AUTOJUTUD

autokauge inimene

19. jaanuar 2022
wohookoolipevjf8-1694068

Eile instas mainisin, et ma ei saanud enda auto kapoti avamisega hakkama. Mul sai nimelt klaasipesuvedelik otsa ja kui ma uue kanistri soetanud olin, siis jaurasin seal bensukas mitu head minutit: ma tean, kus see kapoti avamise kang on, aga vajuta ja sikuta mis sa tahad, lahti ei lähe. Lõpuks hakkas ühel mehel minust vist kahju. Tegi ise kapoti lahti ja valas isegi vedeliku õigesse kohta. Mis iseenesest on tore, aga ma teoreetiliselt ei oska seda ikka veel ISE teha, niiet loodame, et see kanistritäis mul kaua kestab.

Te võite nüüd imestada, et kas ma tõesti ise pole enne klaasipesuvedelikku juurde pannud – olen küll paar korda elus, aga mitte selle autoga. Tõesti on keegi teine selle minu eest ära teinud. Ja muul ajal ei ole mul kapoti alla nagunii asja.

Niiet tõstan käed ja ütlen, et mina olen tõesti vot see naine, kelle kohta autooskajad naised kurdavad, et kuskil on need lollid naised, kes autodest maad ega mütsi ei tea. Ups. Vähemalt tankida ma oskan, muud pole siiani tõesti vaja olnud.

Ma seda olen juba kurtnud, et mul ükskord läksid tagumised kojamehed tööle ja ma ei saanud NÄDAL AEGA neid kinni pandud. No mina ei tea, mis meieisapalvet samal ajal lugema peaks, aga reaalselt ma ei julge neid pea üldse kasutada, sest alati on õnnemäng, kas lähevad kinni, või sõidan ma järgmised nädal aega tagumiste kojameeste kiuksudes ringi.

Üldse on mu autol nii palju lisasid, mida ma absull kasutada ei oska. Näiteks vahepeal hakkasin ma mõtlema, et miks mu gaasipedaal vahepealt prrt-prrt teeb. Haha, juba see lause on nii hale, aga no nagu vibreeris mõnikord. Ma küll mõtlesin sellele, aga konkreetselt alati ainult siis, kui see toimus. Selleks ajaks kui kodus olin ja selle unustanud olin, ei googeldanud ma kunagi, et mida see tähendab. Lõpuks sain aru, et auto hoiatab mind enne ringteid jne, et ma aeglustaks.

Mu autol on ka ise parkimise programm peal. Kas ma oskan seda tööle panna? Nope. Mu sõbrannad proovisid, nad oskavad. Ma isegi ei vaevu proovima peale selle esimese katse, kus ma ebaõnnestusin. Saan ise ka pargitud (mitte alati kõige osavamalt). Meenub juhus, kus Järve keskuse all parklas pidi üks mees minu asemel välja tagurdama, sest ma reaalselt EI SAANUD. Ma olin valmis juba nuttes bussiga koju sõitma ja autole tule otsa panema, aga õnneks enne üks mees halastas.

Liikluses saan ikka hakkama ja sõidan iga päev, aga täitsa ausalt ütlen, et oluliselt see tegevus mulle ei meeldi. Kui on valikuvariant, istun alati hea meelega kõrvalistmel. Ma lähen vahepeal nii pingesse, kui inimesed mu ees sõeluvad ja äkkpidurdavad ja kiirendavad jne. Ma tean alati kus reas ma olema pean ja sealt mina ei liigu 😀 Kõik lasen vahele ja pigem ootan, kui kuskilt kiirendades rida vahetan. Kuhu mul ikka nii väga kiiret.

Lisaks ei ole ma kordagi elus ise käinud autopesulas ja …ilmselt ei lähe ka. Lihtsam tunduks uus mees leida, kellele mu sitane auto piisavalt närvidele käib, et seda ise teeks.

Üldse pean ma tunnistama, et ma ei tea autodest midagi ja mind lihtsalt ei huvita ka. Aeg-ajalt keegi ütleb mulle, et oo sul on ilus/hea auto. Ma lihtsalt kehitan õlgu, et ma ei tea, vist on jah. Ajab asja ära. Lihtsalt huvitav, kui palju imetrikke see auto veel oskab, millest mul õrna aimugi pole.

Ja asi milleta ma vist sõita absull ei oskaks on parkimiskaamerad. Nagu… kes saab küljepealsete peeglitega hakkama? Ma sõidaks vist kohe surnuks ennast. Ma reaalselt pole kordagi tagurdades oma küljepeegleid kasutanud, kaamera näitab nii tagant kui pealtvaadet, seega on palju lihtsam niimoodi oma kohale pusserdada.

mul pole küll sama auto ega kaamera, aga umbes nii ta näitab mulle.

Et siis jah… mis auto teil on? Palju te sellest üldse teate? Ja kas loete ennast pigem minusuguseks “eideks” kes autoga punktist A punkti B saab, aga rohkem eriti midagi ei oska, või saate ise kõigega hakkama? Ma nt lähen täna Carglassi oma esiklaasi vahetama ja et ma seda juba ise teen, paneb mind tundma nagu hardcore mehhaanik 😀 Kuigi ma viin auto ainult sinna ja lähen pärast järele 😀

Loe ka neid postitusi!

234 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta Tiina 22. jaanuar 2022 at 19:21

    Minu huvi autode vastu on veel samm väiksem, mul on isegi autokool juba seitse aastat pooleli. Kui keegi ei sunni, ei tee autodega mingit tegemist ega oma mingit arvamust, ja seni keegi sundinud pole. Auto “headust” hindan ka selle järgi, kas Tartu-Pärnu sõites süda pahaks läheb või ei (ja teil võib olla 5+ auto aga kui seal on lõhnakuusk siis minu meelest prügimäekaup).

  • Avatar
    Vasta Inx 21. jaanuar 2022 at 23:10

    Usun , et kui nii magamata ja stressis tüüp oled on tõesti mugavam Sul taxiga sõita ,oled liikluses ohtlik kui sa ei jaga mitte midagi. õpi tundma autot millega sõidad liikluses. Sinu teele ei tahaks küll sattuda 🙄😁

    • Avatar
      Vasta Viisakas Autojuht 26. jaanuar 2022 at 11:58

      OO milline imeline loogika 🙂 🙂 🙂
      Et kui sa ei suutnud oma kapotti avada, siis oled sõidu ajal teistele liikluses ohtlik : ):) 🙂
      Minu meelest on just sellised närvilised sapi sülitajad liikluses ohtlikud. Sinu teele ei tahaks küll sattuda.

      • Mallu
        Vasta Mallu 26. jaanuar 2022 at 12:07

        eks ikka sõidu tähtsaim osa on poole pealt välja karata ja kapott avada 😀

  • Avatar
    Vasta Inx 21. jaanuar 2022 at 23:06

    Issand … autokool oli ka vist blogi sponsor sul 🤦‍♀️Julm

    • Mallu
      Vasta Mallu 24. jaanuar 2022 at 12:33

      Oli küll jah 🥲

  • Avatar
    Vasta Marek 20. jaanuar 2022 at 16:41

    Miks selliste mõõtudega auto, kui on probleeme parkimisel ja ka muidu gabariitide tajumisel? VW valikust leiaks ju ka väiksemaid.

    • Avatar
      Vasta Krr 21. jaanuar 2022 at 16:59

      Mallukal on 3 last, neid ei topi kuidagi väiksemasse autosse (+ vahest on vaja vähemalt 1 täiskasvanu ka sõitma võtta)…

      • Avatar
        Vasta Marek 24. jaanuar 2022 at 18:15

        oogei, et siis vastaja väidab, et Volksu valikust on ainsana pereautoks kõlbulik nende suurim maastur?

  • Avatar
    Vasta HL 20. jaanuar 2022 at 07:40

    Meil on peres üldiselt nii, et kes kasutab, see hooldab. Ehk siis, kõik remontiviimised jms korraldan ise enda autol. Mehel üldse tööautod alati olnud, seega pereauto on minu jagu. Vahepeal mees täidab aknapesuvedelikku, kui näeb, et ma jälle viitsinud pole ja viimasel sjal on ta pirne ka vahetanud esinduses, kui on juhtunud mu autoga linna minema (meil nõme süsteem, kus kogu tuli tuleb välja võtta ja ei hakka lammutama).

    Aga üldiselt ma tean autodest omajagu, lapsepõlvest teadmised kaasa tulnud, kuna meil ema tihti pidi teel atot remontima. Lisaks isegi vanade autodega sõitnud. Nüüd enam ei taha, eelistan uuemaid, millega ei pea iga päev mõtlema, et kas täna sihtkohta jõuab.

  • Avatar
    Vasta C 20. jaanuar 2022 at 06:34

    Ma täielik autopede 😄. Läksin kaks aastat tagasi autotehnikuks õppima, et ehitada omale üks lahe audi. Oma igapäevast autot teen ka aegajalt ise, kuigi tihti on lihtsam ja odavam selle eest teistele maksta.
    Ma olen siiralt tänulik, et mind on sellel erialal väga soojalt vastu võetud ja mehed on väga toetavad. Suht kõik sõbrad on ka autopeded, niiet alati on vajadusel abistajad nii jõu kui nõuga olemas 😁

  • Avatar
    Vasta Aveli 20. jaanuar 2022 at 06:32

    Appi 😂 Kui sellest autost esimest korda kirjutasid, mõtlesin, et pead vist küll rahas suplema kui ostad/liisid auto, mille täishind on alates 62 000 eurost – see on reaalselt 2/3 mu korteri hinnast, mille ostmiseks 20 aastaks laen võetud (mina teenin õige pisut alla Eesti keskmise, abikaasa omajagu üle, seega kirikurotid ei ole 😀). Mitte mingi vägi ei paneks mind autole nii suuri summasid kulutama. Samas mõtlesin, et ju siis kasutad ikka kõiki funktsionaalsusi täie raha eest, aga sisuliselt võiksid omada autot, mis maksab kolm korda vähem ja ei tunnekski, et millestki ilma jääd (säästunipp 😉).
    Aga minust… Sõidan pisikese Mitsubishi Coltiga, mille ostsin kasutatuna kaheksa aastat vanana (kui siin juba arvutamiseks läks, siis korteri hinna eest võinuks neid saada ca 28 tükki 😀). “Lisasid”, mida mitte tunda mu autol peaaegu polegi ja sisuliselt puudust ei oska neist ka väga tunda, ainult rooli- ja esiklaasisoojendused on vist sellised asjad, millest ära ei ütleks kui pakutaks. Tunnen, et väga palju autodest ei tea ja ka oma autost mitte, samas lihtsamate asjadega nagu klaasipesuvedeliku lisamine ja õlitaseme kontrollimine saan ikka hakkama. Kui mingi jama on, siis enam-vähem oskan kuulmise/tunnetuse järgi remondimehele pakkuda, kus kandis häda on ka, aga minu meelest peamine kogu “autonduse” juures ongi omada usaldusväärset töökoda, kuhu jamade korral pöörduda. Olen kuulnud ikka ulmelisi lugusid, kuidas nii paljud töökojad/tegijad sõidavadki selle peal, et inimesed ei tea ise täpselt, mida teha vaja oleks ja kui palju miski maksab ja siis kasseerivad asjade eest, mida üldse teha vaja polnuks või vahetavad nt õli nii, et jätavad pool vana sisse, aga raha küsivad ikka nagu oleks kõik uus (see viimane ühe üsna prestiižika margi esindustöökojas aset leidnud “õpetus” uuele töötajale). Seega seni olen oma autot viinud ainult kohtadesse, millele väga usaldusväärsed soovitused saanud olen (mitmuses, sest olen autoomanikupõlve jooksul elanud erinevates linnades).
    Parkimiskaamerast – kuna mu auto on suhteliselt lihtne ja ilma suuremate elektrooniliste lisavidinateta, siis mina olen küll see, kel tagurdamised-parkimised käivad kõik ikka peeglite abil. Vahel satun sõitma isa autoga, kus on parkimiskaamera ja ma reaalselt 90% kordadest märkan, et sealt oleks ju ka vaadata saanud alles siis kui juba sisuliselt pargitud olen. 😀

  • Avatar
    Vasta väike Myy 20. jaanuar 2022 at 02:42

    Ahjaa ja esimene auto, kui olin sellega juba kolmveerand aastat sõitnud siis pidin talvekummid alla panema ja telefonis aega bronnides küsiti miskipärast auto marki, issanda jeesuke ma ei teadnud… või no ei mäletanud, oota ma lähen õue vaatama. Tagasi tulles, kuule seal ei ole kirjas mitte midagi… Ei olnud piinlik, eip!!!
    Ma kujutasin ette, et kui ma nüüd sinna lähen, siis on kogutöökoda sinna seda imeinimest kaema.

