JUMALAITA TERVISEJUTUD

palvetage mu eest

20. detsember 2021

Kui ma siin ükspäev halasin, et kas saab see elu hullemaks minna, siis ausalt ma ei mõelnud seda elule väljakutsena. Oleksin vist pidanud seda kohe täpsustama. Väga imelikul kombel juhtus eile nii, et kuigi mu külmetus oli peaaegu täiesti kadunud (veidikene nohu ja paar köhatust päevas oli alles jäänud), sain ma ühel hetkel aru, et ma vist ei tunne eriti lõhna. Või noh. Ehe näide sellest oli see, et koristasin kassi liivakasti ja imestasin, et täna on see sitt küll eriti aroomivaba. Tegin kohvi – ei miskit. Praadisin süüa- nada! Isegi lõhnaküünlad tundusid sekundiga “aegunud” ja ei suutnud ma neist põletamisega mingit aroomi välja meelitada. Kui ma süüa üritades aru sain, et suudan vaid seda tuvastada, kas söök on magus või soolane, olin ma üsna kindel, et lõpuks on see koroonanirakas mind kah kätte saanud. Eile käisime testi andmas ja täna ootasid meid kõiki Digiloos kenasti “positiivsed” uudised.

Tõele au andes olin ma juba üsna solvunud, et kaks aastat on pool ilma seda paremalt ja vasakult külge kraapinud, aga vot mina härra koroonale ei kõlvanud. Tuleb välja, et nüüd on ka tema oma standardeid langetanud ja kärasime meie ka.

Tore lugu, onju. Muidu ma isegi ei kurdaks, aga nüüd jäävad lastele ära jõulud oma onutütardega ja minu vanematega. Selle asemel istume siin kenasti oma koroonaga karantiinis. Loodetavasti jõuluvana ikka taipab meile midagi terrassiukse taha visata, muidu on lastel ikka eriti kehvad seisud.

Kes on suutnud terve elu niimoodi hakkama saada, et pole iial maitsemeelt kaotanud, siis ütlen ainult ühte – veab teil. Ilma maitseta on kõik asjad nii imelikud ja eristada on võimalik ainult tekstuuri ja enam-vähem seda, kas see on soolane või magus. Näiteks kütsin eile õhtul sisse paki super vürtsikaid kiirnuudleid. Ainukene vihje, et see kuidagi maitses, oli see, et silmad ja nina pahisesid vett. Muus osas näksasin peale ka ingverit ja küüslauku – ei midagi.

Kuna ma eelmine T olin korraks haige (kodune test näitas siis neg), pole me nagunii kedagi näinud ja lapsed pole ka aias käinud. Kellelegi teisele me seega suuremat sorti ohtu pole vast kujutanud. Vähemalt sellega on fine. Küll aga tahaksin ma väga kurta ja teie palvetele loota.

Nimelt püüdsin ma süüa midagi eriti maitseküllast, lootuses, et midagigi ma siiski tunnen. Valikuks ostus kilu, mille paki külmikust leidsin. Tegin endale kohe kolm kiluleiba ja sõin rahumeeli sisse. See tundus super imelik, maitsetu ja libe, aga no söök on söök, isegi kui maitset ei tunne. Mari öökis kõrval, et emme, NII räme hais, aga ma ei pööranud sellele eriti tähelepanu. Mari nimelt ei söö kala ja ägiseb alati, kui keegi seda tema läheduses tarbida julgeb. Alles pool tunnikest hiljem, pakki tagasi külmikusse pannes, sain ma aru, et see kala on mitu nädalat vana…

giphy-1259063

Ehk siis nüüd ma siin istun ja ootan, millal end täis situn :)))

Loe ka neid postitusi!

83 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta Triin 21. detsember 2021 at 14:27

    Mina tänu sellele saingi aru, et mul koroona on, et ma ühel hetkel ei tundnud enam ühtki lõhna ega haisu. Lasteaialaps oli eelnevalt korraks õrnalt nohune olnud ja lasteaiast tuli teade, et personal COVID+, aga öeldi, et kõiki lähikontaktseid on teavitatud, minu tütar sinna hulka ei kuulunud. Ei osanud kahtlustada. Läksin esmaspäeval kontorisse ja tundsin, et eriti sitt on olla. Õhtul hakkasin pesema minema ja mõtlen, et mis värk on, dušigeelil pole üldse lõhna (mul mingi lõhnafetiš). Jooksin paljalt ja tilkudes nuustikuga magamistuppa ja surusin nuustiku mehele nina alla: “KAS SA TUNNED LÕHNA????”.. Oh well. Test kinnitas, et olin pos.

