JUMALAITA KURB ON OLLA

iseendaga kauplemine -teeks ikka väikse koroonapeo?

2. aprill 2020

Ma panen viimasel ajal aina rohkem tähele, et ma üritan iseendaga vaielda. Muidugi mul on kiusatus igavusest paljude inimestega vaielda, aga ma ikka enamasti suudan moka maas hoida. Olete te aga üritanud oma MÕTETEL mokka maas hoida? See on palju raskem. Näiteks täna alustasin enda 10 päevase meditatsioonichallenge’iga ja seal oli põhi point, et “tee oma pea mõtetest tühjaks”. See on nii pagana raske, sest just siis tuleb mulle pähe 2662 erinevat mõtet, mida ma koguaeg justkui ära pühin ja pragan endaga, et “ÄRA MÕTLE!”. Samas selle meditatsiooniga on nii, et mingid mõtted lõpuks ujuvad justkui ise pähe ja neid ei tahagi ära ajada. Kohe, kui ma sain enda “mis täna õhtuks süüa teha” ja “kas ma panin masina pesema” mõtetest lahti, hakkasid mulle pähe tulema igasugused mälestused ja mõtted lapsepõlvest, mida ma ei tahtnud üldse ära ajada.

Aga okei, ma ei tahtnud mitte meditatsioonist rääkida (kuigi see on tõesti huvitav asi, pole enne sellega väga kokku puutunud, sest arvasin rohkem, et see on viirukeid põletavate ja täiskuul allikas kristalle pesevate inimeste pärusmaa, aga väga-väga huvitav kogemus oli sellegipoolest), vaid tahtsin rääkida iseenda vaidlemisest.

Ma räägin endaga oma peas pidevalt.

Ma: Kell on juba VIIS, sa pead õhtusööki tegema.

Ka mina: Ah, äkki Kardo teeb ise.

Ma: Aga Kardo läks titega jalutama, kui sa ootad küsimisega, kuni ta tagasi on, siis on kell nii palju ja lapsed lähevad jälle nii hilja magama ja..

Ma: Okeiii… FAIN jumala eest, sa ei pea kogu aeg mölisema….

Ja alles siis ma ajan ennast püsti ja hakkan tegutsema. Et nagu ma üritan iseenda eest pääseda oma kohustustega ja siis lõpuks annan alla ja teen ära. Või noh, mõnikord ei tee ka, oleneb, mis asi on. Näiteks ma olen üritanud veenda ennast terve kolm nädalat kodus trenni tegema. Mitu korda ma seda teinud olen? Null. Vahepeal tuleb see mõte pähe ja ma olen nagu:

via GIPHY

Viimasel ajal üritab aju mind halvale teele viia. Ta tahab, et ma koroonapidudele läheks! Või noh, okei, mitte päris nii hull, aga aina rohkem taban ma ennast mõttelt, et issand jumal, KOLM nädalat kodus istutud ja kõik mu sõbrannad on ka usinalt 3 nädalat kodus istunud ja ilmselt nad ju ei ole haiged ja äkki ma kasvõi ainult ühega võiks kokku saada ja ühe pudeli veini naha vahele keerata? Siis meenub, et aiiiiii, Mallu, aga kas sulle koroona maitseb või? Enda õnne teades raudselt ma saaksin koroona, ma ei tee nalja.

Te võite öelda küll, et ma ei ole vanur ega sihtgrupp, aga ma tean väga hästi, et haiglas on ka noori inimesi raskes seisus ja see pagana covid ei ole meelakkumine. Näiteks Kardo vanaisa on haiglas, nüüd juba intensiivis. Covid, krt, kimbutab. Me ikka loodame, et ta saab ruttu terveks, aga nagu ma aru saanud olen, on seda ka temast 60 aastat noorematel keeruline läbi põdeda ja ka temal olla väga niru olla. Olgem ausad, eriti hulluks teeb selle talle ilmselt see, et ta on mees ja need ei suuda isegi 37 palavikku külge saada, ilma, et juba appi ei karjuks.

Ok, ok. Loll nali (Kardo tegi enne, ma ei võta süüd omaks). Igatahes pange heaga oma soovid Raulikese poole teele, ta on Kardo ainukene vanaisa ja meil on teda veel tarvis näha ja tsillida!

