Kingiloos KODU

ma ei suudaks ilma epoodideta elada…*

27. märts 2020

Ma olen avastanud, et karantiin mõjub mulle miskipärast samamoodi nagu rasedus. Ilmselt on see vist seotud mingisuguse teadmatusega tuleviku ees ja et enda sisemist ärevust maha suruda, otsustab minu aju, et kõige parem variant on teadmatuseks valmistuda pesa punudes. Et kui ma vaid saaks enda kodu täpselt selliseks, nagu ma tahan, siis on kõik hästi ja siis ma saan nagu korraks rahulikult hingata ja edasi mõelda, et mida teha.

Muidugi mängib siin ilmselt rolli ka see, et ma ju… olen kogu-freaking-aeg kodus! Kus mul veel olla. Ja nõnda ma tahangi, et igal asjal oleks oma koht ja kõik oleks puruvaba ja ilus ja hubane. Nii olen ma päevi veetnud asju ideaalselt sahtlitesse lappides, hunnikute viisi asju ära andes ja müües, vidinaid sorteerides, asju ümber tõstes ja välja vahetades. Ütleme nii, et Kardo ei ole selle üle just kuigi rõõmus, sest umbes iga tunni aja tagant on mul vaja, et ta midagi kuuri tassiks, kuskile kruvi seina laseks, midagi kuskile lohistaks ja muud sellist.

Kardol on vist suva, milline TÄPSELT meie kodu välja näeb. Tema meelest on ammu kõik enam kui hästi ja ainukesed asjad, mis tema meelest vaja teha oleks, on majale soojustus + fassaad+ terrass lasta ehitada ja siis oleks tema meelest juba kõik ideaalne. Aga tema ei saa aru, et mul on VAJA, et esikusse tassitud kollasel kummutil oleks justnimelt kuldsed sulekujulised sahtlinupud ja ma ei saa elada, kui kõik asjad pole ära sorteeritud täpselt ühesugustesse karbikestesse. Iga väike detail ajab mind hulluks, kui see ei klapi.

Mida teie mõtlete, kui te seda pilti vaatate? Mina mõtlen, et issand, see soojapaneel ei sobi ÜLDSE sinna tuppa (tellisin juba uue, valge, ei suutnud seda taluda ?), mind häirib ka see, et see soojapaneel on akna suhtes viltu. Mind häirib, et need juhtmed paistavad. Mind häirib, et see aken on must (peaks täna neid pesema), mind härib, et meigilauakesele on keskmisele peeglile midagi peale aetud ja kui ma koristasin, ei olnud mul švammi üleval ja ma mõtlesin, et ma pärast toon ja ei toonud kunagi ja nüüd see painab mind. Ühtlasi härib mind see paljas aken, peaks ta ära mõõtma, et sinna pimendav ruloo panna ja valget kardinapuud ka vaja, et sinna ette riputada ka valged läbipaistvad kardinad, et tuba… noh, ideaalne oleks. Aaa, veel hullem, keegi on sinna tuppa PASTAKAGA joonistanud tapeedile ja ma ei tea, kuidas seda maha saada ??. Kas kellelegi on ideid?

Õnneks on hetkel olemas e-poed, ehk siis ma saan kõik vajaliku ja mittevajaliku endale koju tellida ja saan rahus oma pesa punumisega tegeleda, ilma, et ma peaks jalgagi majast välja tõstma. Üks parimatest e-poodidest on Astri.ee, sest sinna on koondunud väga palju e-poed ja pmst saad sa ühe tellimusega kõik vajaliku kätte. Ainuke asi, et sa ei saa neid korraga, vaid jupiti, oleneb, et mitmest e-poest korraga tellid.

Minu tellimuse kõige tähtsam osa olid KASTID. Mul oli vaja kaste, et kõik laste asjad elutoariiulil ära sorteerida. Ma tahtsin, et kõik meisterdamisasjad ja mänguasjad oleks eraldi kastide sees, et siis oleks alati teada, kus miskt on ja lisaks on ka niimoodi lihtsam koristada. Minu õnneks olid just need kastid, mis ma tahtsin, allahinnatud. Ma instas paar korda näitasin ja pidin sada korda linki otsima, niiet näete, palun, need rohelised kastikesed (LINK) maksavad praegu 4.45€. Need on sellised veits libedamast materjalist (keegi küsis, et kas beebi riideid saaks sees hoida, saab küll, pinde sealt ei tule).


Tänu neile kastidele on nüüd riiulis asjad ära sorteeritud nii, et ühes kastis on plastiliin ja sellega mängimise vahendid, teises joonistamise ja maalimise asjad, kolmandas meisterdamise asjad, neljandas klotsid jne. Kõigel ilusasti oma koht. Nagu ma hetkel vajan  ?


