AVALDAN ARVAMUST

küsimused ja vastused

9. märts 2022

Ma ei hakkagi eitama, et ma loll olen, aga mul on teile üks küsimus. Ma lugesin just, et Punane Rist kinnitas, et Mariupolis oli “tsiviilelanike sõjakoridor” oli miine täis pandud. Vabandan kohe, et ma loen enamikke uudiseid inglise keeles, aga nagu ma aru saan, siis sõjas olla vaikimisi mingisugused reeglid. Üks nendest, et tsiviilisikud peavad turvaliselt sõjapiirkondadest läbi saama ja need on siis nn sõjakoridorid? Ja nüüd on selgunud, et Venemaa oli just nendesse pannud miinid, mis teeb selle sõjakuriteoks.

Minul tekib omakorda küsimus, et…miks sõda ise juba kuritegu pole? Et on mingisugused sõja reeglid, mida tuleb jälgida ja kui seda ei tehta, siis on tegemist sõjakuriteoga. Aga miks ei võiks lihtsalt nii olla, et kogu see sõjatrall on kuritegu ja asi ants? Mulle lihtsalt ei mahu pähe…

Teisel teemal, palun andestada mulle juba ette mu lolli ja kohatut nalja, aga viimasel ajal jääb aina rohkem ette ka neid, kes kuulutavad, et sõda Ukrainas on fake ja tegelikult ei toimu seal mitte midagi. Põhjuseid selleks “fake sõjaks” on seinast seina, aga kui keegi realistliku põhjust fake sõjaks otsib, siis mul on teile üks päris loogiline variant pakkuda.

Nimelt on mu ema iga aasta, kui toimuvad laulupeod, minus olnud ääretult pettunud, et mul null huvi sinna minna on. Eks ma nooremana tõesti mõtlesin, et no hull asi, laulavad seal selle pärast, et me vabad oleme. Laa dii daa, me oleme KOGU AEG ju vabad olnud, suur asi? Noh, sest minu mõistes olimegi me kogu aeg vabad olnud ja ma ei saanud aru, miks nüüd selle miljon aastat tagasi toimuva üle kuskil lõõritamas käima peaks. Aeg läheb edasi ja ega keegi enam selliseid debiiluseid nagu sõda ja okupeerimine ei teeks.

Kuid kae nalja. Vahi, mis nüüd maailmas toimub. Ja nagu iga teine Eestlane, on ka minus tärganud tohutu patriotism. Jäägu see Eestimaa ikka vabaks *poetan pisara*. Seega, kui nüüd peaks laulupidu toimuma, siis võite oma mütsi ja ülejäänud üleriided ka nahka pista, kui ma kuskil esireas kaasa laulda röökimas ei ole, endal sinimustvalge lipuke pihku surutud ja rukkililledest pärg peas.

Nii et kokkuvõttes – kui keegi otsib põhjust, et miks see ” väljamõeldud sõda” Ukrainas toimub, siis ma vaataks küll oma ema poole. Sai, mis tahtis.

Loe ka neid postitusi!

Kommentaarid puuduvad

Jäta kommentaar