AVALDAN ARVAMUST

appi, koroona!

12. märts 2020

Ma ei tea miks, aga viimasel ajal kirjutavad mulle nii paljud lugejad ja küsivad mult koroona kohta. Et mis ma arvan ja kuidas ma valmistun jne. Ega ma teist rohkem ei tea ja targem ei ole, aga mõni mõte siis koroonast ka minu poolt.

  • Inimesed EI TOHIKS reisida. Ma saan aru, et hinnad on praegu nii ahvatlevad ja kindlasti paljud, kes muidu seda endale lubada ei saaks, tunnevad praegu erilist kiusatust kuskile minna, sest niiiii odav, aga olgem mõistlikud. See, et meie ise ei pruugi olla haigusele jube vastuvõtlikud, ei tähenda, et me ei võiks seda edasi anda kellelegi, kes on. Seega kõik need “mul pohui, ei paanitse, lähen reisile” mõelge sellele, et kui lõpuks on haige teie rase sugulane, vanaema või laps(elaps), siis te ennast nii hästi ei tunneks, eks. Seega jätame praegu need reisid tulevikku ja hakakem näiteks raha kõrvale panema, et uuel aastal endale üks reis lubada.
  • Samamoodi arvan ma ka seda, et mõistlik on nii palju kui võimalik kodus olla. Mul on muidugi hea öelda, me olemegi mõlemad kodused, aga lapsi enam lasteaeda ei vii ja las nad käivad siin kodus meile ajudele (õnneks täna mu ema halastas ja viis Mari ja Lende enda juurde ?). Mis mastaabini avalikust kohast hoiduma peaks, ei oska ka mina öelda. Kuskile suurele üritusele ei läheks, aga kuna restoranide nädal on käimas ja mul on kolme kohta juba dinner bronnitud, siis mis seal ikka, käin neis ära. Kaasa võtan des. vahendi ja proovin käsi pesta ja mitte oma nägu näppida, kuigi see meem on konkreetselt mina:
  • Mingite koduste varude omamine ei tee sinust hüsteerikut. Mul näiteks nipet-näpet on. Ja mitte selle pärast, et ma kardaks, et ma ei tohi varsti poodi minna vms, vaid ma kardan, et ma äkki varsti pigem ei TAHA poodi minna. Ja no mõistlik varu vett, patareisid ja muud sellist võiks nagunii igas majapidamises olla, juhuks, kui elekter ära läheb vms. Muidugi ei arva ma, et peaks hüsteerias endale pelleripaberit kokku ostma, aga no kui sa tunned, et kõht võib lippama hakata suurest hirmust ja sul on, kus seda hoida, siis osta peale, ma kätt ette ei pane. Mis veel võiks kodus olla: veidi valuvaigisteid, külmetusrohtu, oksendamiserohtu, pasandamise rohtu ja kurguvalu ja nohurohtu. Enamasti on need inimestel nagunii olemas, aga ikka on hea aeg-ajalt üle vaadata, et kas kõik ikka kehtivad veel, või oleks miskit juurde vaja. Muuseas – lastega inimestel võiks varusid veidi rohkem olla. Kui ma oleks üksik ja vallaline, oleks mul sellest koroonast max suva, aga kuna ma vastutan siin veel kolme maailma nunnuma inimolevuse eest, siis see lisa soola- ja tikupakk mult leiba ei küsi.
  • Endale ja lastele palju C-vitamiini!
  • Mille üle ma ise juurdlen – kas trennis on mõistlik edasi käia?

Ega mul muud öelda polegi. Eks sellised teadmatud ajad on hirmutavad nii ehk naa, aga eks elu läheb edasi, peseme kõik usinalt käsi ja oleme nii palju kui võimalik kodus, eks. Küllap me sellestki kõik eluga välja tuleme. V.a need, kes ei tule… (sry, too soon vb).

Kas ja kuidas teie koroonaks valmistute või kas kardate või olete mingeid plaane muutnud selle tõttu? Rääkige välja, mis arvate, kas see läheb veel hullemaks ka?

Loe ka neid postitusi!

Kommentaarid puuduvad

Jäta kommentaar