AUTOJUTUD TESTIN JA ARVUSTAN

autootsingute lõppmäng…või kas on?

2. juuni 2021

Alles märtsis ma sain oma Kia asemel V Motorsi käest tutika Volkswagen Tiguani. Aga nad arvasid juba üsna pea, et ei ole vaja mu hellitamisega koonerdada. Nii et umbes kuu aega tagasi sain neilt eelmisest veeelgi uhkema auto – uhiuue Volkswagen Touaregi.

Kui ma Kiast Tiguani üle kolisin, oli üsna lühikese ajaga selge, et siitmaalt edasi tulebki vist ainult uusi autosid osta. Eks asjad sai aetud, aga sõidunaudingut… No sellega polnud seal just priisata. Selles suhtes, et asja ajas ta ilusasti ära, lapsed mahtusid sisse ja isegi pagassi üht teist, aga kurb tõsiasi on see, et kui paremat proovida saad siis on nadi lugu. Rahakotile. Nüüd kui ma Touaregi sain, siis ausalt, palun ärge mulle enam kallimaid ja suuremaid autosid tutvustage, sest muidu ma lõpetan lihtsalt pankrotis. Tiguan oli väga! solid pill, aga no Touareg… Püha jeesuke. Tahaks osata seda autot kuidagi asjalikult kirjeldada, et nii auto-asjatundja kui minusugused võhikud aru saaks mu õhinast. Aga seda ei maksa vist ootama jääda. Proovin lihtsalt need asjad välja tuua, mida ise tähele olen pannud. Autot hobusteks ümber ei oska arvutada, aga mõne olulise asja vast ikka suudan välja tuua.

Okei kõigepealt välimus. Esimene sõna, mis selle koha pealt pähe tuleb, on sleek. Nagu… Kaasaegne, samas lihtne ja konkreetne. Esinduslik. Mulle see minu Touaregi värv meeldib ka täiega, pole väga näinud sellist tooni autosid. Kõige ligilähedasem on kuldne äkki? Ma ütleks, et see näeb kallis välja ja noh, kui ma hinna suurusjärku vaatan, siis eks ta omajagu ole ka. Aga et on palju autosid, mis maksavad palju ja on koledad kui öö, siis vot selle puhul on asi teisiti. Minu meelest väga ilus auto. Üks sõbranna ütles koguni, et sel on Porsche tagumik ja ma olen suht kindel, et see on autode keeles kompliment, kuigi mul pole aimugi, mida ta selle all mõtleb. Täna just trennist tulles vaatasin ta tagaotsa ja…auto oma oli.

Ja noh, eks seest ka tegelikult pikka juttu pole – by far kõige ilusam ja mugavam auto, mis mul olnud on. Liivakarva pruun sisu, mmm… Armatuurlaud näeb välja nagu nahast kokku õmmeldud, aga ma oletan, et see on siiski miski imitatsioon. Igal juhul näeb luksuslik välja, ei ole minul vahet, mis materjal see seal täpselt on. Suur puutetundlik värviekraan keskel ja siis teine veits väiksem ekraan rooli ees (või taga?) ka veel. Mul sõbranna naeris, et mõnel vennal on kodus ka väiksem telekas, kui mul autos.

Kõik on nii kohandatav, et lihtsalt kujutage ette, et ükskõik mida teil parasjagu vaja endale silma ette või eest ära panna on, seda saab. Näiteks kui navigatsioon töötab, aga suurel ekraanil käib ma ei tea…raadio. Siis võib rooli tagant erkaanilt igasugu kiiruse jms näidikud naaksu saata ja sealt oma navi vaadata. No näiteks selline variant. Aga see on ilmselt tõesti üks sadadest erinevatest võimalustest. Autosse saab salvestada mitme erineva juhi eelistused alustades istme asendist kuni ekraanidel olevate näidikute ja asjadeni. No kõik jutud noh. Ja mis eriti nunnu – kui sa auto välja lülitad, siis ta on nagu: “Musuuu, kas sa telefoni ka ikka autost kaasa võtsid?”. Okei, mitte sõna sõnalt nii, aga meelde tuletab sellegi poolest ja jumal teab, kuidas mul meeldetuletusi tarvis on.

