KODU

mis mul plaanis on

17. juuni 2019

Pagan, igast otsast saan puid alla, et millal ma juba normaalselt blogima hakkan. Täna just naersin sõbrannale, et ainult 14 aastat blogimist ja lõpuks ma olen jõudnud sinna punkti, et mul vot nüüd enam ei ole midagi eriti öelda. Nagu reaalselt kõik asjad, mis ma teen, on seotud tööga. Teen saadet, käin esitlustel ja nii edasi. Nüüd korraks sai sellest rattast välja, aga ega puhata pole siin midagi. Maal olles tekkis kohe selline tunne, et no tahaks ka, et mu aed oleks midagi mõnusat. No nii-nii väga tahaks. Aga siis ma vaatan aknast välja ja näen ainult mingisugust mulla-liiva hunnikut ja see ajab lausa ahastama.

Tahaks mingi sajandat korda heietada teile, et no NÜÜD kohe saab ämma terrass valmis ja siis peaks tegema vist samm ühena seda, et see majaesine kruusa täis valada, sest ma pigem kõnnin kruusas kui liivahunnikus, mida kõik aktiivselt tuppa veavad. Mul pole õrna aimugi, palju maksab majaesisetäis kruusa. Ma tahaks loota, et 100€, aga kogemus remondiga on näidanud, et arvatavasti hoopis näiteks umbes 19 miljonit.

Tagaaias tuleks mai tea mida teha, ma ostsin täna Hortesest muuhulgas kaks kotti muruseemet ja kavatsen selle sinna lihtsalt lahtise käega mööda aeda laiali loopida ja palvetada, et see olukord seal vähemalt natukenegi paremaks läheks. Jutud levivad, et mul olla mururulli vaja. Kust saada mururull? I’m lost.

Aiamajakest oleks ka edasi tuunida tarvis. Ta nüüd ei ole enam lihtsalt hele töötlemata puit, nagu enne, vaid sai endale kollase-pruuni kirju rüü. Ma tahtsin kollase-valgega teha, aga siis hakkasin mõtlema, et valge saaks kohe raudselt mega mustaks, lisaks on aias enamik toone just kollase-pruuniga, seega sedapuhku jäi siis selline valik.

alguses

esimene värvikiht

valma

Ma kujutan ette, et aiamajakesse väga midagi muud polegi vaja, kui leida mingi ilus diivan (lähen vaatan täna Magdasse ja Sõbralt-sõbrale poodidesse), terrassivaipa ja mingit valgustit. Kapikese, kuhu panna nuge-kahvleid-taldrikuid, selle ma juba tellisin Ikeast ära ja sain kätte ka. Mu vaimusilmas oleks see sisu kõik hästi hele ja helge, aga reaalselt jookseb sinna must Lotte ja kleepuvad lapsed ja pigem peaks võtma võimalikult tumedad ja pestavad materjalid. Õnneks samal ajal, kui ämma terrassi hakatakse ehitama, visatakse aiamajale ka väike terrassike külge. Sinna katuse alla ja ette ka väheke, et saaks kuiva jalaga tuppa astuda.

See, et meil seal õues ainult muldpõrand on, nagu vanadel eestlastel, ei takista meil sellegipoolest sõbrannadega aias istumise mõnu nautimast. Seda enam, kui nüüd sain ma Airvitaminist ka SELLISE soojuskiirguri. Alguses mõtlesin küll, et noh, kui natukenegi sooja annab, oleks hea, aga tegelikult annab ta TÄIEGA sooja tervele laudkonnale ja lisaks hoiab ka sääsed eemal. Tõesõna! Koodiga “Mallukas10” saate Airvitamini lehelt ka soojuskiirgureid -10%, seega ma soovitan osta küll. Seal on kallimaid ka, minu oma on seal üks soodsaimatest, aga tõesti mugav värk ja muudab istumised eriti mõnnaks. Hea on ka see, et seal on LED lamp sees, et isegi kui ei tahaks sooja, siis lamp kulub ikka marjaks ära. Okei, Eesti suve teades – lisasooja on õhtuti ikka vaja, isegi kui päeval soe on. Seega liigitan mina soojuskiirguri üheks meie suvede must-have asjaks, kui meeldib sõpsidega õues aega veeta.

