Kingiloos TESTIN JA ARVUSTAN

ülilihtne viis ise küünlaid teha*

4. märts 2020

Ma käisin suvel Kätu juures ja ta näitas, et ta ema oli talle mingisuguse pulbriküünla kinkinud. See tundus nii äge, et kraapisime selle kohe lahti ja no oli mega lihtne: valad pulbri ükskõik, mille sisse (mis põlema ei läheks), supsad tahi sisse ja paned põlema. Ma olin mega hämmingus, et nii lihtne ja tuus asi, aga poes mulle kuskile silma ei jäänud ja nõnda ta mul meelest läks, kuni pulberküünal.ee mulle ise suure laari “küünlaid” saatis ja mulle jäi ainult lastega meisterdamise rõõm.

Mul ei olnud mingeid spets küünlatopse, aga see ongi pulberküünla võlu, et kui tahad küünalt põletada, siis saad selle teha ükskõik, mille sisse. Näiteks meie kasutasime tavalist tassi ja kui enam põletada ei taha, siis võtad põlenud osa lihtsalt välja ja valad puru tagasi orginaaltopsikusse, just nii ka meie õhtul peale küünlapõletamist tegime.

Ps! Hoiatus – kui lastega koos teed, siis arvesta, et pärast tuleb väike tolmuimejaring teha, sest see küünlapulber on üsna kergesti lendlev. Aga suurt sellest pole, sest tolmuimeja püüab ta nagu naksti kinni.

Lende on meil ammu MEGA küünlafänn, talle nii meeldib neid ära puhuda ja seetõttu meeldis talle ka neid valmistada. Pole ka ime, teed selle valmis, pannakse põlema ja saadki kohemaid ära puhuda, haha. Muuseas, mis mulle nende küünalde juures veel meeldib – nad ei tahma! Ma olen oma vannitoa lae kunagi nii ära rikkunud, et panin vanniminekuks küünla põlema ja kuigi see polnud isegi lae lähedal, oli seal hiljem süsimust ring. Pulberküünlaga seda ohtu ei ole.

rõõm põlevast küünlast ?


Minu meelest on küünlad sellisel hallil ajal täielik must-have majapidamises, et luua hubasust ja õdusust. Ma ei taha teada, palju mu vahemikus sügis-kevad neid küünlaid kulub, aga isegi suvel vahel põletan. Eriti öösiti ja eriti õues. Seega küünlad saavad siin majas aasta läbi vatti ja selline uudne viis on mega äge viis neid põletada.

Mari alguses väitis, et ta ei viitsi mingeid küünlaid teha, aga siis jooksis ka kohale, et ta ikka mõtles ümber ja tahab ka proovida. Ta oli enda üle nii uhke, kui küünla päris ise valmis tegi. Mis siis, et selle jaoks pidi ta vaid pulbri tassi valama, tahi sisse panema ja voilaaa! Olgem ausad, endalgi on neid tore teha, mis siis lapsest rääkida ?

1. Pulber tassi


2. Tahk sisse


3. Põlema ja puhu ära (nagu näha, siis puhuda ei tohiks tegelikult KOHE, kui sa ta valmistanud oled, sest siis on oht pulbriga piki vahtimist saada ?).


Täna tegin küünlad väikestesse lillepottidesse nt 😀

Kas te olete pulberküünlaid proovinud? Andke kommentaarides teada ja loosin kommenteerijate vahel välja 3 roosiküünalt (link).

*Postitus sündis koostöös Pulberküünlaga

Loe ka neid postitusi!

Kommentaarid puuduvad

Jäta kommentaar