NIISAMA JUTTU

ei saa minust normaalset influencerit

3. jaanuar 2020

Vähe sellest, et ma alles hiljaaegu teada sain, et mis imeloom see engagement on, siis ei hakka ma rääkimagi, et ei ole minus seda päris influenceri geeni, täitsa ausalt. Näiteks täna jalutasime “vanasse kodukanti” ja tee peale jäi niiii palju ilusaid vaateid ja värke, mida oleks võinud ju pildistada ja uhkelt instasse riputada. Eriti õige vist oleks ennast ka lille lüüa olnud ja neid kauneid looduslikke taustu ära kasutada, aga no … bitch please.

Ma olen, nagu ma paar posti tagasi mainisin, ikka eri paganama lääpas mordaga ja ma ei tea mis ime peaks juhtuma, et ma kuuma päikse käes jalutades viitsiks endale mingit nägu pähe maalida. Et noh, te võite ise ette kujutada üli meigitud mind (mida mõnikord ikka harva ka juhtub) ja hingematvat loodust, aga ei saa ma miskit teha, kui ma selline olla ei viitsi.

Üldse on see blogija elu ikka imelik. Kui ma alustasin, siis ma tegingi ainult seda, et istusin arvuti taha maha ja kukkusin toksima. Jumala poogen, milline ma välja nägin, või millised olid pildid, mis ma üles riputasin. See kõik oligi ju nagunii ainult mulle ja paarile tuttavale, seejärel veidi rohkem inimesi hakkas lugema ja nüüd, poof, mitukümmend tuhat lugejat hiljem olen ma sees ikka samasugune. Et no mis nüüd mina ja kes ma üldse olen, et ma peaks siin jubedalt kuskil poosetama ja kolme lapse kõrvalt ilus olema…

Valetan, tegelikult osad ju suudavad seda nii muretult teha, et mul süveneb aina rohkem see tunne, et peaks lihtsalt päris tööle minema, nagu mind aastaid juba hurjutatud on ja rahus malts edasi olema. Sest kas te olete kunagi vaadanud mõnda realityt? Ma ei mõtle seda eesti käiamist, vaid nt UK ja USA omad. Esimestes hooaegades on inimesed nagu nad on ja mida aeg edasi ja mida tuntumaks nad saavad, seda rohkem on nad üles vuntsitud, huuled suurenevad koos tagumendiga ebareaalselt kiiresti ja lõpuks on neil kõigil vitspeene piht ja ühelaadne opitud nägu.

Miks? Vastus on ju lihtne – avalikult teiste silma all olemine ON raske. Olenevalt inimtüübist võib olla kohe eriti raske, mõnel lihtsam. Ma vist see teine tüüp, sest kui alles Triinu kirjutas sellest, kuidas sotsmeedia inimesi muserdab ja loob fake illusioone, millised inimesed tegelikult on, et paneb ennast halvasti tundma, siis ma olen suutnud selle koha pealt tuimaks jääda. Jah, ma näen ka instas neid iludusi, kes naeratades kaljuserval jalga kõlgutades iPhone reklaamivad ja värki, aga ma olen nagu, nojah. Las ta siis olla. Tema on tema, mina olen mina ja nii ongi.

Kuigi ma ei saa väita, et see mind kohe üldse ei ole mõjutanud. Ikka olen mõelnud, et vb tahaks ka kuskil sügaval hingesopis olla see, kes lisab ainult kauneid pilte ja on supertäiuslik ja paneb oma piltidele ikka õigeid häshhtääge, et engagement tõuseks ja muud sellised asjad. Et nagu teoorias… kui see oleks nipsuga võimalik, siis ma teeks seda, aga kuna pole, siis lahendan ma enamik pilte enda jaoks nii, et lasen endale näkku mingi smaili töödelda ja käib kah ?