Kööki sain ka uued korvid (link) mis lausa 65% ales, nüüd on seal ka kõik ilusasti ära sorteeritud, välja arvatud üks korv, mis on minu meelest põhiline koristamise needus: kõik asjad, millele pole nagu kohta ja siis nad lõpetavad “suvaliste asjade” korvis või sahtlis. Korista palju sa koristad, ikka selline koht mul alati tekib, mis on suvalist kraami täis. Aga nii kaua kuni mul on tituleeritud “suva asjade korv” siis hetkel see mind ei häiri, haha.

Mind nii häirib see pruun teekorv, aga mul pole seda mujale ka panna ?

Mis ma veel tellisin – lastele kraami, et meisterdamiskorve täita. Veidi näpuvärve, plastiliini, maalimistarbeid ja muid selliseid asju, millega siin päevi sisustada. Ma ei tea kuidas, aga meil neid värve ja asju kulub nagu leiba, aeg-ajalt vaja ikka varusid täita. SIIN kõik kunstitarbed olemas.

Kui ma kunagi kodu valmis saan ja Kardoga selle käigus ei lahuta ja mul veel mõnigi kopikas alles on, siis ma tahaks sealt tellida Oleplexi šampooni ja palsami ja juukseõli, need pidid mega head olema, Maigret kiitis, aga ma ei raaaaatsi osta ? Kes raatsib, siis näete, siit saab.

Et jah, kokkuvõtlikult, Astri.ee’s on KÕIKE. Biomarketist saab süüa ja mänguasjapoodidest mänguasju ja kontoritarvete poest saab meisterdusasju ja kodusisustuspoodidest koju vajalikku ja… Nii elab selle karantiini kenasti üle küll, kui kõike mugavalt koju tellida saab.

Ma ei hakka parem rääkimagi, et ma eile anusin Kardot, et ta vannitoas vanni ümbert silikooni ära vahetaks, sest see on NII kole ja see ajab mind oksele ja ei harmoneeru üldse mu praeguse vajadusega elada ideaalses ja puhtas pesas. Läbi mingi ime oli ta nõus ja looomulikult said ka selle jaoks kõik vajalik just e-poest tellitud. Ma tean, et me ei saa praegu vannitoas remonti teha, sest meil pole selleks ei raha, ega võimalust töömeest kutsuda, aga ehk natukene paremaks saame ise ikka teha. Tellisin uue dušikardina ja muud sellised asjad ka, et ehk saab piisavalt värskendada seda, et see mind enam niiimoodi ei rõhuks.

Jumal tänatud e-poodide eest, ilma nendeta oleks praegu nii raske, aga nendega on lausa patt nuriseda, eks.

Üldse imelik, et see kodu teema mind viimastel aastatel nii painab. Vanasti oli mul mega suva, milline mu kodu välja näeb, ei omanud mingisuguseid nõudmisi sellele põhimõtteliselt. Näiteks leidsin hiljaaegu postituse enda õika korteri magamistoast, mille üle ma ilmselt lausa nii uhke olin, et blogipostigi tegin ? Kui see praegu mu magamistuba oleks, ma läheks vist hulluks, aga siis oli jumala suva, olin rahul, ei tahtnud seal midagi teha või muuta. Huvitav, kuidas mingid asjad muutuvad ajaga palju olulisemaks, kui enne olid. Samas ma enne olin 22 ja mul oli muid tähtsaid asju mõelda vist ?

Igatahes ma loodan varsti maja saada sellisesse seisu, et ma olen sellega 100% rahul (never gonna happen) ja siis ma võin aia peale edasi liiikuda ja saan seal kõik ära kasida ja klanida. Ilmad ju nii head ja suveks võiks ju aia ka mõnusaks saada. Algus tehtud, täna tellisin lastele uue batuudi!

Kui palju teie praegu karantiiniajal kodu korrastate, sorteeerite, sätite? Kui palju e-poode kasutate? Ma ütlen ausalt, ma olen viimasel ajal täielik epoodide hull. Kõik, mida saab tellida, ma ka tellin. Ikka ainult, et mu kodu parem oleks. Ma tahaks lihtsalt, et see hullus läbi saaks, sest see võtab mult nii palju aega ja energiat, et … saaks see kodu juba valmis ? Palun öelge mulle, et ma pole ainuke, kes nii hulluks läinud on ? Või kui olen, siis millest see tuleb ja millal see üle läheb? Kopp juba ees pidevalt mõtlemast, et mida kindlasti veel VAJA teha on ?.

Kõikide kaasarääkijate vahel loosin esmaspäeval välja 30€ Astri.ee kinkekaardi!
*Postitus sündis koostöös Astri.ee e-poega
 
 

Loe ka neid postitusi!

Kommentaarid puuduvad

Jäta kommentaar