    Siiani (märts 2021 põdesin) lõhn ja maitse pole taastunud. Julgen pakkuda, et algsest lõhnatajust on taastunud 40-50%.

  • Avatar
    Vasta Tt 21. detsember 2021 at 09:59

    Oleme ka just perega 🙁 Esimesena nakatus pere ainus vaktsineeritud inimene ja järgemööda nüüd kõik teised ka. Seni läinud üsna kergelt, paar päeva lihasvalu-palavik. Ise olen hetkel, on peavalu ja imelik köhatamine. Maitse ja lõhn alles.
    Kiiret paranemist kõigile!

  • Avatar
    Vasta Pihel 21. detsember 2021 at 06:53

    Hea, et enne vaktsineeritud said, kui koroona su kätte sai, siis on lootust, et põed kergelt ja kiiresti läbi. Isegi on päris hull üksi lastega isolatsioonis istuda, abi ju kutsuda ei saa. Kui emake veel raskemalt haige oleks seejuures, siis oleks ikka kujuteldamatult keeruline. Vaprat vastupidamist!

  • Avatar
    Vasta k 21. detsember 2021 at 01:46

    See viimane lause. 😀 😀 😀

    Aga tegelt ma palvetan kõikide usundite ja müütide jumalate poole ja mõtlen veel mõned juurde, et nendegi poole oma palved teele saata sinu eest. Endal kestis see lõhnatu pull mitmeid kuid ja see periood tundus nagu oleksid selle sees terved aastad möödunud. Lõpuks ma ei julgenud oma paranoiahoogudes mitte midagi teha ja kuskile minna, sest olin veendunud, et haisen nagu vana tõhk ja raudselt see pluus, mille äsja pesurestilt võtsin, on tegelikult kassipissiga koos ja raudselt ma unustasin deodoranti kasutada ja raudselt korteris on gaasileke aga ma ei tunne seda ja raudpoltkindlalt ma panin ennast põlema kogu selle asja peale, aga ei tunne ei põlemise lõhna ega valu, sest kogu see maailmast isoleerituse tunne on nii suure tuimuse minus tekitanud. Kõige rohkem igatsesin mehe lõhna – voodisse heites oli alati selline seletamatu tunne, nagu magaksid võõra inimese kõrval. Ja noh, see kui väikeses ruumis koristades tugevaid kemikaale sai sisse hingatud kogemata, sest lõhna ei tundnud, kuni mees koju tuli – oli päris hirmus.

    Feel better soon!

  • Avatar
    Vasta P. 20. detsember 2021 at 19:54

    No mida ei tea…… Enne kui covidist üldse midagi teati, oli igal aastal mingi tõbi, millega puudus lõhna- ja maitsemeel. Mäletan juba lapsepõlvest seda veidrat olekutja tunnet, kuidas söök mittekuidagi ei maitse. Isiklikult ootan ka, et see tõbi külas ära käis. Sügises tsaati kuulnud ainult jubedaid hirmujutte, kuidas koroona enne kõik mittevaktsineeritud inimesed kätte saab. Ometi on tutvusringis haigeks jäänud just need, kes on tublisti süstimas käinud. Ise ootan edasi -_-
    Aga hääd tervenemist teile sinna.

    • Mallu
      Vasta Mallu 20. detsember 2021 at 20:28

      Ma ka mäletan kunagi minevikust, et nohu on nii hull olnud, et maitset ei tunne 😀

    • Avatar
      Vasta S 20. detsember 2021 at 21:44

      Koroona maitse kadu ei ole ikka see tavaline külmetuse nina-kinni-ei tunne-maitset. Minul näiteks ei olnud nohu ollagi, ainult selline veider pitsitav tunne ninas. Lisaks, kui tavaliste hooajaliste viiruste puhul ongi tavaliselt tegemist lihtsalt nohuga, mis võtab maitsed ja lõhna ära, siis koroona puhul on tegemist närvirakkude kahjustusega. Minul said need nii hästi kahjustada, et 9 kuud hiljem ei tunne ka veel paljusid lõhnu ning mitmed maitsed on lihtsalt kohutavad, seal hulgas see üsna tavaline kõrvalnäht, et kohvi maitseb halvasti, minu jaoks nagu mäda puit. Positiivne asja juures on see, et ma ei tunne, kui teised haisevad, negatiivne aga, et ega ei saa aru, kui ise ka haised.

      • Mallu
        Vasta Mallu 20. detsember 2021 at 21:49

        Jaa, mul praegu ka väga kerge nohu, aga maitseid ja lõhnu njeetu. Samas see jah tore, kui haisu ei tunne, ühel meist pole siin ikka pesemisvõimalusi ??

