JUMALAITA KARDO Lapse üles kasvatamine

a mis siis, kui mees ei taha mähkmeid vahetada

27. aprill 2019

Pea pool aastat pidasin beebigrupis jälle vastu, aga täna tundsin, et ah, aitab kah. Ma olen sellise liiga äkilise ütlemisega, kui mulle tundub, et mul õigus on ja kui panna 400 naist kuskile gruppi kokku, siis pole ime, kui seal ülepäeva mingi teema tuleb, mille kohta ma peast kinni hoidma pean. Enamasti proovin enda suure suu kinni hoida, aga nüüd mitu päeva käis seal sama teema. Mehed ja mähkmed.

Loed ja mõtled, issand. Mis meestega need vaesed naised lapsi saavad? Kes peab PALUMA meest, et see mõnikord mähet vahetaks. Teine lausa nagu uhkustab, et ma võin paluma jäädagi, mul ei vaheta mees nagunii! Kolmas torkab vahele, et tal võib kasvõi peapõrutus olla, mees siis ka ei vahetaks! Kelle mees vajab gaasimaski selle “jubedusega” tegelemiseks, kelle mees hakkab öökima, kelle mees lihtsalt keeldub kategooriliselt.

Tüüpiline mina, ega ma vait olla saanud, seletasin oma vaatenurka, et laps on ikka mehe ja naise ühisprojekt, mille raames ei peaks üks teist tibulinnutama ja anuma mähet vahetama. Ja kui siis teine vahetab, siis oled lausa nii heldinud, et tormad beebigruppi teemat tegema, et issand, te ei kujuta ette, mida mu mees tegi. Kallid naised – lapsed EI OLE mingisugune naiste asi, millega nad ise majandama peavad. Seda enam, et tavaline peremudel on see, et mees käib tööl ja naine on lastega kodus. Seetõttu nagunii vahetab naine rohkem mähkmeid ja tegeleb lapsega rohkem – mistõttu on minu meelest aus ja lausa hädavajalik isa ja lapse sideme tekkimise koha pealt, et peale tööd paneb mees nüüd suure poisi püksid jalga ja on ISA, mitte mingi halisev töllmokk, kelle jaoks beebikaka on laava, mida näha ja puutuda ei saa. Muuseas, mähet saab vahetada ka nii, et sa ise üleni sitaga kaetud pole ?

Kuna ma olen kindel, et seda postitust loevad ka need grupi naised, kes mulle seal ette heitsid, et “kõigile pole sellist meest ANTUD, nagu mul, kes mähkmeid vahetaks” ja “ma EI TAHAGI, et mees mähet vahetaks” siis ma ütlen kohe ära, et ma lahkusin grupist enne, kui ma vabandada jõudsin. Ma ei tahtnud kaela karata, vaid ma olen vist selles suhtes natukene feminist, et ma tahan, et naised saaksid aru, et “titemajandus” ei ole mingisuguse reegli järgi meile kaela keeratud värk, millest mõni üksik haruldane meesisend ka teinekord osa võtab. Enamik lapsi on ju ikka kahepoolse sooviga tehtud, mistõttu võiks eeldada, et kui mõlemad vanemad tahavad nautida neid armsaid momente, kus nende lapsed neile naeratavad, neid musitavad, kallistavad, “emmeks-issiks” kutsuvad jne, siis sellega kaasnevad ka need momendid, kus sa roogid kaelani täis lasknud beebi kakat ta juustest, paned oma peod alla, kui neil ootamatult oksetõbi tabab ja muud “rõvedused”, mida sa ei teeks mitte kellegi teise jaoks, kui ainult oma laste. Okei, kui Kardol mingi väga bad trip oleks, ma vist siis küll ÖÖKIDES ja gaasimaskiga korjaks tema roopi ja sitta ka, päris niisama teda vedelema ei jätaks, aga laste nimel? Iga kell. Selle jaoks ju lastel emad JA ISAD ongi. Ei saa nii, et ah ma tahan ainult seda parimat osa ja selle ebameeldivaga tegelegu naine. Miks? See pole ju aus.

Ja kui nüüd seal grupis kõik naised kaasa kaagutaksid, et oii jaaa, küll sul on hea mees, vahetas kord kuus mähet, siis äkki see loobki noortele ja esmakordsetele emadele illusiooni, et see ongi õige. Et see ongi asi, millega peab leppima, sest teistel on ka nii? Ei, ei ole. Ausalt ei ole. Ma ei tea oma tutvusringkonnas mitte ühtegi sellist meest, kes oleks keeldunud oma lapse mähet vahetamas, tõesti ei tea.

Ning tulles selle juurde, et mulle on “antud mähkmeid vahetav mees”, siis sittagi ta mulle ANTUD on. Ma ei saa nüüd ka muidugi väita, et ma aastaid oma lapse isa valinud oleks. Hehe, me olime 4k koos olnud, kui ma juba rasedaks jäin, aga tõepoolest ma ei mäleta ka algusest ühtegi vestlust, et “paluuuun vaheta mähet”. 22-aastasel Kardol oli juba siis nii palju mehelikkust, et olla isa. Lausa mähkmeid vahetav isa, kujutate pilti. Aga kui ta oleks öelnud, et ta ei taha, siis ma oleks öelnud, et tead, ega ma ka EI TAHTNUD, et mu vagiinast 3+ kilo kaaluv inimene välja tuleks ja nüüd mu nibusid tükkideks imeks, aga elu on selline, et koosneb paljust, mida me teha ei taha. Ja konkreetselt ma oleks nii kaua selle teemaga jauranud, kuni ta lihtsalt oleks pidanud seda tegema. Reaalselt vist sinnamaale, et ma oleks lõpuks käratanud, et kui sa ei suuda mees ega isa olla, siis paki oma sitased asjad kokku, istu sisse, pane põlema või tee mis tahad nendega, aga mina sinuga koos elada ei soovi, nägemiin. Küllap ta siis oleks selle mähkme ära ka vahetanud.

Ma tean, ma tean – ma kõlan jube järsult ja konkreetselt, aga muuseas, olen ka! Naised, te ei pea ootama, kuni teile on “antud mähkmeid vahetav mees”. See mees ei teki ise, kui te ei pane oma jalga maha, sõna maksma ja ei käi beebigruppides oma ebaausat peremudelit kiitmas ja propageerimas. Mõtleme nüüd niipidi, et kas teie tahaksite, et teie tütrel oleks kunagi mees, kes saab temaga lapse, aga kõige elementaarsemas asjas kaasa ei löö? Vast ei tahaks ju? Aga miks siis ise sellise käitumisega leppida? Vot SEE ajabki mind kettasse. Naised on kõikvõimsad, ägedad ja EI PEA võtma konkreetselt kogu sitta enda kaela. Me oleme siiski naised ja emad, mitte mingid palgalised sitapühkijad, eks?

Kardo annab ka omalt poolt nõu:

“Istu oma mehega maha ja räägi talle, et laps on mõlema kohustus, mitte ainult naise teema. Mähkmevahetus on tegelikult üli väike asi, aga pikas perspektiivis mõjutab hästi palju. Näiteks kui naine tahab/peab kuskile minema ilma beebita, aga ta TEAB, et mees ei vaheta mähket, siis tal terve aja kuklas tiksub see mõte, et issand jumal, kui ma koju lähen, siis vaesel lapsel on tagumik terve aja haudunud, istub seal oma sita sees, sest mees EI SUUDA mähet vahetada. Mis mõttes üldse ei suuda? Kui mees ütleb, et ta hakkaks oksele, siis esiteks on see loll jutt. Ma saan aru, et kui ma peaks oma beebile operatsiooni tegema, et siis ta soolikaid vaadates ma võiks oksele hakata, aga kui see oleks midagi, mida ma tegema PEAN, siis oksendaksin ära ja jätkaksin oma tegevusega. Seega soovitan naistele – öelge oma mehele, et oksendagu terviseks. Ja siis vahetagu see mähe ära. Okei, kõik mehed hakkavad mind praegu vihkama, aga nii see on. Veame kihla, et päriselt ei hakka ükski nendest oksele. Ja üldse ma arvan, et enamik meestega on nii, et kui nad juba alguses keelduvad mähet vahetamast, siis sujuvalt hakkavadki nad “ebameeldivatest” osadest keelduma ja niimoodi ei saa ükski vanem käituda. See mõjutab lapse ja isa suhet, muidugi mehe ja naise suhet ka, sest mis naine tegelikult õnnelik oleks, kui tema on suhtes taandatud sitarookijaks, sest teine otsustab, et ah, ma ei taha. Kui sa räägid ja arvad, et sa oled kõva mees, aga mähet ei vaheta, siis sa pole üldse kõva mees!”

Kuidas teil, lugejad? Kas mehed vahetavad mähkmeid? Või “hakkavad oksele”? 

Loe ka neid postitusi!

