AUTOJUTUD REISIMINE TESTIN JA ARVUSTAN

telkida ei taha, aga metsa tahaks küll?*

10. aprill 2020

Kes mind instas jälgib, siis teab, et käisime lastega (ja no Kardoga) üleeile väiksel seiklusel. Nimelt rentisime motorhome.ee kaudu uhke auto (sellise) ja saime vahelduseks ühele reisile minna. Ajad ju praegu sellised, et enamik hotellid ja majutusasutused on kinni, aga kui tahad kuskile minna, siis polegi muud varianti, kui näiteks telkida. Selle jaoks on minu meelest veel liiga külm ja no ega mulle suvel ka ei meeldi oluliselt telkida. Nii ebamugav ja lastega nii palju asju ja… võib-olla kahekesti veel kuidagi, haha. Aga kui motorhome.ee meile kirjutas ja sellist seiklust välja pakkus, haarasime võimalusest kinni. Millal siis veel, kui mitte praegu?

Neil on veel selline värk, et kuna nad mitte ainult ei rendi, vaid ka müüvad matkaautosid, siis iga rentnik saab endale alati tuttuue, selle aasta auto. Kevadel-suvel rändab ta huvilistega ringi, sügisel ostab keegi selle ära ja uuel aastal alustatakse uue hooga. Rentnikule hea – alati kõige uuem ja mugavam mudel. Ma isegi mõtlesin, et päris äge võiks sellist autot omada olla, rändad maailmas ringi ja ei pea ööbimise pärast muretsema ?

Enne kui auto meile üle anti oli see kenasti desotatud ja rentide vahel jäetakse veel mitu päeva, et võimalikult ohutu kõik oleks. Kuna meil oli “kõik hinnas” pakett, siis olid autos KÕIK vajalikud asjad olemas. Ehk siis tekid-padjad-potid-pannid-grillid-grillvardad jne. Kodust ei pea midagi kaasa võtma, või no riided ja süüa ikka peab, aga muu üle me muretsema ei pidanud. Natukene pelgasin, et kas autos öösel külm ei hakka, aga ma ärkasin selle peale, et ma olin palavusse suremas ja pidin öösel vahepeal lahtise ukse ees seisma, seega külma ei pea kartma. Ja vaja ei lähe muud, kui B kat lube, õnneks neil automaatkäigukastiga autod ka olemas, minusugustele, kellel “päris” lube ei ole, haha.

Meie tripp oli väga mõnus ja lõõgastav (v.a vahepeal?) ja kes viitsib, saab seda kõike allolevast videost vaadata:

Lastele meeldis, koht oli ilus (kuigi alguses tahtsime RMK alale minna, aga no need kinni, haha ?) ja mulle väga meeldis. Tahaks suvel veel mingi seltskonnaga koos minna. Niimoodi isegi võiks ju pikema tripi teha, kui ühe öö. Aga ega lastega ka miskit viga ei olnud, lihtsalt väga keeruline oli neile aina seletada, et vette ei maksa tormata ja vesi on VÄGA külm ja me ei saa “hesburgerit tellida”. Aga lapsed olid rahul, sest seal oli isegi telekas ja DVD olemas, et õhtul said lapsed veidi multikaid vaadata ja meie niisama vedeleda.

Meile väga meeldis, suvel võtame sõbrad punti ja lähme uuesti! Kellel nüüd tuhin peale tuli, siis neil on hetkel käimas kampaania, et matkaauto rent on kuni 15. juunini on -15% ning samuti kõigi kuni 15.06.2020 matkaauto rentijate vahel loositakse välja renditasu tagastus 100%.

Loomulikult on olemas ka kood MALLUKAS, mis kehtib kuni 15.06. Kõik, kes seda koodi kasutavad, saavad mugava `KÕIK HINNAS´-paketi TASUTA kaasa (tavahind 70 €). Ehk siis oma tarbeasju kaasa tassima ei pea, kõik on autos juba olemas ?

Ps! Mine tsekka kindlasti mu instasse ja FBi, sest mõlemas kohas loosin välja õnnelikud, kes saavad kolm ööd uhke matkabussiga jumala tasuta reisule minna ?

Kas te olete kunagi matkaautoga trippinud? Või telkinud? Huh, tahaks juba suve!

*Postitus sündis koostöös motorhome.ee’ga!

Loe ka neid postitusi!

