0
JUMALAITA

enesehaletsuse tipptase

27. oktoober 2022

Kuna ma oma eluga midagi targemat hetkel teha ei oska, siis ma lihtsalt ootan ja marineerin ennast mõttes, et ilmselt mul on varsti minek ja mu lapsed peavad emata kasvama. Kuigi pool Eestit on surmkindel, et ma nagunii nad kolm aastat tagasi hülgasin, seega selles suhtes peaks neil nagu muretum olema see tulevik. Nad ei tohiks mind praegugi mäletada.

Mulle tundub praegu, et kõikidel inimestel on selle arstide teemaga nii erinevad (kuid surmkindlad) arvamused. Küll ütlevad mega paljud alla 38-aastased, et nemad on mammograafias käinud. Siis väidavad teised, meedikud, et kindlalt pole võimalik, seal pole nii noorelt midagi näha. Teine lohutab, et vähk ei valuta, samas kolmas räägib, kuidas tal valutas ja avastati agresiivne rinnavähk. Neljas väidab, et mul pole vaja biopsiat, vaid UH-d (kuigi ma sellel käisin), viies ütleb, et muidugi annab perearst sulle kohe sinna saatekirja, kuues ütleb, et perearst seda anda ei saa. Seitsmes tänitab, et miks sa nii kaua ootasid. Kaheksas ütleb, et nahui sa üldse muretsed ja tähelepanu kerjad!? Ja siis muidugi need sajad inimesed, kes eelmist posti isegi ei lugenud ja soovitavad kõik mul minna …ultrahelisse.

Ühesõnaga, ma ei oska siin segaduses mitte midagi muud teha, kui lihtsalt ennast haletseda. Seda selle punktini, kus ma nägin eile tiktokis sellist videot, kus üks mees (naljaga) rääkis, mismoodi ta see sisemine “deemon” temaga räägib. Ja mida see siis ütles, oli et kas sa oled ikka aru saanud, et kõik inimesed, kellele sa meeldid, et neile meeldid sa ainult selle pärast, et sa oled nad ära trickinud ja terve aeg teeselnud, et sa oled keegi teine. Noh, hea ja tore inimene. Aga need, kellele sa ei meeldi, vot need on need inimesed, kes päriselt saavad aru, milline inimene sa oled ja selle pärast sa neile ei meeldigi.

Ja nüüd ma olen suht 99% kindel, et täpselt nii just ongi. Nii et kui teile on tundunud, et ma olen tore ja fun person, siis ilmselt olen ma teid kuidagi keelitanud valedega seda arvama ja ainult need, kes mind juba aastaid vihanud on, on mind lihtlabaselt läbi näinud. Nüüd siis teate…

Ma ei tea muidugi, mida te selle infoga tegema peaksite, aga noh, lihtsalt, et nüüd siis teate.

Mul on nii suur ärevus ka sees, et mind on veel eriti intensiivselt tabanud uuesti see, et ma olen ka kõiges, mida ma teen, väga sitt. Et istun tööl, inimesed annavad mulle ülesandeid ja mu esimene mõte on, et okei, mida ma siin ametikohal üldse teen? Kas nad saavad mu näost aru, et ma tegelikult ei tea, kuidas neid asju teha? Ja isegi kui ma need asjad ära teen ja kõik nendega rahul on, on mul ikka see tunne sees, et vb keegi lihtsalt pole siiani märganud, et see on RAUDSELT valesti tehtud.

Ma korraldan praegu tööl väga kallist kampaaniat, mis on väga tähtis. Ma ei tea, kuidas üldse maailmas keegi selle minu kätte usaldas, aga ma olen umbes 900% kindel, et see on lõpuks täielik katastroof ja kõik läheb persse ja valitsus läheb laiali ja Harku vald kustutatakse üldse kaardilt ära, sest ma tegin lihtsalt nii sita kampaania.

Sama hirm on mul nende vallameenete suhtes, mille kujundused ma just teele saatsin. On ju täiesti tõenäoline, et ma tellisin nii kohutavad vihmavarjud ja tassid ja riidest kotid, et juhtub see vana hea “harkuvaldkustutataksekaardilt” situatsioon.

Et jah, ma ei teagi, mida ma siin nüüd ikka halan, aga näed, halamata ka ei saand jätta. Ma teen nüüd tööd edasi….

PS! Avapilt kirjeldab veel aegu, mil ma polnud mustas masenduses. Aga mul sellist pilti pole pakkuda, kus ma mustas masenduses oleks, nii et peate sellega leppima, sry.

