Kassid LOOMAD

hambutud lood

16. aprill 2024

Ma olen teile siin aastaid low-key ennustanud, et ühel päeval ma hambutuks jään. Miks, seda ma ei tea. Ilmselt on sellest paarist korrast, kui mu hambakroon ära tuli, mingisugune sügav trauma tekkinud. Aga läks hoopis nii, et eile saime teada, et üks meie pereliikmetest tõesti jääb hambutuks ja jeerum tänatud, see ei ole mina. Kurb on sellegpoolest.

Loe ka neid postitusi!

16 kommentaari

Jäta kommentaar

 • Avatar
  Vasta G 16. aprill 2024 at 20:14

  Ma pigem küsin täpsemalt, et kuidas Lottel välja nägi see hammaste puhastus? Kas läks lihtsalt loomaarsti juurde ja seal tehti ära või pidi eraldi minema hambaarsti juurde ja seal pandi narkoosi? Mu enda koeral ka suu haiseb ikka rämedalt ja nüüd ma mõtlen, et peaks ka minema. 🥲

  • Mallu
   Vasta Mallu 17. aprill 2024 at 16:38

   Vot seda teab Kardo öelda 😀

 • Avatar
  Vasta Kris 16. aprill 2024 at 18:07

  Täiesti teemaväline küsimus,kas see voodipesu on ikea oma kui jaa kas on selline pehmem/siidisem materjal 🙂

  • Mallu
   Vasta Mallu 17. aprill 2024 at 16:38

   ikea jaa 😀

 • Avatar
  Vasta Tume 16. aprill 2024 at 17:10

  Jap! Ka minu ühel kassil selline saatus, sain ta varjupaigast 6 aastasena ja kui arsti juurde läksin temaga kontrolli, tõmmati kõik välja- kass muutus 100% ja hakkas mängima ning möllama. Varjupaigast öeldi, et kõik korras kuid tegelikult polnud. Kass paar aastat hambutu olnud ning elab oma parimat elu :). Seega ära muretse, sai vaevast lahti.

 • Avatar
  Vasta MM 16. aprill 2024 at 13:57

  Saan ka ühineda eelkõnelejatega. Mul ka kodus hambutu kass. Tänavalt päästetud kass ja algul proovisime hambapesuga ja mingite igeme geelidega asja paremaks saada aga ei olnud tolku ja kõik hambad tõmmati välja. Sööb ilusti krõbinaid, suu ei haise enam ja igemed on ilusad heleroosad.
  Muidugi meil juhtus veel nii, et kassi täpset vanust ei tea, arvatavasti oli operatsiooni ajal umbes selline 6-7-8 aastane ja tehti küll anesteesia eakamatele kassidele mõeldud ravimitega aga ikkagi reageeris ravimitele kuidagi nii, et operatsiooni ajal jäi süda seisma. Aga arstid ei lasknud tal õnneks tunneli lõppu valguseni minna ja tõid ta elule tagasi. Taastus kenasti ja elab mõnusasti edasi, üks elu üheksast küll vähem.

 • Avatar
  Vasta Kätukas 16. aprill 2024 at 10:54

  Muidugi ei ole sellest hullu, selles mõttes, et ta saab loomulikilt süüa ja ka siis valuvaba elu. Kui tal hambad mädanevad, põletikus on, loksuvad või katki on siis tal palju kehvem süüa. Mul kliinikus tihtk küsiti, et aga kuidas nad siis söödud saavad – saavadki igemetega, mudugi ei tasu suurt liha käntasakat või XL krõbuskeid ette panna talle aga üldisels saavad nad närida ka igemetega. Prlr olen ma lapsega kodune ja väga hea näide on see, et 11 kuusel lapsel on 2 hammast suus ees (ma ei tea kuhu need ülejäänud nüüd jäävad) aga sööb praktiliselt kõike toitu mitte ainult püreed ja saab söödud ilusti igemetega niiet kui beebi saab hakkama siis miks mitte kass. Aga ma panen rõhku ta opijärgsele hooldusele, terve suu tühjaks tegemine ikka päris mahukas protseduur ja korralik aneeteesia – järgmisel päeval peab kass sööma (anna midagi head ja pehmet), liikuma ringi ja olema suhteliselt normaalne, kindlasti anda ka vajalike ravimeid – AB ja valuvaigisti, ning kass peab olema toas ja soojas! Vähemalt 48h peale narkoosi, kune ei pruugi hoida oma kehatemperatuuri anesteesia järgselt (juba kojutuues vaata, et auto soe ja mingi soe pleed või rätik puuris ja ka peal,võib ka soojaveepudeli panna rätikusse, et külma ei saa ja kodus nt põrandasoojendusega vannituppa vms panna jälgimisele) . Kui on kassi enesetundes küsimusi siis ära kõhkle arstiga ühendust võtta- teadupärast jah nad ei näita välja, kui paha olla. Edu!

