TESTIN JA ARVUSTAN

arvustus: Philips Latte Go 5000*

21. märts 2019

Umbes kuukese oleme nüüd kasutada saanud Philipsi Latte Go espressomasinat ja kuna nii paljud uurivad igapäevaselt, et kas ma ometi leian ükskord aega sellest natukene kirjutada, siis võtsin nüüd täna hommikul kohvi rüübates selle aja ja räägin välja kõik, mis ma tean. Palusin Kardot ka sõna sekka öelda, sest enamuse ajast teeb siin majas kohvi just tema. Aga no mis siin ikka, alustame positiivsetest asjadest.

POSITIIVSED OMADUSED:

  • Minu jaoks oli esimene asi, mida ma masinavalikul vaatasin siiski hind, nagu enamikel inimestel. Olen korduvalt kuulnud, et alla paaritonnist masinat pole mõtet ostagi, sest sellega on ainult üks rist ja viletsus. Ma siiski keeldusin seda uskumast ja keeldun ka praegu. Muidugi on täisautomaatsed espressomasinad siiski kallis lõbu, aga mitte väga nõudlikule kasutajale sobib kindlasti ka soodsam variant, mitte mitmetuhande eurine aparaat. Näiteks seesama Latte Go maksab Hansapostis 599€ ja kuigi ma alguses mõtlesin, et jään 500€ kanti, siis see 99€ lisaks ei tundunud enam nii palju üle eelarve minekuna. Seda enam, et kui masin juba välja valitud sai, teavitati mulle, et see on üldse sünnipäevakingitus. Ütleme nii, et me pole ammu nii rõõmsad olnud, sest presskannukohvist oli kopp ees ja säästetud raha ei teinud ka just õnnetuks, hehe.
  • Sellega tehtud kohvi on nii palju maitsvam, kui presskannukohvi!
  • Positiivsetest asjadest teiseks loen mina naise kombel välimust. Eks teda on saada erinevates värvides, aga selline valge, pisike ja kompaktne masin mahub kenasti igasse kööki.
  • Kolmandaks tooksin välja selle, et latte valmistamiseks ei ole aparaadil ühtegi voolikut. Neid on nii ebamugav pesta ja lisaks tean omast kogemusest, et lihtne ka ära kaotada. Latte Go’l on anum, kuhu valad piima ja selle saab pärast mugavalt kraani all või nõudepesumasinas ära pesta.
  • Mu eelmine masin kisas kogu aeg, et puhasta mind siit ja sealt. Aqua Clean filter lubab kuni 5000 tassi kohvi, enne kui sa talle katlakivipuhastust tegema pead.
  • Teeb kuut erinevat jooki. Megasuurele kohvigurmaanile võib-olla vähe, aga mina joon nagunii lattet või tavalist kohvi, kuhu ise piima peale valan, seega mulle on nendest kuuest küll ja veel:
  • Masin läheb üsna kiiresti tööle, loputab ennast ära ja ongi valmis sulle tassitäie lõõgastavat kohvi pakkuma.
  • Mugav ongi piima hoida alati selles spets kannus, et saad kohe külmikust võtta, masina külge panna ja ei pea midagi valama ja kallama.

Aga et iga hea asi tuleb ka halvaga, siis toon välja ka mõned punktid, mis just kõige rõõmsamaks ei tee. Jällegist – mõnele võivad need olla ebaolulised pisiasjad, aga mõtlesin, et räägin kõik välja, mis arvan asjast, siis teate ise ka, kas osta või mitte.