24 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta Maili 15. aprill 2020 at 14:02

    Oma perega: abikaasa ja kahe tütrega.
    See kuluks täiega ära!
    Mais on meil esimene pulma-aastapäev seega praegusel ajal, kui kuskile spaasse minna ei saa, siis oleks tore seiklus matkabussiga ette võtta.
    Olen mitmeid kordi sellele mõelnud, et kui lihtne ja mugav võib selline väljasōit olla.
    Olen alati huvi tundnud, kuidas on ühe matkabussiga seiklus. ? nii loodan loosiõnnele ?

  • Avatar
    Vasta Geidi 14. aprill 2020 at 09:25

    Telkinud palju. Matkaautoga olen 1 kord rallil käinud.

  • Avatar
    Vasta Maru 13. aprill 2020 at 22:33

    jeesh, oleme korduvalt perega rännanud matkakaga 🙂 MÕnus 🙂
    Kuna ma telgis magaja pole, siis see nagu ainus variant looduses magada 😀

  • Avatar
    Vasta Sirje 12. aprill 2020 at 11:34

    Ilus puhkus Kenad kohad.
    Ei sõltu ilmast alati turvaline.olen ikka unistanud sõita Eestis ringi.

  • Avatar
    Vasta Kirsika 11. aprill 2020 at 19:51

    Meil on sõbrannaga iga aasta selline traditsioon, et käime suvel koos trippimas kusagil. Eelmine aasta oli plaan rentida matkaauto ja minna sellega, aga siis jäi see kuhugi taha kinni. See aasta võiks isegi ju ette võtta. Pole kunagi käinud. Kindlasti mugavam, kui telgiga.

  • Avatar
    Vasta kats 11. aprill 2020 at 18:20

    kes roolis oli?
    ma ei taha kuidagi uskuda, et sa oma b-kati esmase juhiloaga bussi tohtisid juhtida.
    selline monstrum eeldab ikka C või D kategooriat.

    • Mallu
      Vasta Mallu 11. aprill 2020 at 19:33

      See monstrum nõuab B kat lube, nagu kodukas ütleb 🙂

  • Avatar
    Vasta Kätz 11. aprill 2020 at 00:47

    No midagi paremat pole tahta praegusel ajal. ? Hullult tahaks kaa. Peab ikka kätte võtma ja sellise plaani teoks tegema. ?

    • Mallu
      Vasta Mallu 11. aprill 2020 at 09:19

      Jaaa, oleks veel soem, oleks veel ägedam!

  • Avatar
    Vasta E 10. aprill 2020 at 22:16

    Sellega mulle meenus üks austraalia ema on, kel on 10 last ja kes elas aastaid soomes, eelmisel aastal kolisid nad austaaliasse tagasi, aga seda niimoodi, et ta läks oma 9 lapse ja abikaasaga 6 kuuks ringi sõitma sellise rendiautoga mööda ilma. 4 last olid tal veel sel ajal alla 4 aastased mu meelest ka ja tal on kogu nende teekond ja kõik youtubi ka üles filmitud. Pointi polnudki, lihtsalt huvitav pere mu meelest ja lahe, et keegi näitab, et tegelikult ka suure perega võimalik maailma avastada jne. Kui pakub huvi kellegile siis siin ta yt https://www.youtube.com/channel/UC-PepfX4nM19zhdgEn3o5kg

    • Mallu
      Vasta Mallu 11. aprill 2020 at 09:20

      Seda ma ei suudaks 😀

  • Avatar
    Vasta HS 10. aprill 2020 at 20:48

    Mõni aasta tagasi käisime taolise rendikaga pool Euroopat läbi, kuu aega trippisime. Midagi paremat polegi reisimise mõttes olemas. Kui palju sa näed ja koged! Ei anna lennureisiga võrreldagi. Ja no max luks värk on lihtsalt ööbida seal kus tahad – tahad, magad mere ääres, tahad, magad kuskil parklas ?
    Funny seik ka… Kuskil Kreeka vaatasime, et mõned salongituled ei tööta. Paar päeva hiljem hakkas konditsioneeri jupsima… Veider. No aga läksin ma hommikul wc ja mida ma näen… Mingi megamölakas rott! Ta vist ehmus ka, sest plehku pani raibe. Järgnevatel päevadel toimus non-stop operatsioon “Rott”. Ostsime lõkse, mürki jne. Lammutasime isegi autos olevat lauda veits, sest kuulsime, et ta seal all. No hui saimegi kätte. Eestis andsime üle matkaauto, millel pooled suht olulised juhtmed läbi näritud ning rott kaasavaraks. Õnneks oli rentija maru mõistlik ja meilt mingit ekstra raha ei küsinud, sest ega meie teda ju autosse kutsunud. Ilmselt puges ta põhja alt sisse, sest no hea soe pikutada ju. ?
    Väike salaplaan on endale päris oma matkaauto osta. Ilma rottidega.