Aga no elav näide. Praegu on Tenerifel ka tuntud influencer Paljas Porgand. Ja tema instapildid… jeerum, mida naist onju. Ma loodan, et ta ei pahanda, et ta instat siin korra näitan:

See vist ongi see, mille kohta öeldakse “sündinud influencer”. Või no, ma ei tea, kes nii ütleb, aga okei, ma siis praegu ütlesin ära, haha. Ilus loodus, ilus inimene. Idekas ju. Ma isegi ei tea, kas minust siin reisil praegu ühtegi piltigi tehtud on? Hmm.. vb ma telefoniga mõne pildi olen teinud, selfari junõuuu.

mina elukutseline influencer olemas oma rõdul

Et äkki ma ei sobigi selleks. Äkki ma saan oma tavalisse urgu tagasi pugeda ja minna kuskile tööle ja kirjutada siin ainult suvalist hala ja riputada üles pilte, misiganessugused nad siis oleks. Ilma, et keegi ei tuleks kobisema, et ma olen siit või sealt paks, kole, ebafotogeeniline ja “ootaks kõrgemat taset”. Nagu… mul ple taset, millest te aru ei saa ? Ma olen konkreetselt Eesti kõige suvakam inimene, kes juhtumisi sattus mingit blogi pidama, mida inimesed lugema hakkasid ja nüüd ma olen mingisugune Mallukas, kes kogu aeg jamadesse satub. Unelmate elu, eks ?

Ma ei teagi, mis selle pika soiu point isegi on. Et tahtsin vist jõuda sinna, et meil oli tore päev ja kui ma oleks hea influencer, siis oleks mul praegu feed seksikaid pilte täis (sest see müüb ja tõstab engagementi, nüüd ma tean!). Aga selle asemel on mu kaameras sellised pildid.

ostsime lastele puldiga ämbliku – hitt

Et jah, sellised lood siis. Küll on aga mul hea meel selle üle, et ma oleks nagu selle uue aastaga enda blogi uuesti avastanud. Nii hea on siin lihtsalt lobiseda ja olla ja mitte… reklaamida ja reklaamida ja reklaamida. Jah, I get it, see ongi mu töö, aga palju üks inimene tööd tegema peaks? Ilmselt vist vähem ja elaks ikka ära. Muidugi sellest ära elamisest ma saan alles paari kuu pärast rääkida, sest enam mul reklaamifirma kaitsvat tiiba igakuise kindla sissetulekuta ei ole ja hetkel plaanis vaid 2 reklaamposti ala kahe kuu peale, niiet varsti saate ilmselt lugeda, kuidas ma supiköögis töllerdan. Aga sellegipoolest on hea. Vaba kuidagi. Ma võin sitt influencer olla, aga kuskil mu sees oli päris okei blogija, ma häguselt mäletan. Kaevan ta, raisa, välja.

#couplegoals #kittens #vacation #love ja kõik muud leitavad hässtäägid ka lõppu obv.

Loe ka neid postitusi!

51 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta t 6. jaanuar 2020 at 00:12

    Millal v kus Triinu sellest kirjutas? Kas ta blogil uus aadress? Olen suur fänn, aga mu meelest ta blogis juba kahjuks ammu vaikus :S

    • Mallu
      Vasta Mallu 6. jaanuar 2020 at 00:17

      Instas mainis lihtsalt, polegi suurt seletust olnud

  • Avatar
    Vasta inimene 5. jaanuar 2020 at 20:39

    Paljas Porgand on nii kohutavalt igav inimene, kes üritab keeruliste sõnadega kirjutades ennast tähtsana näidata, et ma ei viitsi elu sees tema blogi lugeda.
    Sinu oma vahel ikka vaatan.

  • Avatar
    Vasta E. 5. jaanuar 2020 at 12:38

    Minu jaoks reklaampostitustes tüütud ja pigem ajavad närvi. AGA, ma aegajalt loen neid, et vaadata, kuidas erinevad blogijad neid nö lahendavad või esitavad. Täiesti ausalt – Sinu reklaampostitused on ainukesed, mis ei ole nii tüütud, sest nad ei ole nii otsene reklaam, vaid kirjutad kuidagi nii kergelt lihtsalt enda kasutuskogemusest. Kuigi jah, ka teised kirjutavad ju enda kasutuskogemusest üldiselt, aga need on kuidagi nii punnitatud või ma ei tea… Seega jah, SInu niisama lobapostitused on toredad, aga ka reklaampostitused on tänu Sinu stiilile välja kannatatavad.
    Ja kui rääkida üleüldisemalt influenceritest, siis mina näiteks ootan huviga seda ametlikku juhendit, mida tahakse koostama influenceritele. Näiteks, ma tean, et influencerid võivad üldiselt teha mida tahavad nende asjadega, mida nad koostöö raames või kingitusena on saanud, aga eetilises mõttes mind räigelt häirib, kui influencer näitab mingi toote oma instagrammis ära ja natukese pärast on see juba tal müüki pandud (üksiku toote puhul mõistaks veel, aga kui see on pea kõikide asjadega nii, siis…). Aga ega raha ei haise.
    PS! Liba malluka lehega soovitaks kindlasti midagi ette võtta ja asjale ametlik käik anda. 🙂

