JUMALAITA

meh noh

1. september 2020

Eriti “meh” on olla. Suht kogu aeg. Ei oska isegi täpsemalt kirjeldada, et mis või kuidas valesti on, aga selline vastik rõhuv tunne on sees ja lahti ma sellest ei saa. Okei, siis saan, kui ma kuskil sõbrannadega veinitan või miskit, aga ilmselt on sellel ka mingisugused piirangud ees, enne kui see päris alkoholismile kaldub, seega passin lihtsalt kodus ja… panen tuima, oleks vist kõige parem väljend sellele, mida ma teen.

Postkast on kirju täis, aga ei saa vastata. Lihtsalt EI SAA. Selline tunne, et igaüks neist nõuab mult midagi nii suurt ja keerulist, et mul oleks võimatu seda ära teha. Et parem vaatan homme, kas tuleb selle suure ja raske asja tegemiseks jõudu (olen seda juba umbes nädala nii edasi lükanud, ei paista seda jõukest siiani tulevat) ja tegelikult ma TEAN, et ma pean lihtsalt pihta hakkama, aga… ma ei saa.

Näiteks saime me nüüd müügile panna need magnetitahvlid lastele, kes koolis või lasteaias käivad. Need tegelikult olid ammu juba valmis, aga kuna mul oli PLAAN panna nad müügile augusti alguses, aga asjad venisid igal pool, siis tuli mu sisse selline tunne, et ei. Kõik. Me ei saa neid üldse kunagi müügile panna, va siis järgmise aasta augustis, sest muidu on VALE. Ma ei tea täpselt, mis ma arvasin, et vale on, sest tegelikult on suva, millal me need müüki paneme või kui palju neid üldse ostetakse, aga mulle tundus lihtsalt vale ja mõte sellele, et see leht üles panna, tekitas minus pehmelt öeldes ärevushoo, sest noh… halllo, praegu pole ju augusti algus.

Kes aru ei saa, mis see on, siis see on paks magnetleht, mis käib külmikule ja laps saab iga päev oma päevaplaani järgides õigesse kohta magneti panna. Kui terve päev kõik ilusasti tehtud, saab ta nt õhtul mingi maiustuse või miks mitte nii, et kui terve nädal iga päev kõik kenasti tehtud, siis mingi suurema seikluse vanematega vms.

Ma tean, et ise üritades midagi müüa, siis ma ei tohiks seda rääkida, sest noh, peaks kõva müügijuttu tegema, aga täna, kuigi ma selle juba üles panin, endaga võideldes, tekkis tunne, et no ma ei tea. Suur asi. Magnet… kuhu saab panna magneteid. Et okei, lastele meeldivad magnetid ja saavutustunne, aga see pole ju mingi asi, mida nii väga VAJA oleks ja miks ma seda üldse teen, sest kõik mis ma teen on suht lamp ja üldse, praegu pole ju augusti algus.

Et jah, palun väga, ette tellida saab magnetitahvlit mu e-poest SIIT. Hurraa.

Mida ma veel teinud olen. Hmm. Meil sai täna Kardoga umbes kaheksa aastat koos oldud. Ma ütlen umbes, sest tegelikult see 1. sept oli minu meelest see päev, kus me teineteist facebookis vvks panime, või mis see värk ongi. Mina tellisin talle mingeid grilli lisajuppe, mis ta tahtis, mis ta juba mitu päeva tagasi kätte sai ja tema oli mulle hommikul lauale lillekimbu pannud, mida ma isegi ei märganud.

Mul on tunne, et ma ei märka viimasel ajal just kuigi paljut.

Kas te teate seda fiilingut, kus sa elad nagu mingisuguse automaatpiloodi peal? Et sa teed kõiki asju, mida sa alati teinud oled ja käid nendes kohtades, kus sa alati käinud oled ja lobised nonstop, sest sa oled nii alati teinud ja siis saad aru, et sa tegelikult ei ütle mitte midagi ja ei mõtle mitte midagi, vaid teed kõiki neid asju, sest sa oled harjunud ja peab? Mul on ausalt selline tunne, et ma ei ole üldse kindel, mida ma tegelikult teha TAHAN. Sest mul on kiire automaatpiloodil tegemast asju, mida ma pean.

