REISIMINE

minema siit hallist, aka Tenerife, siit ma tulen

18. märts 2019

Laupäeval oli ilm hall nagu vana perse. Vaatasin aknast välja ja inisesin, et ma ei suuda siin hallis ja tuhmis Eestis enam vireleda. Päikest tahaks! Kardo vastas mulle väga iseenesestmõistetavalt, et no aga kammoon, paki titt kokku, osta piletid ja minge kuskile päikse kätte, et mis mind takistaks. Ega jah, tõsi, mis mind tõesti takistaks? Kardo ütles, et tema ei viitsi tulla, joosta kuskil puhkusel kolme lapse järgi, et ta parem on kodus ja taltsutab neid siin. Pakkus, et ma hoopis mõne sõbrannaga läheks.

Okei, esimene samm oli välja mõelda, et KUHU üldse minna. Kõige odavam oleks vist praegu Egiptus või Türgi, aga no absull ei tõmba sinna miskipärast. Egiptuses ma pole käinudki, aga Türgis olen ja oli selline pigem neeh. Samas Tenerife on alati selline koht olnud, kus mulle meeldib. Soe, mõnus, keegi ei käi pinda, et osta mingit jama ja kuna me seal 6 nädalat olime, siis on see mega kodune ka.

Kirjutasin Anule Go Travelist, kes on mu go to inimene, kui ma kuskile rännata tahan. Ma ei arvanud muidugi, et ta nüüd kohe laupäeval tegutsema hakkab, aga kümne mintsaga oli ta mulle juba välja uurinud, et mis kuupäevadel kuhu vabu kohti oleks ja pakkus mõned hotellid välja. Kõik käis super kiiresti, sest hotelli valisin ma selle järgi, et oleks Los Gigantese kandis, kus me eelmine kordki olime (mitte see põhi turistikas Adeje, sinna saab bussiga poole tunniga sõita, kui tuju tuleb). Valituks sai Vigilia Park Hotel. Võtsime lisaks hommikusöögile ka õhtusöögid, et lastega lihtsam asjatada oleks, kuigi toas on köök täitsa olemas ja saame seal neid imelisi krevette kokata kasvõi iga jumala päev.

Pilt: Tripadvisorist

Nagu ma mainisin, siis see kant on nii kodune, et tõesti on selline tunne, et nagu lähekski koju, mõnus noh! Alles me olime Tenekal ja õues oli nii hea ja soe, et kui meenus, et piima oleks vaja, sai lihtsalt lühkarites välja astutud ja poodi lipsatud. Ja nüüd ma saan sinna tagasi, jeee!

Meie koosseis pidi alguses olema mina, Marta ja Kerli, aga siis meenutasin ma meie Santorini trippi ja seda, kuidas ma iga nuka peal mõtlesin, et issand, Marile niiii meeldiks siin ja siis ma mõistsin, et ma ei saa teda kahjuks maha jätta. Isegi kui ma tahaks rohkem puhata, siis kammoon. Mari ja Meri! Mari ja rannad! Mari ja ahvipark! Mari ja Siami veepark! Ma usun, et sellest saab talle superäge reis, sest eelmine aasta reisi ajal ei osanud Mari peaaegu üldse rääkida ja nüüd räägib juba kõik vajalikud jutud ära ja on nii vahva reisikaaslane, et teda oleks patt koju jätta. Kahjuks ei saa ma sama öelda Lende kohta, kelle hobideks on läbi peanaha inisemine, vingumine, halisemine ja söömine ? Seega Lende jääb Kardoga koju üksiku lapse staatust nautima. Kardo lubas teda ka ujuma ja mängutubadesse viia, seega ma usun, et neil saab tore olema. Lende pole ju kunagi ÜKSI ainuke laps olnud, las siis proovib nädalakese ainukene olla!