Gellu sooja nautimas, või oma nägu hoidmas, keegi ei tea

Veel üks superhea uuendus meie majapidamises on Kamado grill Nordgarden. Meil oli enne see tavaline metallist grill, aga see roostetas nii ära ja kui uue grilli valimiseks läks, siis meenus mulle Henry, kes kiitis oma fancyt Green Egg grilli. Tal oli veel lausa mitmetonnine isend, aga see Nordgarden Kamado on nagu soodsam versioon samast asjast. Netis on päris palju võrdluseid nende kahe firma kohta ja tulemus on see, et tegelikult on nad üsna tasavägised, lihtsalt Nordgarden Kamado on 4x soodsam.

Kardo räägib mulle siin kõrval praegu, et see on parim grill, mida ta iial kasutanud on, et soojus püsib kaua sees, saab palju grillida järjest ja lisaks on ta suurus petlik – et ta alguses arvas, et tahaks ikka suuremat, aga tegelikult mahub sinna korraga väga palju peale ja küpseb väga ühtlaselt. Kokku olla teda ka väga kerge panna, kõik tööriistad olid temaga kaasas. Ainuke asi, mida Kardo igatseks – grilli kaitsekott. See on ju nii raske, et ei tassi teda suvalt kuskile kuuri alla, et vihma kätte ei taha ka kallist kraami jätta.

Muuseas, seda grilli saab kasutada ka suitsutamiseks! Me pole seda veel katsetanud, aga lähiajal kindlasti proovib Kardo selle nalja ära, sest suitsukala tahaks süüa küll, ei hakka salgama. Kodukas väidab, et seal saab ka saia-leibagi küpsetada, kui vähegi huvi on. Kardo ütles, et ta alguses tahtis suuuuurt BBQ grilli, aga nüüd ei vahetaks ta seda kindlasti teise grilli vastu välja, kuigi tal on mingid omapärad, millega tuleb harjuda. No näiteks ei tohi temas süütevedelikku kasutada, vaid tuleb panna ajalehte jne. Aga kui need väiksed asjad käppa saad, siis on edasine grill vaid lust ja lillepidu.

Muuseas, kui tellid endale ka Hansapostist Nordgarden Kamado grilli, siis kasutades koodi MALLUKAS, saate Kamado grilli endale täitsa tasuta transpordiga otse koju või maale või kuhu iganes te seda saada soovite. Kogu Nordgarden Kamado grillide valik SIIN. Üks oluline täpsustus veel – sooduskoodi kasutamiseks tuleb tellimuse vormistamisel transpordi viisiks valida Omniva kuller, muidu soodustus ei rakendu!

Igatahes ma tean, et ma sada korda räägin ja halan, et tahaks ju KOHE kõike valmis, aga ma lihtsalt pean leppima, et kohe ei saa ja et tark ei torma, või mida selle kohta öeldaksegi. Sest asjalood on sellised, et kui me selle suvega seinadki soojustatud saame, on hästi. Pidada olema mingisugune variant, et seinad täidetakse vahuga vms, säärane soojustusviis. Peakski selle suhtes ka hinnapakkumisi võtma. Kuigi need hinnapakkumised on nagu on. Just oli, et hinnapakkumises oli, et masinate rent 160€, nüüd kirjutas töömees, et kle tegelt läks üle viiesaja, et kas oled nõus vahe kinni maksma pliis. Nagu ok, mis mul üle jääb, eksole. Aga ega ma neid hinnapakkumisi ei usalda ka. Alati tuleb vaikimisi viis sotti vähemalt otsa panna.

Ühesõnaga, jälle teile killukesed mu glamuursest remondikeberniidist edastatud, saab jälle rahus vedeleda. Ma muuseas mõtlesin, et mul ongi blogiga kriips peal, sest telefon jamab ja Marta imes mu arvuti laadja vigaseks ja kaamera ka katki, aga näete, kõik läksid iseenesest tööle (peale kaamera, mis on dead AF) niiet siin ma jälle olen.

Peace out ja be cool.

Loe ka neid postitusi!

22 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta LM 19. juuni 2019 at 10:00

    Head asjad võtavadki kaua aega…
    Ma sisustan enda kodu juba aasta aega, no ei saa kuidagi valmis..

  • Avatar
    Vasta Mari 18. juuni 2019 at 09:53

    Tore, et ikka blogid aegajalt..?
    Aiamajake tundub nii äge! Kahju, et mu vanaema suvilas nii våike hoov, et aiamajake sinna ei mahu.
    Päikest

    • Avatar
      Vasta Mallu 24. juuni 2019 at 20:33

      See on parim 😀

  • Avatar
    Vasta Karin 17. juuni 2019 at 23:36

    Mis läbimõõduga grill teil on?