  • Avatar
    Vasta Reelika 20. jaanuar 2022 at 01:34

    Saan kõigega isa hakkama,kuna mees enamus ajast eemal ei jää muud võimalust lihtsalt 🙂

  • Avatar
    Vasta L 20. jaanuar 2022 at 00:11

    Ma pigem vist jagan suht hästi matsu mis mu autoga toimub. Kõik vajalikud vedelikud saan lisatud ja kui hääles miskit muutub tean juba üsna kindlalt endale remonti aega panna. Eelmine aasta kuulsin et rattalaager undab. Kuna hooldus ja juba tuli siis mainisin, et palun vaadake üle, sest undab ju. Hooldus sai tehtud ja mulle teatati uhkelt, et laagriga kõik Ok. Egas midagi..hakkasin sõitma ja raisk undab ju. Helistasin kohalikule remondimehele, et Kle ole pai telli mulle jupid ära ja paneme aja ja siiiiis hakkas Kreisiraadio katkise televiisori klipp pihta. Remondimees uuris erinevate olukordade kohta ja tegi erinevaid hääli “kas on ikka selline hääl?”. Lõpuks ma ikka pidin näitama minema, sest ta ei uskunud, et ma ära kuulsin ja alles siis kui iss kuulis oli nõus jupid tellima.
    Kord oli ka juhus kus kohalik remondimees ei leidnud viga ülesse, mingid tuled muudkui põlevad ja põlevad. Lõpuks siis veetsime koos meeldivalt aega, peadpidi kapoti all, samal ajal kui tema kaitsmeid näppis ja ma õigete kaitsmete asukohti Googeldasin.
    Ona autoga olen ehk neli aastat sõitnud ja minu kõige suurem hirm on, et tangin siiski asemel bensiini. Nii ma siis lähen igakord tanklasse ja peas korrutan “diisel, diisel, diisel”. See muidugi ei tähenda, et ma alles hiljuti kogemata 0,5 l bensiini sisse poleks pannud 😅 tookord läks mu tavakas diisli mantra meelest ära ja kohe oligi jama käes . Õnneks see 0,5l ei tee miskit kui korralikult diislit peale lasta😅

    • Mallu
      Vasta Mallu 20. jaanuar 2022 at 15:20

      Mind selliste võlurikõrvadega pole õnnistatud, et mingeid laagreid või nende jamamise ära kuuleks. Ilmselt kui autoga tee äärde jääksin, sest kapoti alt tuleb tossu või mootor enam ei käivitu, kahtlustaksin, et vb on mingi probleem 🙄🤔

  • Avatar
    Vasta väike Myy 20. jaanuar 2022 at 00:05

    Haa-haa, minu nõrk koht, achilleuse kand…
    Muidu olen vinge tädi, kes ehitab, pahteldab, paneb elektrit jne aga jah autoga on huumorit saanud…
    Näide, valisin omale uut (kasutatud) autot sellejärgi, et issand vähemalt konditsioneer peaks tal olema…
    Nii sain om pisikese nunnu kätte, oli kevad ja ei uurinud kuidas see töötab. Suvel siis panen ventika tööle ja olen tuli vihane et see üks vähestest nõuetest mis mul oli , seda ka pole! Petised sellised! No ja nii ma sõitsin juba teist suve ilma kui ükskord last oodates näppisin igavusest igasugu nuppe ja avastasin et mu autol ON KONDEKAS!!!!!

    • Mallu
      Vasta Mallu 20. jaanuar 2022 at 15:18

      Esiteks vinge tädi saab ilma pahteldamata ja ehitamata ka olla, täiesti muuseas mainin 🙄 Aga no feil oli sul halb 😂 Hahha

  • Avatar
    Vasta Vesper 19. jaanuar 2022 at 23:53

    Ise õli vahetada ei viitsi, muidu kojamehi ikka vahetan ja kapoti saan ka lahti (ning õiged vedelikud õigetesse paakidesse). Uue auto puhul lugesin natuke kasutusjuhendit, just selle elektroonikasüsteemi toimimise koha pealt, et ei peaks hakkama sõidu pealt nuputama mida milline nupp teeb.
    Samas mu ema näiteks sõitis vist kaks nädalat udutuledega, sest ta lihtsalt ei saanud arugi, et need on sees. Üldse keeldub kõike autoga seonduvat tegemast, aga tema eelis on see, et keegi on alati nõus ära tegema, aga mina ei viitsi hakata kõiki meessoost sugulasi moosima, et kuule tule pane mulle uued kojamehed või vii auto rehvivahetusse. 🙂

    • Mallu
      Vasta Mallu 20. jaanuar 2022 at 15:13

      Ma moosiks tuimalt 😂

  • Avatar
    Vasta Birgit 19. jaanuar 2022 at 21:49

    Saan hakkama peeglitega tagurdamise ga ning saan isegi kapoti lahti kuid jah need lisad…. Sõidan nimelt oma autoga juba 4dat aastat ja sel aastal ostis tuttav omale sama marki masina ning uuris seda seal hoolega ja küsis minult, et mis see nupp teeb ja too. Vastasin ma ei tea. Ning vaatles seal, et tal pidi isegi pagass viipega avanema, aga ei saanud aru mis moodi ning katsetas seda, enne uuris kas mul ka selline lisa, vastasin et pole nii uhke pill. Sai pihta kuidagi kuidas see siis avaneb aga mis moodi ma ei näinud. Pidin siis oma pagassi miskit viskama ja ta tuli minu kõrvale ning ütles, et vaata niimoodi käib tal pagass lahti. Voila. Mul tuli ka lahti😂 Neli aastat hiljem sain teada sellise luksuse🤯. Ja no puhtuse kohta veel. Hea võrdlus kui mul õel auto läigib ning minu mõistes auto tarbeese siis isa pidi olude sunnil peale õe autos olekut istuma minu autosse ja andis kuuldavale sellise kommentaari:” nagu liivakasti istusin” 🙄😂 aga ei pane pahaks. Vahel ikka juhtub nii😂

    • Mallu
      Vasta Mallu 20. jaanuar 2022 at 15:12

      Hahahha, me vist hingesugulased 😄 Vähemalt autode osas 😃

  • Avatar
    Vasta Merle 19. jaanuar 2022 at 21:33

    Mul volkswagen golf mingi vanem, mingeid lisasid pole aga mega mõnus sõita. Ma isegi ei tunne puudust neist. Peeglite järgi tagurdada oskan ka. On olnud väga palju erinevaid autosid kuna elukaaslasele meeldib neid osta/müüa ja vahetada. Oskan kõik vajalikud asjad ise ära teha kui vaja on.
    Suvel valasin ühe poe parklas aknapesu vett juurde, vaatan et mis jama see on, kanister saab juba tühjaks aga paak ikka täis ei saa, siis tundsin et midagi tilkus varba peale. Krt paak oli katki ja kõik see vesi mööda maad 😆

    • Mallu
      Vasta Mallu 20. jaanuar 2022 at 15:11

      See kõlab nagu miski, mis võiks minuga juhtuda. Eeldusel, et ma kapoti lahti saan muidugi enne 😏

  • Avatar
    Vasta Sandra 19. jaanuar 2022 at 20:38

    Minul on esimene auto kia ceed. No ja mul vist võib auto alt jupp ka ära lennata nii, et ma arugi ei saa. Just suvel avastas elulaaslane, et mul pole autos alla miinimumi õli ja rt mul pidurid on korrast ära ja veel sada asja, mille nime ei tea. Klaasipesuvedelikku ma ei teadnud, et on suve ja talve oma, nii et praegu pesen oma aknaid siis kui sula on. Oma autot ma pole vist kordagi ise pesnud ja ausaltoeldes ma ei tea kuidas see isegi käib. Enamasti üritan autoga nii vahe sõita kui võimalik, sest parkimine on tõeline peavalu minu jaoks. Kui mees kõeval on, siis tavaliselt tema keerab rooli parkides😂

    • Mallu
      Vasta Mallu 20. jaanuar 2022 at 15:09

      Hahha 😄

    • Avatar
      Vasta A. 20. jaanuar 2022 at 23:26

      See nagu ma😂mees keerab rooli 😁

  • Avatar
    Vasta Mina 19. jaanuar 2022 at 20:31

    Mul pole isiklikku autot ega ka lube. Olen sõitnud nii automaadi kui manuaaliga niisama mööda kruusateid ja vahel väike põlluralli. Kuna passin sageli garaažis mehe või sõpradega, kui nad autosid parandavad, siis tean mõningaid autojuppe/osi, et mis neil võib viga olla, ja miks mis asi vajab väljavahetamist. Ma ei saa öelda, et mind autod ei huvitaks, aga lube pole lihtsalt viitsinud teha, ja olen ilma autota hakkama saanud. Keegi ikka sõidutab. Mugavustsoon. Linnas ma ei näe üldse auto omamisel mõtet – minu arvamus. Ma lihtsalt ei viitsiks seal liikluses oma ajusid väsitada. Aga igasugust motosporti ja autorallit meeldib täiega jälgida. Ma ei tea, äkki ma võtan kunagi sinust eeskuju, ja teen load ära. 🤷‍♀️

    • Mallu
      Vasta Mallu 20. jaanuar 2022 at 15:08

      Ma ei kujutaks enam elu autota ettegi. Eks see liiklus veits intense ole, aga ma harjunud juba.

  • Avatar
    Vasta Sandra 19. jaanuar 2022 at 20:08

    Pigem ka autokauge. Või noh, tavamine naine. 😀 Sõidan hea meelega iga kell ja igal pool, klaasipesuvedelikku vahetan, rattavahetusega saaks ka hakkama, eeldusel, et mutrid jõuan lahti keerata. Kõik muu on mehe või remondi rida. Kuna uus auto praegu, siis niikuinii hooldused kohustuslikud, seega “ainult” maksmise rõõm.

    • Mallu
      Vasta Mallu 20. jaanuar 2022 at 15:07

      Maksmise rõõm on ka rõõm 🤷🏻‍♀️

  • Avatar
    Vasta K 19. jaanuar 2022 at 20:05

    Ma olen su vastand 😀 . Juhilubad vist 10 või 11 aastat, hetkel kasutusel 5s auto, mis ei ole küll väga täis igasugu imevidinaid aga kojamehed anduriga ja püsikas. Õli kontroll, tankimine, revirõhud, jahutusvedelik, pisiremont… pole ühegagi probleeme. Parkida proovin alati nö tagumik ees parkimiskohale, kitsad tingimused manöövriks pole probleemiks. Külgboxi parkimine nii, et kahe auto vahele jääb 5cm pole ka mingi ime :D. Kergemad värviparandused/rooste eemaldamised tulevad paremini välja, kui meigi tegemine 😀 Lisaks tunnetan/kuulen ära iga pisemagi vea, kui peaks autol tekiima ja enamus ajast oskan juba ära arvata, mis asja põhjustajaks on. Autoga remonditöökojas olen vaid korra käinud ja seda ka läbi kindlustuse (parklas sõideti sisse).

    • Mallu
      Vasta Mallu 20. jaanuar 2022 at 15:05

      Jeesus see kõik kõlab mulle nagu sa oleks öelnud, et kosmoselaeva ehitamine on lebo 😃

  • Avatar
    Vasta Liisu 19. jaanuar 2022 at 19:21

    Sõidan 2008 aasta BMW-ga. Väga rahul ja teisi marke ei vaata, sest käin tihti jääradadel libistamas. Lihtsamaid töid oma autode kallal olen ise teinud ( jagaja kaane, siili ehk reostaadi, pidurikonna, esitule vahetus. Tagavararatta saan ilma probleemideta alla. Kui autol viga ilmneb, siis üritan alguses ikka ise veani jõuda ja seda likvideerida. Kui ei oska, siis oma mehaaniku juurde, kes on nõu ja jõuga abiks. Tööl ka hoian pigem meeste seltskonda, sest autodest on huvitavam rääkida, kui kosmeetikast ja moes olevatest riietest.

    • Mallu
      Vasta Mallu 20. jaanuar 2022 at 15:02

      Kõlad minule suht vastandlikult, kaasa arvatud see tööl käimise osa 🙄😂

  • Avatar
    Vasta TLM 19. jaanuar 2022 at 19:19

    Load olnud nüüdseks peaaegu 2a. Autoks E61. Ainuke lisa mis oman on parkimisandurid mida ma ei kasuta sest ennem oli mul vanem audi ja seal polnud neid ja õpisin elama ilma. audil polnud püsikiirusehoidjat ka. Sain paljudel söbrannadelt kuulda et kuidas ma ikka suudan pikemaid otsi sõita kui mul pole pusikat. Autodes tean nii palju et suudan kergemaid asju ise vahetatud kojamehed, pirnid jne. Mees on hariduselt mehhaanik ja 7a jooksul olen veidi ikka miskit temalt õpinud. Vahest kui parandab autot siis ma aitan teda. Kuidagi meeldib see koos auto parandamine.

    • Mallu
      Vasta Mallu 20. jaanuar 2022 at 15:02

      Ilma guugeldamata kahjuks ei tea, mis asi on E61 😂 Aga nojah. Eks inimene harjub kõigega. Ma lihtsalt ei taha harjuda juba olemasolevatest mugavustest loobumisega 😏

  • Avatar
    Vasta Kadri 19. jaanuar 2022 at 19:06

    No mina olen siis see sinu täielik vastand 😄 läbi ja lõhki autopede. Enamasti enne teenindusse minekut tean mis ilmselt autol läbi on 😀 autot valides vaatasin ka, et ikka käsipidur oleks korralik olemas 🙄 kõik muud tuled ja viled teen ise..kuigi jah seda kirjeldust lugedes võiks muidugi aga kokku hoida ja oma puksid ja kondid ise ära vahetada autol 😅 A no vahe ongi selles, et mind huvitab! Isa kõrval garaazis üles kasvanud, suur rallifänn jne. Ka töö olen valinud endale üsna meestevaldkonnast 😏 vahel mõtlen küll, et miksss ma jagelen nendega vabatahtlikult 😄😄

    • Mallu
      Vasta Mallu 19. jaanuar 2022 at 19:14

      Kui pakub huvi, siis muidugi teine asi. Mulle lihtsalt üldse ei paku. Olgu olemas ja sõitku nagu kord ja kohus, rohkem mind väga ei kütkesta see teema 😅

    • Avatar
      Vasta Evelin 19. jaanuar 2022 at 19:40

      Appi! Täpselt mina! 😂 Arvasin, et olen ainuke autoomanik, kes esimesel võimalusel annab võtmed kellegi teise kätte ja istub südamerahuga kõrvalistmele sõitu nautima. Autost endast ei tea ma muhvigi. Sõidab, muu mind ei huvita. Lisavidinatest ei tea samuti midagi. Milleks vaevata oma pead, kui saan ka ilma hakkama 😄 Auto valisin endale ise välja. Siiani imestan, kuidas sellega hakkama sain. Vend kinnitas, et väga normaalne on ja nii see ostetud saigi. Kõikidele, kes auto kohta uurivad, kehitan vaid õlgu ja ütlen, et ärge minu käest küsige, ma ei tea.
      Lisan, et juhiload on mul napilt aasta olnud. Arvasin, et minust ei saa iialgi autojuhti. No ei huvita see teema mind. Aga kuidagi ikka ajasin end autokooli ja imekombel sain load ka kätte. Elu suurim saavutus minu jaoks. Nüüd räägin kõigile, kes kahtlevad autokooli minekuga, et kui juba mina sain hakkama, siis suudab absoluutselt igaüks seda 😄

      • Mallu
        Vasta Mallu 20. jaanuar 2022 at 15:04

        Lubadega elu on best, saab igal hetkel käidud kus vaja. Aga üldiselt oleks nagu mu enda kirjutatud kommentaar 😅

  • Avatar
    Vasta Liis 19. jaanuar 2022 at 18:46

    Ma võin öelda, et ma saan suuremaltjaolt ikka ise kõigega hakkama. Mul on veel nii, et kui ma uue auto ostan või keegi perekonnast ostab, siis ma istun alati tükk aega autos ja uurin autot ehk näpin kõik võimalikud nupud üle😂 ma oskan isegi kojamehi vahetada ja vajadusel ka rehvirõhku kontrollida 😀

    • Mallu
      Vasta Mallu 19. jaanuar 2022 at 19:12

      Oleks mul sinu viitsimine… 😏

    • Avatar
      Vasta Mariine 19. jaanuar 2022 at 21:51

      Need oskused ei ole ju eriti profi omad, mind autod väga ei kõneta, kuid nende asjadega saab minusugune ka hakkama.

