JUMALAITA

tüüpiline naistehala, niuu, tahaks fittt olla

22. august 2019

… et tahaks rohkem vormis olla veits. Ma toitun jumala okeilt, kui siin mõned erandid välja arvata, aga ma usun, et elu ei peagi nüüd nii range olema, et mitte kunagi ei võiks midagi head lubada. Igatahes ma tunnen, et väga hullu ei saa millegagi pandud ja süüa teen tervislikke asju ja väldin võimaluse korral siga ja veist. Olen söönud küll, aga no umbes selle pärast, et ala grilljäägid raisku ei läheks vms. 90% vähem kui enne kindlasti. Ma juba ootan, millal Kardo kurtma hakkaks, et tal kanast kopp ees, aga ma tegelt ikka loon vaheldust, et vahepeal võtan mereande ja siis jälle… kana, hehe. Samas kõige rohkem kehva sööki söön siis, kui kõht tühi ja kokata ei viitsi. Miks pole normaalseid valmistoite, ah?! Selveri soojalett ajab ausalt öökima ja ainult salatit ka närida ei viitsi.

Ma täiega uurisin neid firmasid, teate küll, mis ise toidu koju toovad ja sina ainult tee valmis. Soovitati Epicfoods’i, SmartFoodi ja Fitfoodi, aga siis hakkasid osad rääkima, et ah, toidud nii igavad ja alati samad ja kvaliteet kõigub ja…Blaah. Ma isegi ei tea, mitu kilokalorit ma päevas sööma peaks (seal saab valida, et ala 1200 või 1500 või 2000 jne). Samas ega ma enne ei tea, kui ei proovi. Oh, kas teile oleks huvitav eksperiment, kui ma kõiki neid nädalakese proovin ja annan teada, mis parim oli?

Mida ma veel teen, on miskit, mida ma tean, et soovitatakse alati MITTE teha. Ma nimelt kaalun ennast igal hommikul. Sellest ma tean, et mu kehakaal kõigub 61-63 kilo vahel ja sellel ei paista absull mitte mingit seost olevat sellega, mida ma eelmine päev teinud olen. Ala käin Peetri jooksul, olen järgmine päev 2kg raskem. Siis paugutan ühe õhtuga terve pätsi ciabattat sisse ja olen hommikuks kaks kilo kergem. Võta siis näpust.

Tegelt on see kaal jumala suva, aga teate, mis juhtus v. Peale rasvaimu öeldi, et rasv võib mujale tekkida. Ma arvasin, et ei teki, aga noh, öelge seda mu seljapekile. Mul pole iial seljapekki olnud ja nüüd on ? Seljapeki hea omadus on see, et ta on selja taga ja eest võid sa endale ekslikult luua illusiooni, et kõik on timm. Seljapeki halb omadus on see, et teised inimesed näevad sind selja tagant kah ?

mõnusad seljarullid

Üldse nagu ma tean oma keha suht hästi. Et näiteks kui ma päriselt natukenegi liigutaks, siis lebolt juba keha muutub kohe etemaks. Ma vaatan paari spordiblogijat ja mõtlen, et jeesus, kui ma 1/6 nii palju liigutaks kui nemad, siis ma oleks ammu valmis ja saaks selle tobeda liigutamise igaveseks unustada. Kuigi jah, minu meelest on need spordiblogijad ka ammu valmis ja nende asemel mai viitsiks elus trenni teha ?‍♀️ Muidugi sama võivad osad minu kohta ka mõelda, et eks see ole perspektiivi küss ka.

Aga ma PEAN liigutama!

Tahaks postitantsu teha, aga ma ükskord regasin, ei läind ja nüüd oleks mark minna.

Tahaks eratreenerit, kes mind räigelt suruks tulema ja tegema, aga valida ei oska. Isegi spordiklubi ei oska, kõik nii kaugel mulle, va Sparta, aga seal pole ujumisvõimalusi. Mulle meeldib hulpida küll.

Tahaks lihtsalt ärgata nii, et vaataksin, et shit, paremaks minna ei saa. Aga hetkel veel saab ?‍♀️? Kõige hullem muidu ka pole, tegelt on jumala normaalne kõik, arvestades, et ma läksin sünnitama mingi 80 kiloselt, aga noh. Naiste värk. Tahaks vinguda, tahaks ilusam olla, tahaks mitte L suuruses riideid kanda, I guess. Mitte, et seal vahet oleks, mis täht su riiete sees on, aga noh, lihtsalt kiukiukiu.