  • Mallu
   Vasta Mallu 16. aprill 2024 at 11:55

   Jaa, seda ma tean, et beebid saavad hammasteta süüa, seega tõesti loogiline, et kassid siis saavad ka. Ilmselt harjumise asi. Aga tänks, sebin kuskilt soojakoti!

 • Avatar
  Vasta Sandra 16. aprill 2024 at 10:39

  Jah täpselt nii. Mul on kodus hambutu kass ja kõik on mega fine😃
  Aga tõesti- sööb krõbinaid ja tugevamaid toite ka.
  Ükskord jätsin karbiga järgi jäänud kõvad pitsa ääred kööki vedelema. Kass siis lutsutas ja lakkus nad pehmemaks ja ära ta need söödud sai kuidagi😂 ise ka imestasin

  • Mallu
   Vasta Mallu 16. aprill 2024 at 11:56

   Haha, ma oleks seda lutsutamist näha tahtnud lausa 😀

 • Avatar
  Vasta Reelika 16. aprill 2024 at 10:14

  Kassid saavad tõesti ideaalselt ka ilma hammasteta hakkama. Kinnitatud arsti poolt ja endal ka selline kassike kodus 🙂

  • Mallu
   Vasta Mallu 16. aprill 2024 at 11:56

   ❤️

 • Avatar
  Vasta Tiia 16. aprill 2024 at 10:11

  Minu kassil see tee läbi käidud eelmisel aastal. Algas kogu lugu ka nii, et ega me ka midagi aru ei saanud et viga oleks. Märkasime alles siis, kui süües niutsatama hakkas ja palju alla oli võtnud.
  Siis viisime arsti juurde ja kuna vanust ka omajagu siis algul tundus asi väga lootusetu- arst kartis neerunäitajate pärast jne. Tegime siiski analüüsid ja õnneks lubati siiski opile, muidu oleks ainus variant olnud eutaneerimine.
  Peale oppi kirurg rääkis, et olukord oli väga hull, oli tekkinud lausa nö ühendus ninaga, seega kassil tõesti oli väga valus. Kokku eemaldati ca 8-9 hammast.
  Opist taastus kassike väga kiirelt ja niipea kui pea selge hakkas juba sööma. Ja elab rõõmsalt edasi🥰

  • Mallu
   Vasta Mallu 16. aprill 2024 at 11:56

   jeee!

 • Avatar
  Vasta K 16. aprill 2024 at 10:05

  Töötan assistendina loomakliinikus, kus on olemas hambaspetsialist ja see on väga tavaline, et kassidel läheb terve suu tühjaks, hambaprobleemid üks levinumaid probleeme kassidel paraku. Aga asi mida omanikud peale hambatööd ütlevad nt, on see, et nende omaette hoidvast kassist sai nurrujast sülekiisu. Seega hambutud kiisud elavad rõõmsat ja valutut kassielu edasi ja saavad kõike samamoodi süüa nagu enne, lihtsalt pole enam valus. 🙂

  • Mallu
   Vasta Mallu 16. aprill 2024 at 11:56

   Ma ei kujuta ette, mis siis Joosepist veel peale oppi saab, sest ta praegu juba ei suuda inimesest meetritki eemal olla 😀 ❤️