Ma ei oska siia blogisse midagi uut kirjutada, ma ei oska oma mõtteid ritta panna, ma ei oska aega maha võtta, et korraks asjadel minna lasta, aga samal ajal istun ma pealnäha diivanil ja ei tee mitte midagi. Sees ainult ärevus tapab.

Teisalt sattusin ükspäev instas jälle kogemata sinna pimedasse nurka, kus emad räägivad oma surnud lastest ja olen nagu, okei, Mallu. Ole nüüd kenasti maru rahulik, sul on kõik hästi ja kõik on mega fine.

Aga nagu ei ole ka. Kuigi kõik on elus ja terved, mis on muidugi kena osa.

St ma ei tea, kas just KÕIK elus ja terved on, sest näiteks musta kassi pole me eile õhtust saadik näinud ja ta tavaliselt ei ole nii kaua kadunud, sest ta ei käi hoovist väljas. Ma arvasin, et ta on Lea juures ja Lea arvas, et ta on meil, aga tegelt on ta jumal teab kus. Minu praegust õnne arvestades, siis ei näe ma teda ilmselt kunagi.

Sellisel kaunil noodil täna lõpetan. Ja obv homseks olen ma selle tunde jälle alla surunud ja ma olen täiesti fine ja kõik on fine ja muu säärane. Eks.

Bai

Loe ka neid postitusi!

31 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta Marie 22. september 2020 at 22:43

    Tere. Tahtsin küsida, et ma ei saa sinna poe lehele kuidagi. Näitab, et mul puudub luba vms. Kas neid magnettahvleid on veel võimalik tellida? ?

  • Avatar
    Vasta L. 2. september 2020 at 21:55

    Kas must kassike on välja ilmunud?

    • Mallu
      Vasta Mallu 4. september 2020 at 09:55

      mkmmmm 🙁

  • Avatar
    Vasta Kristina 2. september 2020 at 16:51

    Mallu palun tee “Minu tegus päev ” ADULT edition!
    Seal võiks olla “üks tervislikumat laadi toit päevas”, “ei joonud jälle pudelit veini” jms.
    Tegevusideed kaaskommenteerijatelt oodatud <3

    • Avatar
      Vasta Laura 3. september 2020 at 10:16

      Just! “Kaoristasin natukenegi”, “Pesin nõud puhtaks”…

  • Avatar
    Vasta K. 2. september 2020 at 13:54

    Soovitan lugeda. Minul oli ka pikaajaliselt täielik apaatia ja depressiooni poole kalduv, kuigi pealtnäha kõik korras. Sattusin lugema pärmseene vohamise kohta, tundsin meeletult palju sümptomeid ära, tegin lihtsa koduse testi, mis kinnitas mu kahtlusi ning alustasin soovitustega seene hävitamiseks. Siis tuli eluvaim jälle sisse tagasi.
    https://alkeemia.delfi.ee/tervis/tervisemured/parmseene-vohamine-soolestikus-pohjustab-mitmeid-tervisehadasid?id=69698969

  • Avatar
    Vasta Liis 2. september 2020 at 13:08

    Just tunnike tagasi mõtlesin, et kuskil interneti avarustes mul selline magnettahvel meelde jäänud ja tahaks soetada neid oma poistele..aga ei meenunud, et kus ma neid näinud olin ja kust ma neid saan. Niiet aitäh!?
    Aga muidu soovitan sul võtta väike minipuhkus endale, näiteks nädalalõpp spa-s erinevate massaažide ja iluprotseduuridega, mine võta see hetk omale ja ehk aitab veidikenegi. Peale teise lapse sünnitust olin masenduses ja depressioonis.. väga raske on enda tunnete ja mõtetega nii toime tulla. Minu puhul aitaski sellest kõigest eemalolek veidikeseks. Ehk aitab sinulgi 🙂

  • Avatar
    Vasta K 2. september 2020 at 08:18

    Tuttav tunne. Väga tihti loen su postitusi ja imestan, kuidas minu emotsionaalne seisund sarnaneb sinule. See kõlab vist imelikult. Aga hetkel ka ei saa juba pikemalt august välja. Miski ei motiveeri ja kõik tundub nii rusuv. Eks see tõus jälle millalgi tuleb.