      • Mallu
        Vasta Mallu 20. jaanuar 2022 at 15:13

        Ära dissi, kõik pole nii osavad 🥲

  • Avatar
    Vasta Reet 19. jaanuar 2022 at 17:37

    Hahaa, mul on 1998a Fiati vana pann tööautoks.
    Ma ütleks, et see ON kordades parem kui mu uus Audi A6 mis on elektroonikat täis ja alati üllatab igasugu tulede-viledega armatuuris.

    Muideks meil saab Soomes trahvi lumise autoga sõitmise eest.

    • Mallu
      Vasta Mallu 19. jaanuar 2022 at 17:48

      Aga ma ei sõidagi ju lumise autoga 😀

  • Avatar
    Vasta Heidi 19. jaanuar 2022 at 17:23

    Tuttav tunne 🙂 kapotti ma avada ei oska, pesulas ise ei käi. Hoolduse ja ülevaatuse teeb esindus. No tankida ma tegelikult oskan, aga pigem tangib mees. Lisasid tean ma sellepärast, et mul on juba mitmes Volvo ja seal on asjad suht ühes kohas 😀
    Sattusin Su lotjututu peale (no millisel naisterahval, kes ei kannata anoreksia käes, ei oleks lotti) ja leidsin, et jummala äge blogi. Hea sõnasedmise ja keeletunnetusega 🙂

    • Mallu
      Vasta Mallu 19. jaanuar 2022 at 19:12

      Hehee, aitüma! 🥰

  • Avatar
    Vasta Y 19. jaanuar 2022 at 17:20

    Ee miski ford on, ma saan hädavaevu tangitud, klaasipesuvedelik kõlab nagu nii next level, et ma isegi ei tea kuidas kapott lahti käib 🤷‍♀️ Kunagi oli vaja tanklas rehvi pumbata (ju oli tühi, kes enam mäletab), õnneks ka üks härrasmees tuli appi, mega tänulik. Ei ma ei ole mingi ajudeta debiilik, lihtsalt autokauge inimene 😀

    • Mallu
      Vasta Mallu 19. jaanuar 2022 at 18:57

      Ega kõik saagi kõike teada 😃 Mu lohutus endale ka 🙄

  • Avatar
    Vasta Liis 19. jaanuar 2022 at 16:52

    Mul on auto juba varsti 2a, pole veel kordagi tankinudki. Kuna mees kasutab ka aegajalt minu autot kui turvatooli ei viitsi ümber tõsta, siis tema tangib ära ka. Mina lihtsalt sõidan. Ja pargin sinna kuhu ruumi on 😀 ei ole selles just parim. Eriti välja tagurdamises pärast. Õudus kuubis. Ehk ma olen punktist A punkti B

    • Mallu
      Vasta Mallu 19. jaanuar 2022 at 18:58

      Täiesti omavahel küsin, et kus muidu siukseid mehi jagatakse? 🙄

      • Avatar
        Vasta Liis 22. jaanuar 2022 at 12:02

        Tema leidis minu 😁

  • Avatar
    Vasta A 19. jaanuar 2022 at 16:46

    Autoga sõidan põhimõtteliselt igapäevaselt (load olnud u aasta)
    Tankimisega saan hakkama…klaasipesu vedeliku pole iial kuhugi valanud seda ja muid asju teeb mees .
    Samas tagurpidi parkimine tundub minu jaoks palju loogilisem …teen seda alati peeglitega (kaamerat ega andurit pole mu autol)

    • Mallu
      Vasta Mallu 19. jaanuar 2022 at 18:59

      Ma ei tea ilma tagurduskaamerata tagurdamine tundub ausalt nagu silmad kinni sõitmine mu jaoks 😃 Kui kord juba mugavusega harjuda, siis enam lihtsat tagasiteed pole I guess 😏

  • Avatar
    Vasta Krr 19. jaanuar 2022 at 16:30

    Lisade kasutamisest tahtsin veel lisada – ma ei suuda ära imestada, kui näen roolis meest, kes räägib telefon kõrva ääres ja endal on mingi mega kallis uus auto p…e all – ehk ta ei ole suutnud isegi oma käed-vaba süsteemi ära ühendada…. vat see on masendav.
    Ja mul onu naine sai mitu aastat peale onu surma teada, et ta autol on konditsioneer olemas – onu oli teda veennud, et konditsioneerid on saatanast ja teevad inimesed haigeks ning onu naine sai teada, alles siis, et ta autol kondikas on, kui meie ei suutnud enam vaadata, kuidas ta 30 kraadise soojaga sureb seal autos 🙂

    • Mallu
      Vasta Mallu 19. jaanuar 2022 at 19:09

      Eks kuuma ilmaga konditsioneerist külma peale küttes ongi nohu ja kurguvalu suht soolas, aga parem ikka kui madalküpsemine 🥲

  • Avatar
    Vasta Morgie 19. jaanuar 2022 at 16:11

    Autopesulasse minek on maailma kõige lihtsam asi ja kui muidu ei saa, mine mõnda sellisesse, kus sinu eest kõik ära tehakse, sina ainult istud nii kaua diivanil, jood kohvi ja skrollid kommentaare. Ei saa ju pesemata rokase autoga ringi sõita?
    Vedelike valamine oli nüüd selline asi, mida mulle sõiduõpetaja näitas ja küljepeeglite abil tagurdamine on ka asi, mida autokoolis ja eksamil lihtsalt peab oskama. Tegin load kolm aastat tagasi ja ma ei usu, et selle ajaga palju muutunud on. Õpetaja ei lubanud isegi püsikiiruse hoidjat kasutada.

    • Mallu
      Vasta Mallu 19. jaanuar 2022 at 16:14

      Aga… miks ei saa pesemata autoga ringi sõita? Kes mind ikka keelab? 😀

      • Avatar
        Vasta Morgie 19. jaanuar 2022 at 16:23

        Pmst tegelikult muidugi saab, peaasi, et numbrimärk loetav on ja laternad ja aknad läbi paistavad, lihtsalt see on ka töö, mille saab teenusena sisse osta.
        Aga mulle meeldib pesutänavas autos istuda ja vaadata, kuidas suured harjad seebivahuga klaase nühivad… Mul on alati kahju, kui see otsa lõpeb ja võtan ikka pikema pesu, mis sest et kallim on.

        • Mallu
          Vasta Mallu 19. jaanuar 2022 at 16:29

          Jaa, ikka kõik vajalik paistab välja, lihtsalt pole vb nii esinduslik 😀

      • Avatar
        Vasta Sille 19. jaanuar 2022 at 18:01

        Kuuldavasti talvel võiks autot pesta selle soola tõttu, mida teedele puistatakse, et roostet ei tekiks .. 😀

        • Mallu
          Vasta Mallu 19. jaanuar 2022 at 18:56

          Kuni salongis soola pole, ma vist ei hakka süvenema sry 🙄😏

    • Avatar
      Vasta Morgie 19. jaanuar 2022 at 16:26

      Sel talvel nägin korra ka autot, mis oli üleni paksu lumekihi all ja autolaternad lumega kaetud, ainult juhi ees olid kojamehed klaasi puhtaks lükanud ja see auto sõitis… Linnatänaval. Ise rookisin alati maniakaalselt katust ja olulisi organeid lumest puhtaks, aga tõesti, paksu lumega kaetud auto nägi palju romantilisem ja nunnum välja. Lumelaternatega.

  • Avatar
    Vasta Krr 19. jaanuar 2022 at 16:05

    Ma täiega kaifin linnas sõitmist, sest mulle väga meeldib just juhtida ja mulle meeldib mu auto. Maanteesõidul suren igavusse.
    Oma autol kasutan kõiki lisasid (mul on mees, kes on tehnikahuviline ja teeb mulle kõik selgeks, mille vastu ma huvi tunnen 🙂 ). Olen olnud ka 9 aastat ilma meheta ja sel ajal kasutasin vanu autosid – nii et siis tegelesin kõigega ise – alates õli või jahutusvedeliku lisamisest lõpetades autoremonditöökodades võitlemisest, et üksikule naisele mega arveid kaela ei määritaks. Praegu aga ma ei tee peale sõitmise midagi, sest mul on mega hea mees, kes kõik ära teeb :).

    Sulle võin infoks öelda, et sellise poe juures nagu Motonet, saab lasta oma autole õli lisada, muid vedelikke kontrollila, rehve pumbata, kojamehi vahetada jne (ka tulede pirne vahetada, kui on normaalne auto).

    • Mallu
      Vasta Mallu 19. jaanuar 2022 at 16:07

      Maanteel sõita on jah jubeee! Aga õnneks mul sõbranna mees on autotark, kui mingi jama oleks, siis küsiks temalt vast 😀

  • Avatar
    Vasta Ülle 19. jaanuar 2022 at 15:52

    Ülevaatusele tutika autoga peab minema algul alles 4.aastal! Mida vanem auto seda sagedamini, üle 10 aastasega pidi vanasti iga aasta käima. Minu tutikana poest ostetud auto saab kevadel kolme aastaseks ja seda paksu manuaali olen avanud täpselt ühe korra, siis kui tahtsin aru saada, mismoodi püsikiirushoidja tegelikult töötab. Kõik muud lisad on selgeks saanud katse eksituse teel, õnneks tingmärgid jms. on kõigil autodel samasugused. Samas on neid lisasid, mida ma proovinud pole, sist üksjagu, teoreetiliselt peaks ka minu auto oskama ennast parkida jms. teha aga ma ei ole julgenud proovida. Esimese isikliku auto ostsin aastal 1993 ja kogu selle aja on mul ka oma auto olnud, nii et neid on mul ikka olnud igasuguseid ja elu on õpetanud kõikvõimalikku terminoloogiat, nii et remonditöökojas päris lolliks mind (enam) ei tee. Kunagi ammu läksin Tallinnas oma autoga töökotta öeldes, et mu auto hammasrihma survelaager kõriseb, selle peab ära vahetama. Et ma siis olin “noor blond naine kontorikostüümis ” ei võetud mind ikka üldse mitte tõsiselt. Jätsin auto sinna ja aga tunni aja pärast helistati tagasi ja öeldi, et tõesti oli see laager täiesti läbi ning nad imestavad, et see üldse veel töötas. Arvatavasti olen võimeline sõitma igasuguse tehnikaga aga eelistan kaasaegseid autosid. Parim on minu arust see, et võtit ei pea enam süütelukku panema, piisab kui see on “kusagil” Pole üldse harv juhus, kui kiirustades haaran kõik oma parsajagu kasutuses olevad kolm käekotti ja torman autosse, lootuses et võti kusagil neist ikka on., tavaliselt on ka 🙂
    Kaamerad, püsikiiruse hoidja ja automaatne tulede lülitus, sisse ehitatud kaardiprogrammid, on sellised toredad lihtsad lisad, ilma milleta

    • Mallu
      Vasta Mallu 19. jaanuar 2022 at 16:02

      Huh, siis mul on veel aega selle ülevaatusega 😀

      • Avatar
        Vasta Morgie 19. jaanuar 2022 at 16:28

        Ülevaatuse vajadusest teavitab ju Maanteeamet e-riigi kaudu või iseteeninduses.

        • Mallu
          Vasta Mallu 19. jaanuar 2022 at 19:00

          Tore teada 😃

  • Avatar
    Vasta GALJA 19. jaanuar 2022 at 15:28

    Mul enda ostetud uus auto (Ok, mees soovitas seda mudelit), aga oskan sinna ainult bensiini ja aknapesuvedelikku valada. Seda viimast ka ainult seetõttu, et ükskord, kui oli vaja hädasti juurde panna, ei olnud meest saadaval ja pidin ise proovima. Õnneks tulid lapsepõlvest mingid pildid silme ette, kuidas isa seda pani. Aga iga kord, kui seda jälle pean panema, ei mäleta ma, kuidas kapott lahti käib. Jukerdan seal nii kaua, kuni ta lõpuks mingi liigutuse peale lahti läheb, nii et aru ma pole ikkagi saanud, kuidas see lahti käib. Rehve mu autol ei tohigi ise vahetada, nii et see mure murtud. Ja kui auto peaks tee peal katki minema, pean ka niikuinii teeninduse kutsuma, ise ei tohi midagi teha. Nii et polegi ju nagu vaja muud teada.

    • Mallu
      Vasta Mallu 19. jaanuar 2022 at 15:38

      Ma iga kord tankides olen korra segaduses, et kas mul on diisel v bensiin 😀

      • Avatar
        Vasta Morgie 19. jaanuar 2022 at 16:29

        Mul on kütuseluugi siseküljel kleeps vastava kirjaga.

        • Mallu
          Vasta Mallu 19. jaanuar 2022 at 16:30

          Jah,mul ka õnneks 😀 see aitab! lihtsalt eelmine oli bensiin

  • Avatar
    Vasta Kristine 19. jaanuar 2022 at 15:11

    Ma vist ei oskaks ühegi asjaga nii elada, et ma sellest absoluutselt midagi ei teaks, pluss ei salli ma mingi stereotüüp olemist, või mingi hädine naine, kes oma autogagi ise hakkama ei saa. Kui mingi asi on minu oma siis tähendab see, et mina vastutan ta eest ja pean vähemalt põhiasjadega ise hakkama saama.
    Ma tean täpselt, mida mu auto teeb või ei tee – mina ju ostsin ja valisin ta. Jah, kui ta teeb midagi, mis tundub potentsiaalselt nagu võiks olla mingi viga konsulteerin ma eeskätt oma mehe või isaga või lähen autoga esindusse. Aga oma enda auto klaasipesuvedeliku lisamine, õli kontrollimine ja vajadusel selle lisamine, tema lisafunktsioonid ja kojameeste kasutamine on mul ikkagi selged. Minu meelest on see elementaarne, sest autoga sõites võid olla oma tugisüsteemist ka kaugel ja ei saa alati loota, et keegi päästma tõttab.
    Mul on Škoda Karoq.

