KODU LAPSED TESTIN JA ARVUSTAN

kui tahaks hirmsasti jõulutunnet*

12. detsember 2020

Mõnusa jõulutunde retsept vaevalt et minul üksinda umbes selline on, et toatäis praekapsa-, verivorsti- ja piparkoogilõhna, lapsed üksmeelselt ehitud kuuse ümber toimetamas, akna taga lai lumi langemas, kõik mega pehmetes jõuluteemalistes riietes. Taustal kõlamas mahe Bublé, mitte Marta üle Balti jaama Lende peale möirgamas, sest too põhimõtteliselt elab Marta meelest valesti. Näoli vannis vahuriismete sees oma elukest mööda saatev beebinukk ilmselt nõustuks Martaga, aga see selleks.

Mul õnnestus enam-vähem üks siuke jõululik õhtu oma lastega veeta nagu eespool kirjeldasin. Või noh. Lumi on siin maal sadamisest täiesti loobunud, ent muud koostisosad olid olemas. Kõik vajaliku õige meeleolu loomiseks ostsin seekord Pepcost. Kodu on meil küll lühiajaline, aga ega sellepärast jõulutunne olemata ei pea jääma. Ajapikku on olemine siin päris hubaseks muutunud, aga tahtsin ka näha, kui palju jõulutunnet armsast asenduskodust välja pigistada annab.

jõulupärg ja küünal Pepcost

Valisin Pepcost erinevaid aksessuaare tubade kaunistamiseks, tuusade mustritega tainarullid ja vormid piparkookide valmistamiseks ning kõigile nii pehmed advendirüüd kui üldse olemas on. Seal on kõigel hästi rahakotti rõõmustavad hinnad ja lai valik kõiksugu iluasjakesi, kodutarbeid ning mänguasju teeb selle poe eriti toredaks. Mina ka ei tahtnud siia ajutisse korterisse mingit ulmekallis värki kokku osta, mille puhul ma üldse kindel pole, et need mu tulevase eluasemega üleüldse sobivad. Aga näe, täiesti soodsa hinnaga on võimalik kodu dekoreerida ja jõululik olemine luua. Kingituste materjali on Pepcos ka päris palju. Sain Lendele ja Martale korraliku portsu Peppa mänguasju näiteks 🙂

Selline äge karbike, kus on üli palju Peppa magneteid + vildikas, et saad sinna kõrvale veel joonistada ka oli minu meelest 10 või 12€, tegevust lastele väga pikaks ajaks!

Ei maksa üldse lootagi, et seitsmese, neljase ja kahesega koos piparkooke tehes mitte mingit segadust ei teki, sest oi kuidas tekib. Ilmselt paljudel tõstab paljas mõte mööda tuba rändavatest jahustest jalajälgedest vererõhku ja kindlasti leidub neidki, kes korralageduse ärahoidmise nimel lapsed piparkoogiteost üldse välja jätavad. Ja kuigi mitte keegi ei vihka lagast kodu ning samaaegselt ka koristamist rohkem kui auline proua mina, siis mingeid asju tahan ma tingimata koos oma mugulatega teha või siis üldse mitte. Taina rullimine või väikeste piparkoogikuuskede ahjuplaadile lappimine pakub minule isiklikult sama palju rõõmu kui hüppenöör hobusele. Ilmselt isegi veits vähem kui ma mõtlen hilisemale köögi koristamisele, aga lastel hakkavad silmad sellise asja peale särama ja sellepärast teen neid asju hea meelega.

must glasuur ei olnud hea mõte, kõik kohad olid pärast kergelt hallikad, haha

Veider, kuidas suured inimesed, vähemalt minu tutvusringkonnas olevad sh ma ise, hindavad kõrgelt eelkõige lamamist ja niisama olemist, ent lapsed tahaks suurt tohuvabohu tootes muudkui meisterdada ja nikerdada ja pusida. Nii et kuigi ma tulen igasuguse segadusega diilimisega super halvasti toime (st koristada absull ei viitsi tegelt), siis vot selle üle on küll hea meel, et neid asju koos lastega teha viitsin, mitte enda mugavuse pärast neile elementaarset rõõmu ei keela. Las lapsed mässavad, nad ka ju inimesed või nii.

Kui piparkoogid valmis said, siis teine sahmakas segadust, aga boonusena ka oma kätetööga rahulolevaid hõikeid ja silmini glasuuris rõõmustav Marta tuli tänu koogikeste kaunistamisele. Koristamise osa lahendasin nagu sellisel puhul ainuõige – panin köögis tule kustu ja läksin minema 😀 Tõmbasime hoopis udupehmed pidžaamad selga ja vaatasime kõik koos voodis puntras jõulumultikat. Väga palju paremini ei olekski saanud. Halleluuja, on ka selliseid päevi!

tuduriided Pepcost (5-7€ paar)

Õnneks ei ole minu pisikene korter, kus lapsed kaunistamisrõõmu tunda saavad, täna näiteks lähme kõik koos Kardo juurde kuuske ehtima, sinna mahub vähemalt üks suur korralik kuusepuu, mis lisaks silmailule ka tuppa selle õige kuusese jõululõhna toob!

Kuidas teie oma peres jõulutunnet loote? Millised on need pühadeaegsed tegevused, kuhu kindlasti ka lapsi kaasate?

*Postitus sündis koostöös Pepcoga

Loe ka neid postitusi!

5 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta Tibuemme 16. detsember 2020 at 21:04

    PÄRIS kuusk tuppa ja lisaks selle ehitamisele ka muu elamise ehtimine.
    Lastega piparkookide tegemine (vähemalt 4 korda jõuame neid sel aastal enne jõule teh! :D)
    Ja muidugi pere kes kõik kokku tuleb!!! ❤️

  • Avatar
    Vasta kristiina 14. detsember 2020 at 14:05

    Pirital on ka korralik kelgumägi ja liuväli kellel talveigatsus 😉 tõeline lapimaa kui fotosid teha.

  • Avatar
    Vasta Airi 14. detsember 2020 at 13:59

    Kodu kaunistamine esimeseks advendiks, piparkookide tegemine (ka taigna valmistamine, mis juba iseenesest teeb tuppa jõululõhna), kindlasti kuuse otsimine metsast ja kaunistamine ja loomulikult jõulumuss, mida rohkem ja kõvemini seda parem. Mu poisid on juba nii suured, et ega suurt segadust ei tekigi, nüüd on rohkem see, et palun tulge, teeme koos… 😀 Eriti teismelisega, on ainult hea meel, kui ta tahab koos emme ja väikse vennaga midagi teha.

  • Avatar
    Vasta Liis Er 12. detsember 2020 at 22:50

    Tahaks pepcosse minna selle peale 😀

  • Avatar
    Vasta Efka 12. detsember 2020 at 22:12

    Mine lastega kelgutama. Nõmmel trummi basseinides on kelgumägi. Veits mügarlik kuid ajab asja ära. Mata ei mäletagi lund…