    • Mallu
      Vasta Mallu 18. juuni 2019 at 00:38

      Sama mis lingile klikkides avaneb

  • Avatar
    Vasta Anu Raudsik 17. juuni 2019 at 22:58

    Keda Sa idiootideks pead muidu? Täpsustaksid?

    • Mallu
      Vasta Mallu 18. juuni 2019 at 09:41

      Ei saa küsimusest aru, et miks sa üldse arvad, et ma kedagi idioodiks pean?

  • Avatar
    Vasta Elen 17. juuni 2019 at 19:48

    Mul ka mees mees ehitas meile vanale majale uue osa juurde,küsisin siis,et miks sa maja selle vahuga ei soojustanud,ta ütles et seda üldse eriti ei soovitata,maja ei hinga väljastpoolt,kui puit peaks peale soojustust väljaspool olema,et võib selle soojustusvahu ja puidu vahele niiskus tekkida,aga üles lõpus et vb puitmajal siis pole hullu

  • Avatar
    Vasta Ty 17. juuni 2019 at 16:56

    Huh… i know what you feel bro. Mul aed vaja kohe väljavahetada, garaažikatus on sisse kukkumas (160m2 katust on sigakirves). Toas remont pooleli… tegelt tahaks ka maja uutvärvikihti saada ja kasvuhoone uut kuube… nagu… korteriinimesed… kadestan Teid, kes te vabal ajal linnas käite ja chillite kinos/teatris… oma majas ühe asjaga lôpetad, kui teine laguneb. Aga ôige roheline muna on oma hinda väärt. Mul juba mingi 6-7 aastat kodus ja väsimuse märke ei ole. Ainult Big Green Eggil on keraamikal eluaegne garantii – seda need B-grillid ei paku. Muidu toimivad mõlemad hästi! PS! Proovi ananassi sinihallitusjuustuga grillida ja teha suitsumaitselist rabarberikooki grillil ja serveeri vaniljejäätisega!

    • Mallu
      Vasta Mallu 17. juuni 2019 at 18:17

      Jaa, õudne on see majas elamine 😀

  • Avatar
    Vasta Christi 17. juuni 2019 at 15:56

    Mururulli saab nt rentida. 🙂

    • Mallu
      Vasta Mallu 17. juuni 2019 at 18:13

      Haha, ma lugesin musirulli.

  • Avatar
    Vasta S 17. juuni 2019 at 14:12

    Muidu tore jne aga kuidas sul kaamera legit iga kuu ära sureb? ?

    • Mallu
      Vasta Mallu 17. juuni 2019 at 15:00

      eelmine kord kukkus maha, nüüd vette (koos minuga). loo moraal, ära pildista vees seistes 😀

    • Avatar
      Vasta Elen 17. juuni 2019 at 19:05

      Mul ka mees mees ehitas meile vanale majale uue osa juurde,küsisin siis,et miks sa maja selle vahuga ei soojustanud,ta ütles et seda üldse eriti ei soovitata,maja ei hinga väljastpoolt,kui puit peaks peale soojustust väljaspool olema,et võib selle soojustusvahu ja puidu vahele niiskus tekkida,aga üles lõpus et vb puitmajal siis pole hullu

      • Mallu
        Vasta Mallu 17. juuni 2019 at 19:47

        meil kivimaja

        • Avatar
          Vasta Elen 17. juuni 2019 at 20:02

          Sry,mõtlesingi lõpus kivimaja ?

      • Avatar
        Vasta J.J. 17. juuni 2019 at 21:54

        Lõhnab talgute järele ma ütlen! Tee hea plaan, aja punt kokku ja pane sõpsid (and why not ka fännid) tööle. Tegemata tööde hulk väheneb raudselt ja siis jääb vaid muru kasvamist oodata 😀

  • Avatar
    Vasta Marta 17. juuni 2019 at 14:06

    Vabsee “näiline” hind kulleril 🙂

    • Mallu
      Vasta Mallu 17. juuni 2019 at 15:01

      kui vähe siis peaks megaraske asja transport koju sinu meelest maksma :D?

  • Avatar
    Vasta Vaike 17. juuni 2019 at 13:51

    Sa tahad korras aeda, ma tahan koju! Oma väiksesse armsasse koju, kus mitte ükski ühikanaaber ei sitta!!!!! 😀 Elada 36-aastaselt esimest korda elus ühiskorteris, kuigi ajutiselt, on minu jaoks ikka liig. Pehmo.

    • Mallu
      Vasta Mallu 17. juuni 2019 at 14:40

      Ma ka ei suudaks ??