JUMALAITA

sitt turundus või nii

7. jaanuar 2019

Iga päev puutume me kokku paljude ettevõtetega. Olgu selleks siis toidukauplus, e-pood, kohvik – variante on täiega. Ja absoluutselt igal pool on võimalus, et võime saada negatiivse kogemuse osaliseks. Kõik on lihtsalt inimesed, “shit happens” ja täitsa loogiline, et päevad pole vennad. Kook, mis eile võis kohvikus imehea maitsta, võij järgmisel päeval olla kuivanud ja rõve, sest keegi unustas selle kuskil letil välja vahetada vms. Et kohvik ise on ikka sama hea, kui ta eile oli, aga asjaolude kokkulangemisel võivad kahe päeva kogemused olla nagu öö ja päev.

Seetõttu on minu meelest ülioluline see, kuidas ettevõte ise negatiivse tagasisidega käitub ja mis ta selle infoga ette võtab. Toome näiteks minu eilse postituse sellest svingeriklubist. Kuigi ma seal enne käinud pole ja tagasi minna ei kavatse, siis ma olen üsna kindel, et see ei ole neil mingi firmapoliitika, et kapp 30 peab alati paksult sitaga kokku määritud olema. Ma oleks täitsa uskunud, et keegi oli seal natukene liiga palju joonud või oma ee… tagaust kasutanud, et säärane õnnetus juhtus ja kuna ma olen juba harjunud sitamagnetiks olemisega, siis oleksingi ma seda võtnud kui ühte humoorikat seika mu elus. Lihtsalt tundus maksimaalselt naljakas, et see üldse juhtus, aga no näed, juhtus.

Nagu ma kommentaaridest aru sain, siis üli paljud ei teadnud üldse, et selliseid kohti eksisteerib. Vahet ei ole, et osad ohkisid ristimärki ette lüües, et apppi-appi, kes sinna ikka seksima läheks, siis fakt on see, et on neid, kes lähevad ja on neid, kellele selline svingerivärk huvi pakub. Mina isiklikult ei imesta maailmas enam millegi üle, seega ei ole ka fakt, et inimesed tahavad oma seksellu vaheldust tuua nt võõrastega seksides, kuigi traumeeriv. Ja ma olen ÜSNA kindel, et eilset blogiposti lugedes mõtles nii mõnigi, et okeiiii, päris huvitav koht, vb peaks kunagi minemagi.

Pmst ei eksisteeri sellist asja, nagu negatiivne reklaam, sest noh, see on ikka reklaam. Umbes nagu kui ma kirjutasin sellest kohutavast Maximas müüdavast tulnukast, kes kraaksub iga su sõna järele ja on maailma kohutavaim ja vastikuim mänguasi – mis juhtus? See müüdi pmst igast Maximast välja ja inimesed olid nõus lasteasjade gruppides selle eest kahekordset hinda maksma. Kuigi minu ainus “reklaam” oli see, et see on kohutav junn. Saate aru eks.

Seda enam oleks võinud ka Club69 tiim eile sellest olukorrast minu meelest juba puhtalt huumoriga välja tulla. Kui see pole ehe “shit happens” olukord, siis ma ei tea, mis oleks. Arvata on, et seal käibki selline vabameelsem seltskond ja kui klubi oleks eelmise posti all kaasa naernud ja öelnud, et klge jah, kellelgi oli vist liiga lõbus vms, aga et üldiselt seda ikka pole ja tulge ala teinekordki tagasi, siis oleks see minu meelest jumala okei olnud. Aga mida teegi klubi?

Esiteks saatsid nad mulle eile hommikul e-maili:

Tundub üsna sõbralik kiri eks? Aga ometi olid kommentaarid mu blogis veits mitte nii sõbralikud (sama e-maili pealt kirjutatud)

Et ühesõnaga väidab Club69, et esiteks ei pruukinud see üldse sitt olla. No okei, täiesti tõele au andes, siis ma seal mingit päris ekspertiisi ei korraldanud. Ma saan ainult öelda, et see haises nagu sitt, see nägi välja nagu sitt ja see tundus mu käel tekstuurilt ka üsna sita sarnane. Aga jumal teab, äkki oli üldse šokolaad, mitte pask, never say never!

Teiseks oli see minu seltskonna poolt PLANEERITUD? Et me sõbrannadega enne välja minekut tegime näod pähe, sittusime endal käekotid triiki täis ja panime linna poole lehvima, et ehk saab kuskil “kliki nimel” seinad sitta täis määrida? Päriselt räägite või? Või nagu…kui usutav see oleks üldse, nii kümnepalliskaalal? Ma saan aru, et ma tundun maru skandaalne tegelane ja noh, loomulikult ka klikinälgas, aga reaalselt, et ma lepin sõbrannadega enne kokku:

“Tavai tsikid. Kas kõigil on pask kotis? Ok, väga hea. Täna lähme siis sinna svingerisauna ja kuna sellest ainuüksi on vähe, et ma üldse sellisesse kohta läheks ja midagi seal kirjutada vast nagunii pole, siis teeme nii, et sina juhid tähelepanu kõrvale ja mina hõõrun sitta kapile. Siis teeskleme nagu omggg, iuuu sitt kapil ja SIIIS on mul lõpuks hea teema millest kirjutada? Teeme ära!”

Ma ei suuda, see kogu asi on lihtsalt nii naljakas, et ma spekuleeriks veel natukene edasi, et kas üks klikinälgas blogija hoiab üldiselt sitta lahtiselt kotis, või on tal selle jaoks seal spets purk? Gripp-kott? Plastikaatkott kakaga? Ja kui seda siis kuskile hõõruda, kas selleks on tal mingi spets kummikinnas või sitaspaatel kaasas? Tunnistaja olla ju olemas, ootan vastuseid! ?

Päris uskumatu tegelikult, et ettevõtteid esindavad mingisugused inimesed, kellel turundusest õrna aimugi pole. Sellised süüdistused ja lapsikult panna, et “mh, sa VALETAD, see polnud kaka, see oli šokolaad!!!” on ju lihtsalt piinlik lugeda. Kas pole? Või on esimene aprill käes ja ma magasin õige kuupäeva maha?

Mulle meenub veel üks kunagine kehva kogemus, mille me VS Cafest saime (kirjutasin sellest SIIN). Ka seal hakkas keegi töötaja plõksima, et meil ikka tavaliselt nii pole ja võta pilt maha ja ise oled üldse süüdi. Noh… ma ei tea, kas see on just parim käitumine ühe ettevõtte poolt.

Samas tuleb mul meelde, et ma kunagi ammu mokaotsast mainisin ühes postituses, et ostsin raamatupoest mingi paki “öko”pliiatseid või ma ei mäletagi, mis need olid, ala taaskasutatud paberist tehtud vms, aga kaks olid katki või mingi jama nendega oli. Igatahes saatis see firma (mitte pood) mulle kotitäie nende asju vabanduseks. Ma poleks seda elusees oodanud, sest need pliiatsid olidki mingi allahinnatud asjade letis ja noh, maksid paar euri, aga tore ju vabandada ja üritada mainet paremaks teha. Ma pärast veel mitu korda ostsin nende asju veel, sest ma kohe mõtlesin sellele, kui toredad nad on.

Loodan, et Club69 nüüd viimasest lõigust šnitti ei võta ja mulle kotti sitta ei saada ?

Mis ettevõtetega teil on nii olnud, et on mingi jama olnud ja see lahendatakse nii professionaalselt ära, et kohe hea meelega kasutad nende teenuseid edasi? Ja kus vastupidi olnud on?

 

Loe ka neid postitusi!

73 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta Birgit 9. jaanuar 2019 at 00:13

    Viimane ebameeldiv seik oli sellise e-poega nagu parfumeeria.com. Tellisin novembri alguses kaks superhea hinnaga lõhna, mis olid jõulukingiks planeeritud. Teatati kohe, et hetkel tooteid laos pole, aga jõuavad kindlasti 10 päeva jooksul. Väga kena, pole probleemi. Olin veel jube uhke enda üle, et nii varakult andsin sisse oma tellimuse, saab õigeks ajaks kätte. Aga siis lubati aina uut kuupäeva ja uut kuupäeva (minu korduva küsimise peale muidugi), lubati endiselt, et enne jõule on kaup olemas… hehe, muidugi… Siiamaani ootan seda 😀 Kuna nende fantoomtoodete eest ma õnneks eelneval ei maksnud, siis on nüüdseks neist suht suva, aga no ikka nii viha tegi, kuidas nad andsid järjest katteta lubadusi. Mitte kunagi ei taha sealt tellida enam.

  • Avatar
    Vasta Mann 9. jaanuar 2019 at 00:06

    Muidu situte tihti kotti vä? Issand kui lahe on teada, et ma pole ainuke ?. Krt ma olin naerust kaheksas kui seda postitust lugesin. Järelikult olen labane inimene. Kohe varsti tuleb sellel Marimelli mutil uus kibestunud postitus selle kohta, et Malluka sitajuti jutud teevad paljudele nalja.

  • Avatar
    Vasta Lena 8. jaanuar 2019 at 20:07

    Mnjaa, ma pole väga lojaalne klient: kui näen, et hinnad tõusevad põhjendamatult või teenusekvaliteet langeb, leian asenduse. Nii elektriteenuse kui valveteenusepakkujaga jne. Kord aastas üle kontrollida seisud ja nii hoian päris palju raha kokku. See on aga ikka omamoodi ajakulu ka, mis ka näitab ära, mis on klienditeenindus siis, kui viisakalt nt lepingut lõpetada soovid. Eestis osad firmad võivad ikka ääretult ebameeldivad olla ja justkui ma peaks hirmsasti vabandama, et nende kehvast või ülemakstud teenusest loobun.. Eriti kehtib see sideteenuse firmade kohta. Omal ajal sain EMT-st isegi tutika iPhone kui tahtsin lahkuda neilt (jep, 0 EUR), aga kui esialgu niisama paremat paketti küsisin, siis ühmati – alles siis läks suurepärase paketi ja tasuta telefoni peale jutt, kui ma juba sidefirma vahetuse avalduse tegin:) See ongi mind ka edaspidi julgustanud olema tähelepanelik, kuhu mu raha iga kuu kaob.