    Kui su auto on uus ei pea temaga korralisele ülevaatusele päris mitu aastat minema, minu 2019 aasta auto ei pea minema ülevaatusele enne kui 2023, ehk nelja aasta vanusena. Kui sul endal see teadmine puudub, millal minema peaks, on eteenindus.mnt.ee sulle selles abiks. Muidu jah, teatud ajaperioodist alates on absoluutselt iga autoga ülevaatusel käimine kohustuslik, interval muutub auto vanuse kasvades. Muus osas võiks ja liisingute puhul peaks, iga auto käima korralises hoolduses kas 15 000 kilomeetri või 1 aasta pealt, selle käigus tehakse kas vajalikud õlivahetused või filtrite vahetused ja üleüldse vaadatakse ta üle.
    Basic car care ei ole mingi raketiteadus, cmon 😀

    • Mallu
      Vasta Mallu 19. jaanuar 2022 at 15:15

      raketiteadus pole ja kui elu surma küsimus oleks, küll siis teeks ka. aga ma ei TAHA ja mind ei huvita 😀 alati leidub õnneks keegi, kes ära teeb 😀

  • Avatar
    Vasta anu 19. jaanuar 2022 at 14:55

    Ehh, ma ei tea pooli asju, mis mu auto teeb. Mis närvi ajab, on see, et tal läheb see ridade jälgimise mode pidevalt peale ja siis ta hakkab mu rooli sikutama. Pean oma kasutaja ära kustutama ja uuesti tekitama ilmselt. Aga praegu on talv ja külm ning ma ei viitsi niisama autos passida ja seda teha.
    Klaasipesuvedelikku oskan ikka panna, kapoti saan lahti ka aga rohkem ma sellest autost ei tea, lihtsalt nunnu on ja sõidutab ning roolisoojendus töötab hästi (eelmine auto oli jube külm aga mul põhiliselt linnasõidud, seepärast võtsin väiksema ja mugavuslisadega)

    • Mallu
      Vasta Mallu 19. jaanuar 2022 at 15:01

      Mul on sama asi! Vahepeal hakkab vastu punnima mulle 😀

  • Avatar
    Vasta Tiina 19. jaanuar 2022 at 14:49

    Mul on aknapesuvedelik sellepärast praegu lisamata, sest ma satun ainult -15 kraadisele. Üks sõber käis autot aitamas osta, et üksik naine päris tünga ei saaks, päris üksi ei tahaks. Rehvid pean ise sebima, peeglitega saan tagurdatud, pestud Sttoilis ka, kui aega oleks. Aga ma hakkan nutma, kui rehv on tühi ja helistas kuhugi autoparandusse ja küsitakse, et kas teil pole siis mitte kedagi, kes selle ratta meile tooks või, et miks sa nii kallid rehvid ostsid või miks su autol nii sitad tuled on? No ma ju ka ei tea, ma ostsin selle nii. Kord olen saanud ühe mehe käest kiita, et ma sõidan manuaaliga, et selle tema pidi oma naisele uue auto otsima, sest naine ei õppinudki manuaali ära. Vastasin siis nii, et ma sain manuaaliga, järelikult sõidan manuaaliga. On nagu on. Olen alati mõelnud, et ma nii tahan sellist meest, kes tegeleks selliste asjadest, üks mul oli, aga tema autole pidin ka mina rehvid sebima – nii et suures plaanis vahet pole 🙂 Ja kui keegi käiks mu autoga ülevaatusel, siis ma teeks midagi iganes 🙂 sest seal küsitakse ka selliseid küsimusi, millele sa ei oska lihtsalt vastata ja see on kuidagi nii nõme. Aga muidu on tore, et auto on :)) Mu kõige parem sõber.

    • Mallu
      Vasta Mallu 19. jaanuar 2022 at 15:02

      Ma pole kunagi ülevaatusel käinudki, peaks v :D?

  • Avatar
    Vasta Mann 19. jaanuar 2022 at 14:32

    No meil kasutuses kaks autot, manuaal ja automaat… kunagi olin totaalne võhik, isegi tankida ei tahtnud ise. Nüüdseks olen üsna pädev… saan hakkama. Korra elus isegi rehvi mnt ääres vahetanud 😂 Kuid mis remonti puudutab, siis jh mina olen see loll, kellelt tulebki raha ära võtta, sest mul pole õrna aimugi, kui palju üks või teine töö maksma läheb või aega võtab 🤔 sõita meeldib väga… pigem roolis, kui kõrvalistmel 😃

    • Mallu
      Vasta Mallu 19. jaanuar 2022 at 15:02

      Rehvi vahetamisega jääks ma lihtsalt tänavale 😀

      • Avatar
        Vasta Morgie 19. jaanuar 2022 at 16:42

        Ma ei tea, mul pole kunagi kaskot olnud, aga kas mingile kaskole ei käi sellised autoabi teenused ka juba sisse?
        Ise sõidan vaheldumisi kahe vana fondiga, mõlemad manuaalsed, nii odavad, et kaskot pole
        olnud mõtet võtta. Küllap saab ka rehvivahetuse tehtud, kui on aega ja vajadust, aga kui on kiire, siis jätaksin auto teeserva ja kutsuks Boldi.

        • Mallu
          Vasta Mallu 19. jaanuar 2022 at 19:10

          Ma ka 100% kutsuks kellegi appi ja kui keegi ei tuleks, siis hülgaksin auto ja vaataksin, et ise tulema saan kuidagimoodi 😂

  • Avatar
    Vasta Siiri 19. jaanuar 2022 at 14:29

    Meil peres 2 autot, mehe ja minu oma. Mina arvan, et autoga seonduv tegevus võiks mehele jääda (kui teine olemas on🤣). Et selles mõttes ma võin ju osata valada klaasipesu vahendit, aga ma ei taha väga. Ma pigem ka selline, et punktist A punkti B eit..AGA puhtana hoian autot ise. See koht on minu jaoks väga tähtis, et auto oleks nii seest kui väljast puhas. Igasugused hooldused, kontrollid, rehvivahetused jne on mehe teha.

    • Mallu
      Vasta Mallu 19. jaanuar 2022 at 15:02

      Kui ma autos olen, siis vaatan ka mõnikord, et appi nii sitane! Aga kohe kui ära pargin, on see mõte peast läind 😀

  • Avatar
    Vasta Marju 19. jaanuar 2022 at 14:24

    Nissan Qashqai-ga sõidan.. loodan et õigesti kirjutasin 😀 Pigem olen punktA-B. Tankinud olen mingi 3 korda elus 😀 ja klaasipesuvedelikku pole never valanud ise 😀 Kuidagi alati on nii, et kütus läheb iseenesest paaki ja klaasipesuvedelik ka.. 😀 Aga lisadest kasutan püsikiirusehoidjat ja automaatseid täistulesid.. üldiselt see autovärgindus võõras teema mu jaoks ja ei viitsigi väga süveneda 😀 Kõigest ei pea ka kõike teadma.

    • Mallu
      Vasta Mallu 19. jaanuar 2022 at 15:03

      Nõustun, kuni saab kellegi abiga hakkama, siis elan edasi 😀

  • Avatar
    Vasta K 19. jaanuar 2022 at 14:14

    Sõitsin 4 aastat 2005 aasta golf V oli mu esimene auto ja teadsin sellest pea kõike või alati oli isa telefoni kõne kaugusel kui probleem oli võõras minule😆 isa õpetas noorena juba rehvi vahetama ja õli kontrollima ning need tegevused ei ole võõrad. Aga nüüd lõpuks ostsime endale uuema auto 2017 volvo ja nu kujuta sa pilti sama moodi mehega üritasime kapotti avada 😆 sure või maha häbist tankla ette 😆 lõpuks saime hakkama kuidagi 😆 õli varrast tundub et sellel autol ei ole ja muust võõrast ei hakka rääkimagi. Üritasime 4 kuud aru saada kuidas automaat kaugtuled peale lähevad 😆 ühesõnaga me ei tea kindlasti siiani pooli asju mis autoga teha saab või mis lisad on 😆

    • Mallu
      Vasta Mallu 19. jaanuar 2022 at 15:03

      Haha, ma kardan, et ma ei saa ka iial teada oma auto täisvõimsust 😀

  • Avatar
    Vasta Kats 19. jaanuar 2022 at 14:13

    Ma ka ei tea autodest midagi. Mees vahest küsib,et kuidas sa nii sõita saad,et midagi ei tea. Tean ju kus rool ja pedaalid on😂No kui midagi juhtub siis keegi ikka on aidanud. Ma olen mehele ka öelnud ,et sa ei tea paljudest naisteasjadest midagi aga näe, saad elatud🤣

    • Mallu
      Vasta Mallu 19. jaanuar 2022 at 15:03

      Haha just!

  • Avatar
    Vasta Gerly 19. jaanuar 2022 at 14:12

    Hoolduse/remondi lasen ikka spetsidel teha ja 10k km tagant õlid ja värgid ja no need mind väga ei koti ka, ma pmt aint maksan. Aga üldpildis kasutan ja tean kõiki auto lisasi. Isegi tulesi regullin ise 😀 uduga hea kui rohkem ette näitavad. Salongi armatuuri valgustuse keeran ka pimedaks. Palju mugavam sõita kui midagi näkku ei helenda. Parkimisandureid kasutan, kaamerat mitte. Kaameraga nii pede parkida, peeglitega lihtsam 😀

    • Mallu
      Vasta Mallu 19. jaanuar 2022 at 15:03

      Millal üldse hoolduses käima peab? Ma pole käinud 😀

      • Avatar
        Vasta Morgie 19. jaanuar 2022 at 16:34

        No uus auto peaks hakkama sind ise hoiatama, kui hooldusvälp kätte jõuab? Isegi vanemad autod teevad seda.

        • Mallu
          Vasta Mallu 19. jaanuar 2022 at 19:00

          Okei, eks ma hoian silmad-kõrvad lahti 😄

      • Avatar
        Vasta Heli 19. jaanuar 2022 at 17:02

        Käidki kas iga 10k km järel või kui nii palju sõitmist pole, siis korra aastas. Kas need vw vennad, kes sulle auto müüsid sind ise kutsunud pole vms?

        • Mallu
          Vasta Mallu 19. jaanuar 2022 at 19:11

          Ei ole keegi veel kutsunud, aga eks ma uurin…

        • Avatar
          Vasta Anks 19. jaanuar 2022 at 19:59

          Lihtsalt infoks – kõikidel autodel ei ole hoolduse vahemik 10 000 km. Oleneb autost, mul nt 15 000km. 🙂
          Ja hooldus tuleb teha kas määratud kilomeetrite tagant või iga aasta tagant, oleneb kumb enne täis saab

          • Mallu
            Mallu 20. jaanuar 2022 at 15:04

            Hahha davai 😄

  • Avatar
    Vasta S 19. jaanuar 2022 at 14:09

    Ma Sinu täielik vastand 😎 töötan igapäevaselt autodega.. kahjukäsitlus 👊 isiklik auto samuti VW

    • Mallu
      Vasta Mallu 19. jaanuar 2022 at 15:04

      Tubli! 😀

  • Avatar
    Vasta Keidi 19. jaanuar 2022 at 14:08

    Ma olin kunagi taksojuht ja siis ikka tuli ootamatusi ette, kus pidin näiteks ise ratast vahetama ja ISE peaaegu igapäev oma autot pesema. Nagu mitte automaatpesulas (sest see oleks lõpuks liiga kulukaks läinud), vaid ise tavalises mündipesulas selle survepesuri ja harjaga seal vehkisin. Olin selle väga osav ja sain vaid mõne euroga auto kiirelt puhtaks. Tänasel päeval eelistan siiski automaati, kuigi vahel meeldib ikka ise ka pesta. 😁 Klaasipesuvedelikku panen ka ikka ise ja pirne vahetan ja õlitaset tuleks aegajalt kontrollida jne. Sellise värgiga saan hakkama. Aga eelistan siiski, kui mees selliste asjade eest hoolitseb ja nüüd ta pigem ongi kõik enda kanda võtnud. Aga jah, kui taksojuht olin, tegin kõik siuksed pisiasjad ise ära. 😊
    Aga ma kindlasti ei vaata viltu naistele, kes neid asju teha ei oska. Okei, no kojamehed võiks ikka osata kinni panna ja kapoti avamise võiks ka ära õppida, kui vaja klaasipesu vedelikku panna (selle murega vast esindusse naljakas minna 😅), aga kõik muu võib vabalt meeste/mehaanikute rida olla. Ja auto on sul tõesti ilus😍

    • Mallu
      Vasta Mallu 19. jaanuar 2022 at 15:16

      Ma olen alati mõelnud, et taksojuht oleks päris huvitav olla. No nii päevakese 😀

  • Avatar
    Vasta Gerda Kesa 19. jaanuar 2022 at 14:04

    See pole midagi imelikku kui naine ei tea autodest nii palju. Aga elementaarsed asjad võiks selged olla ja kui ei tea siis selleks on autodega kaasas vastav raamat. Nagu autopiibel. Isiklikult hetkel toimetab autoga mees kui mismit on viga siis alati uurin ise mis ja kus ja nii saan ise ka targemaks, ning sõidukohapealt olen pigem see julgem naine, oskan parkida igatepidi. Ei karda tänavaid ja reavahetusi, vajadusel anna gaasi jne.

    • Mallu
      Vasta Mallu 19. jaanuar 2022 at 15:16

      Ma ei viitsiks elusees seda raamatut lugeda, tundub juba eos igav 😀

  • Avatar
    Vasta Maiu 19. jaanuar 2022 at 13:55

    Meil Toyota RAW4, täitsa sümpaatne auto. Kuna mees pidevalt eemal siis peab ise saama teatud asjadega hakkama – rehvivahetus (elan päraperses, seega pakkida 3 last ja 4 suurt rehvi ja sõita kuhugi boksi, et lasta vahetada..tundub vahepeal mission impossible), õli kontroll ja lisamine, sama moodi aknapesuvedelik.
    Oman ka C-kat juhtimisõigust, siis on lihtsalt huvi tekkinud asjad ISE ära teha.