MITTE NII POSITIIVSED OMADUSED:

  • Masin on küll väike ja kompaktne, aga see tähendab ka seda, et ta mahutab korraga ka vähe ube ja vähe kohvi. Kui sa elad nt kahekesti, siis ma usun, et see ei häiri, aga kui on korraga mitu-mitu tassi vaja teha, siis tekib küll tunne, et issand just täitsin ju ja juba tühi. Veenõu on 1.8 liitrit. Samas on sellel ka põhjus: nimelt rikub õhk ubade kvaliteeti ja mida vähem on oad õhu käes, seda kvaliteetsem on tulemus. Ehk siis suures konteineris võivad oad ära liisuda ja seeläbi kannatab ka kvaliteet.Ja sama asi on ka veega –  iga päev soovitatakse panna värske puhas vesi, et suurepärane tassitäis kohvi valmiks parima kvaliteediga veest.  Parim kohvi maitse on võimalik saavutada vaid parima veega see on ka põhjus, miks pigem täita veepaaki tihedamini kui harvemini. Veepaagi juures on oluline, et seda oleks lihtne eemaldada ja täita veega – seda ta tõesti on, aga meie vahetaks vett nagunii iga päev, lihtsalt vaja teinekord rohkem kohvi teha, siis häirib ?
  • See pole küll konkreetselt ainult selle masina miinus, sama oli ka meie eelmisel Jural – nimelt on maru tüütu see, kui ta hakkab sulle kohvi tegema ja siis poole tassi pealt saab alle aru, et ooot-oot, mul pole piisavalt vett. Nagu… miks sa enne seda ei teadnud ? Ja kui vett pole, siis ta purustab enne oad ära, alles siis vaatab, et ah, ei saagi teha ja viskab need oad ära. Seega enne kohvi tegemist vaata alati üle, kas vett on.
  • Kui veefilter on korralikult niisutamata, siis võib ta sisselülitades eriti kõva lärmi teha. See pole normaalne, et te teaksite ja kui sa ära niisutad, siis on jälle normaalse nivooga.

KUST SAAB OSTA?

Ma praegu googeldasin ja vaatan, et seda saab kõige soodsamalt ostagi just Hansapostist, kus ta maksab 599€ (LINK). Neid on muidugi erinevaid mudeleid ja selle tõttu on ka Hansapostis ka kallimaid mudeleid. Ma linkisin lihtsalt konkreetselt enda oma.

Ka Euronicsis on seda müügil, aga seal maksab see 649€ (LINK).

Ja viimaks minu jaoks tundmatu leht, kus aparaat maksab samuti 649€ (LINK).

Kuni 25. märtsini, saavad minu blogi lugejad kahelt mudelilt täiendava soodustuse -10% koodiga “mallukas10”

Mõlema espressomasinaga on kingituseks kaasa ka 2 ägedat Iittala kruusi. Toodete lingid:

https://www.hansapost.ee/et/kodu-ja-kook/kodumasinad/espresso–ja-kohvimasinad/espressomasinad/taisautomaatne-espressomasin-philips-5000-ep533110-valge-kingituseks-iittala-kruusid-2-tk_2c34a7fd/

https://www.hansapost.ee/et/kodu-ja-kook/kodumasinad/espresso–ja-kohvimasinad/espressomasinad/espressomasin-philips-lattego-ep533410-titaanium-antrasiit-kingituseks-iittala-kruusid-2-tk_eca5d53c/

Ps! Tsekka ka mu instasse, täna läheb seal loosi üks väga huvitav kohvimasin!

*Postitus sündis koostöös Hansapostiga

Loe ka neid postitusi!

22 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta Hanna-Merilin 20. november 2019 at 23:46

    Aga miks Jura välja vahetasite kui saladus pole? Me kevadel just ostsime Jura E8 peale pikki uurimusi ja arutelusid ja siiani ei kurda…filtri vahetust tahab ainult tihemini kui algselt arvasin, aga see oleneb ilmselt vee karedusest.

