Ilukraam Kingiloos TESTIN JA ARVUSTAN

tahaks veel veits aega prink ja sile olla*

18. märts 2021

Ma olen juba veidi aega iga päev tassitäie kollageenijooki joonud. Kuna mulle sedasorti asju sagedasti saadetakse ja tihtilugu kaasnevad päris mõnusad lubadused selle kohta, mida üks või teine toode kasulikku teeb, siis miks ei peaks ma tahtma järele proovida.

Kollageenist olen muidugi varem ka kuulnud, aga eks ta üks paras sõnakõlks ole olnud mu jaoks. Lihtsalt üks sõna mõne multivitamiini koostisosade hulgas vms. Päriselt on see ikka palju rohkem tähelepanu väärt. Guugeldan siin parasjagu selle kohta ja loen, et kõik, mida ma tahaksin oma keha puhul veel pikka aega kabedana hoida, sisaldab suures osas just nimelt kollageeni. On lausa mingid eri tüübid ja puha. Vähemalt omavanustel inimestel soovitan küll end selle teemaga kurssi viia, kuna umbes 25nda eluaastani toodab keha kollageeni palju agaramalt ja siis mingi hetk veits loobub. Õigemini et kuskiltmaalt lausa kulutab seda rohkem kui juurde toodab. Sealt ka kõik need kortsud ja liigesehädad ja kogu see kompott. Et kollageeni kohta öeldakse pea igas allikas, et see olevat organismi ehitusvalk või ehituskivi või kuidas iganes, siis julgen oletada, et see tõesti on hästi oluline asi, mida kehas omada.

Minule saatis armas Kehapood niisuguse HECH Caviar Collagen Ruby Elixier kollageenijoogi. Loen toote kirjeldusest, et “rikkalikult vitamiine sisaldav toidulisand, mis tugevdab ja niisutab nahka, vähendab miimikakortse, väsimuse- ja vananemisilminguid ning aitab nahka terve ja säravana hoida”. Tegelt veel palju muud ja see kõik kokku sobib mulle suurepäraselt. Lisaks et tegu on kõrgeima ja puhtaima sisaldusega kõrgkvaliteetse merelist päritolu kollageeniga. Olles internetis kiire tiiru peale teinud, tean juba, et just merelist päritolu kollageen sobib inimestele kõige paremini, sest sarnaneb enim inimese kehas leiduva kollageeniga. Kui ma nüüd natuke veel tohin targutada oma netitarkusega, siis põhjus on selles, et merelist päritolu kollageen läbib kergesti sooleseina, jõuab kiiresti kudedesse ning imendub kehas kuni 1,5 korda tõhusamalt kui loomne kollageen. Vot selline värk. Vanad head vetikad ikka aitavad hädast välja.

Ahjaa ja niisugune pisiasi väärib vist samuti mainimist, et seesama HECHi võlujook sisaldab 11000 mg kollageeni, mis on Eestis kõrgeima sisaldusega omataoline toidulisand. Nii et üldse mitte mingi niisama tilu-lilu toode, kus moe pärast “kollageen” kirjade järgi sees, vaid reaalselt kaugemalt ei maksa üldse otsida paremat asja selles vallas 🙂

Mõnede suukaudselt tarbitavate asjadega on siuke väike tülikas asi, et nad maitsevad suts kehvasti. Osad lausa päris ebameeldivalt. Teiste kollageenijookide kohta ma ei oska lubada, aga see konkreetne lõhnab ja mekib mustsõstraselt ja kergelt hapukalt. Kõige hullem asi on enamasti see, kui miski on jõhkralt lääge maitsega. Eriti kui seda tuleb siis terve tassitäie jagu sisse rüübata. Aga see HECHi oma on nagu kodune mahl, üldse ei valmista mingit vaeva.

Ma ei oska ühe tarbitud karbitäie põhjal täpselt näppu peale panna, mis nüüd sellest paremaks läks. Eks ma tarbin neid va vitamiinikarukesi ju ka ja olen praegu üldse omadega nii heas kohas, et mitu protsenti see kollageen mulle täpselt lisasära andis, ei oska öelda 😀 Aga kuna kollageen tõepoolest on nahale, juustele, küüntele, luudele-liigestele jne väga hea – selle vastu ei vaidle mitte kusagil mitte keegi -, siis vast oli hea turgutus ikka ning jätkan kasutamist. Et tuleviku-Mallu saaks prink ja rõõmus olla, selle asemel, et näiteks liigesevalu käes ägiseda. Abiks ikka.