    Konkreetsetest firmadet rääkides, siis suvel sattus riknenud toode (Farmi) ja teavitasin nii kauplust kui tootjat. Noh, ikka kahju, kui maapoes mõni vanatädi oma eurosid tühja kulutab. Tüübid saatsid väga meeldiva kirja hiljem ja seletasid asja – sain ise ka targemaks, et näiteks Farmi hoiab igast toodetavast partiist oma labori külmikus tooteid realiseerimisaja lõpuni, et labor saaks kontrollida säilivusaja lõpus nende organoleptilisi omadusi (maitse ja lõhn) kui ka pisteliselt mikrobioloogilisi näitajaid. Nii nad siis seda partiid ka testisid ja tõepoolest, toode oli vaja tagasi korjata. Normaalne. Palju lapsi ja minutaolisi ei pidanud ehk oma magustoidus siis pettuma;)

    Hästi positiivne kogemus on ka Premiaga: jäts oli sulanud ja siis taaskülmutatud. Teavitasin edasimüüjat ja ka Premiat ennast. Müüjal oli ikka väga suva, aga sain tagasisidet, et Premia siis suhtles ise müüjaga parema hoiustamise teemadel ning kompenseerisid ka mulle kurva kogemuse. Hiljem samast kohast jätsi ostes, pole enam ülessulanud ja taaskülmutatud jätsi sattunud.

    Ma hea meelega kiidan teenindajaid ja toite ja kokke ja olen ka pigem helde tipijätja, ent Eestis kriitikat (ka viisakalt esitades, mis mulle rohkem omane), kohe üldse ei kutsu andma. Selline tunne, et tegu oleks justkui rünnakuga kellegi konkreetse isiku vastu ja ühmatakse, solvutakse jne. Üks parimaid kogemusi aga teenindajate ja vahetustega või erisoovidega, on Noa – no super teenindus. Eriti kiidan ühte blondi teenindajat sealt, kes hetkel neil töötab- pole ammu nii imelist teenindajat kohanud.

    Toodete vahetuste jne-ga: ikka jalanõusid jmt on katki pudenenud küll, aga mina oma jonni ei jäta ja vaidlen vajadusel asja välja. Aga õuduslugusid olen kuulnud küll 1001 korda.. Mina ei lase sellistes “vaidlustes” endale naha alla pugeda, aga kujutan ette, et paljudele inimtüüpidele võib see kõik ääretult ebameeldiv ja alandav olla. Ma ikka üritan klienditeenindajatega ka kõige teravamal hetkel ikka naeratuse ja tere ja aitäh ja suur tänu välja öelda, mis siis, et teinepool reeglina on kuri ja mossis…

    Finnairi kiidan ka. Reisides palju, on Finnair alati jamad ausalt ja südamlikult lahendanud!

  • Avatar
    Vasta M 8. jaanuar 2019 at 17:29

    Oh, kust ma küll alustan… Mul totaalselt negatiivsete kogemuste üleküllus… Küll on nädalaga katki läinud kevad-sügis saabaste tagasiviimisel tehtud mulle selgeks, et kui kuiva jalaga tahad käigud tehtud saada, siis tuleb käia kummikutega ning märjaga nende saabastega käia ei tohi- ehk siis oma süül nädalaga saapad katki.
    Siis on telefoni ostmisega olnud “äge” kogemus… Ostad uue telefoni-väidetavalt viimane ja võetakse klaasi tagant; lähed koju; ei pääse telefoni sisse, sest kellegi teise kasutaja on ees; lähed poodi tagasi ja küsid, kuidas müüakse uue pähe kasutatut; vastatakse “Aga teie jaoks on see ju uus!”. Kompensatsiooniks šokolaad.
    Lähed uue küünetehniku juurde, kes ei oska lugeda, milleks sa aja broneerid ning teatab sulle, et ta pole sellise ajakuluga arvestanud, aga “teen niipalju kui jõuan.” Õnneks jõudis kõik, aga algul mõtlesin küll, et lõpuks on ühel käel geelküüned ja teisel pole, sest ta ei jõua.
    Siis on süüdistatud mind kaelaketi poodi tagasiviimisel, et lõhkusin ise meelega ära kinnituse ning enne seda ei parandata, kui ekspertiis ütleb, et see polnud minu tekitatud… Olgu öeldud, et kinnitus vahetati poe kulul.
    Olen käinud väljas söömas ja andnud negatiivset tagasisidet ettekandjale, mille peale öeldi mulle lihtsalt: “A okei!” ja kõnniti minema.
    Ma parem ei jätka… 😉

  • Avatar
    Vasta Kätlim 8. jaanuar 2019 at 09:46

    No dsiiiiisas, sa kohe oskad inimese naerma ajada ????
    Huviga ootan su raamatut!
    Naerma ei ajanud see, mis sinuga juhtus, vaid see kuidas sa sellest kirjutada oskad ning see on anne omamoodi.

  • Avatar
    Vasta Stella 8. jaanuar 2019 at 09:42

    Wolt on väga mōistlik. Saadeti kogemata täiesti teine tellimus ja see sai kiirelt lahendatud. Sain toppelt süüa. Imetava emana oli see mulle pigem ōnnistus? Bredeniga ka väga head kogemused. Ise kuidagi lōikasin kogemata pakendi nii lahti, et ka toode sai viga. Nemad olid mega mōistlikud ja sain uue toote.

  • Avatar
    Vasta Keit 8. jaanuar 2019 at 00:15

    Stockmann, Selver ja Kaubamaja jagavad lahkelt kinkekaarte ja -korve, kui mingi probleem on. Zara ja H&M võtavad kauba liigseid küsimusi eistamata tagasi- piisab ütlemisest, et ei sobinud. Aga Eestis üldiselt keegi veel väga kergelt oma vigu tunnistada ei taha ja isegi kui tunnistatakse, siis väga ei kompenseerita.

  • Avatar
    Vasta Janeli 7. jaanuar 2019 at 23:26

    Ostsin ükskord Pähklinäpp india pähkleid. Vahepeal meeldib neid keskelt pooleks teha ja kui hakkasin neid poolitama, siis üllatus oli suur kui avastasin sealt suure hunniku ussikesi ja see oli peaaegu poolel pakil nii. Tegin pilti ja saatsin firmale, kuid mingit vastust sealt ei saanudki. Nüüd enam selle firma pähkleid ei osta. Ja india pähklite isu oli ka tükiks ajaks kadunud. 😀 Ükskord kui sattusin Grossi toidupoodi, siis valisin juustu ja leidsin sealt mitu pakki hallitanud juustu, kuigi kuupäev polnud veel käes, ütlesin siis müüjale, et seal on hallitanud juustud, kuna mõtlesin, et kui mingi vanem inimene peaks poodi minema ja ostma seda ja alles kodus avastab, et juust hallitanud, siis peab ta selle minema viskama ja ta ei saagi juustu süüa. 😀

  • Avatar
    Vasta triin 7. jaanuar 2019 at 22:41

    Mul jäi ükskord Rimi kliendikaart kasutamata. Tegelikult oli see puhtalt mu oma viga, ootasin vist viimseid näguripäevi ja muudkui venitasin selle kasutamisega. Ei tulnud neid päevi, üritasin suvalisel neljapäeval kaarti kassas läbi tõmmata ja alles siis selgus, et ma ei olnud tingimustesse süvenenud ja kaart on napilt aegunud. Igaks juhuks kirjutasin nende klienditeenindusse, nad väga kenasti selgitasid tingimusi ja peale lühikest kirjavahetust pakkusid, et komplekteerivad mulle lohutuseks väike kingipaki. See pakk oli tegelikult päris suur ja päris tore, seal sees oli igasuguseid Rimi omatoodangu asju, mida ma muidu poleks ilmselt iial ostma sattunud, aga mis nüüd tihti mu ostukorvi eksivad. Viigimarjamoos, mingid eriti head juustuküpsised , jne. Super liigutus neist igal juhul!

  • Avatar
    Vasta Jaanika 7. jaanuar 2019 at 22:22

    Minu väga meeldiv kogemus on olnud MadeBySiivi trukkidega sall-mütsiga. Saadeti kogemata ilma nokata müts (tellisin nokaga) ja vabanduseks saadeti nokaga müts lisaks (ei pidanud tagasi saatma). Nüüd saangi mõlemat kasutada ja pean tunnistama,et nokaga versiooni olen oluliselt vähem kasutanud. Selle kõige juures oli suhtlus megaviisakas ja kena. Ülirahul nii oma müts-salliga, kui MadeBySiivi teenindusega.
    Negatiivseid kogemusi on ka,aga mu ajul pole kombeks neid talletada. Ükski ei meenu, kuigi on olnud mitmeid olukordi.

  • Avatar
    Vasta S. 7. jaanuar 2019 at 22:14

    Kiitused Selverile. Alati olen positiivse kogemuse saanud. Küll olen läinud kaupa täiskuhjatud vahekäigus millegi pihta mis on katki läinud.. Küll on MINU süül midagi maha kukkunud. Alati olen teenindajaid teavitanud ja valmis kinni maksma.. Kunagi pole seda tegema pidanud…super teenindus… Teavad kuidas kliente hoida….
    Samas kunagi aastaid tagasi ostsin klickist arvuti, mis läks järgmisel päeval garantiisse ja veel korra.. Problerm sai küll lahendatud ja keegi ei vaielnud, kuid raisk… Müüvad saasta vist… Jalatsipoodides olen saanud praagid jalstsid välja vahetatud… Küll samaväärsete praakide vastu, a ga vähemalt ei väidetud, et polegi õues käimiseks mõeldud nagu mõnel…

