AVALDAN ARVAMUST JUMALAITA

mis on teie meelest kõige jäledam asi?

31. jaanuar 2020

Ma tean, et maailm on igasuguseid kiikse täis. Kellele ei meeldi varbad, kellele ei meeldi ämblikud, kes kardab linde. Igasuguseid foobiaid ja asju on olemas. Ma arvasin, et mul sellist asja vist ei olegi, kuigi ega ma ka ei fänna mingisuguseid madusid ja ämblikke ja kõrgust, siis mingit paanikat see minus ei tekita. Küll aga sain ma aru, et üks asi on mul küll, millele mõeldes mul tuleb okse kurku ja külmavärinad peale.

KUIVAD HAMBAD!

Nagu ma ei tea midagi õudsamat. Aaaah, mul on isegi vastik seda kirja panna, aga ma arvan, et SEE ongi põhjus, miks ma hambaarsti vihkan ja kardan. Sest tema see pusserdamine seal suus kuivatab mu hambad ära ja see on konkreetselt JÄLK. Ma muuseas arvasin pikalt, et see on kõigi meelest räme, aga hambaarst ütles, et tema küll ei tea ühtegi patsenti, kes oleks selle üle kurtnud. Ma kurdan iga jumala kord, kui see imemistoru mu suus sekundi liiga kaua on, sest mu hammas läheb kuivaks ja see on minu jaoks nii räige, et ma pigem lamaks vannis, mis on usse, ämblikke, nahkhiiri ja vaklasid täis, kui tunnen seda kuiva hamba tunnet.

Mul sõbrannad piinasid mind siin ükskord nii, et tegid seda asja, kus sul on hambad kinni ja siis tõmbad nagu õhku läbi hammaste. Ja kui nad nägid, et see mind hüsteeriasse ajab, siis võttis üks neist salfaka ja… hakkas. Enda. Hambaid. KUIVATAMA.

Reaalselt ma ei saa seda kirja panna, ma oksendan näkku endale ja tekib kohe tunne, et ma pean võtma 3 liitrit vaseliini ja selle oma hammaste peale ühtlaseks kihiks laotama, et veenduda, et minu hambad EI OLE KUIVAD. Mul on null aimu, miks see mulle nii rõve tundub, aga see tundus ka imelik, et ma ei saa ju olla ainuke, kellel see on. Ometi ei andnud googeldamine mulle mitte midagi! Kuidas see võimalik on, et see mingi enimlevinud foobiate TOP5 seas pole, see on ju niii jälk!?!??!!?!?!

Ok, rant over. Sry.

Ma merre hambad niisutama minemas seksikal kombel

Kas teil on midagi, mis teile nii räme on, et ajab külmavärinad peale? Kuidas nende kuivade hammastega teil lood on? On mega räme ju?

Loe ka neid postitusi!

127 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta TYY 6. veebruar 2020 at 13:05

    aa mis valemiga saavad hambad olla kuivad???
    Isegi kui ma nad ära kuivatan, on sekundipealt ju uus ports ila suhu tekkinud.
    Või on siis hamba arstil käies vaid see olukord. No ma ei tea keegi kirjeldas siin kuivade hammastega suudlevat noormeest.
    Hamba arstil käiguga seoses tekib mull tahtmatu okserefleks kui mulle suhu, põse ja hammaste vahele neid tampoone pannakse. Vot see on räme asi.

    • Mallu
      Vasta Mallu 6. veebruar 2020 at 14:16

      see sekund on liiga kaua 😀

  • Avatar
    Vasta Hanna 3. veebruar 2020 at 23:51

    Minu jaoks on maailma kõige rõvedam asi, kui jalad on kuivad. Kui enda jalad on natukene kui emad, siis juba tulevad judinad peale aga kui mees tuleb oma kuivade sõrgadega minu vastu hõõruma või veel hullem, hõõrub nendega vastu diivanit, siis ausalt on selline tunne, et tõmbaks oksa ennast, sest see on nii kohutav ja jälk lihtsalt ?

  • Avatar
    Vasta Pirja 2. veebruar 2020 at 16:33

    Seda kommentaari ei peagi avaldama, lihtsalt tahtsin öelda, et on olemas EFT-teraapia, millega saan aidata sellest foobiast vabaneda. Või mis tahes muust hirmust, mälestustest või tundest, mis elu keeruliseks teeb. Seanss on 90 minutit ja sellega jõuab tavaliselt lahendada 2-4 eri teemat. Hind on 50 € ja võtan vastu Nõmmel Vabaduse pst 68 / Seene 28. Aja kokkuleppimiseks ja küsimuste küsimiseks kirjuta mulle pirjakullama@gmail.com!

  • Avatar
    Vasta Helena 2. veebruar 2020 at 15:41

    Minul tulevad kümavärinad ja hambad hakkavad valutama kui mõtlen, et peaks villast sokki või villast lõnga hammustama. Üldse villane hammaste vastas…?
    Veel tekitab jubedust, kui näen kedagi kitsast kohast läbi pugemas, või kujutan end ette seda tegemas. Eriti mingid kaljulõhed või, augud, kuhu võib kinni jääda…

  • Avatar
    Vasta Kati 2. veebruar 2020 at 11:08

    Mulle ei meeldi varbad 😀 Enda omadega pean kuidagi elama aga teiste varad ajavad mu hulluks. Ja kui mees käib mul kodus paljajalu ja tahab mind närvi ajada siis topib oma varbad mulle näo ette ja ütleb, et eksole armsad varbad. Wtf 😀 miks nad peaks armsad olema. Igatahes minupoolest võiks kõik inimesed ainult sokkidega käia.

  • Avatar
    Vasta Teele 1. veebruar 2020 at 23:00

    See hambaarsti imur on röve küll, aga mitte maailma rõvedaim asi. 🙂

    Mulle on absoluutselt vastukarva toidu ülejäägid. Väkk, kui pean mingeid kraanikausis ligunenud toidujäänuseid kokku koukima. Rõve. Ja minu jaoks on samas kategoorias kõik toidujäätmed. Nt kui lapsel taldrikule toitu üle jääb, viskan ma alati selle kõik minema. Never ever ei suuda ma seda ära süüa, olgu mis tahes hõrgutis. Ei mehe ega lapse taldrikult. Väkk. See on ju sisuliselt solk, vanasti kallati sigadele solgiämbrisse.