Rääkige, kas teie olite varem kollageenist kuulnud? Kui jah, siis kas olite põhjalikult kursis või umbes samal tasemel nagu mina, et see on lihtsalt mingi sõna, mida ilutoodetest rääkides pidevalt korrutatakse? Kõigi kommenteerijate vahel loosin välja samasuguse karbitäie HECH kollageenijooki nagu endalegi sain 🙂

*Postitus sündis koostöös Kehapoega

Loe ka neid postitusi!

88 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta Kadri 4. mai 2021 at 23:53

    Tarbin IconFit kollageeni nii regulaarselt kui viitsin. Peaks iga päev, aga kipun laisk olema selle kokku segamisel. Aga tahaks kõiksugu kollageeniasju ära proovida, just seetõttu, et see kehas nii oluline asi on. 🙂

  • Avatar
    Vasta Ülle M 25. märts 2021 at 12:43

    Mina olen erinevaid kollageeni tooteid proovinud. Ühed olid küll jubeda kalamaitsega, kahjuks on mälu olnud nii hoolitsev ja selle toote nime peast kustutanud 😛 Enamus on täitsa talutava maitsega.

  • Avatar
    Vasta Britha 24. märts 2021 at 16:43

    Olen proovinud kollageeni pulbrit smuuti sees, tänu kosmeetikult jagatud soovitusele sai netist veits uuritud. Et mitte päris kiilakas jääda, siis prooviks kuuri teha. 😀

  • Avatar
    Vasta Keidi 24. märts 2021 at 15:43

    Ei ole proovinud, kuid alati mõelnud, et peaks.

  • Avatar
    Vasta Marit 23. märts 2021 at 22:44

    Olen lugenud, et kollageenisisaldavad kreemid-seerumid on lihtsalt kasutu müügigitrikk, kuna naha kaudu kollageen ei imendu. Küll aga saab kollageenitootmist tõsta C-vitamiini või retinoide sisaldavate nahahooldustoodete kasutamisega (aga nende puhul väga oluline kasutada kõrge SPF päikesekreemi, sest muudavad naha UV-kiirgusele tundlikumaks).

    Selliseid kollageenijooke pole veel proovinud, aga spordijooke, milles lisatud kollageen, olen küll proovinud. Hea meelega prooviks HECH joogid ka ära!

    • Mallu
      Vasta Mallu 26. märts 2021 at 12:23

      Palju õnne, oled võitnud karbitäie kollageenijooki! Kirjutasin sulle meilile ka 🙂

  • Avatar
    Vasta Kaija 23. märts 2021 at 20:59

    Tean, et igasugu kreemides on kollageen sees, aga seda küll ei teadnud, et seda saab ka sisse juua. Peaks ära proovima!

  • Avatar
    Vasta Kristiina 23. märts 2021 at 16:31

    Ma käisin esimest korda botoxit süstimas sel aastal ja siis mu kosmeetik ütles, et issand alles alustad v, et juba 31 ju.. ja siis soovitas tuliselt hakata kollageeni tarbima, et muidu lähen eriti kiiresti kortsu, kuna mul väga õhuke ja “kortsudele kalduv” näonahk 😀 ehk siis jep, kuulnud olin enne ka, et see hea, aga nüüd hakkas lausa hirm, et mis siis juhtub, kui ma seda tarbima ei hakka 😀

  • Avatar
    Vasta Grete 23. märts 2021 at 15:21

    Kasutan üldiselt kollageeni joogina, mille pean ise pulbrist kokku segama. Kui vahel ei viitsi vms, siis võtan kapsli kujul. Korraga peab neelama 4 kapslit, mis tundus too much alguses, aga nüüd juba vana kõri… lähevad kõik korraga alla.? Tahaks ka valmis joogi ära proovida?