  • Avatar
    Vasta Tarbija 7. jaanuar 2019 at 22:11

    Mulle meeldib Freshgo suhtumine. Nt kui mõni toode on laost otsas, siis nad kas helistavad ja küsivad asenduse kohta või asendavad ise kui neil on olemas samasugune toode, kuid teise tootja oma vms. Vaheraha kas kantakse tagasi või kallima toote puhul ei küsita juurde. Alati huvitav arvet vaadata, kui toit saabub 😀
    Olerexis ja rkioskis on chai lattega alati jama, meenutab pigem masinapesu vett. On olnud olukordi kus vihaga see tops pesuvett autoaknast välja valatud on.
    Hansa liinid on huvitav ettevõte. Kaunil advendihommikul läksin kaugliinile ja bussijuht üli ebameeldival toonil räuskas vastuseid ja ühele vanaprouale, kellel tekkis pisike viivitus istekohtade pärast, ütles kole kurjalt “no mis see jälle häda on nüüd, terve buss on kohti täis”. Kirjutasin kaebekirja aga sellele vastust ei ole saanud.
    Tere piimatööstuse kohvikoor oli kinnises pakis, kuupäev kehtis ja äsja poest ostetud, kuid halvaks läinud ja ühes tükis paki põhjas. Saatsin videoklipi, vastuseks sain, et teatud poeketid ei ladustagi tooteid õigesti.
    Tellitoit kullerteenus on ka imelik koht. Teenus läheb järjest kallimaks, kuid toit järjest külmemaks. Viimati oli olukord, kus sai pitsat oodtud ja juba makstud, kuid tellimus tühistati, sest kullereid ei olnud 😀 Raha kanti järgmisel päeval tagasi, kuid nälga jäin ikka 😀 Mulle oleks meeldinud olukord, kus ma nt viimase raha eest viimasel minutil linnapiirist väljaspool tellin pitsa, et mitte nälga surra ja siis see tühistatakse 😀 seetõttu jään woltile truuks, alati meeldiv kogemus 🙂

  • Avatar
    Vasta Bonjour 7. jaanuar 2019 at 21:53

    Ma elan Prantsusmaal ja siin juhtus paar päeva tagasi üks tore lugu, khm. üks viiekümnendates aastates paarike läks lõuna ajal ühte kesklinnas asuvasse restorani ja kuna terrass oli hullult rahvast täis, siis otsustasid nad omavoliliselt ainukesse vabasse lauda maha istuda. See ei lähe hea tavaga kokku, sest tegelikult peab teenindaja kliendi vastu võtma ja lauda paigutama, nemad aga võtsid kätte ja istusid kahesesse lauda, mis oli veel koristamata. Ettekandja lendas laivi ja hakkas karjuma, et kes neil lubas sinna istuda ja kelleks nad ennast õige peavad. Paarike oli shokeeritud ja tahtis mänedzeriga rääkida, too ilmus ja pistis karjuma, et nad on ettekandja vastu ebaviisakad olnud ja tõmmaku uttu. Seda kõike siis oma otsaesist kliendi (meesterahvas) otsaesise vastu surudes nagu tige pull. Klient ütles ka siis paar soolast sõna vastu ja selle peale HAMMUSTAS mänedzer tal casually kõrvast tüki ära ja sülitas selle tüki vastu restorani akent. Mänedzeriga liitusid veel kolm restoranitöötajat, kes kõik meest peksma hakkasid, lõid veel lisaks ta nina katki jne.
    Kui Prantsusmaale satute, siis pole vast mõtet restoraniterrassil ise trügima hakata, eksole 😀

    • Avatar
      Vasta Sipsu 8. jaanuar 2019 at 00:34

      Appikene, kui jube ?

    • Avatar
      Vasta Birx 8. jaanuar 2019 at 09:15

      Lihtsalt vau!! Siis negatiivses mõttes muidugi. Mulle tundub et prantslased on jube keevalised ja mulle kuidagi pole neist hea mulje jäänud. Ma leidsin endale reisilt prantslasest sõbranna ja hiljem läksin külla talle Pariisi ja selle kümne päeva jooksul sai ikka nii mõndagi nähtud. Tänu sellele ka, et sõbranna mulle tõlkis 😀 ühes kohvikus kõrvallauas istusid kaks meest ja neil oli mingi teema teenindusega, kirusid ja rääkisid taga teenindajat prantsuse keeles nii mis kole. Siis oli seal samas asulas üks palee või asi suletud kuna toimus mingi poliitiline koosolek vms ja palju politsenikke oli ja käisid ringi. Sõbranna jälle tõlkis kuidas üks politseinik teistele midagi väga sitasti ütles vist kellegi kohta kes ka sinna paleesse tuleb ja lisaks veel “saame selle sitaga ûhele poole”. Igatahes ma nägin ja kuulsin selliseid asju Prantsusmaal, et sain suht negatiivse vibe-i.

      • Avatar
        Vasta BONJOUR 8. jaanuar 2019 at 13:10

        Taoliseid avalikke ja kõval häälel tagakirumisi ma ise eriti kuulnud ei ole aga ma ei ela ka Pariisis, see on täiesti omaette maailm. Prantslased ütlevad ikka, et Pariis ei ole Prantsusmaa 😀 Ma olen yle 10 aasta erinevates Prantsusmaa nurkades elanud ja minu kogemuse kohaselt on prantslased pigem toredad ja viisakad kui nendega otse kontakti asuda. Aga omaette vingumist on neil küll päris palju, nad ise on mulle korduvalt öelnud, et prantslased ongi vingujad. Neil on see revolutsioon ja protest vist veres, pidevalt ei olda asjadega rahul ja kui nad ikka tunnevad, et keegi neile liiga teeb, siis kukuvad lõugama ja tänavatel marssima. Kui algusaastatel ma seda vingumist eriti tähele ei pannud, siis viimaste aastatega küll. Mina tunnen seda nii, et seoses terrorismiga on inimestel turvatunne vähenenud ja poliitimine seis on toonud palju pettumusi. Rahvas loodab pidevalt ja peab pettuma, halvad uudised tulevad uksest ja aknast. Keskklass on viimastel aastatel rohkem raskustes ja madalapalgalised virelevad. Hetkel läheb juba mitmes kuu kui tänavad on neid kollaveste täis ja rahvas mässab, inimesed on ärritunud. Nt liikluses on seda tunda, sest kollavestid hoiavad oma veste auto armatuurlaudadel, minul vesti pole, sest ma ei poolda absoluutselt mingisugust vägivalda. Kui nad on liikluses mässanud ja teid blokkinud, siis olen ma saanud mitmel korral pahameele osaliseks, on tehtud grimasse ja solvatud. Umbes, et kui sa pole meiega, oled sa meie vastu.
        Muidu on minul prantslastest pigem hea mulje, nad on abivalmid ja ei karda sekkuda kui näevad ebaõiglust. Olen näinud rohkem poistiivset kui negatiivset, nt kui vööras inimene on teise eest välja astunud või hoolimist näidanud. Aga mölakaid jätkub igale poole, rahvaarv ka üle 67 miljoni :S

        • Avatar
          Vasta Birx 8. jaanuar 2019 at 21:05

          Seda ma usun et Pariis on täiesti omaette maailma. Ja kindlasti mingit pealinna külastades ma ei saa seda muljet kogu riigist, kehtib iga riigi kohta vast. Lihtsalt jah mul sattusid sellised tobud olema ligidal ja muidugi noh Pariis ka seega. Aga protestijad tunduvad tõepoolest prantslased olevat.

  • Avatar
    Vasta Grete 7. jaanuar 2019 at 21:50

    Mul oli kihvt kogemus Klick arvutipoega. Tahtsin sealt telefoni osta ja esimest korda elus tuli tuju kohe välja osta mitte järeka peale võtta. Maksin 650 euri ära. Läksin koju, selleks ajaks oli telefon ka oma seadistustega lõpetanud ja hakkasin kasutama. Ja kõik hüppas, ekraan väreles jne. Ühesõnaga katkine räbal. Läksin koheselt poodi tagasi (2 tunnine vahe). Pm süüdistati mind ennast, et ma olen telefoni ära lõhkunud ja live with it. Et nemad nüüd saadavad ekspertiisi ja kui ikkagi on tehniline viga, siis parandavad ära. See kõik oli niiiiiii ebameeldiv. 2 tunniga sain lahti 650 eurist ja telefonist. Kuu aja pärast sain muidugi remonditud telefoni kätte. Ilged tüübid. Kunagi ei osta enam midagi sealt poest ja ei soovita teistel ka.

    • Avatar
      Vasta Keit 8. jaanuar 2019 at 00:05

      Minu meelest on just Klickis kõige lihtsam asju ümber vahetada. Nad teavad ise ka, et sageli ebakvalieetset kaupa müüvad ja kui midagi teagasi viid, siis ei vaevu nad isegi küsima, et milles asi, vahetavad kohe ringi. Ma käisin ühte kaamerat 4 korda ümber vahetamas, lõpuks sain töötava asja. Ei mingeid liigseid küsimusi ega ekspertiise, kohe uus kaamera kätte ja nägemist. Olen vahetanud veel mingeid väiksemaid vidinaid ilma probleemideta. Kogemust siis kahe Klicki poega, võimalik, et kusagil on ka selline suhtumine, nagu sina kogesid.

  • Avatar
    Vasta mrln 7. jaanuar 2019 at 21:50

    Tellisin kunagi netist (Austria veinipood) veine, 9 tk kasti. Transpordil oli 1 pudel katki läinud, kurtsin seda müüjale ning nad maksid mulle terve kasti raha tagasi. Vabandasid ette- taha ning soovisid et ikka edaspidi hea kliendisuhe säiliks. Uskumatu, ei oodanud midagi sellist, lisaks polnud ma mingi suurklient, vb aastas korra- paar tellisin. Igatahes olen jäänud ustavaks kliendiks ?