    • Mallu
      Vasta Mallu 19. jaanuar 2022 at 15:17

      Huvitav, kas ja millal mul see huvi tuleb 😀

  • Avatar
    Vasta Tinkerbell 19. jaanuar 2022 at 13:43

    Issand!!!! Nii tuttav olukord. Mul on nimelt olnud kolm autot ja nüüd on neljas. Esimene oli Audi, siis BMW ja kolmas siis Mersu. Bmwl ja audil olid kangid mõlemal pool rooli, üks suunatule ja teine kojameeste jaoks.Mersu oli esimene auto millel on see kojameeste kang ainult ühel pool. Sain mersu, hakkas sadama ja vaatan et nih paneks tööle kyll kojamehed, aga kangi pole???! Nii ma siis proovisin seda kangi millega suunatuld ka sai näidata. Kujutan ette kui vaimukas see oli teistele. Vihma sajab, mina keset liiklust muudkui näitan paremale ja vasakule jne suunda. Lõpuks kuskil 3 kuud hiljem julgesin mehelt küsida, et kuidas need käivad. Tanan jumalat kuiva suve eest 🤣🤣🤣🤣 alles hiljuti siis ostsin endale natuke uuema mersu. Vaja oli samamoodi täita klaasipesuvedeliku paaki. Tee mis tahad, mina seda kohta ei leia, kust kapott üles lahti tõmmata. See auto on mul olnud nüüdseks aasta, olen kõrvalt korduvalt näinud, et mees teeb kapoti lahti, aga siiani mina ei tea kuidas…. Ja ma vist ei hakka küsima ka!🤣 igatahes samamoodi nagu mu vanal mersul see kapott lahti ei tule.

    • Mallu
      Vasta Mallu 19. jaanuar 2022 at 15:17

      Tead ega seal bensukas see mees ka kohe lahti ei saand 😀 (mida lauset… :D)

      • Avatar
        Vasta Krr 19. jaanuar 2022 at 16:15

        😀 :D, ega alati ei ole nii lihtne jah 😀

      • Avatar
        Vasta Tinkerbell 19. jaanuar 2022 at 21:04

        Tahtsin taiega lisada veel, et ma pole üldse autokauge inimene muidu, aga sellised lihtsad asjad on kyll praegu et mjeeeeh. Ma võiks ju Googeldada, aga samas kas mul on vaja kapott lahti saada? Võib-olla mitte 🤣🤣

        • Mallu
          Vasta Mallu 20. jaanuar 2022 at 15:10

          Ma ei hakkaks üldse süvenema. Ja ei hakka ka 😄

  • Avatar
    Vasta M 19. jaanuar 2022 at 13:38

    Meil on suur 17 aastat vana bemm. Peaks uuema ostma, aga tegelikult on ta võrreldes nii mõnegi uuema autoga mugav ja päris palju kola mahutab ka. Ilmselgelt mingit kaamerat ega sõiduabisid pole 😀 parklas üritan sellega ikkagi mingi tühjema koha leida, et ei peaks ukerdama. Ma suht könn, et isegi istet tõstes ei näe väga hästi välja ja seepärast on vaateväli natuke kehvem. Audi oli meil ka, sellel sai istet paremini liigutada ja tunnetasin kabariite rohkem.
    Aga klaasipesu- ja jahutusvedelikku oskan valada, rehvidesse õhku ka lasta. Mõnel autol saan tule pirni vahetatud. Aga võiks ikkagi natuke rohkem teada ja osata.

    • Mallu
      Vasta Mallu 19. jaanuar 2022 at 15:31

      Miks neid pirne üldse vahtema peaks? Kus need üldse on? Ma nii confused 😀

      • Avatar
        Vasta C 20. jaanuar 2022 at 06:48

        Eks need aegajalt põlevad läbi ka. Samas sul nii uus masin, sellel ilmselt ise ei tasugi näppida. Vanal masinal on paljud asjad lihtsamad ja saab ise ära teha.

  • Avatar
    Vasta Kristin 19. jaanuar 2022 at 13:34

    Üritan nii palju, kui võimalik, hakkama saada ise. aga kui mõni aeg solarise parkimismajas juhipoolne klaas otsustas enam mitte üles tulla peale parkimispileti võtmist, siis olid küll pisarad silmas ja kõne isale, et mida ma nüüd teen. õnneks siis kasko autoabi aitas. klaasipesuvedeliku ja kapotiga saan hakkama, vast rehvi vahetaks ka ära, kui vägaVÄGA vaja, aga kui muu probleem või auto imelikult käitub, siis paanikas kõne isale või vennale 😂

    • Mallu
      Vasta Mallu 19. jaanuar 2022 at 15:18

      Ma ei teagi kellele ma helistaks, kui mingi jama oleks. Politseisse :D:D

  • Avatar
    Vasta Merx 19. jaanuar 2022 at 13:33

    Sain ka mõned aastad tagasi load – manuaali load. Peale lubade saamist olen aga sõitnud ainult automaadiga, samuti koos kõigi lisasega autoga. Mu elukaaslane aga keelas mul kasutada parkimiskaamerat, et harjuksin kasutama peegleid, hetkeseisuga ütlen – olgu ta tänatud. Kaamera on vahel nii must, et selle järgi jääksingi tagurdama, arvestades kui sopane meil 75% aastas on. Ja iga esimese poripritsme pärast ju pesulasse ka ei sõida. Nüüd ma siis olen, ei oska parkimiskaamerat kasutada, sest how the f inimesed sellest üldse aru saavad? Peeglitega palju lihtsam. Ja ninaga kuhugi parkida ma ka ei oska, ainult tagumise osaga.
    Minu jaoks ilmselt suht win olukord, aga autodest ma muidugi samuti suurt ei tea, oma auto lisasid tunnen 🙂

    • Mallu
      Vasta Mallu 19. jaanuar 2022 at 15:19

      Juba ütlen, et oled must üle. Manuaaliga ei suuda ma midagi teha 😀

  • Avatar
    Vasta Riina 19. jaanuar 2022 at 13:25

    Mul on Volvo V70, ja ei pea ennast autospetsiks aga auto kauge inimene ka mitte, aknapesu vedeliku vahetamisega saan hakkama, mootorõli kontrollimisega, jahutusvedelikuga samuti,kuna mul pole uus auto, siis saan aru kui auto miskit viga, ala kui rattalaager hakkab häält tegema… hiljuti sai siin lastud autol nookurid ja tõukurid ja hunnik asju veel lasta ära teha… nädal hiljem hakkas auto kohapeal tuksudes mootor puterdama, et vahest oli tunne,et sureb välja. Läksin tagasi tegid diagnosti aga midagi ei näidanud, pakkusid, et küünlaid vahetada, kohe ei olnud nõus, esiteks suur välja minek ja ei tohiks läbi olla veel. Kodus surfasin Volvo foorumites ja läksin tagasi, et vaadaku üle vaakumpumba pistik, et see võib põhjustada. Ja nii kui lahti tegi, oli see õline ja vahetasid ära ja enam ei puterdanud. Rehvi vahetan ka ära 😊 seega jaa pigem vist olen see, kes matsu jagab 😊🙈

    • Mallu
      Vasta Mallu 19. jaanuar 2022 at 15:31

      Ma pole elusees jahutusvedelikuga kokku puutunud 😀

  • Avatar
    Vasta Ruth 19. jaanuar 2022 at 13:24

    Tahtsin ise automehaanikuks saada, aga ema laimas mõtte maha, siiani kirun teda. Aga autod on minu valdkond ja olen ise vana auto omanik aastast 1984 ning mingeid lisavidinatest küll puudust ei tunne, vanad head peeglid tagurdamiseks ja peaasi et sooja puhuks ja rohkemat vaja polegi. Olen osalenud mootori remondis, õlivahetuses, rehve olen ise vahetanud, velgi tasakaalustanud, keevitanud jnejne. Täiega minu teema 😀

    • Mallu
      Vasta Mallu 19. jaanuar 2022 at 15:27

      Alati saab ju uuesti õppima minna :D!

  • Avatar
    Vasta Cärol 19. jaanuar 2022 at 13:20

    Nagu for real, ma ei oska parkimiskaamera järgi parkida 😂. Ainult peeglite järgi, kui sõdan autoga millel tagurdades läheb parkimiskaamera tööle, siis nope, mina vahin ikka peeglitesse 😅

    • Mallu
      Vasta Mallu 19. jaanuar 2022 at 15:26

      Nagu kuidas saab mitte osata, ta ju näitab sulle kõike 😀

  • Avatar
    Vasta M. 19. jaanuar 2022 at 13:18

    mina näiteks olen see naine, kellele meeldib aega veeta garaazis ning näpud õliseks teha. Kui ei oska, tuleb mõni sõber appi ja õpin😀 Mõni kuu tagasi alles sain esimest korda mootorivahetust proovida.

    • Mallu
      Vasta Mallu 19. jaanuar 2022 at 15:27

      Ma ausalt kade, tundub tegelt lahe ja kasulik, kui endale huvi pakub!

  • Avatar
    Vasta Helery 19. jaanuar 2022 at 13:17

    Meil on VW Arteon. Enamus lisasid on mul teada ja suurt osa panen ise peale ja võtan maha. Pargin peeglite ja kaamera komboga. Klaasipesu vedelikku, diislit ja ad blued oskan ise lisada.
    Aga su jutu peale meenus mulle, kui alles auto ostsime ja ma esimest korda üksi tanklasse sellega suundusin. Hakkasin rõõmsalt tankima ja noo, ei osanud ma seda kütuse luuki lahti teha. Otsisin rooli ja istme juurest mingit nuppu vms. Proovisin küüsi taha ajada ja luuki lahti sikutada. Tulutult. Sõitsin koju ära ja palusin mehel tankima minna. Sest ma ei oska luuki avada.
    Mees küsis, et vajutasid ka üldse luuki v. Aa, okei. Kõike muud tegin aga selle peale ei tulnud, et luuki õrnalt vajutada ja siis see ise lahti tuleb🤣.

    • Mallu
      Vasta Mallu 19. jaanuar 2022 at 15:31

      hahahhhaha 😀 sorri, ma naeran 😀

  • Avatar
    Vasta Katu 19. jaanuar 2022 at 13:08

    I can relate to that 🤣 Ma sõidan autoga mega vähe tegelt, noh iga tööpäev viin lapse lasteaeda ja sõidan koju tagasi u 15min. Aeg ajalt käin poes kusagil või nt pakiautomaadis, vb vahel lapsega kui vaja kaugemale mängukale vms minna v turule jne. Töökoht mul liiga ligidal, et autoga käia seega jah igapäevaselt suurt muud sõitu pole, seega ega ma väga seda ei fänna ka ja alati kui saan liigun mehega koos, et ei peaks ise roolis olema 😀
    Ma kasutan oma ema autot (elame ühes majas ja temal on kodukontor, seega saame hästi hakkama kahepeale) ja ma pole ka kunagi aknapesuvahendit pannud ega muud teinud. Kui miskit autoga on siis ma kurdan oma mehele, kes siis tegeleb või ema oma mehele 🤣 vahepeal sõitsin mehe bemmiga ka veidi aga see oli nii kuradi ebamugav auto (iste nii aukus, et ma tundsin, et ei näe väljagi jne) ja siis mees sai ka tööauto ja polnud mõtet seda bemmi seismas hoida. Kusagile kaugele ma ka ei viitsiks ise üksi sõita..eelmine suvi sõitsin esimest korda pika otsa tallinnast lõuna eestisse aga siis ka koos mehega, et kui ära väsin siis vahetame jne. Parkida mulle ka ei meeldi, eriti kitsastes tingimustes, pigem pargin nt poeparkla teise otsa, kus vähem rahvast. Kui ma välja ei saaks siis ilmselt tiirutaks poes seni kuni nt kõrvalt auto läinud ja siis ohutult välja saab või hakkaks nutma ja ütleks, et mees appi tuleks 😀 Tagurdamise puhul nt ma ei suuda peeglist hinnata reaalset kaugust, kuidagi ei usalda end ja kaamerat pole seega ma lihtsalt vaatan üle õla taga aknast ja saan paremini aru. Eks see vist pidi naise mõistuses mingi eripära olema, et kabariitide ja vahemaa hindamine ei tule välja (mitte kõigil muidugi) 😂 aga jah siiani nt ei taha liigelda sellistes kohtades, kus tihe liiklus ja ma ei tea kust kuhu saab ja kas parkida nt kuhugi õnnestub jne (nt nagu kesklinn) seega jah ma olen see äpu, kes täpselt nii palju kui hädavajalik on liikleb autoga 😀

    • Mallu
      Vasta Mallu 19. jaanuar 2022 at 15:27

      Ma õnneks ringi sõita ei karda, isegi välismaal rentisin auto, kui 2 kuud load olnud olid 😀

    • Avatar
      Vasta Morgie 19. jaanuar 2022 at 16:20

      Ah jätke oma “naise mõistuse” jutt, sellega tõmbate ise endal vaiba jalge alt.
      Mulle meeldib kõige rohkem just pessa tagurdades parkida, aga ma tahan seda teha rahulikult ja nökerdades ja suures parklas ilmub alati viie sekundiga keegi, kellele mu logistamine närvidele käib ja kes, kui ma olen oma auto tagumiku õigesse kohta manööverdamise, paneb minust ilge tireliga mööda ja keerab metsi vilistades ühe hooga järgmisse vabasse auku, nagu tahaks nina peale visata, et vaat nii käivad need asjad. Ainult kui ma ükskord sellist vilistajat lähemalt vaatama läksin, oli tema auto viltu joonte vahel ja minu kaua nökerdatud kaunikene oli täitsa otse /maniakaalne naer/
      Tsgurdamiskaamerat mul ei ole, aga tahaks küll, sest kardan väikelaste, koerte ja kasside pärast. Need ei ole auto tagant näha…

  • Avatar
    Vasta T. 19. jaanuar 2022 at 13:08

    Tere-tere! Mina olen ka see A-st B-sse eit. Sest olgem ausad, ükski autokooli kursus ei valmista sind selleks ette, et sa oma tulevikuautoga igast imetrikke teha oskad. Iga auto on ju erinev, isegi mingid põhifunktsioonid – võtame kas või selle kapoti avamise – võivad autoti väga erineda, kus mis kangi peab tõmbama või kuhu täpselt “Seesam, avane!” sisse peab lugema. Mu autokooli grupis õpetati isegi rehvivahetamist nii, et kogu grupp, mingi 20 inimest olid ühe auto kõrval hunnikus ja siis õpetaja vahetas ja rääkis juurde. No mitte midagi ei näinud, kust mida ta keerab või teeb. Kuidas ma siis pean seda ükskõik mis autol tulevikus teha oskama, kui ma olen seda reaalselt 1x elus näinud ja seda ka läbi inimmassi.
    Ma tahaks nt reisidel väga autot rentida, mõnel väikesel saarel ise ringi trippida, aga vot ei julge. Kaarti võin ju lugeda, aga mis siis saab kui see võhivõõras auto mingeid signaale hakkab andma ja mul pole õrna aimu ka mida kust tegema peab. Õudne.