    • Avatar
      Vasta Rents 20. detsember 2021 at 22:22

      Me põdesime koroonat veebruaris, mehel pole siiani lõhnataju täielikult taastunud. Mina varasemast küll selliseid asju ei mäleta.

    • Avatar
      Vasta Keis 21. detsember 2021 at 00:30

      See, jah, juhtus osadel gripida (ei mäleta, kas A vōi B gripp)

  • Avatar
    Vasta Gerda 20. detsember 2021 at 18:47

    Ma oli täiesti kindel, et kui ma koroona saan, siis lõhna- ja maitsemeel on kohe läinud, sest mul kaob see tavalise korraliku nohu pealegi alati, aga võta näpust, koroona sain, aga kõik jäi alles. 3 päeva madalat palavikku ja peavalu ainult….

  • Avatar
    Vasta Diana 20. detsember 2021 at 16:21

    Me olime ka kogu perega koroonas. Mina jäin ikka täiega haigeks. 4 päeva vahet pidamata oli palavik,peavalus,midagi teha ei suutnud/jaksanud. Nagu reaalselt terve keha valus ja käed /jalad ei tahtnud tööd teha. Lisaks siis korralik köha ning maitse ja lõhna kadumine. 11 päeval lõpetasin EMOS. Oli tekkinud väga äge põskkoopapõletik ja seda sai ravida korrektselt alles peale koroona läbipõdemist.
    Kokku valutasin oma vasemat näopoolt 14päeva. Kõik hambad,kõrv,lõualuu jne.
    Emos lõpetasingi kuna valu läks nii hulluks et lebasin kägaras maas ja iga 10min tagant tuli selline valugoog.

    Aga lõpuks saime terveks
    Ca 1 kuu olime kodus,kuna jäime eriaegadel haigeks.

    Igatahe palju palju tervisi Teile sinna ja kindlasti leiab Jõuluvana Teid üles ❤️

    • Avatar
      Vasta Jane 20. detsember 2021 at 17:26

      Mina sain märtsi kuus koroonat põdeda. Ka maitsed ja lõhnad kadusid ära. Aga arvan, et tänu carmolisi tilkadele sain lõhna üsna kiiresti tagasi. Vähem kui nädala jooksul oli kõik taas kombes. Lihtsalt panin 8 tilka tee sisse ja nuusutasin niikaua kuni silmad enam märjad polnud. Teised kellelt koroona võisin saada, elavad siiani lõhna ja maitsevabalt. Seega tasub neid tilkasid proovida.

    • Avatar
      Vasta meow 20. detsember 2021 at 23:28

      Kas selliselt põdesid vaktsineerituna?

  • Avatar
    Vasta Mina 20. detsember 2021 at 16:16

    Libe kilu ? Äkki see on kuuse needus ? Okei, ei naera, loodan, et lõhnameel taastub kiiresti!

  • Avatar
    Vasta Heidi 20. detsember 2021 at 16:12

    Lõpp on hea ?

    • Avatar
      Vasta P. 21. detsember 2021 at 00:01

      Haha, jah, mul ketras kohe silme ees see mingi Mr. Bean’i osa, kus ta hotellis halvaks läind karpe sisse ahnis, et “naabrist parem” olla ja alles hiljem selgus, et need olid halvaks läind 😛

  • Avatar
    Vasta Lugeja 20. detsember 2021 at 16:10

    Lohutuseks, et kui paljud ütlevad, et nad pole pool aastat lõhna/maitset tundnud, siis minul kadus koroonaga maitse (osaliselt) ära 2 päevaks, lõhn ca 5-6 päevaks. Elukaaslasel maitsemeel ei kadunud kuskile, lõhnataju kadus 2-3 päevaks. Nii et äkki juba mõne päeva pärast on kõik vanaviisi 😉 Kusjuures lõhnade tundmisest mina üldse ei tundnud puudust – just nimelt hea oli kasside liivakaste puhastada, jumala savi oli kui keegi kuskil suitsuga vastu tuli, kui jalutamise ajal elukaaslane kanalisatsiooni haisu tundis jne. See on ainult nigel variant, kui ei saa aru, et ise higistanud oled 😀

  • Avatar
    Vasta Triinu 20. detsember 2021 at 15:42

    Mul peres ainult mees koroonat põdenud, kaks sutsu kätte saanud. Kõik teised vaktsineerimata ja keegi ei jäänud?isegi musu tegin, et äkki siis põeme korraga läbi aga ei midagi.

    Teile kiiret paranemist!