93 kommentaari

Jäta kommentaar

 • Avatar
  Vasta Geidi 30. aprill 2019 at 08:30

  Minu mees ei keeldunud kunagi sellest kuigi kuidagi läks nii, et mina vahetasin rohkem mähet aga see polnud kummalegi “nõme kohustus” See oligi pigem mõlema jaoks hetk lapsega omaette olla. Sellest on aastaid möödas aga mäletan kuidas mehele meeldis pigem see. Emme ju annab süüa ja meie peres olin mina kodune, seega olidki need mähkmevahetamise hetked olulised issile. Tekitas ehk tunde, et ka tema on vajalik. Mitte, et muidu poleks aga lihtsalt see mõjus hästi. Kuigi meenub, et raseduse ajal kuulsin ka ükskord väidet, et ta ei tea sellest midagi jne… Aga kes meist ikka enne esimest last teaks, eriti kui pole iialgi vastsündinud last hoidnudki.
  Jep, pigem siiski koht kus SUHELDA omavahel.

 • Avatar
  Vasta S 30. aprill 2019 at 00:05

  Mulle on siis vist “antud” kohe mingi ekstra väljalase ?. Hoidke nüüd alt naised, sest lisaks lapse mähkmete vahetamisele aitas mul mees 2 päeva pärast keisrilõiget intensiivist perepalatisse pääsedes esimest korda duši all käies ka seda megasuurt hügieenisidet vahetada ja riided selga, sest mu enda tervis oli nii halb, et olin pilti tasku viskamas kui liiga kaua jalul olin. See hetk alles sain päriselt aru, milline mees ja tugi mu kõrval tegelikult on. Ma tundsin end ebamugavamalt kui tema, aga polnud midagi parata, olukord oli selline. Veidi hiljem kui sellest rääkisime, siis ta ütles selle peale hoopis, et no püksikuid ju ära võetud küll ja veel, mis siis viga neid mulle vahel jalga tagasi ka aidata ?. Kaka osas vahel ikka kurdab, et hais tõmbab hinge kinni, aga süda pole pahaks läinud. Pole ka olnud mingit eraldi juttu mähkmekorraldusest. Algusest peale vaikimisi koostöö. Samas ma saan täiesti aru, et on emasid kes võtavadki mähkmemajanduse meeleldi enda peale ja peavadki seda enda ülesandeks (kuid enamasti nad ka ei hädalda ☺️) või et on mehi, kellel füüsiliselt tekib okserefleks. Ma võtaks ka siis meeleldi mähkmemajanduse enda peale. Miks seda meest siis igapäevaselt piinata. Ma küll ei tahaks, et mu kaaslane end halvasti peaks tundma. Ja usun, et hädaolukordades saavad ka sellise murega isad kenasti mähkmevahetusega hakkama. Teine asi on jah muidugi kui mehel on lihtsalt arusaam, et mees selliseid asju ei tee, kuigi naine tema kõrval sooviks ja vajaks abikätt. Sellest on kahju.

 • Avatar
  Vasta EKATERINA 29. aprill 2019 at 14:52

  Oled sinuga 100% nõus, ma ei kujutagi ette, kuidas mu mees keeldaks OMA lapsele mähet vahetada

 • Avatar
  Vasta Lalala 29. aprill 2019 at 09:54

  Hetkel meest ei ole a ema aitab elab lähedal… a kui oleks laseksin kui vaja käsiksin vahetada…ei ole ma kellegi ori siin….

 • Avatar
  Vasta Yutulind 28. aprill 2019 at 22:11

  mulle meeldivad koristavad mehed. ükskõik mida vaja koristada, silm peas ja käsi otsas.

 • Avatar
  Vasta Aaloe Veera 28. aprill 2019 at 22:04

  Mul ka mees õpetas mulle kuidas lapsel mähet vahetada, esimese lapsega. Kui mina oimetult peale sünnitust voodis lamasin rauapuuduses ja verekaotusega, oli just tema see, kes kõike õppis ämmaemandalt ja õdedelt, mina alguses ikka pmst piimavabrik olnud. Igale ikka jõudumööda. Mul kolmanda lapsega elu üllatus, kui sain teada mida need vastsündinud kakavad, ma polnud seda enne näinudki. Mees vist rääkis aga ega ma eriti ei pannud siis tähele. Mul mehel hästi suured käed, hästi jämedad sõrmed, mäletan kui ta mulle näitas esimest korda mähkme vahetust, kuidas ma imestasin seda kohmakust alguses, aga suurte kätega ongi raskem. Ega see teda kunagi seganud pole, ikka alati vahetas omaalgatuslikult, kunagi polnud vaja paluda. Lapsed nüüd ammu mähkmetest väljas, aga algus on oluline, isana. Lastega tal side ka hästi tugev, nii poiste kui tüdrukuga.

 • Avatar
  Vasta ann 28. aprill 2019 at 17:18

  Meil 1laps ja alates sünnist on issi vahetanud mähkut,pestnud last,lapse peput isegi ja titana pissis pidevalt issi täis aga siis sai ka natuke naerda ?? Õnneks ma ei pea ütlema,Kallis kas saad vahetada mähku ära , kui me näeme et lapselt piss,kaka siis embkumb meist vahetab seda 🙂 Issi isegi lollitab lapsega koos ja kusjuures ta oli esimene kes haiglas (kui arst näitas kuidas peput pesta) kes “Proovis”

 • Avatar
  Vasta tsss... 28. aprill 2019 at 14:27

  Minu elukaaslane ka ei vaheta lapse kakast mähet.
  Pissist küll aga kakane- suur ei.
  Alguses vahetas, nii umbes 2 esimest kuud ja veidi peale. Nüüd poole aasta jooksul max 3 korda ehk vahetanud.
  Muid asju teeb kui vaja.
  Ja no asju kokku panna ja ära minna ei saa??

 • Avatar
  Vasta Crly 28. aprill 2019 at 13:23

  Mu mees on “sunnitud” osalema kogu protsessis, mis puudutab meie ühist last. “Sunnitud” just selles mõttes, et ka mina leian, et laps on ühine vastutus ja kui naise kanda jääb rasedus-sünnitus-imetamine niikuinii, siis on aus, kui ülejäänud osa on jaotunud võrdsetel alustel. Alates sellest, et raseduse aeg palusin mehel teatud tööd enda kanda täielikult võtta (kiisukasti liiva vahetamine, prügi väljaviimine jms) ja ka endale massaaži teha ja lõpetades beebi sündides mähkmevahetusega, beebi riietamisega ja magama panemisega. Ka see tundub minu jaoks täiesti normaalne, et nendel päevadel, kus tunnen ennast eriti väsinuna, võtab mees lapse ja läheb õue jalutama 2-3 tunniks, et saaksin kodus vaikuses puhata. Ja kui teinekord olin nii väsinud, et öine beebi toitmine tundus ületamatult raske, siis pumpasime piima välja ja vähemalt ühe öise toidukorra võttis mees enda peale, et ma saaksin 5-7h järjest magada. Muidugi ma olen tänulik, et mul on selline mees, aga samas tundub see mulle täiesti normaalne. Ma ei saanud ju last üksinda ja iseendale.

 • Avatar
  Vasta Eva 28. aprill 2019 at 11:43

  Märkasin juba ammu, et iga kord, kui postitusele on lisatud GIF, siis pool sellest on kuskil kadunud. Loen telefonis, võib-olla arvutis näitab tervet pilti.

 • Avatar
  Vasta R 28. aprill 2019 at 10:16

  Ma hakkan oksele nende meeste peale, kes mähet vahetades oksele hakkavad. Pole mehe nime väärt. Parajad tühikargajad. A mis mul viga rääkida, üksikesmaema, teen kõike ise☺️

 • Avatar
  Vasta Älis 28. aprill 2019 at 09:20

  Mu mees polnud mähkmevahetusest küll vaimustuses, aga ta tegi seda ilma, et ma pidanuks teda taga utsitama. Ikka polnud üldse küsimustki, oli vaja, siis vahetas. Teeb kõike muud ka, nagu paneb last riidesse, käib temaga õues jalutamas jne. Minu meelest pole selles midagi erakordset?‍♀️.

 • Avatar
  Vasta Triin 28. aprill 2019 at 07:59

  Minu mees vahetab mähkmeid ja teeb kõike muud mis vaja, Ei kujutaks ettegi et ei teeks seda. Esimese lapsega tervislikel põhjustel ei saanud ise u kuu aega lapsega tegeleda, kõik vannitamised, mähkme vahetamised jm tegi ära, hiljem siis ikka kordamööda, kes esimesena jaole sai. Nüüd teise lapsega võin ka rahus kodust eemale minna, tean, et kõik saab tehtud. Pigem on nende meeste puhul tegemist laiskusega või arvavad, et nende mehelikkus kuhugi kaob?