  • Avatar
    Vasta Marion 22. märts 2021 at 23:28

    Kuulnud olen ikka, aga proovinud veel mitte. Kuna hiljuti hakkas jooksma viimane kahega algav eluaasta, siis oleks vast viimane aeg end turgutama hakata. Nägu veel suht sile, aga liigesed annavad küll tunda juba 🙂

  • Avatar
    Vasta Aire 22. märts 2021 at 13:30

    Miks su blogi nii igavaks läinud on ? 🙁

    • Mallu
      Vasta Mallu 23. märts 2021 at 00:51

      Miks dissid, I do my best 🙁 😀

  • Avatar
    Vasta J. T. 22. märts 2021 at 12:47

    Isiklikult kollageeni pole veel proovinud, kuid vanus on juba sealmaal, et ehk võiks juba proovida.
    Väikesed kanavarbakesed silmanurkades annavad karakterit juurde, aga samas sile nägu oleks veel ilusam ?

  • Avatar
    Vasta Laapu 22. märts 2021 at 02:08

    https://www.healthline.com/health/beauty-skin-care/drinking-collagen

    Inimese maos ja sooles lammutatakse sisse söödud/joodud toit ning seejärel ta imendub. Kollageeni imendumist ei toimu. Pigem kasutada kollageeniga kreemi, siis mingi lootus, et kollageen imendub nahka.

  • Avatar
    Vasta Kätz 21. märts 2021 at 20:57

    Olen proovinud kollageeni marmelaadikomme ja samuti mingit pulbrit, aga kuna see maitseb joogina nii rõvedalt, siis pole suutnud seda rohkem tarbida. Tahaks kõrge kollageeni sisaldusega toodet, mis maitseb hästi ?

  • Avatar
    Vasta M 21. märts 2021 at 12:09

    Olen tarbinud ja sooviks seda ka proovida! 🙂

  • Avatar
    Vasta Katariin 20. märts 2021 at 21:53

    Vaatan peeglisse ja mõtlen, et krt… Oleks varem pidanud alustama. Vanust 35 ja vaaaaikseelt hakkavad tekkima mingid kortsulaadsed asjad… Nüüd muidugi natuke hilja mõistmaks, et dämit nad rääkisidki tõtt näokreemide jms koha pealt 😀

  • Avatar
    Vasta Kristi 20. märts 2021 at 21:47

    Ma olen kuulnud küll, et kollageen on nahale hea ja aitab kortsude vastu, aga rohkem miskit ei teagi ega pole proovinud ka. Selline ports väärt kraami kuluks mu väsinud näole küll marjaks ära 🙂

  • Avatar
    Vasta Gigi 20. märts 2021 at 21:45

    Olen kuulnud ja tahaks võtta, aga ei tea, kas imetamise ajal ikka tohib. Samas nahk vajaks turgutust ja vananemise peatamist rohkem kui kunagi varem. Seega vast ikka prooviks, kui kingituseks saaks.

    • Mallu
      Vasta Mallu 22. märts 2021 at 12:28

      Raseduse ja imetamise ajal ka väga okei tarbida 🙂

  • Avatar
    Vasta Liis 20. märts 2021 at 18:42

    Olen kuulnud et, pidi hea olema eriti just nahale. Ma mingi aeg mõtlesin et, prooviks siis aga need nii kallid ja ei ole raatsinud osta.

  • Avatar
    Vasta Cärolyn 20. märts 2021 at 18:33

    Minu jaoks oli samamoodi lihtsalt mingi sõna, mida kasutatakse ilutoodetest rääkides 🙂

  • Avatar
    Vasta Eeva 20. märts 2021 at 16:44

    Olen ka just merelist kollageeni tarvitanud, kuna ma liha ei söö (kala söön) ja siis see loomne maik tavalisel kollageenipulbril tekitas veidi vastumeelsust 😀 Aga unustan kogu aeg pudeli külmkapist välja võtta, nii et selline ühe annuse kaupa pakend tundub eriti mugav!

  • Avatar
    Vasta Annika 20. märts 2021 at 16:23

    Pole kuulnud 🙂

  • Avatar
    Vasta Kristin 20. märts 2021 at 13:40

    Olen kasutanud, aga üldiselt ei raatsi osta.