    • Mallu
      Vasta Mallu 2. september 2020 at 10:35

      See ongi jah nagu lainetena, et vahepeal kõik fine ja siis… nope

  • Avatar
    Vasta KK 1. september 2020 at 23:19

    Kas tegu ei või olla su rohtude kõrvalmõjuga? Sa ju just alustasid uute rohtude võtmist.

    • Mallu
      Vasta Mallu 2. september 2020 at 10:35

      Võib küll

      • Avatar
        Vasta MR 7. september 2020 at 00:39

        Rohi ei pruugi lihtsalt sobida, vahel juhtub nii. Arstiga ehk konsulteerida.

  • Avatar
    Vasta Mai 1. september 2020 at 23:06

    Mallu, ma usun, et sul saab kõik korda, aga aitäh, et neid tundeid jagad. Küllap väga paljudel on lohutav lugeda, et nad pole ainsad ärevad ja jõuetud. Vahepeal on see täiesti okei. Ja sellest saab jagu!

    • Mallu
      Vasta Mallu 2. september 2020 at 10:36

      Ausalt, mul ei ole probleemi neid tundeid jagada, sest minu meelest peaksid inimesed just rohkem rääkima, mida nad tunnevad ja mis nende sees toimub, sest niimoodi saavad ka teised nn südamerahu, et ok, ma pole ainuke saikar 😀

  • Avatar
    Vasta P. 1. september 2020 at 23:02

    Kurb on natuke su pärast 🙁
    Aga see kipub olema läbipõlemine jah. Või kui mitte veel, siis sinnapoole teel igatahes küll. Ärevus, igasugused stressid, ärevus, stressid, ärevus, ja kas ma juba ütlesin ärevus? Selle kõige juures kohustused nagu ei küsi, et oih, ärevus, jätame inimese rahule. Ja see tekitab omakorda…… ärevust. Tore, kui sa juba tegeled rohkemal või vähemal määral probleemiga. Kardo peaks veidi koormat su õlgadelt maha võtma.

  • Avatar
    Vasta meow 1. september 2020 at 21:44

    Kas sa neid rohtusid võtad veel? Ma kahtlustan, et need süvendavad sul hetkel ärevust ja depressioonile omaseid sümptome. Ilmselt läheb veel aega kuniks organism harjub

  • Avatar
    Vasta T. 1. september 2020 at 21:40

    Mu arust suht loogilised selle ravimi kõrvaltoimed.. loe infoleht läbi, kas vastab sellele. Sul uutest ravimitest alates ju see kass peal.

  • Avatar
    Vasta Elen 1. september 2020 at 21:29

    Kui ma sain omale antidepressandid peale, siis esimesed 2ndl oli ka megaraske olla. Ma arvan, et Sul rohi keerab ajukeemiat hetkel.. loksub paika, siis hakkab norm olemine taas pihta.
    Sama oli mul ka ravi lõpetamisel, 2 nädalat musta masendust ja siis äkki oligi kõik hästi ?

  • Avatar
    Vasta Merilin C 1. september 2020 at 21:10

    Sul on puhkust vaja. Üksinda. Iseendaga. Las Kardo hoiab lapsi ja pane endale kuhugi mõnusasse maalähedasse kohta spaa kinni kolmeks päevaks (mu “escape” spaa on Rakvere aqva) ja lihtsalt ole ja naudi, lülita kõigest välja ja puhka. Usu mind see aitab ❤️? Kõik saab korda

  • Avatar
    Vasta Isiklik arvamus 1. september 2020 at 20:53

    Ma muidu hoian arvamuse endale, aga pakuks välja et need rohud ei sobi Sulle.? Mingid teist tüüpi rohud? Võibolla peaksid tegema valiku et kas oled õnnelik tuulepea või depressiivne ärevil diivanikaunistus. Sinu kirjeldatu on väga tuttav teema, minul on sellest väljatulek võtnud aega üle 5 aasta ja ikka teen tööd enda kallal. Ei soovi mitte iial kellegile seda.
    Tegemist on minu arvamusega ja ei ole kellegi teise jaoks 100 % tõene, kindlasti konsulteeri mingi HEA arstiga.
    PS! Vb kõike ei pea alati parandama, vb AD.. on osa Mallukast ja vb see polegi nii halb. Oled ju õppinud koos sellega elama ja nüüd kus sa tead milles asi, siis vb saaksid endale andestada ka.