    Veel on rõve tunne see, kui hooldamata karedate kandadega kraabid siidist siledat voodipesu. Oeh, väga rõve.

    Rõvedad on ka juuksekarvad, mida koristades igalt poolt kokku tuleb pühkuda ja valamu äravooludest välja koukida. Iuuuuu!

    Aga päris foobia on mul lindude vastu. Kardan meeletult. Eriti neid Tallinna monster-kajakaid.

  • Avatar
    Vasta Karo 1. veebruar 2020 at 22:26

    Prussakad. Väga suur foobia on nende vastu, ainuüksi mōtlemine neile tekitab paanikat ja kui seda isendit kohtan siis hakkan nutma ja jooksen minema 😀 muid putukaid, närilisi, jne ei karda.
    Ja mingi kerge foobia vōi vastikus on ka liftis söömine/joomise vastu. Ma kunagi ei tee seda ja ei lase ka kellegil teisel teha, kui ma temaga ühes liftis sōidan. Eriti just need vanade nōukaaja kortermajade liftid, eriti rōve tundub neis süüa vōi juua.

  • Avatar
    Vasta mingimann 1. veebruar 2020 at 21:49

    Ma vihkan hambaarsti juures seda toru suus. Valus. Aga kõige rohkem ei kannata ma tuimestuse süsti suhu… Ma ennem kaheksa korda kannatan ilma tuimestuseta hambapuurimist. Räme asi. Ja pärast see tuimus suus…. rõve.
    Muus osas ainuke asi, mida ma vihkan… ja mis on minu jaoks ka kõige hullem foobia, on sireenid… vihkan kui mingi päästeoperatiivmasin mööda kihutab sireenidega. Olen sattunud sellest ka hüsteeriasse… nutma hakanud , värisema jne. Tean millal see alguse sai… ja tean, et tegu on nn. kaastundefoobiaga (sireen = midagi halba on juhtunud) aga teadmine pole aidanud sellest üle saada. Ämblikud on selle kõrval kökimöki…

  • Avatar
    Vasta Mari 1. veebruar 2020 at 20:46

    Erinevad inimeste poolt tekitatud kehahääled, nt silmamuna hääl, kui keegi seda tugevalt sügab, kratsimise hääl, hammaste krigistamise hääl, mälumise hääl, eriti tugeva klõnksuga neelamise hääl, mätsutamise hääl. Aasta-aastalt läheb aina häirivamaks. Huuuuhh, jube sellele mõeldagi.

    • Mallu
      Vasta Mallu 2. veebruar 2020 at 00:10

      ma ei suuda ette kujutada silmamuna häält 😀

      • Avatar
        Vasta Mari 2. veebruar 2020 at 01:07

        haha, no see on HÄIRIV! kui keegi oma silma tugevalt sügab ja hõõrub, siis käib siuke kriuks-kriuks hääl. issand, endal hakkab praegu päris naljakas seda kirjeldades, aga no tegelt ka, suht ebameeldiv 😀 võib-olla on see mingi kuivade silmade värk

  • Avatar
    Vasta erti 1. veebruar 2020 at 17:50

    Minul oli kunagi peika, kellel olid jube kuivad hambad ja huuled. Ja kui me suudlesime, siis need kuivad hambad läksid mul vahest vastu keelt ja oijah polnud hea tunne! Lisaks olid tal kuivad ka huuled ja keel. Suudlemine meenutas seda kui kuiva jäätisepulgaga hõõrud vastu kuivi hambaid vms.

  • Avatar
    Vasta K 1. veebruar 2020 at 14:47

    Heli, mis tekib kui tõmmata penoga vastu klaasi … Appi mul hakkas halb ainuüksi sellest mõttest……

  • Avatar
    Vasta Birks 1. veebruar 2020 at 14:31

    Minu jaoks on olemas kaks kõige jõledamat asja millest mõtlemine toob mulle sekundiga külmavärina ja teine millele mõeldes olen ma langenud sõna otseses mõttes minetuse äärele. Esimene on teatud hääl paberi vastu. Tööl olles mu ülemus luges mitu paberit on üksteise peal ja ta pani näpu otsa mingi kummijulla millega siis saab kiiresti lugeda ja ma vaatasin ja kuulasin seda õudusega. See hääl mis sealt tuleb on RÕVEEE!!! Teine mis mind minestuse äärele viib on süstlad ja nõelad, mitte veri, aga nõelad ja veresooned ja ma olen alati vereproovi ajal pilti kotti viskamas. Ma vihkan sexa ja jälestan ja veresooned on rõvedaf ja vastikud ja neid ei tohiks kellegi näha olla. Ma ei tea kuidas ma vanana hakkama saan kui need mul kusagil välja paistavad liiga. Ok jälle mul läheb mul peaaegu keha nõrgaks seda kommentaari kirjutades. Selleks ei saa minust never vereannetajat!!

  • Avatar
    Vasta Marleen 1. veebruar 2020 at 14:17

    Ma loen seda postitust ja neid kommentaare ja mul reaalselt hambad valutavad 😀

  • Avatar
    Vasta Ursula 1. veebruar 2020 at 01:02

    Ma esimest korda kuulen kuivadest hammastest. 😀 Aga ma jälestan osaliselt selliseid libedaid asju. No nt seda tükiseepi, millega käsi pesed ja siis see läheb märjaks ja libedaks ja kaob käest üldse ära ja aja siis seda taga. Ja üldse dušigeel ja šhampoon näppude vahel on kuidagi nii ebameeldiv, et ma tahaks automaatselt käed veega puhtaks pesta, 😀

  • Avatar
    Vasta Triin 1. veebruar 2020 at 01:00

    Mul oli vaja kord hambaarstil jäljendit võtta öiste hambakapede jaoks. Ülemiselt hambakaarelt võtmine oli ikka jube. Arvasin, et mässivad hambad sisse, aga ka suulagi oli oluline. Juba mõte, kuidas suulaes on põhimõtteliselt plastiliin, on ebameeldiv. Alumistelt polnud nii hull.

