JUMALAITA NALJAKAS

madal IQ pole häbiasi

19. aprill 2022

Ükspäev saatis sõbranna afrokate chatti mingisuguse lingi, kus sai online IQ testi teha. Ma muidugi suure hurraaga hakkasin kohe tegema, mu jaoks oli miskipärast põhiline ESSA olla… Sest ma olen vaimselt kolme-aastane… Igatahes oli lõpuks nali minu kulul, sest antud kirjaneitsi siinpool ekraani sai meie seltskonnast kõige väiksema tulemuse.

Esiti mõtlesin küll, et ah, mida see loll test ka ikka teab. Minu intelligentsus on teada üle maa ja mere, eksole? Aga nüüd pean vist tunnistama, et testil oli õigus ja palun omalt poolt edasipidi mulle kirjutada hästi aeglaselt ja trükitähtedes, sest muidu läheb mul keeruliseks.

Nimelt proovisin ma eile töölepingut allkirjastada. Digitaalselt, nagu tänapäeva maailmas asjad käivad. Otsisin selleks puhuks pühalikult isegi oma ID-kaardi lugeja üles ja palvetasin, et keegi sõpradest teaks mu ID-kaardi paroole ka. Teadsid! Andsin mina allkirjad ära, aga no kohe mingi keberniit. Nimelt saadab minu arvuti välja mingisuguseid Mac’i faile ja… Ma lihtsalt ei viitsi sellega rohkem tegeleda, seega lahendan probleemi nii, et sõidan lihtsalt kohale ja annan oma käega allkirja. Nagu muistsel aal inimesed tegid. Tol ajal olid ka vist madalamad IQ-d teemas.

Samuti ei suutnud ma eile parima tahtmise juures enda kodust Lotte rihma leida. Kuna aga poodi oli vaja minna ja lastele sai lubatud, et nad võivad Lottega jalutada, siis asendasin ma rihma hommikumantli vööga. Meenutas mulle aega, kui ma kunagi tatina õuest mingisuguse üüratu hundikoera “leidsin”, ta enda omaks kuulutasin, ema sukapüksid talle kaela sidusin ja temaga paar tiiru ümber maja jalutasin, enne kui ta nelja tuule poole ajama pani, sukad kaelarihma ümber töllerdamas.

Lotte nelja tuule poole ei pannud, aga ometi suutis ta nii äkilise liigutuse teha, et Mari lendas põlvili. Püksid lõhki, põlved verised ja silmad vesised. Ehk siis kui keegi eile Laagri vahel mingit imelikku tsirkusebandet nägi, siis need olime meie.

Tänase päeva kirss tordil (siiani) on see, et istusin mina peale EMS ja LPG massaaži autosse, panin käed taskusse, et võtit võtta ja… avastasin sealt oma trussikud. Ma lahkusin salongist lihtsalt nende pabertrussikutega, mis protseduuri ajaks antakse.

Te võite ise nüüd arvata, kas ma seda postitust ka pabertrussades toksin, sest ma tahtsin oma blogiposti idee enne kirja panna, kui selle ära unustan. Next level IQ langus on see, kui oled nii loll, et pead tundma hirmu selle ees, et unustad äkki kirja panna, kui loll sa oled 😁

Aga et mitte jätta teile muljet, et ma selle perekonna ainus “kirgas kriit” olen, siis räägin teile Martast ka. Nimelt tegeles ta eile mingil põhjusel sellega, et loopis kapist riideid mu voodisse. Astusin siis mina tuppa ja palusin tal viisakalt lõpetada, sest “muidu sa teed siia suure seapesa”. 10 minutit hiljem tuppa naasedes olid juba pea pooled riided voodil hunnikus, Marta seal sees, silmad põnevusest punnis ja küsis elevil häälega: “Noh, millal siga tuleb???”.

Siga ei tulnud, ainult Lotte tuli, krt.

Aga ok, ma libistan ennast nüüd paber-aluspesust välja ja lähen annan allkirjad, et pühalikult ära lubada, et ma esmaspäevast tööle ka tulen.

Loe ka neid postitusi!