  • Avatar
    Vasta Helen 4. jaanuar 2020 at 23:41

    Pilte võib ju eelpool nimetatud isikul kauneid genereerituid ju olla aga postituste tekstid nõrgad ja igavad. Sinu postitusi on hea lugeda. Ca peale Marta sündi oled miskipärast enesekindlust kaotanud, postitusi vähem ja kuidagi kammitsetud. Oled iseenda suurim kriitik ja see mõjutab loetavust. Lase vabaks 🙂 ära võrdle! Ole kes sa oled!

  • Avatar
    Vasta Flamingo 4. jaanuar 2020 at 16:46

    Ma arvan, et ka titepildid on need, mis “müüvad”. Sinu edu on ju paljustki tingitud sellest, et suur osa jälgijatest on emad – ka nemad on mõjutatavad (nö influencitavad) ja ju siis neid kõnetab rohkem laste mängu toomine. Ei ole mingit ühte stamp influenceri tüüpi olemas, ma arvan, kuigi selline mulje jääb küll arvestades neid influencereid, kes peamiselt meedias figureerivad. Sa tõid välja Palja Porgandi insta ja arvad, et tema on parem influencer….. aga tegelikult on sinu kahel Tenerife reisipildil kummalgi rohkem laike kui temal reisipiltidel.

    • Mallu
      Vasta Mallu 4. jaanuar 2020 at 17:52

      ma ei tea,mind küll teiste titepildid väga ei huvita, aga noh, kuidas kelellegi vist jah 😀

    • Avatar
      Vasta Ongi hea 4. jaanuar 2020 at 20:11

      Ma ainult selle pärast loengi su blogi, et ei ole siuke ninnunännu olen ilus värki. Reaalne inimene piltidel on vahelduseks puhta värskendav.
      See lille löödud Porgand ei kutsu üldse.
      Aga see on minu arvamus ja noh, Mallukas.com ongi ainus blogi milleks aega suudan leida. Muide reklaampostid jätan vahele?

      • Avatar
        Vasta K. 4. jaanuar 2020 at 22:14

        Sama siin!!
        Ja kogu sinu planktoni nimel palun, ära kunagi muutu!!
        Sinu ehedad pildid ja videod ja postitused on sada korda põhjus, miks nii paljud inimesed kohe mõtlevad, et oh, tahaks tenerifele/tartusse/aqva spasse jne minna. Näitad ja räägid nii nagu elu on, mitte ei ole selline õõõõõõ…. isehakanud modell ja staar nagu tänasel päeval iga teine (on liiga harv öelda, ausaltöeldes) insta kontoomanik on.
        Ja ülds emitte siinkohal pahapärast – palja porgandi pildid on väga ilusad ja ta on ise ka väga kena nende piltide peale ja kindlasti on ta selle nimel ääääärmiselt palju vaeva näinud, aga temal on oma jälgijaskond, kellele tema pildid korda lähevad ja sinul oma plankton, kellele sinu päriselu korda läheb (from the day sa ütlesid, et su jälgijaskonda planktoniks kutsutakse, ma lihtsalt armastan seda sõna 😀 ennast kutsun ka sinu fänn-planktoniks)
        Oled ikka nii vinge, aitäh sulle selle eest! 🙂

        • Avatar
          Vasta inimene 5. jaanuar 2020 at 20:41

          Inimesed muutuvad elu jooksul paratamatult, seda ei saa keelata. Hm. Oled sa kunagi Malluka blogi kõige esimesi postitusi lugenud? ?

