KODU TESTIN JA ARVUSTAN

vähemalt on mul koduabiline*

24. august 2021

Nagu te võib-olla mäletate, siis tänavu suvel sain ma endale uue Schbot S8 robottolmuimeja. Issand, kas on imelik öelda, et “suvel sain” kui teoreetiliselt on meil endiselt ikka veel suvi? Isegi kuigi sellest suurt midagi enam järel pole. Igatahes on see mul kolmas robot. Esimene, mis aastaid tagasi sain, jäi kuidagi seisma. Ma ei tea miks, aga kasutasin seda ainult paar nädalat. Tundus kuidagi lihtsam varstolmuimejaga enamus kraami kokku imeda ja nii jäigi robot unarusse. Teine robot kadus ära. Ärge isegi vaevuge küsima, kuidas selline asi ära saab kaduda, sest ma ei tea 😀 Ja kolmas robotike saabus meie majja nüüd hiljuti.

Praegu pean ütlema, et kasutasin seda iga päev, kuni ajani, mil oma kodu kätte sain ja robot nukralt karpi jäi. Eks see ole selles suhtes loogiline ka, et alguses oli siin lihtsalt niii palju asju igal pool. Ei tulnud ausalt selle pealegi, et põrandad üldse puhtad saaksid olla. Tolm, pudi, kastid, liiv, misiganes siin pidevalt maas oli. Täna hommikul aga tassisin ta otsustuskindlalt välja, sest ma ausalt ei suuda enam selle jänese pabulaid kokku kraapida. Jah, jänkud on toredad küll ja neid puuris hoida tundub imelik, aga mulle lihtsalt ei mahu pähe, kuidas ta niiiii palju pabulaid suudab toota? Iga hüppe pealt pudiseb midagi välja. Seega ei muud, kui robot karbist välja ja tööle. Kaua ta ikka puhkust peab, ei ole ju selle jaoks isegi ilma, et oleks mõtet puhkust välja võtta (haha, ma nii humoorikas).

Õnneks on jänese pabulate juures üks hea asi ka. Nimelt on need piisavalt kõvad, et robot saab nende kokku koristamisega ideaalselt hakkama. Seega kellel kodus jänes ja sama junniprobleem, siis kammoon, sebige endale üks korralik robot teie eest musta tööd ära tegema.

Muidugi on neid roboteid mega palju ja erinevas hinnaklassis, aga ma oskan enda S8-t küll ainult kiita. Koristab usinalt, ei ole väga häälekas, suudab ronida üle keskmiste uksepakkude ja ukerdab usinalt isegi üle kraamist, mis kogemata maha vedelema on jäänud. Eelmises korteris oli tal ainult üks takistus – mu paksust Rabbit vaibast tema jõud üle ei käinud. Aga sedagi ei saa talle pahaks panna, sest vaiba karv oli pikem kui robotipoiss ise.

Okei, kui üdini aus olla, siis vahel vaatan teda küll nagu totakat, kui ta teavitab kindlameelselt, et “mul koristatud, lähen otsin nüüd kodu (ehk siis laadimispunkti) üles” ja siis tiirutab paar minutit sihitult otse selle kõrval. Muuseas, see ei ole tegelikult roboti süü, vaid tähendab hoopis, et ta tuleks korraks hooldusesse saata. Seal tehakse ta jälle kiiremaks ja tähelepanelikumaks. Mind see kerge flegmaatilisus veel piisavalt häirinud pole, et sellega rohkem tegeleda viitsiksin, ups. Minu jaoks on põhiline, et põrandad oleks puhtad ja pabulavabad ning seda nad on.

Mis mulle veel meeldib, on see, et Shcoboti lehel on pidevalt mingisugused aled. Lisaks päris palju loose ka, seega tasub nende Instal ja Facebookil silm peal hoida, et endale parim diil krabada. Ega need robotid odav lõbu ei ole, aga üsna prisket hinda õigustab tegelikult nende igapäevane kasutus. Ehk siis kui ta praegu maksab 599€, siis teeb see koristaja hinnaks 49€ kuus ja 1,6€ päevas. Seda muidugi juhul, kui sa oma masinat vaid ühe aasta kasutaksid. Kolme aasta peale teeb see kuus 16€ ja päevas umbes 50 senti. Ehk siis aastate peale on see igapäevase kodus elava koristaja kohta päris hea hind, arvan mina isiklikult. Aga nagu öeldud, mida mina ka tean 😀

Mida ma veel oskan kosta – ta on üks madalamatest robotitest, ainult 7,5 cm kõrge. Niisiis mahub ta kenasti enamike diivanite ja kappide alla ka koristama. Kui vaja, imeb, kui vaja, siis peseb samuti. Äpist saab juhtuda. Järjest suudab ta tööd rabada umbes kaks tundi. Kolme puhketunniga on ta ennast jälle kenasti täis laadinud, et uuele tiirule minna. Ja mis eriti armas – ta on nii viisakas, hehe. Lülitab sisse ja ütleb, et tahaks sind aidata. Kui elujõud otsas, siis ohkab, et ta tahab laadida. Ja vahepeal teatab otsustuskindlalt, et ok, lähen otsin kodu üles 😀

*Ma alati nii confused nende märgistamistega. Kui keegi mult reklaami otseselt palunud pole, aga kuna toode siiski kingituseks saadud, siis ütleme nii, et ilmselt on tegemist reklaamiga. Kes aga ei usu, et tegemist on päriselt hea tootega, siis olge lahked, loosin ühe samasuguse roboti enda FB-s ka välja, seega võtke loosist osa, võitke ja andke teada, kas ma ajasin käojaani või ei 😀 Ja kes tunneb, et tal loosiõnne ei ole, siis kood “mallukas” annab teile veel kopsaka ale ka. Kui kellelgi parasjagu üht usinat abilist koju vaja on, kes hakkaks koristama täpselt siis kui sina tahad, mitte siis, kui talle endale sobivam on (vihje mu lastele 😀 )

Loe ka neid postitusi!