    • Mallu
      Vasta Mallu 21. november 2019 at 09:36

      mul sai see koostöö läbi lihtsalt, rentisin eelmist 😀

  • Avatar
    Vasta Helika 22. märts 2019 at 12:38

    Avastasin ennast ainiti ekraani vahtimast, süvenemas põhjalikku postitusse kohvimasinatest, kui alles hansaposti lehel masinat vaadates jõudis kohale, et ma ei joo ei kohvi, oma masinat ega plaani seda ka kunagi soetada…
    …ma arvan, et see vist on kompliment kirjutajale 😀

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 22. märts 2019 at 13:36

      hahahaha, oh sind 😀

  • Avatar
    Vasta E. 21. märts 2019 at 21:46

    Mul vãga sarnane masin, aind piimavahustusosa on veidi teistsugune. Mina nt ei saa panna anumat täis ja siis lihtsalt peale kohvi tegemist ûlejäänut piima külma tagasi. Isegi kui tegu on täiesti vãrske piimaga, siis järgmisel päeval on seal topsikus siuke imelik kiht peal nagu halvaks mineval piimal ikka. Seega panen piima tassi kaupa ja peale seda mässan slati ka kohe puhastamisega.

    Ja veel úks miinus, mis minu masinal esineb on see, et selle alumise osa puhastamiseks ei käi see hôbedane esipaneel pôhja kûljest ãra, mis teeb puhastamise kordades keerulisemaks kui see olla vôiks. Saan aru et tegu vist sama masina uuema versiooniga, kuid teistsuguse piimavahustiga – kas sellel on seda alumise osa puhastusvôimalusi upgraditud?

    Keegi kûsis piimavahustuse lãrmi kohta – seda teeb úkskôik mis muu masin ka, nagu ka tavalise vee keetmine tekitab häält, siis auru väljutamine survega piima vahustamiseks teeb igaljuhul häält. Kahjuks ûsna ebameeldivat, aga kohv ju hea 😛

    Pûüan siin ise elueest juua max 1 tass päevas, sest jätkuvalt püüan triipe… oeh

  • Avatar
    Vasta Marta 21. märts 2019 at 18:43

    Mul pole Jura kunagi hakanud poole tassi pealt ütlema, et pole piisavalt vett :O Mitte iialgi.
    Võib-olla sa tegid nii, et vajutasid kohvi nuppu, aga soovisid nt oluliselt rohkem kohvi, kui oli seadistatud?

    Mul oli Saeco, mis nägi väga sarnane välja sinu masinaga. Igatahes pildilt sama menüü nagu mul oli. Mulle meeldib hetkel ikkagi Jura rohekm. Saecol pidin seda südamikku vms koguaeg välja võtma ja pesema ja ma kunagi ei suutnud seda normaalselt kätte saada.

    #hullkohvifänn

  • Avatar
    Vasta Maru 21. märts 2019 at 18:15

    Aga kuidas see masin piimavahustamise asja puhastab voi on see kannu kúljes ja pole vaja ise puhastada muul moel kui niisama kannu pestes?
    Mul on hetkel voolik paki sisse systeem ja loputan selle vooliku ära ja siis veetopsi ja siis see imeb vee sisse ja peseb ise läbi siis vahustamise vàrgi , aga veits tyutab ära kyll see voolikuteema. (Vqnal masinal vabsee pidin toru otsas vahustama piima, et lattet saada)

    Hooldust vajab ysna harva. Paarisaja tassi tagant on see kerge hooldus ja siis mingi aja tagant katlakivieemalduse värk.

  • Avatar
    Vasta Rents 21. märts 2019 at 15:42

    Ma olen ehe näide sellest, kuidas ülikool teeb inimesed ainult lollimaks – lugesin blog.tr.ee-st pealkirja ja algust ning mõtlesin, et slaava boogu, nüüd teeb siis Philips telefone ka, aga miks nad küll mudelile latte nimeks on pannud …

  • Avatar
    Vasta S. 21. märts 2019 at 14:29

    See vist jah kõikidel masinatel, mul delonghi ja samamoodi masin avastab poole valmistamise pealt, et oh vett pole piisavalt 😀

  • Avatar
    Vasta KERSTI 21. märts 2019 at 13:43

    Ma enne blogi lugemist tellisin endale ???

  • Avatar
    Vasta Kerli 21. märts 2019 at 13:07

    Kas piimajooke tehes ei tee piima lastes kohutavalt kriiskavat häält? ?
    Meil sama masin ja laps nii kohutavalt kardab seda, et ma ei julge enam lattet juua?