    Järgmine nädal arst helistas, et ülemine jäljend ebaõnnetus ja vaja uuesti teha…

    • Avatar
      Vasta K 3. veebruar 2020 at 12:49

      See on lihtsalt hirmus 😀 Paljas mõte sellest ajab oksele. Kui endal oli vaja jäljend võtta, siis terve keha kattus higiga, kui hambaarst selle lögaga suhu ronis. Väkk lihtsalt.
      Kardan veel ämblikke ja ei salli kui mingid putukad arvavad, et võivad mu peal ronida.

  • Avatar
    Vasta Pille 1. veebruar 2020 at 00:46

    Hambakuivus mind otseselt nii vist ei häiri, aga igasugune muu kuivus, mida siin juba välja on toodud. Penoplast, kriit, lihvimistolmused põrandad, kuivanud mullased käed, liiva/mulla tolmused jalad jalad jms.
    Suukuivusega olen kord elus suures hädas olnud. Mul lõi kunagi meeallergia välja nii, et hingamisteed paistetasid kinni ja sain hingata ainult läbi suu. Ärkasin mitusada korda öösel selle peale, et mu keel oli justkui kuivaks kärbunud puuleht. Iga kord kui ärkasin, pidin kohe vett jooma. Ma ei tahtnud suud enne vee joomist isegi mitte liigutada, sest valus oli ja no see kuiv tunne suus. Uhh. Vastik.

    Mingiks eriliseks bakterifoobikuks ma end ei pea, aga vb on siit midagi kujunemas. Igatahes, mida laps edasi, seda vastumeelsem on mu jaoks igasuguste väljaheidete kasimine. Kui ma nt beebi tagumikku või mähkmeid vannitoas kraani all pesen, on mul tunne, et kogu vannituba on hirmus räpane. Wc-st ei räägigi. Ma tean ise, millal ma vetsus mida puhastasin ja pesin, aga ikkagi on kuidagi alati tunne, et see on nii rõvemust kogu aeg.
    Ahjaa, veel üks täiesti ebameeldiv tunne on soe prilllaud. Üleüldse see, et keegi seal nii kaua istub, telefoni scrollib vms. Aaah… telefon vetsus. Ma ei suuda.
    Ja kunagi käis mul üks tuttav siin vetsus remonti tegemas, läks siis uurima mida kuidas teha jne, omal kohvitops kaasas, pani seda muudkui käest ära vetsupõrandale. Ei ole mul mingi hirmus sitane peldik kodus, aga kuidagi nii vastik tunne ikka. ma ei suuda isegi sellest aru saada, kuidas lapsed nende tühjade wcpaberirullidega mängida tahavad. A noh… ma oma foobiaid neile peale ka ei topi.

    Igasugused pesunuustikud ja -harjad on jälgid.

    Ja pesemist ootav pudrupott.

    Süljelärakad ja koerajunnid tänavatel.

    • Avatar
      Vasta Sirli 2. veebruar 2020 at 08:55

      +1 ma ei saa ka sooja priillaua peal istuda 😀

  • Avatar
    Vasta Karin 1. veebruar 2020 at 00:17

    Mul on jama majas siis kui keegi tahab mulle kätt pea peale asetada. Ma lihtsalt ei kannata seda.

  • Avatar
    Vasta Sirts 31. jaanuar 2020 at 23:50

    Lõnga hammustamine, eriti hull kui seda veel hammaste vahel krudistada. Täiesti kananahka tekitav mõte ?

  • Avatar
    Vasta Liisa 31. jaanuar 2020 at 23:14

    Kõige jubedamad asjad on õhupallid, matsutamine ja hammaste krigistamine!

  • Avatar
    Vasta Liis 31. jaanuar 2020 at 23:07

    Musta värvi või tumedad sokid. Ise ei suuda neid kanda ja mu sokisahtel on sisuliselt ilus ja valge…. Annab neid raiskasi aga valgena hoida. Sokid häirivad mind natuke ka teiste inimeste puhul ka, et lähen veidi närviliseks ja on ebameeldiv. Õnneks tumedate jalanõudega on selline teema, et ise ei pane jalga muud varianti kui pika säärega saapad vms(oluline on saapa kuju ja stiil jne) aga kui on teistel kena ja sobilik jalanõu siis nii ei häiri kui sokid.
    Pubekast alates see kiiks olnud, on ema küll ja rohkem veel mulle ostnud tumedaid tosse vms ja siis need sama targalt kas kellelegi ära andnud või ära visanud lõpuks.

  • Avatar
    Vasta Katre 31. jaanuar 2020 at 23:07

    Minu meelest on ülirõve asi suhu kakamine. Täiesti uskumatu, et kellegi jaoks on see fetiš ja mingit moodi erutav. ??

  • Avatar
    Vasta K 31. jaanuar 2020 at 22:42

    Ma ei kannata kuivi käsi, mis puutuvad kokku kuiva mullaga. Kuivad mullased käed – õõh, ma lihtsalt jälestan seda ja ma ei suuda olla nii. Ajuvaba, ma tean, aga minu jaoks õõvastav. Väiksena ei suutnud ma rohida ntks, ilma et ma ei käinud vahepeal oma käsi veetünni kastmas. Käed pidid olema niisked. Ma olen ka hull kätekreemi fänn, ma lihtsalt ei talu kuivi käsi. See lihtsalt on ülirõve tunne. Ma vist üldse ei talu igasugust kuivust – elaks pigem vees. Haha. Uskumatu, kui kiiksuga inimene ma olen.

  • Avatar
    Vasta Iks 31. jaanuar 2020 at 21:59

    mo jaoks on köige rämedam asi söömishääled… mitte ainult matsutamine või suu lahti söömine, vaid ka näiteks neelamisehääled ja ka see, kui kuulen, kuidas keegi ka suu kinni mälub oma toitu… aaahhh, can’t bare it, nii kohutav 😀 mõte sellest ajab ka nii närvi

    • Avatar
      Vasta Tuutu 1. veebruar 2020 at 00:29

      Kui keegi mu körval sööb ? eriti jäle on õuna söömise hääl. Tihti hambapasta ja nätsu reklaamides hammustakse õuna nii, ma lihtsalt ei saa vaadata rahulikult ?