    • Mallu
      Vasta Mallu 19. jaanuar 2022 at 15:32

      welcome to the club! aga reisil olen autot rentinud, pingeline oli, aga elasin üle 😀

  • Avatar
    Vasta Anne 19. jaanuar 2022 at 13:06

    Mul hea väike mugav auto(hetkel). Aga ma olen pidanud vihmase ilmaga parklas ära vahetama tagumise rehvi. Mõni meeste rahvas läks ka mööda aga need küll appi ei tulnud. Klaasipesuvedeliku ja mootoriõli lisamine tundub selle juures pääris lihtne tegevus

    • Mallu
      Vasta Mallu 19. jaanuar 2022 at 15:28

      Aga miks sa ei küsinud? 😀

  • Avatar
    Vasta M 19. jaanuar 2022 at 13:05

    Ma ei oska lähi-kaugtulesid vahetada ja klaasipesuvedelikuga oli nädalavahetusel sama teema 😀 Vana auto luges liiklusmärke, uuel seda peal ei ole ja olen siiamaani hädas märkide jälgimisega 🙄

    • Mallu
      Vasta Mallu 19. jaanuar 2022 at 15:28

      Ma ka ei oska tulesid vahetada – aga auto vahetab õnnneks ise 😀

  • Avatar
    Vasta Mrs 19. jaanuar 2022 at 13:03

    Mul ses mõttes sama lugu, et klaasipuhastusvedelikku pole iial juurde pannud ja autoga pesulas pole ka käinud. Vanasti sõitsin isa autoga, siis mehe vanemate autoga mehega kahasse, siis meie autoga, aga kuna mees oli põhiline kasutaja, siis mul õnnestus isegi tankimisest pääseda. Nüüd eelmise aasta maist on mul oma auto. Klaasipesuvedelik pole veel otsa saanud ja pesulas pole see auto käinud. Kuna tegu elektrikaga ja mees pole mu autoga veel sõitnud, siis mulle tundub, et millalgi pean ma sellega ikka pesulasse jõudma. Aga ma lükkan edasi.

    Samas autod valinud olen meie peres mina. Teen eeltöö, vaatan tehnilisi näitajaid, lisasid, võrdlen hindu jne. Nii et selle koha pealt olen ma suht kodus.
    Parkimisprogramm on mu lemmik, sest mul pole silmamõõtu. Meie auto parkimisprogramm pargib küll ainult külgboksi, aga see ongi keerulisem. Ma ei oska hinnata, kas parkimiskoht on piisavalt pikk, et meie auto ära mahuks (meil pereauto suht pikk; oma auto on väike käblik, selle ma ikka suudan ära paigutada). Parkimisprogrammi kasutan vahel lihtsalt selleks et näha, kas selle arvates peaks auto ära mahtuma. Kui väsinum olen, siis lasen programmil parkida, ei viitsi ise nikerdada. Vahepeal pargin ikka ise ka, et mitte parkimist ära unustada.

    • Mallu
      Vasta Mallu 19. jaanuar 2022 at 15:32

      Ma pole isegi oma autot ise valinud 😀 VW soovitas ja ma võtsin 😀

  • Avatar
    Vasta Mirjam 19. jaanuar 2022 at 13:00

    Nipet näpet oskan ise ka jälgida-teha. Kuna vahepeal olen pidanud igast vanade käuladega sõitma, millel alatasa midagi viga, siis olen harjunud, et pean mootori õlitaset kontrollima ja vajadusel õli juurde valama, klaasipesuvedelik saab ka vajadusel valatud :D, rehvi purunedes olen isegi selle vahetusega ise hakkama saanud (okei, mees oli telefoni otsas ja ütles mida kuidas teha). Gaasiseadmega automaatkäigukastiga autol tuli tihti möödasõidul manuaalselt labasega käike vahetada, muidu läks gaasiseade lolliks… ja noh enamus sellised asjad, mis uue auto omanikke ei puuduta absoluutselt 😀 Hetkel ka auto, millel pole parkimisandureid, rääkimata kaamerast, tuleb nagu ennemuistsel aal ise tagurdamiste ja külgboksidega hakkama saada. Tahaks lihtsalt nii väga, et oleks raha, et uuem auto liisingusse võtta ja et oleks kõiksugu mugavused ja peaks ise ainult tankima…😅

    • Mallu
      Vasta Mallu 19. jaanuar 2022 at 15:34

      eks see olegi nii, et elu õpetab 😀 mul õnneks uus auto, polegi midagi väga putitada 😀

  • Avatar
    Vasta R. 19. jaanuar 2022 at 13:00

    Mul on load olnud 12+ aastat. Selle aja sees ei ole ma selgeks saanud, ega tegelikult huvi tundnudki, kus käib bensuluuk lahti, kuidas kapot avaneb ja pesulasse minek tundub täis horror olevat. Istun autosse, sõidan. Väga rahul sellise korraldusega :).

    • Mallu
      Vasta Mallu 19. jaanuar 2022 at 15:28

      Tahaks ka sellist korraldust 🙁

  • Avatar
    Vasta Helen 19. jaanuar 2022 at 12:58

    Mul pigem see, et aknapesuvedelikku ja kütet oskan lisada, rattaid oskan vahetada, aga sõita kardan ja parkimises olen koba 😂

    • Mallu
      Vasta Mallu 19. jaanuar 2022 at 15:29

      Vähemalt ma sõita ei karda, abiks ikka 😀

  • Avatar
    Vasta Zz 19. jaanuar 2022 at 12:55

    Kui nrimärk sama autol, mis pildil siis.. ehk teed liikluskindlustuse ära😀
    Muus osas – vajalikud asjad saan tehtud (tangitud, pestud, vedelikke valada,rehvid pumbatud), aga pigem mees on see, kes utleb, et siit koliseb voi seda ja teist vaja teha😂
    Esimesed 7a ma ei julgenud ise automaatpesulasse sõita😂 ja petrooleumi circkle k pesula jamas tooaeg ka omajagu palju. Pidin seal veel tagurdama ja jaurama – see oli oudne😂

    • Mallu
      Vasta Mallu 19. jaanuar 2022 at 15:29

      Ei, see oli vana numbrimärk, obv on mul liikluskindlustus ja kasko 😀

      • Avatar
        Vasta Zz 19. jaanuar 2022 at 16:24

        Jaa, ega ma paha pärast! 😀 igaks juhuks. Endal vahel meelest läinud küll kindlustus maksta 😂

        • Mallu
          Vasta Mallu 19. jaanuar 2022 at 16:29

          Ei ma ei arvagi, et paha pärast! Mul õnneks tuleb meil ka, kui peab uuendama :D!

  • Avatar
    Vasta Kristi 19. jaanuar 2022 at 12:52

    Meil selline kuldses keskeas auto aastast 2012. Hakkan vaikselt muutuma selliseks eideks 🙂 Mul mees mind lihtsalt nii ära hellitanud sellega, et viib ja toob parandusesse ja vahetab kõiksugu veed ja rehvid ja asjad ära jne. Varem olin väga iseseisev ja no tglt veidi pikema mõtlemise peale saaks ilmselt praegu ka hakkama pm kõigega, mis tavakasutajal vaja läheb, remondid jätame siit välja eksju aga rehvide ja kojameeste ja tulede vahetus ja erinevate vedelike kontrollimine ja lisamine ei olnud suurem probleem. Aga aina pikemalt pean mõtlema, kui ise pean mõnda neist tegema 🙂

    • Mallu
      Vasta Mallu 19. jaanuar 2022 at 15:34

      Ärge uhkustage oma meestega krt 😀

  • Avatar
    Vasta K 19. jaanuar 2022 at 12:50

    Mul on BMW 520 ja ma ei tea oma auto lisadest ka midagi. Näiteks kui mul oli auto kuu olnud ja ma olin selle aja jooksu 2x sõitnud temaga, siis avastasin, et saab peegleid kokku panna. Ma muidugi ise tahtsin regullida paika neid aga vot mida see nupuke seal tegi. Aga ma isegi ei oska kasutada tavalisi funksioone 🙄 Näiteks pidin mehele helistama, et teada mis kangist ma aknale saan vedeliku 🤷‍♀️ Ja ma ajan tihti need kangid seal roolil sassi.
    Parkimises ole ma jube aeglane ja manööverdan 100x enne kui olen ilusti.
    Kui ma tegin 6 a. tagasi load siis sõitsin tihti autoga aga siis tuli ligi 4a. auk kus muidugi sõitsin ka aga vb 2-3x aastas, kui sedagi. Nüüd kasutan ka autot ainult väga suurel vajadusel ja lähen kohe pingesse kui mõni mul liiga tagumikus sõidab ja siis pärast möödudes peab veel mulle napikalt ette sõitma.
    Ausalt, ma ei tea miks aga mul on tulnud mingi hirm ja kui mul on vaja sõita kuhugi ja ma juba enne seda ei tunne ennast kindlalt. Tuleb nagu ärevus. Vot sellisel juhul ma kas palun meest mind viia või võtan takso.

    • Mallu
      Vasta Mallu 19. jaanuar 2022 at 15:34

      Mul lähevad peeglid ise kokku, kui uksed lukku panen 😀

  • Avatar
    Vasta Janika 19. jaanuar 2022 at 12:45

    Mina ka ei tea ja ei huvita ka. Mul laps vajutas tagumise kojamehe tööle ja ma ei leidnud, kust kinni panna. Palusin ka suvalise mehe abi. Sama juhtus ka klaasipesuvedelikuga. Ma ka ei saanud kapotti lahti ja palusin abi. Järgmine kord ka jamasin nii kaua, kuni lõpuks meenus ja nüüd imelihtne.

    • Mallu
      Vasta Mallu 19. jaanuar 2022 at 15:30

      Küll on hea, et maailmas on mehi 😀

  • Avatar
    Vasta Vaike 19. jaanuar 2022 at 12:45

    Minu autokool lõppes sellega, kui õpetaja ütles, et vaheta käiku ja ma karjusin, et vaheta ise, rsk! Rohkem ma ei läinud ja ei lähe ka. 😀 Ratas on, bussid sõidavad.

    • Mallu
      Vasta Mallu 19. jaanuar 2022 at 15:30

      Mul esimene kord autokoolis öeldi ka, et ma ei saa iial lube. 10a hiljem sain 😀

  • Avatar
    Vasta S. 19. jaanuar 2022 at 12:42

    Tankida oskan, autopesulas käimisega saan ka hakkama. Lisavarustust mu autol väga palju pole 😅 ehk siis selline keskmine vast. Kui mõni tuluke armatuuris põlema hakkab siis tekib aga paanika üldjuhul ja kõne läheb autotargast vennale 😝

    • Mallu
      Vasta Mallu 19. jaanuar 2022 at 15:30

      Oleks mul vaid vanem vend 😀

      • Avatar
        Vasta Morgie 19. jaanuar 2022 at 16:49

        No oma isiklik automehhaanik või tuttav töökoda on ka abiks. “Tere, Kalle, mu auto teeb imelikku häält…” Kalle ohkab ja mõtleb, et jälle, aga välja ei ütle, sest ta on viisakas inimene.

      • Avatar
        Vasta S. 20. jaanuar 2022 at 11:11

        Ta minust noorem muidu 😀 😛

        • Mallu
          Vasta Mallu 20. jaanuar 2022 at 11:15

          noorem vend on mul olemas, aga tal veel pole lube, ehk varsti saab siis mind ka aidata 😀

  • Avatar
    Vasta H.O. 19. jaanuar 2022 at 12:41

    Lisade eest maksid, aga kasutada ei oska ja vaja pole. Milleks raha loopida? Hmmm

    • Mallu
      Vasta Mallu 19. jaanuar 2022 at 15:35

      Tead ma otseselt ei valinud neid, see on demoauto. V no oli. Tuli nende lisadega, mis tuli 😀

  • Avatar
    Vasta Kadi 19. jaanuar 2022 at 12:41

    Ma ostsin kaks kuud tagasi uue bmw kuna ei viitsinud vana enam remontida. Jah, ma ise remontisim ka mingeid lihtsamaid asju jne, Google hea abimees 🤣 ma kasutan parkimisel AINULT küljepeegleid, ei oska kaameraga 🤣

    • Mallu
      Vasta Mallu 19. jaanuar 2022 at 15:35

      Kuidas saab mitte osata kaameraga? 😀 See ju… näitab 😀

  • Avatar
    Vasta Agnes 19. jaanuar 2022 at 12:37

    Meil peres Mercedes GLS. Eelistan ausaltöeldes pigem mitte üldse ise sõita kuna see jube laev minu meelest. Sellest üldse ei räägigi, et sada miljon erinevat nuppu ja sõidusüsteemi peal.Miks peaks auto minu eest pidurdama, pikivahet hoidma ja parkima ja Jumal teab, mida veel tegema? Milleks mind siis sinna rooli taha üldse vaja on😂 ? Ma õppisin ise tankima alles siis kui 11 aastat load olid olnud🙈😁Klaasipesuvedelikku valaks ka esimesse korgiga avatavasse kohta vist seal kapoti all, juhul kui mõni ime läbi peaks suutma selle kapoti ise avada.Minu meelest sellised asjad ongi meeste rida ja kui mul meest poleks, paluksingi tuimalt tanklas suvalisi lahkema näoga härrasid end autoga aidata 🙈😁

    • Mallu
      Vasta Mallu 19. jaanuar 2022 at 15:36

      Vähemalt neid lahkeid härrasid leidub! 😀

  • Avatar
    Vasta Geidi 19. jaanuar 2022 at 12:35

    Mul on Hilux. Oskan kõiki vedelikke kontrollida jne. Ainukene mure on selles, et kuna auto on tüstetud versioon siis ma kurat ei küüni! Ma olen liiga lühikene.
    Üldiselt olen autos bad-ass ja saan kõigega hakkama. Parkimise osas – tagurduskaamerast on palju abi aga paljudesse kohtadesse ma lihtsalt ei mahu oma auto pikkuse või kõrguse tõttu.
    Aga mulle meeldib.
    Tegelikult on mees mu ära hellitanud ja ise kapoti alla pean harva vaatama.