  • Avatar
    Vasta Aija 7. jaanuar 2019 at 21:41

    Tere!!
    Mina olen kohe ekstra hüpper supper kuju, kellele on võimalik vist kõik maha parseldada. Küll olen ma suutnud osta kapselkohvimasina zinzino(vist ka elu kõige suurem lollus ja viga millest õppisin), telefonimüüjad on suutnud ka ilmselgelt kõik oma pakutava kraami mulle müüa, küll noad, pesu( kes tellib telefoni teel pesu?? Mina!!?), raseerijaid, väidetavalt merepärleid, kosmeetikat, pesuvahendeid,vitamiine, raamatuid, ajakirju, klassikalise muusika cd-kogumike jne jne. Õnneks aga olen nüüd õppinud ja viimaks õppinud ütlema ei, või siis, et mul on juba olemas. Kuid on ka tulnud ette juhuseid kus siis hakatakse tegema nn ristküsitlust, et kes müüs ja millal ja kuidas. Mis see teie asi on? Kui ma ütlen, ma ei soovi rohkem siis on lausa hullumeelne kuidas hakatakse survestama. Eriti hulluks läheb asi kui asja tagastad. No siis saab kindlasti teada kui väärtuslik klient sa nende arust tegelikult oled. Õnneks vist on neid ahistajaid vähemaks jäänud kes uksetaga käivad oma kraami jagamas. Hiljuti suutsid mingid mustlased mul tuttavatele “pähe määrida” ulme koguse potte panne, mille tegelik turuväärtus pole pooltki seda mis maksti. Hea jutuga müügimehed! Kui hakaksin rääkima pikemalt kogemustest erinevate e-poodidega,(näiteks hansapost, jysk, shoppa,kaup24) siis võiks raamatu välja anda. Olen ka ise teeninduses tööl. Seda suurem on hämming igakord ,kui mõne “hea” kogemuse mujalt juurde saan. Ilmselt selleks ka ise nii rahumeelse suhtumisega püüan olla ja mitte alluda provokatsioonile.
    Päikest ja head närvi !!

    • Avatar
      Vasta Helina 7. jaanuar 2019 at 22:50

      Soe soovitus on nendele kõnedele enam mitte vastata või kui vastad, siis kohe öelda, et ei soovi ja kõik. Olen oma isale selle suutnud selgeks teha, elukaaslasele ka natuke. Kohutav, mida kõike muidu võib maha parseldada.

  • Avatar
    Vasta Sirly 7. jaanuar 2019 at 21:03

    Ma naersin nii, et ajasin lapse üles ???
    Nagu su tekstile mõtlen :” ou tšikid…” ja itsitan jälle ? Täna oli tõsiselt raske ja igati sakkiv päev, aga nüüd on hea olla, aitàh! ??

  • Avatar
    Vasta Jep 7. jaanuar 2019 at 20:34

    Minul väga kohutav kogemus reset.ee poega. Kolisime suvel just uude majja ja tellisime endale sealt voodi, mis jõudis päris kiirelt kohale, kuid ilma voodipõhjata. Ja oi jumal, konkreetselt 2 kuud läks aega et see õnnetu voodipõhi meile järgi saata, aga muidugi peale lugematute kirjade saatmist ja tarbijakaitsesse pöördumist. Kõige pullim oli see, et iga nädal lubati, et järgmise nädala alguses tuleb jne. Lõppkokkuvõttes helistas 2 kuud pärast tellimuse tegemist suva transamees ja ütles et meil siin mingi pakk vedelenud pikalt laos et kas soovite kätte saada.
    Seal küll soodsad hinnaf, aga pigem maksaks veidi rohkem, et asi ka reaalselt tervikuna kätte saada.

    Samas oli super kogemus sellise firmaga nagu common.ee, kust tellisime kapi ja koolilaua lapsele. Tarnega läks küll kuu aega, kuid meid teavitati kohe sellest ja seega me ei põdenud. Täpselt õigel päeval (nagu lubatud) toodi mööbel kohale ja lisaks oli veel üllatusena kingituseks kaasas väga hea laualamp. Jäime super rahule!

  • Avatar
    Vasta Lembi 7. jaanuar 2019 at 20:27

    Pole küll niivõrd teenindus, aga…. käisime juulikuus õega Nautica keskuses. Tulime just pidulikult pärastlõunaürituselt ning seljas oli pikk kleit (peaaegu maani), käisime teisel korrusel tualetis ning sealt eskalaatoriga alla sõites jäi mul kleidisaba eskalaatori vahele kinni. Õnneks oli seal nupp, kust sai eskalaatori seisma panna (õde avastas selle) ning siis õde jooksis ringi, et leida turvatöötajat, kes selle neetud eskalaatori paneks reversi peale ja kleidi kätte saaks. Mida polnud, polnud turvatöötajad. Lõpuks rebisin jõuga selle kleidi sealt välja (alaääre ca 10 päästmatult rikutud) ja läksime koos majapeale otsima, et natuke turvikuid “õnnistada”. Ei leidnud ühte kah (kusjuures alguses nägime mitut), pöördusime siis Rimi infoletti, kuna keskusel endal infolauda pole, kus oli äärmiselt abivalmis teenindaja ja hakkas helistama turvikutele – üllaülla, telefon välja lülitatud. Okei, mis siis ikka. Käisime veel poes, kui ca poole tunni pärast lahkusime, eskalaator endiselt seisis ja turvikuid netu.

    Kirjutasin selle peale Nautica keskuse infomeilile kirja, et vot selline lugu ja turvatöötajaid mitte kuskil jne. Vastu sain, et umbes oma viga ja et turvikud olid seotud teise samalaadse intsidendiga…. eeee… mismõttes? Seal on ÜKS eskalaator ja kas siis koguaeg keegi jääb sabapidi sinna vahele või??? Ühesõnaga, sisuliselt sorry, not sorry.

  • Avatar
    Vasta G 7. jaanuar 2019 at 20:19

    On tulnud ette, et jalanõusid garantii parandusse viies olen vastuseks saanud, et antud saapad või kingad ei olegi mõeldud tänaval kõndides kulutamiseks. Huvitav miks müües silti juures ei ole, et müügis toasussid, ruumist väljumine omal vastutusel 😀

    • Avatar
      Vasta K 7. jaanuar 2019 at 22:06

      Minul sama kogemus weekendiga?? ostsin kunagi kallid talvesaapad(natuke õhemad aga seest villaga, võib öelda ka et sügissaapad) kahe nädala pärast tald lahti. Viisin tagasi, öeldi et aga polegi mõeldud eestis kandmiseks, ilmad nii sombused ?. Pika kemplemise peale sain kinkekaardid aga halb maik siiani suus ja sealt poest eriti ostma ei kipu.
      Pluss teine juhus poega kui mehel tennised reaalselt rebenesid jalga tōmmates, mitte õmbluse koha pealt kusjuures. Selle peale öeldi et mehaaniline sisseloige ja kuna varem pole probleemi olnud nende jalanoudega siis ei saa ka võimalik olla, et need praagid on??

    • Avatar
      Vasta Mai 8. jaanuar 2019 at 00:08

      Mitte toasussid, vaid nt. nahktallaga jalatsid pole tõepoolest mõeldud väljas käimiseks. Eriti meie niiskes kliimas ja ebatasasel asfaltil. Asfalt sööb kingataldu ikka korralikult. Tasub vaadata ka kingatalla materjali, mitte vaid pealseid.

  • Avatar
    Vasta Aivi 7. jaanuar 2019 at 20:09

    Eesti Pagar, ostsin kunagi nende tordipõhjad, mis olid ühest äärest no täiesti kivikõvad. Tegin pildid, video ja saatsin neile infoks. Vastuse sain järgmisel päeval, kus nende kvaliteedijuht helistas ja selgitas, miks see oli juhtunud ning lisaks saadeti koju suur kotitäis erinevaid Eesti Pagari tooteid. Väga hea mulje jäi minule küll, kuna ma isegi ei arvanud, et nad peaks mulle midagi saatma.

  • Avatar
    Vasta lauren 7. jaanuar 2019 at 20:06

    Väga head kogemused on kohalike firmadega tavaliselt. Nagu nt Breden ja Craftory, kus vastatakse kohe kirjadele, leitakse lahendusi probleemidele ja tehakse kõik ette-taha ära, et toode jõuaks õigel ajal jne.

    Ebameeldiv kogemus on ehtepoega CCGOLD, kust saadeti vale toode ja minu vahetamise soovi peale öeldi, et nemad viga ei teinud, ma ise tellisin vale toote. Sain arve ja tootenri põhjal tõestada, et asi pole ikka õige ja siis oldi nõus raha tagastama (vahetust ei saanud). Pärast pikk ootamist tagastati toote raha, aga mitte postitasud. Küsisin seda ka tagasi, sest viga oli ju nendepoolne, ma ei näinudki seda toodet, mida esialgu tahtsin. Sellest keelduti ja lõpuks enam ei vastatud mu kirjadele.
    Teenindus oli niisamagi ebameeldiv: e-mailid olid ilma igasuguste viisakusteta, ei “tere” ega midagi, kirjavahemärkidest rääkimata. Ega see rahakadu ei ole ju suur, oleks nad vabandanud, oleksin võinud rahumeeli ise postitasu maksta, aga see süüdistamine on nii ebameeldiv, umbes et ise olete loll, et vale toode saite.

    Aga postitusest, no saab ikka naerda sinu elu ja juhtumiste üle, ebareaalne 😀 Eriti see, et vb oli sul ikka endal see sitt kaasas, mida veel, hahaaa 😀

  • Avatar
    Vasta fuze 7. jaanuar 2019 at 19:45

    Juhtus nii, et ühe väga spetsiifilise toote lisavidin* murdus garantiiajal. Firmaga, kes on maaletooja kontakteerudes selgus, et garantii all see ei lähe, kuna see on LISA ja üleüldse olen ma koba. Googeldades selgus, et antud konkreetse mudeli lisavidin ongi ilge stt ja üle maailma inimesed saavad garantii korras selle vahetatud. Kirjutasin kontseri, mis asub down under ja sain vastuse, et edastaksin koheselt Eesti poolse vahendaja andmed ja üleüldse paistsid nad mõne mehe/naise ärieetikast vapustatud olevat. Mina helistasin siis võidurõõmsalt tollesse “liigkasu” ettevõttesse ja küsisin, et mis siis ikkagi saab. Ja muidugi ei saanud midagi, mina olin jätkuvalt jopski, kes nõuab võimatut. Ma siis pärast ülbitsemist ütlesin, mida mulle tootja kirjutanud oli ja varsti peaks nad mingi kirja või kõne Austraaliast saama. Ülejärgmisel päeval oli uus jubin olemas.
    *Eestis on ainult üks maaletooja, seega ei soovi täpsustada, millega tegu.

