Kassid

jälle üks “ups” perelisa

27. aprill 2020

Ja loomulikult JÄLLE tüdruk, meie majas muud moodi ju ei saa.

Mari on tegelikult juba sada aastat kassi tahtnud. Kuigi mul ametlikult on neid lausa kaks, siis meie majas nad ei ela. Lotte tulekuga kolisid nad kuidagi sujuvalt Lea juurde ja alguses oli Lotte paras kutsikas ka, kes kassidega aina mängida tahtis, seega neid taga ajas ja ega need kassid siia enam tagasi ei kippunud. Ma üritasin küll, aeg-ajalt tassisin mõne pahaaimamatu endale tuppa, aga üsna pea kräunusid need ukse taga ja lipsasid esimesel võimalusel välja tagasi. Igatahes Mari muudkui lunis, et võtame kiisu.

Mul polnud selle idee vastu miskit. Olime siin Marile neid pisemaid pudinaid küll ostnud (rotid ja teod) aga nende eluiga on nagu ta on ja otsa nad lõppevad nii kiiresti, et kass tundus vähe stabiilsem loom. Muidu hommikust õhtuni mata kedagi. Aga üks vend ei tahtnud üldse kassi ja selle venna nimi hakkab K’iga ja lõppeb ardoga.

Niisiis olid meil iga mõne aja tagant vestlused:

“ISSSIII, VÕTAME KASSI!”

-ei

(See vestlus oli ikka Mari ja Kardo vahel, mitte minu ja Kardo, haha)

Lõpuks hakkas Mari juba rääkima, et oh, kui see issi ükskord ära sureb, siis võtame kohe kiisu, eks? Ma siis mõtlesin, et vaene laps on suures kassihädas valmis lihase isa maha matma. Seega ma hakkasin uurima erinevate MTÜde kodukaid, aga kuna mul see välimus nii oluline ei olnud, kuivõrd iseloom, kirjutasingi ma MTÜ Cats Help lehele, et kas neil oleks meile sellist kassi anda, kes koera ei karda ja lapsi armastab ja üldse sõbralik ja tore on. Ja neil oligi üks selline pakkuda, nimega Hella.

Kardo ütles muidugi sada korda ei, aga lõpuks ma ütlesin lihtsalt, et kui ei sobi, siis sul ei jää muud üle, kui lahutada, sest kassi me Mariga igatahes võtame. Ta ei lahutanud. Ja ma olen näinud, kuidas ta Hellat paitab ka…Ma teadsin, et küllap ta lõpuks lepib, aga kass on nii hea, et leppis tegelt kohe.

Alguses mõtlesin, et ah see Hella on nii lamp nimi, muudaks ära. Aga ta on NIII hell, et tal ei saagi muud nime olla. Reaalselt, hella fine kass on ta. Nii sõbralik, nii pehme, aina tahab pai ja nurrub ja kurrub ja ei küünista kunagi ja talub isegi seda, kui lapsed teda musitavad ja kallistavad ja sülle vinnavad. Lottet ei karda, on isegi tema vastu ennast korraks hõõrunud, aga kui Lotte järsema liigutuse teeb, siis ikka on kahisenud ka korra. Aga muidu lihtsalt niiiiiiii hea kass. Ja ups selles suhtes, et üks õhtu kirjutasin ja järgmine päev olime juba kassiomanikud, et eriti ruttu käis. Aga hoiukodud on praegu niiii täis ja kasse tuleb aina peale, et seisud on neil kehvad 🙁

See nägu on selline, et jeesus küll, midaaaa sa teed…


…aga ok fine, sobib kah 😀


Iga kord kui Lende kassi paitab, siis viskab kass ennast külili ja Marta karjatab dramaatiliselt: “KUKKUS! KASS KUKKUS!!!” ?

Kaks korda on õue ka saanud (hoiukodus käis ka õues), aga õnneks tuli kohe tuppa tagasi, ma veel teda välja ei taha lasta, tahan, et ta siin korralikult ära harjuks enne, kui õueeluga tutvuma läheb. Igatahes on ta selline, et aina hõõrub ennast inimese vastu ja ei karda üldse ja täiuslikkusest on puudu ainult see, et ta meil kaisus magama hakkas (Kardo ilmselt vaidleks vastu, sest see kass ajab MEGALT karva, ma ei tea, kas see ta eripära, või praegu ongi mingi karvaaeg kassidel). Ja Mari muudkui räägib talle iga päev, et: “Ma armastan sind, kass!”.

Minu suurimad tänud sellistele MTÜdele, kes aitavad koduta loomi, sest nii paljudel neil on inimesega olnud halvad kogemused, aga sellegipoolest on täiega armastust täis nunnukesed. Seega, kes tahab endale kassi võtta – kassipojad on nunnud küll, aga veel lihtsam on võtta juba suur kass, kelle iseloom sulle istub. MTÜdes teavad inimesed alati enda loomade iseloomusid ja nii saad kindel olla, et saad just sellise sõbra, nagu sa tahad.

Mul nt kunagi oli Joosep, aga see oli mega hull kass. Ta võis poole pai pealt otsustada, et enam ei taha ja lihtsalt ründas täiega. Armas oli ta ikka. Kurg on pigem arg, pai laseb teha, aga nt õues ei annaks ennast iial kätte, jookseks minema. Barbara on küll sülekas, aga noh, ta ei taha siin olla haha, ei meeldi talle koer. Seega meie leidsime endale IDEKA kassi. Äkki leiad sina ka? Vaata SIIA.

Kui kassi ei taha, aga toetada ikka tahaks kuidagi, siis vaadake SIIA. Siin on igasugused oksjonid, mille tulu läheb loomadele. Kõik firmad saavad sinna ka oma tooteid ja teenuseid oksjonile anda. Mina nt panin sinna ühe õue pildistamise, seega kes tahab pildile saada perega + loomi aidata, siis see oksjon veel kestab!

Ja kui üldse midagi muud teha ei viitsi, aga aidata tahad, siis

MTÜ Cats Help
EE742200221071322431

Üldse on nii kurb lugeda ja vaadata, kuidas inimesed oma loomi ära viskavad ja vigastatuna maha jätavad. Seega, kes tahab ja saab, pakkuge neile uut kodu, nad on nii tänulikud ❤️ Niiet jah, tutvuge siis meie pere uue liikme, Hellaga. Umbes kolm aastat vana, igati kabe ja hell väike kassidaam.

Kohe kui sülle võtab, siis hakkab täiega hõõruma mu vastu ja nurruma, kui armaaaaas!

Ps! Ma olen instas mitu korda ta pilti jaganud ja ainult ÜKS on küsinud, et kas see on uus kass, haha. Ta vist natukene on jah Kure moodi, et mõlemad must-valged, aga Kurg on tegelikult juba 11 aastane suur kõuts, ta näeb ikka hoopis teistsugune ja mehisem välja, Hella on ikka preililik ?

Kellel mu lugejatest veel kassid on? Kust saite? Mis nimi 🙂

Loe ka neid postitusi!

Kommentaarid puuduvad

Jäta kommentaar