REISIMINE

eelmisest reisist ja järgmisest

6. oktoober 2021

Kui meil tuli mõte puhkama minna, siis tegelikult on netis ju sada lehte, kus valikus nii pakettreisid kui võimalus ise oma tripp kokku panna. Samas ei viitsinud ma millegi muuga tegelema hakata, kui et saatsin GoTravelile kirja, et soovin kuskile sooja minna. Hinnapiir on see ja too, kuupäevad sellised, mida soovitate. Ma lihtsalt tean seda, et enamikes kohtades on pildid viis korda paremad kui reaalsus ja nende järgi otsustada on suht võimatu. Samas GoTraveli agendid sõidavad ise kogu aeg ringi ja katsetavad hotelle, seega teadsin nende soovitusi usaldada. Ma reaalselt maksan võib-olla paarsada eurot rohkem, kui avastan ennast nädalaselt puhkuselt mingis kohas, kus mulle tegelikult ei meeldi.

Igatahes soovitati meile paari varianti ja ühena toodi välja Long Beach Resort, mis olla paljude Eestlaste lemmik. Selle me lõpuks siis ka suht ehku peale ära valisime. Lihtsalt hotelle on palju ja päris mitmeid soovitatakse, aga noh, nüüd saan öelda, et liitun ka nendega, kes seda hotelli soovitavad.

Mis mulle veel eriti meeldis oli see, et GoTraveli reisiagent andis mulle kohe nimekirja asjadest, mida ma enne reisi tegema pean, kus mis paberid täitma ja mida välja printima. Ma olen ju selline udupea ja selge nimekirja alusel oli lihtne kõik asjad ära teha. Nad isegi päev enne reisi saatsid kontrollkirja, et nii, kas nüüd ikka see-teine-kolmas tehtud on. Seega oli meil paberimajandus väga selge ja korras. Kuigi esialgu võib tunduda, et see on suurem paberiralli, siis tegelikult oli kõik super lihtne ja mingisuguseid sekeldusi nendega reisi jooksul ei tulnud. Kuigi jah, ega seal palju muud teha vaja polnudki, kui covid test ja enne riiki sisenemist ühel kodukal endale Türgi HES kood koostada.

Esimene mulje oli see, et hotell on ikka suur. Alles järgmine päev saime aru, et see on hoopis VÄGA suur. On kogu “maapoolne” hotelliala, kus on siis suur veepark lastele, lisaks rahulikumad osad neile, kelle huviks pole mööda torusid seigelda. Aga kui läbi tunneli ranna poole minna, on seal VEEL mitu veeparki ja lõbustuspark ja tenniseväljak ja zipline-id ja ponid ja jaanalinnud ja muidugi miljon jäätiseputkat.

Mul tekkisid juba teisel päeval hullud süümekad, et ma seal lastega ei ole. Nii et kellel koos lastega minek on, siis raudselt minge sinna. Ma ei tea, kui palju teil endal lamamiseks aega jääb, sest ma võin kindel olla, et laps leiab endale iga hetk uue tegevuse või koha, mida ta veel avastanud pole. Ja mis eriti hea – kõikidel nendel veepargi osadel on ka seal torude vahel mitu töötajat, kes lapsi aitavad ja juhendavad. Seega teoorias ei pea nendega kogu aeg kaasas jooksma, kui laps juba suurem on. Mari lubaksin seal täitsa vabalt ise ringi vaatama, Lende ilmselt vajaks rohkem abi.

Üldse on seal hästi palju lastele suunatud tegevusi, jooksid seal teised näomaalingutega ringi ja mängisid igasuguseid juhendatud mänge ja hotelli sees oli ka tubane lasteklubi, kus sai joonistada ja meisterdada ja kogu aeg oli seal keegi nendega tegelemas.

Kui nüüd natukene rääkida kahekesti reisimisest, siis selle jaoks oli hotell ka väga hea valik. Jah, lapsi jooksis seal ringi küll, aga oli mitu ala, kus neid ei olnud üldse ja sai ka täitsa rahus ja vaikuses vedeleda. Eriti soovitan ma ranna poole pealt cabana tellida – ehk siis selline rannaputkake, kus on sees mugavad lebovoodid, kus rahulikult päikest võtta ja kust oli kaks sammu merevette astuda. Kuna tegemist oli kõik hinnas pakkumisega, siis tassiti sinna südamerahus pudelite viisi mulli ja karastusjooke jms, kui seda soovisid.