Kaks ülimugavat asja, mida ma veel omal käel proovida olen saanud, on sõidu- ja parkimisassistent. Ma loodan, et on õiged sõnad, aga isegi kui pole, siis saate aru küll 😀 Ühesõnaga. Üks on suht kogu aeg aktsioonis auto teel hoidmisega. Lasin vahepeal tasahilju käed roolist lahti ja auto lihtsalt omaette toimetab ja sõidab edasi nagu homset poleks. Loomulikult ei kavatse ma rooli taga ma ei tea…telefonis scrollima või uinakut tegema hakata, aga ohutuse mõttes tundub väga tuus lisa. Et kui mõni error peaks tekkima, kasvõi mingi terviserike, siis see sama sekund ehk kohe võssa ei käruta. Uskumatu ikka, mis tehnoloogiaajastul me elame, ohkan ma ikka päris tihti, kui ma sellega sõidan.

Parkimise assistent on aga päris kindlasti väga-väga-VÄGA kasulik ja käepärane lisa. Ega ma ise täitsa ausalt sellest asjast kohe teadlik polnudki. Sõbranna mees avastas, et sihuke asi ka olemas. Ma olin juba enne seda jumala müüdud, aga okeiii 😀

Mitu inimest on seda automaatparkimist nüüd katsetanud ja tuleb tõdeda, et toimibki. Vajutad paari (ok vist oli kolme?) nuppu ning auto lihtsalt võtab kätte ja pargib end teiste autode vahele ära. Teeb seda kusjuures oluliselt vähesema edasi-tagasi käkerdamisega kui ma ise enamasti oskan, näiteks kui külgboksi jaoks ikka väga täpne ruum on jäetud. Mingi selline pragu, kuhu ise ehk ei hakkaks nikerdama, aga vot auto saab tuimalt hakkama. Pool Tallinnat selliseid parkimistingimusi täis.

Eks alguses veits kõhe oli küll teiste inimeste autode vahele oma auto valla lasta ja usaldada, et ta tõepoolest kõike enda ümber ära ei rüüsta. Aga ei juhtunud midagi sellist. Nii et tahaks näha, et mul veel kunagi kuskile parkimata jääb. Või kuskilt parklast välja saamisega, nagu mul ükskord Järve keskuse all parklas juhtus. No mina ei tea, kuidas ma sinna kitsasse prakku pargitud sain (või äkki keegi vahepeal sõitis lihtsalt kõrvale), aga välja mina ei saanud. Ukerdasin seal, pisarad silmas, kuni üks galantne härrasmees mulle halastas ja minu eest välja sõitis. Siinkohal tahaks mainida, et meenutan teda siiani hea sõnaga.

Mida ma veel oma eelmiste autodega võrdluseks oskan tuua, on salongi avarus, auto vaikus ja mõnusalt sujuvad pedaalid. Mõne auto pidur on nii järsk, et tuleb kuidagi väga ettevaatlikult varbaotsaga silitada, et mitte ninapidi esiklaasis lõpetada. Aga Touaregi pidur töötab sujuvalt ja samas ikkagi konkreetselt. Ei jää kuskile lohisema ega venima, aga ei murra oma äkilisusega salongis viibijate kaelaluid.

Teine asi, mis ka kaudselt pedaalidega seotud, on see, et see auto on nii sujuv, hääletu ja stabiilne, et kiirust ausõna üldse ei taju. Ei mina ise ega ükski mu sõbranna, kes sellega sõitnud on. Kõik me väidame kui ühest suust, et kogu aeg on tunne, et tahaks veel natuke gaasile vajutada. Ei tea nüüd, kas see on hea või halb?