  • Avatar
    Vasta Ele 4. jaanuar 2020 at 16:22

    Eelmine aasta mul kadus huvi sinu blogi lugeda, sest kui postitus algaski lootusega, et vana hea Mallu on tagasi, siis natukese aja pärast oli ikka reklaam. Ma olin nii pettunud, ise ka imestasin, et mis see minu asi on 😀 Hiljuti on aga head loba olnud ja üha tihemini piilun igaks juhuks jälle siia ka 😉 keep going

    • Mallu
      Vasta Mallu 4. jaanuar 2020 at 17:54

      eks ma pean jah leidma mingisuguse kuldse kesktee, et saaks töö tehtud, aga niisama ka lobiseda 😀

  • Avatar
    Vasta R. 4. jaanuar 2020 at 12:04

    Ma ei tea, mis peaks juhtuma, et ma viitsiks kellegi hässtäägidega pilte vahtida, ükskõik, kui ilusad need on ? mulle meeldib lugeda ja ma loen ainult sinu blogi. Paar korda olen muid ka lugenud, aga pole külgetõmmet tekkinud. Ma tunnen poolehoidu sinu vastu täpselt sellisena, nagu sa oled ?

    • Avatar
      Vasta Vaike 4. jaanuar 2020 at 13:06

      Ma ei saa ka üldse instagramist aru nii palju, kui seda vaadanud olen, aga no mul pole kontot ka. Eriti lambine tundus mulle see suunamudijate saade Kanal 2-s. Et eesmärk ongi, et saaks teha kellelegi instargarmis reklaami; päriselt, see ongi see, mida elus saavutada? Mul isiklikult oleks mark pidevalt selfitada ja siis mingi tootega jube kaunis olla, aga no eks see ole mina ja ma ei peagi kõigest aru saama. Maailm oleks jube igav paik, kui kõik oleksid minusugused. 😀

  • Avatar
    Vasta Ülle 4. jaanuar 2020 at 10:23

    Su blogi ongi hitt, sest sa oled päris inimene, kes ei keeruta ja on nagu ta parasjagu on. Kui viitsin siis kaunitar ja kui ei viitsi, siis tâitsa ok ka “tont” olla ?. Kui viitsid, siis jätka vähemalt 50 a veel ?

    • Mallu
      Vasta Mallu 4. jaanuar 2020 at 12:53

      haha, üritan 😀

  • Avatar
    Vasta suvakas 4. jaanuar 2020 at 09:14

    Ma arvasin et pildistamine on ka töö ja toob raha sisse, vb rohkem seda edaspidi tegema 🙂

    Sul on 3 last ja neid influencid sa kõige rohkem ja ainult nemad ongi olulised. Porgandi pole kedagi ja seepärast saabki poseerida.

    • Mallu
      Vasta Mallu 4. jaanuar 2020 at 12:54

      Jaa, ilmselt nii teengi 🙂

  • Avatar
    Vasta Kats 4. jaanuar 2020 at 00:18

    Nii äge… mulle meeldib see et tuled tagasi blogijaks 😉 ma ikka klikin sind, hirmuga kontrollisin ega mitte .ee lehte! Ei, kõik õige! Ja kuna panin sellest aastast oma fb ja insta kinni(mille sinu looside pärast tegin) 🙂 siis jumala savi, et sa influencer pole! You rock, girl!

  • Avatar
    Vasta R 3. jaanuar 2020 at 23:59

    Hirmus ei ole mõelda, et leping läbi saab? 😀 et kuidas koduseid ära toita ja elektriarve tasuda jne. Ma ilmselt oleks praeguseks juba hüsteerias, et me kogu perega sureme nälga.

    • Mallu
      Vasta Mallu 4. jaanuar 2020 at 00:24

      Ah, küll elu läheb edasi ja eks näis, kuidas mis toimuma hakkab ?