Süüa sai igal ajahetkel – teatud aegadel oli küll hommiku-, lõuna- ja õhtusöök, aga ka vahepealsel ajal olid avatud snäkibaarid, kust sai pitsat, friikaid, salateid, jäätist jne. Kui need ei istutanud, oli võimalik poest endale snäkke osta. Või putkadest värskelt pressitud mahlu, maisi jne.

Igal õhtul toimus amfiteatris ka mingi etendus/show, pärast mida avati siis ööklubi. Viimases sai samuti täitsa tasuta erinevaid kokteile juua ja tantsu vihtuda. Kui aga suuremat sorti klubitaja pole, siis ka hotellibaar on kella kaheni lahti. Kes eelistab õues istuda ja juttu rääkida.

Ei tea mina, kas see insta/messengeri jama mõjutab siiani netti või mis, aga parima tahtmise juures ei saa ma ka praegu siia pooli pilte lisada. Isegi messengeris ei taha need mulle kohale minna, et neid siia üles laadida. Ütlen siis niisama, et hotell ja rannaala on tõesti ilusad. Selle olukorra ohtu üldse ei ole, et vaatad ühtesid pilte hotelli kodukalt ja kohapeal ei saa absull aru, kas oled ikka samas kohas. Kõik oli puhas, ilus ja meie hotellitoast avanes vaade nii veepargile kui ka randa. Tuba oli avar ja mugav ja täiesti hämmastaval kombel võin öelda sedagi, et ka voodi oli super mugav. Mõnikord on hotellides need kaks ühest voodit lihtsalt kokku lükatud, aga seal oli suur, mõnus ja pehme voodi. Ainukese kriitikanoolena võiks öelda, et padjad oleks minu maitsele võinud veidi õhemad olla 😀

Söögi koha pealt – valik oli mega lai. Salatitest kuni grillitud kraamini välja. Ainuke asi, mida valikust ei leidnud, oli sealiha, aga seda ka täitsa loogilistel põhjusel. Korra sealoleku ajal sai endale broneerida ka laua a la carte restoranis. Neid oli seal viis tükki.

Tagasiminek oli ka selles suhtes kerge, et päev enne lahkumist tuli alla hotelli fuajeesse kaustik, kus oli kirjas, mis kell lahkumiseks valmis olema peab. Meil oli selleks ajaks kell 1 öösel, mis tähendaski, et ma suurt magada ei saanud. Hotelli ainukeseks “miinuseks” loeksingi ma võib-olla seda, et see on lennujaamast pea saja kilomeetri kaugusel. Bussiga tähendab see umbes kahte tundi loksumist. Samas osad külastajad rentisid endale ise auto ja sõitsid kohale, ehk siis see ka variant.

Meie rentisime ka ühel päeval auto. Sõitsime sellega Atlanyasse ja vaatasime seal samuti ringi. Ühel teisel õhtul lasime hotellil ennast viia 20 km kaugusele sadamalinna, kus külastasime kogemata sealset kõige kallimat mereannirestorani ja käisime veel ühe poolkohaliku neiuga ööelu vaatamas. Pärast saime sealt taksoga lebolt tagasi ka, nii et väga kaugel see hotell “melust” ka just ei ole, kui hotelli omast väheks jääb.

Kuna see Türgi hooaeg just oktoobri lõpuni kestab, siis mõtlesin oma muljed kirja panna. Kui kellelgi on huvi just näiteks koolivahejal kuskile minna. Ausalt öeldes läheks isegi koos lastega tagasi, aga kuna Kardo selle kuu lõpus veel minna ei saa, siis meie lastega puhkus on planeeritud novembri algusesse. Otseloomulikult pöördusin ka selle “murega” GoTraveli poole. Hetkel on meil sõelal need kohad. Kui keegi on mõnes neis käinud ja oskab omalt poolt soovitada (või laita), siis kuulan hea meelega:

SHARM EL SHEIKH 04.11-11.11 2021

  1. Sunrise Diamond Beach Resort – Grand Select 5*
    Hind: 3113 € / kõik hinnas, majutus peresviidis (family suite aqua side sea view)
  1. Tropitel Waves 5*
    Hind: 2624 € / kõik hinnas, majutus peretoas (family room)
    (7. novembri väljumisel on hind 2520 €)

