REISIMINE

piirangute ajal tahaks ikka puhata ka*

9. märts 2021

Eile avaldatud uued piirangud panid pehmelt öeldes ahastama. Mõistan seda otsust, ent puhtalt isiklikust seisukohast oli juba enne kopp ees, nii umbes aasta aega. Kodus olemise kui sellise vastu ei ole vast kellelgi midagi, aga kui seda PEAB tegema ja põhimõtteliselt kuskile mujale minna EI TOHI, siis tekib just nimelt vastupandamatu soov leida mõni varjuline paik, kuhu kodust minema luusida. Ega neid variante neil päevil palju pole ja sellepärast kasutangi võimalust kiita üht hästi mõnusat kohta oma peaaegu lemmikul saarel, kuhu minemine praegugi täiesti ohutu on. Vahest on kellelegi abiks.

Seda te juba teate, kui palav on mu armastus Hausma Villa vastu ning et ma seal igal võimalusel käin. Viimast paari käiku ma väga palju ei kajastanud, sest oli tegemist seltskonna ja koha enda nautimisega, aga igajumala kord, kui oma jala üle selle maja läve tõstan, on tunne nagu oleks koju jõudnud. Täielik puhkus ja eemalolek kõigest. Jumala #nordic ja #bliss ma ütlen teile. Eriti mõnus kaasaga koos olemiseks, aga muidugi terve perega ka. Kuna Hausmal on kaks maja kõrvuti, siis saab lapsed õhtul teise majja magama panna ja siis kamina ees mõnusalt tööd teha, veini rüübata, muusikat kuulata või niisama juttu puhuda – teises majas olijaid see ei häiri.

Aga et see maja pole kummist ning mahutab korraga vaid üht perekonda/seltskonda, siis väärib äramärkimist ka Tahkuna Puhkekeskuse ülejäänud osa. Neil on maju nimelt hulgim kui ainult see üks.

Ülejäänud kompleks asub Kärdlast pisut eemal, veidi kaugema metsa sees, mis Hiiumaa väiksust arvestades on ikkagi suhteliselt linna lähedal. Aga seegi pisuke distants on eriti praegu hea asi, sest ajal, mil keegi võõrastega kokku puutuda ei soovi, on seal täiuslik võimalus puhata praktiliselt hingelistki kohtamata. Siit saate näha kõiki võimalusi, mida Tahkuna Puhkekeskus pakub. Neil on päris mitu maja, kõik suht eri suuruses ja hinnaga.

Kui me praegu oleme selles olukorras, kus me oleme, siis kulub ehk mingi hetk ära võimalus oma koduseinte vahelt väljas käia. Ma arvan, et asukoha mõttes palju paremaid alternatiive polegi kui vaiksel Hiiumaal ilusa männimetsa vahel, liivane mererand ja hingematvad päikeseloojangud mõnesaja meetri kaugusel, eemal tsivilisatsiooni mürast ja koroonamaailmast. Okei, meri ja liivarand ei ole aastaaega arvestades ehk suuremad asjad argumendid, eksole, aga kosutavaid jalutuskäike silmas pidades veits ikka on ka, sest ilus vaadata ikka. Ja kes suveks plaane haub, siis pidage need päikeseloojangud ning see rand hoolega meeles.

Majades on koha eraldatusest hoolimata olemas korralik internetiühendus, et koosolekud pidamata ega töömeilid saatmata ei peaks jääma.

Et keegi ennatlikult hädaldama ei pistaks, kuidas igasugune kodust lahkumine endaga ikkagi mõne lisakokkupuute kaasa toob ja sellepärast ei maksaks, siis etteruttavalt ütlen, et konkreetselt kõnealusel puhul ei pea sugugi nii olema. Hiiumaale saab minna täitsa vabalt sedasi, et praami peal autost välja ei tulegi üldse. Ent hädapärase vetsupõikegi saab autotekil tehtud. Seal on tähendab WC-d, mitte…saite aru küll 😀 Hiiumaal tegutseb samamoodi Selveri kuller nagu linnas harjunud oleme, nii et kõik vajamineva toidupoolise saab tellida kenasti ükskõik kuhu Hiiumaa piires ning check-in käib nii Tahkunas kui Hausmal kontaktivabalt.