  • Avatar
    Vasta Kristiina 20. märts 2021 at 12:44

    Just tegin uurimistööd, et millist kollageeni sisaldavat toidulisandit osta, aga majanduslikel põhjustel lükkasin ostu edasi. Nii et pöidlad pihku! 😉

  • Avatar
    Vasta Helina 20. märts 2021 at 11:41

    Olen kuulnud, aga pole kunagi olnud üleliigset raha ostmiseks. Kui teaks, et ikka mõjub ka, siis oleks ilmselt valmis ka ostma, aga mind pole kahjuks selgeltnägijavõimetega õnnistatud.

  • Avatar
    Vasta Maarika 20. märts 2021 at 11:39

    Olen sellest kuulnud ja ostmisele isegi mõelnud, a seni pole selleni jõudnud?

  • Avatar
    Vasta Leili 20. märts 2021 at 10:43

    Kollageenist olen kuulnud viimasel ajal palju. Ise kasutanud pole, kuigi võiks. Vanus juba sealmaal (33) ??

  • Avatar
    Vasta Tuuli 20. märts 2021 at 09:40

    Just sellel nädalal sattusin artiklit lugema nende kohta ja mõtlesin et peaks proovima!

  • Avatar
    Vasta Liisu 20. märts 2021 at 09:35

    Olen kuulnud, aga üldiselt pole viitsinud väga süveneda. Tundub väärt kraam!

  • Avatar
    Vasta Kristel 20. märts 2021 at 08:49

    Olen kuulnud ja lugenud küll ja mõelnud, et peaks endale soetama, aga ei ole veel siiani seda teinud… Ehk nüüd on see võimalus ?

  • Avatar
    Vasta Triin 20. märts 2021 at 00:33

    Just lõpetasin kuuri ja hea meelega alustan uuesti 🙂

  • Avatar
    Vasta Kats 20. märts 2021 at 00:32

    Tänks ma tunnen end nüüd nagu korralik l….pea. ?
    Ma siiamaani arvasin, et kollageen on see kraam, mida ainult näokreemiga näkku möksitakse. Ja ma olen juba 32! ? Ehk siis ma olen mõne potsiku kreemi näkku määrinud ja sellega asi on piirdunud.

  • Avatar
    Vasta Kätlin 20. märts 2021 at 00:26

    Olin kuulnud ? Ostmiseni pole jõudnud, aga koguaeg mõtlen, et peaks ära proovima.

  • Avatar
    Vasta Liis 20. märts 2021 at 00:10

    Olen kuulnud ja ühtteist lugenud ja plaaninud proovida, aga ostuni pole veel jõudnud ?

  • Avatar
    Vasta Kim 20. märts 2021 at 00:10

    Ma proovisin ka hiljuti kollageeni (pulbri kujul) ning üldse ei kannatanud seda maitset. Kasulikus ja toime kõik eelnevalt uuritud ja teada ning hullult tahaks seda head kraami lürpida ja särada. Selle postitusega panid mõtlema, äkki antud toode võiks sobida… Loodan loosiõnnele! 🙂

  • Avatar
    Vasta Katukad 20. märts 2021 at 00:05

    Mõni reklaam kuskil silma jäänud aga pole olnud aega teemasse süveneda. Pigem räägitakse kollageenist kosmeetikatoodetes.

  • Avatar
    Vasta K 19. märts 2021 at 23:53

    Kindlasti väga vajalik ja prooviks hea meelga isegi!

  • Avatar
    Vasta Kertu 19. märts 2021 at 23:23

    Kollageenist ja kuidas ta kahetsusväärselt kehast kaob olin ikka kuulnud, aga kollageenijoogist mitte. Prooviks küll, miimikakortsud ründavad.

  • Avatar
    Vasta Mirru 19. märts 2021 at 23:20

    Mu sõbranna viitsib uurida ja lugeda ja on mulle kollageeni tähtsusest rääkinud, aga ei ole kindel kas imetav ema tohib kasutada. Vanust ka natuke üle 30, et tahaks ära proovida küll. ?

    • Mallu
      Vasta Mallu 19. märts 2021 at 23:28

      Kuna tegu on organismis leiduva valguga, siis jaa, absoluutselt okei on seda ka raseduse ja imetamise ajal tarbida 🙂

  • Avatar
    Vasta Kristiina 19. märts 2021 at 23:17

    Kasutan kollageeni, aga no nii kursis muidugi polnud ??