SHARM EL SHEIKH 07.11-14.11 2021

  1. Rixos Premium Seagate 5*
    Hind: 4026 € / kõik hinnas, majutus peretoas (family room)

HURGADA 06.11-13.11 2021

  1. Sunrise Garden Beach Resort 5*
    Hind: 2765 € / kõik hinnas, majutus peresviidis (family suite)
  1. Caribbean World Soma Bay 5*
    Hind: 2868 € / kõik hinnas, majutus peretoas (family room)
  1. Pickalbatros Jungle Aqua Park 4+*
    See on hotell, kus oma suur veepark ka territooriumil.
    Hind: 3195 € / kõik hinnas, majutus peretoas (family room)

Ma igaks juhuks mainin, et mu reis ei toimunud (ega toimu ka tulevane) koostöös GoTraveliga. Kunagi olen nendega koostööd teinud küll. Lihtsalt ma ei viitsi ise otsida ja mõelda ja klapitada jne. Tahan lihtsalt öelda, et millal ja mis mu hinnapiir on ja nemad otsivad mulle hunniku variante ise välja. Lisaks sellele on neil praegu ka Osturalli, kus on lisaks päikesereisidele odavamad ka hunnik spaahotelle. Ja just Osturalli raames ma valin seda uut puhkust ka, sest tundub röögatult ebaaus, et mina sain lennukiga sõita ja päikest nautida, aga lapsed ei saanud. Okei, see lennukiga lendamise osa minu silmis just eriline boonus ei ole, aga lastele tundub nagu olevat.

Et ennetada seda küsimust, miks ma koos Kardoga perereisi plaanin, siis ütlen kohe ausalt ära, et kavatsesin ise meist jälle salaja pilti teha ja elu24-le saata. Tahaks öelda, et see 20€ oleks reisieelarves ikka kenake võit, aga kahjuks ükski Eesti väljaanne isegi ei maksa nende piltide eest… Seega pean lihtsalt õlgu kehitama ja ütlema, et ma ükski tõesti ei suudaks vist nädal aega nende kolmega hakkama saada kuskil veeparkides ja basseinides. Isegi kahekesi on selle bandega keeruline, aga parem ikka kui üksi.

Loe ka neid postitusi!

20 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta Kaisa 12. jaanuar 2023 at 22:08

    Kuidas seal wifiga lood olid?
    Ja palju reis maksis ? 😋

    • Mallu
      Vasta Mallu 13. jaanuar 2023 at 11:02

      Tead ma kasutasin enda telefoni netti, hotellis vist super hea wifi ei olnud minu mäletamist mööda. Ja hinda ka enam ei mäleta, see oli niiii ammu 😀

  • Avatar
    Vasta Kät 8. oktoober 2021 at 22:54

    Rixos Premium Seagate on ülehinnatud. Käisime perega märtsis ning midagi erakordset seal küll ei täheldanud. Saime sinna väga hea pakkumise , aga makstes nende tavahind oleksin pettunud olnud. 680.- eest oli hotelli küll

  • Avatar
    Vasta Annika 7. oktoober 2021 at 19:43

    Meie olime perega Türgis Turan Prince Hotellis ( Manavgat) ja vōtsime select villa. Soovitan soojalt! Lastel oli palju tegevust ( mini loomaaed, tivoli, bassud ja meri) igapäev erinevad üritused jne. Täiskasvanutele ikka shishad ja peod ka?Toit supper ja inimesed ägedad.

  • Avatar
    Vasta Hel 7. oktoober 2021 at 16:43

    Türgi jaoks on vist passi vaja jah?

    • Mallu
      Vasta Mallu 8. oktoober 2021 at 03:53

      Jep

  • Avatar
    Vasta meow 7. oktoober 2021 at 12:10

    Ahh, blond, te ei saa enam oktoobris minna ja sp jääb Türgi ära, sorryy

  • Avatar
    Vasta meow 7. oktoober 2021 at 12:09

    Mina ei valiks kindlasti Egiptust, minge parem uuesti Türki. Egiptus on suht kultuurišokk, kui astud meetri hotellist välja. Ja enamasti on hotellid täielikul kõnnumaal. Türgist soovitaks Güral Premieri (üks Belekis, teine Tekirovas). Saate võtta toa otsepääsuga basseini, veepargid väga uhked, söögid head ja kokteilid veel paremad. Kõik alko on ka nö päris ehk Bacardi, Absolut, Baileys jne