Raul paarikuuse Mariga ja kaheaastase Mariga

Aga tõesõna, pool mu ajust on vist küll kergelt hälbega, sest ma kogu aeg avastan ennast mõtlemas, et oeh, küll nendel veab, kes julgevad kokku saada ja tööl käia jne. Ja siis meenub, et halloo, enamus PEAVAD tööl käima ja see kokku saamine võib ka kõige julgematele väga halvasti lõppeda. Ma ei leia praegu seda artiklit, aga just kuskil oli lugu 22-aastasest naisest, kes kirjeldas enda haiguse kulgu ja kuidas ta oli nii nõrk ja jõuetu ja nii kehva oli olla. Et pole midagi, et ainult vanurid surevad ja teised ei pea muretsema.

Neid mittemuretsejaid on küll, näiteks vaadates SEDA artiklit, tundub, et mõnel on samasugune kempleja ja kauplev aju. Selle vahega, et tal on mõlemad pooled hälbega…

Aju: Oo, on küll karantiin, aga läheks jõusaali?

Aju: Kle mega hea mõte! Mis sellest koroonast ikka…

Vot sellised lood siis. Vähe sellest, et ma aeg-ajalt taban ennast kuskil jälle kellegagi vaidlemas “koroona on meedia ülepaisutatud gripp” nüüd pean veel iseennast ka noomima, et pekki küll, kus nüüd prouale ei kõlba kodus istuda ja kohe ikka VEAB sinna sõbranjedega veinipokaali poole. Alkohoolik vist õnneks veel ei ole, olen kolme nädala jooksul poolsteist pokaali veini joonud, siiis kui FBis lugejatega koos veinijoomist tegin laivis. Üksi tundub küll muidu kuidagi niisama imelik istuda ja juua.

Oh, veel üks mõte: huvitav, kas nii oleks ohutu sõbrannadega kohtuda, kui ma paneksin aeda toolid 2m kaugusele ringi ja igaüks tuleks enda veinipudeli ja teki-mütsi-salli ja moonakotiga? Keskele lõke ja null puudutust ja kontakti? Iga 15 mintsi tagant desoring. Kas see töötaks? Või saaksime koroona?

Krt, üldse ei taha korontsikut, aga I NEED MY FRIENDS, ausalt ? Mul pole enam varsti midagi koristada, shopata, sättida või värvida, mis ma siis tegema hakkan, ah? TRENNI v?! Ma olen ka ju kõigest inimene ja soovin koos ülejäänud ühiskonnaga sellest karantiinist väljuda koroonavormis, aka 20 kilo raskemana. Ega see keeruline ei ole, sest mõni mees masteris huupi eile pärmitaigna ära ja oskab nüüd teha imelisi kaneelirulle…Järgmine kord näete mind uhiuues dokumentaalis “minu elu 300 kilosena”.

Võeh, okei, ma lõpetan nüüd need lollid mõtted ja hakkan parem süüa tegema. Või peaks äkki Kardo ära ootama, las tema teeb…

Avapildil on Raul Lentsuga, omal aal.

Loe ka neid postitusi!

52 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta Johhi 11. aprill 2020 at 04:37

    Mallu, igati tore, et sa koroona asjus nii vokaalne oled. Aga ehk oleks see ka sinu jaoks hea proovikivi selleks, et aru saada, et vaktsiinidel on reaalselt mingi kasu ning argument stiilis “meil seda haigust enam ei eksisteeri” on samasugune näkku sülitamine kui see, et sa võimaldad oma vaktsineerimata lastel ringi lipata. Sorri, aga you can’t have it both ways. Topeltstandardid pole selleks siin, et su elu mugavaks teha.

    • Mallu
      Vasta Mallu 11. aprill 2020 at 09:19

      ma olen seda ennegi maininud, et ma ei viitsi vaktsiiniteemadel rääkida, sry 😀

  • Avatar
    Vasta S 3. aprill 2020 at 10:49

    Raul on nii armas ?. Pisarakiskujad on need siirad vanakesed ?

    • Mallu
      Vasta Mallu 3. aprill 2020 at 10:55

      jaaa!

  • Avatar
    Vasta Vaike 3. aprill 2020 at 10:04

    Ma olen vist paras introvert, sest ma ei tunne mingit vahet suhtlemises enne ja pärast koroonat. 😀 Trenni tahaks küll, aga no teen õues siis.