Kes asjast täiesti puhkuse mõõtu olemise välja tahab pigistada, siis puudub isegi otsene vajadus ise süüa vaaritada – šampanjabaar Kork teeb Tahkunas ööbijatele 10% soodustust kogu söögimenüü pealt ja Tahkuna perenaine toob kõik kontaktivabalt kohale. Teadis veel lubada, et toidu kaasaostmine ei tähenda sugugi plastnõudest söömist ja nii uhket kullerteenust let me tell you väga naljalt kusagil mujal väga ei pakuta. Kuigi “šampanjabaar” kõlab ehk pisut suurejooneliselt, siis nende menüüst näete ise ka, et hinnad on mõistlikud ja toidud ei ole üleliia peenutsevad. Käisime seal oma sõbrannade tripi ajal ning kindlalt lähen veel, kui millalgi uuesti Hiiumaale asja. Hästi mõnusa vaibiga koht. Toit oli ka super hea 🙂

Kellel mõte liikuma hakkas, siis bronni tehes mainige kindlasti, et jõudsite nendeni Malluka blogi kaudu. Sel moel ootab teid kohale jõudes väike üllatus.

Ja mina… Ma hakkan nüüd asap enda Hiiumaa puhkust planeerima. Kui lockdownis olla, siis pole vist vahet, KUS seda täpsemalt teha, miks siis mitte kuskil, kus on bassein ja saun ja kamin ja… Ok baii, ma bronnima!

*Postitus sündis koostöös Tahkuna Puhkekeskusega.

Loe ka neid postitusi!

14 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta Elsa 14. märts 2021 at 20:09

    Las ma kontrollin üle – ajal, mil Eestis on kõige kõrgemad koroonaviiruse numbrid kogu Euroopas ja valitsus ütleb, et püsige kodus, siis Eesti esimene suunamudija soovitab puhkusekohti? Kas see natuke vastutustundetu ei tundu Mallu?

    • Mallu
      Vasta Mallu 15. märts 2021 at 11:22

      Sa oledki ju nendes kohtades OMA perega, mitte võõraste inimestega koos. Sellest osast sa ei saa aru? 😀

      • Avatar
        Vasta E 15. märts 2021 at 12:10

        Valitsuse juhtnöörid on, et püsi kodus. Sellest osast ei saa aru? 😀

        • Mallu
          Vasta Mallu 15. märts 2021 at 12:12

          sellega on mõeldud, et ära puutu kokku teistega. kui sa oled ÜKSI kuskil mujal majutuskohas, siis pole vahet, mis hoones sa parasjagu oled, või sa sellest ei saa aru? 😀

          • Avatar
            E 15. märts 2021 at 17:22

            minu arvates püsi kodus on üsna konkreetne ja seal ei ole väga mitmeti tõlgendamist.

          • Mallu
            Mallu 15. märts 2021 at 17:42

            No ära sina siis mine, kes sind käsib? Nii kaua kuni sul pole mulle ette näidata seadust, mis ütleb, et ma ei tohi nullkokkupuutega kuskil mujal magada, kui oma kodus, siis sa võid rahus jumala vait ka olla 😀

  • Avatar
    Vasta ... 13. märts 2021 at 01:48

    Ma küll ise isekalt loodan, et Hiiumaa liiga populaarseks ei saa, sest tema võlu on olnud just rahulikus kulgemises ja väheses inimmassis. Hetkel seda haipi tundub tulevat erinevatest kanalitest ning mul hakkab tekkima tunne nagu keegi oleks reetnud mu salajase seenemetsa …

    • Mallu
      Vasta Mallu 13. märts 2021 at 14:40

      No Hiiumaa vaevalt, et kellelegi saladuseks on ja ruumi on seal ka omajagu 😀

  • Avatar
    Vasta Merit 10. märts 2021 at 13:30

    Kas su lapsed jäävad uute piirangute pärast koju lasteaiast?

    • Mallu
      Vasta Mallu 11. märts 2021 at 13:27

      Nad on nii palju kodus kui mul tööasjadega jne võimalik.

  • Avatar
    Vasta Ner 9. märts 2021 at 21:59

    Ma isiklikult ei saa küll praeguses olukorras priisata reisidele ja puhkemajadele, aga tundub väga vahva koht 🙂

    • Mallu
      Vasta Mallu 11. märts 2021 at 13:28

      See koht on jaa mega tuus! Ehk tekib sul millalgi võimalus ise ka järele kaeda 🙂

  • Avatar
    Vasta L 9. märts 2021 at 20:25

    Ka Coop pakub Hiiumaal kojutoomise teenust, mitte ainult Selver 😉 tasub Coop Hiiumaa FB lehele kiigata, kus täpsemalt kirjas 🙂

    • Mallu
      Vasta Mallu 11. märts 2021 at 13:28

      Novot, veel parem!