  • Avatar
    Vasta Anna-Liisa 7. oktoober 2021 at 08:04

    Minu arvates on see väga normaalne ja vahva et te lähete koos kardo ja lastega perereisile. Sest oma laste jaoks täpselt selline ongi ju perereis kus isa ja ema kaasas on. Tean isegi perekondi kes ka laiali läinud ja käiakse traditsiooniliselt koos reisidel ja kaasas ka uued kaaslased ja vb neilgi juba ühiseid lapsi jne.
    Ei tahaks küll jh lahkuminekuid propageerida aga paraku elu juhtub vahel ja kui juba teed eraldi lähevad siis ikka tsiviliseeritult võiks see ikka olla kui lapsed ka mängus juba. ?

  • Avatar
    Vasta Kats 7. oktoober 2021 at 00:57

    Nüüd saame rahuliku südamega minna 31.10 lennukile, mis viib meid samasse hotelli?Loodame, et ilm veel hoiab ja on sama mõnus reis kui sinul☺️ Meie läheme lastega, lisaks kaasa ka ema( aitab meil natukene lapsi kantseldada) ning sõbranna mehega, kellega saab seda meelelahutuslikku poolt ka katsetada, kui lapsed juba sügavas unes?

  • Avatar
    Vasta EH 6. oktoober 2021 at 21:01

    Ma olen aru saanud, e t sa pole vaktsineeritud ja Kardo ka ei ole? See tähendab seda, et lapsed peavad ka peale reisi testimas käima.

    • Avatar
      Vasta Kats 7. oktoober 2021 at 19:10

      Miks peaks lapsed testima kui vanemad vaksineeritud ei ole?

  • Avatar
    Vasta F 6. oktoober 2021 at 18:10

    Minu meelest väga äge ja eluterve käia lastega puhkamas koos laste isaga! Mitu sõprade peret teevad nii. Imestajad on veidrad raamides inimesed.

  • Avatar
    Vasta Ingrid 6. oktoober 2021 at 17:33

    Väga tore on lugeda, st ma ise ei ole Türgis käinud, aga see plaan tuleb ette võtta.
    Juba ammu ei taha Egiptusesse, aga usun, et Türgi on midagi teistsugust. Vähemalt kui vaadata sõpruskonnas pilte jne.
    Nii et igal juhul hotellide ja muud soovitused/kogemused kuluvad marjaks ära 🙂

  • Avatar
    Vasta Mari 6. oktoober 2021 at 15:47

    Kindlasti Sharm ja Rixos Seagate. Parim hotell ja teenindus, kus kunagi olnud olen ja ma olen üpris nõudlik selles osas ?

  • Avatar
    Vasta Jorma 6. oktoober 2021 at 14:04

    See rannaputka mida mainisid. Oleme ise Türgis Akka Antedonis sattunud ebameeldiva üllatuse osaliseks, kus esitati arve ja viidati putka seinal olevale hinnakirjale- päääris krõbe oli.

    UAI paketis see ei sisaldunud. Päästis karm WTF väljendamine ning otseses mõttes valetamine, et reisibüroo toonitas, et UAI paketis on ka see sees ning oleme varasemad aastad tasuta saanud :P. Mis tegelikult nende putkadega toimub…ei teagi.

  • Avatar
    Vasta liis 6. oktoober 2021 at 12:51

    Marimellide hullu reklaamimise järel käisin ka Rixos Premium Seagate-is ja ma pean ütlema, et ühtegi teise hotelli Egiptuses enam kunagi ei läheks ka. Kindlasti soovitan.

  • Avatar
    Vasta K 6. oktoober 2021 at 12:47

    Rixose hotell on ikka tippklassist, samas see hind on ikka päris hull. Ise valiks Sunrise Gardeni, väga palju kiitust saanud hotell ja hind ka norm ?

  • Avatar
    Vasta Piiks 6. oktoober 2021 at 11:43

    Tundub, et rahalaev on saabunud

    • Mallu
      Vasta Mallu 6. oktoober 2021 at 12:30

      rahalaeva ei ole, lihtsalt mõtlesin, et jäägu see vannituba siis tulevikku.