  • Avatar
    Vasta Mirjam 7. jaanuar 2019 at 19:24

    Haha väga hästi kirjutatud postitus! 😀
    Mulle meenus veel mingi pusle lugu, kus selgus et üks jupp oli puudu ja nad seda tagasi tahtsid aga sul oli see juba kauge kaarega prügikasti lennutatud! 😀
    Aga minul selline kogemus, et tellisin 2 nädalat enne jõule Shoppa.ee-st 2 asja lastele kuuse alla, mis läks kokku 53 eur, millest 47 eur olid tooted ja 6 eur oli üllatus üllatus ISE JÄRELE MINEMINE! Kuna tarneaeg oli 7-14päeva ja teised transpordi valikud olid omniva postkontor 6 euro eest ning 13 eurone kuller koju, valisin ise järele minemise, sest mõtlesin, et kui asjad jõuavad lattu liiga viimasel hetkel, siis ei saa enam ühegi kullerit ega postkontorit usaldada.
    Aga kuna ise järele minemine peaks loogiliselt võttes ikkagi tasuta olema, siis ma ei jätnud mainimata, et selline asi on inetu ja soovisin teada, et mis neil täpsemalt siis maksab seal kui üle ukse mulle mu asjad ulatavad. Vastuseks öeldi u sellist , et nemad parasjagu kolivad ning neil on mingi ladu kus nad tooteid hoiavad ja peavad selle eest renti maksma vms. Vot selline huvitav viis oma klinte enda kolimises “süüdistada “. Ime, et ei öeldud vastuseks et töötajatele palka vaja maksta aga see teebki sisuliselt sama välja.
    Kokkuvõttes oli toodete puhul tegemist üsna mõttetu kräpiga, ja üks asi läks juba järgmisel päeval ka katki, mainisin seda Shoppale ka aga isegi ise vaevunud uurima, mida kui palju kinni maksma peab, et toode tagastada 😀
    Aga siiski jäid nad suhtlemisel viisakaks ja vabandati, et pettumus mul aga ega nad aru saavud, et veitsa nahaalne on kliendi käest eraldi raha nõuda selle eest, et ta kenasti ise ukse taha järele tuleb. Never again!
    Seevastu kaup24 toimetab oma kauba ülikiirelt ja mingit probleemi pole olnud. Päris mitu jõulukinki tellisin sealt, paari asjaga panin ise puusse ja tahtsin vahetada ja isegi loobuda, väga kiirelt aeti asi joonde. Shoppa võiks eeskuju võtta 😀

  • Avatar
    Vasta Kadri 7. jaanuar 2019 at 19:23

    Tellisin mina juku e-poest Tula standard kõhukoti kaalule 7-20kg. Kohale jõudis aga Toddler kott, kaalule 11-20kg. Epoes oli vale info, toddler kotte polnudki müügil. Saatsin poele meili, kirjutasin nende fb lehele, vastust pole siiamaani. Kui kirjutasin veidi hiljem kliendikaardi asjus vastati kohe. Kuna mul oli mega kiire kotiga ja sain ühe inimesega koti standard vastu vahetada siis ei viitsinud asjaga rohkem tegeleda. Epoest aga ei julgegi rohkem tellida, mine tea mida veel saadavad.

  • Avatar
    Vasta Swing 7. jaanuar 2019 at 18:41

    Teid otseselt ei ole keegi süüdistanud, lihtsalt kogu see kokku sattumus oli väga imelik – tuntud blogija tuleb svingerite peole ning kohe tekkib probleem. Kohe peale seda ta lahkub.
    Teiste külastajate kommentaarid kus nad on kirjutanud, et varem sellist asja pole juhtunud, ning klubi on korralik jne – on kustutatud. Nii nagu omal ajal ka negatiivsed kommentaarid Bondora kohta.
    Ps aga see viimane artikkel tuli tõesti naljakas, sain poes häälega naerda, aitäh

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 7. jaanuar 2019 at 19:05

      Ma seletan viimast korda – mul pole iial olnud mingit plaani sinna klubisse tulla, mitte pähe ka pole tulnud, sest ma ei ole ise svingimise huviga. Tol õhtul sattusime sinna vaid seetõttu, et seltskonnas olnud uued inimesed tahtsid tulla ja tundus põnev. Ilma nendeta ma nagunii sinna iial sattunud poleks, tundus huvitav siis üle vaadata, et mis seal siis ka toimub.

      Uskuge mind, ma olen viimasel ajal nii titelainel olnud, et ainuüksi “käisin svingerklubis” oleks piisavalt huvitav lugemine, ilma, et ma peaks kilo sitta kotis kaasas käima, et seda kuskil seintele hõõruda. See, et see sitt seal OLI – ei tea, kas igapäevane teil või mitte, aga reaalselt oleks teie asutusest jäänud ka lugejale ehk normaalsem mulje, kui te ise oleks ka seda absurdihuumorina võtnud, mitte kukkunud süüdistusi loopima.

      See on küll üllatav, et kui asutus on konkreetselt PASANE ja ma saan PASAGA kokku, et võib tekkida soov lahkuda, šokeeriv, eks?! Mis ma oleks pidand sinna keppima jääma või :D? Astusin sisse, nägin ära, läksin minema.

      Ühtegi kommentaari ei ole ma siit, ega ka Bondora postist kustutanud, mis see Bondora üldse teie peldikusse puutub, püha jumal küll 😀

    • Avatar
      Vasta Margit 8. jaanuar 2019 at 09:07

      No kui 4 -5 inimest tulevad riietusruumi siis ilmselgelt on sagimist kuna see pole teil seal ka väga suur eks, mina isiklikult tänan jumalat , et minu kapp teisel pool asetses ja mina, kui mitte tuntud inimene ( ei taha ka saada selleks ) ei kujuta isegi ette mis ma sellises olukorras teinud oleks sest sama hä’sti oleks võinud mina sinna oma käega vastu minna ja ärge ajaga sellist jama , et see oli planeeritud , see on kõige haigem asi üldse mille peale tulla ja kui te ei soovi endast veel lollimat muljet jätta siis lihtsalt lõpetage see teema ja tunnistage, et jah seal oli ,mis siis iganes ,mis haises nagu sitt ja teie meeskond ei olnud piisavalt pädev, et see sealt enne likvideerida kui uued inimesed sisse lasti riietusruumi .

  • Avatar
    Vasta Ty 7. jaanuar 2019 at 18:33

    Ma viisin Selverisse veini tagasi, kuba vein oli liiga lahja ?
    Tobe oli küll, aga viinamarjamahla eest 7€ maksta tundus ka tobe. Selguski, et partii viga ja korjati letist ära ja sain raha tagasi.
    Absurdne lihtsalt minna, et yo andke raha tagasi, see vein ei hakka pähe ?

    • Avatar
      Vasta b 7. jaanuar 2019 at 21:56

      😀

    • Avatar
      Vasta Pille 7. jaanuar 2019 at 22:58

      😀 😀

  • Avatar
    Vasta Elise 7. jaanuar 2019 at 18:27

    Saare piimatooted – sain poest veel kehtiva kuupäevaga, kuid halvaks läinud kohvijoogi, vabanduseks saadeti kotitäis tooteid.
    R-kiosk – mitmel korral sain ühest ja samast kioskist puudulikke jooke kohvimasinatest (kakaokohvis ei olnud kakaod ning piparmündikakaos ei olnud piparmünti ja üleüldse väga vesine jook), kompensatsiooniks saadeti kuue tasuta kohvi kaart.
    Selver ja Coop – saalis on soodushind ees olnud, kuid kassas on tavahind, aga siis ikka tehakse soodushinnaga kui märgata.

  • Avatar
    Vasta k 7. jaanuar 2019 at 18:07

    kunagi heina sees oli mingi pabertükid, ütlesin et kaupa kontrolliks, lubasid uue anda tsekiga,a mul polnud vajadust.
    ükskord kanaburger tundus roosa seest, öeldi, et sa ju sõid seda edasi ja tahad uut. ei ma ei tahtnud uut, vaid et järgmine kord oleks olnud korras. kõik järgmised korrad olid ka kunagi.
    ükskord kohvi anti piimaga, soovisin musta, tehti uus.
    oli mingi suur pakk kassi vedeltoite mingi haak või katki tükk, ja kõik läks ümber terve elamine haises, sooviti anda uus kogus, ei soovinud, lihtsalt teavitasime, et selliseid olukord enam ei tuleks.
    ükskord lõi söögikoht kõhulahti, ma ei teadnud, kas kellelgi olid käed mustad või mingi vale kooslus. teavitasin, et teinekord vaadaku asjad üle.

  • Avatar
    Vasta Tiina 7. jaanuar 2019 at 17:18

    Mina olin Olerexi vrappi ostja. Ja õppisin seda ilusti küsima, ilma sibulata. Kord sain hamburgeri- ma isegi ei teadnud, et Olerexis burski müükse, aga kliendteenidaja kordas mitu korda, et kuna tsekil on hamburger, siis ju ma küsisingi seda. Meil oli ülikoolis just lõppenud teeninduse kursus ja ma lõpuks oskasin ainult õelda, et siin kohal te võiks selle tsekiga vehkimise lõpetada ja vabandada, aga mitte mind süüdistada- Ja no need korrad, kus tütarlaps hüüab, et kana vrapp ilma sibulata…… ja kus ma Annikveres loobin sibulaid aknast välja, sest mul ei maitse noh!!!
    Aga õnneks teeb Circle K wrapperit ja see on lahendanud kõik probleemid.
    Aga üks lugu teiselt poolt lauda. Ma töötasin firmas, mis tegi kalendreid – üks pilt – kaksteist kuud, saad iga kuu rebida. Ja üks naine helistas ja pärast võttis veel mingi tarbijakaitsega ühendust, et miks see meil kiles on, sest ta ei näe pilte. Seal oli ÜKS pilt. Ja ma siis muudkui seletasin et Lehepunkt tellib meilt seda kiletamist, et toode oleks korrektne ja ei saaks poes mustaks ja et lahtised lehed ei murduks ega määrduks. Kuulsin vastuseks, et ma olen ikka lojaalne oma firmale ja jauras edasi. Õhtul helistas siis omanik ja uuris, mis värk on, asi oli tarbijakaitses või kuskil. Ja see mis ta mulle ütles, solvas mind hingepõhjani, kuid hiljem ma olen aru saanud, et tal oli täiesti õigus. Ta ütles, et võta inimese aadress järgmine kord ja saada talle kalender ja ristsõnad ja kommi ja vabanda, aga ära hakka selgitama. Minu jaoks oli arusaamatu, et kuidas ma saan vabandada selle eest, et meil on kalender kiles???? Aga jah, see töötab palju paremini, ükskõik, kas kliendil oli õigus või mitte.