  • Avatar
    Vasta TYY 3. jaanuar 2020 at 23:48

    Täitsa norm inimene. Vahel harva on asju mille vastu kobisen, aga siis muretsen, et ega sa liialt haiget saanud. Egas see, et me kopi/ paste ühtmoodi tee, arva , mõtle tee meist vaenlasi. Mulle meeldib mõnikord oponeerida. On huvitavam arutada ilma ja elu. Porgandineiuga ei haaku kuidagi. Pole mis köidaks. Igal oma sisu ja viis olla. Vastav vaatajaskond ka. Sinu fännid ju ikka seepärast sinuga, et sobitud nendega.
    Ilupilte on sul ka piisavalt. Ära üldse muretse , ega unusta, et sa ju puhkad!!!! Kõigest!!! Minu meelest pole ka hullu kui sa nädala lihtsalt magad ja lapsed su bidzaamas pildile saavad, seda lahedamad pildid ju. Tee neile naljaga selgeks et ema on puhkusel ja nemad hoolitsegu nyyd su eest. Selline mäng koos pildistamistega.
    Mul ka õhtul kui oma jutukesi kirja panen , ahastus et NIII palju ilu ja pildid on äkased või polegi teisi. Mingi robot see tähendab troon võiks minu satelliit olla ja parimaid hetki tabada. Aga kui pole, siis pole. Seda olen küll mõelnud et vajaksin fotokaga oskusi enam, et ei peaks huupi rapsima ja pidevalt meelespidama aa see hetk ka vaja meenutuseks tabada. Vahel võib päevi veeta ilma sellise surveta ka.
    Ah mis ma heietan. Ilusat puhkust, kui trehvan Tenerifel Hola´tan teie perega!

    • Mallu
      Vasta Mallu 4. jaanuar 2020 at 12:56

      Aitäh, holatamiseni! 😀

  • Avatar
    Vasta T. 3. jaanuar 2020 at 23:46

    See porgand võib ju olla jah kaunis ja seksikas jne, aga see ei tundu üldse päris ja ma pole vist iial ühtki ta postitust suutnud lõpunigi lugeda. Sest et igav on, puudub samastumismoment. Ja see mingi ülimalt pühendunud influenceriks olemine on nagu mingi omaette hobi või eluviis, millest…. teised väga vaimustuda ei pruugigi ju. Mind nt ei huvita see maailm väga. Aga otseloomulikult au ja kiitus neile, kes suudavad selle eluviisiga kuskile jõuda. Ma olen alati mõelnud, et tahaks ka suuta vähemalt pidada sellist blogi, mis natukenegi midagi sisse toob, aga näed, ei suuda sedagi:) Niiet alati on keegi, kes ka sinu peale vaatab natuke alt üles ja mõtleb, ettahaks ise sinu asemel olla (miinus kohtukeisid :D). Tubli oled. Ja ei pea midagi punnitama hakkama ju. See on suht alati olnudki su blogi võlu, et selle sisu ei ole punnitatud ega näi tööna.

  • Avatar
    Vasta Merit 3. jaanuar 2020 at 23:34

    Paljal porgandil ei ole reisul kaasas 3 last, ega abikaasat.. on suht uus peika ja maa ja meri aega iga päev et tegeleda iseenda yles vuntsimise ja pildistamisega (ja peika jaoks ilus olemisega) ? mul ei jää isegi 1 lapse kôrvalt aega ega viitsimist meikimiseks üle, 3 lapse kôrvalt ei kujutaks ausaltöeldes yldse ette millal pesemagi jôuaks ? niiet jah, ära tunne ennast halvasti, oled nagu oled ja me kôik samastume pigem sinuga kui porgandiga ?

    • Mallu
      Vasta Mallu 3. jaanuar 2020 at 23:38

      jah, ega ma siin kardo heaks küll ilus olla ei viitsi, ta väidab et ma olen kogu aeg (valetab, ei tea mis tahab :D)

  • Avatar
    Vasta Hettel 3. jaanuar 2020 at 23:15

    Üle pika aja tõesti naersin seda postitust lugedes. Eriti neid pilte võrreldes tõesti – põhiline, et sul on oskus ja julgus iseenda üle naerda ja see ongi oluline. Väga paljudel seda ei ole kahjuks – kõik peab ideaalne välja paistma.
    Porgand on jah tõesti ilus ja eks ta näeb ka kindlasti vaeva, ega tal need ilupildid ka niisama nipsust ei tule nagu paista võib.
    Iial ei tea, mis on inimese sees – depressioonil ei ole nutunägu ees reeglina aga no ega õnnel ka mitte.
    Tundub, sa ei teeskle ega varja – kui on sitt seis, siis ütled välja ja see on siis tuleviku väetis nö.
    Keep going!