    • Avatar
      Vasta Vaike 1. veebruar 2020 at 08:12

      Mul lisandub sellesse nimekirja ka jalgade lohistamine ?

    • Avatar
      Vasta Margit 1. veebruar 2020 at 11:17

      Issand püha müristus kui närvidele võivad mulle söömishääled käia. Nagu come ooon, üks asi on matsutamine eks, aga luristada absoluutselt iga toidu ajal isegi kui see pole kuum ega ka vedel ja veel samal ajal mõmiseda ja oiata, wtf nagu!!! Mul on iga jumala kord tunne, et löön selle toidu mehele näkku kinni et ta vait jääks ?

  • Avatar
    Vasta V 31. jaanuar 2020 at 21:53

    *Hambaarsti see süljeimur, õõõäääh .
    *trüpofoobiaga seonduvad vms see on
    * kui üks käsi on märg.Kohe vaja teine ka teha.
    * Tükid -jogurtid,moosid,kissellid jne on OUT

  • Avatar
    Vasta My 31. jaanuar 2020 at 21:40

    Appi, sa oled mu hingesugulane 😀 ma just mõni päev tagasi käisin hambaarsti juures ning kui nad selle puhuriga peale tulid, siis nad muuseas rääkisid kuidas ikka huvitaval kombel lõuna paiku inimeste süljeeritus suureneb. Eiiiii, see oli reaktsioon sellele kohutavale masinale ja sellele, et mu hambad tundusid juba nii kuivad, et hakkavad kohe ära pudenema. Mulle tuleb see alati liiga hilja meelde ning iga kord mõtlen, et kannatan ära, aga nüüd järgmine kord kindlasti mainin, et nad võimalikult vähe seda puhurit ja imurit kasutaksid. Olen valmis kasvõi oma ila sisse uppuma, kui et tundma kuiva hamba tunnet.

    • Mallu
      Vasta Mallu 31. jaanuar 2020 at 22:33

      maini jaa, minu hambaarst teab mu foobiat ja teeb seda võimalikult vähe 😀

  • Avatar
    Vasta Evelin 31. jaanuar 2020 at 21:24

    Ega see kuiva hamba tunne väga meeldiv just ei ole, aga päris õudusvärinatesse ka selle peale ei sure:D
    Minu jaoks on mega jälk see tunne, kui sa näiteks võtad tolmu ja käed on niisked ja siis mingi tolmurull või -kübe jääb niiske käes külge. Iuuuuu!

    • Mallu
      Vasta Mallu 31. jaanuar 2020 at 22:34

      see tundub mulle nii suva jälle :D:D

  • Avatar
    Vasta Mannu 31. jaanuar 2020 at 21:04

    Minu arvates on üks jälgimaid asju kuiv muld 😀 ja palju jalu kõndimine. Ning mul on madude vastu foobia, hakkab juba ainult pilti nähes nutma.

    • Mallu
      Vasta Mallu 31. jaanuar 2020 at 22:34

      kardole ka ei meeldi paljajalu kõndimine 😀

  • Avatar
    Vasta H 31. jaanuar 2020 at 20:39

    Mulle tekitab sama reaktsiooni nö. “riide hääl”. No kui keegi palja käega laualina pühib või sõrmega ennastunustavalt teksapükste peale ringe joonistab, jne… appppiiiiii… Maaila kõige hullem!!! Või palja jala vaibal vedamine…. õudne! Elan liniku- ja vaibavabas korteris. Isegi kardinaid pole. Ja voodipesu siidist, et kogemata seda häält ei saaks teha. Lapsest saati mul see kiiks olnud. Ja olen õppinud vaikides kannatama ja sellest mitte rääkima, kuna kogemus näitab, et seda rohkem hakatakse mind “nalja pärast kiusama”. Sead!

    • Avatar
      Vasta Anett 1. veebruar 2020 at 17:49

      Appi, leidsin oma hingesugulase! Olen nõus, see on kõige rõvedam asi! Kui keegi ntks lina sirgeks tõmbab jne. Mõtlen sellele tundele ja tahaks oksendada!

  • Avatar
    Vasta Merka 31. jaanuar 2020 at 20:14

    Kui inimesed oma sõrmi nö ragistavad, eriti õudne on kui kaela ka nagu mu sõbranna…see luu klõpsu hääl võtab öökima, kohutav. Käisin eelmine aasta selja pärast kiropraktikul ja jooksin peale paari raksu vetsu oksendama. Leevendas see ragistamine küll aga tagasi lähen vist ainult narkoosiga? Mulle just meeldib kuivade hammaste tunne, nii mõnus krudin.

    • Mallu
      Vasta Mallu 31. jaanuar 2020 at 20:24

      segane!!! 😀

  • Avatar
    Vasta Kats 31. jaanuar 2020 at 20:08

    Kuivade hammaste foobiat ei ole, aga juba lapsepõlvest saati on see, et kui ma mõtlen vatiga hammaste puudutamisele, siis see on kõige jubedam asi üldse? Ja kui sellele juba mõtlema hakata, siis see mõte tuleb ikka ja jälle painama. Tänks Mallukas, nüüd on paar kuud mu mõtetes see jälkus. ?

    • Mallu
      Vasta Mallu 31. jaanuar 2020 at 20:25

      öälkkkkkkk, vatiga hammaste puudutamine, appi 😀

      • Avatar
        Vasta A 31. jaanuar 2020 at 23:12

        Näri vatti! ??

    • Avatar
      Vasta K 31. jaanuar 2020 at 22:44

      See on ka suht õudne!

    • Avatar
      Vasta Maire 31. jaanuar 2020 at 23:12

      Ja mitte ainult vatiga, ka mõte sellest, et peaks villast närima!!! Ning riiet siluma (eriti krobelist) käelaba sisemise poolega. Fui!