  • Avatar
    Vasta Kadri 7. jaanuar 2019 at 16:40

    Kunagi sai prosawoodilt tellitud käekell ja kohale jōudes oli kella puidust plaat katki. Ühendust vōttes ja pildid saates algas väga inetu kirjavahetus kus mind süüdistati kella ise ära lōhkumises ja öeldi et puidudefektidele neil garantii puudub. Ettevōttel mis puidust asju valmistabki?!? Ei mingit viisakat nende poolset lahenduse pakkumist olukorrale. Lōpuks peale tarbijakaitsega ähvardamist siiski vōeti kell tagasi ja saadeti uus asemele. Kuid igasugune rōōm sellest uuest kellast kahjuks oli kadunud peale sellist tsirkust.

    • Avatar
      Vasta T 7. jaanuar 2019 at 18:28

      Ei imesta ausalt öeldes, selle noormehe kõnepruuki teades.

    • Avatar
      Vasta Prosawoodi klienditeenindus 8. jaanuar 2019 at 14:20

      Lugupeetud Kadri,

      Kas Te olete kindel, et tegu oli siiski Prosawoodi käekellaga? Ka varasemalt on juhtunud, et meid on segamini aetud teiste sarnaseid tooteid pakkuvate ettevõtetega.

      Samuti ei leidnud me ühtegi juhust, kus:
      a) Kadri nimelise inimesega oleks olnud selline vestlus
      b) kella plaat oleks katki olnud
      c) või kus meid oleks keegi ähvardanud

      Loomulikult on meie klientidel 24-kuuline õigus pretensioone esitada ja see kehtib kohe kindlasti ka kella puidust osadele. Täpsema info leiab meie kodulehelt 🙂
      Me tuleme alati enda klientidele vastu ja seda ka siis, kui tegemist ei ole garantii alla kuuluva juhtumiga.

      Kui olete veendunud, et tegu oli siiski meie ettevõttega, siis sooviksime kindlasti antud juhtumit uurida. Kuna me ei leidnud sellise nime ja ka muidu sarnase sisuga vestlust, siis sooviksime teada ka tellimuse numbrit. Palun kirjutage meile prosawoodtellimused@gmail.com ja lisage kindlasti ka oma tellimuse number.

      Parimate soovidega

  • Avatar
    Vasta B 7. jaanuar 2019 at 16:17

    Kunagi möödunud aastal hüppas facebookis ette mingisuguse eesti veebipoe telefonide kaitseklaaside soodumüügi reklaam ja otsustasin sealt siis hea hinnaga paar tükki tellida. Kui kaup kohale jõudis avastasin et väljareklaamitud “kaitseklaas” oli sulaselge 10 eurone kiletükk ja klaasist oli asi kaugel. Saatsin firmale selle kohta meili lihtsalt selle ideega et nad ei nimetaks asju valede nimedega ja kodulehel muudatused teeksid. Vastuseks sain ma suure vabanduse, oma kulutatud summa pangakontole tagasi + nad saatsid mulle järgmine päev pakiautomaati 3 tasuta reaalset klaasi. Pole paha

  • Avatar
    Vasta K 7. jaanuar 2019 at 16:14

    Mul on olnud väga palju kogemusi sellega kui ettevõtte vastus mulle on põhimõtteliselt ise-oled-loll, samas on ka kohti, mis kriitika hästi ja viisakalt vastu võtavad. Kliendina söögikohtades ma ei eeldagi, et saan toidu tasuta või soodsamalt kui ma ausalt ütlen, et sry, ei maitsenud/soolane oli/ei olnud õige küpsusastmega, aga kui selle märkuse peale tuleb teenindaja, nina taeva poole ja ütleb, et sry, kokk ütles, et tegelikult see burger oli küll medium küpsusastmega ja normaalse maitsega, siis on küll wtf, miks sa siis üldse küsid, kas mulle maitses 😀

  • Avatar
    Vasta Triin 7. jaanuar 2019 at 16:08

    Pärnus Port Artur 1 on lõunastajate seas poplaarne söögikoht, kus paar aastat tagasi keha otsustasin kinnitada. Üldiselt on sealne menüü olnud küllaltki tavapärane- šnitsel, seljanaka jms, kuid tol korral oli lisandunud mereannirisotto. Ei suutnud keelduda kuigi mu kaaslane hetkeks kahtles nende tooraine värskuses. Ega ma lootnudki, et ma tund varem Pärnu lahest püütud krevette saan, ohuaisting oli maas ning nälg suur. Maitses hästi, ei saanud viriseda. Kaaslane võttis kindluse mõttes seljankat, tema ohutunnetusega oli kõik korras. Kõhud täis, ootas meid paaritunnine autosõit. Korraga tunnen kõhus teravaid valusööste. Asi hakkab kahtlane tunduma ning palun kaaslasel kiiresti lähim bensukas otsida, sest ega ma Mallukas ole, kes käekotis kakil käib. See viimane paluks võtta läbi huumoriprisma, ma ausalt ei ole svingerite tiimis. Üksikasjadesse laskumata tualeti me leidsime, leidsime neid nii mõnedki veel ning pelgalt paaritunnisest autosõidust kujunes märksa pikem teekond. Samas, positiivse külje pealt andis see toidukoht mulle lisaks risottole ka tasuta paastukuuri.
    Muidugi ma kirjutasin neile. Mitte midagi nõudmata, lihtsalt et tooraine äkki üle vaadatsks, vältimaks edaspidiseid ebameeldivusi. Vastuseks sain, et peakokk isiklikult maitseb kõiki toite ning kõik on värske ning ma ise olen nõrga seedimisega. Kompesatsiooniks pakuti suupistete vaagnat, millest ma siiski keeldusin.

    Olen seal edaspidi ka käinud, aga kõrgendatud ohutundega seljanksi söömas.

  • Avatar
    Vasta Mairika 7. jaanuar 2019 at 16:07

    Mina tellisin kunagi netist endale diivani. Algul öeldi, et tarneaeg on 4nädalat ja siis helistati, et tegelikult on toode laos olemas ja saab kohe kätte… Oh jess, ma olin nii õnnelik. Jõulud olid kohe tulemas ja uus diivan oli just see mis veel puudu.
    Ja mis juhtus?
    Dìivan toodi kohale ja hakkasime seda kilest lahti võtma ja diivani sees oli auk.. ja mitte väike..
    Oi ma olin vihane.
    Helistasin kohe ja ütlesin, et selline asi, et diivan on katki.
    Lõpuks süüdistasid meid, et meie ise lõhkusime diivani ära.
    Mis kõige naljakam oli see, et pakendile oli pantud reklamatsiooni sildid. See tähendab seda, et see diivan oli juba kellegi poolt tagasi saadetud. Ja nad süüdistasid meid, et meie lõhkusime…
    Naljakas soovitus oli firma poolt veel see, et lisadefektide tekkimise pärast ei lubatud meil kuni tagasisaatmiseni diivani peal istuda ?
    Mis see siis tähendas? Jõulude ajal oleks meil olnud elutoas kilesse pakitud diivan, kuhu keegi peal ei tohtinud istuda . Vot, ilusad jõulud

  • Avatar
    Vasta Älis 7. jaanuar 2019 at 15:59

    Mees tõi poest koju banaanikobara, millel oli ämbliku kookon. Kobar sesis mingi poolteist päeva ja siis laps võttis esimese banaani ja tuli küsima, et mis naljakas vatitups see banaani küljes on?. No ma ei tea ju, millise ämbliku kookon see oli ja kas seal mingid munad ka sees on. Meil ma selliseid varem näinud ei olnud. Tulid kohe meelde need juhtumid, kuidas need killerämblikud Brasiiliast meile reisivad ja just banaanide peal. Viisime banaanid infoletti ja töötaja ise näost kaame vabandas ja andis raha tagasi. Tagastasime ikka selleks,et nad oma varud üle vaataks..mingit skandaali keegi ei teinud, kuhugi lehte ei kirjutanud?.
    Siis kunagi ammu sain valmissalati letist salatiga kaasa puntras juukseid. Mitte ühe juuksekarva, vaid sellise sassis puntra, mis võib tekkida nt kammi peal peale harjamist. Hehe..väga rõve oli. Paar lusikatäit jõudsin süüa, kui see välja tuli, loomulikult lendas salat prügikasti, aga õiendama ei viitsinud minna.

  • Avatar
    Vasta Laura 7. jaanuar 2019 at 15:55

    Lühidalt käisin Tallinnas Tommy grillis ükskord ja tellisin üsna kalli veiseliha prae veinikastmes. Tuleb peale poolt tundi ( üsna tühi oli koht sel ajal ) lõpuks praad lauda ja kuna ma ise olen üsna hea kokk ja hindan head toitu mis on õigesti tehtud siis esimese asjaga lõikasin lihatüki lahti. See oli nii hästi küpsetatud, et oli lausa hall ja nuga lõikas seda nagu oleks nürida noaga üritanud kätepaberirulli pooleks lõigata vms. Läksin leti juurde siis, et vabandage aga seda on võimatu ju süüa , nagu tallanahk see liha, ja ma rõhutasin tellimust tehes alguses kui ka lõpus ,et kindlasti medium rare oleks liha. Vabandati ja lubati uus praad teha. Okei. Istun ja ootan pool tundi veel ja tuuakse uus praad. Elevus juba suur, et saan mahlaka steigi vms. Pettumus oli samasugune. Läksin uuesti teenindaja jutule, et kas te teete mulle nalja siin vöi? Ma ei hakka kuivanud tallanaha eest maksma ometi 16€ ? Ja siis öeldi, et nemad ei saa nii palju uusi praade tasuta ka teha ka valik on kas süüa või mitte seda viimast praadi. Maksin arve ja palusin paberit kuhu kirjutada kaebus selle koha omanikule, anti paber ja kirjutasin ära, aga vaevalt see kellegini üldse jõudis peale prügikasti. Lahkusin kuna pidin bussile minema, et Tartu tulla ja saingi süüa alles koju jõudes peale pikka päeva ? ja maksin peale veel 16€ näljas olemise eest. Aitäh Tommy grill. ?