    • Mallu
      Vasta Mallu 3. jaanuar 2020 at 23:25

      Jah, ega nii on küll jah, samas kui olen rõõmus, saan puid alla, et on totakas, “uhkustab” vms 😀 Kui olen kurb, siis “kerjan kaastunnet ja haletsust” 😀 casual

  • Avatar
    Vasta Kaisa 3. jaanuar 2020 at 23:01

    Jaaa, mulle ka n i i meeldivad su “päris elu” postitused! Need on nii põnevad ja mõnus lugeda. Peale teist titte olen ma koguaeg üsna räsitud väljanägemisega ? siis on hea lugeda, et keegi veel enda üle naerda suudab ja et alati ei ole kõik täiuslik ?

    • Mallu
      Vasta Mallu 3. jaanuar 2020 at 23:24

      ah, kellel oleks 😀

  • Avatar
    Vasta Siret 3. jaanuar 2020 at 22:47

    Et hastaagid ja “influencer” kuuluvad kokku nagu sibul ja pisarad, siis- #ucool #tänkssumõteteeest #eipoe #sulonsisu #mullemeeldid

    • Mallu
      Vasta Mallu 3. jaanuar 2020 at 23:22

      #tänks #blessed

    • Avatar
      Vasta inimene 5. jaanuar 2020 at 20:43

      #kehapositiivsus on ka hea hässtääg.

  • Avatar
    Vasta Anu 3. jaanuar 2020 at 22:20

    Liitun eespool kommenteerijaga. Väga hea, et pole enam reklaamifirma ahistavat tiiba. Saadki ise valida ja otsustada! Ja see “päris” ongi see, mida mina ootan ja näha tahan ja julgen isegi öelda, et natukene fännin. 🙂

    • Mallu
      Vasta Mallu 3. jaanuar 2020 at 22:24

      ❤️

  • Avatar
    Vasta Lu 3. jaanuar 2020 at 22:18

    Porgand on muidugi õige inimene, kellega ennast võrrelda. Sest tema ongi oma imago üles ehitanud välimusele, sinul on aga kolm last ja fookus hoopis mujal.

    • Mallu
      Vasta Mallu 3. jaanuar 2020 at 22:19

      Ei no arusaadav, me olemegi erinevad inimesed. Lihtsalt ta on minu silmis selline ehe ja õige influencer 😀

  • Avatar
    Vasta MP 3. jaanuar 2020 at 22:18

    Triinu pole enam abielus/suhtes Kristoga? 😀 Ta blogis on juba nii ammust aega vaikus ja kuidagi kahtlane on kõik, mitte et see peaks kohe tähendama midagi, aga lihtsalt tekkis selline küsimus… 😀

    • Mallu
      Vasta Mallu 3. jaanuar 2020 at 22:19

      Ei ole jah.

      • Avatar
        Vasta Kailu 4. jaanuar 2020 at 01:14

        ? Appppiiii, mis neil juhtus? Nii kena paar ja tundus kõik alati hästi olevat ?

        • Mallu
          Vasta Mallu 4. jaanuar 2020 at 12:54

          Elu juhtus – ma ei tea palju sa sotsmeediast loodad saada adekvaatset infot kui hästi v halvasti kellelegi läheb 😀

      • Avatar
        Vasta MP 4. jaanuar 2020 at 11:26

        Kahju! Nii lihtsalt antigi alla? Mitte, et ma teaks, kas lihtsalt või ei, aga njah, kahju tegelikult. Kena paar tundusid olevat 🙂

        • Mallu
          Vasta Mallu 4. jaanuar 2020 at 12:53

          No vot, sa ei teagi ju, kui lihtsalt või keeruliselt see käis 🙂

  • Avatar
    Vasta Nk 3. jaanuar 2020 at 22:18

    Sina elad enda elu, paljas porgand näitab, et elab “influenceri” elu, mis ei ole päris. Tal pole ju midagi, mille pärast uhkust tunda. Sina oled päris ja see myyb kindlasti rohkem kui poseeritud ja vuntsitud pildid. Tehku kolm last, siis räägime edasi 🙂 igatahes naudin enne Mari, Lende ja Marta pilte ning ka sinust meigita. Oled Hot sexy mama ja paljudele eeskujuks!