 

Loe ka neid postitusi!

37 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta PARIM IDEE EVER!!! 25. august 2019 at 19:23

    Mul täiega hea mõte!!! Tee nii, et hakkad erinevaid trenne proovima – seda elektriga värki, siis seda jumpingut vms ja igasugu huvitavaid on kindlasti veel. Käid ühe korra ära (nt proovitrennid paljudes kohtades või siis lihtsalt ühe korra) ja siis kirjuta siia oma kogemusest. See oleks nii põnev ja nö win-win olukord ja lisaks ei tekiks igavat rutiini ka ja ma usun, et ma pole ainuke, kes hea meelega loeks!

    • Avatar
      Vasta Mallu 28. august 2019 at 19:21

      No trenniga on see teema, et ühe korraga ei saa midagi aru ja kogemuse jagamiseks veidi vähe ?‍♀️ Aga muidu oleks huvitav jaa.

  • Avatar
    Vasta Ahaa 24. august 2019 at 22:20

    Ultratone.ee
    Mega hea protseduur ja järgi proovitud, et toimib!

  • Avatar
    Vasta Mari 23. august 2019 at 14:09

    Mul umbes sama mure. Ma tahaks, et iga nädal kaaluks mind keegi keda ma kardan ? Ühe variandina on kaalukausil Mart Helme. No, et sellisel juhul ei julgeks libastuda.

    • Avatar
      Vasta Mallu 28. august 2019 at 19:22

      Haha ??

  • Avatar
    Vasta inimene 23. august 2019 at 12:46

    Aga tekita endale mingi rutiin, et sa teed näiteks vähemalt kaks korda nädalas MIDAGI.
    Ei maksa kohe alguses liiga suuri eesmärke seada, hirmutad ennast ära. Aga tasapisi.
    Ja hommikuvõimlemine on hea asi. Plankimine näiteks. Alguses hoiad 30 sek, kui see ilma tudisemata välja tuleb, siis hakkad aega vaikselt igal hommikul pikendama.
    Jne.

  • Avatar
    Vasta Di 23. august 2019 at 06:40

    Eratreenerina soovitan Diana Mogiš

    • Avatar
      Vasta Mallu 28. august 2019 at 19:25

      Tänks soovituse eest!

  • Avatar
    Vasta Kaisa 23. august 2019 at 00:05

    Sulle võib sobida vesivõimlemine. Mulle väga meeldib, aga ma ei viitsi kohale minna. Peaks sel sügisel uuesti üritama, meil on onkohaigetele oma rühm, Endla tn Adelis käime pühapäeva õhtuti.

  • Avatar
    Vasta Älis 22. august 2019 at 23:09

    Need paari kilo kõikumised võivad olla seotud vedeliku peetusega kehas. Nt sööd midagi soolast/magusat peale 16:00, järgmine päev on lisakilo juures.

    • Avatar
      Vasta Mallu 28. august 2019 at 19:26

      Jaa no eks see kõikumine ongi nö normaalne tegelt.

  • Avatar
    Vasta Janeli 22. august 2019 at 23:04

    Mina alustasin äsja treeneriga treenimist. Pidin esitama oma nädalase toitumispäeviku talle ja kuigi ma olen üpriski okei toituja, oli just see kirja panemine ja kellelegi esitamine (kõige õudsem!!) paras reaalsuse löök. Ma pidevalt kipun arvama, et ah, praegu söön seda, küll pärast kompenseerin, aga tegelikkus on ikka midagi muud. Ma pole kunagi reaalselt kirja pannud mida ma söön, enda arust teadsin väga hästi, aga nu.. piinlik oli. Ja see oli vist mu enese käsile võtmise parim algus, endale korra reality check teha. Ma toitun täiesti normaalselt, aga vahepeal läheb mingi portsjon suuremaks, mingi hetk näksin vaid magusat, mingi hetk unustan üldse söömata. Muidugi oli parim šokk: “Aa, 120g makarone on hoopis nii palju!” Ehk mul on mõningate toitainete mahu arusaamad valed, mul pole ka kunagi kaalu olnud muidugi, aga mõnel juhul tähendab see kohe mitu sadat ühikut kaloreis/süsivesikut/küllastunud rasva, mida ma naiivselt arvasin midagi muud olevat. Kokkuvõttes – pane ausalt kirja IGA suutäis, mega õppetund.