16 kommentaari

Jäta kommentaar

 • Avatar
  Vasta Marju 21. aprill 2022 at 16:34

  😀 😀 😀 😀
  Olen mina tööl.. arstiga, marutõsine vastuvõtt, patsient kabinetis ja puha ja loen paralleelselt sinu blogi siin. Ja lihtsalt selle jutu peale purkasin naerma. Teised muidugi ei saanud mõhkugi aru mida ma irvitan, seega lahkusin ruumist, kuna naer üle ka ei suvatsenud minna. 😀
  Igatahes, tubli oled! Jätka samas vaimus.

 • Avatar
  Vasta Marju-shmarju 21. aprill 2022 at 07:59

  A no tegelt mahuks teie Noa laeva ju üks imearmas väike siga ka ära?

  • Mallu
   Vasta Mallu 21. aprill 2022 at 15:52

   siga on olnud, not anymore 😀

 • Avatar
  Vasta Mia 20. aprill 2022 at 11:01

  Selle seajutuga tuleb meelde kui olin pisike pätakas ja tihti mängisime maja juures naabrilastega. Seal oli päris tihe liiklus ja ema rääkis mulle kommionudest, et tulevad mingid onud ja pakuvad kommi ning kutsuvad kaasa. Õpetas, et siis kindlasti peab keelduma ja kasvõi karjuma ning ära jooksma. Ma siis kuude kaupa ootasin pikisilmi neid salapäraseid onusid, kes pidid mulle tulema kommi pakkuma, et siis saan karjuma hakata 😄😄 aga ei tulnud kedagi krt 🥲🥲🥲 olin täitsa pettunud kohe haha

 • Avatar
  Vasta Mari 20. aprill 2022 at 10:27

  Kas see IQ test oli eesti keeles ka? Sest tegelikult peab ikka v hea võõrkeele oskus olema, et seda teises keeles teha. Seal ju tehakse kysimustes igasuguseid keelemänge jms, non-native speaker ei saakski neile pihta.
  Samuti ei ole tänapäeval IQ sugugi ainus mida järgida, tähtis on ka EQ, mis siis on emotsionaalne inteligentsus. Selle kohta on palju raamatuid, aga kui lyhidalt öelda siis näiteks minusugune nohik võib kyll kõrge IQga uhkeldada, aga samas EQ on jälle madalam, sest suhtlusoskused ei ole, seetõttu et ma kogu aeg nina raamatus istusin väiksena, just parimad. Elus on aga vaja MÕLEMAT ja teatud töökohad on just paremad suhtlejatele ja teised kõrge IQga inimestele. Kõige parem kui sa muidugi mõlemat hästi oskad.

 • Avatar
  Vasta maie saks 20. aprill 2022 at 07:55

  Palju õnne uue töökoha puhul.Kas 8 tundi kohapeal viibimist? Kõik läheb kenasti😃

 • Avatar
  Vasta Mariana 19. aprill 2022 at 22:57

  Südamest naersin paber-aluspükste üle 🤣

 • Avatar
  Vasta Kairi 19. aprill 2022 at 17:24

  Aitäh Mallu sain südamest naerda , sa oled nii äge 🙂

 • Avatar
  Vasta SS 19. aprill 2022 at 14:46

  Hahaha, tänan naeru eest 😀 Ja Lotte on niii nummmar!

 • Avatar
  Vasta Mariine 19. aprill 2022 at 13:59

  Issand, ma ei või! Ole loll edasi, sest nii naljakas on. Pliis jätka samas vaimus.

 • Avatar
  Vasta P 19. aprill 2022 at 13:08

  Millal siga tuleb🐷🐽🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣. Nii hea 🤣🤣🤣

  • Mallu
   Vasta Mallu 19. aprill 2022 at 13:37

   Hea küsimus samas, eks 😀

   • Avatar
    Vasta Kristiina 19. aprill 2022 at 18:13

    Me nüüd ootame siin kõik seda IQ testi lehte😂

 • Avatar
  Vasta Kelly 19. aprill 2022 at 13:02

  Aitähh, et mu päevakesse sellllllise naeru tõid😂😂😂

 • Avatar
  Vasta Maria 19. aprill 2022 at 12:59

  Nii IQ test results reveal palun😃😃

 • Avatar
  Vasta M 19. aprill 2022 at 12:58

  Noh, millal siga tuleb 😀 haha ha
  jaga seda IQ testi lehte ka palun