Mari eelmisel aastal ahvipargis

Ühesõnaga, piletid on nüüd ostetud ja reis bronnitud. Kuna teid raudselt huvitab hind ka, siis kaks täiskasvanut, viiene ja beebi läksid koos hommiku- ja õhtusöögiga kokku u 2400€. Ilma söökideta oleks muidugi odavam olnud, aga mõtlesin, et lastega on nii võib-olla kergem. Eks näis, kas on ka hää söök.

Ehk siis reisiks pmst valmis. Mari ainult räägib sellest, et kas juba on minek ja pakkis isegi kohvri ära, hehe. Ma ei ole veel vaadanud, mida ta sinna pani, aga ma kahtlen, et ühtki riideeset. Enda asjadest on mul vaja välja otsida kõik suvekleidid ja lisaks pean ma ostma mingid sandaalid ja ujumisriided. Martale sain eil järelturult nelja euriga neli suvemütsi, ujumiskostüüm on tal olemas, ujumismähkmed kah. Laenutan vist Scandikidsist Yoyo+ käru ka kaasa, sest Donkeyga on küll jabur sinna logistada, see nii suur ja meie Babyjoggerisse on ta veel liiga väike, täislamavat oleks vaja, seega laenutan beebiosaga Yoyo ja loodan, et saan sellega seal hakkama. Muidugi võtame kandelina ka kaasa, et oleks mugavam toimetada ja trippida. Ja muud vist polegi vaja!

Huh, päike, siit ma tulen! Mõelda vaid, Marta esimene päike, wohhooo!

Millal te viimati puhkasite? Kus?

Loe ka neid postitusi!

37 kommentaari

Jäta kommentaar

 • Avatar
  Vasta Heidi 13. oktoober 2019 at 17:18

  “Ühesõnaga, piletid on nüüd ostetud ja reis bronnitud. Kuna teid raudselt huvitab hind ka, siis kaks täiskasvanut, viiene ja beebi läksid koos hommiku- ja õhtusöögiga kokku u 2400€”
  Appi see on küll väga palju, eriti kui mõelda seda, et teil nii väiksed lapsed (et neile peaks olema odavam ja tihti isegi tasuta?)..Ise siiani käinud Lanzarotel ainult (mehega), aga suure Kanaari saarte armastajana kavatsen ka oma talvise puhkuse veeta soojas kliimas ja sihiks võtsin samuti Tenerife. Hetkel kaldun ka paketika poole, olen tutvunud sellega, mida kohalikud meil siin pakuvad nt, Novatours https://www.novatours.ee/puhkusereisid/kanaari-saared , Estravel, Auriko jt. No hinnad nii ja naa.
  Mis mulle Lanzarote puhul väga meeldis on see, et seal leiavad kõik tegevust, nii aktiivse puhkuse harrastajad kui ka rannapuhkuse armastajad. Seega Tenerife puhul ootan samuti mitmekesisust – päikest, randa ja pehme liiva (päikesetooli) peal lamamist ja ka avastamisrõõmu koos mõnusa loodusega ja elamustega. 🙂 Eks näis mis saab.

 • Avatar
  Vasta Kristiina 26. märts 2019 at 18:18

  Vaata, et Tenerifesse nii ära ei armu, et enam mujal elamisest ei mõtlegi. See oht on täitsa olemas 😀
  Meil nii oli ja siin me nüüd elamegi alates jaanuarist. Muidu sai igal aastal paar kuud käidud, aga nüüd päris siin 😀

  Lapsed (poolteist ja 4) on muidugi eriti sillas. Päike, ookean, bassein – what’s not to like, eksole 😉
  Endast rääkimata 😀

 • Avatar
  Vasta P 22. märts 2019 at 06:29

  Oleks vaid võtta lampi reisisumma, siis läheks ka sooja. Viimati käisime 3a tagasi reisil, pulmareisil. Rohkem polegi käinud ja lapsed ei tea mis on soe maa.