    • Mallu
      Vasta Mallu 10. aprill 2020 at 21:13

      Hhhahahhaaaa 😀

  • Avatar
    Vasta Liis 10. aprill 2020 at 20:09

    Oleme käinud. Aga laps oli ilmselt liiga väike ja ajas närvid ikka vägagi krussi. Ta ei olnud just fänn pikalt kohapeal istumisel. Ta oli 2 aastane ja käisime Soomes väiksel ringsõidul Rovaniemisse ja tagasi. Aga mul ühtedel sõpradel on mingi 12 aastat juba enda isiklik matkaauto. Nad kasutavad seda ikka väga palju ja rendivad samamoodi välja. Tegelt on plaan jälle matkaauto reisi proovida. See aasta jääb ilmselt ära aga ehk järgmine aasta siis. Läheksime kuskile Austria kanti ☺️

  • Avatar
    Vasta Liis 10. aprill 2020 at 19:51

    Poeg on aastaid peale käinud, et me teeks ühe matkasuvilareisi, see on miskipärast alati ta unistus olnud, ja viimaks olime siis mingit plaani kokku panemas, et teha see suvi perega üks nädalane-kümnepäevane Läti-Leedu tripp. Kuid paistab, et ei mängi seekord force majeuri tõttu ilmselt välja. Instaloosis aga osalesin, äge oleks see Eestiski ära proovida. Telkimist vihkan mina ka (kõige rohkem öösel WC-s käimise pärast), aga selline matk, nagu teil oli, tunduks küll väga mõnus, jään endale pöialt hoidma!

  • Avatar
    Vasta Pille 10. aprill 2020 at 19:49

    Me juba teist aastat tripime mööda Euroopat matkaautoga ringi. Ostsime isikliku, siis oma asjad kogu aeg sees olemas ja käime ka Eestis tuttavatel oma koduga külas? Hetkel oleme Tenerifel ja otsustasime, et püüame hakata pühapäeval koju Eesti tagasi sõitma.

  • Avatar
    Vasta G 10. aprill 2020 at 19:04

    Heh, vaatasin RMK lehte, et kus see telkimisala asub, kuhu minna tahtsite, aga selle juures vaatas vastu ilus tekst: 8. aprillil toimuvad telkimisalal korralised teeparandustööd, juurdepääs alale on piiratud. 😀 Oskasite täpselt õige päeva valida 😀
    Muidu jaa, telkima tahaks minna suve jooksul küll ja seda videot vaadates tuli ilge tahtmine võimalusel ka sellise autoga minna. Päris lux värk oleks tavalise külma telgimajanduse kõrval.

  • Avatar
    Vasta Maigi 10. aprill 2020 at 18:40

    Väga uhked matkaautod tunduvad kodulehel. Sellisega oleks lust ja lillepidu trippida. Me oleme telkidega küll käinud aga seda varianti pole veel raatsinud ?

  • Avatar
    Vasta ML 10. aprill 2020 at 17:57

    Meil on endal haagissuvila juba 11 aastat. Megamõnus on oma koduga võpsis argipäevast tühjaks tõmmatud akusid laadimas käia.

    • Mallu
      Vasta Mallu 10. aprill 2020 at 18:09

      Ma ise mõtlen, et kui tihti päris enda oma kasutaks samas ?‍♀️?‍♀️

  • Avatar
    Vasta Julia 10. aprill 2020 at 17:32

    Ise pole kunagi käinud, aga sinu pere reisi vaadates tundus ülimõnus. Mulle nii meeldib vaadata sinu videosid, eriti see ,et lased lastel olla nemad ise, need ehedad emotsioonid ja te Kardoga olete nii äge paar. Igaljuhul hakkan nüüd mõtlema selle peale, et oma perega selline vahva reis ette võtta?

    • Mallu
      Vasta Mallu 10. aprill 2020 at 17:51

      Aitäh 🙂

  • Avatar
    Vasta M 10. aprill 2020 at 17:06

    Ma just vaatasin matkaautosid, nii äge oleks! Kuidas seal laste turvavarustusega on, kas nad pakuvadise võimalusi või o. Isofix või millega peaks arvestama, kui on kaks või enam turvatooliealist sss sõitjat?

    • Mallu
      Vasta Mallu 10. aprill 2020 at 17:10

      Seda peaksid otse nendelt uurima 🙂