KODU

kus on parimad kinnisvarakuulutused?

7. juuli 2021

Palun väga vabandust nende ees, kes seda kinnisvarajuttu nüüd söögi alla ja peale lugeda ei soovi. Ma ei saa midagi teha -see on lihtsalt praegu mu elu. Iga hommik kui ma ärkan, lähen ustavalt kinnisvaraportaalidele ja käin seal ringi jälle peale, sest iial ei tea, millal midagi head vastu vaadata võib.

Eile avastasin, et ma olen ikka lollilt otsinud. Selles suhtes, et ma tahan nelja tuba onju, seega panin otsingusse alati, et alates neljast toast. Tegelikult oleksin ma pidanud kohe otsima nii, et alates kolm tuba, aga rohkem ruutmeetreid. Osad korterid on ise kolmetoalisteks tehtud, või on üks tuba nii suur, et saaks vabalt kaheks teha, aga no see on tagantjärele tarkus.

Tegelikult tahtsin üldse uurida, et kust teie kinnisvarakuulutusi vaatate? Minu ring näeb selline välja, et kõigepealt Kinnisvara24, siis KV ja siis City24. Esiteks tuleb Kinnisvara24 osad kuulutused 48 tundi enne teisi lehti. Ja nagu me kõik teame, siis selle 48 tunni jooksul rabatakse parimad palad nagunii ära. Teiseks on minu meelest super mugav, et ma saan korraga valida korter/majaosa/maja, mitte ei pea sama otsingut mitu korda sisse toksima.

Kui ma üürikat otsisin, meeldis mulle see, et sain kohe filtrite abil välja sorteerida, kas loomad on lubatud, kas rõdu on jne. Ja kas ma eksin, kui ma ütlen, et Kinnisvara24 e-agent on ainuke, mis päriselt ka uued kuulutused sulle meilile saadab? Ma KV-s ka regasin selle teema endal ära, aga minu postkasti laekuvad sealt ainult mingid vanad kuulutused, mida ma juba sada korda näinud olen, ei miskit uut, nagu tahaks.

Nagu te näete, siis Nõmme kandis on 23 valikut. Need kõik olen ma juba sada korda läbi vaadanud. Siis katsetan õnne samasuguste parameetritega Saue vallas, Saku vallas ja Kiili vallas. Ma olen endale pähe võtnud, et nii Laagri, Saue, Saku kui ka nt Luige on veel Männikule päris lähedal, kust lapsi kooli ja aeda viia.

Laagris meeldib mulle täiega see, et siin on NII palju lapsi. Ma eile juba sain kurja kommentaari eelmise posti peale, et muidugi ei pea vanainimene tahtma kuulata kolme lapse kisa. St KEEGI ei taha seda kuulda. Nojah, mõnes mõttes mõistan muidugi. Mul sõbranna elab Männikul viiendal korrusel ja kurdab ka, et maja ees mänguväljakul lapsed pidevalt karjuvad. Ma elan teisel ja mul on otse akna all mänguplats, kus iga päev vähemalt 10 last koos mängivad ja karjuvad, aga ma olen sellele üsna immuunne vist. Ma ei tea, mind absull ei häiri. Ilmselt selle pärast, et mul on endal ka lapsed ja ma ju tean, et nad on veits lärmakad, las nad siis kisavad õues, mitte toas 😀

Sellest ma teengi järelduse, et lastega inimesed peaksidki võimalikult ühes kandis elama. Neid see kisa ei häiri ja lastel koos tore mängida. Ma olen siiani šokis, et Mari nii suur on, et üksi õues mängimas käia. Männikul meil polnud lähedal väga teisi lapsi ja ilmselt sellepärast Mari kuskil omapäi ei käinudki. Nüüd aga tuuseldab kogu aeg teiste lastega koos õues. Ja karjub 😀

Igatahes, mitmed teist on kirjutanud, et nemad küll portaale üldse ei kasutanud, vaid hoidsid FB-s kinnisvaragruppidel silma peal. Ma olen küll nende kõigiga liitunud, aga minu meelest seal on nii raske midagi aru saada. Korterid, majad, suvilad – mööda Eestimaad laiali. Seega jään ma oma igapäevase ringi peale ja loodan parimat.

Näitan siis mõnda, mis siiani veits huvi ka pakkunud on:

See on siin samas Laagri kandis. Suhteliselt kena, neljatoaline. Aga sealt ei lähe minu meelest ühtegi bussi, et Mari mingi hetk ise saaks kooli käima hakata. Lisaks on see noh…väga kallis.

See majaosa on seest mega ilus, aga see maja näeb väljast välja selline, et umbes… Ostke ruttu, enne kui kokku variseb 😀

See on küll kolmetoaline, aga no VAADAKE seda rõdu? Terrassi? Ma ei tea, mis see on, aga see on suurem, kui mõne mehe korter. Ainuke asi on see, et ma kardan, et ma ei suudaks rahulikult istuda, kui ma teaksin, et lapsed üksi seal on. Keegi sealt veel alla sajaks!