    • Mallu
      Vasta Mallu 3. aprill 2020 at 10:56

      Segane 😀 Välja sööma ka ei saa ju!

      • Avatar
        Vasta Vaike 3. aprill 2020 at 11:07

        Jah, see kaks korda aastas, mis ma varem väljas söömas käisin, annab juba räigelt tunda küll. 😀

        • Avatar
          Vasta Lily 3. aprill 2020 at 14:08

          haha, sama siin 😀

  • Avatar
    Vasta Helina 3. aprill 2020 at 00:22

    Mul käisid sama haigla samast majast läbi 1 a ja 2 kuu jooksul 4 lähedast läbi, kohati olukorrad olid heitlikud, aga praeguseks kõik nad on haiglast välja saanud. Küllap ka Kardo vanaisa terveneb, palju elutahet ja tervist talle!:)

    • Mallu
      Vasta Mallu 3. aprill 2020 at 10:58

      Oiiii, niii vastik tunne, kui kellelgi lähedasega midagi juhtub, aga hea külg on see, et nüüd on kõik terved 🙂

  • Avatar
    Vasta TN 2. aprill 2020 at 23:50

    Mõtlesin ka sõpradega kokku saamise peale. Kindlasti mitte suure seltskonnaga, aga 1-2 inimest vabas õhus ja piinliku täpsusega vahet hoida. Jalutama minna nt. Ja tegelikult kui igaühel oma kraam kaasas ja paar inimest suure vahega hoovis tsillib, ei olegi hullu, ainult et esiteks on hoovis tsillida külm veel ja teiseks kus nad vetsus käivad 🙂 sest tuppa ja üldse ühiselt kasutatavasse ruumi pere väliseid inimesi kutsuda ei saa. Muidu pidi viirus erineval pinnal surema max 3 päevaga, nii et kui sul on nt õues vets, mida nädal-paar ei kasuta, siis ühe paarikese/ sõbranna saad omale külla kutsuda küll. Aga libe tee on see, mega hoolikalt tuleb läbi mõelda. Nii et äkki skype pidu ajab ka asja ära ikka.

    • Mallu
      Vasta Mallu 3. aprill 2020 at 10:58

      Jah, vetsu peale me ei mõelnudki ja ei tee me praegu mingit istumist, ootame veel 🙂

  • Avatar
    Vasta Katrin 2. aprill 2020 at 21:52

    Lugesin hiljuti kuidas üks meesterahavas avastas, et kõigil ei olegi nn sisemist häält. Tegi instas küsitluse selle kohta ja vist oli mingi 16% vastanutest, kellel see puudus.
    Mul oli nagu how does this shit work, aga suht ulme teema kuidas selliste inimeste aju funkab ja kuidas nad nö mõtlevad.
    Mul kogu aeg peas mingi dialoog käib, vahest kogemata, vahest tahtlikult kõva häälega suust välja ka 😀 Eriti akward kui see väljaspool kodu seinu juhtub 😀 😀

    • Avatar
      Vasta Hehe 3. aprill 2020 at 09:31

      Ma avastasin end ükskord poes KÜÜSLAUKUDEGA rääkimas 😀

      • Mallu
        Vasta Mallu 3. aprill 2020 at 10:56

        Hahahaha! millest vestlesite 😀

        • Avatar
          Vasta HEHE 10. aprill 2020 at 19:28

          See oli rohkem monoloog: Oi, sina oled küll ilus ja suur küüslauk. Ei tea, kui palju ma teid võtma peaksin, äkki umbes 3? Või rohkem? Ei teagi…Aa te olete Hiinast, siis ma ei võta teid üldse 😀 jne

  • Avatar
    Vasta Helena 2. aprill 2020 at 20:53

    Raulile palju tervist, jõudu, armastust. Kõik head soovid saadan teele ????????

    • Mallu
      Vasta Mallu 3. aprill 2020 at 10:59

      Aitäh!

  • Avatar
    Vasta M 2. aprill 2020 at 20:49

    Elan Inglismaal ja mehega tööl käia ei saa, sest me pole “essential” töölised. Lubatud on korra päevas jalutamas, jooksmas või rattaga sõitmas käia, poes peaks käima võimalikult vähe. Ega poodi niisama ei kisu ka, kui järjekorrad on sissegi saada. Nüüd käime iga päev jalutamas ja oleme mehe vanemate majast mööda kõndinud, nemad on ukse peale tulnud, et veidi suhelda ja me jääme kõnniteele. Praeguse seisuga peame vähemalt kaks nädalat veel kodus istuma.

