis tuli KOHE umbes 3kg juurde…

  • Avatar
    Vasta Ingrid 13. märts 2019 at 14:56

    Mina võtsin kõvasti alla. 1.5a imetasin ja saavutasin -22kg ja kergem kui enne rasedaks jäämist ? Ma sõin kõike ja valimatult, isu oli mega imetamise ajal, niiet jah. Toimis minupuhul ?

  • Avatar
    Vasta C. 13. märts 2019 at 14:54

    Imetamine kulutab jah lisa kaloreid. Aga kui ikkagi süüa rohkem kui kulutad, siis kaal ei kao kuhugi. Imetad või mitte, toitumine peab ikka paigas olema. Selleks, et alla võtta, tuleb rohkem kulutada kui sisse süüa.
    Mina olen kahe kuuga 15kg kaotanud. Seda siis peale sünnitust. Jälgin ka Orgu kava sarnaselt sinuga. Midagi ei kaalu, luban endale vahepeal head ja paremat, mida kavas ei ole. Eriti öösel võin terve šokolaadi imetamise ajal ära süüa. Mitte küll iga kord.
    Trenni ei tee, ainult käin jalutamas lapsega. Olenevalt päevast 3-15km.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 13. märts 2019 at 14:57

      ma vist olen viimase aasta jooksul kokku 15 km kõndinud 😀

  • Avatar
    Vasta Evely 13. märts 2019 at 14:54

    Noup, mul ei läinud ka imetamisega mitte midagi alla. See selleks, aga no ei suuda ma ära imestada, kuhu on kadunud inimeste viisakus..või kui sul midagi head öelda pole, siis võib vabalt ka vait olla, sest terve maailm ei pea su sappi taluma…ühesõnaga, oled tubli, ja jätka samas vaimus! Haters gonna hate anyway.