AVALDAN ARVAMUST

kehavedelikest ehted?

5. veebruar 2020

Mul on täna teile väga naljakas teema. Nimelt saatis mulle üks lugeja instas lingi Milk+Honey lehele, kus saab endale ehteid osta. Ega selleid lehti on ilmselt miljoneid, aga nende ehete kivid on tehtud näiteks rinnapiimast ja inimtuhast. Jep, te lugesite õigesti. Ja ma olen nii kahevahel, et kas see on nagu äge ja armas viis näiteks oma rinnaga imetamise aega mälestada ja meenutada, või on see lihtsalt max imelik.

Ma just istun jälle taaskord Paddys, rüüpan külma jooki ja sattusin siin oma kohalike tuttavatega juttu puhuma, kes siin õllel on. Nad küsisid, et mis ma teen, ma ütlesin, et ma hakkan kirjutama blogipostitust ehetest, mida saab lasta enda rinnapiimast valmis vorpida. Selle naise nägu oli selline, nagu ma oleks öelnud, et hea mälestus enda viimast joomingut sõpradega mälestada on näiteks oma järgmise hommiku roobist pross pressida ja seda uhkusega kanda.

“Jaa, sa saadad neile natsa oma rinnapiima ja siis nad teevad sellest kuidagi kivi ja siis sa saad valida, et kas sa lased sellest endale teha sõrmuse, või kaelakee või…

…”või mitte kui midagi, sest see on mega rõve!” purtsatas mu vestluskaaslane naerma.

Noh, mõnes mõttes ma saan nagu sellest poindist aru, sest tegelikult see rinnaga imetamise aeg ongi emale väga eriline ja tore side, ning kui see lõppeb, siis lõppeb ka niiöelda beebiiga. Okei, vähemalt MUL on see nii, sest nii Marta kui Lende lõpetavadki ju mõlemad umbes samal ajal, ala aasta ja paar kuud saanud, et praeguseks nad söövad ja joovad kõike inimeste toitu ja pole enam nagu niii beebid, vaid täitsa juba pisikesed inimesed ja sellest küljest oleks see ju ilus mälestus. Teisest küljest ma ei kujuta ette, et ma kannaks oma kaunist ehet ja keegi tuleks küsima, et ooo, nii ilusad kõrvakad/kaelaehe, et mis kivi see on?

“Eee… rinnapiim”

Kõiksuguste kivide jõud ja power on juba ammu aega jutuks ju olnud. Kes kannab trükiisi, kes kuukivi. Minust saaks siis see segane, kes oma rinnapiimast ehteid kannaks. Järgmine samm oleks vist vinnutatud platsentast mobiiliümbris ja lohhiatega värvitud siidisall või midagi säärast.

Samas salata ei saa, et päris ilusad on. Kallid ka. Aga ilusad. Minu meelest.

Ja täitsa ausalt ma isegi ei saa aru, kuidas see süsteem käib, sest nende sõnul ei pea see piim nendeni jõudes nn värske ja külm olema, aga ära nad ka ei seleta, kuidas sellest siis kivi saab. Nad kinnitavad oma FAQ lehel, et inimene ei pea muretsema, et kivis lõpuks piima ei ole, aga kuidas nad tõestavad, et on, seda ma ka ei tea. Ilmselt ausõna peale ?

Ja no sa ei pea ainult rinnapiima saatma. Sa võid saata ka juukseid, lähedaste tuhka, platsentajuppe, lemmikloomatuhka. Mida kõike veel. See tuha ja juuste värk tunduks mulle umbes siis nagu mälestus, et kui sul keegi ära sureb, et ala tükike temast on sinuga. Ma sellest veel saan tegelikult aru ja see minule nt ei tundu imelik, kindlasti mõnele tundub seegi. Nt vaadake seda tuhast tehtud ripatsit, on ju ilus tegelt, see kõige vasakpoolne:

Ah ma ei tea, lihtsalt tahtsin teile jagada ja uurida, et mida teie sellistest ehetest arvate? Kannaksite? Või arvate, et pigem imelik?