    • Mallu
      Vasta Mallu 2. aprill 2020 at 21:30

      Mismõttes korra päevas, kes seda kontrollib mitmendat korda oled :O

      • Avatar
        Vasta M 3. aprill 2020 at 13:27

        Veel ei kontrollita aga kui inimesed ikka reegleid ei jälgi, siis hakatakse kontrollima rohkem. Inimesed saavad trahve juba, kui on ilma põhjuseta väljas.

    • Avatar
      Vasta maisaa 10. aprill 2020 at 15:45

      Korra päevas???? Mul on kutsikas kes tahab vähemalt kolm korda päevas käia. Mina küll eiraks seda korra päevas väljas käimist.

  • Avatar
    Vasta Kristi 2. aprill 2020 at 20:37

    Hahha, ma vist polegi ainuke, kes naljatades seda korontsikuks kutsub.
    Aga deemgirl, i feel ya. Megalt igatsen sõpru. Olen ka mõelnud, et kõik kolm nädalat kodus, äkki siis võiks. Aga no samas ei taha tõetsi seda korontsikut. Sünnipäeva planeerisin kuid, pidin ka selle edais lükkama. Aga no mis seal ikka, mis sitasti see järgmisel aastal uuesti.
    Soovitan veebkõne teha naistega. Vein kõrvale ja jutustate 🙂 Mul see plaanis.

    • Mallu
      Vasta Mallu 2. aprill 2020 at 20:49

      Me korra tegime seda, aga tõele au andes, kui juba lapsed magavad ja õhtu käes, siis ei viitsigi juua miskit enam 😀

  • Avatar
    Vasta Maeiteagimidaöelda 2. aprill 2020 at 19:54

    No ei ole ullu, mu last kutsuti nv sünnale(küll koju, but still) küsisin sellelt lapselt huvipärast, et kes sul tulevad siis? Vastas, et kaks last. No faking nõme, miks ma pean see nõme olema ja oma lapsele seletama ja keelama ja see nõme emm olema, miks mind üldse pannakse sellisesse olukorda #ajukääbikutestvanemad

    • Mallu
      Vasta Mallu 2. aprill 2020 at 20:03

      Okei, see on tõesti nõme… Ma ka ei viiks last kuskile peole hetkel!

    • Avatar
      Vasta Kokatädi 2. aprill 2020 at 21:57

      Pidu pidada tõepoolest praegusel hetkel ei ole mõistlik. Samas ei näe probleemi lastele selgitamisel, et miks ei saa, ei tohi minna. Just hea koht näidata ja selgitada,
      et see ei ole hea mõte ja miks täpselt. Lapsevanemad miskipärast kardavad selgitada ja keelata. Elus ongi palju rumalusi, millega kaasa minna ei ei tohi. Näiteks kui keegi läheb punasega üle, näitan seda just nimelt lastele. Nad näevad nagunii seda edaspidi. Seletan, et mis seesugune vale teguviis võib kaasa tuua. Räägin pidevalt, et kui keegi midagi teeb, ei tähenda see automaatselt, et see on okei. Kui tema soovib oma eluga riskida, las ta teeb, meie ei soovi auto alla jääda ja nii ei tee. Las rumal teeb rumalaid valikuid, sina tee targad. Laps peab sinu otsustest nägema, et tuleb teha ka mitte nii populaarseid otsuseid ja teiste sabas ei pea jooksma. Ennast tuleb hoida! Mina näiteks keelasin lastel juba enne suuri piiranguid lastel teistega ja mänguväljakutel mängimise, selgitasin põhjalikult miks. Loomulikult olid kurvad, kuid saavad aru. Ütlen, et mõistan, et soovite mängida ja teiste vanemad lubavad. Mina aga armastan teid väga ja ei soovi, et meist kellegagi midagi juhtuks ja sellises olukorras meie pere otsus on selline. Olge terved ja olge julged ennast kaitsma 🙂

  • Avatar
    Vasta Merq 2. aprill 2020 at 19:48

    Aga kes sul keelab joosta, rattaga sôita, pikem tempokam kônniring teha- usu, hakkab parem. Vôta koer kaasa on lôbusam.