 • Avatar
  Vasta Pille 27. aprill 2019 at 22:47

  Ei saa mina aru, mis asi selle mähkme puhul oksele ajab. Rinnapiima puhul, kui lapsel kõht korras lõhnab kaka nagu hapupiim. Ja ega pudeli lapse kaka nüüd ka miskit kohutavat pole. Kas siis oma roe ajab ka öökima? Istub vetsus ja öögib samal ajal?
  Õnneks mulle kah “antud” mees, kes arvab, et me ikka koos saime lapse ja seega ka teeme kõike koos. Arvet ei pea, kes mida rohkem või vähem, aga ilmselt tal kakaste mähete arv suurem, sest ma ühel hetkel ei jaksanud last ühel käel hoida, et teda kraani all pesta….
  Aga grupis olnud teema kohta, see tundus nii loll teema, et ma isegi seda ei avanud. Ega sellist gruppi saab ja peakski natuke tervema mõistusega inimene huumoriga võtma. Loed oma lõbustuseks, et täitsa lõpp kui lolle inimesi on olemas. Õnneks oma lastel nii rumalat ema pole.

 • Avatar
  Vasta Hundu 27. aprill 2019 at 22:35

  Ma muidu väga ei kommenteeri, aga statistikasse lisamise huvides tekkis isu suu lahti teha; täitsa huvitav näha, kui paljudel tegelikult normaalsed mehed on ja kui palju on neid töllakaõigustajaid.

  Minu mees vahetas mähkmeid julgelt rohkem kui ma ise; minu peal oli piimamajandus ja tema peal jäätmemajandus, selge ja loogiline. Muu lapsevärk pooleks vastavalt vajadusele. Mina vahetasin mähkmeid siis, kui teda kodus ei olnud (ta on õpetaja, nii et ta saab koju pärastlõunast pluss suved, seega sai ta lapsega tegeleda rohkem kui vast muidu võimalik on). Meil oli algusest peale iseenesestmõistetav, et laps on ühine ja eelnevaid kogemusi polnud meil kummalgi – mis loogilist põhjust üleüldse emmal-kummal viilida oleks? No ei ole see kakavärk meeldiv ei emale ega isale, aga uudis: lapsed kakavad, last saades sellest faktist mööda ei pääse, kui kaka on selline ületamatu asi, mille pärast täiskasvanud mees taidlema hakkab, siis oleks pidanud õigel ajal kondoomi kasutama, mitte lootma, et äkki kuidagi saab hiljem mööda nihverdada. Ja kui armastav naine muudkui vabandab, et oi ta on mul kaka suhtes nii õrnake, süda nõrk ja üldse tuleb hoida nagu pilpa peal, aga muidu on nii tubli, nii tubli, siis muidugi see pilt paremaks ei lähe.

 • Avatar
  Vasta Ahaa 27. aprill 2019 at 22:18

  Kas sulle ei tundu, et inimesed kipuvad segamini ajama mõisteid mees ja poiss. Osa poisse ei kasvagi meesteks. Teised saavad meheks juba teismeeas.
  Sina said endale kõrvale mehe, tõesti võib tänapäevast nö tänavapilti vaadates öelda, et sul vedas. Minul ka.
  Aga tegelikkuses liigub vist hulgim ringi saamatuid, ennast- ja ülbust-täis 20-30-40-50aastaseid poisse? Julged ja tugevad naised, kes suudavad välja kannatada misiganes “probleeme” selliste “meestega” tekib (lapse mähkmete vahetamine ei ole kindlasti ainus “probleem”). Ja müts maha naiste ees, kes sellised meesteks veel suudavad või oskavad kasvatavad ?

 • Avatar
  Vasta tinkerbell 27. aprill 2019 at 21:51

  See on nii vahva teema. Muidugi minu mees ka vaimustuses polnud kakase mähkme vahetusest aga no KES OLEKS? Vahetasime suht kordamööda ikka. Või noh nii kuis juhtus ja kes parasjagu lapsega oli. No oli kordi kus mees öökis ja vahetas, ala tekkis refleks vms, aga siiski vahetas. Minu arvates oli poole hullem see väikse poti pesemine,kui lapse pepu 😀 Oli ka kord kus mees magas beebiga lõunat ja beebi oli nii täis end kakanud et pool mehe külge oli ka täis, ei midagi muud kui pessu ja unistatud. Pean ütlema, et minul pole kodus teps mitte nii leplik mees kui sinul Kardo, aga vot lapsega seonduv on meil kõik kahepeale, ei ole kordi kus ma peaks anuma või lunima üht või teist!

 • Avatar
  Vasta Mel 27. aprill 2019 at 21:40

  Laps 5k. Esimene nädal peale sünnitust vahetas ainult mees lapsel mähet, sest minust küll asja polnud esimene nädal. Hiljem on kuidagi sisse juba kujunenud, et mähet vahetan mina. See eest, iga päevane beebi vannitamine on mehe ülesanne, ise olen ehk 2x ainult ise vannitanud.

 • Avatar
  Vasta B 27. aprill 2019 at 21:26

  Nagu rusikas silmaauku teema kohe ?Täna just küsisin mehe käest, et mis tema elus peale lapse sündi nii väga muutunud on? Väga nagu midagi. Aga mis mul? Kõik
  Jap, mul ka see mees, kes 11 kuu jooksul 2 korda mähet vahetanud.
  Jap, ma olen ta ise ära hellitanud, hea naisuke olles jne. Nüüd saan neid vilju kugistada…nii , et on kohe?

 • Avatar
  Vasta Ave 27. aprill 2019 at 21:16

  Amen!
  Mul ka “antud” selline mees.
  Ma isegi esimesel ööl kodus nutva lapse andsin mehele, käega togides, et näe võta, ma ka ei twa mis tal viga on, et nutab, kussuta ise. Ja tal polnud mingeid küsimusigi. Kuna meie lapsel olid pm 2nädalasest kuni 6/7 kuuni gaasid ning röökis ööläbi, sain ma päris tihti kõrval toas 2h jutti öösel magada(jah, mu beebi sooviski 24/7 iga 2h tagant süüa kuni 10da kuuni ?, siis läksin MA TÖÖLE ja MEES JÄI LAPSEGA KODUSEKS). Mul ausalt on veel ägedam mees, kui ükskõik kellel teisel , sry ?!

 • Avatar
  Vasta Merit 27. aprill 2019 at 20:59

  Mulle on õnneks “antud” selline mees, kes vahetab mähkusid ja teeb kõike, mida vaja. Ja ta oli selleks valmis kohe, kui esimene laps sündis. Meil õnneks on perekond meie mõlema projekt ?

 • Avatar
  Vasta ML 27. aprill 2019 at 20:36

  Mu mees ka alguses ütles, et teda ajab öökima. No ajas ka, aga sellepärast siis vahetamata ei jäänud. Nüüd, teise lapsega, ei ole mingit juttugi, et kes vahetab või kelle KORD on. See, kes saab parasjagu ja viitsib, see vahetab. Vahel teeme koos, kui vaja peput pesema ka minna vms.
  Kunagi kui sõbranna oma mehega külas oli ja neil lapsel mähkmed täis olid, andis sõbranna mehele mõista, et ole hea vaheta ära (tema ju nagu oma sõbrannal külas ja mu arust loogiline, et mees siis n.ö laseb naisel olla ja tegeleb lapsega), mees vastu, et sinu kord on. Kemplesid siis natuke aega, tuletasid meelde, et kelle kord siis on, lõpuks sõbranna ei viitsind jageleda rohkem, tegi ära. Aga no niiiiii nõme oli seda pealt vaadata, no mis mõttes kelle kord on??? Kui kõike tehakse piinlikult võrdselt, siis järgmise lapse sünnitab mees või?

 • Avatar
  Vasta marta 27. aprill 2019 at 19:27

  Mu mees vahetas, see pole ju midagi erilist: 1-2-3 ja tehtud. Jumala rändom asi. Mul neid actioneid ei juhtunud ka enda mälu mööda, mis pildid netis oli, et.. ujutas üle… Ma arvan, et me suht 50-50 vahetasime lapsel mähkmeid.

  Need, kellel mees keeldub vahetamast: laps hakkab niikuinii ju enamustel käima varakult juba beebina kõiki hädasid tegemas potile (see oli irooniaga. Paraku tõsi ainult Internetis ja reaalsus vaatab lasteaias vastu 🙂 ).

 • Avatar
  Vasta Maarja 27. aprill 2019 at 18:46

  Hahaa…Beebigrupid-seal ikka leidub-mina sain omal ajal n.ö. peapesu-sest panin müüki ühe pakendis mänguasja, et meile kingiti 2 ja nüüd üks üle-ehk keegi soovib. Mänguasi sai muidugi kohe müüdud aga üks tädi tegi mulle ikka korraliku peapesu kuidas mõni ema ostabki ikkagi lapsele 3 mänguasja korraga juhuks kui 1 ja 2 peaks ära kaduma?
  Aga jah..ka minu tutvusringkkonnas ei leidu ühtegi meest, kes oma lapse mähkmeid ei suudaks/tahaks vahetada või seda loomulikuks tegevuseks ei peaks.