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 21. märts 2019 at 13:13

      Veits kriiskab jah, aga ma joon piimakohvi 😀

  • Avatar
    Vasta Gurmaan 21. märts 2019 at 12:58

    Kas sellise masinaga saab lisaks kohvile ka kakaod teha?

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 21. märts 2019 at 13:00

      Ma ei tea ausaltöeldes, ma jõin viimati kakaod 8584 aastat tagasi väikse lapsena 😀

  • Avatar
    Vasta kohvimasin 21. märts 2019 at 12:57

    Minul on samasugune kohvimasin ja kahetsen kohutavalt, et vahetasin oma poolautomaatse kohvimasina just selle vastu.

    See masin nõuab nii palju puhastamist ja hoolitsemist (iga nädal vaja veega kõik asjad üle pesta ja masin laiali lammutada ning korra kuus on vaja pulbrite ja tablettidega puhastust teha, mida peab reaalselt ise käsitsi vajutama ja tegema – lootsin, et täisautomaatne kohvimasin suudab ise seda puhastust läbi viia).

    Ainukene positiivne asi on see, et kohvi maitseb tõesti hästi (joon ka lattet), kuid kui tavalise kohvi koguse oma tassi järgi paika panime, siis see tuli selline lurr, et see ei kõlba mitte kuhugi.

    • Avatar
      Vasta Kissu 24. märts 2019 at 01:19

      Miks sa nii tihti seda puhastama pead? Mul sama masin sügisest, aga tablettide ja pulbritega pole veel kordagi mässanud, filtrit pole ka pidanud vahetama. Seda alust ja pesen pidevalt, kuhu loputusvesi tuleb, aga see iga masina puhul sama. Ja ikka lihtsam kui presskannu tühjaks valada ja pesta 🙂

      • Avatar
        Vasta Kissu 24. märts 2019 at 01:21

        A, ja miks ta ei tee neid pesusid ise – olgem ausad, ikkagi soodsama hinnaklassi masin. Mida maksad, seda saad, öeldi mulle ostes 😛

      • Avatar
        Vasta KOHVIMASIN 25. märts 2019 at 14:04

        Minu kohvimasina õpetuses oli kirjas, et iga nädal tuleb veega üle pesta piimakann, kohvipaksu- ja vedelikusahtel ning kohvimoodul ja iga kuu tuleb teha piimasüsteemipuhastus pulbriga ning kohvimoodulilt õli eemaldamine tabletiga (sellest masin ise märku ei anna). Samuti kvartalis korra kohvimoodulit õlitada. Katlakivi puhastamisest peaks masin ise märku andma.

        Nagu mainisin siis eelmine masin oli poolautomaatne ning maksis vähemalt poole vähem kui see masin ning puhastamiseks panime tableti sisse, vajutasime kahte nuppu ning masin tegi ise 5 minuti jooksul pesu ära ja oligi korras. Selle masina vahenditega pesule kulub umbes 1,5 tundi ning pead koguaeg kõrval olema ja kannu uuesti veega täitma ja jooksma panema jne.

  • Avatar
    Vasta Eeps 21. märts 2019 at 12:50

    Mu Jura küll seda vee lõppemise nalja ei tee ? jumal tänatud ?

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 21. märts 2019 at 12:58

      what nagu, meil ei olnud üldse mingi kõige odavam mudel, aga KOGU AEG tegi nii 😀

    • Avatar
      Vasta A 21. märts 2019 at 13:57

      Kas sinu Jural ei lõppe vesi iial otsa? Või on veega ühenduses?

    • Avatar
      Vasta Nimi 21. märts 2019 at 14:41

      Jura tõesti ei tee seda vee lõppemise jama, alati ütleb fill water, enne juba kui vesi reaalselt otsa saab. Meil olnud ka sama xj9, mis teil enne oli ja see oli veel eriti nutikas masin, palju asjalikum, kui pisike kodukasutuseks mõeldud masin.