Loe ka neid postitusi!

18 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta L 25. oktoober 2023 at 09:47

    PISI EHE teeb Eestis ainsana 100% käsitööna valminud rinnapiimast ehteid. Ei osta toorikuid Hiinast sisse. Kuna toorikud teeb meister, saab tellida endale meelepärase disainiga, suurusega.

  • Avatar
    Vasta K 25. oktoober 2023 at 09:40

    PISI EHE teeb eritellimusel ehteid. Ei osta toorikuid Hiinast sisse, vaid needki teeb meister Eestis.

  • Avatar
    Vasta L 10. august 2023 at 08:30

    Eesti naiste ettevõte HEIRADISAIN teeb rinnapiimast ehteid ja oma instagrami kontol vastavad ka kõigile küsimustele mis sellega seoses inimestel tekib 🙂

    • Avatar
      Vasta L 25. oktoober 2023 at 09:46

      PISI EHE teeb Eestis ainsana 100% käsitööna valminud rinnapiimast ehteid. Ei osta toorikuid Hiinast sisse. Kuna toorikud teeb meister, saab tellida endale meelepärase disainiga, suurusega.

  • Avatar
    Vasta K. 6. veebruar 2020 at 01:05

    TÄIEGA tahtsin endale lasta oma RP need lasta teha. Kahjuks lugesin ka et nad teevad seda resiniga ja see tõmbab aja jooksul kollaseks. See on öäkk. Ja need saidid, mida vaatasin olid veidi kaugel, et oma RP kuskile amöörilasse saata, selle ajaga kui see kohal on on ta.. vana..
    !!!Üldiselt!!! need, kes seda rõvedaks peavad pole ise rinnaga toit või on seda teinud seda esimesed elukuud pudeli kõrvalt, ehk nad ei saagi seda mõista.

  • Avatar
    Vasta Pole oluline 6. veebruar 2020 at 00:56

    Minu meelest vb see tuhaga olek seel ok, et kui tahad lähedast nagu mälestada mingi ilusa asjaga. Aga see rinnapiima oma jne on no-no kindlasti.

  • Avatar
    Vasta Pille 5. veebruar 2020 at 23:41

    Tõesti ainult mingi erandjuhtumi puhul ehk laseksin mingi mälestusehte teha ja sel puhul ka oleks mingi point kanda ehet sagedamini või lausa igapäevaselt. Aga lihtsalt niisama ei kõneta taoline värk eriti….. Oma laste esimestest juustelõikustest on küll salgukesi mälestuskarpi pandud ja sellest ka täitsa piisab. Ei välista, et needki ühel hetkel ära hoopis viskan, sest kunagi hoidsin oma peika pikki juukseid alles ja sellest sai ajaga üks mõnus pesa koidele. Hmm… juuksed…. Neid annaks ju pisikeseks pudiks lõikuda ja vb annaks neid ka kenaks ehteks kuidagi teha…… Ei tea, ikka ei kõneta:D
    Muidu ilusad on need küll jah. Aga ilusad on tavalisemad ehted ka. Lihtsalt ehk pisut taskukohasemad.

  • Avatar
    Vasta Evelin 5. veebruar 2020 at 22:32

    Sellega tuleb meelde, kuidas Tom Cruise oma tütre esimese kakajunni üle kullata lasi.
    Mina ei kannaks sellist ehet, lihtsalt mõte sellest tundub kuidagi väga eemaletõukav, isegi kui asi ise kena välja näeb.

  • Avatar
    Vasta Kaisa 5. veebruar 2020 at 21:27

    Minu isa suri 3 kuud tagasi ja vanaema üleeile. Kui nad oleks tuhastatud, oleksin kindlasti ehte teha lasknud. Just nimelt mälestuseks. Praegu käin ringi tundega, et tükike minust on puudu… Arvatavasti käin nii elu lõpuni..