See on suht okei hinnaga, aga asukoht on jälle selline, et mitte midagi ega kedagi ümber ei ole. V.a kui iga päev Laos käia ei taha, aga see oleks vist ka kõik, haha!

Ühesõnaga – kehvad lood on. St minu jaoks on kehvad lood. Oleks vähem lapsi, oleks see kodu leidmine tunduvalt kergem. Tänagi lähen ühte vaatama, aga maakler ütles, et tal täna juba seal KÜMME näitamist ja ilmselt läheb enampakkumiseks, mis on jälle selline…. Krdiiiikurat feels. Ei usu, et ma kümne inimese seast kuidagi suudaks kõiki üle pakkuda 🙁 Aga no vaadata ja proovida võib, sest see tundub just selline lasterohke koht, kus minu omadel ka tore ringi kisada oleks.

Kui teie kodu otsisite, kust te selle õige pakkumise leidsite? Palun öelge mulle ka! Kas mõnest portaalist, FBist või üldse tutvuste kaudu? Ja kust neid tutvuseid saaks?

Loe ka neid postitusi!

14 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta Triin 9. juuli 2021 at 11:58

    See Metsa tänava oma on ju imeilus! Mine vaatama 🙂 Maja välisfassaadi kordategemiseks on ka mingeid toetusi, vähemalt muinsuskaitse ja miljööväärtuslikes piirkondades.

  • Avatar
    Vasta K 9. juuli 2021 at 09:55

    A ja see Möldre tee koht jumala ok asukoha poolest. Buss nr 27 sõidab sealt ja kui nt Nõmme gümnaasiumisse, kuhu ka Männikult saab ilusti, käia siis ju väga lebo. Eks saab ka mujale väikese ringiga vms aga minule küll see kant meeldiks ja pole mingi ilmvõimatus kohas

  • Avatar
    Vasta K 9. juuli 2021 at 09:48

    Väga kriitiline oled kuidagi ? Ei sobi kalda kant, kust bussiliiklus ju täitsa toimib, samuti saaks laps ka ratta vms liigelda iseseisvalt aga sobiks Luige või Saku, mis otseselt linnast väljas ?
    Aga muidugi sellise suure ostu puhul peabki 100% kindel olema oma soovis ja nõudmistes jne. Kuigi mulle tundusid kõik väga kihvtid valikud. Samas jah õe pere ostis veidi kallimalt (u 250tuhat) tutika 4 toalise korteri suuure rõdu/terrasiga Remmelgas ehk Männikul, seega tunduvad need summad, mitte kõige uuema korteri eest suht krõbedad…

  • Avatar
    Vasta P 8. juuli 2021 at 17:02

    Kui sa pole veel võimalust kasutanud, siis võta endale maakler, kes sinu jaoks sobivaid objekte otsib. Raha maksab selle teenuse eest neile ju teine pool, kui peaks tehinguks minema. Samuti aidatakse tehingute, tingimuste, nõo ja kõige muuga. Soovitan LAAM maaklereid, kes sellist teenust pakuvad.

  • Avatar
    Vasta Kristin 7. juuli 2021 at 23:05

    Mu peika leidis korteri meile kv.ee-st .
    Aega väga polnud ka ,et maa ja ilm valida seda sest teine laps oli tulekul meil ja kriteerium oli,et 3 tuba ja võimalikult madalal ja hea bussi liiklus. Vedas ja saime hea hinnaga 4 taolise Loo-le on küll 5 korrus aga saab vähemalt pekki põletada ?.
    Algul ka ei olnud seda “vot see on minu kodu” tunnet aga kui sai natuke värvitud ja oma mööbel sisse siis on täitsa minu kodu ?.
    Poistel oma tuba ühes korteri otsas meil peikaga oma teises korteri otsas?.
    Kindlasti kui ostad korteri siis uuri kui tegus on ühistu. Peika vanaema majas on 25 aasta jooksul tehtud vaid uus prügimaja aga meil just hakkasid renoveerima maja väljast ca kui tagasi ,kuna su peika on maakler siis kindlasti oskab uurida seda ka ?

  • Avatar
    Vasta Ann 7. juuli 2021 at 22:36

    Soovitan tõesti vaadata ka 3-toalisi, mõned neist on väga suured, lisaks võid vaadata ka üüripakkumisi. Kui leiad sobiva 4-toalise üürika, siis küsi omanikult, ega ta hoopis müüa taha.

    Meie otsisime 9 kuud endale uut kodu, täiesti meeleheitel olime juba. Lõpuks leidsime sobiva, lausa ideaalse ridaka, broneerisime ära, kohtusime mitu korda omanikega ja rääkisime välja/sissekolimise plaanidest jne. Olime nii kiindunud sellesse ridakasse, tahtsime kiiresti sisse kolida.

    Ma absoluutselt ei tea, mis vägi mind sundis KVsse uuesti vaatama ja nägin seal majaosa, jube kehvad pildid olid kuulutuse juures, aga millegipärast saatsin selle kuulutuse ka mehele edasi. Käisime vaatamas ja nüüdseks oleme 3 kuud sees elanud. Ehk siis, minu kogemuse põhjal tuleb õige kodu ise sinu juurde ? Me olime nii kindlad ridaka ostjad, aga vot miski sundis veelkord KVsse vaatama.