    • Mallu
      Vasta Mallu 3. aprill 2020 at 10:59

      Ei keelagi keegi 🙂

  • Avatar
    Vasta A. 2. aprill 2020 at 19:44

    Töötan laevas, ka praegu tööl ja ikka mõtled ja vaatad kas mõni klient võiks potentsiaalne koroona levitaja olla. Eks päevane ärvus ja muretsemine annavad ka õhtul voodis tunda ja uinumiseks läheb oma tund-kaks. ?
    Peaks seda mediteerimise appi proovima, äkki aitaks veidi kiiremini uinuda, et järgmisel päeval puhanuna vahelduseks ärgata. ?

    • Mallu
      Vasta Mallu 2. aprill 2020 at 20:03

      Laevad sõidavad veel üldse v? Ma nii loll, arvasin, et ei käi enam. Aga see äpp oli äge, proovige!

      • Avatar
        Vasta A. 2. aprill 2020 at 20:22

        Ikka mõned veel sõidavad, kaupa vaja ju saada ühelt kaldalt teisele. ?
        Suurem osa enamus ongi veoautojuhid, lisaks ka ikka veel mõned reisidelt tulevad inimesed. Ammu oleks olnud aeg oma reisilt koju kebida.. ?‍♀️

        • Mallu
          Vasta Mallu 2. aprill 2020 at 20:33

          Puutud paljudega kokku?

          • Avatar
            A. 2. aprill 2020 at 21:14

            Ikka üsna palju. Aga üritame ennast kaitsta võimalikult palju – käte desovahend, kindad, maskid. Lisaks ei lase kellelgi päris külje alla või näkku ronida, kuigi nad seda hirmsasti millegi pärast teha tahavad. ?

          • Mallu
            Mallu 2. aprill 2020 at 21:30

            Inimesed on ikka sooodad!

      • Avatar
        Vasta Karita 3. aprill 2020 at 11:11

        Pigem kannata veel. Eks see pikk aeg ole, aga inimene harjub kōigega. Lisaks on sul palju jälgijaid, kes vb otsustavad ka kohtumisi tegema hakata ja nii läheb asi jälle käest. Oled olnud hea eeskuju !!!! Lisaksin, et ole kullerite ja pakkidega ettevaatlik, kui poe töötaja, pakkija, kullerid vōi eelmisena paki postist välja vōtnud inimene on haige, siis on sul pakil pisikud kuni 48h (oleneb materjalist). Me lōpetasime pakkide tellimise ja see on minu jaoks nii raske?, ainus side välismaailmaga on läbi lōigatud. Üks pakk on veel tulemas, selle tōstan kolmeks päevaks garaazi seisma, siis on ehk need kurjamid paki peal ja sees kutud.

        • Mallu
          Vasta Mallu 3. aprill 2020 at 11:36

          Ma tegelen pakkidega väga ettevaatlikult ja deson kõik asjad ära, pakendid viskan ära jne 🙂

  • Avatar
    Vasta C 2. aprill 2020 at 19:27

    ??? lugesin eile just su Hitleriemmede postitust ning naersin omaette paris kõvasti. Mõtlesin ma siis, et noo sellist nalja pole su blogis enam ammu olnud (ei pea silmas tapselt seda teemat, vaid üleüldse). Kae nalja, täna on nagu tellitult, sain korraliku kõhutäie naerda. Tänks?

    • Mallu
      Vasta Mallu 2. aprill 2020 at 19:36

      No vot siis kus on alles hea kokkusattumus, mis sa nii vanade postide kalllal käisid üldse 😀

      • Avatar
        Vasta C 2. aprill 2020 at 20:46

        Lugesin raamatut ja siis meenus see, et sellest ajast ma hakkasin sind jälgima. Also tuleb tunnistada, et toona tehtud postitus on aegumatu ?

        • Mallu
          Vasta Mallu 2. aprill 2020 at 20:48

          Haha ja kuidas raamat meeldib ?

          • Avatar
            C 2. aprill 2020 at 21:51

            Väga meeldis! Kaks paeva ja läbi ta saigi. Paljud blogi kohad oli siiani meeles.? See, kuidas su lähedased sind kirjeldasid, nii armas! Ämma oma läks eriti südamesse. Aga muidugi Papa peatükk oli samuti väga armas ja südant soojendav?