 • Avatar
  Vasta Leenu 19. märts 2019 at 16:36

  Mu arust pole üldse paha mõte üks laps (see, kes veel nautida ei oska, aga juba nii suur, et rinda ei saa) isaga koju jätta. See on vaheldus kõigile ja annab kõigile väärtuslikku kahekesi-olemise aega (Marta ja magab veel palju ja saate Mariga mõnnata). Meie peres on selline traditsioon, et käin iga lapsega u tema 5. klassi kevadel kusagil reisil, kahekesi. Tütrega käisin Hollandis, nüüd lähen poisiga Itaaliasse. Kolmas ootab juba oma 5. klassi 🙂 Ja vanem laps on ka korra isaga reisil käinud, kõigil oli väga tore (sh kodustel, sest kodune olukord oli ka tavapärasest erinev ja see oli tore vaheldus).

 • Avatar
  Vasta Kätz 19. märts 2019 at 14:47

  Mina käisin 2 kuud tagasi Filipiinidel. Uskumatu, kui palju maagilisi kohti maailmas on 🙂

 • Avatar
  Vasta Age 19. märts 2019 at 11:41

  See linn on väga armas, nagu sa isegi tead, siis mägine ;). Me olime seal hotellis 2016. a, kui merepoolse toa saate, siis on vaade suurepärane ja need toad olid siis renoveeritud ka, võibolla on nüüd värskendusega ka mujale jõutud. Hotelli on hea, aga käruga on vaja väikseid ringe teha, jala saab otsem (trepid). Meil oli ainult hommikusöök, aga see oli ikka väga tagasihoidlik, aga kõhu sai täis. Lidl on kohe nurga taga.

 • Avatar
  Vasta Saara 19. märts 2019 at 08:19

  Me käisime mehega novembris Havail, teist korda isegi. M6ned on ütelnud, et Kanaarid on Euroopa Havai, selle pärast oleme m6elnud, et peaks ikka seal ka ära käima. Tore, kui Tenerifest positiivset kuuleb, mul sisimas millegi pärast pikalt olnud tunne, et see ainult selline ööklubide saar vms… Tegelikult loodus tundub väga ilus olevat.

  • Mallukas
   Vasta Mallukas 19. märts 2019 at 10:39

   Ma ei ole seal üheski ööklubis käinud 😀

  • Avatar
   Vasta Birx 20. märts 2019 at 16:28

   Ma olen Tenerifest nii imelikke kommentaare kuulnud mis mu arvates ei pea üldse paika 😀 eriti veel kuna ma ise olen seal käinud ja täiega meeldis see saar. No nii vinge lihtsalt, ideaalne kliima, ei liiga tapvalt palav ja ei liiga jahe, imeline loodus, noh siuke kodune kuidagi. Rentisime sõbrannaga seal auto ja sõitisme terve saare läbi. Kõik tundus kuidagi nii odav ka seal.

 • Avatar
  Vasta viktoria 19. märts 2019 at 07:35

  Minul oli reis eelmisel aastal , veebruaris Egiptusesse , 7 päeva – k6ik hinnas .. Ohh kui m6nus see oli . .
  Isegi tahaks kuhugi minna , .sihtkohti palju mida külastada tahaks 🙂
  Tihti satun vaatama reisipakkumisi . Siis ikka viskab peast m6te läbi et bronniks ära ja mineek 🙂
  Soovin imelist reisi teile 🙂

  • Avatar
   Vasta Mariine 19. märts 2019 at 16:47

   Päris kallis tundub vaid 2*hotelli kohta. Palju see õhtusöögi osa juurde läks? Vo ongi Tenerife nii kallis. Vaated on siiski lummavad ja atraktiivsed.

   • Mallukas
    Vasta Mallukas 19. märts 2019 at 16:56

    See üks odavaimaid hotelle seal ?