  • Avatar
    Vasta Merilin 19. märts 2021 at 23:10

    Ma olen sellest juba päris pikka aega kuulnud siit ja sealt. Ja googeldasin ise veidi juurde ja no nagu rusikas silmaauku praegu sobiks. Mul on mingi uus pubeka aeg peal (vinnid) ja üleüldse nahk hall, seega see oleks justkui nii idekas asi proovida!!

  • Avatar
    Vasta Jane 19. märts 2021 at 22:20

    Olen kuulnud, aga ausalt öeldes ei ole raatsinud osta lihtsalt ??

  • Avatar
    Vasta A 19. märts 2021 at 22:16

    Hakkab 26 kukkuma… Peaks vist ka ennast asjaga kurssi viima ?

  • Avatar
    Vasta Ronda 19. märts 2021 at 21:41

    Olen nüüd umbes pool kuud kollageeni lisaks tarvitanud ja see on mu ripsmetele ülimalt hästi mõjunud ?

  • Avatar
    Vasta Jaanika L 19. märts 2021 at 21:29

    Kollageenist kuulsin esimest korda mingist laupäevasest naistele mõeldud telesaatest. Peale seda huvi on olnud juba mõnda aega, aga proovinud veel ei ole 🙂

  • Avatar
    Vasta Merit 19. märts 2021 at 21:26

    Olen lugenud, et vajalik ja imendub sisse võttes paremini kui nt kreemina naha peale määrides.
    Sooviks proovida ☺️

  • Avatar
    Vasta Jo 19. märts 2021 at 21:26

    Kõik räägivad sellest ja mõtlen küll, et peaks, kuid ise pole ikka võtma hakanud.. usun, et nende asjadega ongi nii, et kui kord alustad ja rutiiniks saab, siis nii jääbki.

  • Avatar
    Vasta Triin 19. märts 2021 at 21:23

    Ei ole veel proovinud, kuigi passi vaadates võiks ?

  • Avatar
    Vasta Merit 19. märts 2021 at 21:00

    Olen kuulnud ja lugenud kollageenist küll, aga siiani olen liiga laisk olnud, et seda reaalselt kasutusele võtta ? Prooviks ära küll.

  • Avatar
    Vasta Kristi 19. märts 2021 at 20:30

    Olen kuulnud, aga proovinud pole. Peagi saan 30, pole enda jaoks see veel miskit nii kõrge vanus olnud, aga ometi märkan, et näonahk ei ole enam nii särav ja kaunis… Silmade juurde juba tekivad vaikselt isegi kortsukesed ? Ehk võidu korral leiaks ise ka usu neisse ja jääks kasutama 🙂

  • Avatar
    Vasta Helen 19. märts 2021 at 20:24

    Lugenud olen kollageenist küll ja korduvalt mõelnud ka osta, aga hind peletab ostumõtted tavaliselt ikka eemale. See karbitäis siin tundub eksta fancy. Prooviks hea meelega.

  • Avatar
    Vasta Tene 19. märts 2021 at 20:21

    Kasutan eelmisest aastast 🙂 Loodan et mõjub ka ?

  • Avatar
    Vasta Maris 19. märts 2021 at 20:21

    Ma just kuulsin kuskilt, et pärast 20ndate algust hakkab keha järjest vähem kollageeni tootma ja siis peaks juurde hakkama võtma, et endiselt ilus ja prink olla. Ma saan kohe 30 ja pole veel võtnud, pean rutttu alustama vist ?

  • Avatar
    Vasta Yutulind 19. märts 2021 at 20:17

    Kas see on vegan?

    • Mallu
      Vasta Mallu 19. märts 2021 at 20:22

      Ei ole

  • Avatar
    Vasta Hanna 19. märts 2021 at 20:12

    Olin kuulnud, aga millegipärast arvasin, et see ongi alati loomne ja seega pole edasi uurinud. Aga see küll hea uudis, et taimne – seda tahaks küll proovida!

  • Avatar
    Vasta Raili 19. märts 2021 at 19:54

    Kollageenist kuulnud, keskmiselt 🙂

  • Avatar
    Vasta Catlyn 19. märts 2021 at 19:53

    Ma olen kuulnud ja olen ka pulbri oma kasutanud, kuid ei saanud aru kas aitas. Kuid seda sooviks küll proovida 🙂

  • Avatar
    Vasta Margit 19. märts 2021 at 19:47

    Olen kuulnud ja isegi proovinud mingit pulbrit, aga ma ei oska seda kuidagi endale sisse võtta ?
    Nii et see väike joogike kõlab väga hästi!