    • Avatar
      Vasta L. 1. veebruar 2020 at 13:59

      Mul täiega sama, lisaks vatile mis iganes riideese vastu hambaid, eriti rõve on mõte kampsunist hammaste vastas 😀 Fuhh, see mõte tekitab vastikusevärinaid :S

  • Avatar
    Vasta Ave 31. jaanuar 2020 at 19:49

    Maailmas on üks asi, mille peale ma automaatselt oksele hakkan. See on risotto. Nii kui ka selle haisu tunnen siis pean jooksma vetsu poole. Okei isegi kirjutades hakkab iiveldama?

  • Avatar
    Vasta Muna 31. jaanuar 2020 at 19:42

    Kõige rämedamad asjad minu jaoks:

    1. Suu haisemine. Ei suuda rääkida inimestega, kellel suu haiseb nagu vanamutil. Rõveduse tipp.
    2. Kui kahvel teeb kriginat vastu taldrikut. Kunagi kooli ajal keegi tõmbas küüntega vastu tahvlit, see tekitas ka külmajudinaid.
    3. Ühistranspordi bussiistmed, mis on kulunud, sellised pruunikad/kollakad, ilmselt pomsu väljaheidetest läbi nõrgund.

  • Avatar
    Vasta Ann 31. jaanuar 2020 at 19:31

    Vihkan kui jalalabad või peopesad on kuivad. Tingitud tavaliselt kuivast õhust. Kreemitamine ei toimi, sest vihkan ka kreemiseid käsi. Mõnikord suures meeleheites tõmban keelega üle peopesade 🙂 Jalgu õnneks ei laku veel, sinna tõmban kraani all leotatud märjad sokid.

  • Avatar
    Vasta Mari 31. jaanuar 2020 at 18:46

    Mul sama värk, et ma ei suuda minna hambaarstile just sp, et ta kuivatab mu hambaid ja see lihtsalt NIIIIII rõve. Vastik oli isegi selle kohta lugeda 😀 Samuti ma ei suuda katsuda sametit ega vatti (eriti vatti) ilma, et sisimas ropsida tahaks 😀 Ajaa näkku hingamine on ka mega ebameeldiv.

    • Mallu
      Vasta Mallu 31. jaanuar 2020 at 20:03

      oh. vähemalt ma pole ainuke 😀

  • Avatar
    Vasta Kriss 31. jaanuar 2020 at 18:44

    Hammaste all kriuksuvad ja krudisevad asjad. Tahtsin ükskord toorest hapukapsast süüa ja no üle ühe suutäie ei suutnud.. ? Kapsas üldse, jube hääl ja tunne. Ja puidust nõud ka. ?

  • Avatar
    Vasta Elis 31. jaanuar 2020 at 18:42

    Õõh, mulle tekitavad väljakannatamatut rõvedust teiste mälumishääled! No ei saa kunagi vaikuses süüa, eww :/

  • Avatar
    Vasta Mutt 31. jaanuar 2020 at 18:42

    Kuivade hammastega mul probleeme pole aga ma tahaks hambaarstil olles pidevalt neelatada, isegi siis kui see imur suus on… aga see tundub alati nii imelik, et teen seda siis kui arst ei vaata.
    Aga mida ma jälestan on see , kui keegi röga kurku tõmbab või tatti ninna….mõni teeb seda ekstra mitu korda…öööök. Tahaks inimestele taskuräti anda ja öelda, et nuuska. Ok, kui keegi korraliku rögalataka ka nina ees maha paneb on ka räme.

    • Mallu
      Vasta Mallu 31. jaanuar 2020 at 20:04

      apppi, öäääääkk!!! 😀

  • Avatar
    Vasta Helina 31. jaanuar 2020 at 18:41

    Kusjuures viimati hambaarstil käies mul suu ujus tükk aega ja ma nii tahtsin, et nad mul selle lateksi alt tühjaks imaksid 😀

  • Avatar
    Vasta j 31. jaanuar 2020 at 18:35

    Fliisist riie hammaste vahel, don’t ask ma isegi ei tea kuidas ma tean et see on rõve 😀

    • Mallu
      Vasta Mallu 31. jaanuar 2020 at 20:04

      iuuuu, mul tulevad külmavärinad 😀

      • Avatar
        Vasta Kats 1. veebruar 2020 at 00:52

        Kas ma olen ainuke, kes selle jutu peale on hambaid kuivatama hakkas, et tunda, mis tunne see on? ?

  • Avatar
    Vasta Piret 31. jaanuar 2020 at 18:09

    Mu jaoks on vastik see mõte, et panen mingi riide hammaste vahele või vastu . Ilmselt ka mingi kuiva hamba foobia. Seest võtab õõnsaks 😀 mõtle, paned mingi rätiku suhu ja krudistad seda hammaste vahel nii kaua, kuni hambad on kuivad … võehhh, okse .

    • Mallu
      Vasta Mallu 31. jaanuar 2020 at 20:05

      appi ma päriselt oksendan varsti selle mõtte peale 😀

    • Avatar
      Vasta Anni 31. jaanuar 2020 at 22:35

      Jälestan vetikaid. A la ujun järves ja vetikas riivab mu säärt või veel hullem KÕHTU, siis on küll paanikaklaarika ja pean kohe kaldale saama. Räme on ka see kui olen veic sügavamas vees ja kala mind riivab. Õõõõõõh rõve.

  • Avatar
    Vasta Kätlin 31. jaanuar 2020 at 18:04

    Ma ei saa ka aru, mis on kuivad hambad 😀 Hambaarsti ma kardan muudel põhjustel 😀

    • Mallu
      Vasta Mallu 31. jaanuar 2020 at 20:04

      no kuivata oma hambaid rätikuga, siis ssaad aru (VÄKK :D)

  • Avatar
    Vasta ahaa 31. jaanuar 2020 at 18:02

    mhh, kuivad hambad..kas umbes nii, et näiteks magad norsates öö otsa ja suu on avatud ning hommikul on hambad niivõrd kuivad, et pead näpuga huuled hammastele ette tõmbama? seda mõtled?
    või et nina on kinni ja hingad läbi avatud suu ja siis pead neelatama, et saaks hambad kokku panna, sest huuled hoiavad neid kuidagi lahti…oma kuivusega. aga neelatamisest ei ole kasu ja siis peab hoopis jooma.

    või hoopis see, et kui hambaharja ei ole kaasas, siis saab pluusi äärega hambad üle nühkida, väga kuivaks..?