 • Avatar
  Vasta Liisu 27. aprill 2019 at 18:31

  Mu mehel ei olnud väga võimalust kõrvale hiilida. Kuna laps tuli keisriga siis ma ei saanud ise esimesel ööpäeval väga voodistki püsti. Seega mees käis ja majandas lapsega õed seal õpetasid kuidas mähkmeid vahetada, kuidas pesta jne… Mäletan selgelt, et lõpuks kui ka jalad alla sain ja siis ka õhkasin, et tahan ka nüüd proovida siis mees Õpetas mind ja pm rebis poole vahetuse pealt lapse ja mähkme ära, et ma liiga aeglane (lapsele esiti ei meelinud üldse kui paljaks kooriti … selline kisa) . No ja nii jäigi, et mehel ei olnud mähkme vahetuse vastu midagi kui vaja vahetas ei mingeid maske ega okset. Laps ikka korduvalt suutis mehe täis pasandada jne ei surnud keegi ära. Teise lapsega samamoodi ja ei saa öelda, et ta mul nüüd vähem mees kodus on. Ta teeb ära ka kõik majapidamises vajaliku, käib sealjuures ka tööl ja kui pärast pikka päeva koju tuleb siis ei kisenda, et issand miks ma seda mähet vahetama pean vms. Ikka vahetas teinekord isegi rõõmuga, sest see oligi tema aeg oma lapsega mina ju sain päeval seda tegevust veel ja veel teha.
  Leian ka , et laps on “ühis”projekt ja tuleb koos kanseldada ja veider ongi, et naised ise ohivad, et issand minu lapse isa küll ei saa seda ja teist teha … samas kui ütled, et täiega veider siis saad hoopis sõimata, et tema nii head meest julget maha teha või noh rohkem nagu imestada, et selline matso aga vaata lapse sitta ei talu. Kah mul mees või asi 😀 Et otsustage ära kas teile siis meeldibki, et mees mähkmeid ei vaheta ja ärge laulge sellest või võtke midagi ette.

 • Avatar
  Vasta Maria 27. aprill 2019 at 17:10

  Ma võin tunnistada ausalt üles, et kui mu mees oli kodus, siis ma vist ei vahetanud kordagi mähkmeid.

  Lihtsalt mees tegi seda alati ise. Ei olnud vahet, mida need mähkmed parasjagu sisaldasid. Rõõm oli suht alati kahekordne, sest meil on kaksikud?
  Aga oleme ausad, mul on ka maailma PARIM mees. Kõiges!

 • Avatar
  Vasta mari 27. aprill 2019 at 16:35

  kohustuslik “mul omal lapsi pole, AGA….” 😀

  Igatahes, olen kahekordne tädi ja kuni koolieani sai neid kahte põnni omajagu hoitud ka. Kunagi kui õde rääkis, et oi tema mees ei saa üldse mähkmeid vahetada, et tal läheb sõda täitsa pahaks kohe, siis mu feministihing läks ikka väga täis. Saan aru küll, et värskele emale oma beebist tulev asi niiväga rõve ei ole (vist?), hormoonid muutuvad ja mis kõik muu. Ja võib-olla värske isaga pole nii. Aga minule ju oli! Ma ka öökisin. Ka oli rõve. Ka lootsin, et õde jõuab enne tagasi, kui laps kakab. Eks ma olin noor ka. AGA…. kui ikkagi oli vaja vahetada, siis tegin ära ja ei tekkinud mõtetki, et “oi ma ei märganud” või muud sellist jura ajada. Või pärast kiidelda, et oo vaadake, millega MINA hakkama sain.

  Ja seda ma küll enam järgi testida ei saa, aga olen päris kindel, et kui ma oleks ilmselgelt täislastud mähkmega lapsed õele üle andnud, siis oleks väikse peapesu saanud, et ära ole lapsik ja võta kokku ennast. Muidugi õigustatult. Aga huvitav, et oma mehele see niiväga ei kehtinud 😀

 • Avatar
  Vasta Jkk 27. aprill 2019 at 14:58

  Mu lapse isa ei vahetanud mähet mitte kunagi. Aga ma olin rumal ja noor ka , ei hakanud nōudma seda temalt. Praeguse mehe seisukoht on selline: muidugi ta vahetaks meie lapsel mähkmeid. Väärt mees!

 • Avatar
  Vasta Ussitar 27. aprill 2019 at 14:44

  Mu mees aitas oma õel lapsi kasvatada, st vahetas mähusid, toitis, mängis nendega. Käis lasteaias järel ja mida iganes veel.
  Meie esimene laps- poeg, mees vahetas kujutate ette JUBA SÜNNITUSMAJAS MÄHET!!! 23a mees, OUMAIGAAD eksole.
  Ja vahetas ning pesigi tagumikku kuni poiss mähkme võõrutuse sai (rääkides mähkme perioodist).
  Sündis 2a hiljem tüdruk. Mees keeldub kakamähu vahetamast, sest teda hirmutab “vahelt” puhastamine. Ei pane pahaks, sest mina värske poja emmena 2,5a tagasi ei tahtnud vahetada poja mähkmeid vahest. So what? Plika puhul õppisin ka ise 1, 5kuud kakamähusid vahetama, pole “teen tite opsops” lihtne teadus. ??‍♀️??‍♀️??‍♀️
  Sitt jutt, et “õnnistati hea mehega”, mu mees on muul ajal osaliselt paras douchebag. ????‍♀️
  Aga tunnen kaasa neile emadele, kes teevad oma meestele kõik ette-taha ära ja lubavadki laisad diivanipadjad olla. Grow a pair, girls.

 • Avatar
  Vasta Krr 27. aprill 2019 at 14:19

  Ja siis läheb asi edasi v-o nii, et kui peres on juba osad lapsed suuremad ja saadakse veel beebi, siis see suurem laps (ükskõik kas poiss või tüdruk) näeb ja õpib kõrvalt, et “tõelised mehed” küll mingeid mähkmeid ei vaheta (ja emme on seal kõrval ise veel nii uhke)…. ja nii ta läheb edasi.
  Ma vahetasin esimese kahe nädala jooksul ise ainult mõne üksiku mähkme, sest pidin tegelema pidevalt kogu selle piima ja pumpamise majandusega. Õnneks olen saanud ka ühe mees oleva mehe (mitte hädaldava lödipüksi), kes ei arva, et tema naine peaks ainult kogu sitaga tegelema (siinhulgas mõtlen samamoodi ka kõiki muid, mitte nii meeldivaid asju).

 • Avatar
  Vasta Helena 27. aprill 2019 at 14:15

  Meil vahetab enamus mähkmed lapse isa. Kui ta on kodus, siis tema vahetab. Mina teadsin mähkmete värgist juba enne lapse sündi. Arstid näitasid lapse isale kuidas see värk käib ja juba haiglas vahetas ainult tema. Meil pole kummalgi selle vastu midagi.

 • Avatar
  Vasta Maija 27. aprill 2019 at 14:14

  Mul mees vahetab, no problem. Alguses vanema pojaga sai kokku lepitud, et riidest mähkmetega mässab mina, kui kaka, aga see väga kiirelt ununes ja mees loputab isegi paremini kakast puhtaks (poeg kahene seega ikka mõnus lõhn). Neljakuusel tüdrukul vahetan mina põhiliselt, vaid selle pärast et ta kipub nutma palju, kui keegi teine teda vahetab.

  • Avatar
   Vasta Ai 27. aprill 2019 at 20:21

   Ahh ehhh ?? huvitav mida küll sellised “mehed” ise wc teevad eriti kui peaks veel kõht lahti olema kes siis kasib. …või kutsuvad naise enda sitast perset pühkima???? ????

   • Avatar
    Vasta Maija 28. aprill 2019 at 20:12

    Ei mees kakat ei kartnud, aga ei viitsinud (või arvas et ei viitsi) riidekatega jamada. Aga tuli välja, et nendega pole üldse sellist probleemi, nagu arvatakse

 • Avatar
  Vasta Krk 27. aprill 2019 at 13:57

  Kardost on väga armas, et ta arvab, et mähet mittevahetav mees oleks üldse nõus lapsega koju jääma ? või on mehed olemas, kes toidavad püreega, panevad magama, käivad jalutamas, aga vot mähet ei vaheta?
  Me vahetame mõlemad. Vahel ma pean veenma natuke, vahel teeme üldse kivi-paber-käärid, aga sellega ma küll ei lepiks, kui ta kategooriliselt keelduks. Õnneks on ka mulle “antud” (mõtle, kui palju vastutust see fraas naiselt ja mehelt ära võtab) mees, kes tahab oma laste eest hoolitseda ja nendega aega veeta.