Linna vahel viiekümnega sõites on tunne nagu tiksuks kolmekümnega ja maanteel üheksakümmend tundub maksimaalselt nagu seitsekümmend. Õnneks on kiiruse ohjeldamiseks ka kõik vajalikud nupud ja asjad olemas, nii et muretsemiseks pole põhjust. Aga natuke paremini mõistan küll nüüd neid inimesi, kes maanteel veits kiiremini liikuma kipuvad. Kuigi kiirust ületada tegelt ikkagi ei tohiks ja ise ma samuti seda ei harrasta, siis noh, saan nüüd aru. Hea autoga lihtsalt on ka suurel kiirusel sõit üks mõnus kruiisimine. Kiaga tundsin isegi pm seda kui õues tuul puhus ja rekadest möödudes olin küüntega rooli küljes kinni. Iga selline asi loksutas autot ning maanteel oli 90 ja 100 vahe selgelt tunda. Aga Touareg kulgeb täiesti segamatult omasoodu. Kindel ja turvaline tunne on selles autos, on vist see mis ma siin öelda üritan.

Ma olen üsna veendunud, et kindlasti jäi ülipalju väga olulisi omadusi mainimata. Aga need olid sellised esimesed ja peamised asjad, mida võrreldes oma varasemate autodega tähele olen pannud. Ja mida Touaregi puhul põhiliselt naudin. Rääkimata sellest, et autosse mahuvad lõdva randmega kolm last, kõikide tõukerattad ja muu varustus, mis neil eluks tarvis on. Tehnilisemat juttu saate lugeda siit ja kes autovahetust kaalub, siis ma küll väga tõsiselt soovitan. Käige proovisõidul ja vaadake, kas tahate sealt rooli tagant enam ära minna, ma väga ei usu. Ega see auto just jah, odavamate killast ei ole, aga kui eriti turvaline, mugav ja miljonit last mahutav auto on see, mida te oma ellu vajate, siis kauem enam otsima ei pea ma arvan.

Mulle tundub nüüd, et ma olen mõneks ajaks oma autovahetustega done. Inimese kohta, kes alati on väitnud, et tal autodest suva ja mingit erinevust ta neis ei näe, olen ma ebanormaalselt mitu korda autot vahetanud. Load on olnud 2,5 aastat ja autosid selle aja jooksul viis. Khm.

Kaua teil load olnud on ja mitu korda autot vahetanud olete? Tahan lihtsalt mõista, kas see on palju või vähe 😀

V Motorsist Viljandist saate sellele autole parima hinna, kui ütlete, et tulite Malluka blogi kaudu. Pealekauba saate siis veel tasuta esimese korralise hoolduse nende esinduses 🙂

*Postitus on sündinud koostöös V Motors’iga

Loe ka neid postitusi!

50 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta Pille 4. november 2021 at 20:43

    Kas sinna mahub kolm isofixiga lastetooli/hälli tahaistmele kõrvuti kinnitama? 🙂 Kui jah, siis mis toole te kasutate?

  • Avatar
    Vasta Gunnar 3. juuni 2021 at 20:09

    16 aastat load ja 89(kaheksakümne üheksas) auto.
    100 eurosest rondist 160000se lukspillini läbi proovitud ja kõige ägedamad emotsioonid on ikka 70ndate aastate masinatega. Diiselhallmetalliköko dailydriverisse kohe üldse ei kutsu istuma..

  • Avatar
    Vasta Krista 3. juuni 2021 at 07:59

    Load 20 aastat, 3 autot.

  • Avatar
    Vasta Tyy 3. juuni 2021 at 01:40

    load 15 aastat ja 2 autot. Esimene oli pann, isegi marki ei mäleta. Teine tilluke ja extra ökonoomne Kia , mille üle rõõmustan igapäev. Mulle üksikule tööl käimiseks idekas . Kuigi ostsin kasutatud auto, pole veel kordagi temaga remonti sattunud, Talve kummid pean vist uued soetama. Minu käes on ta neljas aasta .