    • Mallu
      Vasta Mallu 3. jaanuar 2020 at 22:21

      Tead, kellelegi komplimendi andmiseks (aitäh) ei pea teist inimest maha tegema. Ma olen kindel, et ta on samamoodi PÄRISELT praegu siin ja päriselt ka naudib puhkust, lihtsalt oskab seda paremini pildile püüda. Öelda, et inimesel pole millegi üle uhkust tunda on inetu, minu meelest on tal palju, mille üle uhkust tunda. Kas meil kõigil ei tohi see vabadus olla :)?

      • Avatar
        Vasta Liis 5. jaanuar 2020 at 15:10

        Hei, Mallu, loen blogi juba sellest ajast kui Mari ootasid. Ma arvan, et elus on erinevad etapid ja praegu on liikumine millegi uue suunas ehk? Blogimist ma loodan et sa ei jäta never, aga mulle tundub et sul on tõesti sellest reklaamimisest ja asjade rohkusest kopp ees. Ei, jah? Pole mõtet ka võrrelda ennast teistega, maailmas on liiga palju inimesi kes ideaali taga ajavad ja ei oska ennast armastada sellisena nagu nad on. Mehed on ka sellest maailmast nii mõjutatud isegi alateadlikult(kasvõi pornos on naised enamik nagu pildiraamatus) ja noored neiud, kes tahavad olla ideaalsed.
        Ma olen mõnesmõttes õnnelik kui blogijad enam palju reklaamposte ei tee, saan aru et see on nende raha, aga hinges olen keskkonnakaitsja ning see asjade hullus on ikka kreisi.
        Igatahes soovin sulle ja perele palju jaksu ja julget eneseleidmist :*

    • Avatar
      Vasta Mari 4. jaanuar 2020 at 12:53

      Ma jälgin nii Paljastporgandit kui ka Mallukat. Väga erinevad blogid (arusaadavalt), aga vot ongi, et Paljaporgandi juures mulle meeldibki lugeda ja vaadata ilusaid reisipilte ning ma olen suhteliselt kindel, et ka tal on neid tore teha ning, et ta tegelikult ikka on Tenerifel ja naudibki nö enda tööd. Pole väga ilus öelda, et see elu, mis ta elab ei ole päris & pole mõtet uhkust tunda. Samuti jälgin ka Malluka instat&blogi, aga tõesti teistel põhjustel, aga samuti naudin täiega ta reisiteemalisi postitusi, kui ka elu kolme lapsega postitusi ja ka pilte niisama elust ja olust 🙂

      & Mallukal õigus, selleks et kedagi kiita, ei pea teist inimest maha tegema, arusaadavalt kõik blogijad ei meeldi kõigile, aga selle asemel, et kedagi mahateha võiks pigem võtta õppust sellisest vanasõnast nagu “rääkimine hõbe, vaikimine kuld” (delfi kommentaariumit lugedes ma mõtlen seda igakord :D)

      • Mallu
        Vasta Mallu 4. jaanuar 2020 at 12:56

        just nii 🙂

  • Avatar
    Vasta Andra 3. jaanuar 2020 at 22:16

    Mallu, ma arvan, et me kõik armastamegi sind just sellepärast, et sa oled päris elu, ei mingit tunde ettevalmistust ja siis tuled siia teiste tuju oma ideaalsusega rikkuma ? Pealegi tõestus sellest, et teil oli imetore päev, ongi see et pilte pigem ei ole. Mida ma ka tean, aga mulle tundub, et sa oled täiesti õigel rajal! ?

  • Avatar
    Vasta eff 3. jaanuar 2020 at 21:57

    minule just meedib ,et sa oled niii real ,ehk nagu meie ,tavalised oma murede ja iluga ;)paljas porgand ja muud influencarid liiga nagu ülespuhvitud ja pole midagi huvitavat ,sa ainuke keda jälgin ja pönevusega ootan uusi postitusi 😉

    • Mallu
      Vasta Mallu 3. jaanuar 2020 at 21:59

      aitäh 🙂