  • Avatar
    Vasta Etz 1. september 2020 at 20:36

    Kas see tunne on sul juba pikemalt või ehk mõjub uus rohi nii?

  • Avatar
    Vasta ML 1. september 2020 at 19:29

    Kõik tuleb tuttav, mida kirjeldad.
    Mul olid sellised mured tänu ärevushäirele. Aastaid olin rohtude peal. Sain aastaid tagasi infokillu, et see kõik võib olla vitamiini puudusest, sest meie toitulaud kahtlaseid toite täis 🙁
    Perearsti juures tehtavad vitamiinitestid ei näita palju….seadsin sammud Synlabi. Need tulemused mis sealt vastu vaatasid olid katastroofilised 🙁 Hakkasin Ecoshi vitamiine võtma ja 2 aastat ei vaja rohtusid.
    Ps! Alati peale narkoosi saamist olin ma eriti jõuetu mitu kuud.

    • Avatar
      Vasta PL 2. september 2020 at 08:14

      Milliseid lasid testida ja mis siis puudulikud olid?

  • Avatar
    Vasta Vaike 1. september 2020 at 18:50

    Seda ärevust ma tean küll. Pidv sisemine pinge, mis on ülirõhuv. Et ma tean, et mulle ei meeldi see olukord, kus ma olen ja ma ei oska mitte midagi teha, et seda muuta; selline hirmusegune tunne. Ma ei teagi, mitu aastat see lõpuks kestis, igatahes liiga kaua. Jumal tänatud, et ma sellest lahti olen saanud! Polnud kerge, aga asja sai, praegu on juba täitsa fain olla. 🙂

  • Avatar
    Vasta Vs 1. september 2020 at 17:09

    Sinu sisse on pugenud mingi korralik susa-pusa…otsi abi… vastavalt spetsialistilt…enne, kui sa omadega täiesti ummikusse jooksed, siis on lähipõlemine kiire tulema.
    Teadagi… kui midagi piisavalt kaua kuumutada, siis ühel hetkel lööb ta ereda ja kuuma leegiga põlema. Jahuta see maha enne kui hilja.

    • Mallu
      Vasta Mallu 1. september 2020 at 20:28

      panin täna juba aja endale teraapiasse

  • Avatar
    Vasta Grets 1. september 2020 at 17:05

    Kui ma seda lugesin, siis mul tekkis korraks “eeeee SEEEE ongi keskeakriis v?” küsimus ?

    • Mallu
      Vasta Mallu 1. september 2020 at 20:28

      hmm, ma ei usu

      • Avatar
        Vasta Liisa 1. september 2020 at 22:24

        Alates nende anfitablettide söömisest on näha kuidas sa aina enam kuhugi auku kukud. Ära söö neid tablette. Need on tegelikult ühes suurimad depressiooni põhjuseid. Jah, söögiisu on läinud, hurraa, aga ühes sellega ka varsti eluisu. Oled kunagi anfetamiini tarbinud? Sinu tabletid on väga sarnased antsu minitrippidele. Minu ainus soovitus on, lõpeta see.

  • Avatar
    Vasta L 1. september 2020 at 16:17

    See esimene lõik on nii mina, juba eee ma ei tea endale tundub, et terve igavik ?

    • Avatar
      Vasta Helina 1. september 2020 at 21:43

      See mangnettahvel on väga tore idee 🙂
      Väiksematele lastele (3 a) mõeldes võiks olla teksti juures ka tegevust illustreeriv pildike (hambapesu juures habaharja pilt vms), et need kes veel lugeda ei oska saaks ilma juhendamata käia ise magneteid õigesse kohta panemas.