  • Avatar
    Vasta Pille-Riin 7. jaanuar 2019 at 15:53

    Mul oli Starcomiga jama. Tahtsin enda telefoni ekraaniparandusse viia ja helistasin neile, öeldi, et nad tellivad minu mudelile uue ekraani ja ma 2 nädala pärast tagasi tuleksin. Kui kohale läksin, siis esiteks oli klienditeenindaja suhteliselt ülbe ja plärtsus, kui ütlesin, et helistasin 2 nädalat tagasi ette, siis läks taharuumi rääkima tükiks ajaks ja tagasi tuli, siis ütles, et kui ma helistasin, siis mulle olevat öeldud, et ekraan on neil olemas, et ma parandusse tooksin kohe, aga nii see polnud ja nüüd selle ajaga see ekraan on kellelegi teisele kliendile müüdud/pandud. Okei, ütlesin, et ehk oleks võimalik uuesti tellida, ma nõus ootama, küsisid numbrit ja helistatud pole siiamaani. Selle aja jooksul ostsin uue telefoni juba. ??

  • Avatar
    Vasta Kaisa 7. jaanuar 2019 at 15:42

    Hahaah, ma ei või lihtsalt. Nii feil kuidas klubi üritab asja tagasi ajada

  • Avatar
    Vasta Mammu 7. jaanuar 2019 at 15:39

    Väga hea vaatenurga alt lähenetud, usun, et panid paljud “turundajad” nutikamalt mõtlema.
    You go girl!

  • Avatar
    Vasta Pille 7. jaanuar 2019 at 16:30

    Mul läks ükskord Kristiine keskuse katuseparklast alla sõites rehv katki, sest seal oli mingi metalliots lahti kusagil. Avastasin tagajärje alles kodus, nii et midagi kusagile kaevata poleks ka hea tahtmise korral saanud – kuidas ma tõestan, et see just seal juhtus. Nii ka neile kirjutasin, et ma mingit kompensatsiooni ei soovi, palun vaadaku lihtsalt üle see asi seal rambil, et rohkem keegi kogemata rehve ei lõhuks. Tänasid teavitamise eest, vabandasid viisakalt ja andsid lisaks keskuse kinkekaardi. Ma ei oodanud seda viimast üldse. Nende jaoks on see loomulikult kommiraha, aga jättis ikkagi ülipositiivse mulje. Et ei kehitatud õlgu ega antud mingit random “ok tänan teavitamast” automaatvastust, vaid võeti vastutus ka puhtalt kliendi sõnul juhtunu eest. Samas ma ise kirjutasin ka max rahumeelselt, ei kukunud caps lockiga nõudma, mis oleks ilmselt teistsuguse tulemuse toonud.

    Nõme kogemus oli just nüüd enne jõule. Tellisin fotoraamatuid ja sellise ajavaruga, et nad lubasid mitu päeva enne jõululaupäeva kohale toimetada. A päris saingi. Uurisin kullerfirma käest, et millal võin pakki oodata. Sain vastuseks, et siuke…teine jaanuar tundub neile hea kuupäev. Kirjutasin Zoombooki, et jõulud pole tarneajaga pullimiseks just parim aeg. Ilmselt nad ise suhtlesid ka kullerfirmaga peale seda, sest sain ikkagi detsembrikuu sees kätte oma asjad. Ja vot siin ma tundsin küll, et oleks mingi väike kompensatsioon omal kohal olnud. Mingi sümboolne kinkekaart või soodustus järgmiselt tellimuselt. Aga ei midagi, nii et mitte just parim näide oma vea heastamisest.

    • Avatar
      Vasta mk 8. jaanuar 2019 at 13:11

      Appi, päriselt peaks olema komp selle eest, et firma olukorra lahendas?

      Ma samal teemal toon sellise näite, et tellisin Mileedist lillekimbu ja väidetavalt kullerfirma neid ei saanud anda õigel päeval (tellitud ajal), minuga ühendust ei võetud. Minu kirjale ei vastatud, et miks pole kohale viidud. Alles siis hakati uurima, kui helistasin Mileedisse. Ehk siis kuller toimetas lilled päev hiljem kohale (mõttetu, tähtpäev oli möödas), üle anti närtsinud kimp. Kui selle kohta kirja kirjutasin, siis Mileedi ütles, et mina ise peaksin kirjutama kullerfirmale, et see ei loe, et olen kogu teenuse neilt tellinud (maksnud), neid ei huvita, et minu tellitud üllatus rikuti ning neid ei huvita, et viidi närtsinud kimp. Vot nii. Kas ma soovitan Mileedit, ei soovita!

  • Avatar
    Vasta Kadri 7. jaanuar 2019 at 15:18

    Kunagi läks esimest korda Amazonist tellitud pakk kaduma ning sealtpoolt lahendati asi ikka ülikiirelt ära. Kohe uus pakk teele, sain peale probleemi teatamist järgmisel päeval paki kätte ja veel krediiti ka kontole vabanduseks. Peale seda olen veel korduvalt-korduvalt sealt ostnud.

    Eesti poodidega ei mäleta midagi taolist, pole väga palju probleeme ilmselt tekkinud. Kaup24-st küll tellisin kunagi kausid, mida tahtsin emale sünnipäevaks kinkida. Lehel oleva tarneaja järgi oleks pidanud ilusti jõudma, aga siis hakkas asi venima. Saatsin e-maili, et millal saab ja kui enne kindlat kuupäeva (ema sünnipäeva) ei saa, siis pole mul vaja enam neid ja palun tellimuse tühistada. Vastu tulid ainult stamp-vastused, et võtame logistikaosakonnaga ühendust. Ja siis oli 3 päeva vaikust jälle. Helistasin, lubati tagasi helistada, kuid seda ei tehtud. Lõpuks palusin konkreetselt tellimuse tühistada, mille peale kirjutati, et kontole lisatakse kompensatsiooniks 5€, aga mitte mingit reageeringut sellele, et soovin tellimust tühistada. Lõpuks sain ikkagi asjad ema sünnipäeva hommikul täpselt kätte, aga see oli ka esimene ja viimane kord kui Kaup24-st midagi tellisin.

    Pole küll jama lahendamine, aga Eesti poodidest hea kogemusega meenub Punktid.ee. Ei orienteeru videomängude maailmas ise eriti hästi, aga kui lapsele jõulukinki otsisin, siis lehel oleva chati kaudu sattusin äärmiselt abivalmis teenindaja otsa. Vastas mu sajale küsimusele ja seletas kõik ilusti lahti, mängu sain ka kohe peale maksmist kätte. Mänge just iga päev ei osta, nii et pole rohkem sealt midagi ostnud, aga kui kunagi veel vajadus peaks ilmnema, siis kindlasti lähen tagasi.

  • Avatar
    Vasta Marilyn 7. jaanuar 2019 at 15:16

    Mina tellisin läbi neti kaitseklaasi ja see oli vale seeria oma, kirjutasin neile ning koheselt reageeriti ning saadeti õige klaas ja lubati inventuur peale teha, et rohkem ei juhtuks. Pärast seda tellin neilt alati kaitseklaase, sest tean, et viga tunnistatakse.

  • Avatar
    Vasta Nimi 7. jaanuar 2019 at 15:13

    Ostsin prismas ükskord 5 coca-colat, arvele sisestas kassiir 50tk, kuna asju oli palju, siis maksin kohe arve ära ja kui tseki sain, siis kohe kassas ütlesin, et te sisestasite 45tk rohkem, saadeti siis infoletti, et saan raha tagasi, seal oodates tuli aga välja, et 2 lihatoodet on kassasse ka vale hinnaga läinud, kuigi poes olid soodukaga, igatahes ootasime ilmatupika järtsu ära ja saime infoletti, siis seal neiu hakkas õiendama, et miks ma kassas oma kaupa ei jälgi jne, ütlesin ka, et vaadake, mul 2 kärutäit asju, ma isegi ei jõudnud neid letile enne panna kui juba kassas sisestati, igatahes jauras ja jauras ja mees lõpuks ütles, et kutsuge juhataja ja las juhataja siis kontrollib saalist, kas lihatoodetel on soodushind või ei, igatahes siis hakkas vabandama ja käis ise õnneks ära ja saime oma raha asjade pealt tagasi, aga jube tobe oli raisata sellele kõigele 45min, prismas käin ikka edasi, aga iga kord kiikan pilguga infoletti, et kas see ülbik on jälle seal ?

    • Avatar
      Vasta Kadri 7. jaanuar 2019 at 15:41

      Sellega meenub kord kui Lasnamäe Maksimarketist tahtsin klaaspurke osta. Müügil oli pakk, kus oli 10 purki korraga. Sildil ilusti kirjas, et 10 purki 3.20€. Lähen kassasse ja teenindaja lööb läbi, 10*3.20€ ehk 32€. Ütlesin, et see ikka kogu paki hind, mitte ühe 250ml purgi hind. Müüja silmnähtavalt ärritus mu peale ja ütles, et kui hind ei sobi, siis ma ei pea ostma ja kas ma siis tahan või ei taha neid purke. Mul polnud viitsimist mingite purkide üle vaidlema hakata seal, ütlesin, et 32€ eest tõesti ei taha kümmet purki osta ja läksin ostsin kõrvalt Bauhofist veel soodsama hinnaga samasuguse paki ära 😀