  • Avatar
    Vasta Gerli 20. detsember 2021 at 15:01

    Kusjuures see kõige evameeldivam sümptom oligi lõhna maitse kadumine. Okei kassisitta oli tõesti hea koristada. Aga kui juba ligi neli kuud ei tunne lõhna siis sa lihtsalt loodad ükshetk seda kassisita haisu tunda, igakord koristades lootuses, et äkki nüüd tunnen. Mingi viis kuus kuud ei tundnud lõhna, mees ei tunne siiamaani ja arst ka “lohutas” et ei pruugi aastaid tunda. Käskis teha lõhna harjutusi ?

  • Avatar
    Vasta MA 20. detsember 2021 at 14:55

    Maitsemeeleta oli kartulipuder tekstuurilt nagu läbivettinud salvrätik ja nädalake vana jogurt ei heidutanud senimaani, kuni pakil kuupäeva nägin. Ko-hu-tav kogemus. Küll aga positiivselt poolelt istus krõpsupakk terve koroonaaja kapi peal (avamata!), sest “ma niikuinii maitset ei tunne, ei ole ju mõtet süüa” ja närisin porgandit edasi.

  • Avatar
    Vasta Kristina 20. detsember 2021 at 14:53

    Hea, et sul poole kilu söömise ajal lõhn ja maitse ei taastunud. See oleks mitte nii huvitav kogemus olnud. ?

  • Avatar
    Vasta Vesper 20. detsember 2021 at 14:51

    Lugesin hiljuti ühes toidugrupis kommentaare a’la “kilu ei kõlbagi enne süüa kui veidi valgeks ja hästi pehmeks on muutunud”. Okse tuli kurku, aga vähemalt tead, et sõid tõelist delikatessi. ?

  • Avatar
    Vasta Lugeja 20. detsember 2021 at 14:44

    Minu tuttav ütles, et teda aitas Coca Cola joomine koroona ajal. Et kui wc-poti ja muud torud teeb puhtaks, siis vast aitab sisikonda ka. No ei tea, aga proovida ju võib. 😀

  • Avatar
    Vasta Piret 20. detsember 2021 at 14:29

    Proovi ALFA-LIPOEHAPEt (ALA) võtta. Mul tulid kolme päevaga lõhna ja maitsemeeled tagasi.

  • Avatar
    Vasta Piret 20. detsember 2021 at 14:28

    Proovi ALFA-LIPOEHAPEt (ALA) võtta. Mul tulid kolme päevaga lõhna ja maitsemeeltele tagasi.

  • Avatar
    Vasta Piret 20. detsember 2021 at 14:25

    Proovi võtta ALFA-LIPOEHAPEt (ALA), ma sain peale koroonat sellega 3 päevaga maitsed ja lõhnad tagasi.

  • Avatar
    Vasta Kats 20. detsember 2021 at 14:12

    Appi!ma panen last magama, aga lihtsalt pahvatasin häälega naerma.
    Muidugi positiivse poole pealt (peale koroona), vaata, äkki veel kapis midagi vana ja haisvat, saad rahumeeli ära süüa, ilma et peaks ära viskama ja toitu raiskama

  • Avatar
    Vasta Merje 20. detsember 2021 at 14:07

    Ma tahan ka saada, et see neetud pass kätte saada. Kuhu ma külla võin tulla?

    • Mallu
      Vasta Mallu 20. detsember 2021 at 14:09

      Tahad tatti panna v ???

      • Avatar
        Vasta P. 21. detsember 2021 at 00:14

        Mallu, kui uskuda, mida kõike on ladvikust välja öeldud, siis pidi see lausa läbi lukuaugu pugema või otsa vaadates külge kargama 😀

    • Avatar
      Vasta Margit 20. detsember 2021 at 14:49

      Mine siis vaktsineerima. Pass nagu naksti käes.

      • Avatar
        Vasta A 20. detsember 2021 at 19:11

        Ei tea, kas leidub veel mõni loll, kes end süstida laseb…
        Järjest jäävad süstitud haigeks ju.

        • Avatar
          Vasta Lill 20. detsember 2021 at 23:58

          Järjest surevad mittesüstirud nagu kärbsed

        • Avatar
          Vasta Helena 21. detsember 2021 at 09:21

          Vaktsiin ei enneta nakatumist täielikult vaid see on üks kaitsekiht. Teisi meetmeid tuleb samuti kasutada. Vaktsineeritud põevad kergemini covidi ja palju väiksema tõenäosusega ei nakata oma vanaemasid, vanaisasid ja muid nõrgemaid ühiskonnaliikmeid.