  • Avatar
    Vasta Kertu 2. juuni 2021 at 21:03

    Load on olnud 9,5 aastat ning hetkel sõidan oma teise autoga ringi ?

  • Avatar
    Vasta L 2. juuni 2021 at 18:59

    Load olnud samuti 2.5a ja nüüd hiljuti ostsin teise OMA auto, aga kolmanda nö “enda” auto, st esimese auto sain vanematelt, kuid ühel hetkel otsutasin, et nüüd tahan enda oma ja saigi siis auto vanematele tagasi antud ja enda esimene ostetud. See aga vajas liiga palju tegemist ja sai siis maha müüdud ja veel odavam auto vaadatud kui 2 esimest? ehket 2.5a ja 3as auto.

  • Avatar
    Vasta Triin 2. juuni 2021 at 18:58

    Load sain 2003. Esimese auto ostsin 2006a, uue ost ja vana müük 2012, siis 2018 ja 2019 ?

  • Avatar
    Vasta RK 2. juuni 2021 at 17:27

    Tore, et ma olen siis suht sama normaalne kui sina – load on olnud 15 aastat ja autosid lugesin just näppudel kokku 10 selle aja jooksul ? ja ikka iga ostuga parema ja uuema (ja suurema) poole ? Kusjuures suht üle ühe on BMW-d olnud (ja vahele igasugu veidrikke Mazdasid, Forde, Citroene jms) ja kuna hetkel Škoda, siis unistus ikka, et järgmine jälle BMW oleks ? kui keegi teab, kus rahapada peidus, võib mulle teada anda ?

  • Avatar
    Vasta Kristine 2. juuni 2021 at 15:57

    Mul on 10 aastat load olnud ja autosid on tehniliselt olnud 3, tegelikult 2, esimest ei kasutanud ja oli rohkem pere peale. Seega esimesed paar aastat oli mitme peale auto, 5 aastat oli üks auto ja nüüd 2 aastat on olnud teine auto. Enne liisingu lõppu vahetada ei plaani, kui siiski ehk selle autoga sõidan veel vähemalt 3 aastat.

  • Avatar
    Vasta Kati 2. juuni 2021 at 15:01

    Load: 8 aastat
    Autosid: 1
    🙂

  • Avatar
    Vasta Keidy 2. juuni 2021 at 14:31

    Autosid peabki vahetama, milleks elada igavat elu et 1 auto elu lõpuni pähhh! Ikka igakord midagi ägedamalt, uut, vingemat.. Kuna meest/naist ei vaheta tihti, elukohta samamoodi, siis why not autot ? hetkel 7 aastat lube ja 7smes auto, just täna ostsime ? ehk siis, life too short, seega lõbutseme mõnuga.. ?

    • Avatar
      Vasta A 2. juuni 2021 at 18:02

      Load 3 aastat, autosid pole veel ühtegi. Uue jaoks pole raha ja kasutatud ma oma lolli peaga ka osta ei oska. Sõidan bussiga edasi, load taskus vähemalt ?‍♀️

  • Avatar
    Vasta Kati Moro 2. juuni 2021 at 14:07

    Mul saab juulis 10 aastat lubade tegemisest ja sella aja juuksul on olnud 6 erinevat autot ?

  • Avatar
    Vasta Vaike 2. juuni 2021 at 13:58

    Pole lube ega autot, ei tule ka. 😀

    • Mallu
      Vasta Mallu 2. juuni 2021 at 14:16

      Kuidas sa sealt maalt liigud siis? Hobusega :D?

