KODU

kodujutud vol miljon

26. juuli 2021

Issand, jälle mina siin oma koduteemadega. Mul on reaalselt tunne, et keegi on 7-aastasele andnud ülesande pangast laenu võtta ja kodu osta. Mu teadmised nimelt on umbes selle-ealiste lastega samal pulgal. Avapilt on konkreetselt mina kogu seda koduteemat ajamas.

Mingisugused euriborid ja ehitusload ja notarid ja Kredexid ja miljon muud asja, mis kõik mind super segadusse ajavad. Õnneks maakler ja pank on mind kuidagi läbi selle rägastiku juhatanud (“pane siia allkiri”, “saada see paber” jne).

Täna just suhtlesin jälle pangaga ja selgub, et pean seitsme päeva jooksul pärast tehingu sõlmimist uuele kodule kodukindluste valima. Ja siis iga kord kui selle makse tasun, ka panka teavituse saatma. Ma loll arvasin, et pank ise midagi seal orgunnib ja viskab selle mu laenuosale juurde, aga oh well, eks ma siis üritan ise miskit välja mõelda.

Nagu ma aru saan, siis suurt vahet pole, kus see kindlustus tehtud on, hinnad on igal pool enam-vähem samasse auku. Mul enne on olnud Swedi kodukindlustus, kui ma Männikul elasin, ja mingit probleemi sellega vist ka olnud ei ole. Kui midagi juhtus, maksid kinni ja asi ants. Ent kui kellelgi on mingisuguseid soovitusi, mida peaks kindlustuse valimisel kindlasti vaatama, mis summade ulatuses kaitset “ostma”, mis seal sees kindlasti olla võiks ja mis kindlustus teil endil on, siis kuulan hea meelega.

Aga jah, ülehomme on juba notar ja kui midagi eriti pekki ei lähe, siis olengi koduomanik. Suht weird seda öelda, et mis siis nüüd mina, üksinda korterit ostmas nagu täiskasvanud inimene (mis siis, et enamikel minuealistel ammu oma kodu olemas, haha). Veits nagu uhke ka, aga samas selline tunne, et ega see eriti reaalne ka ei tundu.

No ja veits ahastusse ajab see ka, et kui sisse kolin, siis pean suht kohe selle köögi ümbertõstmisega tegelema, sest muidu mul ju pole endal tuba. Issajeesus, aita mind. Kaua see üldse võtta võiks?

PS! Hakkasin vaatama, et palju kindlustused lapse märatsemisi ja lõhkumisi kinni maksavad… Kas see vandalism ongi koodnimi “you have kids“? 😀

Loe ka neid postitusi!

Kommentaarid puuduvad

Jäta kommentaar