          • Avatar
            Helena 21. detsember 2021 at 09:23

            *väiksema tõenäosusega nakatavad

          • Avatar
            Anni 31. detsember 2021 at 03:37

            Elu nali ju. Võta ikka 3 vaxx ka ära, siis ei tunne jalgu ka enam.

  • Avatar
    Vasta Ki 20. detsember 2021 at 14:04

    Ei julgegi enam kiidelda, et koronts mind ei taha. Nii paljud tuttavad ka läbi teinud ja ma olen nendega teadmatusest kokku puutunud nende haiguse alguses ja hiljem teada saanud, et positiivsed. Olin kahe doosiga vaktsineeritud ka ja muidugi lootsin sellele kaitsele alguses, aga ümberringi kõik vaktsineeritud ka haigestusid. Tegin nüüd kolmanda doosi ka ja kui ma peale kolmandat peaks jäâma, siis olen ka ahastuses ja elus pettunud 😀 loodan, et see koroona mind vali ????

    • Avatar
      Vasta K. 20. detsember 2021 at 14:18

      Kaks esimest ei aidanud (paljusid teisi, lausa suuremat enamust) aga kolmas doos kindlalt aitab, eks.
      Hea loogika.

      • Avatar
        Vasta Sille 20. detsember 2021 at 15:30

        Oot, miks ei aidanud? Ta pole ju haigeks jäänud.

  • Avatar
    Vasta Mina 20. detsember 2021 at 13:56

    Ma ei tunne kedagi, kes oleks süsti teinud ja poleks koroonat omale külge haakinud pärast seda. Palju C-vitamiini ja head tervenemist!

    • Mallu
      Vasta Mallu 20. detsember 2021 at 14:03

      Jah, ma ka kohe peale vaktsiiini sain 😀

      • Avatar
        Vasta Marju 20. detsember 2021 at 14:39

        Peale esimest vaktsiini ju arvestatavat kaitset ei tekigi, alles peale teist süsti on lootust kaitse saada.

        • Mallu
          Vasta Mallu 20. detsember 2021 at 14:47

          Aga mul ongi ühe süsti vaktsiin ?

        • Avatar
          Vasta Joe 20. detsember 2021 at 16:12

          Ma tean selliseid ikka väga palju. Isegi sain nakkuse väksitult ja ta minust kergemini ei põdenud. Mõlemad ikka olime 2 ndl haiged.

      • Avatar
        Vasta P. 21. detsember 2021 at 00:16

        Aga vähemalt panid õla alla! Tänks for that! Ja said reisile jne. 😀

    • Avatar
      Vasta Ki 20. detsember 2021 at 14:10

      Mina ?‍♀️ Kolm doosi ja koroonat pole korjanud. Kokkupuuteid positiivsetega on olnud küll. Ja üks väga lâhedaen kokkupuude lausa(?‍❤️‍?‍?) ja siis olin ka kindel, et nüüd tuleb ära, aga pääsesin 😀 oeh nüüd liialt hõiskan siin ja istun av üksi covidiga kodus raudselt ???

    • Avatar
      Vasta MJ 20. detsember 2021 at 15:06

      Kolm doosi tehtud, covid positiivsetega puutun koguaeg kokku läbi töö. Senini on õnnestunud pääseda ise nakatumisest 🙂

      • Avatar
        Vasta Anni 31. detsember 2021 at 03:38

        Vaatame aasta pärast uuesti.

    • Avatar
      Vasta mina 20. detsember 2021 at 16:37

      Sa vist ei tunne eriti palju inimesi? 😀 Mina ise, minu 5 pereliiget + vähemalt 9 sõpra & tuttavat on vaktsineeritud ning pole nakatunud. 😉 Lähitutvusringkonnas polegi keegi vaktsineerituna haigestunud, aga olen ka kuulnud, et seda võib juhtuda, ilmselt siis, kui ise hooletu olla. Kõik, keda mina tean, on mõistlikud ja vastutustundlikud inimesed, kannavad maski, väldivad kontakte (spordiklubis, baaris, pidevalt shoppamas jne ei käi. 🙂

      • Avatar
        Vasta krõõt 20. detsember 2021 at 19:38

        no mõnel siin 5+9 inimestega kokku puutumine on tõesti palju 😛
        mina annan igas nädalas ainuüksi tunde ca 250 lapsele ja olen küll väga rahul sellega, et olen juba 3 vaktsiinisüsti kätte saanud. osad klassid on vahepeal positiivsete tõttu distantsõppele jäänud, minu testid järjest negatiivsed (x nädalas peavad õpetajad testima end nagu lapsedki)

      • Avatar
        Vasta Helina 20. detsember 2021 at 20:57

        Ilmselt tervishoiutöötajana ma päris hooletu ikka pole, aga pärast II doosi suutsin ikka koroona saada(2 kuud pärast II doosi, vaktsiinist sain jube vähe antikeho ka). Vaktsineerimata elukaaslane ei saanud koroonat minust, tal oli mingi muu jube külmetus.