      • Avatar
        Vasta Vaike 2. juuni 2021 at 14:31

        Rattaga/bussiga. 😀 Hobust on kallis pidada, muidu võiks küll. 😀

  • Avatar
    Vasta A. 2. juuni 2021 at 13:35

    Mina sain juhiload 2011. aasta mai lõpus ehk siis saigi just 10 aastat täis. Esimesed neli aastat mul isiklikku autot ei olnud – olin tudeng ja kodulinna tulles sõitsin millal ja millega vaja (enamasti ühega kahest vanemate autost). 2015. aastal ostsin endale pisikese Mitsubishi Colti (2008. aasta väljalase) ja sellega sõidan siiani ehk siis üks ainuke auto kümne aasta peale. Autot ostes polnud mul absoluutselt mingeid “mugavuskriteeriume”, pigem vaatasin teisi asju – läbisõit, kütusekulu, vanus (ja nende eelnevate omavaheline vahekord), oluline oli ka, et autol poleks olnud palju omanikke eelnevalt (mulle tundub, et need, mille kohta registrist vaadates näeb, et igal aastal on omanik vahetunud, on tavaliselt ikka mingi suurem viga küljes, et pikemalt sõita ei kannata), kindlalt pidi olema manuaalne käigukast ja võimalikult vähe elektroonikat (et remondikulud mõttetult suureks ei läheks ja et oleks “lollikindel” – küll olen näinud neid uuemaid autosid, kus mingi triviaalse elektroonikaerrori tõttu, mis sõidufunktsiooniga kuidagi seotud ei ole, auto tööle ei lähe, sest kuskil mingi andur ei luba “katkist” autot käivitada). Hinnalt pidi olema selline, et saaksin auto kohe (vanemate väikese kaasabiga) välja osta ja laenu ega liisingut kasutama ei peaks. Just sellise auto saingi – ühe omaniku kasutuses olnud, kütusekulu 6,5l/100km, tol hetkel 86000 km läbisõiduga, 3400 eurot, lihtne ja lollikindel – mugavusvarustusest (mida ise otseselt taga ei ajanud), oli olemas esiistmetel istmesoojendus, mingeid püsikiirusehoidjaid, parkimisandureid, kliimaseadmeid jm mudru ei olnud ja ei pidanud oluliseks ka (isegi tagaaknad käivad lahti vändaga, mitte elektrooniliselt) ning olen oma valikuga siiani rahul. Kavatsen sõita seni, kuniks enam ei liigu või kui parandamine osutub nii kalliks, et majanduslikult kasulikum oleks uus osta. Ka potentsiaalsele uuele autole oleks mul üsna sarnased nõudmised ja midagi rohkemat (kuigi olen neid “rohkemaid” siin teiste autodega sõites katsetada küll saanud), tahta ei oska, vahest ainult roolisoojendus oleks selline asi, mille eest oleksin natuke rohkem raha välja käima nõus (ja noh, kuna beebi tulekul, siis ehk kuluks ka mingi eelsoojendus ära, kuid praegu ekstra sellele raha kulutada küll plaanis ei ole).
    Mina leian, et auto on tarbeese, mis viib punktist A punkti B ning tegemist ei ole kunagi investeeringuga, vaid alati kuluga. Kuigi leidub palju inimesi, kes kogu seda kulu mahavisatud rahaks peavad ja üldse auto omamisest loobuvad, siis sinna hulka mina ei kuulu – tulenevalt töö iseloomust ja asukohtadest pean iganädalaselt roolis oma 500-600 km maha istuma ning kohe kuidagi poleks logistiliselt mõeldav elu autota liiklemisele ümber kujundada, samas ei leia ma, et tegemist oleks asjaga, millele tahaksin liisinguintresside, mugavusvidinate ja tutika auto ülehinnatuse näol peale maksta ja seega mingit pidevat autovahetajat (eriti uute autode vahetajat) minust suure tõenäosusega kunagi ei saa. Üldse olen arvamusel, et auto hind võiks olla selline, et see raha säästudest võtta oleks (või siis maksimaalselt väikese laenuga, mille summa ei ületa inimese poole aasta või aasta palka) ja mitte mitmesajaeurone liising viieks aastaks koos igasuguste kallite lisakohustustega (hooldused-remondid vaid esindustöökojas, kohustuslik kasko jne), misjärel viie aasta täis saades hakatakse sama ringiga otsast peale – ei aitäh, mul on oma raha ka muudesse kohtadesse paigutada. Uue auto ostmist ehk kaaluksingi vaid selle perspektiiviga, et sõidan sellega 20 aastat – siis vast tasub majanduslikult ära.