    • Avatar
      Vasta Mallu 28. august 2019 at 21:23

      Peaks seda tegema jah, kuigi ma nüüd kardan, et ma ka tulemusi näha ei taha ?

  • Avatar
    Vasta Kalan 22. august 2019 at 21:54

    Hmm, mitte just väga ammu sa ju kõvasti “orgutasid”, hakka siis edasi orgutama, jube head tagasisidet andsid ju selle kohta :).

    • Mallu
      Vasta Mallu 23. august 2019 at 01:04

      Siiani kasutN paljusd retsepte 🙂

      • Avatar
        Vasta Kaisa 23. august 2019 at 09:00

        Mõtlesin sama öelda! Olen märganud, et Orgul tuli ka mingi suurem valik valmistoite välja, mida poest osta saab, nii et haara siis neid.

  • Avatar
    Vasta K 22. august 2019 at 20:11

    Mina soovitan kõndida hästi palju. Mitte toas, vaid ikka linnaring ntks. Ja mitte seda 10 000 sammu taga ajada, pigem tempokas ja ajaliselt pikem liikumine. Iga päev tunnike umbes. Ise käin ka jooksmas, aga pean tunnistama, et kaal langeb just stabiilselt pikemaid jalutuskäike ette võttes. Võin kinnitada, et on aastaid kogemust. Olen jälginud oma kehakaalu ja tõesti tunnen, et just jalutamine on hea. Isegi mitte rattasõit. Samas see vist jälle individuaalne. Mina küll meeletuid rasvavolte sul ei näe, aga tean, et liikumine annab lihtsalt hea enesetunde ja energialaksu.

  • Avatar
    Vasta Haldjapiiga 22. august 2019 at 20:08

    Kana ei ole dieettoit. Nende kiireks kasvatamisek kasutatakse hormoone, mis siis kana sööjat edasi kasvatavad. Me võtsime kiiremini isegi sealihaga alla, kuigi veis on neist kõige lahjam.

    • Avatar
      Vasta Vaike 23. august 2019 at 07:25

      Ma oleks megaõnnelik, kui need hormoonid mind ka kasvataks, paraku pole tõsi. 😀

  • Avatar
    Vasta Helen 22. august 2019 at 19:17

    Rullmassaaži pole proovinud? Ma päris igapäeva lugeja pole, et iga liigutusega nüüd kursis oleks. Mul just sõbranna hetkel läbib oma 10t korda ja järgmine nädal peaks siis tulemused tulema, et kas ja kui palju cm kadunud on. Ootan põnevusega ja eks siis vaatab kas raatsin ka osta. Aaa või seda ei tohi imetades?

  • Avatar
    Vasta Merli 22. august 2019 at 18:44

    Mina soovitaksin küll postitantsu proovida, see on parim trenn, millega lodevad kohad trimmi saada 😀 Pluss see on huvitav, naiselik ja väga vaheldusrikas. Ma ise ei suudaks kunagi pikalt üksluist trenni harrastada, aga postitantsu trennides olen juba neli aastat käinud. Ei tohi lihtsalt esimestest trennidest ära ehmatada, sest alguses tundub, et mitte midagi ei jõua seal teha, aga see muutub ruttu 😉 Tallinnas soovitaksin Meow Stuudiot.

  • Avatar
    Vasta H 22. august 2019 at 14:05

    Kas tantsuline trenn ei paku huvi? Sügisest alustavad Danceacti algajate grupid jälle, ma ise mõtlesin bailasse minna 🙂

  • Avatar
    Vasta Susan 22. august 2019 at 13:35

    Loobu pigem cocast, burksidest, kummikommidest jms. mille söömisest sa oled rääkinud. Veeiseliha on igati ok. Kui see on vastu su põhimõtteid, siis arusaadav, et ei söö.
    See, et rasv mujale koguneb on ka arusaadav- sinna, kus rasvarakud eemaldatud, ta enam tulla ei saa. Mul üks tuttav lasi ka kõhult imeda, söömist ei viitsinud piirata ja nüüd on samamoodi seljapekk ja jämedad käsivarred. Lõualott ka kaks korda suurem kui enne. Kuhugi ju peavad need üleliigsed kalorid ladestuma.
    Fitiks ei saa, kui lihtsalt unistada ja hädaldada. Jooksu abil pekk pealt maha ja vastupidavus suuremaks, jõusaalist saab kena lihase. Soovitan eratreeneri palgata- ei tee endale alguses liiga ja motivatsioon ei kao.