 • Avatar
  Vasta H 19. märts 2019 at 06:25

  Paar nädalat tagasi Hiinas. Puhanuna ma sealt just tagasi ei tulnud, aga tore oli ikka.
  Nii väga tahaks Patagooniasse, LAVi, Tiibtisse ja Antarktikasse. Ja Jaapan, Madagaskar ning Uus-Meremaa on ka huvitavad riigid mis läbi reisimata. Siis oleks juba päris korralik maailma mekk suus 😀

  Lemmikud sihtkohad on siiani Kesk-Aasias ja Kesk-Ameerikas ning Kolumbia. Tenerifel ei ole kunagi käinud aga kuna elukaaslase hea sõber seal elab siis millalgi peab minema. Mõtlesime, et kui lapse saame siis on see hea sihtkoht.

  Sel aastal tuleb aga veidi tagasihoidlikumalt seda reisimist võtta. Me mõlemad 30+ ja otsustasime nüüd suureks kasvada ja esimese kodu osta. 😀 Kui diivanid ja toolid ostetud siis saab jälle kaugemale reisima.

 • Avatar
  Vasta Birgit 19. märts 2019 at 03:14

  Kauaks lähete?

  • Mallukas
   Vasta Mallukas 19. märts 2019 at 10:40

   Nädalaks

 • Avatar
  Vasta Tyy 18. märts 2019 at 23:59

  VIIMATI puhkasin Tenerifel. Nov-dets
  Kus seekord puhkate? Meie olime Adejes ja Costa Silencios.
  A tahtsin veel öelda et mu laps kel arengu mured on iga reisiga end ületanud milleski ja mind ikka ja jälle üllatanud.
  Ma lausa soovitan sul Mariga reisida mingil moel see aktiveerib lapse võimet omandada uut Vist olen seda juba ka varem maininud. Mõnusat reisi. Piilun ka iseparajasti sinna odavaid lende. Need küll ümberistumistega mis vist beebiga pole hea mõte kuid kokkuhoid on kõva. kahele täiskasvanule edasi tagasi + nädal hotelliis söökidega kokku 880€ ja meie lemmikus hotellis nädal 1258.00 + lend 2le edasi tagasi 360.- tavaliselt on hotellides alla 6a tasuta

 • Avatar
  Vasta Älis 18. märts 2019 at 23:58

  Naljakas,kuidas instas kõik Lendele kaasa tundsid, nagu oleks ta reisi ajaks lastekodusse jäänud vms ?. Ta jääb oma isaga ju, issand jumal! Ma plaanin suve alguses oma vanema lapsega väikest reisi (mitte rannapuhkus) ja samuti jätan oma natuke üle kahe aastase issiga koju, ei näe absoluutselt probleemi?.

  • Mallukas
   Vasta Mallukas 19. märts 2019 at 10:42

   Jaaa, vähemalt tänavatele jääb ta üksi 😀

 • Avatar
  Vasta Veronika 18. märts 2019 at 23:15

  Eelmisel suvel 2 ndl autotripp perega (2last) Barcelonasse 🙂 e. siis väga palju riike! Eriti meeldis L-Prantsusmaa!

 • Avatar
  Vasta Helvi 18. märts 2019 at 22:41

  Ja siis sa väidad, et saad 1000.- palka ??

  • Mallukas
   Vasta Mallukas 19. märts 2019 at 10:41

   Ma mitte ei väida, vaid saan ka. Või sinu loogika on, et kui reis maksab 2000, siis ma ei saa ju 1000 palka saada 😀 pool jääb puudu!

   • Avatar
    Vasta Helvi 19. märts 2019 at 12:08

    No kogu pappi vaid reisile ka kulutada ei saa. Sellise sissetulekuga ja laristava eluviisiga eriti kõrvale ei pane.

    • Mallukas
     Vasta Mallukas 19. märts 2019 at 12:15

     Vot, kus inimesi ikka elu eest huvitab teiste rahakott. Ma suudan päris kenasti kõrvale panna, tänud uurimast. Lisaks lähen ma ju sõbrannaga, kogu reis ei ole minu rahakotist. Ja oh õudu, sain GoTravelilt sõbrahinda ka!