 • Avatar
  Vasta XXX 27. aprill 2019 at 13:20

  Pean kurbusega tunnistama, et minu mees on see põhimõtteline mittevahetaja. Meil on neli last (kaks juba täisealist, kaks teismelist) ja mees ei ol ühtegi korda kellegi mähet vahetanud. Esimese lapse beebiajal, kui ma üheks õhtuks kodust ära pidin minema, tõstis ta kakase mähkmega lapse vankrisse ja jalutas 4 tänavat eemal elava ema juurde. Ämm siis pesi plapse pepu puhtaks ja vahetas mähkme ära. Kuna mees teadis, mis kellast ma koju jõuan, siis veetiski ülejäänud aja “ettevaatusabinõuna” ämma juures ja tuli minu jõudmise ajaks tagasi. Kolmanda lapse aastane olemise ajal sattusin kaheks päevaks haiglasse, . Elasime siis teises linnas, ämma enam abiks võtta ei saanud ja nii oligi lapsel sama mähe all minu kojutulekuni. Pampers rippus põlvini ja pepu oli üsna punaseks haudunud, aga mehel jäi õigust ülegi: et tema on alati öelnud, et mingeid mähkmeid ta vahetada ei kavatse! Nii et on ka selliseid mehi olemas, kelle puhul ei tasu loota, et küll nad vahetama hakkavad kui lapsega pikemaks ajaks omapead jäävad… 🙁

  • Mallukas
   Vasta Mallukas 27. aprill 2019 at 13:52

   Appi, milline õudne mees…

  • Avatar
   Vasta H 27. aprill 2019 at 14:41

   Aga miks sellistele meestele lapsi sünnitatakse? Nad pole ju seda väärt, et nende geenid edasi läheks. Jube, et hädapätaklus edasi kantakse.

  • Avatar
   Vasta marta 27. aprill 2019 at 19:34

   Las su mees loeb neid kommentaare siin: ta on maailma suurim hädapätakas 🙂 ja naine on tubli.

   Lastekaitse kutsuks sellisele isale.

  • Avatar
   Vasta J 27. aprill 2019 at 22:32

   Mida ma just lugesin! Tule taevas appi! Ja see juhtus kolmanda lapsega ning teil neli last? SELLISE MEHEGA said VEEL ÜHE LAPSE!!!

 • Avatar
  Vasta Nimi 27. aprill 2019 at 13:19

  Meil oli selline süsteem, et kakase mähkmega tegelesin mina, aga oksendamistega tegeles mees. Miskipärast on meil nii juhtunud, et kakase mähkme peale mul silm ka ei pilgu, aga okse ajab koheselt ennast ka oksele, mehel on aga täpselt vastupidi, ses mõttes sujus meil selline korraldus hästi.

  • Avatar
   Vasta M. 27. aprill 2019 at 14:52

   Päris hea diil mehele, kui beebi just mitu korda päevas ei oksenda.

   • Avatar
    Vasta Nimi 28. aprill 2019 at 16:01

    Oksendas, koguaeg oksendas ja ikka nii, et juuksed ja riided täis, nii et mehel andis ikka pesta ja joosta temaga. Lapsel see refluks, hetkel muidugi juba 5ne, aga ikka juhtub neid oksendamisi ja ikka mehe rida. Minu õnneks lõppes mähkmemajandus juba 1a7k. Seega totaalselt win olukord ?

 • Avatar
  Vasta Kätlin 27. aprill 2019 at 13:09

  Aamen!

 • Avatar
  Vasta Liina 27. aprill 2019 at 12:58

  Mallukas ei ole seekord üldse nõus..? Ega see kui mees beebil kakast mähet ei vaheta, ei tähenda, et ta õudselt kehv isa või mees oleks. Minu mees küll vahetab – kui ta töölt kodus siis tema just vahetabki, kuna ma niigi päev otsa vahetanud. AGA. Isegi kui ei vahetaks – so what? Ilmselt teeks siis midagi muud kauslikku. Ma olen pannud tähele, et sa ise nt tihti mingi puur käes ja saag hambus ehitad endale midagi või parandad, möllad remondimeestega jne. Tubli naine! Teie peres sobib nii, et kõik teevad kõike. Mina ise nt ei TAHA mingit kruvi kuskile keerata, ega kuskil vanni all roomata, et kus see reovesi läbi tuleb või ehitsmehi kamandada vms. Mingi ülirõve asi mille peale ma oksendaks on nt igasuguste nõudepesumasinate ja pesupesemismasinate filtrite puhastamine, vanni äravoolutorudest mingite karvatuustide väljavõtmine, kui vesi enam alla ei lähe. Meil teeb sellised asjad mees ära. Eranditult. Elame majas ja tal tegemist väga palju. Ta võiks ka mind sõimata, et krdi naine, see meie mõlema kodu, mitte mehe ühisprojekt (ala laps on mõlema oma mitte naise projekt)…aga ta ei sõima. Teeb ise ära, sest ta OSKAB PAREMINI ja 100 korda KIIREMINI. Aga nt süüa teen eranditult mina, va hommikusöök. Kuna mul tuleb paremini ja kiiremini ja tervislikumalt välja. Poes käin ka eranditult mina. Ma ei arva, et ma nüüd jube mehe tallalaune olen kuna me võrdselt süüa ei tee või mees minu tallalane, et ma vannikarvu ei roogi vms. Meie peres on päris paljud asjad kuidagi vaikiva kokkuleppe korras jagunenud, et mida mees teeb ja mida mina teen ja mõned asjad mida mõlemad teevad. Lapse kakase mähkme vahetamine ei ole küll mingi vanemluse näidistegu, mida kõik HEAD ja NORMAALSED vanemad peaksid igaljuhul tegema vms. Minumeelest on üldse väga kummastav see viimaseaja komme teiste pereelu lahterdada ja näiteks kellelegi “kaasa tunda” et mees mähkmeid ei vaheta….

  • Avatar
   Vasta K 27. aprill 2019 at 18:12

   Väga väga hea kommentaar! Viimasel ajal on tõesti kõva sõna teiste suhteid lahterdada, kuigi iga suhe on mehe ja naise nägu ning täiesti erinev. Suhtes kujunevad omad dünaamikad ja ülesanded ning kui keegi tunneb, et tema peab liiga palju kandma, siis tasub teise poolega maha istuda ja enda muresid jagada. On üsna ohtlik võrrelda enda suhet teiste inimeste suhetega, eriti interneti vahendusel.

  • Avatar
   Vasta C. 28. aprill 2019 at 09:28

   100%nõus ja hästi öeldud.

 • Avatar
  Vasta Jaanika 27. aprill 2019 at 12:58

  Pärast keisrit ei saanud ma kohe voodist püsti, et beebil mähkut vahetada. Mees sai väga hästi uue ilmakodaniku toimetustega hakkama.
  Ja siiamaani toimetab ja tegeleb titaga 🙂

 • Avatar
  Vasta Keidy 27. aprill 2019 at 12:40

  Mu enda laps oli vist veel mähkmes aga sugulase lapsel mähet vahetades tuli küll okse. Vahe on ka selles kas alustada 0-st või järsku “pabahh” võõras kaka. Aga öökisin ära ja tegin ära. ma veidi tundlikum kah selle öökimisega. Aga sellest jah ma ei saa aru, et kuidas emad kannatavad v peavad sellist asja normaalseks, et issi on siis olemas kui ta ise tahab ja viitsib. Olin ka oma mehega/lapse isaga mõned kuud koos, kui ta teatas: “teeme ära” ütlesin “davai, aga sa pead ka isa olema”. Eks algul ikka oli tal veidi raske harjuda pereeluga, sest polnud esimeses nooruses vallaline mees. Aga kui väga slangiks ja “ülbeks” muutus panin ta fakti ette “kas oled või ei ole üldse”. Tülisid küll jagus ja jagub siiani aga armastus siiski hoiab siiani koos vastasel juhul ma oleks mõelnud kas me oleme pere või on tema ja mina lapsega.
  Pole teda mähete ja okse koristamine ära tapnud, kuigi mässu ajal töötas ta Soomes või oli esmasp-reedeni komandeeringus,niiet harjumisaega oli tal vähe.

 • Avatar
  Vasta Marika 27. aprill 2019 at 12:37

  Paratamatult olen mina beebiga oluliselt rohkem koos kui tema, aga vahetab, kui vaja. Laps 6-kuune ja lapse pepp alati puhas olnud kui laps isaga olnud.

  • Avatar
   Vasta Gerda 27. aprill 2019 at 20:01

   MIS asi on pepp?