  • Avatar
    Vasta Mrs 2. juuni 2021 at 12:58

    Mul on load aastast 2000. Autosid selle aja jooksul olnud 3 (üks äia oma ja 2 meie oma mehega kahepeale).
    Nüüd ostsime perre teise auto – väikse elektrika (me ei ela Eestis ja siin elektrika laadimisega probleeme pole).

    Touareg näeb kobe välja, aga ma ei käiks elu sees auto eest niipalju raha välja. Või noh, kui mul raha jalaga segada oleks, siis käiks, aga siis ostaks pigem Tesla või Polestarti vms.

  • Avatar
    Vasta Sandra 2. juuni 2021 at 12:52

    Load kohe 11a ja 2 autot selle ajaga. ? Tundub mulle väga normaalne. Viimane nüüd tutikas, alles 3k vana.

  • Avatar
    Vasta M 2. juuni 2021 at 12:46

    Üle 10 sõitnud, autosid 2, aga selle aja sees on olnud ka periood, kui üldse polnud. Praegue auto alates 2017.

  • Avatar
    Vasta Liisu 2. juuni 2021 at 12:44

    Load olnud 7,5a ja 5autot , kui v6imalus oleks vahetaks iga aasta ? uus alati parem

  • Avatar
    Vasta Kätz 2. juuni 2021 at 12:34

    Load olnud 6 aastat, aga ühtegi autot omanud pole. 🙁 küll aga on väga paljudega sõidetud.

  • Avatar
    Vasta Anne 2. juuni 2021 at 12:28

    load 22 aasta ja isiklikult omanud kahte autot.

  • Avatar
    Vasta Raili 2. juuni 2021 at 12:23

    No mina ostsin oma 5008 mõned kuud enne seda, kui sina enda oma said ja üllatus-üllatus, ikka veel sõidan ja ikka veel naudin! ?Kindlasti on olemas paremaid autosid, aga ma ei kulutaks ealeski 60-70000 ühegi liiklusvahendi peale, Peugeot ikkagi üle poole odavam ja olgem ausad, ise küll ei pargi, aga ülejäänud lisad on kõik tipptasemel. Load sain mitte väga ammu, 2009 äkki ja esimene auto oli mul 10 aastat vana Mitsubishi Galant, mis oli niii ilus mu meelest sel ajal aga maanteel mööda minnes tegi reaktiivlennuki häält. Siis tuli saab 9-3, mis oli 4 aastat vana ostu hetkel, hästi ilus, hästi kiire ja hästi mugav, aga kui lapsed tulid, siis me kahe turvatooli/-hälliga sinna enam hästi ei mahtunud. Siis Kia Optima, mis oli samuti 4 või 5 aastat vana, aga seda autot ma ei soovitaks ühelegi elavale hingele, täielik ämber. Ja siis tutikas Peugeot ja nagu ütlesin, väga rahul. Mul oli hetk, kus mul oli käes veel nii Kia kui Peugeot juba ja mäletan seda tunnet, istuks nagu luksusautost hobukaarikusse. Aga et siis 12 aastat ja 4 autot.

    • Mallu
      Vasta Mallu 2. juuni 2021 at 12:26

      Jaa, mulle meeldis tegelt mu Peugeot ka ikka väga!