    • Avatar
     Vasta Rents 20. märts 2019 at 15:11

     Mina olen kuulnud, et Kardo selle pärast jäetaksegi koju, et terve selle reisi maksab Mallu Tenerifel persega kinni. Või oli see hoopis nii, et pool maksab seal ja pool juba GoTraveli Anule. Igatahes palgaga pole see kuidagi seotud, ära muretse.

 • Avatar
  Vasta tiina 18. märts 2019 at 21:49

  Polegi kunagi sedasi puhanud. Õnneks või kahjuks. Ma muidu vihkan reisimist, aga sooja ja pöikest tahaks küll.

 • Avatar
  Vasta Marileen 18. märts 2019 at 20:59

  Soovitan Kardol teha kirjaliku nõusoleku, et võid lastega üksi reisida. Marimellid sellest kirjutanud, et neil Hedonile tehtud. Käisime ka Hispaanias viimati ja ühel naisterahval oli lennujaamas probleem, kuna meest kaasas ei olnud. Lennujaama ta ka jäi pabereid tegema.

  • Mallukas
   Vasta Mallukas 19. märts 2019 at 10:42

   Jep, teeme!

 • Avatar
  Vasta Ingrid 18. märts 2019 at 20:04

  Kui te Lätis hiljuti käisite, kas te siis ka mitte Lendet koju ei jätnud?

  • Mallukas
   Vasta Mallukas 18. märts 2019 at 20:23

   Jah, aga siis ta jäi vanaemaga. Oma vanemaga ikka teine asi olla 🙂

   • Avatar
    Vasta Kati 21. märts 2019 at 09:01

    Olime eelmine nädal Tenerifel, mõnus soe 24-25 kraadi igapäev. Saime nahad pruuniks, niiet öösel ei saanud magadagi?. Ise olime teist korda Tenerifel ja kindlasti, kui meie poole aastane kasvab suuremaks, lähme kindlasti veel ???☀️?

    • Mallukas
     Vasta Mallukas 21. märts 2019 at 09:20

     Nii hea meel kuulda, ma ei jõua ära oodata!

     • Avatar
      Kati 21. märts 2019 at 14:55

      Lapsega möödus see nädala reis nii kiiesti, üldse ei tahtnud siia lumisesse Soome tagasi tulla?

 • Avatar
  Vasta Nipitiri 18. märts 2019 at 19:56

  Eelmine sügis koos lapsega Vietnamis. Väga mõnus oli.

 • Avatar
  Vasta Helina T 18. märts 2019 at 19:07

  Eelmisel aastal Ibizal ja Austrias. Sellel aastal ees ootamas kaks reisi- Küpros ja Itaalia. Can’t wait! 😉

 • Avatar
  Vasta Kristi 18. märts 2019 at 18:43

  Minu ainus soojamaa reis elus ongi olnud Tenerifele. Peaaegu 5 aastat tagasi nö pulmareis, kus laps oli kaasas 🙂 nüüd on rüblikuid kaks ja emapalk otsas ja pulmakingiks pole ka lootust raha saada, et reisile minna 🙂 Eks kui väiksem süvisel lasteaeda saab(loodan, et saab ikka koha) siis saab minna tööle raha koguma 🙂 Sulle ilusat reisi!

 • Avatar
  Vasta Mannu 18. märts 2019 at 18:36

  Minu viimane puhkus üldse koos lastega oli peaaegu aasta tagasi-Tenerifel.See on mu lemmik koht..Ma elan siin aga hing on Tenerifel..Vot see on minu koht..Ja oiii kuidas tahaks sinna tagasi 🙂 Kuna tädipoeg elab ka seal siis saaks kaks asja ühes- puhkus ja kohtumine sugulasega.Peale seda pole enam paraku kuskile saanud.Nii kahju kui see ka pole, ei saa ma seda lubada. Niiet jah olen kade Su peale.

  • Avatar
   Vasta Kadri 21. märts 2019 at 21:24

   Väga äge! Ma 5.aprill Tenerifele ka Los gigantesesse. Küll mehega mitte lastega aga tore oleks lugeda mis huvitavat. Googlist saab ka aga värske info huvitavam.