 • Avatar
  Vasta Anni 27. aprill 2019 at 12:35

  No lihtsalt see termin “pole sellist meest antud” ? huvitav kus neid jagatakse… vägisi tekkis sihuke pilt silme ette, kus hunnik naisi seisab rivis ja siis keegi jagab neile lihtsalt oma suva järgi mingisuguseid mehi “ära vali- võta järjest” nagu vanasõna ütleb… Minu lapse isa tegi vist draamat pigem sõprade mõjutusel a la ma ei tea ühtegi teist meest, kes mähet vahetaks. Vahetama hakkas aga dramaatiliselt teeb seda siiani a la tõmbab särgi üle nina nagu gaasimaski, kuna meil liialt familiaarseid suhteid pole siis pole tihanud küsida aga huvitav kas ta ise tualetti kasutades ka gaasimaski järele haarab?!

 • Avatar
  Vasta Kat 27. aprill 2019 at 12:20

  Minu mees päriselt hakkabki oksele. Olin ise päris haige ja ta vahetas mähet ja käis 2 korda oksendamas selle ajal, aga vahetatud sai.

 • Avatar
  Vasta Katry 27. aprill 2019 at 12:12

  Kui meil laps sündis, siis mees vahetas esimesed nädala aega umbes ise mähkmeid ja tegeles lapsega, sest ma olin omadega ikka suht läbi. Pole mitte kunagi olnud sellist teemat, et ta ei vahetaks. Oleme üksteisega ära rääkinud, et see on siiski meie mõlema laps ja mõlema kohustus. Ja siin kohal olin/olen pigem mina see, kellel mähkmete vahetus iiveldama ajab 😀 ja ma ei kujuta ette, et meil see asi nii ei oleks. Ja õhtul koju tulles võtab ka lapsega tegelemise enda peale. Ei kujuta hästi ette, et ta tuleks ja hakkaks jaurama, kui väsinud ta on. Minuga ei lähe see läbi 😀

 • Avatar
  Vasta Nimi 27. aprill 2019 at 12:12

  Ma ei ole oma mehega sellest teemast rääkinud, kuna meil ei ole lapsi, aga ma usun, et nii mõistlik on ta küll, et sellise iseenesest mõistetava asjaga tegeleks. Ja kui ei ole, siis paneksin tegelema, meie peres on püksid võrdselt meie mõlema jalas (uskumatu, eks). Küll aga kassi kasti ta ei puhasta, sest mina olin alguses see, kes lemmiklooma tahtis – mis siis, et nüüd nunnutab kassi sama palju või rohkemgi. Lapsi tahame aga mõlemad – võib-olla tema isegi rohkem kui ma – seega siin see vabandus ei tööta (ning ei tohikski töötada normaalsetes suhetes mehe ja naise vahel, kes koos elavad ja lapsi kasvatavad). Küsin õhtul oma mehe käest, mis ta asjast arvab ja kui peakski järgnema mingi hala sellel teemal, siis loen su postituse talle ette. 😀

 • Avatar
  Vasta T. 27. aprill 2019 at 12:08

  Mul on esimene laps alles tulekul, aga kui arvestada, kui kergesti mul okserefleks tekib (isegi mõte tekitab väikse öökimise) ja kui tuim mu härra selles osas on, siis ma kardan, et meil saab hoopis vastupidi olema 😀 kas just mähkme vahetusega, aga kui keegi põrandale peaks hunniku korraldama, siis ma tean väga hästi, kes sellega esmajärjekorras tegeleb… ja see ei ole mina 🙂

 • Avatar
  Vasta Nell 27. aprill 2019 at 12:07

  Mähkmevahetuse “tahtmine” või mitte tahtmine isegi ei olnud teemaks. Koos sai last planeeritud ja oodatud, koos tuleb ta ka inimeseks kasvatada. Mees tegi kõike peale imetamise, ilma probleemideta. Mingil perioodil vähetas ilmselt mähkmeid rohkem kui mina. Kui mingil hetkel lisaks rinnapiimale pudelist lisa sai siis mees toimetas veel rohkem. Graafikuga tööl käies oli tal võimalus palju beebiga toimetada ning side kasvas nende vahel ikka tugev.

  • Avatar
   Vasta Kertu 27. aprill 2019 at 12:35

   Mees tegi kõike peale imetamise, ilma probleemideta.
   Et siis imetamisega väikesed probleemid ikka tulid jah? 😀

 • Avatar
  Vasta C. 27. aprill 2019 at 11:58

  Minu mees vahetab mähet, siis kui vaja on. See pole ta lemmik tegevus aga teeb ära. Tema jaoks ei ole häiriv haisev kaka ja oksele ei hakka. Aga ta ütles ausalt välja, et tema jaoks tekitab ebamugavust puhastada väikese tüdruku privaatset piirkonda. Ta saab hakkama ja ei keeldu, kui vaja mähe vahetada. Lihtsalt, kui on valida kas mina või tema vahetab, siis vahetan ise ära.
  Ja ma ei hakka tänitama, et kamoon, see su enda tütar, kuidas sul on imelik puhastada teda jne. Vaid mõistan, et tema jaoks ebamugav ja ma ei sunni teda seda tegema. Samas kui vaja, siis teeb nurisemata ära.

  • Avatar
   Vasta Mmm 27. aprill 2019 at 14:40

   Kas sul oleks poja peput puhastada imelik?

  • Avatar
   Vasta M. 27. aprill 2019 at 15:00

   Ja poisi puhul oleks tal ka äkki imelik privaatelundeid puhastada? Meedia on inimesed nii jaburaks ja kartlikuks ajanud ikka, äkki emal on ka ebamugav. Kes siis puhastab?

   • Avatar
    Vasta C. 28. aprill 2019 at 09:22

    Kuna mul poega pole siis ei oska öelda. Ja kui tekitaks ebamugvust siis mu mees austaks minu tundeid.
    Samas leian, et ma ei pea käima ja vinguma, et kamoon ära ole loll, mis mõttes imelik jne. Minu mees oskab minuga aus ja avameelne olla ning räägib oma tunnetest, emotsioonidest. Ja ma ei naeruväärista teda selle pärast. Sorry, ma soovin enda kõrvale meest, mitte tuhvli alust nagu väga palju teistes kommentaarides mehest mulje jääb. A’la vahet pole, mis emotsioone see mehes tekitab, vot läheb ja vahetab, kuna naine ütleb nii… Kamoon see pole ka õige. ?
    See kõigest mähkme vahetus ja mul jumala suva, kas seda teen mina suurem jaolt üksi või mitte. See on kõigest mähkme vahetus ja ma ei hinda oma meest selle järgi ja see ei tee temast sugugi kehvemat isa.

    • Avatar
     Vasta Birx 29. aprill 2019 at 17:34

     Mida ma just lugesin? :O Aga kas su mehel oleks siis näiteks poisi peput kergem ja eetilisem puhastada kuna tegemist on samast soost lapsega tema jaoks. Noh kui teema juba sinnamaani siin läks siis mehed ju ahistavad poisse ka, seega põhimõtteliselt ei mängi rolli sugu vaid üleüldiselt su mees lihtsalt ei vahetaks tõenäoliselt mitte mingist soost lapsel neid mähkmeid. Ja noh see küll ei tee meest tuhvlialuseks kui ta on nõus lapsega seotud vältimatuid tegevusi tegema võrdselt emale või siis üldse nõus tegema. Veider suhtumine. Laps siiski on ühine asi mida paar teeb ja plaanib koos. Ideaalis siis ikka plaanib.

 • Avatar
  Vasta Heleri 27. aprill 2019 at 11:56

  Mu lapsel on väga hea isa, parem lapsevanem kui mina, ja minule on ta väga hea mees. Aga ülikerge okserefleksiga ja töesti vötsin selle kakamähkme teema enda kanda, tema tegi köike muud. Kui laps potil käima hakkas, siis mina pesin peput ja tema kallas rutturuttu potisisu vetsust alla. Köik toimis ja toimib siiani.
  Paha lugeda et teiste jaoks on mu mees möttetu öökiv töllakas

  • Avatar
   Vasta Krr 27. aprill 2019 at 14:29

   Mapean ka oma seisukohta natuke parandama. Tegelikult on arusaadav, kui tõesti reaalselt on nii tugev vastureaktsioon oksendamise näol sellele tegevusele – siis on tegelikult täitsa mõistlik, kui asjad on jagatud sellest lähtuvalt. Pigem peetakse silmas just neid põhimõttelisi, et mina “mees” küll selliste asjadega ei tegele. Eespool oli ka kommentaar, kus isa ei vahetanud mähet kaks päeva, kui ema haiglas oli – no see on ikka täitsa haige (sel juhul kehtib tõesti see, et vahetad ja oksendad). Kaheks päevaks lapse sama mähkmega jätmine on juba nagu lapse tervise ohtu seadmine vaikselt….

   • Mallukas
    Vasta Mallukas 27. aprill 2019 at 14:30

    ma reaalselt annaks lastekaitsesse teada sellisest inimesest, kui see oleks just juhtunud.

