KODU

mis muud, kui remondijuttu

28. august 2021

Aii pagan, olen teid siin ära hellitanud oma kirjutamissööstudega. Sain eile mitu kaebust, et miks ma NII VÄHE kirjutan, olles ise tegelikult lausa kaks postitust üles pannud. Sorri, noh! Olgem samas ausad, vahepeal on ka hea mitte kohe kõike välja halada, sest olukord võib paari tunniga muutuda. Näiteks avastasin mingi hetk, et mu külmkapp ei tööta. Olin juba valmis halisema, et ikka parim aeg kodutehnika purunemikseks. Aga suht kohe sain elektriku käest telefonitsi nõu ja probleem lahendatud. Külmetab nüüd edasi nagu vana mees.

Hange.ee-st leidsin ka endale magamistuppa abilise (okei, see kõlab väga valesti…). Igatahes tänu temale on lootus teisipäevaks tuba valmis saada. Selleks ajaks kui voodi jõuab. Ütleme nii, et progressi on juba näha!

Ainuke “probleem” on võib-olla selles, et kuna ma eeldasin, et köögis on ainult üks kapp puudu, siis ma…eksisin. Sest tuleb välja, et kubu ei ole veel ühendatud, mistõttu ma lihtsalt loodan, et nad ei pea sealt magamistoa poolt enam midagi lammutama hakkama, et seda ühendust kuskile tekitada. Ja kui ka peab… Noh, siis peab. Palvetage siiski, et ei pea, pls.

Sain eile kätte ka enda uue söögilaua ja -toolid. Hetkel oli Konverteris saada ainult kolm tooli, aga nad lubasid, et neid tuleb lähiajal juurde. Saan seni vabalt kolmega ka hakkama. Nagunii neljas on Marta Nomi tool, aga ta oli selle pildi tegemise ajaks kuskile minema lohistanud. Las ta olla pealegi nii. Laual olevad lauamatid on IKEA kraam, vaas Dreamfurnist. Ma tahaks sinna sisse nüüd lilli ka osta, aga konkreetselt köhin nagu hobune ja olen viimased mitu aega nii kodutu välja näinud, et patt oleks sedasi poodi minna. Seega elan hetkel tühja vaasi üle. Seda enam, et see on suht ainukene korras nurk terve mu korteri peale, hehe.

Järgmisel nädalal peaks tapeet jõudma ja keegi teist soovitas tapeedi paigaldamiseks Tapeedispetsi. Tellisin siis kohe tema ka uueks nädalaks ära. Veel peaks järgmisel nädalal Rulo poolt rulood saabuma, seega saan ka praegustest kardinatest lahti. Ma tegelikult tahan küll kardinaid ka, aga kuna ma veel ei tea milliseid, siis sellega nii kiire vast ei ole. Ilmselt…heledaid?

Eile sain oma viimase WOX kasti samuti lahti pakitud. Te ei kujuta ette, kui hea feels see oli, kui selle kasti plaksuga kokku lappisin. Mitte, et pooled klaasid ja nõud Mari aknalaual ei vedeleks, aga vähemalt ei ole need kastid igal pool ees ja meenuta mulle seda, kui palju siin endiselt teha on vaja.

Rääkides veel oma nadist tervisest, siis nagu mainitud, ma tõesti köhin nagu hobune. Palavikku ega midagi sellist ei ole, aga õues on jahe ja mul ei köeta veel (eeldan, et kuskil ei köeta). Minul aga on elus püsimiseks vaja miinimum 25-26 kraadi temperatuuri. Ma olen selles suhtes Tiiduga väga sarnane, et kui temperatuur alla selle läheb, siis ma langen talveunne. Seega tegin eile 2in1 vajaliku lükke ja tellisin Airvitaminist ära uue aromisaatori juhtme (eelmise nosis Liisu ära) ja soojapuhuri. Ehk elan kütteperioodini üle?

Tiidust rääkides – panin siin laste asju suurde kappi ja avastasin, et mul jääb üle üks kummutike. Proovin sellest ise Tiidule mingi lobudiku teha. Mul pole õrna aimu, kuidas seda teha ja mida mul üldse vaja on. Igatahes ma proovin ja vaatan, mis välja tuleb. Ma arvan, et tahaks sinna ette pleksiklaasist ukse nikerdada ja talle sinna kuidagi kolm korrust teha, kus ta saaks ronida ja turnida. Lisaks tahan, et tal oleks vaba ligipääs enda majja tulla ja minna, sest ega ta seal puuris ju kogu aeg passida ei soovi. Mööda korterit ikka põnevam ringi joosta. Enne ootan selle ringi tuiamisega kuni suurem remonditöö on tehtud, et keegi teda kogemata kuskil lapikuks ei astuks ega istuks.