    • Mallu
      Vasta Mallu 31. jaanuar 2020 at 20:05

      appi kõik mis sa ütled paneb mu hinge surema 😀

  • Avatar
    Vasta Melissa 31. jaanuar 2020 at 18:02

    Minul endal ei ole näiteks kõrguse kartust kui ise kuskil mäe otsas olen, aga kui telekast näen kaadreid mis kõrgelt filmitud, siis tahaks küll jooksu panna.

  • Avatar
    Vasta E 31. jaanuar 2020 at 17:54

    Jaaa eriti kui keegi kindaid hammastega ära kisub, veits hambad libisevad ära ka ja tuleb see kiskuv hääl?? ja mündifoobia on ka, need haisevad nii rõvedalt ja kui ma mõtlen, kui paljud inimesed neid näppinud on, joodikud ja üldse mustade kätega inimesed? ei ole otseselt mr. Bean või Monk, aga münte ma rahakotis ei kanna ja maksan kaardiga, üritan mitte neid puudutada.

    • Avatar
      Vasta E 31. jaanuar 2020 at 20:48

      Ja pluss mu mees joob kohvi või teed nii, et iga kord luristab seda üle ääre. Miks??? Olen küsinud ka, pidavat ära jahtuma kiiremini ja maitsvam olema.. eks sa joo üksi seda siis hommikulauas, mina lähen teise tuppa iga kord kui seda kuulen.

  • Avatar
    Vasta Gerly 31. jaanuar 2020 at 17:50

    Mulle täiega meeldivad kuivad hambad ?. Aga kardan ämblikke, isegi neid mis dead ?‍♀️ Vihmaussid on ka siuksed et iuuuuuu ei taha neid näha ega puudutada.

  • Avatar
    Vasta D 31. jaanuar 2020 at 17:50

    Jaa, mul läheb süda pahaks kui kujutan ette et keegi hambaga pappi hammustab, nagu pruuni kuiva pappkasti ? pole küll iial näinud kedagi seda tegemas või miks peakski, aga lihtsalt see kujutluspilt vaevab täiega

    • Avatar
      Vasta D 31. jaanuar 2020 at 17:51

      Tähendab ja nüüd hakkasin mõtlema, et kui seda veel kuiva hambaga tehtaks, appii kui räme!!!

    • Mallu
      Vasta Mallu 31. jaanuar 2020 at 20:07

      tore, nüüd mind ka 😀

      • Avatar
        Vasta B 31. jaanuar 2020 at 23:16

        Oot, lapsed pole kaste närinud? 😀 mul oli kunagi pampersi kast, poiss järas seda salaja ??

    • Avatar
      Vasta Pille 31. jaanuar 2020 at 23:45

      D, sul vist pole lapsi 😀 Või on lapsed, aga pole kodus pappkaste vms.

  • Avatar
    Vasta A 31. jaanuar 2020 at 17:44

    Mõistmaks millest sa räägid, ma hakkasin praegu särgisabasse hambaid kuivatama. Tunne on suht Meh?‍♀️
    Aga näiteks autoga sõitmine, ise roolis olemine siis, on asi mis mul tekitab vajaduse korduvalt ennem tualetti kasutada. Load sain tehtud ja ajaga on kergemaks läind aga noh…. Ikka lööb valu kõhtu enne sõitu, juba roolis olles pole viga midagi ?‍♀️ ei tea millest see on.

    • Mallu
      Vasta Mallu 31. jaanuar 2020 at 20:07

      isssssand, miks sa seda tegid 😀

  • Avatar
    Vasta Tuut 31. jaanuar 2020 at 17:42

    Kuivad hambad pole hullu.. ma allergik, nina koguaeg kinni ja magan lahtise suuga.. lisaks hammastele on keel ka kuiv. Hommikuti on rõve 😀
    Mind ajab hüsteeriasse see, kui wc paberit on ära tõmmatud valesti (st mitte joone järgi sirgelt vaid suvalisest kohast) või kui see rull on valepidi hoidjasse pandud. Kui mehe närvi ajan siis ta ei kisa mu peale, teeb just seda. Ma lihtsalt ei suuda seda vaadata.. ükskord ostsin 16se paki wcpaberi rulle ja need olid eranditult kõik tehase poolt nii lõigatud, et ääred olid lopergused.. no polnudki midagi teha.. viskasin minema kõik ja ostsin uue paki, mille poes läbi skännisin 😀

    • Mallu
      Vasta Mallu 31. jaanuar 2020 at 20:08

      hahaha, miks vahid seda paberit nii hoolega siis ??

      • Avatar
        Vasta Tuut 31. jaanuar 2020 at 20:14

        Ma ei suuda sellega oma privaatosi pühkida, kui see minu jaoks niiöelda vale tundub 😀 vaatamata jätta ei saa.. 😀
        Ükskord kass keris rulli tühjaks ( öösel, mina juba magasin), mees keris selle tagasi peale siis (mõtles, et pole hullu midagi). Mul jättis süda hommikul löögi vahele kui peale ärkamist wcsse läksin. 😀 noo.. peale seda mees ka magada ei saanud 😀

        • Mallu
          Vasta Mallu 31. jaanuar 2020 at 20:25

          haha, nii naljakas ikka, mis haiged kiiksud inimestel on 😀

  • Avatar
    Vasta Diana 31. jaanuar 2020 at 17:40

    Haha, 10/10st. Vähemalt on keegi veel, kelle jaoks see kõige rämedam asi maailmas on. Kõige suurem põhjus, miks ei taha üldse külastada hambaarsti. Absull igakord tuleb kett kurku peaaegu , sest see on nii räme kui hambad ja suu nii kuiv on, et isegi neelata pole midagi. ??

    • Mallu
      Vasta Mallu 31. jaanuar 2020 at 20:09

      JAAAA!!!!! amen, sister!