    • Avatar
      Vasta Tupsu 20. detsember 2021 at 20:32

      Mina, sugulased ja töökaaslased 98% vaktsineeritud, töötame inimestega igapäev, ei ole haigeks jäänud KÕIK. Tutvusringonnast ainult 2 vaktsineeritut haigestunud. Vaktsineerimata on ka paar haigestunut, aga neid ma tean ka vähem.

    • Avatar
      Vasta miu 21. detsember 2021 at 00:10

      mina ja kõik minu lähedased sõbrad ja pere on vaktsineeritud ja pole siiamaani koroonat külge saanud (ptui ptui ptui ) siiamaani… aga oleme ka ettevaatlikud olnud ja c-vitamiini palju tarbinud 🙂 tervislik eluviis aitab kõiki vast…

    • Avatar
      Vasta miu 21. detsember 2021 at 00:10

      mina ja kõik minu lähedased sõbrad ja pere on vaktsineeritud ja pole siiamaani koroonat külge saanud (ptui ptui ptui ) … aga oleme ka ettevaatlikud olnud ja c-vitamiini palju tarbinud 🙂 tervislik eluviis aitab kõiki vast…

    • Avatar
      Vasta Kk 22. detsember 2021 at 01:19

      Mul tutvusringkonnas kõik vaktsineeritud ning läbi põdenud (vaktsineerituna) on vaid üks inimene – minu vanaema. Ja temagi põdes ilmselt vaktsiini tõttu väga kergelt läbi – paar päeva ja oligi kõik. Kuigi nii mina kui ka mu vanemad puutusime temaga kokku, siis keegi seda külge ei saanud 😉

    • Avatar
      Vasta H 22. detsember 2021 at 14:48

      Mina näiteks, 3 vaktsiini käes ja siiani pole jäänud, sama pereliikmete ja enamike tuttavatega. Tunned vist vähe inimesi 😀

  • Avatar
    Vasta Reena 20. detsember 2021 at 13:48

    MaitseKADU oli minu jaoks ok, selle kannatas välja. Nutuseks läks siis, kui ka pärast tervenemist ei saanud ca kuu aega kohvi juua, sest see maitses konkreetselt RÕVEDALT. Ehk siis maitsete MUUNDUMINE oli see, mis väga kurvaks tegi.

  • Avatar
    Vasta Kati 20. detsember 2021 at 13:44

    Vähemalt ei tunne sa lõhna, kui püksi lased 🙂
    Kiiret paranemist!

  • Avatar
    Vasta Käthlin 20. detsember 2021 at 13:35

    Mina olin küll väga rahul lõhna-ja maitsemeele kadumise üle. Kassikaste oli lust koristada. Lapsel oli okseviirus, jälle täielik lust koristada. Köögis ei tekitanud miskit hundiisu ega kommipoes.

  • Avatar
    Vasta K 20. detsember 2021 at 13:33

    Ise palvetan siin samamoodi.
    Täna hommikul väikevennal kiirtest ilma sümptomiteta positiivne. Trehvasime laupäeval.

    Oleme ka läbi põdenud ning 1x vaxitud.
    Läheb tegema pcr-i . Ehk ikka pääseme sellest. Nii tobe aeg ka nüüd jõulude aeg.

    Eelmine kord sai ema 2x 10 päeva järjest karantiinis istuda aga vot koroonapoiss talle külge ei hakanud.
    Kõige rohkem kardan isa pärast, tal tervis kehva ja ei tahaks, et teda see korontšik maha murraks ?

    Ise veel veidi ootan ehk ikka läheb see minust mööda.

    Esimest korda kui ise posit. Olin siis samuti lõhnad ja maitsed läinud. Kala ma ei söö ja haisugi ei talu, katsetasin deso piiritusega- ei tundnud
    Suitsuhaisuga-ei tundnud
    Kala-ei tundnud
    Kohv maitses imelikult ja nüüd aasta u möödas ja lõhnad on imelikud.