  • Avatar
    Vasta Kats 5. veebruar 2020 at 21:08

    No ma ei saa… kehavedelikest 😉 siis saaksid põhimõtteliselt osakest kardost ka alati endaga kaasas kanda ju 😀 ja see juba oleks veidi imelik 🙂 Rinnapiim oleks äge 🙂 usun et sellest oleks rohkem pauerit kui tavalistes kivides, mis inimestele elujärje parandamiseks pähe määritakse 🙂 tglt on päris ilusad need ehted ju

  • Avatar
    Vasta O 5. veebruar 2020 at 21:07

    Ma juba õnneks sinnamaale jõudnud oma elus, kus sellised asjad ei pane kulmu ka kergitama. Las teised inimesed söövad enda platsentat, teevad rinnapiimast ripatseid, närivad sünnitusel oma lapse nabanööri läbi, mul vahet pole. Peaasi, et kellelegi liiga ei tehta ja kõik oleksid õnnelikud ja oma eluga rahul. Pealegi kui nüüd mõtlema hakata, siis rinnapiimast ripats tundub ausaltöeldes vähem imelik kui mõne teisest liigist beebile mõeldud piima juua (pole vegan ja piimatooteid tarbin, aga lehmapiima joomine ikka üsna kummastav imo, et kuhu ühiskond selle normaalsuse joone on tõmmanud). Ise rinnapiimaripatsit oma ellu ei igatse, aga ega ma suur ehtekandja ka pole :p Kedagi teist selletõttu, et tema eelistused minu omadega ei ühti, hukka mõistma ammugi ei hakka.

  • Avatar
    Vasta Kätlin 5. veebruar 2020 at 19:37

    Kardashianite klanni matriarh uuris seda teemat tuhastamise poole pealt. Et saab kohe päris vääriskivi lasta endast teha. Mis kivi (briljant, teemant vms) see täpselt oli, ma ei mäleta.
    Kuid täitsa põnev ju ? Kas ma ise laseksin endast mingi osa “ära pressida” või kanda “kedagi teist” ma ei tea. Kuid kui selline võimalus avaneks, siis kindlasti mõtleksin antud teema peale rohkem ?

    • Mallu
      Vasta Mallu 5. veebruar 2020 at 19:46

      Enda tuhast teemant oleks äge küll 😀

  • Avatar
    Vasta Muts 5. veebruar 2020 at 19:36

    No kui mu kehavedelikest kivi hakatakse tegema ? not my cup of tea. Piss ja pisarad ja spooyspooky veriiiiii… uuh
    Aga oma kaotatud lapse mälestuseks ta tuhaosakesed endale ripatsisse kivikesena panna ja südame lähedal kanda on täitsa mõeldav mõte.

    • Mallu
      Vasta Mallu 5. veebruar 2020 at 19:46

      Jaa, ma teeks seda tuhaasja ka. Või näiteks oma papa tuhast ka kannaks ripatsit. Aga see kahjuks maa all 😀

  • Avatar
    Vasta Merily 5. veebruar 2020 at 19:33

    Ma siin aegajalt instas jälgin selle naise tegemisi, kes jõuludel enda lapse päevaunne pani ja mingi aeg hiljem kontrollima minnes laps enam ei hinganud.. see naine minumeelest, kui õigesti mäletan, just lasi ka teha enda rinnapiimast sellise ehte, et mälestada seda last siis.. et no kuna nii järsku see kõik lõppes vms.
    sellisel juhul võib see olla isegi armas aga muul juhul.. ma usun, et pigem veidi imelik jah 😀

    • Mallu
      Vasta Mallu 5. veebruar 2020 at 19:45

      Jah, kellegi kaotamisel on sellel teine fiiling. Siis teeks vb ise ka.

    • Avatar
      Vasta Julia 5. veebruar 2020 at 20:23

      Aaah jälgisin ka seda lugu. Siiani neile mõeldes tuleb pisar silma 🙁