  • Avatar
    Vasta Katri 31. jaanuar 2020 at 17:33

    Töötan hambakliinikus ja pole ka kuulnud veel sellisest vahvast foobiast 😀

    • Mallu
      Vasta Mallu 31. jaanuar 2020 at 20:24

      vb osad ei taipa öelda 😀

      • Avatar
        Vasta G 31. jaanuar 2020 at 23:55

        Mul tekib okserefleks, kui hammastega midagi kinni hoian. See asi ei pea isegi kurgus olema, vaid lihtsalt hammaste vahel :S

  • Avatar
    Vasta Helen 31. jaanuar 2020 at 17:25

    No minul on momentaalselt ihukarvad püsti kui keegi küüntega üle paberi kraabib. Ükskõik kas tavaline a4 paber, ajaleht või vähe “libedam” paber. Vahel mõni voldib paberit kokku ja tirib küünega veel volditava koha üle- siis ma olen tavaliselt palunud mitte minu nähes seda teha 😀

  • Avatar
    Vasta Diana 31. jaanuar 2020 at 17:15

    Ma kannatan aastaid foobia all nimega puuk 🙁
    Jah, just puugid toovad kananaha ihule. Mõne jaoks naljakas, aga mind teeb kurvaks. Nt puukide hooajal (kevadest sügiseni) olen ma nagu haige jopski, kontrollin end iga sekund ja minut 🙁
    Hambaarsti juures jällegi meeldib käia, kuid rahaliste raskuste tõttu on see ka soiku jäänud!

  • Avatar
    Vasta Eneli Kais 31. jaanuar 2020 at 17:15

    Mul ajab külmavärinad peale vaibanoaga penoplasti lõikamine

  • Avatar
    Vasta PK 31. jaanuar 2020 at 17:14

    Mul on selline asi, et ma ei karda verd, võin haava puhastada ja haavatud inimest aidata (mitte, et ma nüüd igapäevaselt veriste inimeste keskel hängiksin), süda pahaks ei lähe ja pilt jääb ilusti ette, kuid ma ei salli verelõhna öäkkk. Ma ei tea, kui palju inimesi seda lõhna üldse tunneb, kuid mina tunnen nagu verekoer. Kuna sel on nii vänge raua lõhn, siis ma ei salli ka seda, kui on mingi metallist ese ja sellest kinni hoides jääb kätele see sama lõhn külge, seega oleks nagu kätele verd peale määrinud. Lisaks ei saa ma aru, kuidas on võimalik nt paberiga sisselõigatud kriimustusest veri ära limpsida, sest see maitse on ka kohutav, nagu oleks rauda lutsutanud. Loodan, et minusuguseid on veel 😀

    • Avatar
      Vasta Liis 31. jaanuar 2020 at 20:33

      Jaa, mina tunnen ka vere lõhna ja iga kord kui mul endal mingi pisem haav on ja sellest keelega üle tõmban, siis mõtlen, et see on täpselt sama maitsega nagu lakuks rauda

      • Avatar
        Vasta Kaisa 31. jaanuar 2020 at 23:02

        Jaa, ma tunnen ka vere lõhna aga haava lakkudes maitset ei tunne.

  • Avatar
    Vasta Hm 31. jaanuar 2020 at 17:04

    Xerophobia – hirm kuivuse ees. Kehtib nii inimkeha kui asjade, toidu ja paikade (näiteks kõrb) kohta.

    Minul mingeid paanikahooge tekitavaid foobiaid ei ole, aga ämblikud, lahtised kitsad ja kõrged trepid/redelid ja inimestega suhtlemine ei ole mu erilised lemmikud. Kuivad hambad ja suu on lihtsalt väga ebameeldiv kogemus.

    No pärast Paranormal Activity paari osa vaatamist (öösel, üksi, pimedas) nägin pikka aega igas varjus midagi õõvastavat, nii et õudukate vaatamist ka enam ei harrasta.

  • Avatar
    Vasta Sandra 31. jaanuar 2020 at 17:03

    Ee, mis on kuivad hambad?! 😀 Ma proovisin läbi suu kõvasti sisse hingata, et nagu suu läheb kuivaks? Null emotsiooni.

    • Mallu
      Vasta Mallu 31. jaanuar 2020 at 17:33

      öäkkkkk :D:D

  • Avatar
    Vasta Katrin Charles 31. jaanuar 2020 at 17:03

    Tervitus!

    Lugesin seda kuivade hammaste asja ja mul on sama jama. Olen terve jaanuarikuu hambaarstil käinud, et endale breketeid lasta panna. Ja kui asi jõudis lõpuks sinnamaani, et hakati panema neid ükshaaval hammaste külge, siis peab hamba pind olema kuiv ja puhas. Muidu tuleb breket lahti. Ja kui ortodont muidu tegi aparaadiga kuivaks pinna, siis ühe korra hõõrus ka mingi riidest asjaga… Ja vot siis tulid üle kere külmavärinad ja ma pidin sealt jooksu panema. Kannatasin külma higiga selle ära siiski.
    Ps. Olen 43 a ja lasin endale breketid panna. ?Väga põnev on ja ootan juba 1,5 a pärast tulemust! ?

    • Mallu
      Vasta Mallu 31. jaanuar 2020 at 17:33

      appppiiii, vaene sina :D:D

      • Avatar
        Vasta Tibu 31. jaanuar 2020 at 18:53

        Ma avastasin enda jaoks, et kui juuksur mu juukseid peseb, siis ma kilkan ja siplen sest ma kardan kõrvadega vett. No ei oska paremini seletada. Kodus duši all, rannas, ujulas, saunas kus iganes mujal on savi aga juuksuris. Appiiii!!!!

        • Mallu
          Vasta Mallu 31. jaanuar 2020 at 20:03

          hahah, äkki sul kõdi 😀

  • Avatar
    Vasta A 31. jaanuar 2020 at 17:01

    Minul on trüpofoobia. Kui googeldan seda nimetust, siis tekib hull paanika ja tahaks karjuda 😀 kõik mis on auklik ajab hulluks
    Vaata googlest, ehk lisandubki sulle see imeline foobia

    • Mallu
      Vasta Mallu 31. jaanuar 2020 at 17:33

      mul suva aukudest 😀

      • Avatar
        Vasta Sirly 31. jaanuar 2020 at 17:41

        Dušši all kehale kleepuvad juuksekarvad, mis on peast nö ära tulnud. See on kuidagi õõvastust tekitav millegipärast.
        Tavaline kiiks on meeletu madude ja puukide kartus ja laste okset koristades on suht endale ka kaussi vaja.