    • Mallu
      Vasta Mallu 19. jaanuar 2022 at 15:36

      Veab sul!

  • Avatar
    Vasta Merily 19. jaanuar 2022 at 12:26

    Vana ront 2010 pika kerega mondeo 😀
    Lapsed kooli-lasteaeda ja maale ema juurde. Kõik!
    Olen ka nutnud parklas, kui roolilukk peale làks ja maha võtta ei osanud 😅 Esimene tankimine ja praamile sõit – wow ma olin nii uhke enda üle 😅 Kartsin, et raudpolt ütleb aparell mu all üles ja lõpetan meres.. See suvi panin ise ühele rehvile (mees on piisavalt koolitanud, et ei ütle KUMM 😅) õhku juurde kompressoriga. Vot see oli asi, mille üle taas tohutut uhkust tundsin. Mis siis et mees telefonitoru teises otsas oli samal ajal ja juhendas 🤣

    Väga lõbus 😁

    • Mallu
      Vasta Mallu 19. jaanuar 2022 at 15:36

      Ma sõitsin kunagi praamile sõites oma auto kere katki 😀 ups

  • Avatar
    Vasta Sanka 19. jaanuar 2022 at 12:23

    Ma pole just autokauge inimene
    Tean võib-olla nii mõndagi, aga enamus ajast lööb see hirm sisse, et äkki lõhun hoopis midagi ära. ( Velgedel rehvivahetuse ja klaasipesu vedeliku panemise ja mõne muu asjaga saan vast hakkama) kutt on auto mehaanik õnneks

    • Mallu
      Vasta Mallu 19. jaanuar 2022 at 15:36

      Siis sul eriti mugav elu! 😀

  • Avatar
    Vasta Pille 19. jaanuar 2022 at 12:23

    Aa ja loomulikult pole mul ühtegi uhket atribuudikat, mis aitaks parkida. Ikka peeglid ja pargin nt boxi nagu the Queen that I am.

    • Mallu
      Vasta Mallu 19. jaanuar 2022 at 15:37

      Tubli oled!

  • Avatar
    Vasta Merle 19. jaanuar 2022 at 12:22

    Mina saan põhilised asjad ise tehtud. Valan klaasi pesu vedelikku juurde ja kui vaja kontrollin ka õli taset. Tankimine on loomulik asi millega peaks ikka igaüks hakkama saama😉Kuna mul nii vana auto(2007a Dodge Caliber) siis pean parkima ainult peeglite abiga. Parkimis andureid ega kaamerat pole. Kui vaja saan ka pesulas käidud, nii isepesulas kui ka automaatpesulas nt Cirkle K-s. Kui vaja saan isegi tanklas rehvirõhu kontrollitud.Aga jah muu on paraku mehaanikute teha.

    • Mallu
      Vasta Mallu 19. jaanuar 2022 at 15:38

      Sa ikka way tublim kui mina 😀

  • Avatar
    Vasta Merca 19. jaanuar 2022 at 12:22

    Sõidan küll ise 10 aastat vana Volkswagen Passatiga aga arvan, et olen ikkagi üle keskmise asjadega kursis. Kahjuks või õnneks elan ma koos inimesega kellel on endal ka suht suva autost, mina iga imeliku hääle peale lähen uurin kus see hääl tuleb ja järgmisena on kõne juba remondimehele, et appiii mingi jama on. Laias plaanis arvan, et eks iga kogemus elus tuleb alati kasuks. Ilmselt ei oskaks võibolla ise igast moodaid lisasid kasutada mis autol küljes. Ise võin suvalist pidi peeglite järgi parkida, tagurdada niipalju kui vaja või kuhu vaja.

    • Mallu
      Vasta Mallu 19. jaanuar 2022 at 15:39

      Noh, keegi ikka peab see “targem” olema 😀

  • Avatar
    Vasta Keidi 19. jaanuar 2022 at 12:22

    Mina olen see, kes teab piisavalt. Mõned aastat tagasi omasin veidi vanemat autot, millel siis piduriklotse, kettaid, õlisid ja filtreid ja palju muud ise vahetasin/vahetasime. Nüüd on uus auto, kogu kapotialune on üks suur plastmassist kaitse ja ma mitte ei viitsiks neid sealt ükshaaval eemaldama hakata, et midagi kätte saada ja vahetada. Niiet nüüdsest on ka minust saanud see, kes viib auto esindusse või kuskile töökotta. 😀 Aga kaasa oskan autoteemadel alati rääkida ja neid, kes ei oska, kuidagi teistmoodi küll ei vaata. Kõigil meil erinevad huvid ja oskused. 😀

    • Mallu
      Vasta Mallu 19. jaanuar 2022 at 15:39

      Hea teada, et vähemalt viltu ei vaata. Ma napilt tean mis marki mu auto on 😀

  • Avatar
    Vasta Heidi 19. jaanuar 2022 at 12:21

    Mul oli volvo xc90 aga nüüd olen teises riigis jalamees 😂. Samas paljud mehed ei saanud sel autol ka kapoti lahti 😂 ma esimene kord vaatasin juutuubist, et kus see kang asub seal kapoti all 😂😂
    Mehel on küll auto aga ma võin julgelt öelda, et olen temast parem sõitmises. Ta koguaeg vannub ja närveldab seal tooli taga, et kahju hakkab oma kõrvadest.

    • Mallu
      Vasta Mallu 19. jaanuar 2022 at 15:39

      Ma ka ei saa aru neist, kes närvitsevad 😀 Mis see annab?

  • Avatar
    Vasta Liisukas 19. jaanuar 2022 at 12:21

    Ma olen autoga sõitnud vist juba pea 28 aastat, load on 25 🙂 Sõita oskan, kasutan küljepeegleid 😀 aga küljeboks ikka hästi välja ei tule.
    Sõidan mingi škodaga, mul pikaajaline rent. Ise pean hoolitsema ainult kütuse, klaasipesu vedeliku ja õli kontrollimise eest. Sellest, mis kapoti all toimub ma suurt midagi ei tea. Kui mingi tuluke kuskil vilkuma hakkab, siis pöördun lihtsalt mõne asjalikuma meestuttava poole ja saab õli kontrollitud ja rehvirõhk ka korda. Ma arvan, et ma ei hakka pingutamagi, et seda kõike ise teha. Tankimisega saan hakkama ja sellest piisab.

    • Mallu
      Vasta Mallu 19. jaanuar 2022 at 15:39

      Oiii juudas, mul alles 2a olnd 😀

      • Avatar
        Vasta Liisukas 19. jaanuar 2022 at 18:51

        Küll need kogemused ka tulevad. Ma õppisin 15aastaselt sõitma ja kohe kui 18 sain, olid load käes. Praegu tunnen roolis ennast nagu vana mees 😁

        • Mallu
          Vasta Mallu 19. jaanuar 2022 at 18:55

          Tubli! 😃

  • Avatar
    Vasta Pille 19. jaanuar 2022 at 12:21

    Oioiiii minu teema *hõõrun sõrmed soojaks*. No offense Mallukas, aga ma isiklikult keeldun olemast autoga ‘eit’. Mu ema ostis mulle esimese auto ja andis oma kõige säravamad tarkusepärlid kaasa. Ise ta nt vahetab kummid ära ja tassib need keldrisse. Saab õlivahetusega ise hakkama. Mina olen siis selline luksusnaine kes kõigest nt vahetab läbi läinud pirnid ära. Pesulast rääkimata. Alguses sain käsipesus igast tigedaid pilke mingitelt närvis taksojuhtidelt, aga surusin nutu alla, pea püsi ja nusserdasin tehtud! Järgmine kord oli lihtsam.

    Esimene asi, mis ema õpetas, et plz oska kapotti lahti teha. Kohe pärast ostu käisime tanklas ja pusisime ise selle süsteemi lahti. Üks kord rehvirõhku kontrollides jäi mul üks hieroglüüf selgusetuks ja küsisin kõrval ühelt mehelt nõu, et kumma joone pealt neid BARe ma lugema peaks. Ta aitas kätte ja pärast pobises, et ma olen mega tubli, et ise seda teen.

    Lisaks on mul akuga krokodillid, et God forbid, mitte mingil juhul kelleltki abi paluma ei peaks. Oma ülevaatusmees ja remondikoht on juba vana sõber. Ülevaataja lisas mind isegi FB sõbraks 😅

    Ma ei saa öösel magada, kui ma ei tea basic asju oma autost. Ega närvidele see alati hea pole. Tahaks ka et keegi lihtsalt võtaks ja teeks mu autole, mis vaja, aga samamoodi ei eelda, et keegi nt võtab mu maksuasjad ja “teeks” ära. PS Kuldne Ema Pärl: kui on mingi väiksem asi, millega võiks hakkama saada (nt pirnivahetus), siis ofc palu mõnelt tuttavalt abi, AGA jälgi seal juures mis ta teeb ja küsi küsimusi! Järgmine kord saad ise tehtud.

    • Mallu
      Vasta Mallu 19. jaanuar 2022 at 15:40

      Ei võta südamesse, ma võin vabalt see eit olla, ega see mind halvemaks inimeseks tee 😀

  • Avatar
    Vasta Enelin 19. jaanuar 2022 at 12:20

    Minule meeldib väga tagurdada peeglite abiga, mul on küll kaamera/andurid olemas, aga 100% eelistan alati peegleid. Tihti võtan ühe peegli nn pidejooneks ja pargitud auto ongi. Mina ise tunnen end roolis mugavalt, olen sõitnud erinevate autodega ja näiteks naudin täiega ka manuaalkastiga sõitmist, automaat on muidugi mugavam, aga manuaal ka hea. Autopesula pole ka üldse hull, see on nii kerge 😀 Ja klaasipesuvedelikku pean oskama ka panna, selle õpetas mu mees kohe ära kuidas käib, sest kui mina näiteks Tallinnas olen ja tema teises Eesti otsas, siis pean ju ise hakkama saama. Mulle meeldib ka kõrvalistujana istuda, aga aga no eelistan alati roolis olemist. Samas see on vist sellest, et mulle meeldib kõike ise kontrollida 🙂

    • Mallu
      Vasta Mallu 19. jaanuar 2022 at 15:40

      Mulle mõnda asja meeldib ka kontrollida, aga mitte seda 😀

  • Avatar
    Vasta G 19. jaanuar 2022 at 12:19

    Mina (naine) olen meie pere autopede…mulle lihtsalt meeldivad autod ja nednde lisad jne jne jne…kunagi mõlgutasin ka mõtteid, et mine või mehhaanikuks õppima-siis teaks autode hingeelust veel rohkem 😀

    Mis aga puudutab pesulaid, siis ma olen laisk ja ei viitsi neis passida või viia-nüüd teen reklaami aga kui UpSteam hakkas pakkuma transfeer pesuteenust, olin ma sillas 😉

    • Mallu
      Vasta Mallu 19. jaanuar 2022 at 16:03

      Tjah, eks mis kellele meeldib. Minu jaoks ei ole autod absoluutset huvitavad, vaid suvalised tarbeesemed. Umbes nagu pesumasin 😀

  • Avatar
    Vasta Tripp 19. jaanuar 2022 at 12:19

    Ma just sain uue auto, millel parkimiskamera ja ma nagu absull ei vaata seda kunagi 😄 ikka head vanad peeglid on abiks, sest ma lihtsalt ei oska kaamera järgi aru saada kus ma olen ja kuhu liigun 😆
    Aga muidu ma mehaanika osas olen suht nullteadmistega, hea kui mingtest kolinatest aru saan (tavaliselt ei saa). Küll aga oskan klaasipesuvedelikku lisada ja eelmise autoga õhku rehvidesse lasta (vana pann, mille rehvid olid jamad), sest ma pidin seda pidevalt tegema ja lihtsalt õppisin ära 😄
    Nüüd uue autoga küll vaatasin igast tuled ja viled üle, aga mingid lisad hetkel tunduvad pigem nuhtluseks kui abiks olema (reahoidja vms talvel lumega megatüütu, koguaeg lülita seda välja). Küll on mu autol aga ikka super asi pagassi avamine jalaviipega, seda kasutan pidevalt kui auto on sitane ja poekotid käes – ülimugav asi!
    Aaa autoks mul Škoda Octavia

    • Mallu
      Vasta Mallu 19. jaanuar 2022 at 16:03

      Haha, ma ei suudaks nii! Aga kui harjunud oled, siis muidugi. Ma pole peale autokooli kaamerateta sõitnud 😀

  • Avatar
    Vasta AP 19. jaanuar 2022 at 12:19

    1999 aasta passat. Vahetasin vett kuni nüüd paar kuud tagasi kapoti kinnitus katki läks. Tean et seal kuskile tuleb näpud pista aga mina seda teha ei taha et avada kapott. Mees valab ise klaasipesuvett nüüd. Mootor sööb õli ka. Selle vajadusest saan auto häälest aru siis ütlen jälle mehele et õli otsas. Piduriketttaid vahetasin ise. Poritiiva vahetasin ise välja. No oli roostes omadega. Mees ütles ja mina tegin. Tahtis ise teha. Aga minu parsa, mina teen. Meeldib et saab käiku vahetada. Ja pargin alati pepu ees sest siis lihtsam välja sõita. Ma ei oska nina ees parkida ba veel vähem võlja sõita pärast. Ja kui lastega kuskil käin pikemad slidud siis vltan mehe 2011 a WV cc. Sellel anna gaasi ja läheb. Hoiab pikivahet. Teeb vajadusel äkkpidurdust, parkimisandurid piiksuvad jne. Lisan ka sellele ise klaasipesuvett ja tangin. Vahet pole – on ta vana või uus – WV on hea auto

    • Mallu
      Vasta Mallu 19. jaanuar 2022 at 16:04

      Issand, sa ikka eriti tubli 😀

  • Avatar
    Vasta Pille-Riin 19. jaanuar 2022 at 12:17

    Meil peres Škoda Octavia , parkimiskaameraid pole ning kodu ees pean alati külgboksi parkima, saan peeglitega hakkama. Õnneks tagumine andur on ikka, et päris otsa millelegi/kellelegi ei tagurdaks 😀 Klaasipesuvedeliku juurdevalamisega ja kapoti avamisega pole mul kunagi õnneks probleeme olnud 😂 Võib öelda, et saan ise hakkama. Kui vaja, siis vahetan rehvi ka ära.

