Ilukraam

hakkasin ka daamiks veits*

28. oktoober 2020

Kas teil on pigem nii, et teil on kodus üks parfüüm, mida te igapäevaselt kasutate, või on mitu tükki korraga kasutuses? Mul on endal neid erinevaid lõhnu küll ja veel, enamasti on nii, et kui millegi uue saan, siis hakkan seda iga päev kasutama, teised unustades.

Nüüd tekkis mul esimest korda selline asi, et mu vana lemmik hakkas ühel päeval lihtsalt vastu. No absoluutselt ei tahtnud teda enam kasutada. Seega olin ma enam kui õnnelik, kui Kehapood pakkus, et kuule, uut lõhna tahaksid katsetada? Jaaa! Tahan küll! Ainult valik on neil päris suur, seega ma ei osanudki nüüd kohe esimese hooga midagi välja valida. Jäin lõpuks kahe vahele, kas Armani või Hermesi lõhn.

Nad ise pakkusid, et Armani on neil mega popp ja eks ma ise olen ka selle kohta kiidusõnu kuulnud, seega valitud ta sai ja jäin mina siis pakki ootama. Mõne päeva pärast oli kraam käes (seal oli üht-teist muud ka) ja ma pean ütlema, et ma tõesti armastan seda uut parfüümi.

Ega ma vist kedagi siin üllatada ei saa, sest ta ei ole just kõige uuem, seega enamik on seda kuskil juba nuusutada saanud, aga täiesti erinev valik mu tavapärastest magusatest ja veidi värsketest lõhnadest. See on pigem selline sügav ja… aromaatne? Kas see on sõna? Vist on jah. Minu meelest selline veidi puidune ja natsa lillelõhnaga ja… ah, parfüümi on raske kirjeldada, teate ise ka. Ja eks see erinevate inimeste nahal lõhnab erinevalt kah, aga mina 100% soovitan.

Alguses kui peale lased, siis ausalt öeldes tundub isegi korraks, et oot-oot, mega vänge lõhnaga. Aga paari minutiga hajub see esimene pahvakas ära ja isegi viis-kuus tundi hiljem on see veel kenasti peal. Selline pehme ja kergelt magus. Minu meelest hästi daamilik kohe. Vot näed, olengi daam valmis (okok ise ka naeran).

Kui ma seda pakki instas näitasin, siis sain ka kümneid kirju, et ooo, see mu lemmik lõhn, seega ei ole see vaid minu maitse, ilmselt meeldib veel väga paljudele teisele ka, seega kes uue lõhna otsingul, see võib olla just see, mida sa otsid. Ma igatahes olen super rahul ja teised pudelid saavad nüüd mõnda aega jälle kapiriiulil oma korda oodata.

*Postitus sündis koostöös Kehapood.ee’ga

Loe ka neid postitusi!

18 kommentaari

Jäta kommentaar

 • Avatar
  Vasta Egne 31. oktoober 2020 at 21:40

  Otsustasin ka just hiljuti Armani Si kasuks, aga valisin selle Fiori, mis on roosa pudeliga. Uus lemmik samuti, ise ka muidu varem armastasin pigem magusaid, selliseid, milles ikka nt vanill sees jne, aga nüüd siis selline valik. Plikast sai ka daam, naeran ise 😀 😀

 • Avatar
  Vasta lõhnafriik 30. oktoober 2020 at 23:48

  Ma ei mõista neid, kel on üks nn signatuurlõhn. St et kasutavad päevast päeva aastast aastasse sama lõhna.
  Nõustun Rehaga, et parem oleks kasutada vaheldumisi erinevaid lõhnasid. Vastavalt tujule siis.
  Pean tunnistama, et mul on ligi 10 parfüümi ja kasutan neid vastavalt tujule, sündmusele või aastaajale.
  Mõned on sellised tugevamad, sügavamad, vürtsikamad sügise/talvelõhnad. Mõned selgelt kevade või suve lõhnad. Mõnega pidulikumale üritusele, mõni selline igapäevane kõigeks sobilik.

  Mulle ka magusad lõhnad ei meeldi. Otsin erilisi ja huvitavaid lõhnasid. Mõned on tõesti nagu “pop-lõhnad”. Naiste parfüümid kipuvad enamuses üsna ühte auku minema. Ühtlane lilleline magus lõhn. Igav.

 • Avatar
  Vasta Gabriela 30. oktoober 2020 at 20:04

  Tere. Mina kasutan parfüüme ikka erinevaid, sest oleneb hetkest, millise tundega välja lähen. Sensuaalse Chanel Coco Mademoiselle`i lisan soengussse siis, kui mehega välja; tüdrukuteõhtule aga värskem-särtsakam D&G Light Blue Intense. Armani Si Intence`i pudel tühi, kuid kaunistab kappi veel, kui nuusutan seda, meenuvad sündmused suvest. 🙂 Antud valikust oleksin valinud Hemesi Un Jardin Sur Le Nil EDT- puidunootide pärast!

 • Avatar
  Vasta Liina 29. oktoober 2020 at 23:59

  Mul on ka lemmiklõhnaks Armani SI Aga kasutan seda vaid teatris, peol jms erilistel sündmustel.
  Igapäevaselt kasutan lõhna harva, kuna iga päevaselt töötan lastega ja parem kui siis lõhna /eriti tugevaid) ei kasuta.
  Aga üks naljakas lõhn on Avoni Attraction -kui ma lasen seda endale peale ja ise üldse ei tunne ning samal paljud küsivad, mis lõhna ma kasutan? Nii hea! Seda isegi 10 h peale lõhna peale laskmist. Ju siis see lõhn lihtsalt sobib mulle!