    • Avatar
      Vasta L 8. juuli 2021 at 15:27

      Helistasime läbi erinevaid maaklereid (kui tahtsime midagi vaatama minna) ja uurisime nende käest otse kas on\ kas saab minna vaatama sarnaseid kohti mille kohta pole veel kuulutust jõutud ülesse panna või pole jõutud koostada.

  • Avatar
    Vasta Liis 7. juuli 2021 at 22:00

    Ise üürin Kalda tänaval korterit. Asukoht mulle tegelikult meeldib, sest siin on vaikne, mets ümbruses, terviserada kohe samas ja ka Glehni loss ja selle park on võrdlemisi ligidal. Küll aga jah ümbruses siin midagi ei ole, ma mõtlen ligidal näiteks toidupoodi. Samas ega need toidpoed kaugel ka ei ole. Coop ja Rimi on tegelikult autoga minnes mõlemad nii 5 minuti sõidu kaugusel.

  • Avatar
    Vasta Yxkb 7. juuli 2021 at 16:42

    Müüsin oma korterit pool aastat taga. KV oli ikka kõige parem kanal mulle kui müüjale. Kõige rohkem vaatamisi ja kõige rohkem kontaktivõtmisi tuli sealt. Kinnisvara24 oli üsna väikese huviga.
    Miks üldse peaksid kuulutused seal varem ilmuma kui kuskil mujal?
    Mis see loogika on? Kas siis see portaal teeb maakleritega mingeid eridiile? Eraisikuna on täiesti ükskõik, kus kuulutad. Sama hästi võib panna igale poole kohe üles.
    Soovitus on see, et kui sa näed korterit, siis reaalselt otsi, mis liinid sinna sõidavad, tee sõiduplaanide leht lahti ja mõõda vahemaid peatustesse jne. Maaklerid ju mõnusalt luuletavad, et lähedal bussiliin või et 15 min kesklinna…
    See on hea ettenägelik, et sa arvestad, et laps peab ise liikuma saama.
    Tuttavad ostsid endale maja linnast välja, nüüd laps on 6-aastane ja ei ole ühtegi head varianti, kuidas ta ise kooli saaks. Koolibussi peatus ka 2 km kaugusel.

  • Avatar
    Vasta Zz 7. juuli 2021 at 13:32

    Kindlasti juba soovitatud, aga vota uhendust erinevate büroodega. Kuna maakleritel on palju ‘letialuseid’pakkumisi, iga nadal v nadalas 2x komisjonid kus tulevad uued objektid hinnastamisele ja juba seal laheb palju pakkumisi niimoodi minema 🙂
    Ise just aitan muua mitteavalikult uhte korterit (ei, see ei sobi sulle kahjuks! :D)
    Siis ka nt mingi korter/maja/majaosa mis piltide peal tundub nt veidi kitsas, soovitan ikka vaatama minna. Vahel pildid vale nurga alt.
    Ja akki su peika saab ka sind aidata? Hoida sind kursis nt teiste buroode pakkumistega.
    Kui sa tead, et nt x summa sisse peaks hind mahtuma, siis vaata ka vabalt kallemaid sest esiteks pannakse korgem hind, et oleks tingimisruumi ja teiseks uutel kuulutustel tihti pannakse prooviks nädalaks-kaheks kallim hind, et näha kas on huvi sellise hinnaga.
    Muidugi on omanikke kes ei ole nõus ühte senti ka hinnas alla tulema (myysin uht korterit nii, omanik hiljem utles, et ta ei arvanud, et selle hinna ikka saab oma korteri eest aga noh.. sain talle selle hinna?)
    Ja kui vahegi voimalik, akki ikka Gert saab kaasas kaia vaatamas. Mone korteri puhul tombab moti alla nt diivan v seinavarv vms? et proovi nendest asjadest mooda vaadata. Muud kohe pahe ei tulegi, kui et palju edu!? ja hoia ikka kursis postitustega?

  • Avatar
    Vasta G 7. juuli 2021 at 13:07

    Fb-s on ka kinnisvara grupid linnaosade ja linnade kaupa. Nendel veits lihtsam silma peal hoida kui üle-eestilistel gruppidel

  • Avatar
    Vasta H 7. juuli 2021 at 12:31

    Ma soovitaks omale maakler sebida, kes sinu eest selle otsingujamaga tegeleb + suurte kinnisvarafirmade maakleritel palju siseinfot enne kui kuulutused üldse üles pannakse. Nii äkki võib paremini õnnestuda midagi sobivat leida.

    • Mallu
      Vasta Mallu 7. juuli 2021 at 12:53

      mu peika on maakler 😀

  • Avatar
    Vasta Silvia 7. juuli 2021 at 12:16

    Selle esimese energiaklass on G! Küsi arveid näha, isegi vanadel paneelikatel on F. Pangad eelistavad ka kõrgema energiaklassi objekte. Üldiselt su laenupakkumine on päris hea. Vaata uusarendusi ka 200k on juba enamvähem korralik summa, mille eest võiks midagi saada. Eelkõige ära kiirusta:)