  • Avatar
    Vasta K2xu 7. jaanuar 2019 at 15:11

    * pilvekese kommide firma – kirjutasin neile ( viiskalt) , et olen sattunud juba kahe kommikoti otsa, kus kommide asemel pakendis vaid tükikesed või kommid lahtiselt pakis. Soovitasin kontrollida, et ehk mõni masin vajab kontrolli või üle seadistamist. Vabandati, tänati tähelepanu pööramise eest ja kingiti vabanduseks kg komme.
    * mõisakeldri käsitöö õlu – aegunud läti keelsele õllele oli peale kleebitud veel säiliva mõisakeldri õlle silt. Pöörasin firmale tähelepanu, et see kliendi petmine ( olen alkoholiga töödanud 4 aastat). Sain vastu kirja, kus lühidalt oli toodud, et olen loll ja nii võivad nad teha. Pöördusin vet ametisse. Järgmine kord, kui sama firma teise tootega sama asi oli ja jälle firma poole pöördusin, vabandati, tänati tähelepanu pööramise eest, lubati minna kaupa ära korjama ja saata mulle uus korras kaup vana asemele. Ootan seda eelmise aasta augustist saadik 😀 (tegelikult mul vahet pole, aga miks see firma midagi lubab kliendile, kui seda ei tee)
    * järve keskuses olev sushi. Olin korduvalt sealt tellinud ja üli head sushit saanud. Kord läks kehvasti ja kaks komplekti küpsetatud sushit olid halva maitsega ja ajasid lausa oksele. Kirjutasin firmale, et neil äkki kalaga mingi jama. Saadeti vabanduskiri, helistati, seletati ,kuidas nende firma toorainega toimetab ja et see on ebatõenäoline, et midagi oli halvaks läinud ja kutsuti uute suhide järgi. Sain kolm komplekti sushit ja veel vabanduse. Lisaks olid need sushid lausa niiiiii head, et võiks teine kordki halba suhit saaada, et pärast nii head :D.
    * solarise vapiano – käisin mehega söömas. Umbes pool toitu söödud , hammustasin midagi kõva ja hammas läks katki. Suust sülitasin välja suure plastikust tüki – praelabida tükk. Tuli juhataja, vabandas, uuris kust letist toit tuli, pakkus , et maksavad hambaravi kinni, kui saadan neile raviarve ja toidu eest maksma ei pidanud. Hambaravi arvet neile ei esitanud. Õnnetusi ju ikka tuleb ette. Käin seal jätkuvalt söömas

  • Avatar
    Vasta Margit 7. jaanuar 2019 at 14:57

    Igaljuhul klubi poolt uskumatult hale vastus sellele loole

  • Avatar
    Vasta Margit 7. jaanuar 2019 at 14:53

    Olin ka mina sel skandaalses òhtul seal ja nâgin seda halenaljakat ja öökima ajavat situatsiooni pealt…śokolaadist oli asi ikka kaugel ja seal kohapeal väitsid samuti teised külastajad , et ühel proual oli nò” ònnetus “ juhtunud . See oli ròve ja ka meie esimene kylastus sinna jäi ilmselgelt viimaseks . Aga tunnistajat sooviks ka ise näha ?

  • Avatar
    Vasta L 7. jaanuar 2019 at 14:48

    Parim kaitse on ikka rünnak. Sama oli ju tegelikult nende tigudega, selle asemel et inimene tunnistaks oma viga ning püüaks asja parandada, oma firma mainet mitte kahjustada jne, inimene hoopis hakkas sind süüdistama ning ähvardama. Mul elus ka paar sellist seika olnud, kus olen üsna kehva teenindust saanud( töötan ise toitlustuses ning tunnen kehva teeninduse ära), kuid pole kunagi otseselt selle üle kaevanud või kaebust esitanud. Olen pigem selline inimene, kes nt väga head teenindust saades pakub inimesele tööd.

  • Avatar
    Vasta Kogemus 7. jaanuar 2019 at 14:46

    Mul kunagi oli lapse jäätise sees pooleks murdunud jäätisepulk. Andsin tootjale tagasisidet selle intsidendi kohta lihtsalt info mõttes. Nad tänasid selle eest, küsisid pakendi seeria nr jms ning andsid tänutäheks kasti jäätist 🙂
    Ükskord sain Hessis tortilla, millea olid kanatükid endiselt sügavkülmutatud kujul (jäised). Saadeti vastu a la ikka juhtub, sorry. Nojah, juhtub aga jäigi mulje, et neil sügavalt savi.

    • Avatar
      Vasta Kristi 7. jaanuar 2019 at 16:34

      Hess ongi üks õuduste õudus kohti. Meil väiksemas linnas on coka tihti valmis juba valatud topsi (täiesti lahtunud), friikad täiesti nätsked tihti, küll unustatakse lapsele nänn anda või jook panna või teab mida. Mingi 3 kaebust esitanud sinna ja siis suht ise pähe saanud. Teenj djs ka ebameeldiv.

      • Avatar
        Vasta Kk 7. jaanuar 2019 at 23:14

        Mul just hessiga vastupidine kogemus, käin 90%kordadest ühes ja samas kohas ning ühekorra sain kanatortilla, kus phm oligi viil tomatit kaks tk kapsast ja mingi kolm tükki kana . Tegin igast võimalikust küljest pildid ja saatsin neile koos viisak kirjaga, mainides ära ka et hinna kasvades ei ole selline kvaliteedi langus aksepteeritav ning ka teenindaja lahtised juuksed, nimesildi puudumise ning ülbe suhtumise . Vabandati ilusti, kanti raha kliendikaardile tagasi ja lubati ka töötajatega ràäkida ning kinnitasid et ka neile pole see aksepteeritav. Peale seda on tortillad seal ikka sellised, et ei taha pakki ära mahtuda ?

        • Avatar
          Vasta Hess 9. jaanuar 2019 at 15:52

          Oo jaa. Hess on õudus, minu kogemused just Pääsküla Hessiga. Kuna see on ainus kodulähedane burksikoht, siis aeg-ajalt on midagi perele kiiresti vaja olnud kaasa haarata. Sellest ma ei räägigi, et drive-in-is on alati mega kaua oodata vaja. Et tegelikkuses saab tihti kodus toidu selle ajaga valmis tehtud, mis ma seal autos kükitan. Üks mu lastest tahab alati sojatortillat ja jäätisekokteili. Soja on neil pidevalt otsas ja kokteilimasin rikkis. Ma ei tea, kui palju kordi seda ette on tulnud. Smuutikokteil on maitsenud nagu nõudepesuvesi, midagi oli seal totaalselt pekkis. Ja tellimused on ka kogu aeg valesti, kas on mõni vale toode või veel sagedamini on midagi puudu. Meil on suur pere, 4 last, seega on tellitavaid asju palju, aga no ei ole reaalne, et üle ühe korra on midagi puudu. Ja ma ei hakka ju kõiki kotte lahti pakkima autos, et kontrollida üle. Tahaks sooja söögiga koju jõuda enne kui jahtub. Ja kodus avastada, et jälle midagi ei ole, keegi jääb söögist ilma, ei ole meeldiv. Pidevalt. Salati juures kord on saiake, kord pole, kaste ununeb kotti panna. Jne jne. Saan aru, et neil töötajad kogu aeg vahetuvad, aga no õpetagu nad välja siis, enne kui omal käel tööle lastakse.
          Ja laste eine juures olevad mänguasjad on täielik kräpp. Aga kui lastega minna, siis muidugi nad tahavad mänguasja. Lende sinine nägu on ehe näide. Aga mul näiteks on laps silmi peast nutnud, sest see odav hiina sitt, mida nad pakuvad, läheb kohe katki.
          Olen sinna kirjutanud ja tagasisidet andnud, vabandatakse, aga ega siis midagi ei muutu.
          Et kui võimalik, käin alati pigem McDonaldsis. Normaalsemad mänguasjad, paremad friikad ja burksid, kiire teenindus ja mu tellimusest on vist vaid ühel korral midagi ära unustatud.

  • Avatar
    Vasta Kristi 7. jaanuar 2019 at 14:46

    Minul oli mõni talv tagasi kokkupuude Balsnacki firmaga. Ostsin nende aialindude sööki ja kuna otsas, kobisin pärast tööd poodi uut laari ostma. Elan väiksemas kohas ja kaapisin läbi 5 toidupoodi ja mitte üheski polnud. Kergelt tigedana sõitsin 20km ja ja seal poes polnud.
    Minu jaoks oli olukord ebanormaalne ja nii ka saatsin Balsnacki kirja. Emotsionaalse inimesena panin kirja, kuidas nende tõttu kõik mu tihased nüüd hommikuks sussid püsti on visanud nälja pärast.

    Ega ma tegelt midagi oodanud aga ülla-ülla, järgmine päev tuli kiri. Vabandati, et tekkisid tarneraskused ja paar päeva hiljem tuli Balscnaki esindaja mulle töö juurde, kaasas kingiks kastitäis linnutoitu ? Siiani tõmbab näo naerule ?

    • Avatar
      Vasta A4 7. jaanuar 2019 at 16:06

      Awww nii armas nendest ju?

      • Avatar
        Vasta Kristi 7. jaanuar 2019 at 21:39

        Oli küll ääretult armas 🙂

  • Avatar
    Vasta Triin 7. jaanuar 2019 at 14:37

    Mul mingeid hulle jamasid ja probleeme pole olnud. Aga ühe korra oli Selveriga laadapäevade ajal, kui spets läksid Selkusse, et saada Siberica šampoone ja palsameid soodukaga, aga soodukat ma ei saanud ja sellest sain ka teada alles pärast poest lahkumist tšekki vaadates. Kirjutasin neile ja sain ka üsna kiirelt vastuse, et tuleks tagasi poodi, teevad käsitsi soodustuse ja saan selle vahe raha siis tagasi. Poes teenindaja vabandas veel viisakalt. Ja tegelikult polegi rohkem vaja, mina käin ikka alati hea meelega edasi.
    Ja ühe korra on Hansapostiga olnud jama. Tellisin detsembri alguses 1-2 nädalase tarneajaga kingi ja pidi kohale jõudma siis enne jõule. Sain aga kirja enne jõule, et see kahjuks tarneraskustes ja jõuaks jaanuari lõpus, et kas soovin oodata või asendustoodet (millele tegid alet). Kiri saabus küll siis, kui tarneaeg juba läbi oli ja natuke sain pahaseks küll. Saatsin kirja vastu, et ei soovi oodata nii kaua ega ka asendustoodet, vaid raha tagasi. Tahtsin kindlat toodet ja ikka jõuludeks. Väga kiiresti sain vabandavad vastukirja tagasi ning ka raha laekus väga kiiresti. Seega jälle üks meeldiv kogemus probleemide lahendamisel ja mina Hansaposti klient ikka edasi.

    Eks peamine vist ongi, et kui ise mõistev ja normaalne oled, siis ollakse ka sinu vastu. Vabandus ettevõtte poolt ongi ilmselt suurim asi, mis probleemide korral nende kliendid nende juures hoiab 🙂