 • Avatar
  Vasta Pipi 29. oktoober 2020 at 19:14

  Ohh, ma olen just täielikus Eau de Rhubarbe Ecarlate Hermès lummuses! Maakeeli punases pudelis, rabarber ? Nii salapärane ja eriline! Proovi kindlasti!

 • Avatar
  Vasta Rutt 29. oktoober 2020 at 17:32

  Mina jumaldan Hermese lõhna Kelly Caléshe, olen seda aastaid kasutanud, aga hetkel enam Eestis seda osta ei saa 🙁

 • Avatar
  Vasta Reha 28. oktoober 2020 at 23:39

  Hei, aga uuri välja, mis su parfüümis nii hästi lõhnab! Seda saab hästi teha selle lehe kaudu: https://www.fragrantica.com/ Tipi üles otsingureale “Armani Si” ja siis ole lihtsalt tähelepanelik, et valid paljude Si variantide vahelt selle, mis sul on.

  Maitsete üle ei vaielda… vaid kakeldakse, eks. Sestap ei saa ma tõelise parfüümi-snoobina jätta ütlema, et minu meelest oleks Hermes olnud palju intelligentsem valik. Si on liiga magus ja sünteetiline ning lõhna areng on igav: algusnoodid on põnevad (mustsõstar!), aga järellõhn on lihtsalt lääge peavoolu “pop-lõhn”. Hermesi “aialõhnad” nagu Un Jardin Sur Le Nil ja Un Jardin Sur Le Toit (kui Kehapoe valikut vaadata) või ka Un jardin en mediterranee ja Un Jardin apres la Mousson on palju põnevamad parfüümid, mis arenevad nahal palju huvitavalt. Ainult Un jardin sur la lagune’t soovitaksin enne soetamist kindlasti enne omal nahal proovida, sest see tundub olevat selline omapärane ja vast mitte kõigile sobiv.

  Üks väike nipp veel: kui kannad päevast päeva sama parfüümi, siis nina “väsib” sellest ning paari päeva pärast ei tunne sa lõhna enam nii teravalt, kui varem. Soovitan kanda erinevatel päevadel erinevaid parfüüme – siis on meeled nende jaoks teravad ja ka tüdimust ühest lõhnast ei tule nii ruttu.

  • Mallu
   Vasta Mallu 29. oktoober 2020 at 08:39

   No super, siis tean, et proovin selle Hermesi ka ühel päeval ära 🙂

 • Avatar
  Vasta :) 28. oktoober 2020 at 23:24

  Jo Malone erinevad lõhnad- woodsage &sea salt, peony and blush suede. Alati ostsin reisidelt, nüüd avastasin, et Creme de la Creme (vähemalt e-pood) ja Tallink müüvad ka 🙂

 • Avatar
  Vasta Liisukas 28. oktoober 2020 at 23:14

  See Armani Si sai sekundiga minu lemmikuks ka kohe kui proovisin. Muidu ka kogu aeg kapis 3-4 lõhna, mõni on muidugi juba mitu kuud kasutamata. Aga Si on nüüd küll igapäevaselt kasutuses ja no tõesti parim, mis üle pika aja on saanud minu kõige lemmikumaks. Tõesti selline hästi naiselik ja lummav.

 • Avatar
  Vasta Liis 28. oktoober 2020 at 22:56

  Mul on see Passion Si, punane pudel. Mega hea lõhn, lausa parfüüm ?. Aga muidu on mul ikka 10 lõhna korraga kasutuses- vastavalt tujule ja ajale.

 • Avatar
  Vasta Krista 28. oktoober 2020 at 21:52

  Jaa, mul ka üks pudel Si-d ära kasutatud. Meeldib väga. See juba vanem veidi, mitu uut versiooni ka juba saadaval. Aga pole kindel, kas need paremad on ?

 • Avatar
  Vasta Marge 28. oktoober 2020 at 20:54

  Käisin paar nädalat tagasi jumestuskreemi ostmas ja juhuslikult sattusin sellise lõhna nagu Boucheron Serpent Boheme otsa. Terve õhtu ei andnud rahu ja järgmine päev pidin ära ostma. Väga meeldib. Armani ka alati lemmik olnud.

  • Mallu
   Vasta Mallu 28. oktoober 2020 at 20:54

   issand, ma pole kuulnudki sellest. mis lõhnaga on?

 • Avatar
  Vasta mimm 28. oktoober 2020 at 20:47

  Mulle meeldivad kõik need Armani Si lõhnad 🙂 Kõik on daamilikud ja šikid. Endale just lähevadki eelkõige sellised “sügavad” ja tugevad lõhnad peale. Magusad pole minu teema.

 • Avatar
  Vasta Marii 28. oktoober 2020 at 20:41

  Mul ka 2-3 lemmikut, mida siis vaheldumisi kasutan. Ja mulle meeeeeeeeldivad hirmsasti magusad ja värsked lõhnad.
  Mu lemmikute lemmikud on Diesel Loverdose ja CK2.

 • Avatar
  Vasta Merilyn 28. oktoober 2020 at 20:22

  Mul on korraga kasutusel ca 2-3 lemmikut. Vaieldamatu favoriit on Diori J´dore, alguses tundub ka võibolla natukene vänge aga aja möödudes läheb aina paremaks.
  Meeldib ka Calvin Kleini Eternity mis on olnud juba mõned aastad kasutuse. Isegi viimasel ajal mõelnud, et peaks midagi uut leidma.

 • Avatar
  Vasta Maarja 28. oktoober 2020 at 20:06

  Minu absoluutne lemmik Gucci Eau de Parfum II. Kahjuks selgus, et seda enam ei toodeta 🙁
  Uut samaväärset pole leidnud, niiet kui keegi oskab sarnast lõhna soovitada, oleks super!