0
Kingiloos TESTIN JA ARVUSTAN

aknad pestud teil ikka?*

21. detsember 2021

Üldse mitte ammu aega tagasi kirjutasin ühest portaalist, kust leiab endale igat masti abikäsi. No näiteks et kes ei taha, ei pea oma aknaid ise pesema. Ega ei peagi, jube tülikas tegevus ikkagi. Selle peale kirjutati mulle üsna kohe Schbotist, et tegelt on üks variant veel. Ehk siis aknapesurobot. Kui ma nüüd täiesti täpne olen, siis tegelt saab sellega muid (siledaid) pindasid kah pesta, aga eks peamised tüliallikad ole ikka need va aknad.

Ausalt ma ei tunne ühtegi inimest, kes jubeda heameelega selle töö ette võtaks. Ammugi siis seda veel kuskilt otsast naudiks. Aga teha on vaja, kui päevavalgus armas on. Ja kuna päevavalgust on juba praegu ainult mõne tunni jagu, siis parem kui see vähenegi tuppa ka jõuab. Mitte halli aknaklaasi pealt tagasi ei põrka. Ma ei usu, et valgus tegelt päris sedasi liigub, aga saate aru küll.

Erinevalt Männiku majast on mul nüüd aknaid vähem, aga need on palju suuremad. Elutoa ja lastetoa omad on pm terve seina suurused. Mingi aknapesuvahendi ja ajalehega annaks seda puhtaks krigistada. Eks vahendeid ole muidugi nüüd igasugu udupeeneid, mul endalgi siin mõni. Aga vahet pole kui hea vahend ja vahet pole kui kiirelt akna sillerdama saab – minu maitsele natuke liiga manuaalselt tuleb seda teha ikkagi. Okei mõnusalt soojal suvepäeval veel kannatab ette võtta, aga no siukse viie-kuue kraadi ümber on see ikka totaalne ettevõtmine. Tülgastav, kui minult küsite?

Schbot Wind X1 on selles mõttes väga hea masinake, et veits spreitad vahendit peale, lülitad sisse ja ootad kaks hetke, kuni ta end vaakumisse imeb akna külge. Või peegli või klaaslaua või sileda seina külge. Ma ei tea, miks kellegi seinad nii rokased peaksid olema, aga praegu pole judgemise koht. Igatahes paned ta sinna paika, mingit suuremat akrobaatikat kui stepslisse pistmine see ei nõua, ja siis ta toimetab. Sõidab aga mööda akent ja teeb selle raske töö ise ära.

Minu akendel on ristiinimese kombel raamid ka, aga kes puhta klaaspalees elab, siis pole vaja karta, et see aknapesuroboti jaoks infinity pool on vms. Robot tunneb ise ära, millal mõni serv kuskil on ja sealt üle ta ei lähe. Aga isegi täitsa pisikesi aknaruute saab sellega pesta. 40×40 cm on mingi väiksema köögirätiku suurus kui ma väga puusse ei pane? Nii et kui ka pole maast laeni aknad nagu mõnel siin, siis ikkagi ei pea looma kombel neid ise küürima. Ainult selle “vaeva” peab küll nägema, et robotike ühelt aknaruudult teisele tõsta. Aga ma ütlen kohe ära, et päev läbi akende pesemise veetmise asemel on see ikka tühine pingutus.

Noh ja kui mõelda, et robot on ühendatud tehisintellektiga, siis see, et ta ühelt aknaruudult teisele ei oska sammuda, on ikka väga tähtsusetu fakt. Selle kompenseerib ta suht muuseas oskusega ise akna pind kokku rehkendada ja selle põhjal valida kõige tõhusam teekond akna puhastamiseks. Natuke nagu fäänsim ma ütleks kui eelmise nädala Linnalehega akendel ringe teha, käsi krampis. Ja siis päikese käes kohe kuus tuhat ranti avastada. Mikrofiiberlapiga on neid pettumusi küll vähem, aga ikkagi on. Või siis ma lihtsalt vabse ei oska seda asja…

Kui mingil õnnetul kombel satub aknapesuroboti tööajal elektrikatkestus sattuma, siis ta kohe dramaatiliselt maha ei visku. Elektroonikaseadete puhul on üleüldse suur boonus, kui nad ei kuku. Roboti aku peab selleks muidugi enne kasutamist täis olema, aga kui siis voolukatkestus juhtub, ootab Schbotike kannatlikult 20 minutit, enne kui elust loobub ja aknast lahti laseb. Sellest ajast peaks enamus kodudes rohkem kui küll olema, et ta sealt ise enne maha tõsta. Novot. Ega ma palju rohkem ei oskagi öelda kui et üks väärt masin. Manuaal on ka lihtne ja konkreetne. Pärast karbist väljavõtmist mingi viie minutiga oli see mul juba töövalmis. Ei ole mingit pikka seadistamist ega midagi.

Kui te nüüd ütlete, et issand vaata õue, kes üldse praegu aknaid peseks, siis ma ütlen vaid seda – õuest absull ei viitsikski, aga mul lapsed vist elavad akende peal nagu külamutid. Seega on aknad just seestpoolt kogu aeg kellegi näpu- ja ninajälgi täis. Seega kasutust leiab see masin ikka aasta läbi.

Schbot annab ka ühele teist selle sama Wind X1 aknapesuroboti. Et loosis osaleda ja see super äge, praktiline ja – mis siin salata – päris hinnaline auhind endale võita, mine kiika mu instagrammi kontole. Loosi teen ära 24dal, seega saab keegi ikka eriti tuusa jõulukingituse! Mari kiidab igatahes heaks. Ma ka.

*Postitus sündis Schobotiga

Loe ka neid postitusi!

5 kommentaari

Jäta kommentaar

 • Avatar
  Vasta Fänn 24. detsember 2021 at 00:09

  See on vist igavesti vinge aparaat. Endalgi kuluks ära. loodan väga heale losiõnnele. Õnne võiks tulla ka ükskord minu õuele.

 • Avatar
  Vasta Tyy 22. detsember 2021 at 01:43

  map tea kuda sa loosivõitja vötad, aga üits hää asi om ta neh. Paluks mind kah loosikasti pista.

 • Avatar
  Vasta Kärt 21. detsember 2021 at 15:23

  Oh. Maja on suur ja aknaid on palju ja pahalasi, kes aknaid määrivad on ka omajagu. Oleks väga vajalik kingitus.

 • Avatar
  Vasta Lille 21. detsember 2021 at 14:25

  Oi kuidas tahaks seda vidinat emale. Ta on nii hoolas nende akende pesuga, 14 suurt akent terve maja peale. Eriti tubli, mina ei viitsiks. Aga mul pole Instat et loosis osaleda?

 • Avatar
  Vasta Krislin 21. detsember 2021 at 14:10

  Mul oleks täiega vaja.Lapsed koguaeg käsipidi akende peal ja aknad koguaeg mingi jamaga koos.Koguaeg ainult küüri.