  • Avatar
    Vasta Liisu 2. juuni 2021 at 12:23

    Ma ütlen selle jutu peale, et sa pole uue Volvo xc 90 sõitnud siis ?. Aga jaa iga uus auto tundub parem. Elu on aga näidanud, et suure autoga on ikka linnas ebamaiselt tüütu manööverdada. Tallinnas pasitab see eriti silma kus enamus autosid väga kiiresti kriimu, kraamuliseks saavad. Mina just tahan oma suurt laeva vahetada mõne pisikese noole vastu. ? Load olnud 16 aastat ja selle aja jooksul 6 autot. Nüüd kohe siis tulebki 7s auto ?.

    • Mallu
      Vasta Mallu 2. juuni 2021 at 12:27

      Mul õnneks kaamerad autol iga nurga peal ja kui ise hakkama ei saa, siis paar nupuvajutust ja teeb ise 😀

  • Avatar
    Vasta Ruth 2. juuni 2021 at 12:22

    4 aastat load olnud ja ustav 25a vana auto samuti.

  • Avatar
    Vasta Helena 2. juuni 2021 at 12:20

    Sellel ilmselt on adaptiivne püskiirusehoidja ka? Minu jaoks täiesti asendamatu lisa, ilma milleta ma ühtegi autot pole nõus ostma 😀

    • Mallu
      Vasta Mallu 2. juuni 2021 at 12:27

      Oi jumal, muidugi on 😀 Ma arvasin, et kõigil on…mu esimesel pannil isegi oli 😀

      • Avatar
        Vasta Kix 2. juuni 2021 at 13:05

        Su esimesel pannil seda kindlasti polnud, adaptiivne tähendab, et sul püsikas peal ja kui jõuad eesolevale autole liiga lähedale siis sinu auto võtab ees oleva auto kiiruse/hoiab teatud distantsi ilma et peaksid möödasõitu tegema või ise pidurdama. Sellist asja polnud siis vist olemaski, kui su esimene auto toodetud oli ??

        • Mallu
          Vasta Mallu 2. juuni 2021 at 13:31

          aa okei, mai teadnud sõna adaptiivne 😀

      • Avatar
        Vasta Helena 2. juuni 2021 at 13:18

        Hahaha, ei kõigil pole. Ma juba olin peaaegu nutma puhkemas, kui praegust autot otsisin, sest enamikel seda lisa polnud, v.a täiesti tutikatel, mis selle auto puhul mu eelarvesse ei mahtunud. Lõpuks õnneks Rootsist leidsin täispauk versiooni ja vuplaa 😀

  • Avatar
    Vasta Huviline 2. juuni 2021 at 12:18

    Sul kuidagi need auto vahetused nii käppelt käinud ja tundub, et mega lihtsalt. Endal on 2019 a Skoda Karoq skodast liisingusse võetud ja tahaks ka suurema vastu vahetada aga netist uurides selgus, et vahetamisel suht suur võimalus mega kahjumisse jääda ja pigem ei soovitata alla kahe aastast autot vahetada. Kas sa ise pidid eelmisi autosid müüma või aidati V Motorsi poolt eelnevad maha müüa? Nii ilus auto, et tekib endal ka kohe sellise vastu huvi ?

    • Mallu
      Vasta Mallu 2. juuni 2021 at 12:19

      Nad seal aitasid jah ise kõigega 🙂

  • Avatar
    Vasta Kärolin 2. juuni 2021 at 12:10

    8 aastat 2 autot 😀

  • Avatar
    Vasta Mirjam 2. juuni 2021 at 12:08

    Alguses vist pigem ongi paljudel nii, et alguses rohkem erinevaid, mul nt esimesed autod olid pigem sellised odavad pannid, et kui midagi peaks juhtuma, siis pole suur kahju 😀 Ônneks midagi juhtunud pole 5a, aga nüüd kaks viimast autot normid olnud, vähe värskemad kui üle-eelmise sajandi pillid 😀