20 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta Kadri Reiljan 11. mai 2023 at 11:44

    Mul neid Schbot S 8 roboteid 2 tükki. Nii must kui ka valge olemas. Aknapesurobot on ka tellitud. Kõik sellel aastal ostetud. Olen väga rahul ostudega sest sain kõik väga hea alega. Loodetavasti mahub ka diivani alla.
    Aga ma olen robotifänn. Majapidamises kokku 4 robottolmuimejat ja varsti 2 aknapesurobotit. Muudab elu mugavaks. Toad saavad kiiresti koristatud. Mul aurumopp ja tööstuslik tolmuimeja ka veel abiks kui vaja 🙂.
    Soovitan Schboti tooteid kõigile.

  • Avatar
    Vasta Maris 9. oktoober 2021 at 23:46

    Mis s8 arvab tumedatest põranda pindadest(nt tume vaip), kas on kogemust? Mõni räägib et mõni mudel pelgab tumedat pinda ja jätab minemata, kardab et kukub auku.

    • Mallu
      Vasta Mallu 10. oktoober 2021 at 10:21

      ei näe küll et ta kuskile minemata läheks

  • Avatar
    Vasta MARGIT 26. august 2021 at 20:55

    Nii hea oleks omada sellist super abilist.

  • Avatar
    Vasta Tiia 24. august 2021 at 22:39

    Täitsa õige jutt!

  • Avatar
    Vasta An4 24. august 2021 at 13:28

    Omg?, ma vaatan seda pilti ja mõtlen oma 27’le ära näritud telefoni laadijale. Ma eos juba paneks juhtme kuskile torusse või kuhu iganes. ?

  • Avatar
    Vasta Ann1 24. august 2021 at 12:41

    Kuidas juhet jänku eest turvad? ? Igatsen ka robotit aga ikka on midagi olulisemat vaja ja nii ta siis jäänud on?

    • Mallu
      Vasta Mallu 24. august 2021 at 14:42

      Tead ma pean nüüd asap ostma ehituspoest kõikidele juhtmetele kaitsed 😀

  • Avatar
    Vasta Silja 24. august 2021 at 11:59

    Mul küll üks tubli robottolmukas Mamibot Wisor, hellitavalt Villu olemas, aga kuna maja on 2-korruseline siis hakkasime kohe kui Villu oli paar korda koristanud ja teda siis üles ja alla veetud sai mõtlema, et ikka on teist ka vaja, nii et hoian pöialt, et mu teine korrus ka abilise saaks 🙂 Ja robottolmuimejad on elupäästja, kuna saan toad puhtaks vaid nupuvajutusega ise kodust eemal olles. Ja teevad väga tublit tööd ses mõttes, et kui tolmukaga veel viitsin koristada siis peale seda mopiga tundub juba natuke tüütu ja aega läheb ka omajagu.

  • Avatar
    Vasta Liina 24. august 2021 at 11:42

    Kood mallukas ei toimi?

    • Mallu
      Vasta Mallu 24. august 2021 at 11:43

      nüüd peaks funkama!

  • Avatar
    Vasta Natalia 24. august 2021 at 11:12

    Kas su Jänes potil ei käi? Ma ei tea mäleta õpetamistehnikat aga mu jänesele kassi liivakast saepuru graanulitega puuris ja käib seal nädal. Mujale teeb ainult siis kui. Liivakast “täis” s*tutud. Samas ma kujutan ette, et kui sa teda paar päeva puurist välja ei lase, et küll ta hakkab siis potil käima. Paned muudkui nunnud potti ja peaks aru saama. Jänesed tegelikult megatargad.

    • Avatar
      Vasta Natalia 24. august 2021 at 11:13

      Appppi, mida autocorrect teinud on???

    • Mallu
      Vasta Mallu 24. august 2021 at 11:14

      Ei ta käib kenasti kõikides liivakastides ka – nii kasside omas kui enda omas. Aga ju siis midagi jääb “üle” 😀

      • Avatar
        Vasta Katz 25. august 2021 at 12:42

        Et võit ükskord naerataks 🙂

        • Avatar
          Vasta Maris 9. oktoober 2021 at 23:45

          Mis s8 arvab tumedatest põranda pindadest(nt tume vaip), kas on kogemust? Mõni räägib et mõni mudel pelgab tumedat pinda ja jätab minemata, kardab et kukub auku.

  • Avatar
    Vasta Anneke 24. august 2021 at 10:50

    Peangi võitma,et teada anda ,kas ajasid käojaani??

    • Mallu
      Vasta Mallu 24. august 2021 at 11:01

      Anna endast parim 😀

  • Avatar
    Vasta OhLaa 24. august 2021 at 10:30

    Jänes sööb selle laadimisjaama juhtme kindlasti varsti ära ?

    • Mallu
      Vasta Mallu 24. august 2021 at 11:01

      Tead ma olen nii shokeeritud, et see siiani ära nositud ei ole 😀