Loe ka neid postitusi!

12 kommentaari

Jäta kommentaar

 • Avatar
  Vasta Marju 28. oktoober 2022 at 21:03

  Ära muretse enne kui ei ole selleks põhjust! Kõik läheb hästi! 🙂 Ja ilmselt Harku vald ei kao ka kuhugi😂

 • Avatar
  Vasta Diana 27. oktoober 2022 at 23:21

  Ma kohati olen samasugune, nt ma ei ole õppinud kondiiter. Aga täna loon ma enda ettevõtet ,kondiitri ruumi ja igapäev täidan tortide tellimusi. Ausalt, ma haletsen ja kritiseerin end iga jumalamakord. Et ma ei oska, mul ei tule nii ilus kui teistel ,ma ei saa hakkama jne jne jne. Kuid kui ma hakkama ei saaks siis jeesus keegi ei telliks ju? Järelikult ikka on head tordid vist. Kuid see on see enesehaletsus ja me ise just ise oleme kõige suuremad kriitikud ise enda suhtes.
  Ära tee endale rohkem liiga ! Lisaks mul on verevähk, elan. Ja elan seni kuni mina tahan mitte seni kuni vähk tahab. Üks arst ütles, Haigusega tuleb sõbraks saada. Ja ma sain! On raskeid hetki aga üldpildis ma tunnen end nii hästi. Ma töötan ja elan rohkem kui iial enne. Positiivne tuleb olla ja kõik lähen hästi 🧡!

 • Avatar
  Vasta Vaike 27. oktoober 2022 at 14:12

  Meenete koha pealt lohutan Sind, et vahet pole, milline kujundus sai, need on nagunii alati niiiiiiii mõttetud asjad, et keegi ei taha neid nagunii. 😀 Või on keegi, kes tahaks endale x-asutuse logoga kruusi? 😀 Minust jääb alati igasugune konverentsinänn samasse hotelli prügikasti, isegi need väga ilusalt kujundatud märkmikud, sest ma ei jõua iial nii palju märkmeid teha, kui neid kaustikuid kogenenud on. 😀

  See oli kõik hästi lohutav, eks.

  • Mallu
   Vasta Mallu 27. oktoober 2022 at 14:29

   Ma just omast arust valisin sellised asjad, mida päriselt vaja ja omast arust tegin naljakad tekstid ka, et poleks suvaline harku valla pastakas vms 😀 aga no jumal teab, nüüd ma juba eos tean, et kõik vihkavad neid 🙁

   • Avatar
    Vasta Vaike 27. oktoober 2022 at 16:16

    Ma loodan, et lihtsalt mina olen kibestunud vanamutt, kellel peavad kõik kruusid olema ühest komplektist. 😀

    • Mallu
     Vasta Mallu 27. oktoober 2022 at 16:25

     haha, mul ka :D!

 • Avatar
  Vasta Kristiina 27. oktoober 2022 at 14:05

  Ma kahtlen et häštäääg harkuvaldkustutataksekaardilt läbi läheb. Ma tean nii mõndagi “sinusugust” inimest. Arvatavasti tuleb see kampaania sul väga hästi välja ja sa muretsed lihtsalt üle. (kerge öelda eks :D) Sul tuleb ju ilusti kõik välja, aga ATH´ga inimesed tihtilugu mõtlevad natuke liiga palju üle. Ära muretse, sul tuleb kõik väga hästi välja! Sügisel, eriti sellise sita ilmaga, on depressioon kiire tulema. Õnneks läheb see mingi aeg ikka üle ka.
  Edu ja jaksu!!!

  • Mallu
   Vasta Mallu 27. oktoober 2022 at 16:44

   Elame näeme 😀

   • Avatar
    Vasta Marju 27. oktoober 2022 at 21:54

    Sa oled fantastiline naine, osav oma ettevõtmistes, julge, ilus naine ja super ema.
    Saab rinnateema ka selgituse ja kõik laabub 🙂

    • Mallu
     Vasta Mallu 28. oktoober 2022 at 10:50

     Issand, kus nüüd ütles 😀 Mul hakkab imelik lugeda selliseid kiidusõnu🥲

 • Avatar
  Vasta Katri 27. oktoober 2022 at 13:29

  “harkuvaldkustutataksekaardilt” 😀

  • Mallu
   Vasta Mallu 27. oktoober 2022 at 13:40

   nii kaua naerame, kuni see on kustutatud kah. liiga koledad tassid 🙁