  • Avatar
    Vasta Liis 19. märts 2021 at 19:38

    Olin kursis ja tean, et ammu oleks vaja juba, aga valik on päris suur ja ei oska nagu seda õiget valida ?

  • Avatar
    Vasta Jaana kask 19. märts 2021 at 19:33

    Kollageenist olen kuulnud samuti täpselt sama palju nagu sa kirjeldasid. Aga selline pakike tundub tõesti midagi imelist. Super oleks saada nii hea kingitus ???

  • Avatar
    Vasta Anna 19. märts 2021 at 19:29

    Olen kuulnud ja huvi tundnud, aga pole jõudnud katsetada veel 🙂

  • Avatar
    Vasta Kessu 19. märts 2021 at 19:27

    Olin kuulnud, aga umbes sama palju kui sina.

    • Avatar
      Vasta Lillllll 19. märts 2021 at 23:41

      Sry to break it to you, aga tõenduspõhiseid peer-rewiewed uuringuid pole avaldatud, mis annaksid tõestust seedetrakti kaudu tarbitava kollageeni positiivsest toimest nahale ja üldse välimusele. A ega ta õnneks miskit halba kah ei tee! Loodetavasti vähemalt maitseb hästi! 😛

  • Avatar
    Vasta Birgit 19. märts 2021 at 19:23

    Kasutan pea pool aastat Boost Yourself kollageeni. Igale maitsele midagi. Tunnen, et toimib ja olen rahul.
    Kindlasti tulevikus võiks ka muud proovida.

  • Avatar
    Vasta Marge 19. märts 2021 at 19:23

    Kollageeni nime olen kuulnud, aga täpsemalt ei teadnud temast enne midagi. Prink ja sile tahaks aga väga olla ?

  • Avatar
    Vasta Julika 19. märts 2021 at 19:10

    Olin kuulnud, aga põhjalikult uurinud selle kohta küll ei olnud. Hea meelega prooviks ise järgi 🙂

  • Avatar
    Vasta Annika 19. märts 2021 at 19:07

    Olen kuulnud, aga pole ise uurinud täpsemalt. Prooviks ära küll, vb ongi kasuks.

  • Avatar
    Vasta Marta 19. märts 2021 at 19:04

    Olen kuulnud ja sügisel isegi proovisin. Järjepidevust pole olnud, aga tean selle vajalikkusest juba mõnda aega, viisin kurssi ennast enne 25. sünnipäeva.

  • Avatar
    Vasta MP 19. märts 2021 at 16:13

    Olen kuulnud varem ja näinud mitmetes videotes, kus tehakse n-ö reklaami inimeste enda poolt samadele või sarnastele toodetele. Kõik on usaldusväärsed allikad olnud/tundunud, kuid ise proovinud taaskord ei ole ja heameelega mekiks järgi, kuidas maitseb ja kuidas toimib.

  • Avatar
    Vasta Marit 19. märts 2021 at 15:52

    Teadsin, et nahale ta hea on, aga pole mitte kunagi ise katsetanud, kuigi väga tahaks ja oleks nagu aeg ka vist 😀

  • Avatar
    Vasta A. 19. märts 2021 at 15:27

    Kurb on see, et siinne blogi kipub vaid reklaamikanaliks muutuma – huvi pärast vaatasin, et viimasest kümnest postitusest kaheksa on kas otseselt või kaudselt reklaampostitused (mõni koostööna märgitud, mõni mitte, kuid keskendub ikka mõne konkreetse teenuse või toote tutvustamisele), üks on kinnine postitus ning vaid üksainus räägib elust-olust ehk siis selline postitus, mille pärast suur osa lugejaid siia kiikama tuleb 🙁

    • Mallu
      Vasta Mallu 19. märts 2021 at 15:38

      Su tähelepanek on igati aus. Lihtsalt tead praegu on mu elus periood, kus toimub palju sellist, millest kõigest teiste osapoolte heaolu silmas pidades ei saa rääkida. Eks ma ju ise ka panen tähele, et end palju tagasi hoian, ikkagi 16 aastat harjunud kõike jagama. Aga küll asjad loksuvad aegamisi uuesti paika ning siis saan teile jälle palju rohkem oma igapäevaelust pajatada 🙂

    • Avatar
      Vasta Karin 19. märts 2021 at 19:05

      Teadsin, et peaks kasulik ja vajalik olema, merelist algallikat tuleks eelistada, aga no proovimiseni pole veel jõudnud.
      Tekitas huvi tõsisemalt uurida.