        • Mallu
          Vasta Mallu 31. jaanuar 2020 at 20:08

          ma ka ei suuda okset näha, laste oksed on kõik kardo rida 😀

    • Avatar
      Vasta Tuut 31. jaanuar 2020 at 17:43

      Auklik wc paber 😀

  • Avatar
    Vasta Älis 31. jaanuar 2020 at 17:00

    Juuksepundar kuskil märjal põrandal, eriti kui see ei kuulu mulle?.

    • Mallu
      Vasta Mallu 31. jaanuar 2020 at 17:33

      see lihtsalt gross 😀

  • Avatar
    Vasta Katrin 31. jaanuar 2020 at 16:59

    Kõiksugu puidust asjad on rämedad ja ei suuda kasutada – hambatikud, puust võinoad jne. Rämedad on veel kõiksugu limased asjad ja loomad (teod, nälkjad, toores kana).

    • Avatar
      Vasta Kaie 31. jaanuar 2020 at 23:40

      Jäätisepulka, mis on puidust ei suuda läbi suu tõmmata või puidust kahvleid. Öäkk tunne on suus, sest need on ka kuidagi kuivad. Ja kui hambaarsti juures pannakse vatt suhu, huhh kui jõle

    • Avatar
      Vasta Nuti 8. detsember 2020 at 19:27

      Lisa veel puidust pannilabidad ja puulusikad ja puust lõikelauad. Õudus kuubis!

  • Avatar
    Vasta MarMar 31. jaanuar 2020 at 16:56

    Koroona viirus 🙁

  • Avatar
    Vasta Käts 31. jaanuar 2020 at 16:55

    Appi kui naljakas ? ma pole kunagi selle peale tulnud, et selline asi võiks olla üldse olemas nagu kuivad hambad. Aga jah, see on väga rõve, kui pannakse see “tigu” mis imeb ila ära ja siis on väga vastik tunne kui suu kuivaks läheb. Mul endal on kõige jubedam asi see, kui keegi mulle näkku hingab. Nagu maalima kõige rõvedam on see, eriti siis kui magan ja mees keerab ennast mu poole ja hingab mulle näkku. Väkkkk lihtsalt.

    • Mallu
      Vasta Mallu 31. jaanuar 2020 at 17:34

      JAAAAAAA! näkku hingamine on räme 😀

  • Avatar
    Vasta Triinu 31. jaanuar 2020 at 16:55

    Haha mul seda ei ole, aga mõistan 😀 Sama tunne on siis kui mingi puust asi (nt jäätisepulk või puidust ühekordsed kahvlid-lusikad) keelt puudutab. VÄKK! See kare puit mu keele vastas teeb ka selle tunde, et tahaks oksendada ja siis tükk aega libeda metallist kahvliga süüa, et seda ära “tühistada”.

    • Avatar
      Vasta Abc 31. jaanuar 2020 at 17:48

      Hahahha ? nii naljakas kirjeldus. Aga mul on ka see jäätisepulga jälestus.

      Vb kuiva hamba sündroom on kuidagi tundlikkusega seotud. Kui ma õhku tõmban, siis hammastel on selline ebameeldiv ja valus isegi, proovisin näpuga “kuivatada”’ja jube vastik tunne 😀

      • Mallu
        Vasta Mallu 31. jaanuar 2020 at 20:07

        õuuudne 😀

      • Avatar
        Vasta M 31. jaanuar 2020 at 22:30

        Veel rõvedam on see papp pulgaga pulgakomm.Poole pulgakommi söömise pealt tuleb see róve paberi tekstuur ,jäle lihtsalt.
        Lastele pulgakat ostes uurin alati pulgad läbi ,et oleks plast . Jah Greta Thunberg sellise jutu peale küll vihastaks aga vähemalt ei pea mu lastele jääma seda rõvedat papp pulga mälestust ?

    • Avatar
      Vasta Zazazu 31. jaanuar 2020 at 18:02

      Samaa! Niii vastik tunne?

    • Avatar
      Vasta Cat 31. jaanuar 2020 at 18:22

      Ma arvasin, et ainult mulle tundub see üli rõve ?

    • Avatar
      Vasta Sille 31. jaanuar 2020 at 19:57

      Jaaa!!! Mul sama asi. Sellest rääkimine juba ajab sydame pahaks 😀

  • Avatar
    Vasta Suusi 31. jaanuar 2020 at 16:54

    Hammastest on mul suva, kas nad on kuivad või märjad. Peaasi, et nad suus on. Aga kõige jälgim asi maailmas on, kui sa teed mingit mullatööd ja sul on KUIVANUD MULD KÄTE KÜLJES! Enam ma õnneks mullas ei tuusti väga ja kui miskit teengi, panen alati kummikindad kätte. Aga väiksena, kui pidime vanaema juures kartuleid võtma vms. Õõeeehh!
    Ja vihmaussid on ka hirmsad, ei saa üldse aru, kus pea, kus p…..e. Madusid ei karda, vat need on kenamad.

    • Avatar
      Vasta Suusi 31. jaanuar 2020 at 17:40

      Proovisin tegelikult just hambaid kuivatada, et ikka veenduda, kas see tõesti pole rõve. Ei ole ?

      • Mallu
        Vasta Mallu 31. jaanuar 2020 at 20:08

        segane :D:D

  • Avatar
    Vasta Merlin 31. jaanuar 2020 at 16:52

    Kuivad hambad ei ole hullu, aga minu meelest on nii räme paljajalu liiva sees olla. Öakk. Kõige rõvedam tunne üldse.

    • Mallu
      Vasta Mallu 31. jaanuar 2020 at 17:34

      rannas ka?

  • Avatar
    Vasta P.P 31. jaanuar 2020 at 16:49

    Minu jaoks ei ole midagi hullemat kui liivast tulnud kuvad jalad, nagu liiva seet tuled ja pühid jalad liivast puhtaks ja need jäävad kuivad?