  • Avatar
   Vasta Mari 27. aprill 2019 at 16:21

   No eks see vahe tuleb sisse sellest, kas inimene põhimõtteliselt keeldub või vajadusel teeb asja kasvõi öökides ära. Emad imetavad-pesevad-kussutavad oma lapsi siis ka, kui endal haigusest “surm silme ees”, niiet vajadusel peaks ka isa suutma lapse mähkme ära vahetada. Oksendagu vahepeal terviseks.

 • Avatar
  Vasta Anetee 27. aprill 2019 at 11:39

  Ikka vahetab vahel. Algul jah pelgas aga ega ma muud valikut ei jätnud. Ja nüüd on ära jagatud et tema teeb puhtaks mina panen uue jalga

 • Avatar
  Vasta Kerttu 27. aprill 2019 at 11:31

  Õnneks on mulle ka “antud” selline sitta, okset ja muud jama rookiv mees ?

 • Avatar
  Vasta Katariina 27. aprill 2019 at 11:30

  Hakkab oksele, oksendagu terviseks! Mul on 4 nooremat õde venda ja nende mähkmeid olen ka mina lugematul hulgal vahetanud. Rääkimata emast ja isast, kordagi ei ole oma isa suust kuulnud lauset, et tema seda ei tee. Vastupidi, mäletan, kuidas isa vahel lasi mu 10 aastasel vennal meie kõige pisema venna mähkmeid vahetada, ilmselt just selle mõttega, et tukevikus ka tema teaks, et see on täpselt sama moodi meeste, kui naiste ülesanne. 10 aastane poiss sai ilma ühegi vastuväiteta beebil mähkmed vahetatud, aga täismees oma lapsel ei saa! Hea nali! Aga tegelikult, päris kurb!

 • Avatar
  Vasta Jansa 27. aprill 2019 at 11:26

  Minu mees õpetas mind, kuidas on õige ja kõige parem lapsel mähet vahetada. Ma ei olnud kunagi varem mähet vahetanud, kui alles enda lapsel. Tean, et kui mind kodus ei ole ja laps on kakanud ja mähet on vaja vahetada, siis teeb mees selle kasvõi hambad ristis ära. Üldiselt ei ole meil kodus nii, et meeste ja naiste tööd või et laps ainult minu “kaelas” on. Mõlemad teeme kõike. Nii nagu vaja. Vahest ma ütlen ise mehele, et ma vahetan ise mähkme ära , see käib mul kiiremini ja siis saame poodi minna ntks.

 • Avatar
  Vasta Lilli 27. aprill 2019 at 11:19

  Ma lähen seda lugedes juba täiesti närvi! Mis mehed ikka naistel on ja siis meil ka kiidetakse, et oi, kui tubli, Jaanus nii palju tegeleb lastega. Mis ekstra tublidus see on? Ta on lapsevanem, laste eest hoolitsemine on vanemate kohustus. Mis krdi hädad need mehed on, et ei saa mähet vahetada, lapsi magama panna jne. Ma tõesti lähen alatiiii sellise jutu peale närvi, kui mehi peetakse tittedeks või lausa öeldakse, et naine peab lapsi ja mehi kasvatama või oii, mees vajab ka hoolt jne. Õh, täitsa pulss läheb kiireks praegu, kisub suisa ropendama ? ausalt, kui mul oleks selline laste isa, kes peab selliseid asju naiste teemaks, siis see mees oleks ammu uksest välja käinud, head aega. Päris tõsiselt, ma ei mõista neid alandlikke naisi, aga eks kõik inimesed on erinevad, ma olen sünnist saati vist feminist selle koha pealt, täiesti lühike süütenöör mulle antud ?

  • Avatar
   Vasta Vaike 27. aprill 2019 at 11:48

   Aga miks kiita ei või? Mis sest, et on normaalne. Hea kohv on ka normaalne, aga kurat, ikka on hea ju. 😀

  • Avatar
   Vasta Mari 27. aprill 2019 at 16:25

   Põhivärk ikka see, kui mõni tuttav mees mainib, et “pean täna lapsi hoidma” 😀

   Eem suhkrutükike… sa oled oma lastega oma kodus ja su kaasat parasjagu pole mõni tund. Oma lapsi. Oma kodus. “hoian lapsi” my ass.

   • Avatar
    Vasta Annika 28. aprill 2019 at 08:44

    No just täpselt! “Olen täna lapsehoidja”. Nagu mis mõttes? Sa oled lapse ISA, jumal küll.

 • Avatar
  Vasta Becca 27. aprill 2019 at 11:18

  Minul esialgu mees keeldus ka mähkme vahetusest sest no camooon seal on ju sitt sees.. Mina keeldusin samuti. Ütlesin et tal ei jää muud üle kui see sitt ära vahetada 😀 Noh ilmselt kui ta oleks minema astunud siis ma oleks küll jah selle sita ise ära vahetanud aga ta ei astunud minema ja vahetas mähkme ise ära. Nüüd enam paluma ega ütlema ei pea, teab ise millal mähet vahetada ja kuidas 😀
  Esialgu oli tal raskusi mähkmete panemisega, pani liiga õrnalt kinni ja kõik piss jms voolas välja 😀 Siis näitasin talle paar korda uuesti, mitte ei hakanud kohe mölisema ja nüüd oskab täitsa hästi 😀

 • Avatar
  Vasta Üksikema 27. aprill 2019 at 11:17

  Sünnitusmajas esimesed need rõvedad mähkmed vahetas kõik isa, sest ma ei saanud voodist üles :D. Kuu aega mis me veel koos olime, vahetas mähet ja pesi peput ka suht palju. muidu jama mees ja isana ka ei hiilga, aga mähet vahetas :D.

 • Avatar
  Vasta mari 27. aprill 2019 at 11:16

  Minu peika algul kartis vist beebit. Aga no nad ongi nii väiksed ja hellad algul. Kuna minul oli teine beebi ja temal esimene pidin mina see julge olema kes titte riide pani ja mähkis alguses. Lubas et vahetab siis kui laps on suurem ? oh teda rumalukest, ma koguaeg rääkisin talle et väikse beebi kaka on nali võrreldes sellega mis siis sealt tuleb kui ka muud toitu talle andma hakkame. ?
  Õnneks pidas sõna ja nüüd vahetab enamus mähkud kui kodus on. Natuke ikka hädaldab ja küsib tütre käest et mida talle süüa antakse et nii rõvedalt haiseb ???

 • Avatar
  Vasta elen 27. aprill 2019 at 11:16

  Vahetab mähkmeid, peseb pepse, toidab, käib õues, paneb magama. Teeb kõike, mis vaja. 3 kuni 3aastast last meil 😀

 • Avatar
  Vasta Merike 27. aprill 2019 at 11:15

  Minu abikaasa on algusest peale laste mähkmeid vahetanud. Ma lihtsalt ei jätnud talle muud valikut. Jah, alles hiljuti oli muidugi olukord, kus põnn oli end kuklani täis sittunud ja mees plaanis mähet minna vahetama, aga hetk hiljem ütles mulle “ma teen ükskõik mida sa tahad, aga kas sa palun vahetaksid praegu ise mähkmeid?!”. Niisiis on ta mulle ühe teene nö “sees”. Eks vaatan, millal selle kasutusele võtan. ? Aga selle postitusega olen 101% nõus. Naised ise lasevad meestel mugavaks muutuda. Kardo ütles ka õigesti, et kui annad ühest kohast järele, siis hakkab see mees ka teistest ebameeldivamatest kohustustest sujuvalt kõrvale hiilima.

  Minu jaoks sama arusaamatu on olukord kus mees käib sõpradega väljas ja kõik on justkui OK, aga kui naine tahab sõbrannadega aja maha võtta ning end tuulutama minna, helistab mees 30 minutit hiljem ja küsib “millal sa koju tuled? Laps karjub!” ning taustaks kostub südant lõhestavat lapse nuttu. Sellistele meestele tahaks ka ausalt öeldes jalaga anda ning neid naisi raputada ja öelda “sa ei saa eneseohverduse eest mitte mingit auhinda, miks sa endaga siis sedasi käituda lubad?!?!”.
  Kokkuvõtteks – lapsel on kaks vanemat ja seega peaks kohustused ning rõõmud jaotuma võrdselt mõlema vanema vahel. Mitte, et üks saab kohustused ja teine rõõmud.