  • Avatar
    Vasta Kiku 19. märts 2021 at 15:17

    Pole midagi sellisest asjast kuulnud, aga kindlasti tahaks proovida. Vanus juba selline, et kortsud tulevad.

  • Avatar
    Vasta Ketter 19. märts 2021 at 14:14

    Kuulnud olen ainult nii palju, kui erinevates reklaamides on ette tulnud. Rohkem ei tea sellest tõesti midagi. Tundub aga igati kasulik asi olevat ning tahaks väga seda proovida.

  • Avatar
    Vasta Kristi 19. märts 2021 at 14:07

    Polnud eriti kursis. Pole kunagi eriti kosmeetikat kasutanud. Aga nüüd peab! Sest 4 on ette tulnud…
    Kasutan hetkel Doppel Herzi Kollagen 3000. Mitte väga järjekindlalt iga päev. Kasu veel pole märganud.

  • Avatar
    Vasta Liisa 19. märts 2021 at 12:05

    Olen totaalne võhik. Näohoolduses ka väga laisk ja kahtlustan, et see vaatab mulle ka peeglist vastu. Mis polekski ehk nii hull, aga kõik teised vaatavad vist mulle ka ikka näkku. Pandeemia positiivne külg on küll kodukontor, aga ehk kunagi saab see jama siiski otsa. Võiks ju vahepeal ennast õide lüüa 😀

  • Avatar
    Vasta Anneli 19. märts 2021 at 02:01

    Ei olnud kursis, et kollageeni niimoodi sisse ka saab võtta, mina kasutan kollageeni sisaldavaid näoseerumeid ja nendega küll ülirahul, sest niisutavad nahka ja imenduvad ülikiiresti.

    • Avatar
      Vasta Nele 19. märts 2021 at 20:19

      Ole kuulnud ja tarbin ka. Aga seda varjanti sooviks ka proovida ?

  • Avatar
    Vasta K. 19. märts 2021 at 01:56

    Olen kollageenist kuulnud, kuid põhjalikumalt kursis kahjuks ei ole. Sinu jutt tekitas aga huvi ja võimaluse korral prooviks selle joogikese ära küll ?

  • Avatar
    Vasta KG 19. märts 2021 at 01:08

    Kuna kollageeni mainitakse ajakirjanduses järjest enam siis umbes kuus kuud tagasi võtsin ennast kokku ja lugesin/uurisin/kalkuleerisin ja leidsin endale joogi, mis tundus oma 10000 mg kollageeniga üks tubli tegija… Pärast esimest kuud nägin oma arust suuri muutusi, aga sealt edasi on nagu taandareng toimunud… Ei tea milles asi, aga praegu joon seda – liiga kalli raha eest! – ja tegelikult ei saa küll aru et midagi teisiti oleks…
    Nii et hea meelega prooviks muud toodet.

  • Avatar
    Vasta K 18. märts 2021 at 22:48

    Polnud varem lugenudki selle kohta, kuskilt ainult kuulnud. Kahe lapse emana tahaks veits kõbedam välja näha küll, kui juuksed hõrenevad, küüned murduvad, liigesed valutavad… Ei, ma ei ole 40, kõigest 27…

  • Avatar
    Vasta Merit 18. märts 2021 at 22:35

    Viimasel ajal muud ei kuulegi, kui hea see kollageen on ? Ise pole rohkemat selle kohta uurinud, aga tundub, et peaks ise ka tarvitama hakkama ?

  • Avatar
    Vasta Vaike 18. märts 2021 at 22:32

    Ikka olen kuulnud. See on ka üks põhjustest, miks ma iga päev pikalt keedetud kondipuljongit joon/söögitegemisel kasutan, lisaks muudele headele omadustele, mis sel on.