SÖÖK

naiss livin*

24. jaanuar 2021

Nagu siin viimasel ajal juttu on olnud siis olen ma viimaste kuude jooksul kaalu päris korralikult kaotanud seoses igasuguste elumuutustega ja kohati on see küll veidi hirmuäratav, sest ma ju tean, et ega see stressi kaalulangus tervislik pole ja ilmselt ta kaua ei kesta. Eriti kui ma oma toitumisharjumusi praegu ei muuda. Või peaksin ma ütlema, et ma peaksin harjuma üldse toituma…

Praegu on konkreetselt päevasid, kus ma vahel alles õhtul tunnen, et pilt hakkab sõitma, haaran kiirelt coca zero ja mingi puuvilja ligi, ahmin need sisse ja elan edasi. Kui lapsed minuga on siis muidugi tuleb seda kokkamist rohkem ette, eriti kuna siia Laagrisse just väga paljudest kohtadest mu ustav wolt toitu ei too ja kui toob, siis see võtab päris kaua aega. Niiet kui söögiaeg käes, siis on mul kiirem lastele toit ise valmis teha kui kuskilt tellida. Selle toiduvalmistamise käigus ma muudkui näkitsen ühte ja teist ja siis kui toit valmis avastan, et mul endal juba kõht täis. Haha, ja ma veel arvasin, et kolmekümpased automaatselt kõik targad ja vastutustundlikud täiskasvanud. Oh kuidas ma eksisin. 

Aga ma tahaks seda muuta! Jumal teab (kui temagi), kui palju olen ma üritanud endale uusi harjumusi sisse harjutada aga ilmselt olen ma piisavalt iseloomutu, et ei taha see mitte mul alati õnnestuda. Seega ma olen mõelnud, et praeguste kolimiste valguses on olnud hea ka oma toiduained üle vaadata. 

Ma hiljuti lugesin kuskil grupis mingit teemat, et pagan söön küll justkui tervislikult, aga kaal ikka ei lange. Seal keegi kirjutas, et tihtipeale inimesed teevad küll tervisliku toidu valmis aga tegelikult on need toorained täis erinevaid suhtkruid ja salakavalaid aineid, mis ei aitagi sellele kaalulangusele ja tervislikult toitumisele kaasa. Ma nagu teadsin küll seda ja see tundub igati loogiline ka, aga kui ma näiteks Männikul veel elasin siis ma teadsin, et mul on kappides mingeid asju, mis ei ole tegelikult tooraineks parimad ja tundus lamp säilivaid asju ära visata ja uusi osta. Ja kui need asjad otsa said siis vanast harjumusest ikka haarasin selle vana ja tuttava toote mitte mingit puhtamat ja tervislikumat alternatiivi. Inimene on vist ikka täiega enda harjumuste ohver. 

Ja no eks tõsi ta on, et organism ju ka muudkui vananeb ja ega see puhtamate ja tervislikumate valikute tegemine ju kuidagimoodi halba tee. Ei mulle endale ega ka lastele.  Selles suhtes easy – kui sul on kodus ainult head kraami, siis on keeruline mingit jama sisse süüa.

Seega oli päris tore, kui livin.ee minuga kontakteerus. Nad on oma poe tootevalikusse võtnud ainult puhtaid ja häid toiduaineid. Ehk siis suva, mida sa sealt lehelt tellid, tead kohe ära, et mingit jama sa sealt ei saa. Ja valikus ei ole ainult saepurulaadsed “tervislikud snäkid” vaid konkreetselt kommideni välja, kui isu on.

Ma tegelikult küll juba detsembris instas jagasin ka, mis ma nende lehelt tellisin ja need mul siiani highlightsides nii et, minge piiluge sealt ka, aga ma olen sealt veel leidnud nii palju huvitavaid asju, mida veel proovida ja katsetada tahaksin! Näiteks see sool. Mulle hullult meeldib näiteks juurviljadele lisada ürte ja see on tõeliselt mõnus ja lihtne viis maitsestamiseks. Teise maitseainena avastasin selle. Ma olen suhtelislelt suur kanasõber ja palju igasuguseid maitseaineid sellega katsetanud aga tihtipeale on need kuidagi liiga… tugeva maitsega. See meeldib mulle kõige rohkem.  Siia lisan ma nüüd lausa terve kategooria. Sest ma lihtsalt kardan, et see postitus läheks kilomeetri pikkuseks kui ma sealt hakkaksin ükshaaval tooteid välja tooma aga pähklid ja seemned on meil kodus suht alati olemas. Mulle meeldib neid niiisama näksida ja neid ka mega hea erinevate toitude sisse panna. Igasugused salatid ja küpsetised.. Nii mõnusad. 

Muideks ei ole seal mitte ainult toiduained vaid on ka ilutooted ja koristustarbed. See lehekülg üldse on minu meelest mega hea nö algavale ökotajale, kes tahaks enda elus teha paremaid valikuid aga eks see alguses on päris keeruline kõike seda infot enda sisse ahmida ja neid häid ja õigeid valikuid teha. Sedaenam on minumeelest üli mugav, kust suuremaosa asju saab lihtsalt ostukorvi lisada ja siis lihtsalt kullerit ootama jääda. 
Ja, mis veel eriti lahe, nende kodulehel on ka selline koht nagu retseptid, kus on huvitavaid ja lihtsaid toite, millega tellitud tooted kenasti kohe proovile panna saab. 

Minu südame see lehekülg igatahes võitis sest kõik on lihtne, loogiline, hästi kasutajasõbralik ja informatiivne. Niiet soovitan teil ka sinna kiigata! Kas olete ise ka seal lehel olevaid tooteid proovinud ja äkki oskate soovitada, mida ma veel sealt kindlasti proovima peaksin? 

Ps! Avapildil viimane pakk müslit, millega ma asendasin laste tavapärased suhkrut täis hommikukrõbinad. Abiks ikka, neile meeldib ja tervislikum ka, win!

*Postitus sündis koostöös livin.ee’ga

Loe ka neid postitusi!

3 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta K 25. jaanuar 2021 at 09:05

    kasuta wolti asemel bolt foodi siis, me ei ela isegi Laagris vaid Allikul ja tuuakse küll praktiliselt igalt poolt kohale.

  • Avatar
    Vasta Liis Er 25. jaanuar 2021 at 01:19

    Mõtlesin, et jagan lehte kust ma öko asju tellin, päris suur hinnavahe igast teiste kohtadega mis öko asju müüvad . Tulevikuks äkki hea ja seal igast huvitavaid asju: https://www.rohevalik.ee/

    Tubli, et tervislikum proovid olla!
    Mul vaja Coca zerost kuidagi lahti öelda, aga ei suuda. Ma ei saa aru mis see on 😀

    • Avatar
      Vasta Liina 25. jaanuar 2021 at 12:17

      Wow aitäh selle jagamise eest nii ägedaid asju leidsin sealt.
      Suhkruvabad kummikommid!!! 😀