  • Avatar
    Vasta Vaike 20. detsember 2021 at 13:30

    Kui ma kevadel koroonas olin, siis lõhna- ja maitsemeelt ei kaotanud (mitte keegi me peres), aga mingist hetkest pärast koroonat ei maitse mulle enam kohv ja lürbingi teed nagu mingi britt.
    Maitsemeele kadumisega peaks aga saama hästi alla võtta. Ma arvan. 😀

    • Mallu
      Vasta Mallu 20. detsember 2021 at 13:34

      kahjuks mina mitte – söön ikka kõike ja kogu aeg 😀

      • Avatar
        Vasta Hb 20. detsember 2021 at 13:51

        Kusjuures ma pigem sõin rohkem kui maitset ei tundnud. Koguaeg oli see söögist saadav rahulolu puudu ja muudkui ajasin uusi asju sisse.. ca nädalaga hakkas vaikselt tagasi tulema maitse õnneks 🙂

  • Avatar
    Vasta Pille 20. detsember 2021 at 13:23

    Mine pekki ?? Kurb on kõike seda lugeda aga sa suudad ikka ja alati kõike nii humoorivotmes kirjutada 😀
    Ma pole siiani saanud korontšikut ,tee teste iga kuu neli korda ikka neg ?‍♀️??‍♀️ Haige olnud nii ,et ei taha elada aga ikka neg . Ju elu ikka mul nii positiivne ,et juurde positiivset ei vaja ,midagi peab negatiivseks ka jääma ?
    Igakord kui haige olen olnud on nagu välk kiirelt läinud maitsed ja lõhnad ,test still neg ???‍♀️ aga No olgem ausad ,iga kord kui haige olen olnud on olnud ka läinud kõik mis on saanud minna 😀 kahjuks ka enne koronšikut 😀

  • Avatar
    Vasta Merle 20. detsember 2021 at 13:11

    Ma ei tea kas toimib või ei aga soovitatakse nii nuusutada kui ka süüa sidrunit, maisemeel pidi kiiremini taastuma ja lohutuseks sulle, mu pere pole ka sellele coviiidile sobinud ja loodan et ei hakkagi sobima ? aga teile sinna tervist ja rahulikku jõuluaega.

  • Avatar
    Vasta V. 20. detsember 2021 at 12:59

    Hahaha ?? Kui ma koroonas olin ja maitsed kadusid, sain ma sellest aru selle järgi, et kohv maitses väga veidralt, õigemini ei maitsenudki 😀
    Kuskil 2 nädalat läks aega, siis hakkasid maitsed ja lõhnad tagasi tulema.
    Proovisin isegi viinashotte ja mitte midagi ei saanud aru 😀
    Viin oli maitsetu ja ainus asi, mis seda meenutas, et see on viin oli kuum tunne kurgus 😀
    Seega, edu põdemisel, vast läheb ruttu mööda ?

    • Mallu
      Vasta Mallu 20. detsember 2021 at 13:10

      õige aeg siis viina jooma hakata lastega 😀

      • Avatar
        Vasta Kaidi 20. detsember 2021 at 19:35

        Mina arvan et sul oli algul juba koronts, lihtsalt kiirtestid ei pruugi kohe näidata. Maitse ja lõhn kaobgi tavaliselt nii paar päeva hiljem…
        Mina kaks sûsti saand ja napilt enne kolmadad jäin koroonasse, enne pääsesin kolmel korral, ka siis kui laps oli ja ta kõrval magasin. Ega vaksiin ei peagi eluaeg aitama, lihtsalt lootus lihtsamalt põdeda. Mina põdesin suht kergelt, nohu otseselt polnud, aga selline tunne nagu põskkoopa põletik oleks vms, aga ainus häiriv asi oligi maitse ja lõhna kadumine, mis pole kolme kuuga siiani taastunud. Ning õhtuti tekib ninna kirjeldamatu lõhn/hais, nagu midagi kärsaks ninas ja seda ei saa kuidagi ära…
        Aga ka lihtsalt põdedes on väga lihtne saada sellest haigusest jäädavaid tûsistusi(kopsukahjustused jne), seega ma ei saa aru inimestest kes seda ise otsivad!
        Teile aga kõike head…kûll jõulud ka tulevad:)

    • Avatar
      Vasta Liana 20. detsember 2021 at 13:18

      Kohvist oli mul kõige rohkem kahju ?

  • Avatar
    Vasta V. 20. detsember 2021 at 12:58

    Hahaha ?? Kui ma koroonas olin ja maitsed kadusid, sain ma sellest aru selle järgi, et kohv maitses väga veidralt, õigemini ei maitsenudki 😀
    Kuskil 2 nädalat läks aega, siis hakkasid maitsed ja lõhnad tagasi tulema.
    Proovisin isegi viinashotte ja mitte midagi ei saanud aru 😀
    Viin oli maitsetu ja ainus asi, mis seda meenutas, et see on viin oli kuum tunne kurgus 😀
    Seega, edu põdemiseö, vast läheb ruttu mööda ?