  • Avatar
   Vasta Kärt 27. aprill 2019 at 12:43

   Mis mõttes, et mehe arust on see rõve ja ajab oksele ja ei vaheta mähet. Mis ema arust on see siis maailma parim tegevus v? Võtku kokku end on mees või lumehelbeke? Mehed peaks just paremini hakkama saama selliste asjadega.
   Meil oli just vastupidi, mina olen tundlikuma nina ja kõhuga ja see on just mulle raskem, kui mehele, kes on nt noorena laudas ja maal tööd teinud. Esimesed 10p mis mees lapsega kodus oli vahetasgi põhiliselt tema mähet, kuna ma olin nii kurnatud aga eks siis tuli ju kokku võtta ja ise vahetama hakata, see ju loomulik osa beebist. Pealego oma beebi sitt pole üldse nii rõve ? hetkel meil poiss saab juba 3a ja kãib potil ja nüüd on mul jälle selline ebameeldiv tunne ta peput pühkides ja sujuvalt veeretan selle mehe kaela aga noh kui teda pole silmapiiril siis tuleb ju ise see ära teha. Mis mingid mehed nyyd ei saa end kokku võetud ja seda teha siis v? Ma ikka imestan kust sa mingeid imelike leiad ?

 • Avatar
  Vasta Kadri 27. aprill 2019 at 11:06

  Haiglast alates vahetas mähkmeid mõlemal lapsel. Meil on see peremudel, et naine kodus, mees tööl, aga koju jõudes alati aitas mähkmemajandusega ja õhtune magamiseks lapse ettevalmistus oli ka mehe töö beebieas. Nädalavahetustel vahetasime kordamööda. Nüüd on üks laps päris iseseisev ja teine väiksel potil käiv, kellel on vaja potti tühjendada, seda teeme ka kordamööda. Kunagi pole keegi oksendanud ja isegi pole ninakirtsutust näinud.
  Ei tea küll, kus sellised “mehised” mehed üles kasvavad, kes sellist elementaarset tööd ei taha teha?!

 • Avatar
  Vasta Ma 27. aprill 2019 at 11:05

  A kui need töllakad mõttetud jorsid (paremini kuidagi ei saa selliste kohta öelda) ise situvad, siis ka ropsivad vä?

 • Avatar
  Vasta Siret 27. aprill 2019 at 11:04

  Mäletan umbes aasta tagasi kui me haiglas oma esimese beebiga olime siis beebi kakas ja siis mees küsis, et äkki esimest korda vahetad sina.. ta on niii pisike. Vahetasin mina… kartsin ka mina, et äkki teine läheb katki või nii.. no õnneks jäi terveks ??? Aga kui koju läksime siis ei pidanud kordagi paluma, mainima või kuidagi vihjama, et kuule vaheta mähkmed ära. Alati võttis ja tegutses ise. Vahest tegi öökivat häält kui pool selga ja riietust täis oli aga seda tegin mina kaa ??? Nüüd laisad mõlemad ja teeme vahest kivi, paber, käärid.. kes kaotab see vahetab ???? Aga ma olen sinuga 100% nõus.

 • Avatar
  Vasta Birgit 27. aprill 2019 at 11:01

  Ma olen 10000% nõus. See, et mees ei suuda lapse mähet vahetada, ei näita absoluutselt, kui kõva mees ta on vaid vastupidist. Mind on ka “õnnistatud” sitavahetaja mehega, aga ausalt ma ei lepiks ka vähesemaga. Ma ei saa aru, miks keegi üldse lepiks vähesemaga…. Naine tahab ju ka ennast naisena tunda, mitte ainult teenija, koka ja sitakoristsjana. Õnneks on tänapäeva issid selles osas suht tublid. Isegi minu isa kes omal ajal polnud just parim on nüüd vanaisana täitsa viieline :). Naised, pange oma sõna maksma. Isade koos veedetud aeg oma beebidega on ülitähtis ja see hõlmab kõike….kallistustest-musidest kuni okserallini

 • Avatar
  Vasta Mammu 27. aprill 2019 at 10:57

  Terve raseduse aeg oli mu mees veendunud, et tema ei vaheta mitte kunagi mähkmeid. See ju ajab oksele. Ma olin juba leppinud, et ju see jääb kõik minu teha.
  Kuid kui laps sündis erakorralise keisriga ja mina polnud suuteline voodistki tõusma siis ega mehel ei jäänud ju muud üle kui võtta end kokku ja need mähkmed ära vahetada. Peale lapse sündi pole ma enam kordagi kuulnud, et tema ei vaheta mähkmeid ja siiamaani pole ta oksele ka hakanud. ?

 • Avatar
  Vasta Marlen 27. aprill 2019 at 10:56

  Hei-hei. Meil kaksikud ja juba haiglas pidi ta selle esimese kakaga hakkama saama. Olin teadlikult ostnud kaasa ka pepulapid, Natracare’i omad, et lihtsam oleks. See on ju korralik kitt, mis sealt tuleb ja x2. Need lapid olid head, ökod ja õlisemad, kuid lisaks oli vaja ka kraani all ikka pesta. Mitte ühestki mähkmevahetusest ta ei keeldunud, püüdsime võrdselt jagada, kuna seda oli ikka nii palju. Kasutaisme veidi ka riidest mähkmeid. Algul oli üldse nii, et mees ärkas, äratas beebi (nad olid veidi pisemad ja oli vaja kella peale sööta), vahetas mähkme, äratas minu ja mina siis söötsin. Siis äratas teise beebi, mähkis ja ulatas minule. Lisage sinna juurde mingil perioodil ka see, et lapsed said enne ja pärast söötmist kaalutud ning ka piimasegu soojendas ning söötis lastele tema (me ei tahtnud lapsi üle sööta, seega said nad juurde täpselt nii palju kui vaja). Minul oli pikalt keisriarm valus, lisaks nkn jalg haige, seega kiirelt tegutseda ei saanud.
  Aitäh hea teema eest!

 • Avatar
  Vasta Stia 27. aprill 2019 at 10:52

  Kui me saime mehega esimese lapse, siis vahetas mees alati ise kodus olles. Nüüd teise lapsega on algusest peale nii, et mina vahetan beebil ja tema tegeleb rohkem vanema lapsega. Ta pole ka kunagi diivanile magama läinud, sest lapsed on öösel nutnud. Ütleb ise, et need on tema lapsed ka ja tahab nendega koos olla isegi halvematel päevadel. Kui mehed ei ole nõus mähkmeid vahetama, siis see on õpitud abitus. Nende endi emad on kõik ette-taha ära teinud ja nende meeste endi naised jätkavad sama liini.

  • Mallukas
   Vasta Mallukas 27. aprill 2019 at 10:55

   Nõustun!

 • Avatar
  Vasta Kristiina 27. aprill 2019 at 10:50

  Ma nõustun sinuga 100%, sest laps pole ainult ema oma. Ka isal tuleb oma panus anda. Mu esimene elukaaslane vahetas küll lastel mähkmeid, kui vaja oli. Virises veidi, aga vahetas. Nüüd oleme ammu lahus ja ootame abikaasaga oma esimest ühist last ning noorem tütar elab meiega. Ta küll ammu mähkmevaba, aga kui potil käib, siis kui ma tõesti ei suuda peput pühkida (rasedaröömud), siis mehakesel ei jää muud üle ?
  Eks näis, mis selle beebiga saab, kuid õnneks ma tean, et ta tahab kõiges osa võtta ja olla ?

 • Avatar
  Vasta K 27. aprill 2019 at 10:50

  Mu mehel on eelmisest kooselust ka laps ja juba minu raseduse ajal ta ikka rääkis, kuidas tema ei ole kunagi mähet vahetanud ja ei hakka seda ka tegema. Ma olin kõrval lihtsalt vait ja lasin jutu ühest kõrvast sisse ja teisest välja. Mind ei huvita see, mis oli enne. Ja beebi sündides andain talle lihtsalt haisva lapse ja läksin omi asju toimetama. Proovis küll esialgu öelda et ta ei taha, ei oska, ei saa, aga vahetatud sai ja nüüd Poolteist aastat hiljem, kui mees kodus siis viskame vahel siin kivi-paber-käärid, et kes kaotab ja seda sitta rookima peab minema ? . Ootan hetkel ise järgmist last ja kõik asjad ajavad südame pahaks. Mees on selle olukorraga eriti kaastundlikuks läinud ja vahetab kakased mähkmed enamasti ise. Mina ei saa aru miks neid mehi nagu lapsi koheldakse ja ninnunännutatakse kodus. Sul on partner, mitte täiskasvanud laps kõrval.

 • Avatar
  Vasta Hanna 27. aprill 2019 at 10:48

  Aamen su jutu peale.
  Õnneks on mul selline mees ja lastele selline ISA suure algustähega ?

 • Avatar
  Vasta M 27. aprill 2019 at 10:44

  Minu abikaasa ka väga lõhnatundlik ja kaka suhtes hell aga kui sündimas oli, oli meil vestlus “sinu enda niuetest tulnud laps, pmt nagu sinu oma sitt …oma perset ju saad pühkida!”, olen kuulnud, et mu mees on oma sõpradele ka sama pointi rääkinud. Never pole probleemi olnud ega ei pea paluma. nt oksetõvede ajal tegeleb ainult mees sest mul flipib täiega ära vaimselt igast tähestikutõbedega.