    • Mallu
      Vasta Mallu 22. august 2019 at 15:46

      Ma juba ammu ei osta koju cocat ega komme (ok draakoni komme just saadeti koostööna). Ma ei räägigi ju, et ma seast voi veisest loobusin, et arvaksin sellega kõhnemaks saada, vaid see oli põhimotte värk. Muus osas, maiustused jne olengi väga tagasi tõmmanud, arg klaari täis, närin neid, kui isu ?

      • Avatar
        Vasta R 22. august 2019 at 19:35

        Mis põhimõte vastu veise ja sea söömine oli, loomade tapmise? Kui jah, siis mis loogika järgi kana loom ei ole? 😀

        • Mallu
          Vasta Mallu 23. august 2019 at 01:06

          Ta vähem cute?

          • Avatar
            R 23. august 2019 at 07:13

            Wtf? Väärib vähem elu sest on vähem cute ???? Did not see that coming

          • Mallu
            Mallu 23. august 2019 at 09:24

            No kuskilt tuleb alustada, tegelt väärivad kõik elu, aga armsamaid rohkem kahju syya ??‍♀️

    • Avatar
      Vasta Kersti 22. august 2019 at 20:30

      Kas kàsivartelt ja lòualotilt ei saa rasvaeemaldust teha v???

  • Avatar
    Vasta Helen 22. august 2019 at 10:43

    No kaaluteema alati nii tuline. Mulle ka koguaeg seletatakse, et mida sa hädaldad, sa ei peaks midagi alla võtma, aga nagu miks ma ise nii ei tunne või erilist püssi peeglist ei näe. Ei saa lapse saamise süüks ka ajada, sest kõht on pubeka east saati lodev olnud ja siis ma olin ikka suht staarsportlane koolis. Nüüd 30selt juba mõtlen, et ega mingi trenn ilmselt seda ei muudagi ja peaks hakkama raha koguma kõhuplastikaks nt. Aga samas kodu tahab remontimist ja talvel lõpeb emapalk ja kas saan kohe tööle minna jne jne jne. Ühesõnaga lihtsalt tahaks hädaldada ja samas ega ma ei pea ju bikiine kandma, et kõik mu lõtvust näeks, aga mina ju näen ikka.

    • Avatar
      Vasta Mallu 28. august 2019 at 21:28

      Just! Ega neid lahendusi teame me kõik, aga vahel tahaks lihtsalt halada ?

  • Avatar
    Vasta Kats 22. august 2019 at 10:23

    mhh, no kuule!?! Su blogi paremast äärisest loen, et Su moto on vabalt võtta ja elu nautida. sorri aga mina ei näe küll mingit seljapekki, megapüss näed välja! niiet võta vabalt 🙂
    muide, me tegime elukaaslasega selle nädala alguses kokkuleppe, et kaks nädalat magusat ei söö. see, kes enne murdub, peab teisele 50eurtsi maksma 😀 ma muidu oleksin võinud vabalt üksi ka teha, aga raske on vaadata, kui mõni siin kõrval õhtuti aind magusat sisse jõhverdab 😀

  • Avatar
    Vasta Murakas 22. august 2019 at 10:23

    Minu arvates ei ole sinu kehal ühtegi üleliigset kilo ega märkimisväärsrt pekki, aga ilu on vaataja silmades eksole 🙂 mul just vastupidi sinule, olen liiga peenikene.. Nagu lapse keha oleks, ühtegi kumerust pole, söön palju söön, juurde ei tule miskit 🙁

  • Avatar
    Vasta Anu 22. august 2019 at 10:12

    nujahh, ma läksin paar aastat jooksma minnes kerge soojendussörgiga enamjaolt su majast mööda. kui tagasi sinnakanti juhtun kolima, siis haaran su kaasa.

    • Mallu
      Vasta Mallu 22. august 2019 at 10:20

      aa ei sry joosta ma vihkan 😀 mul liiga hädised puusad selleks 😀

  • Avatar
    Vasta Lugejaa 22. august 2019 at 09:59

    Täna on ilus ja soe ilm ja mul on kõhuviirus?

    • Avatar
      Vasta Marta 22. august 2019 at 19:56

      @lugejaa 😀 sinu meetod aitab alati kaalu alandada, aga kahjuks üldiselt vedeliku arvelt.

      #tulinjustjooksmastjaennesedaolipostitrenn