  • Avatar
    Vasta M. 2. aprill 2020 at 18:57

    Olen ka ilusasti olnud kõik need nädalad mehega kahekesi ja kaugelt korraks ema ka näinud, aga täna käisime sõbrannaga ratastega sõitmas. Sõitsime vahega kõrvuti ja spordirajal on väga palju selliseid spordipaare, kes koos trenni teevad. Koroonat me suure tõenäosusega ei saa ja kõik jutud said ka räägitud ja kohe palju parem tunne.

    • Mallu
      Vasta Mallu 2. aprill 2020 at 19:36

      Keegi just ütles, et nüüd soovitatakse 8 meetrit?

      • Avatar
        Vasta M. 3. aprill 2020 at 11:13

        Kui see nii nakkav oleks, siis oleks me kõik haiged ja 2m, 4m v 8m ei omaks tähtsust.

  • Avatar
    Vasta Väike Myy 2. aprill 2020 at 18:35

    ahoi Mallu!
    Sina teed seda vaikselt st omas peas, ma olen nii aru saanud. Mina teen seda mõnikord valjusti, no mitte niii pikka arutelu aga umbes nii, AITAB küll, hakka toimetama. Teine variant on see et tööd tehes räägin kaasa, sest kuidagi oma häält kuuldes jõuab paremini kohale ja vahel taban end ooot mis sa ütlesid? See on siis kui aju järgi jõuab ja tuvastab mõne vea.
    Ma nüüd ei teagi mis pool ajust sassis on või ei olegi , ma loodan.

    • Avatar
      Vasta Käti 2. aprill 2020 at 18:58

      Ma olen ka mõeld et lägeks sõbranna juurde. Saaks kodust välja ja laps saab ka sõpradega mängida. Siis tuleb see sama koroona mõte.. Kohati nad ei võta ka asja nio tõsiselt kui meie.

    • Mallu
      Vasta Mallu 2. aprill 2020 at 19:37

      MA olen ikka käratanud ka endale. haha 😀

  • Avatar
    Vasta Liisu 2. aprill 2020 at 17:56

    Noo päris kindlasti pole ok sellist kohtumist ka mitte korraldada. Lihtsalt sa peaksid nagu olema ju eeskujuks. Mina istun nelja seina vahel kinni ja samas köhin ka kopse välja (arst kaalus isegi koroona testile saatmist aga siis jõudis järeldusele, et nii kaua juba köhinud / kaks nädalat/, et pole mõtet). Ma ei suuda mitte midagi teha tänu sellele nõmedale köhale ja ainus mõte on, oo kui hea oleks siin toas istuda kui oleks terve.
    Et seni kuni saab tervelt ja turvaliselt toas istuda ma ei mõtleks ka sõpradega kohtumisest 🙂

    • Mallu
      Vasta Mallu 2. aprill 2020 at 18:03

      Ah ole nüüüd, ei kohtu ma loomulikult kellegagi, lihtsalt niisama jagan, et mis mõtteid mul aju genereerib 😀

  • Avatar
    Vasta H 2. aprill 2020 at 17:40

    Ma arvan, et ma ka olen ka karantiini lõpuks mingi 300 kilone. Aga hetkel õnneks olen siiski suutnud kaalus alla võtta natukene. Hakkan ka täna selle äpi järgi mediteerima, mis Sa Instas jagasid. No uudiseid lugedes suri koroonasse üks 55 aastane, mis ei ole ju üldse vana. Aga soovitan Sul siiski peoga oodata. Paar päeva tagasi oli uudistes, et üks ema oli koroona haige, kes sünnitas lapse. Mul sugulane töötab seal haiglas, ei teagi, kas puutus ka selle naisega kokku või ei. Et sellisel hetkel mõtlen küll, et oooo…..mega mõnus on olla kodus lihtsalt nelja seina vahel ja mitte olla esiliini töötaja. Ehk siis eesliini töötajatele kõigile jaksu ja jõudu ja mu sugulasele ka. Mis siis, et puutub titadega kokku, aga nagu näha, siis haigus on juba ka sinna jõudnud 🙁

    • Mallu
      Vasta Mallu 2. aprill 2020 at 17:48

      Jaja, ega ma loomulikult ei teegi mingit pidu, lihtsalt aju ise susserdab, et äkki ikka natsa võiks kedagi näha 😀 Eesliinil tõesti olla ei tahaks 🙁