Okei, ma nüüd köhin edasi ja üritan kuskilt siit majast endale inhalaatori leida (kuigi ma ei kujuta ette, kus see olla võiks, kui ma seda lahtipakkimise käigus juba leidnud ei ole…).

Loe ka neid postitusi!

9 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta Tyy 28. august 2021 at 15:18

    oo kui hästi valitud söögilaud ja tv alus on ka super. Kuld detailide mõte on vist kadunud või siiski mitte?
    Kella asukoht VIST jääb ruumi eraldajale jalgu. Eks seina tapeetimisel roheliseks pead ta nagunii maha võtma. Võibolla sobib siis saar-leti juures külje seinale?

    • Mallu
      Vasta Mallu 28. august 2021 at 15:25

      Jaa, see kell nagunii katki ja tema läheb minema indeed!

  • Avatar
    Vasta Tyy 28. august 2021 at 14:52

    Kui sa oma inhalaatorit ei leia, siis hea vana-aegne nipp siin- AJA VESI MULINAL KEEMA , aga pane valmis fliis , ülepea tõmbamiseks, nii et aur kuskilt välja ei pääseks. Lauale tass muliseva veega, salfetkasid nuuskamiseks ja silmavee pühkimiseks. Leia kapist miskit eukalüpti või muud tilkasid, sobib ka kuldtähe salv. Isegi kui sul pole mitte midagi eeterlikku siis ka paljas aur ravib. Hinga hästi tassi ligidal SÜGAVALT ja AEGLASELT seda sisse. Vaata et MOKKASID ära ei kõrveta. Tee seda mitu korda päevas ja vahepeal joo väikeste lonksudega kuuma teed.
    Kui kodus pole ehk toob sulle keegi pipraplaastrit, jäta see rinnale kohe mitmeks päevaks. Pakendil küll vist 24h aga ma olen kauem hoidnud, midagi ei juhtu. Kui köha on kinni ja ärritav on head imemis kommid apteegist. Kasutan neid rohelises pakendis Carmolis ürdikaramellid. hind 4,50
    Vana kopsuhaigena imestan kui kenasti mingid kommid rahustavad.
    Veel kord ära unusta paliu leiget-sooja juua. See paneb surnud batsillid väljuma!

    • Avatar
      Vasta Helina 28. august 2021 at 15:46

      Hea nõuanne küll, aga kõige lihtsam on pirn püreeks keeta tavalise suhkruga ja sisse süüa 🙂

      Hiina meditsiinis öeldakse, et pirnil on kopsu niisutav toime, kui kops kipub liialt kuiv olema 🙂 ja kõik tunded tasub välja rääkida, mitte kurbust sisse jätta.

  • Avatar
    Vasta Birgit 28. august 2021 at 14:33

    Mind huvitab pigem see soojapuhurit, kas see on hea? Minu kodus on praegu pluss 19 kraadi. Nii külm toas.

    • Mallu
      Vasta Mallu 28. august 2021 at 14:53

      No kuna mul stadler formi õhuniisutaja on ja mega rahul olen sellega, siis julgen arvata, et on küll hea. Aga eks ma uuel nädalal saan täpsustada 😀

  • Avatar
    Vasta Kadi 28. august 2021 at 13:30

    Sellessuhtrs, et kui lõhkuma tahetakse hakata kubu paigaldamiseks, siis ära lase, vaid müü vana kubu maha, pane raha juurde ja osta uus. Uuemad on nüüd juba sellised, et neile on sisse ehitatud söefilter, mis kõik jama endasse tõmbab. Meil kortermaja renoveerimise käigus tehti ventilatsioon ümber ja pandi kirjad üles, et kujusid ventilatsiooni ühendada ei tohi, vaid tuleb osta söefiltriga kubud. Seega seda koledat toru kööki ei teki, küll aga tuleb söefiltrit poole aasta tagant vähemalt vahetada. Nii on ehk võimalik ülemistesse poolikutesse kappidesse muu pudi-padi jaoks ruumi juurdegi ehitada. 🙂

    • Avatar
      Vasta Kadi 28. august 2021 at 13:31

      Paganama autocorrect.
      Ikka kubudest on jutt, mitte kujudest.

    • Mallu
      Vasta Mallu 28. august 2021 at 14:06

      Ohh, naisss, aitäh selle info eest!!