    • Mallu
      Vasta Mallu 2. juuni 2021 at 12:19

      Mul oli esimene ka pann 😀

  • Avatar
    Vasta Tiina 2. juuni 2021 at 12:05

    Load 12aastat(mehel ka) ja autosid.. Püha müristus, kes neid kokku jõuab lugeda, kinkisin mehele autode üleskirjutamiseks eraldi raamatu lausa. ?? Oli aeg, kus mees tõi iga kuu uue auto koju?‍♀️, nüüd õnneks aastas toome 1-2 ainult?. Hetkel enda nime peal ainult 3, ülejäänd mehe nime peal. ? Kusjuures kunagi ühe auto ostsin, a ma teda maja ees käima ei saand kui mul vaja oli ja teistpidi müüsin maha, nii et ma ise ei sõitnudki tollega meetritki. ?

    • Mallu
      Vasta Mallu 2. juuni 2021 at 12:20

      Hahahaha 😀 Päris hästi 😀

  • Avatar
    Vasta Liisu 2. juuni 2021 at 12:02

    Load olnud pea 10 aastat ja selle ajaga on olnud 5 autot ? Hetkel sõidan Toyota Rav 4 ga ja olen väga rahul ?

  • Avatar
    Vasta Mirjam 2. juuni 2021 at 12:01

    Load 5a olnud ja autosid ka 5. Ja varsti plaan ka uus osta, ma olen ka Touaregi vaadanud, mõned valikud on muidugi veel, aga see tundub supermõnus ja täpselt see, mis ma tahaks

    • Mallu
      Vasta Mallu 2. juuni 2021 at 12:20

      No ta ON mõnus krt..

  • Avatar
    Vasta Katre 2. juuni 2021 at 11:59

    Minul on load olnud alates 2010 (11 aastat) ja selle ajaga on mul olnud 2 autot. Ma ei viitsi väga autosid vahetada, nii tülikas, lisaks see paberimajandus ja harjumine uue autoga.
    Olen pigem seda meelt, et ostan auto ja sõidan sellegi nii kaua kuni läheb vanarauaks ja siis ostan alles uue. Auto on nagu pereliige ja mitte ei raatsi välja vahetada. 🙂

  • Avatar
    Vasta Merilyn 2. juuni 2021 at 11:57

    Mul on load olnud 14 aastat ja hetkel on alles 5-s auto. Nii, et pika puuga olen igatahes maha jäänud, kunagi pole uut autot omanud, alati kasutatud valinud aga hetkel küll on juba peas tiksumas mõte, et järgmine kord võiks ikka uue auto vastu vahetada.

  • Avatar
    Vasta Liis 2. juuni 2021 at 11:57

    Mul augustis saab 3 aastat ja ikka on mul mu enda esimene auto, mis on korralik roostekäkk juba.. Uue auto peale mõtlen pea iga päev aga pole sellist pappi et lubada endale seda 😀 olen jõudnud otsusele et uus tuleb siis kui vana otsad annab ??

  • Avatar
    Vasta Wq 2. juuni 2021 at 11:56

    Mul load olnud 4a ja 2 autot olnud. Just sain kätte oma unistuse-Bmw. Vot see on luksus, see on selline auto kus ma olen ennast tabanud roolis olles ja gaasi vajutades naeratamas?

  • Avatar
    Vasta L 2. juuni 2021 at 11:55

    Load olnud 3,5 aastat, autosi ka 3. Viimane neist siis täitsa enda oma ja enda ostetud 😀

  • Avatar
    Vasta Ann 2. juuni 2021 at 11:52

    Load ja auto on olnud 7a ja siiamaani üks auto – see mis algul ostetud sai sõidab siiamaani :D. Kusjuures auto ise on juba 18a vana.

  • Avatar
    Vasta Sannu 2. juuni 2021 at 11:52

    Load olnud 15 aastat ja selle jooksul on olnud 3 autot.