  • Avatar
    Vasta Nipitiri 19. jaanuar 2022 at 12:16

    Sõidan manuaalkastiga 2008 a citroeniga. Tagurdan peeglite abil, eelistan tagurpidi parkimist! Siis lihtsam ära sõita oma kohalt hiljem😀oskan klaasipesu vedelikku panna, jäätund pidureid lahti taguda, viimati pidin videokõne kaudu õppima selgeks kuidas autole täkku anda 🤣sest aku oli tühi. Sain tööle küll! Enda arust olen täitsa kõva mutt🤣 aga tahaks uuemat autot juba 😆

    • Mallu
      Vasta Mallu 19. jaanuar 2022 at 19:08

      No mulle tundud ka suht kõva mutt, nii et vast oledki 😄

  • Avatar
    Vasta Eleri 19. jaanuar 2022 at 12:16

    Kõik auto asjad ajan ja teen ise. Tavaliselt täidan ka klaasipesuvedeliku mahutit ise sest mees teeb ta tilgatuks.
    Esimesed autod millega sõitsin olid pidevalt mingid lekked (tosool ja roolivõimuõli) neidki pidi siis juurde valama tihti kuna auto omanik ei tahtnud seda remontida. Üldjuhul saan aru kui autol kas miskit on valesti või hakkab midagi läbi minema.
    Rehvivahetuses kunagi kui taheti teada palju rehvides rõhku käib siis ütlesin ära et 2,5bar-i, mille peale tehnik mind välja naeris ja ütles et sa oled naine mida sa ka tead…. Läks siis teine ukselt vaatama ja kahjuks ta pidi pettuma, sest vastu vaatas sealt sama nr mis ütlesin. Mille peale sain küsimuse tehnikult, et kuidas sa tead, sest tavaliselt naised ei tea. Naersin, et ma polegi tavaline naine, kuna tean autodest ja ehitusest (eriti sisetöödest) nii mõndagi ja vajadusel teen ise maalritööd ära. 😊 (Ehituspoes tundnud korduvalt seda, et olen naine ja ei tohiks teada).
    Ehk siis meie ühiskond ei arvestagi sellega et naised võivad teada ja kohtlevad meid nii nagu me ei teaks.

    • Mallu
      Vasta Mallu 19. jaanuar 2022 at 19:01

      No ma olen igatahes väga meie ühiskonna normidesse mahtuv naine selles osas 😄

  • Avatar
    Vasta L 19. jaanuar 2022 at 12:15

    Olen paar nädalat autojuht olnud, autoks vanem auto, puuduvad igasugused andurid😀 nüüd juba julgem sõita, enam ei istu 15 mintsa tööl ja valmistu vaimselt koju sõitmiseks😀 Aga vot see parkimine, uhh, ja nvl sai sita ilmaga Pärnust Tallinna sõidetud, see oli mega hirmus minu jaoks, nii palju kihutavaid veokeid.
    Siiani käsutan mehe tankima, ise küll passin kullipilguga kõrval, et järgmine kord oskaks ise, ei tea millal see järgmine kord ka tuleb😅

    • Mallu
      Vasta Mallu 19. jaanuar 2022 at 19:06

      Ah eks alguses ongi hirmus, eriti maantel, aga ajaga harjud, kus sa pääsed ✌🏻

  • Avatar
    Vasta Hm 19. jaanuar 2022 at 12:15

    Ma ikka alati nii vibe’in kõiki su teemasid – täna just viisin ka auto remonti (mulle sõideti libedaga tagant linnas sisse lihtsalt). Igatahes ma olen ka suur VW fänn, ise sõidan New Beetliga, aga tulevikus kindel plaan osta ilmselt Tiguan. Tegin suvel VWga instagramis koostööd ja sain paar päeva seda imelist autot nautida. Aga kuna hetkel sõidan n-ö vanema autoga, siis on pidevalt ka mured. Mul oli enne põrnikat veel üks vanem VW (Vento), millega oli ka ikka jamamist. Iseenesest autod kõik väga ustavad, aga no tead. Mul load olnud vist 5 aastat tänaseks ja ma olen pidanud kokku puutuma pea kõigega – küll on otsad andnud sidur, siis pidin sissejäänud 3. käiguga edasi remonditöökotta sõitma, siis olen pidanud ise õli panema, kuna punane tuluke juba andis märku, küll olen rehve katki sõitnud ja vahetama pidanud (pigem abi otsinud) ja noh neid hädasid on veel miljoneid. Õnneks mul isa alati rõõmsalt aitab remonti viia ja maksta. 😀 Ilmselt ilma isa abita oleksin sinuga samas seisus. Jamasid on küll, aga no autot on vaja ikka, hea mugav tööle minna jne, ei pea bussidest sõltuma.

    • Mallu
      Vasta Mallu 19. jaanuar 2022 at 19:02

      Appi, sul on ikka väga palju ebaõnne olnud 😃

  • Avatar
    Vasta J 19. jaanuar 2022 at 12:15

    Ma olen see inimene, kes jääälestaaab parkimiskaameratega parkimist. Mulle ikka meeldib küljepeeglitega parkida :’D.
    Nüüd juba kuulen hääle järgi ära ka, kui autol midagi viga peaks olema.

    • Mallu
      Vasta Mallu 19. jaanuar 2022 at 19:05

      On sul aga kõrvad 😃 Aga ei mingit peeglite abil parkimist…ma isegi ei hakkaks punnitama, mõttetult keeruline. Ega jumal asjata parkimiskaameraid siia ilma loonud 😌

  • Avatar
    Vasta A 19. jaanuar 2022 at 12:14

    Mul saab sel aastal veebruaris 3 aastat auto omanik oldud ja selle ajaga olen autole ise lisanud pidurivedelikku, klaasipuhastusvett ja ka mootoriõli. Remontinud ei ole, seda teeb mu elukaaslane. Ega ma ei oskaks ka. Minu autol pole palju lisavidinaid. Enamuse ajast kasutan püsikiirusehoidjat. Parkima ja tagurdama pean peeglite järgi. Sp enamuse ajast ma ainult pargin otse sest ma ei julge tagurpidi parkida, pärast kõik autod ära mõlgitud. 😅😅

    • Mallu
      Vasta Mallu 19. jaanuar 2022 at 19:03

      I feel you, kui mul parkimiskaameraid poleks, siis suht kindel, et poleks eriti agar parkija 😄 Mitte et ma praegu oleks, aga no peab ju 😃

  • Avatar
    Vasta K. 19. jaanuar 2022 at 12:14

    Sõidan aastas 35 tuhat km, tangin nädalas korra, halvemate ilmade korral läheb nädalas kanister klaasipesuvedelikku . Autot pesen ka ise käsipesulas, sest reaalselt peale paari sõitu Tallinna ei näeks muidu enam aknast välja ka ja üldiselt tahan ikkagi kursis olla oma auto asjadega, mis vahetatud ja millal, kas midagi on veel teha vaja jnejne.. muidu vist jääks tee peale kui ootaksin, et keegi teine teeb 🙂

    • Mallu
      Vasta Mallu 19. jaanuar 2022 at 19:13

      Siuke naine… Ei no props, mis ma ikka oskan kosta! 😄

  • Avatar
    Vasta Kat 19. jaanuar 2022 at 12:13

    Oman 3ndat aastat 2007a A6 Audi… Noooh kuna ma töòtan peaegu 4ndat aastat auto varuosade poes siis ma pidanud oma autole ka alati ise varuosasid otsima 😂😂 seega teoorias ma juba vahetan neid. Praktilise poole jätan mehaanikutele 😅😅

    • Mallu
      Vasta Mallu 19. jaanuar 2022 at 18:55

      Okei no siis vast jagaks ise kah rohkem kui pidevalt nende asjade keskel oleks. Aga ma pole. Ja seega ei jaga 😄

  • Avatar
    Vasta Marylin 19. jaanuar 2022 at 12:12

    Oman 14 aasta vanust autot. Ei ole ei andureid ei kaameraid. Ikka külje peeglid ja alati saab pargitud . Laevas olen küll ühekorra nutnud , kätega vehkinud parimaid korraldajale et sinna ma ei pargi aga no nutsin ja parkisin. Enam vähem selliste lihtsate asjadega saan ikka hakkama. A ma muidu see loll kes automaadiga sõita ka ei oska, ainult manuaaliga 😅

    • Mallu
      Vasta Mallu 19. jaanuar 2022 at 18:52

      Ma ei kujuta ette, mismoodi on võimalik automaadiga mitte sõita osata 😄 Pigem kahtlustan, et sa pole vb proovinud. Ja ausalt loobuksin autosõidust, kui selle kangiga ahhueitama peaksin 🥲

  • Avatar
    Vasta Piiks 19. jaanuar 2022 at 12:12

    Mul väike mersu. Manuaal. Kasutan parkimiseks või tagurdamiseks ainult peegleid või vajadusel vaatan üle õla ka selja taha 😀 tööautol parkimiskaamera aga no ma ei usalda seda 😀 peenete lisadega ei ole harjunud.. meeldib ise mässata ja mõelda. Parkimisega probleeme pole, külgboksiga saan ka hakkama sest mees kulutas oma elust 3 tundi mulle selle õpetamiseks ja vastu plastikmahuteid rihtisin auto esi ja tagastange ka ära. Peale seda ei ole parkides teisi autosi rihtinud.
    Kui vaja siis kiirendan ja kedagi vahele ei lase, vahest lasen ka. Ise ei trügi üldiselt kuskile ja võtan õige rea varakult sihikule. 😀
    Klaasipesuvedelikku oskan panna, õli oskan vahetada ja vajadusel juurde lisada, rehve oskan pumbata ja velgesi oskan ka vahetada.. ükspäev just reguleerisin klaasipesuvedeliku pihusti otsiku ära, et see õigemasse kohta vett pritsiks. 😀 load sain 3a tagasi ja enne seda oli autodega kokkupuude 0. 😀
    Kui tagumine kojamees sul tööle hakkab siis tõmba kojameeste kangi enda poole, üldiselt siis saab selle maha 😀

    • Mallu
      Vasta Mallu 19. jaanuar 2022 at 18:53

      No vahi aga vahi, kus nüüd siin proff kohal 😄 Ei tubli. Kui meeldib ja viitsid, siis küta aga 😃

  • Avatar
    Vasta Mer 19. jaanuar 2022 at 12:11

    Sõidan BMWga. Ja tunnen oma autot läbi ja lõhki, sest vanade autodega on see, et sa lihtsalt pead 😀 Nt kui ta ütleb, et Coolant low, siis ma pean juurde valama jahutusvedelikku. Klaasipesuvedelikku oskan ka valada. Lisaks oskan külge ühendada akulaadija ja krokodillid. Eelmisel autos oskasin õlitaset kontrollida, sellel kontrollib auto ise ja õlivarrast üldse polegi. Rehve pumpan ise, tangin loomulikult. Niiet jah, ma olen ajaga pidanud väga autoteadlikuks saama, sest ma olen vaene ja ei jaksa uut autot osta 😀

    • Mallu
      Vasta Mallu 19. jaanuar 2022 at 18:48

      Ma loodan, et kunagi enam elus nii vaene pole, et oleksin sunnitud oma auto hingeelu tundma õppima, kõlab tüütult 😰

      • Avatar
        Vasta Mer 19. jaanuar 2022 at 20:59

        Tegelikult see tuleb mu arust sama loomulikult nagu oma lapse veidrused vms😀 Ma tean ka nt, et mul differ undab (ja varuosad on kodus trepi all), kojameeste intervallrežiim ei tööta. Ma tean, kui kõvasti peab vajutama pidurit, kui järsk on gaas jne.
        Mulle ei meeldi võõra autoga sõita, sest ma ei tunne seda. Varsti peangi asendusautoga veidi aega vurama, sest enda oma läheb remonti. Ma olen ette ärevuses.

        • Mallu
          Vasta Mallu 20. jaanuar 2022 at 15:09

          Eks oma auto kõige mugavam jah, aga hädapärast saaks muude autodega kah sõidetud. Õnneks pole vaja seda teha 🥲

  • Avatar
    Vasta Andra-Liis 19. jaanuar 2022 at 12:10

    Autoks mul 2008 toaureg. Üli rahul 🙂 ja tänud sellele et tal pole nii fäänisi lisasid ( tagakaamera) siis tagurdan pleeglitega või üle õla 😋
    Ma Tglt rohkem sinna meheliku naise moodi..autod – need huvitavad mind väga. vajadusel oskan ühtteist remontida aga kuna mu mees on kuldsete kätega siis ma üldiselt tema juuresolekul mängib siiski printsessi 😀 aga on olnud ka aeg, kus sai mehega koos mootori kapitaalremont tehtud. Nii et jah .. ma seda teist tüüpi 😋

    • Mallu
      Vasta Mallu 19. jaanuar 2022 at 18:46

      Ma vist enne lõikaks load pooleks ja hakkaks bussiga liiklema kui autoremondiga viitsiks isegi üritada tegeleda 😅

  • Avatar
    Vasta Tume 19. jaanuar 2022 at 12:10

    Ütlen ausalt ei häiri need “eided” liikluses aga kui sa juba küsid siis tagurdan peeglitega ning ka traktor järelkäruga kus paar tonni järel on pole probleem ning vabandan sõelumise pärast. Üritan ennast parandada aga lohutan, et trüki roolis olles ega scrolli facebooki.

    • Mallu
      Vasta Mallu 19. jaanuar 2022 at 18:44

      Oled sina alles osav 😃 Aga jah, roolis scrollimine on eriti mõttetu lollus. Nagu kerjaks universumilt õnnetusse sattumist 😏

  • Avatar
    Vasta K 19. jaanuar 2022 at 12:10

    Haha, mul mingi 20 aastat vana auto, saaksin ise ka asjadega hakkama, aga mehele meeldib nokitseda ja lasen tal endal teha neid asju 😃

    • Mallu
      Vasta Mallu 19. jaanuar 2022 at 18:42

      Veab sul 🥲

  • Avatar
    Vasta Tibu0 19. jaanuar 2022 at 12:09

    Sama kõik. Keegi võiks bensukas ka käia mu asemel. Kõik see autoteema on vaaastik lihtsalt.
    Klaasipesuvedelikku oskan panna mõlemale autole.

    • Mallu
      Vasta Mallu 19. jaanuar 2022 at 18:44

      Kui leiad kellegi, kes su eest bensukas käib, jaga kontakti pls 😂