KODU

kuidas väiksest ülesandest suur teha*

19. mai 2021

Teate, rist ja viletsus on see üürikas elamine. Eriti kui sa oled selline…kodukana? kui mina. Okei, kodukana on vist vale sõna, aga ma ei saa midagi teha, et ma tahaks kogu aeg midagi kuskil muuta ja ümber tõsta ja remontida lasta. Aga kui sa elad kellegi teise kodus, siis ei saa teda vist sellega üllatada, et kle palju õnne, su esik on nüüd süsimustaks võõbatud ja diivan asendatud rippkiikedega. Rist. Ja. Kuradima. Viletsus.

Selle pärast olingi ma super rahul kui Kaup24 kirjutas, et kas ma ei tahaks valida nende sortimendist midagi, millega magamistuba värskendada. Selles suhtes, et isegi kui päris suuri muudatusi teha ei saa (ja neid ma tahaks kogu aeg, nagu te aru saate, sest üks ja see sama on IGAV!) siis väikeste pisiasjadega saab ka tegelikult üldmuljet palju muuta. Seega valisin endale hunniku dekoratiivseid patju ja uue suure voodikatte. Viimane sellel põhjusel, et kassid ja lapsed leiavad pidevalt, et just minu voodi on parim koht hüppamiseks ja mängimiseks. Seetõttu avastan rohkem kui enam kordi magama minnes, et küljealune on liivane ja purune. Ei, aitäh.

Just ükspäev saatsin sõbrannadele kaks pilti oma magamistoast. Näitasin enda magamistoa haledat seisu, sest ma lihtsalt ei suuda seda jooksvalt korras hoida, et see inimlik välja näeks. Täna tuli mul geniaalne mõte neid pilte enne-pärast võrdluses kasutada. Ei tundu tegelikult ju kuigi raske. Koristad toa ära, asjad kokku, uus voodipesu peale, sätid padjad voodile ja asi ants? Oh ei. Ma pidin LOOMULIKULT hakkama tuba ümber tõstma. Tegin seda umbes neli korda, enne kui mööbel oli suht samamoodi enne mööbeldama asumist.

Siis tuli mulle poole peal meelde, et peaks ikka kiirelt mingi väikse voodi ostma, et Martal minu magamistoas ka oma ase oleks. Ma ausalt ei suuda enam niimoodi kaua magada, et üks väike inimene mu otsas lamab ja mulle jalaga virutab. Seejärel veetsin umbes tund aega Facebooki marketplace’is ja mõõdulindiga mööda tuba tuiates. Ja alles siis hakkasin ma selle osaga pihta, et koristaks ja sätiks ja pildistaks ja… Õudne, ei ole lihtne olla inimene, kellel 900 mõtet korraga peas. Ma ei hakka isegi teesklema, et ma siin vahepeal korterite müügikuulutusi ei vaadanud…

Aga mida ma siin kaua jauran, näitan teile siis neid maagilisi “enne” pilte. Ma ei hakka isegi vabandama, et issand, küll see on alles ebaharilikult sassis tuba. Nope, see on enamike tubade suht harilik vorm siin majas. Ups. Okei, kassipesa tavaliselt minu voodis ei ole, aga noh, ju siis seekord sattus olema.

Ja hetkel näeb siis tuba selline välja. Ma ütlen “hetkel”, sest kohe kui ma lapsed lasteaiast koju toon, muutub see üsna kiiresti jälle “enne” piltide sarnaseks. Aga vahepeal on ju hea endale meenutuseks näidata, et ausalt, vahepeal on korras ka olnud!

Nagu näha, siis ma tegelikult tõstsin voodi ainult teistpidi… Ma isegi ei tea miks. Ilmselt sellepärast, et kuna ma seal sada aastat juba lohistasin seda mööblit, siis et endale illusioon jätta, et väike muutus on ikka parem kui ei mingi muutus. Voodil on siis uued padjad, näiteks sellised, sellised ja see.

dsc_4808-2980757

Voodikattega olen ma tõesti rahul. Esiteks ei maksa hingehinda, on mõnusast materjalist ja tõesti suur. Mul oli enne üks suvakas ka olemas, aga see oli nii pisikene, et erilist tolku temast ei olnud. Uus katab ikka ilusasti voodi peaaegu maani välja ära. Hmm… Praegu mõtlen, et võib-olla on see lastele justkui lausa kutse sinna alla peitust mängida ronida, aga oh well, on kuidas on.

Mul on endal nüüd illusioon, et ma saan selle väikse lastevoodi mugavalt sinna radika kõrvale panna ja see ei tee tuba liiga pisikeseks. Aga ausalt öeldes ma pigem elan visuaalselt pisikeses toas versus see, et iga öö jalapeksu saan.

Ühesõnaga, ma tegelikult tahtsin siia tulla kirjutama, et näete, kui väikeste asjadega, nagu dekoratiivpadjad või voodikatted ja pleedid, saab toa ilmet muuta. Ignome fakti, et ma loomulikult koristasin ka, sest ilmselt need padjad ja pleed üle asjahunniku poleks võib-olla nii head efekti andnud. Tegelikult räägin hoopis sellest, kuidas mul oli vaja teha konkreetselt paarist padjast pilte, st ma oleksin võinud ainult voodi puhtaks lükata ja töö ära teha. Aga eiii, mul oli vaja sellele tassimisele ja uue mööbli otsimisele ja sättimisele ja pildistamisele terve päev kulutada ja siis viriseda, et oh appi, nii kiire on.

Ja loomulikult on magamistoast välja kantud asjad kõik elutoa ja esiku peal laiali, seega hakkan ma nüüd uuesti kuskilt otsast pihta. Anna jumal mulle armu ja kannatust, ma ei taha teda, kuhu ma veel selle tegevusega välja jõuda võin.

Mis tuba teil praegu kõige rohkem makeoverit või koristust vajaks? 😀

*Postitus sündis koostöös Kaup24’ga

Loe ka neid postitusi!

5 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta maurus 20. mai 2021 at 13:33

    Miks sa, Mariann, niimoodi raha raiskad? See on ju täitsa ükskõik, millised padjad ja voodikatted sul üürikorteris on, see on nii vähe oluline asi. (Kui) oma elamise lihtsalt korda teed, puhtaks ja kraamitult võivad ka vanad asjad silma rõõmustada.
    Sinu eesmärgiks pidi ju saama raha kogumine oma elamise jaoks, oli ju nii. Ka pisikesed asjad, mis ei maksagi teab kui palju, moodustavad kokku ikkagi mingi summa. Aga kahjuks pole säästmine ja planeerimine sinu tugevamad küljed. Aga ehk on sul hoopis mõni muu variant tagataskus, mida sa pole jaganud.

    • Mallu
      Vasta Mallu 20. mai 2021 at 15:07

      Nagu sa aru saad, siis see oli koostöö, kenasti märgistatud ja puha 🙂

  • Avatar
    Vasta Anu 20. mai 2021 at 01:52

    Elutuba, see on kõige rohkem pooleli

  • Avatar
    Vasta Vaike 19. mai 2021 at 22:54

    Kõik peale elutoa, sest sellest ma alustasin. 😀

  • Avatar
    Vasta Sirli 19. mai 2021 at 19:35

    Ühetoaline korter ja 2 last?hullumaja koguaeg. Kui ühest otsast saan korda siis teine kohe sassis…. Unistan majast. Leiaks vaid……