  • Avatar
    Vasta Glacier 20. detsember 2021 at 12:57

    Sain oma koroonapositiivsusest aru täpselt samamoodi – mehe kingitud lõhnaküünlal polnud mingit lõhna…. Esimesed 4 kuud ei tundnud midagi. Nüüd peaaegu 12 kuud hiljem – nüüd juba natuke tunnen lõhnu.
    Kahjuks lõhnavad enamus asju nüüd täiesti valesti -armastasin varem hapukoort, nüüd ei suuda suusissegi võtta. Keegi jogurtit sööb – ma pean reaalselt toast ära minema, sest see on maailma kõige halvem lõhn. Isegi värske kurk lõhnab halvasti. Ma ei hakka rääkima sellest, et desoka pidin välja vahetama nii endal kui mehel ja dušigeelid, mida ma armastasin enne, on nüüd nii kirbed, et õudne hakkab.
    Aga soovitusena – ega muud pole, kui otsida tekstuuri koos ekstreemselt soolase/hapu/magusaga (sest neid tundsin ka mina) – nii elad raskema aja üle ja loodetavasti saad oma maitse- ja lõhnataju kiiremini tagasi (enamusel pidi minema ikka pigem 2-4 nädalat, mitte nafu minul… 🙁 )

    • Mallu
      Vasta Mallu 20. detsember 2021 at 13:13

      Mul tunne, et mul on ka fantoomlõhnad, sest lambist korraks oleks nagu MIDAGI tundud ja siis gone 😀

      • Avatar
        Vasta Glacier 20. detsember 2021 at 13:40

        Jap.. nii see käib, aju üritab täita neid kohti, mida ta teab, et peaks seal olema…
        Mul reaalselt esimest korda oli tunne, et ma tunne hea söögi maitset u 6 kuud hiljem juulis kui käisime 180-nes söömas…

  • Avatar
    Vasta Kadi 20. detsember 2021 at 12:54

    See pole kaugeltki esimene kord,kui sinu postitust lugedes kõva häälega naerma pahvatan.Sa suudad igast teemast nii kirjutada,et su lugejad saavad päevase trenninormi pelgalt seda blogi lugedes kätte,kuna naerdes töötab mingi 80 lihasgruppi. Tore,et me Põhja-Koreas ei ela,sest nohh: https://lounaeestlane.ee/uus-tase-pohja-koreas-keelati-naermine/ . Nii satuks suur ports rahvast,kõik sinu lugejad ilmselt kahurilihaks.

  • Avatar
    Vasta S 20. detsember 2021 at 12:52

    Iga kord kui mul on nohu, kaovad mitmeks päevaks lõhna ja maitsemeeled. Ja nii juba peaaegu 27 aastat. Ei ole tore, ei ole. Ja just siis tulevad igasugused toredad isud, aga mis mõttega on üldse süüa kui ei saa sööki nautida.
    Aga ma palved saadan teele ja head maitsetut elu ?

  • Avatar
    Vasta Gerli 20. detsember 2021 at 12:51

    Oh ei teagi mida öelda.
    Olineelmine aasta koroonas. Nüüd siiamaani ei tunne osasid lõhnasid ja toidud mida ennem söin (kodujuust juust,piimatooted) öhh kui rõvedad. Ma ei talu nende mäda lõhnagi enam.
    Aga eks igaühel erinevalt.loodan et poed kergelt ja midagi muud ei kaasne sellega

  • Avatar
    Vasta Liisu 20. detsember 2021 at 12:41

    Ei ole super ilus naerda.. aga see lõpp. Tegid mu õnnetu päeva rõõmsaks. Saadan palved su poole ?

  • Avatar
    Vasta Nimi 20. detsember 2021 at 12:41

    Tuttav sai koroonale lisaks veel toidumürgituse, sest sõi ka kogemata halvaks läinud toitu. Edu :’)

    • Mallu
      Vasta Mallu 20. detsember 2021 at 12:57

      No ma ei imesta, sest lõhna ja maitset ju ei tunne 😀

  • Avatar
    Vasta meow 20. detsember 2021 at 12:35

    Eks ma ütlenud, et need kiirtestid ei kõlba kuskile 😀

    • Avatar
      Vasta Zainab 20. detsember 2021 at 23:39

      Kiirtestid on moeldud neile kel pole symptomeid! Kui on juba symptomid, siis tuleb PCR test teha.

      • Avatar
        Vasta meow 21. detsember 2021 at 11:09

        Täiesti vastupidi 🙂 kiirtestid sageli just ei näita võimalikku nakatumist, kuna pole piisavalt tundlik ja vajab suuremat viiruskoormust ehk sümptome